|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Baena z dobrym strzałem i dośrodkowaniem nie grałby w I lidze w Polsce. Cała nadzieja w nowych skrzydłowych - oby sprawili, żeby talenty takie jak Młyński i właśnie Beana obserwowały mecze Wisły głównie z pozycji siedzącej.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Statystyki Marca Carbo z Rapidem Wiedeń opublikowane przez Maćka Skuchę.
Pierwszy w Wiśle w: - celne długie podania (5/5) - wygrane poj. def. (12/13) - faulowany (4) - celne podania do 3. tercji. (11/12) Drugi w Wiśle w: - przechwyty (7) - powroty (14) Do tego z bramką i bez faulu. Znakomity mecz.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.07.2024 o godz. 20:05.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
A jak Skucha ocenia Baenę i Rodado?
W koncu to też Hiszpanie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdy je opublikuje, to się dowiesz.
I znowu wtręt Fra Mata bez sensu, byleby tylko się przyczepić do czegoś, w tym przypadku do mnie i najlepszego Hiszpana. Statystyki i ocena Baeny czy Rodado mają tu takie zastosowanie i tak mają się do statystyk i oceny Carbo, jak np. statystyki i oceny Sukiennickiego do statystyk i oceny Urygi. Piłkarza nie ocenia się poprzez ocenianie gry innego. No ale Fra Mat musiał próbować zabłysnąć, spróbować gdzieś wbić jakąś szpileczkę, uszczypnąć Hiszpanów. ![]() I zabłysnął, jak wtedy gdy pisał, że Omrani to taki grubszy Sobczak, a potem złapany bodajże przez Agresywnego Chomika na tym, że to tylko jego prywatna opinia niczym nie poparta, zarzekał się, że "wszelkie uwagi o Omranim cytowałem z for internetowych i mediów w Rumunii.Nie ma tam mojego osobistego stanowiska." ![]()
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.07.2024 o godz. 10:00.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Nie, nie jest to wtręt bez sensu. Dotyczy graczy, którym w meczu z Rapidem poszło słabiej i toczącej się tu dyskusji nad twoimi twierdzeniami, że Hiszpanie są najlepsi i powinniśmy budować drużynę złożoną z Hiszpanów.
Jeśli dowodem na twoje twierdzenie jest to, że w meczu z Rapidem dobrze poszło Carbo, to przeciwdowodem jest to, że źle poszło Rodado. Przy czym nikt nie neguje tego, że Carbo jest naszym najlepszym zawodnikiem ze środka, a Rodado najlepszym zawodnikiem w ogóle. PS Nie wiem, kim jest Maciej Skucha, ale przywoływanie go tu trzeci raz w tonie jakby był autorytetem jest przezabawne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Fra Mat odnosił się do przedstawionych statystyk Carbo i to komentował, a nie do strategii budowy drużyny. Do tego co pokazują i co z tego wynika nijak się mają indywidualne statystyki Baeny, Rodado czy kogokolwiek innego. Jeśli twierdzisz, że dziś w Wiśle Hiszpanie nie są najlepsi, to kto jest lepszy niż Carbo czy Rodado? Który polski zawodnik na przestrzeni ostatnich ponad dwóch lat był lepszy niż nasi najlepsi Hiszpanie grający wówczas w Wiśle? Hm? A skoro w ten żałosny sposób próbujesz przenosić dyskusję na płaszczyznę filozofii budowy drużyny, słabsza gra Rodado na nie swojej nominalnej pozycji czy nieskuteczność Baeny w żaden sposób nie podważa zasadności stawiania na Hiszpanów zarówno w Wiśle jak i innych polskich klubach (szczególnie takich jak Carbo, Rodado, Alfaro, Villar, Carlitos, Imaz, Gonzalez, Lionch, Velez itd), ani tego, że w większości (bo oczywiście nie wszyscy) są oni lepiej wyszkoleni, bardziej profesjonalni i więcej dają na swoich nominalnych pozycjach niż na przykład taki Młyński, Sapała, czy powiedzmy 90% innych pierwszoligowców. Kurz napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.07.2024 o godz. 14:35.
![]()
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Nie udawaj że nie wiesz które z moich wpisów były cytatami z rumuńskich mediów, a które były tychże opinii z mediów podsumowaniem i wyrażeniem mojej opinii. To co robisz bowiem jest zwykłą chamską manipulacją i przejawem złej woli. Dlaczego mnie nie dziwi że jesteś głupszy niż chcesz pokazać? |
|
|
|
Member
Offline |
|
Bo póki co, wydaje mi się że nie ogląda meczów ani nawet skrótów... @Markus Pomogę Ci i tego gola Carbo, możesz sobie obejrzeć tutaj - jest nawet napisane w którym okienku. Może następnym razem trochę się zastanowisz, zanim napiszesz głupoty. https://gol24.pl/skrot-meczu-wisla-k...ar/c2-18700471
Ostatnio edytowane przez horalek : 28.07.2024 o godz. 15:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
https://sport.interia.pl/pilka-nozna...ligi,nzId,6070 https://przegladsportowy.onet.pl/pil...k-live/9qccty5 https://www.wislaportal.pl/News.html...la___Rapid_1_2 Nie ulega żadnej wątpliwości, że strzał Carbo był kluczowy dla zdobycia tego gola. To też masz zamiar podważać? Które z opublikowanych przez Macieja Skuchę statystyk są nieprawdziwe? Konkretnie?
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.07.2024 o godz. 16:40.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I dlatego jest takie zabawne to Twoje ówczesne zaklinanie się: "wszelkie uwagi o Omranim cytowałem z for internetowych i mediów w Rumunii. Nie ma tam mojego osobistego stanowiska." Ty sam określiłeś, że wszystko co mówiłeś na jego temat pochodziło z Rumunii i nie ma w tym żadnego Twojego osobistego stanowiska, co oczywiście było kłamstwem. Broniąc się i tego kłamstwa w ten sposób pokazujesz, kto tu naprawdę jest wyjątkowo głupi. ![]()
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Sorry, Markusie.
Ilekroć powtórzysz że skoro raz napisałem, że wszystkie moje teksty o Omranim były cytatami to nie mam prawa w żadnym z nich napisać swojej opinii dajesz świadectwo złej woli. Nie wysilaj się na odpowiedź. Wiesz co było cytatem, a co opinią. Udając że tego nie dostrzegasz pokazujesz że jesteś manipulantem. Za coś takiego w realu dostałbyś po ryju. Przyjmij więc że dostałeś po ryju i przestań drążyć temat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sam się zarzekałeś, że w pisaniu o Omranim nie dodawałeś nic od siebie, choć oczywiście mogłeś, pomimo iż wszyscy widzieli doskonale,jaką bzdurą są te zaklinania w kontekście słów o "grubszym Sobczaku". Zaklinałeś się, że nie było tam żadnej Twojej własnej opinii do której naturalnie miałeś prawo, ale wolałeś udawać, że jej tam nie ma i "boksować się" z Agresywnym Chomikiem. Cytuję tylko Twoje własne słowa. Nie muszę więcej wykazywać czy udowadniać, jakim klaunem się stałeś, co pokazujesz teraz też w zdaniach o dostaniu po ryju. W sumie smutne. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja pisałem bardziej do Framata i in., bo z tobą nie ma sensu pisać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Kolejny, który czyta wybiórczo i z nastawieniem na doczepienie się.
Wybacz, nie będę się tłumaczył. Nie musisz zgadzać się z moimi stwierdzeniami. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
I głupotą. Kontynuuj, proszę, pokazywanie jaki jesteś głupi. Mnie to akurat wcale nie boli, ale że ty lubisz pokazywać niedostatki inteligencji i nadmiar złej woli, to już szacun dla ciebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Markus i spółka do dzisiaj nie mają na tyle honoru aby wycofać się, przeprosić czy zamknąć mordy za stek kłamstw, głupot i manipulacji w kwestii Rudego, Omraniego czy szrotu hiszpańskiego.
Mało tego, oni dalej te swoje kłamstwa które już życie zweryfikowało powtarzają. To wiele pokazuje z kim mamy do czynienia. Dyskusja z takimi ludźmi już na starcie jest bez sensu ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Sam strzał nawet nie był w światło bramki, i szczerze mówiąc uj mnie obchodzi jak to jakieś portaliki zaliczyły. Próbujesz na siłe zakłamywać rzeczywistość - nie pierwszy raz zresztą. Prawda jest taka, że ten strzał leciał 2 metry obok bramki i gdyby nie samobój, to byśmy się rozpisywali że to kolejny kołek który nie potrafi trafić w bramkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Który polski zawodnik na przestrzeni ostatnich ponad dwóch lat był lepszy niż nasi najlepsi Hiszpanie grający wówczas w Wiśle? Hm?
No np najlepszym napastnikiem na przestrzeni ostatnich dwóch lat jest Czubak. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie chcesz, nie komentuj, Twój wpis komentuje się sam. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Kto oprócz ciebie coś mi w tym temacie wypomniał?
Próbowałem zasugerowac możliwość gry Sukiennickiego na pozycji Carbo. Jak zagrał, nie wiem, nie widziałem meczu. Faktycznie zagrał na pozycji Carbo z takimi zadaniami jakie zwykle ma Carbo? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfy napisał(a):
A gdybyśmy - poświęć mi chwilę, swojej cennej uwagi zimnego analityka - rozmawiali o piłkarzach Wisły, zamiast warczeć na siebie i rozliczać się z każdego słowa? Tym bardziej, że pomylić zdarza się najlepszym! https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=95035 https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=23993
Ostatnio edytowane przez Witalis : 29.07.2024 o godz. 14:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I nie rżnij głupa, napisałeś że Sukiennicki jest niegorszy od Carbo i bardziej dynamiczny No nie jest, nie na pozycji na której gra Hiszpan - niestety.I zlałbym to gdyby nie cała ta antyhiszpańska wojenka. @Witalis - Pomylić się może każdy, gorzej jeśli to nie jest pomyłka tylko nagonka spowodowana odbiciem wahadła na "młodych Polaków lepszych i tańszych niż Hiszpanie Kiko", co od jakiegoś czasu uprawia FraMat prowadząc razem z deklami takimi jak Ty wojenki z Markusem. Przyznam jednak że nie jestem na bieżąco, dawno mi się to znudziło. I raczej nie licz na mój czas. Nie zasługujesz - patrz niżej. Na Twoje kretyńskie posty już odpisałem. Jak widać - zmarnowałem czas, nauka na przyszłość. Wysil się bardziej leszczu, przynajmnie jakoś to opracuj, a nie wklejasz linki z różnych tematów i okresów jakbyś coś tam odkrył ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.07.2024 o godz. 14:38.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak mogę udowodnić swoją wartość, wilku?
Mogę na przykład przyczepić się do kogoś, że źle ocenił piłkarza, a potem zwyzywać go! Napisać, że babka jego matki wąchała klej i dlatego on jest przygłupem i teraz ma inne zdanie niż ja na temat tego, jak szybki jest jakiś dorosły facet, który w krótkich majtkach biega za piłką po trawie. I jeszcze ośmiela się tak pisać w internecie pośród innych anonimowych dyletantów. Jak śmiał, bydlę! Będzie ok?
Ostatnio edytowane przez Witalis : 29.07.2024 o godz. 14:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co Ty pieprzysz, próbując zarzucać zakłamywanie rzeczywistości? ![]() Zdobycie tej bramki jest zasługą Carbo czy Ci się to podoba czy nie. Została mu ona zapisana przez wiele źródeł. To jest niesamowite, jak niektórym przeszkadza dobra gra tego zawodnika i jak za wszelką cenę starają się ją umniejszyć. Napisałem, że rozegrał znakomity mecz, pokazałem potwierdzające to statystyki opublikowane w internecie. Z czym się tu nie zgadzasz? Zarzucasz, że gdzieś są nieprawdziwe? W którym miejscu zakłamują rzeczywistość? Nie rozegrał znakomitego meczu? Nie miał udziału przy tym golu? Odpowiedz, postarając się nie zakłamywać rzeczywistości. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja bym go w życiu na Czubaka nie wymienił. Tyle w temacie. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfy napisał(a):
Zasadniczo ja nie mam nic przeciwko zmianie poglądów, ale ty pierwszy jesteś do rozliczania tych, którzy chcieliby je zmienić. A tu np. w przeciągu kilku tygodni napisałeś, że tylko frajer uważa, że można zarobić na Goku i że można zarobić na Goku. https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=28689 https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=911 https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=775 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|