The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2013, 13:24
tofik napisał(a):Wyświetl post
Potrzebna kadra szkoleniowa, która tych piłkarzy nie zniszczy, no i trawiaste boiska do treningu,w tym przynajmniej z jedno podgrzewane.

To też i w takich warunkach można funkcjonować bez akademii
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.02.2013, 22:40
Był jakiś pomysł, jakaś chęć przy zatrudnianiu tego speca od młodzieży z Holandii, który miał być koordynatorem. Już nawet nie myślę o akademii, ale o solidnym szkoleniu. Dobrzy wychowankowie nie musi się równać od razu z akademią. Ale co do samej bazy treningowej to się zgodzę - minimum musi być. Mam nadzieję, że PZPN czy inny organ poczyni jakieś kroki co do wymogów.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.03.2013, 07:30
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Był jakiś pomysł, jakaś chęć przy zatrudnianiu tego speca od młodzieży z Holandii, który miał być koordynatorem. Już nawet nie myślę o akademii, ale o solidnym szkoleniu. Dobrzy wychowankowie nie musi się równać od razu z akademią. Ale co do samej bazy treningowej to się zgodzę - minimum musi być. Mam nadzieję, że PZPN czy inny organ poczyni jakieś kroki co do wymogów.
No właśnie ostatnio na wesżło pisali o podniesieniu wymagań licencyjnych. M.in. jednym z warunków miały by byc 2 boiska treningowe.
A odnośnie Jirsaka cały czas uważam, że gdyby od początku miał innego trenera grałby znacznie lepiej.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 01.03.2013, 08:54
cfa napisał(a):Wyświetl post
No właśnie ostatnio na wesżło pisali o podniesieniu wymagań licencyjnych. M.in. jednym z warunków miały by byc 2 boiska treningowe.
A odnośnie Jirsaka cały czas uważam, że gdyby od początku miał innego trenera grałby znacznie lepiej.
Jeżeli w wymaganiach licencyjnych pojawi się zapis, że klub powinien mieć 2 boiska treningowe SWOJE, to możemy się pożegnać z ekstraklasą już teraz
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 01.03.2013, 09:06
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli w wymaganiach licencyjnych pojawi się zapis, że klub powinien mieć 2 boiska treningowe SWOJE, to możemy się pożegnać z ekstraklasą już teraz
Byc może ale tutaj taki ciekawy kawałek:

Cytat:
Nowy podręcznik licencyjny znowu podnosi poprzeczkę. Teraz każdy klub będzie musiał mieć już nie cztery, ale sześć grup młodzieżowych i nie jedno boisko treningowe, ale dwa (plus jedno sztuczne). Minimalna pojemność stadionu wzrasta do 4500 miejsc. Stworzono procedurę "wczesnego ostrzegania", dla klubów, które licencji mogą z jakichś powodów nie dostać.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2013, 10:27
cfa napisał(a):Wyświetl post

A ja uważam, że Tomek to sympatyczny facet, ale piłkarsko to zwykły rzemieślnik. Życzę mu powodzenia, aczkolwiek cieszę się, że już go u nas nie ma.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.03.2013, 13:45
Lysy napisał(a):Wyświetl post
A ja uważam, że Tomek to sympatyczny facet, ale piłkarsko to zwykły rzemieślnik. Życzę mu powodzenia, aczkolwiek cieszę się, że już go u nas nie ma.
W obecnej sytuacji mógłby się z powodzeniem odnaleźć. Z drugiej jednak strony był niezwykle przeciętny, a przebłyski miał raz na ruski rok więc suma sumarum dobrze, że odszedł.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.03.2013, 20:33
Mnie męczy jedno. Na czym będzie się opierała ta przewidywana przebudowa i ile będzie na nią kasy. Na dzisiaj potrzebujemy 20 piłkarzy. Zostawiając Małego, Miśkiewicza, Urygę i Szewczyka,potrzebujemy przynajmniej 16 nowych piłkarzy. Czy nadprezes będzie chciał pożyczyc tyle kasy, czy może łysy ch.uj ma jakiegoś asa w rękawie? Nie skorzystaliśmy z promocji w Polonii Grodzisk Wielkopolski, a teraz będzie kupowanie za kasę?

Coś mi się w to nie chce wierzyć.

Don Donson, wydaje mi się że niepotrzebnie histeryzujesz.
Ostatnio edytowane przez gigant : 05.03.2013 o godz. 20:42.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2013, 22:10
gigant napisał(a):Wyświetl post
Nie skorzystaliśmy z promocji w Polonii Grodzisk Wielkopolski, a teraz będzie kupowanie za kasę?
.
Pan Cupiał w ostatnim wywiadzie w Rzepie mówił że bedzie stawiał na obcokrajowców, a więc bedzie kolejny zaciąg nowych Illievów,Chavezów,Quiotów,Sarkich czy Frederiksenów.Zawodników za free, czy za max 100 tyś € jest na pęczki w świecie.
No chyba nikt z Was nie liczy że znajda sie pieniądze na grajków za 700 czy 900 tyś €.

Jeśli bedzie Nawałka trenerem to pewnie sprowadzi z Zabrza za darmo Gancarczyka,Kwieka czy Mączyńskiego którym kończą sie kontrakty
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.03.2013 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.03.2013, 22:19
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Pan Cupiał w ostatnim wywiadzie w Rzepie mówił że bedzie stawiał na obcokrajowców, a więc bedzie kolejny zaciąg nowych Illievów,Chavezów,Quiotów,Sarkich czy Frederiksenów.Zawodników za free, czy za max 300 tyś € jest na pęczki w świecie.
Tyle ze żaden zawodnik za free, nie jest za free. Prowizja dla złodzieja, kasa za podpis plus kontrakt wyższy niż przy transferze bo koles ma kartę na ręce. Teraz pomnóż to 300 tyś razy ilośc piłkarzy których nam trzeba i ....już widzę Cupiała wykładającego z 3-4 mln €. Oczywiście dochodzi jeszcze prawie drugie tyle rocznie na wypłaty. Zakładając że gramy o mistrza i LM.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.03.2013, 00:12
gigant napisał(a):Wyświetl post
Mnie męczy jedno. Na czym będzie się opierała ta przewidywana przebudowa i ile będzie na nią kasy. Na dzisiaj potrzebujemy 20 piłkarzy. Zostawiając Małego, Miśkiewicza, Urygę i Szewczyka,potrzebujemy przynajmniej 16 nowych piłkarzy. Czy nadprezes będzie chciał pożyczyc tyle kasy, czy może łysy ch.uj ma jakiegoś asa w rękawie? Nie skorzystaliśmy z promocji w Polonii Grodzisk Wielkopolski, a teraz będzie kupowanie za kasę?

Coś mi się w to nie chce wierzyć.

Don Donson, wydaje mi się że niepotrzebnie histeryzujesz.

Wg mnie Don Donson napisal najmadrzejszy post od dawnien nawna na tym forum.
Prawda o SKWK i tyle .tylko widziana oczyma kogos kto chodzi na mecze troche dluzej.To widac.Brawa za ten post.

natomiast tez jak Ty zastanawiam sie ja ma wygladac ta niby "przemiana" zespolu.Na moje oko to pic na wode fotomontaz,juz widze jak sezon sie skonczy a łysy ch.uj ruszy kupowac 10 nowych piłkarzy,

sory ale takie bajki to mozecie pleść dzieciom z c3 i ich maniurom jak to wczoraj G okreslił ,ale nie reszcie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.03.2013, 12:32
Wczorajsza laurka dla Cupiała, raczej bardzo kontrowersyjna.

Czy kogoś kto obraża się na klub i "rzuca w kąt" można nazwać wogóle kibicem.

Dodatkowo przeciez z wywiadu dosc wprost wynikało, że obecny kryzys jest recznie sterowany przykręceniem kurka przez właściciela.
Wiemy także z tego samego tekstu, że Cupiał nie jest skłonny dać Wiśle czegokolwiek co kreowało by jej wieloletnią przyszłość - szkolenie, boiska treningowe.

W najlepszym wypadku skończy sie na kolejnych paru latach walki o najwyższe cele przerywanej przez nastroje właściciela. Ponownie za jakiś czas znajdziemy się w obecnym miejscu i co jeśli Cupiała zabraknie lub stwierdzi, że to poprostu koniec.

Sektorówka powinna brzmieć nieco inaczej: Oto kibiców podziekowanie lecz daj klubowi przyszłość a nie wegetowanie.

Jeszcze jedno pytanie(i zapewne znow bedzie zjeba), czy SKWK przechandlowala przyszłość klubu za kilka małych ustępstw bo tak to wygląda - na transakcje wiązaną.

Macie sektorówki i pare innych drobiazgów ale za to co by się nie działo jest miodzio.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.03.2013, 13:55
borys napisał(a):Wyświetl post
Sektorówka powinna brzmieć nieco inaczej: Oto kibiców podziekowanie lecz daj klubowi przyszłość a nie wegetowanie.

Nie jestesmy kibicami sukcesu zeby takie transparenty wywieszac. Za duzo zrobil dla Wisly zeby go obrazac takimi tresciami.

Bogusia tak samo serce boli widzac co pilkarzyki robia.

I na nic nie liczcie juz w tej rundzie, bo nie ma sensu dokladac.
Dopiero od nowego seoznu.

W najlepszym wypadku skończy sie na kolejnych paru latach walki o najwyższe cele przerywanej przez nastroje właściciela.

Daj Boze! 99% klubow w Polsce oddaloby wszystko za takie "wypadki".
Ostatnio edytowane przez aNouc : 05.03.2013 o godz. 13:58.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 05.03.2013, 14:19

Dodatkowo przeciez z wywiadu dosc wprost wynikało, że obecny kryzys jest recznie sterowany przykręceniem kurka przez właściciela.
Wiemy także z tego samego tekstu, że Cupiał nie jest skłonny dać Wiśle czegokolwiek co kreowało by jej wieloletnią przyszłość - szkolenie, boiska treningowe.

W najlepszym wypadku skończy sie na kolejnych paru latach walki o najwyższe cele przerywanej przez nastroje właściciela. Ponownie za jakiś czas znajdziemy się w obecnym miejscu i co jeśli Cupiała zabraknie lub stwierdzi, że to poprostu koniec.

Jeszcze jedno pytanie(i zapewne znow bedzie zjeba), czy SKWK przechandlowala przyszłość klubu za kilka małych ustępstw bo tak to wygląda - na transakcje wiązaną.

Macie sektorówki i pare innych drobiazgów ale za to co by się nie działo jest miodzio.
w dupie ci się przewróciło od dobrobytu. Ja jestem daleki od idealizowania Cupiała i dostrzegam jego błędy( a jest ich całe mnóstwo) ale dzięki temu człowiekowi zdobyliśmy 8 MISTRZOSTW czyli tyle ile Legia w całej swojej historii, 2 więcej niż Lech, 6 więcej niż Śląsk i 8 więcej niż Lechia. Dla kibiców wielu drużyn szczytem marzeń jest zdobycie jednego tytułu a Cupiał dał nam osiem, 90 % ligi dało by sie pokroić za takiego właściciela...

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.03.2013, 14:33
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
w dupie ci się przewróciło od dobrobytu. Ja jestem daleki od idealizowania Cupiała i dostrzegam jego błędy( a jest ich całe mnóstwo) ale dzięki temu człowiekowi zdobyliśmy 8 MISTRZOSTW czyli tyle ile Legia w całej swojej historii, 2 więcej niż Lech, 6 więcej niż Śląsk i 8 więcej niż Lechia. Dla kibiców wielu drużyn szczytem marzeń jest zdobycie jednego tytułu a Cupiał dał nam osiem, 90 % ligi dało by sie pokroić za takiego właściciela...

Zauważ, że piszesz w formie przeszłej o sukcesach.

Powiedz mi co będzie z Wisłą jeśli Cupiała zabraknie? Nie mamy niemal nic swojego. Co ważniejsze przetrwanie ponad 100 letniego klubu czy kilkanaście tłustych lat?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.03.2013, 15:28
Zauważ, że piszesz w formie przeszłej o sukcesach.

Powiedz mi co będzie z Wisłą jeśli Cupiała zabraknie? Nie mamy niemal nic swojego. Co ważniejsze przetrwanie ponad 100 letniego klubu czy kilkanaście tłustych lat?
Szkoda, że nie byłeś taki kozak jak w 1997 roku Wisła już ledwo zipiała i nie wiadomo gdzie bylibyśmy (o ile bylibyśmy) teraz jakby nie doraźna pomoc Cupiała.

Ponadto zastanów się w końcu czy ci aby nie chodzi właśnie o to, żeby Cupiał znowu zaryzykował, postawił klub za kraju bankructwa, kupił paru przepłaconych grajków i spróbował zagrać o coś więcej? Bo jak dla mnie obecne, oszczędnościowe podejściu Cupiała to raczej gwarancja przetrwania ponad 100-letniego klubu jak go zabraknie, a o to ci chyba chodzi, co nie?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
des89
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 05.03.2013, 15:37
Cupiał chce ten sezon odpuścić bo za dużo pieniędzy straciliśmy przez Holendrów, w lecie rozpocznie nowy plan budowy zespołu, skupmy się na tym by się utrzymać w Ekstraklasie...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 05.03.2013, 15:42
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że nie byłeś taki kozak jak w 1997 roku Wisła już ledwo zipiała i nie wiadomo gdzie bylibyśmy (o ile bylibyśmy) teraz jakby nie doraźna pomoc Cupiała.

Ponadto zastanów się w końcu czy ci aby nie chodzi właśnie o to, żeby Cupiał znowu zaryzykował, postawił klub za kraju bankructwa, kupił paru przepłaconych grajków i spróbował zagrać o coś więcej? Bo jak dla mnie obecne, oszczędnościowe podejściu Cupiała to raczej gwarancja przetrwania ponad 100-letniego klubu jak go zabraknie, a o to ci chyba chodzi, co nie?
wg mnie większość kibiców i pikników i fanatyków nie domaga się spektakularnych transferów (oczywiście może jest jakaś grupa wariatów, którzy chcą wynik tu, natychmiast).
Dla mnie ważniejsze od transferów jest w końcu zbudowanie prawdziwej bazy treningowej, zainwestowania w trenerów oraz skautów, którzy będą wyławiać perełki z całego Krakowa, Małopolski czy całej Polski. Oczywiście akademia też powinna być, ale można to robić stopniowo - najważniejsza jest baza treningowa dla grup młodzieżowych i innych, odpowiednia opieka trenersko-wychowawczo-medyczna. Jeśli na to Cupiał by się zdecydował, to moim zdaniem możemy nawet spaść do II ligi, bo zbudujemy podstawy funkcjonowania klubu na wiele lat.To co obecnie robi Cupiał, jest dla mnie niezrozumiałe. W swoim wywiadzie mówi o sprowadzaniu znów obcokrajowców, na których przecież się sparzył.

Oprawa wczoraj dla Cupiała OK, pod warunkiem, że w kolejnej SKWK będzie domagało się zbudowania podstaw funkcjonowania klubu.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.03.2013, 16:09
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post

Ciągle piszesz o przeszłości czy jeśli kiedyś uratował a teraz utopi to ocena się nie zmieni?

Kompletnie żle zrozumiałeś, moja krrytyka dotyczy właśnie takiego podejścia jak opisujesz - a czytając z nim wywiad taki jest właśnie plan.

Po pierwsze: nie mamy bazy treningowej, a chodza sluchy, że będziemy wynajmować - znów półśrodek. (nie ma Cupiała nie ma bazy)

Po drugie: kadra szkoleniowa - nie mamy (sam trener nic nie zmieni)

Po trzecie: kadra zarządzająca - nie mamy (a mamy najbardziej rozbudowany zarząd w E-klasie)

Po czwarte: szkolenie/scouting - nie istnieje

I ja mam żal do Cupiała przede wszystkim, że to kompletnie olał/zmarginalizował.

A transfery bez powyższego nie mają najmniejszego sensu. Wiec one dla mnie są ostatnią kolejnością odśnieżania.

P.S Oszczedzanie nie zmieni faktu, że klub nie ma "wędki" do odniesienia sukcesu i jak Cupaiał nie zmieni zdania mieć nie będzie.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.03.2013, 19:52

Pełna racja

Zgadzam się, i nie widzę tu tak jak ktoś zarzucił żadnego obrażania właściciela ale raczej upominanie go. Mamy do tego prawo.

aNouc
Przede wszystkim jesteśmy kibicami Wisły a nie Cupiała.
Jeśli coś z naszym klubem dzieje sie nie tak to powinno być to mówione wprost. Tutaj nie ma miejsca na obrażanie sie, a konstruktywna krytyka może jedynie pomóc.
O tym zapomina SKWK

Dodatkowo przeciez z wywiadu dosc wprost wynikało, że obecny kryzys jest recznie sterowany przykręceniem kurka przez właściciela. Wiemy także z tego samego tekstu, że Cupiał nie jest skłonny dać Wiśle czegokolwiek co kreowało by jej wieloletnią przyszłość - szkolenie, boiska treningowe.
Właśnie. Tym bardziej za sztuczne i umyślne psucie klubu nie należą się takie transparenty.

Więc może pora przygotować odpowiedni transparent na własną rękę, mając gdzieś zdanie tej dziwnej małej grupki nie reprezentującej zdania kibiców tylko swoje, jaką jest SKWK

Pozdrawiam.

EDIT: Jeszcze jedno

des89 napisał(a):Wyświetl post
Cupiał chce ten sezon odpuścić bo za dużo pieniędzy straciliśmy przez Holendrów
Ty naprawde wierzysz w te bzdury? Przez Holendrów zarobiliśmy prawie 4 mln Euro z samych premii z UEFA (2,1 mln + bodajże 1,7 mln). To prawie 20 mln złotych, nie licząc kasy za bilety z meczów w LE.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 07.03.2013 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.03.2013, 20:02
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Więc może pora przygotować odpowiedni transparent na własną rękę, mając gdzieś zdanie tej dziwnej małej grupki nie reprezentującej zdania kibiców tylko swoje, jaką jest SKWK

To może przygotuj, wnieś (he, he, he) i wywieś.
W końcu to nie SKWK reprezentuje zdanie większości, tylko Ty

Już widzę oczami wyobraźni jak się organizujecie. No, ale zobaczymy, może rośnie nam nowa siła na stadionie

Czytam i czytam o tych "reprezentantach zdania większości" od czasu zwolnienia Kasperczaka. Zawsze po słabym sezonie, złych wynikach etc.
Jest tylko jeden problem - nie istniejecie poza internetem. Nie ma Was. Nawet gdyby Wisła chciała z Wami rozmawiać, to nie ma z kim.

"Dziwna mała grupka"? Ile osób przyszło na akcję protestacyjną SKWK, a ile przyjdzie na Waszą?

Nie jestem ani kumaty, ani się w takie sprawy nie angażuję, ale patrząc z boku widzę tylko SKWK które próbuje cokolwiek robić. Tylko na forach to co drugi rewolucjonista.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.03.2013 o godz. 20:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.03.2013, 14:28
aNouc

Przede wszystkim jesteśmy kibicami Wisły a nie Cupiała.
Jeśli coś z naszym klubem dzieje sie nie tak to powinno być to mówione wprost. Tutaj nie ma miejsca na obrażanie sie, a konstruktywna krytyka może jedynie pomóc.

Jeśli właściciela boli serce to jest sadomasochistą bo sam do tego stanu rzeczy doprowadził swoja polityką.

Ja nie licze na nic i w tym i kolejnym sezonie, bo niby dlaczego, ofensywa która jest zapowiadana co sezon ma się teraz urealnić?.
Z kim on chce budować z Kapka? z Bednarzem?

Wywiad to tylko wywiad, papier jest cierpliwy.

Co do 2 częśći: Równamy wiec do 99% Polskiej kopanej czy do 1% który coś jest w stanie osiągnąć?

P.S Mam tylko nadzieje, ze właściciel nie przeszarżował w karach - dokrecaniu kurka i, że kolejne podziękowania nie będą w I lidze.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.03.2013, 19:43
Będzie może budował opierając się na takich geniuszach jak Fredriksen
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.03.2013, 20:22
Ciekawe czy za parę lat jak już nas Cupiał sprowadzi do I ligi o ile nie stanie się to w tym sezonie, jak klub błyszczący przez ostatnie 15 lat okaże się wydmuszką bez boiska treningowego, z długiem wobec mitycznej Telefoniki będzie dogorywał to też będziecie pokazywać takie durne oprawy jak we wczorajszym meczu

Takie zachowanie jak wczoraj nie budzi żadnego autorytetu, jesteśmy jako kibice postrzegani jako twór bez wyrazu. Był bunt protest czy jak to tam nazywaliście, to okazało się że pomachano marchewką zarządowi SKWK i protest się skończył. Cieszycie się, że dostaliście prawo w uczestniczeniu w posiedzeniach zarządu...a nazajutrz po takim posiedzeniu bez prawa głosu dla SKWK "Łysy" i kolesie i tak podejmą swoje decyzje.

Przestańcie używać wytartego argumentu o zdobytych mistrzostwach (!!!), to już było i fajnie. Ale to ma mi wystarczyć? Macie dość? Teraz w imię dziejowej sprawiedliwości mamy klepać biedę i klub się pałętać po ogonach tej marnej ligi? Tylko dlatego, że zdobyliśmy kilka razy mistrzostwo? I co z tego? Mistrz marnej ligi, że nie potrafi z niej nikt do LM się dostać od ponad 15 lat.

Cupiał wygaduje takie bzdury, że widać, że ma dość już tej Wisły bo jest zwyczajnie niecierpliwy - wbrew pozorom. Nic tu nie zbudował. Ładował tylko kasę z dziadowskich murzynów. Nie ma parcia i mody na grę w Wiśle wśród dzieciaków jak kiedyś. Chciał mieć gotowe jak wielki Pan. Tak jak łatwo uwłaszczył się na Państwowym majątku tak myślał, że łatwo mu będzie sypnąć groszem i kupić sobie MP LM i takie tam.

Ilu tutaj pytam się ilu ludzi chodzi na Wisłę dłużej niż 10-12 lat? Macie jakieś porównanie w ogóle?
Regułą jest, że jak nie masz armat to pracujesz u podstaw, szkolisz młodzież, wychowanków.

Gówno to wszystko jest warte. A Wy całujcie dobrodzieja po dupie, bo on to wszystko zrobił, nikt tutaj nie walczył o tytuły, samo się zrobiło za pieniądze Myślenickiego Bossa.
Nie bądźcie śmieszni ....a mać!!!
Dzisiaj piłkę robi się profesjonalnie a nie w stylu Wojciechowskiego i Cupiała, bo wbrew pozorom nie wiele mentalnie dzieli tych Panów.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.04.2013, 18:57
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy za parę lat jak już nas Cupiał sprowadzi do I ligi o ile nie stanie się to w tym sezonie, jak klub błyszczący przez ostatnie 15 lat okaże się wydmuszką bez boiska treningowego, z długiem wobec mitycznej Telefoniki będzie dogorywał to też będziecie pokazywać takie durne oprawy jak we wczorajszym meczu

Takie zachowanie jak wczoraj nie budzi żadnego autorytetu, jesteśmy jako kibice postrzegani jako twór bez wyrazu. Był bunt protest czy jak to tam nazywaliście, to okazało się że pomachano marchewką zarządowi SKWK i protest się skończył. Cieszycie się, że dostaliście prawo w uczestniczeniu w posiedzeniach zarządu...a nazajutrz po takim posiedzeniu bez prawa głosu dla SKWK "Łysy" i kolesie i tak podejmą swoje decyzje.

Przestańcie używać wytartego argumentu o zdobytych mistrzostwach (!!!), to już było i fajnie. Ale to ma mi wystarczyć? Macie dość? Teraz w imię dziejowej sprawiedliwości mamy klepać biedę i klub się pałętać po ogonach tej marnej ligi? Tylko dlatego, że zdobyliśmy kilka razy mistrzostwo? I co z tego? Mistrz marnej ligi, że nie potrafi z niej nikt do LM się dostać od ponad 15 lat.

Cupiał wygaduje takie bzdury, że widać, że ma dość już tej Wisły bo jest zwyczajnie niecierpliwy - wbrew pozorom. Nic tu nie zbudował. Ładował tylko kasę z dziadowskich murzynów. Nie ma parcia i mody na grę w Wiśle wśród dzieciaków jak kiedyś. Chciał mieć gotowe jak wielki Pan. Tak jak łatwo uwłaszczył się na Państwowym majątku tak myślał, że łatwo mu będzie sypnąć groszem i kupić sobie MP LM i takie tam.

Ilu tutaj pytam się ilu ludzi chodzi na Wisłę dłużej niż 10-12 lat? Macie jakieś porównanie w ogóle?
Regułą jest, że jak nie masz armat to pracujesz u podstaw, szkolisz młodzież, wychowanków.

Gówno to wszystko jest warte. A Wy całujcie dobrodzieja po dupie, bo on to wszystko zrobił, nikt tutaj nie walczył o tytuły, samo się zrobiło za pieniądze Myślenickiego Bossa.
Nie bądźcie śmieszni ....a mać!!!
Dzisiaj piłkę robi się profesjonalnie a nie w stylu Wojciechowskiego i Cupiała, bo wbrew pozorom nie wiele mentalnie dzieli tych Panów.
Naprawdę niech Cupiał już odejdzie. Wcześniej niech co poniektórzy podziękują mu za rok jak już będziemy spuszczeni do I ligi. A są tacy co dziękują za to co zrobił cały czas, a aktualny demontaż traktują jako koszt, którego nie dało się uniknąć. Mówią o chudych latach, że kibice sukcesu i takie tam, że dzieci TF.
Jak się czujecie teraz po komentarzu Bednarza? Dalej wierzycie w "Wielką Wisłę" po "wzmocnieniach po sezonie" ?
Bednarz jest tak przewidywalny w tym co mówi, że mam odrobinę satysfakcji, że miałem rację. Marne to pocieszenie dla mnie, bo mi klub na łopatki rozkładają.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 06.03.2013, 07:41
http://podbramkowo.blogspot.com/2013...-viktorii.html
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 07.03.2013, 16:00
Cupiał to nie jest świeta krowa.. Rozumiem gdyby rzeczywiscie byla na niego jakas furiacka nagonka, obrazanie itp. Ale zarowno przywolywane tu "weszlo" jak i inne tytuly, odpowiedzialy na wywiad konstruktywna krytyka, w ktorej wiele punktow bylo bardzo trafnych. Wiec zamiast sie obrazac i slepo popierac, moze lepiej sprobowac poprowadzic jakis dialog, na ktorym skorzystalaby Wisla ? Pokazac, ze kibice tez maja zdanie, poglad na to co sie dzieje.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 07.03.2013, 16:33
nesta napisał(a):Wyświetl post
Cupiał to nie jest świeta krowa.. Rozumiem gdyby rzeczywiscie byla na niego jakas furiacka nagonka, obrazanie itp. Ale zarowno przywolywane tu "weszlo" jak i inne tytuly, odpowiedzialy na wywiad konstruktywna krytyka, w ktorej wiele punktow bylo bardzo trafnych. Wiec zamiast sie obrazac i slepo popierac, moze lepiej sprobowac poprowadzic jakis dialog, na ktorym skorzystalaby Wisla ? Pokazac, ze kibice tez maja zdanie, poglad na to co sie dzieje.
Dokładnie! Szacunek dla Cupiała, za udane 15 lat, ale ta ostatnia akcja to nic innego jak lizanie tyłka właściciela. Boguś nie jest nieomylny, ostatnio błądzi po omacku i to martwi. Ciekawe czy będziecie go tak szanować gdy odejdzie z Wisły zostawiając ją z wielomilionowym "długiem" . Długiem jaki sam sobie zafundował przez błędne (kosztowne) decyzje.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.03.2013, 17:10
Ciekawe czy będziecie go tak szanować gdy odejdzie z Wisły zostawiając ją z wielomilionowym "długiem" .
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Co za durne pieprzenie...
Długiem jaki sam sobie zafundował przez błędne (kosztowne) decyzje.
Te błędne i kosztowne decyzję dały nam 8 (OSIEM ....A!) mistrzostw. Kibice innych drużyn mogą sobie jedynie pomarzyć, i to nie o ośmiu ale chociażby jednym mistrzostwie.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 07.03.2013, 17:31
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Co za durne pieprzenie...
Lepiej żyć w nieświadomości, że "dobrodziej" będzie z nami na zawsze. A jak odejdzie do "dług" skasuje. Tak łatwiej, owszem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów