The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2010, 11:18
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
No z tym tułaniem to przesadziłeś. Za karę tam nie pojechał. Z drugiej jednak strony jestem za tym że dać chłopakowi spokój, wtedy zobaczymy co z tego będzie.
jest takie powiedzenie "daj psu spokoj, bedziiesz mial dwa"...

gdyby on sam nie jezdzil po innych, mialby inna sytuacje, ale sam sobie na to zapracowal i zasluzyll. tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.07.2010, 11:21
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Oj biedny Patryk, musiał się tułać z reprezentacją na wycieczkę do Tajlandii... Współczuję mu z całego serca, ja to bym tego nie wytrzymał.

Ciekawi mnie co Ty byś zrobił w jego sytuacji, gdybyś dostał powołanie. Zaznaczam, że nie popieram zachowania 'Małego', co więcej potępiam je, ale ta cała nagonka poszła trochę za daleko, nie sądzisz?
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.07.2010, 11:25
Krzysiek napisał(a):Wyświetl post
Pozwolę sobie napisać o Patryku. Wielu z nas po nim 'jedzie'. Faktycznie, to co zrobił na zgrupowaniu w Niemczech było karygodne. Jego postawa od jakiegoś czasu była niepokojąca. Może to wina charakteru? Szczerze? Nie obchodzi mnie to! Ale pisanie, wyzywanie go od najgorszych do niczego nie prowadzi. Zastanawiam się, czy wy na siłę szukacie jakiegoś kozła ofiarnego? Był Mariusz Pawełek, teraz jest Patryk Małecki? Tak to wygląda. Mówicie, że nie ma formy. No to fakt, gdzieś uciekła. Ale pamiętajcie, że gdy reszta drużyny odpoczywała na urlopach, 'Mały' tułał się po świecie, żeby rozegrać 3 mecze w Tajlandii.

Nasuwa mi się jeszcze jeden wniosek. Może 'Mały' dlatego taki teraz nerwowy jest, bo włąsnie deprymuje go brak formy?

Dajcie mu trochę czasu. I co najważniejsze, dajcie mu szansę.

PS. Nie przypuszczałem, że kiedyś napiszę posta w obronie Patryka, bo sam mnie denerwował swoim gwiazdorskim zachowaniem, ale widząc jak się z niego nadupcacie, to aż wstyd mi się zrobiło. Owszem, pogubił się trochę, ale jeszcze nie jest za późno by wszystko naprawić. A my powinniśmy mu w tym pomóc. Ale nie w taki sposób jaki preferuje część użytkowników.

Pozdro!
Wielu z nas nie jedzie po nim, tylko ocenia jego zachowanie. Chłopak ma nierówno pod sufitem, zachowuje się jakby był największą gwiazdą ligi i tylko czekać aż na Żurawskiego zacznie drzeć mordę, a gładzenie go po główce i mówienie będzie dobrze Patryczku, wierzymy w Ciebie - na takiego niepokornego chłoptasia nic nie pomoże.

Próba tłumaczenia jego niesfornego zachowania, to też głupota. Doszukujecie się przyczyny wszędzie wokoło ale nie w nim samym. Może forma, może to, może tamto. Gówno mnie to obchodzi - każdy jest kowalem swego losu, on na razie kuje coś na prawdę dziwnego i dobrze się to dla niego nie skończy.

Darujcie sobie też tłumaczenia, że jest młody, niedoświadczony, musi się wyszaleć czy coś. Ja jestem jego rówieśnikiem, a życie zmusiło mnie do tego, żeby już teraz stać się odpowiedzialnym człowiekiem, który musi sam na siebie zapracować i na swoją naukę. Poza tym, znam bardziej dojrzałych 16 latków niż on.

Dla niego, ktoś taki jak Smuda czy Kasperczak powinien być autorytetem - tymczasem on ma ich za nic co doskonale pokazuje swoim zachowaniem.

Jak więc go szanować?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 24.07.2010, 11:45
Ciekawi mnie co Ty byś zrobił w jego sytuacji, gdybyś dostał powołanie. Zaznaczam, że nie popieram zachowania 'Małego', co więcej potępiam je, ale ta cała nagonka poszła trochę za daleko, nie sądzisz?
Sprężyłbym się i trenował dwa razy więcej niż do tej pory, żeby godnie się pokazać w koszulce z orzełkiem na piersi. Gra w reprezentacji to powinien być zaszczyt, a nie męczarnia dla piłkarza.

BTW. kolejny bardzo mądry tekst "dziennikarza"
Cytat:
Kropkę nad "i" w wyjazdowym zwycięstwie nad FC Šiauliai postawił prawdziwy Wiślak, jakim bez wątpienia jest Piotr Brożek.

8 września wybije 10 lat od momentu, gdy popularny "Pietia" założył po raz pierwszy wiślacki trykot w oficjalnym spotkaniu ligowym Białej Gwiazdy. Wcześniej przysłużył się klubowi tym, że wraz z bratem bliźniakiem Pawłem nadawali ton pocznaniom ekipie juniorskiej, która w roku 2000 po raz ostatni wywalczyła w tej kategorii wiekowej dla Wisły mistrzostwo Polski.

Awans do pierwszej drużyny w przypadku Piotrka nie równał się z awansem pod względem statusu społeczno-ekonomicznego. Długo bowiem grał on na amatorskim kontrakcie, mogąc jedynie pomarzyć o przynajmniej części dochodów, jakie z tytułu przywdziewania trojkolorowego trykotu otrzymywali tacy piłkarze jak: Stanko Svitlica, Jacob Burns, Paweł Kaczorowski, a wcześniej Edno, Daniel Dubicki, Ouadja, których 'Pietia" determinacją do reprezentowania klubu z Reymonta a także umiejętnościami czystoipiłkarksimi bił na głowę.

Piotrka (nie lubiącego pchać się na afisz człowieka) losem niezbyt przejmowali się kolejni trenerzy BG, podobnie zresztą jak jej prezesi. A szkoda, bo piłkarz szanujący trójkolorowych kibiców jak mało kto na większe uznanie z pewnością zasługuje. Martwi więc nas (SKWK), że Pietia nadal gra na kontrakcie, pod którym nie podpisałby się nikt z zatrudnionych niedawno obcokrajowców. Mało tego był drugim po Patryku Małeckim zawodnikiem, do którego największe pretensje w okresie przygotowawczym rościł (nie wiadomo czemu) obecny trener Wiślaków.

Pietia to jednak dobry piłkarz i charakterny człowiek, dlatego wypada wierzyć, że nadal wywalczy sobie on miano silnego ogniwa wislackiej jedenastki. Mamy nadzieję też, że niebawem do rozmów o przedłużeniu kontraktu usiądzie z nim nowy prezes Bogdan Basałaj (na wreszcie normalnych warunkach), tym bardziej że Piotrek deklaruje chęć pozostania w Wiśle do końca kariery.

Kolejny raz Piotr Brożek wystąpi w barwach Białej Gwiazdy już w najbliższy czwartek w spotkaniu rewanżowym z Litwinami.
Z dedykacją dla tego malkontenta ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=uIera...eature=related
Niech teraz powie, że Dubicki to był piłkarz z małymi umiejętnościami.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 24.07.2010 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
rendkamp
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 24.07.2010, 11:52
Krzysiek no bez przesady z tą reprezentacją,idac tym samym tropem to Kirm powinnien być przemęczony bo go wzieli z urlopu na mistrzostwa kiedy reszta sobie odpoczywala,albo sie przygotowywala do sezonu on musial grac w RPA.Piłkarz jest od grania bo za tu mu płacą a gra tam gdzie go chcą,a jak mu się nie chce to najlepiej zmienić profesje.Mijajlovic chyba wypokorniał to i Patryk zmądrzeje mam taką cichą nadzieje
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Stary 24.07.2010, 12:14
Ja również mam taką nadzieję. Zastanawiam się czy on nie widzi tego, jak wielu kibiców jest na niego wkurzonych? Czy nikt z nim nie potrafi pogadać? Jak zapatruje się na jego zachowanie drużyna?

Do całej sytuacji z 'Małym' pasują słowa kawałku Fabuły "Siła, Szacunek i Szmal":
"(...)Siła, by jej użyć musisz się odważyć
Szacunek, by go mieć musisz nim darzyć
Szmal, by go zdobyć musisz się kołować
Siła, szacunek i szmal-musisz na to zapracować(...)
(...)Kto nie poczuł szacunku do ludzi także nigdy go nie wzbudzi(...)"
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2010, 12:20
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Bardzo jestem ciekaw jak potoczy się kariera Michała Nalepy , w swojej kategorii wiekowej jest jednym z najlepszych obrońców w Polsce , ta dzisiejsza bramka może da tez do myślenia Heniowi , że warto chociaz zapraszać na treningi Wiślacką młodzież .
Na jakiej pozycji on gra dokładnie? Jest prawym obrońcą? W ostatnich sparingach Młodej Wisły, wnioskując z ustawienia, grał w ataku i jako pomocnik.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.07.2010, 12:27
Wczoraj zagrał na prawej obronie, ale był dość aktywny w ofensywie. Może Kasperczak wreszcie zrozumie, że taki zawodnik więcej skorzysta na treningach z pierwszą drużyną niż Kazimierz Moskal czy Andrzej Bahr.
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.07.2010, 12:47
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Niech cos zacznie grac, bo ostatnio tylko krzyczał na Cikosa i za takie rzeczy to wryja powinien dostac i to od samego kapitana. Przeciez gosciu huja robi akcje partaczy nawet sam na sam nie moze trafic. Tak wlasnie sie zastanawiałem nad nimi: nim i dwoma Brożkami. Niby tacy wierni ,zajebiści ale na boisku tylko krzycza i *******a kolejne akcje, akurat w tym meczu Brozkowie sie wybronili. Ale jak tak dalej pojdzie tzeba robic poorzadek z takimi gwiazdeczkami.
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku , na boisku są emocje każdy coś tam krzyczy . Widocznie Mały chciał rozegrać jakiś schemat z trenigów a Cikosz go nie rozszyfrował ! Chyba nie mógł mu wtedy powiedzieć spokojnie poklepać po plecach przy wyniku 0-0 i powiedzieć spokojnie później się uda ! Na boisku jest doping i wszystkiego tesh dobrze nie słychać .

"Ale jak tak dalej pojdzie tzeba robic poorzadek z takimi gwiazdeczkami." Porządek to trzeba z Tobą razcej zrobić .
sportnh napisał(a):Wyświetl post
zgadza sie, drugi mecz z rzedu wyglada to jakby Malecki chcial sobie USTAWIC Slowaka... pajac
sportnh napisał(a):Wyświetl post
zgadza sie, drugi mecz z rzedu wyglada to jakby Malecki chcial sobie USTAWIC Slowaka... pajac
albert02 napisał(a):Wyświetl post
Z tym sie musze zgodzic. Tez to zauwazylem i wedlug mnie miedzy nimi beda duze klopoty. Wydaje mi sie, ze to wynika z tego, ze Cikos jest podobny do Maleckiego. Z ta roznica, ze Malecki to rozpieszczona gwiazda, a Cikos wyglada na ambitnego goscia. Dlatego tez pewnie Maly bedzie sie probowal odgrywac na Cikoszu.

I co Panie Zieniu1906? Pana argumentacja jest smieszna. Małecki wszedł przy wyniku 4 - 0 i nadal do Cikosa miał pretensje, *******ił kolejne akcje i zadzierał głowe wysoko. Nic sie chłopak nie zmienia. Ale licze że Bogdan Basałaj, Henryk Kasperczak i Franciszek Smuda go ustawia a jak nie to do Turcji czy Włoch ławke grzać.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2010, 13:22
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej pozycji on gra dokładnie? Jest prawym obrońcą? W ostatnich sparingach Młodej Wisły, wnioskując z ustawienia, grał w ataku i jako pomocnik.
środkowy obrońca , bardzo skuteczy przy stałych fragmentach gry , grywał też na prawej obronie , w najmłodszych latach jako napastnik ( jak 90% zawodników )
Odpowiedz cytując
Salamanca
Member

Stary 24.07.2010, 13:46
'Mały' tułał się po świecie, żeby rozegrać 3 mecze w Tajlandii.
Tuła to on się po krakowskim rynku, ostatnio bodajże Frantic jeśli dobrze pamiętam
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2010, 17:35
akakiusz napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj zagrał na prawej obronie, ale był dość aktywny w ofensywie. Może Kasperczak wreszcie zrozumie, że taki zawodnik więcej skorzysta na treningach z pierwszą drużyną niż Kazimierz Moskal czy Andrzej Bahr.
Myślę, że rozgrywanie sparingu po meczu pucharowym jest dobrym zwyczajem i chyba tak powinno pozostać. Testy wkrótce się skończą, więc w takich spotkaniach oprócz graczy, którzy nie grali w meczach pucharowych mogą też grać najbardziej uzdolnieni gracze z ME. W sparingu z Kolejarzem grali: Rajfur, Cygal, Rado i Jeleń, a we wczorajszym meczu z KSZO: Chrapek i Nalepa. Krótko ze względu na testy. Ale mam nadzieję, że dzięki takim meczom któryś z tych młodzików wpadnie w oko Kasperczakowi i będzie trenował z pierwszą drużyną.

A swoją drogą wie ktoś co się dzieje z Czekajem? Nie widziałem go ostatnio w składzie Młodej Wisły w sparingach.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.07.2010, 12:39
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ociol_w_wisle/

Teraz Kiro na pewno odżyje.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Stary 25.07.2010, 14:11
Kiedyś liczyliśmy graczy zdolnych do gry ( czyli mlodziez odpadała ) i wychodziło ze mamy 14 do gry i tak było. Wchodził Jirsak, Boguski i Łobodzinski. A teraz wyglada na to ze ktos z konkretnych piłkarzy zostanie na trybunach może Paljic może Wilk. No naprawde dawno niepamietam takich czasów w Wisle.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.07.2010, 15:10
Cytat:
I co Panie Zieniu1906? Pana argumentacja jest smieszna. Małecki wszedł przy wyniku 4 - 0 i nadal do Cikosa miał pretensje, *******ił kolejne akcje i zadzierał głowe wysoko. Nic sie chłopak nie zmienia. Ale licze że Bogdan Basałaj, Henryk Kasperczak i Franciszek Smuda go ustawia a jak nie to do Turcji czy Włoch ławke grzać.
J...e Cikosa to dla Małego obecnie jedyna opcja ponieważ:

- Brożków się nie da, bo się mogą odgryźć
- Żurawia nie wypada,bo to żywa legenda klubu, podobnie Sobol
-Kirm był na MŚ- pewnie mu wzrosła samoocena i może mieć to gdzieś
-Garguły się nie opłaca, bo to rozgrywający, może się obrazić i pomijać przy rozdzielaniu piłek
- trenera Kasperczaka też nie za bardzo- ostatnio wyszła z tego gruba afera

No to pozostaje ten Cikos:
- młody, jeszcze się nie zgrał z zespołem, a poza tym gra często najbliżej

Wielu pisze, że ten Mały taki szalony, a proszę tu dokonał najbardziej racjonalnego wyboru.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.07.2010, 15:18
coś mi się wydaje, że jako pierwszy do odstrzału pójdzie Łobo
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.07.2010, 15:29
Zważywszy na to że na prawej stronie może grać tak Kirm jak i Boguski to mi też się wydaje że Łobo będzie grzał ławę. Zaoszczędzimy, bo nie trzeba będzie płacić mu za wejściówki, a Małecki - mam nadzieję że ktoś złoży za niego ofertę jak najszybciej i się go pozbędziemy. To jego wymachiwanie rękami i opier*alanie wszystkich w koło tylko nie siebie nie dość że jest wkurzające, to jeszcze niszczy atmosferę. Im dłużej będzie w zespole, tym gorzej dla nowych zawodników i ich szybkiego wkomponowania w drużynę
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.07.2010, 15:35
pikey napisał(a):Wyświetl post
J...e Cikosa to dla Małego obecnie jedyna opcja ponieważ:

- Brożków się nie da, bo się mogą odgryźć
- Żurawia nie wypada,bo to żywa legenda klubu, podobnie Sobol
-Kirm był na MŚ- pewnie mu wzrosła samoocena i może mieć to gdzieś
-Garguły się nie opłaca, bo to rozgrywający, może się obrazić i pomijać przy rozdzielaniu piłek
- trenera Kasperczaka też nie za bardzo- ostatnio wyszła z tego gruba afera

No to pozostaje ten Cikos:
- młody, jeszcze się nie zgrał z zespołem, a poza tym gra często najbliżej

Wielu pisze, że ten Mały taki szalony, a proszę tu dokonał najbardziej racjonalnego wyboru.

I może mamy mu łaskawie dziękować, że opierdziela CIkosa ? I dziękować, że jego a nie Sobola ?
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.07.2010, 15:56
Lekko rozbijając napiętą atmosferę:

Na ostatnim meczy obserwowałem dość intensywnie Cikosa. On więcej macha rękami od Małeckiego. Różnica polega na tym, że Erik macha przed dostaniem piłki. Po prostu chłopak garnie się cały czas od gry i najlepiej jakby każda akcja przechodziła przez niego Co do Małego, to chyba powinien odpocząć i przemyśleć dokładnie swoje zachowanie.

Przypadkowo tera trafiłem na wywiad z Cikosem i taka oto wypowiedź:

" Z każdym meczem powinno być jednak lepiej. Jak się lepiej zacznę rozumieć np. z Patrykiem Małeckim, to będzie dobrze. W sparingu grałem z Wojtkiem Łobodzińskim, więc z nim w Szawlach pewnie byłoby mi łatwiej, lecz z Patrykiem też nauczymy się wspólnie grać."

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.07.2010, 15:59
Widać Cikos to normalny gość a nie taka płaczka jak niektórzy forumowicze co to głównie tropią machanie rękami Małeckiego
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.07.2010, 17:04
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Widać Cikos to normalny gość a nie taka płaczka jak niektórzy forumowicze co to głównie tropią machanie rękami Małeckiego
Cikos jakos nie specjalnie przejał sie Małeckim. Nadal gral swoje, właczał sie do akcji. Jezeli Mały tak nadal bedzie robił i czepiał sie nowych zawodnikow to atmosfera moze sie jeszcze bardziej popsuc. Oby NIE
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.07.2010, 17:09
Nie sadze, aby ktos sie nim przejmowal. Z czasem wszyscy beda go olewac i tyle.

Malecki kolo profesjonalisty nawet nie stal. A odmowy gry w barwach Wisly nigdy mu nie zapomne.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Stary 25.07.2010, 17:46
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wiesz nie chodzi tylko o to żeby Cikos sie zle nie poczuł. Małecki nie jest żadną gwiazdą i obojetnie jak kończy sie akcja po jego stronie, on ma nic nie gadać i dalej zapierdalac a nie filozofowac. To by było na tyle.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.07.2010, 18:01
Wiesz nie chodzi tylko o to żeby Cikos sie zle nie poczuł. Małecki nie jest żadną gwiazdą i obojetnie jak kończy sie akcja po jego stronie, on ma nic nie gadać i dalej zapierdalac a nie filozofowac. To by było na tyle.
Moze był zły, ze Cikos jako jeden z nowych grał od poczatku a on musiał wejsc dopiero po przerwie. Nie chcial sie wydzierac do innych do skierował swoje problemy na Erika. Naszczescie chlopak jest Ok i miał to gdzies.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.07.2010, 18:02
Ale ci dwaj goście dogadają się ze sobą bez problemu (Cikos i Małecki). To forumowe płaczki rok temu znalazły wymówkę dla badziewnej gry Kirma że niby Mały na niego krzyczy i on ma problemy przez to.... (żenująca wymówka), zważywszy na ostatni sparing gdzie grali ze sobą i dobrze współpracowali.

A Cikos tyle się tym przejął co nic. Bo nie jest forumową płaczką jak co poniektórzy
(Wie że musi dobrze grac a nie szukac wymówek)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.07.2010, 18:02
Jak czytam te posty o tym że Małecki się wydziera na innych to mi się wydaje że ich autorzy są piegowatymi rudzielcami w okularach, jak strzeli bramkę w derbach i się będzie prężył przed parchami to się będziecie jarać jak by wam ktoś w końcu pozwolił nie siedzieć na szkolnej przerwie w kiblu.
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.07.2010, 18:11
Popieram pana wyżej (Marcinklona).

Zrozumcie ludzie, ze to, ze Malecki krzyczy na innych znaczy, ze mu po prostu zalezy, w przeciwienstwie do kilku pilkarzy grajacych w WIsle.

<ironia mode on> Oby tylko biedny Cikos nie zaczął gorzej grać przez Małeckiego. Niech ten zly Patryk juz na niego nie krzyczy! <ironia mode off>.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.07.2010, 18:19
ludzie nie placzcie juz.. nad doroslym facetem rozpaczacie, ze ktos na niego krzyczy... Maly juz taki jest, ale jak gral dobrze to to krzyczenie nie bylo chamskie tylko mobilizujace, teraz nagle zmieniacie zdanie.. Malecki gra beznadziejnie, ale to nasz chlopak, krytykujmy jego gre, tak jak Lobodziskiego, ale nie charakter, bo jak dla mnie to gosc ma charyzmę .
Groundhopper
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Stary 25.07.2010, 18:30
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
ludzie nie placzcie juz.. nad doroslym facetem rozpaczacie, ze ktos na niego krzyczy... Maly juz taki jest, ale jak gral dobrze to to krzyczenie nie bylo chamskie tylko mobilizujace, teraz nagle zmieniacie zdanie.. Malecki gra beznadziejnie, ale to nasz chlopak, krytykujmy jego gre, tak jak Lobodziskiego, ale nie charakter, bo jak dla mnie to gosc ma charyzmę .
ciekawe czy twoim zdaniem odmówienie wejścia na boisko(wykonanie pracy - na dodatek w klubie który się kocha ) to charyzma. poczytaj lepiej co znaczy to słowo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.07.2010, 19:10
A czy wiecie co wogole krzyczy Mały?

Może on biega i sobie jakaś piosenke nuci, a wy dorabiacie dalszą część
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź