The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2013, 23:19
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, Cupiał nie musi budować akademii i szkolić zawodników od zera. Tylko w takim wypadku aby mieć zaplecze drużyny powinna istnieć siatka skautów wyszukująca zawodników 16-18 letnich. Zawsze to my możemy być tymi którzy mącą w głowie.
Otóż to!. Lech np. podpisał teraz Formellę (chłopak ma17 lat).
I nie trzeba geniuszy, żeby wynaleźć takiego piłkarza, bo o nim akurat wielu wiedziało.
Trzeba wizji i determinacji.
No, ale skoro według Bogusława Cupiała, bezpieczniej ściągać zdezelowany szrot..
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.03.2013, 07:30
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Był jakiś pomysł, jakaś chęć przy zatrudnianiu tego speca od młodzieży z Holandii, który miał być koordynatorem. Już nawet nie myślę o akademii, ale o solidnym szkoleniu. Dobrzy wychowankowie nie musi się równać od razu z akademią. Ale co do samej bazy treningowej to się zgodzę - minimum musi być. Mam nadzieję, że PZPN czy inny organ poczyni jakieś kroki co do wymogów.
No właśnie ostatnio na wesżło pisali o podniesieniu wymagań licencyjnych. M.in. jednym z warunków miały by byc 2 boiska treningowe.
A odnośnie Jirsaka cały czas uważam, że gdyby od początku miał innego trenera grałby znacznie lepiej.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.03.2013, 08:54
cfa napisał(a):Wyświetl post
No właśnie ostatnio na wesżło pisali o podniesieniu wymagań licencyjnych. M.in. jednym z warunków miały by byc 2 boiska treningowe.
A odnośnie Jirsaka cały czas uważam, że gdyby od początku miał innego trenera grałby znacznie lepiej.
Jeżeli w wymaganiach licencyjnych pojawi się zapis, że klub powinien mieć 2 boiska treningowe SWOJE, to możemy się pożegnać z ekstraklasą już teraz
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 01.03.2013, 09:06
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli w wymaganiach licencyjnych pojawi się zapis, że klub powinien mieć 2 boiska treningowe SWOJE, to możemy się pożegnać z ekstraklasą już teraz
Byc może ale tutaj taki ciekawy kawałek:

Cytat:
Nowy podręcznik licencyjny znowu podnosi poprzeczkę. Teraz każdy klub będzie musiał mieć już nie cztery, ale sześć grup młodzieżowych i nie jedno boisko treningowe, ale dwa (plus jedno sztuczne). Minimalna pojemność stadionu wzrasta do 4500 miejsc. Stworzono procedurę "wczesnego ostrzegania", dla klubów, które licencji mogą z jakichś powodów nie dostać.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2013, 10:27
cfa napisał(a):Wyświetl post

A ja uważam, że Tomek to sympatyczny facet, ale piłkarsko to zwykły rzemieślnik. Życzę mu powodzenia, aczkolwiek cieszę się, że już go u nas nie ma.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.03.2013, 13:45
Lysy napisał(a):Wyświetl post
A ja uważam, że Tomek to sympatyczny facet, ale piłkarsko to zwykły rzemieślnik. Życzę mu powodzenia, aczkolwiek cieszę się, że już go u nas nie ma.
W obecnej sytuacji mógłby się z powodzeniem odnaleźć. Z drugiej jednak strony był niezwykle przeciętny, a przebłyski miał raz na ruski rok więc suma sumarum dobrze, że odszedł.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.03.2013, 12:32
Wczorajsza laurka dla Cupiała, raczej bardzo kontrowersyjna.

Czy kogoś kto obraża się na klub i "rzuca w kąt" można nazwać wogóle kibicem.

Dodatkowo przeciez z wywiadu dosc wprost wynikało, że obecny kryzys jest recznie sterowany przykręceniem kurka przez właściciela.
Wiemy także z tego samego tekstu, że Cupiał nie jest skłonny dać Wiśle czegokolwiek co kreowało by jej wieloletnią przyszłość - szkolenie, boiska treningowe.

W najlepszym wypadku skończy sie na kolejnych paru latach walki o najwyższe cele przerywanej przez nastroje właściciela. Ponownie za jakiś czas znajdziemy się w obecnym miejscu i co jeśli Cupiała zabraknie lub stwierdzi, że to poprostu koniec.

Sektorówka powinna brzmieć nieco inaczej: Oto kibiców podziekowanie lecz daj klubowi przyszłość a nie wegetowanie.

Jeszcze jedno pytanie(i zapewne znow bedzie zjeba), czy SKWK przechandlowala przyszłość klubu za kilka małych ustępstw bo tak to wygląda - na transakcje wiązaną.

Macie sektorówki i pare innych drobiazgów ale za to co by się nie działo jest miodzio.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.03.2013, 13:55
borys napisał(a):Wyświetl post
Sektorówka powinna brzmieć nieco inaczej: Oto kibiców podziekowanie lecz daj klubowi przyszłość a nie wegetowanie.

Nie jestesmy kibicami sukcesu zeby takie transparenty wywieszac. Za duzo zrobil dla Wisly zeby go obrazac takimi tresciami.

Bogusia tak samo serce boli widzac co pilkarzyki robia.

I na nic nie liczcie juz w tej rundzie, bo nie ma sensu dokladac.
Dopiero od nowego seoznu.

W najlepszym wypadku skończy sie na kolejnych paru latach walki o najwyższe cele przerywanej przez nastroje właściciela.

Daj Boze! 99% klubow w Polsce oddaloby wszystko za takie "wypadki".
Ostatnio edytowane przez aNouc : 05.03.2013 o godz. 13:58.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 05.03.2013, 14:19
Wczorajsza laurka dla Cupiała, raczej bardzo kontrowersyjna.

Czy kogoś kto obraża się na klub i "rzuca w kąt" można nazwać wogóle kibicem.

Dodatkowo przeciez z wywiadu dosc wprost wynikało, że obecny kryzys jest recznie sterowany przykręceniem kurka przez właściciela.
Wiemy także z tego samego tekstu, że Cupiał nie jest skłonny dać Wiśle czegokolwiek co kreowało by jej wieloletnią przyszłość - szkolenie, boiska treningowe.

W najlepszym wypadku skończy sie na kolejnych paru latach walki o najwyższe cele przerywanej przez nastroje właściciela. Ponownie za jakiś czas znajdziemy się w obecnym miejscu i co jeśli Cupiała zabraknie lub stwierdzi, że to poprostu koniec.

Jeszcze jedno pytanie(i zapewne znow bedzie zjeba), czy SKWK przechandlowala przyszłość klubu za kilka małych ustępstw bo tak to wygląda - na transakcje wiązaną.

Macie sektorówki i pare innych drobiazgów ale za to co by się nie działo jest miodzio.
w dupie ci się przewróciło od dobrobytu. Ja jestem daleki od idealizowania Cupiała i dostrzegam jego błędy( a jest ich całe mnóstwo) ale dzięki temu człowiekowi zdobyliśmy 8 MISTRZOSTW czyli tyle ile Legia w całej swojej historii, 2 więcej niż Lech, 6 więcej niż Śląsk i 8 więcej niż Lechia. Dla kibiców wielu drużyn szczytem marzeń jest zdobycie jednego tytułu a Cupiał dał nam osiem, 90 % ligi dało by sie pokroić za takiego właściciela...

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.03.2013, 14:28
aNouc

Przede wszystkim jesteśmy kibicami Wisły a nie Cupiała.
Jeśli coś z naszym klubem dzieje sie nie tak to powinno być to mówione wprost. Tutaj nie ma miejsca na obrażanie sie, a konstruktywna krytyka może jedynie pomóc.

Jeśli właściciela boli serce to jest sadomasochistą bo sam do tego stanu rzeczy doprowadził swoja polityką.

Ja nie licze na nic i w tym i kolejnym sezonie, bo niby dlaczego, ofensywa która jest zapowiadana co sezon ma się teraz urealnić?.
Z kim on chce budować z Kapka? z Bednarzem?

Wywiad to tylko wywiad, papier jest cierpliwy.

Co do 2 częśći: Równamy wiec do 99% Polskiej kopanej czy do 1% który coś jest w stanie osiągnąć?

P.S Mam tylko nadzieje, ze właściciel nie przeszarżował w karach - dokrecaniu kurka i, że kolejne podziękowania nie będą w I lidze.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.03.2013, 14:33
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
w dupie ci się przewróciło od dobrobytu. Ja jestem daleki od idealizowania Cupiała i dostrzegam jego błędy( a jest ich całe mnóstwo) ale dzięki temu człowiekowi zdobyliśmy 8 MISTRZOSTW czyli tyle ile Legia w całej swojej historii, 2 więcej niż Lech, 6 więcej niż Śląsk i 8 więcej niż Lechia. Dla kibiców wielu drużyn szczytem marzeń jest zdobycie jednego tytułu a Cupiał dał nam osiem, 90 % ligi dało by sie pokroić za takiego właściciela...

Zauważ, że piszesz w formie przeszłej o sukcesach.

Powiedz mi co będzie z Wisłą jeśli Cupiała zabraknie? Nie mamy niemal nic swojego. Co ważniejsze przetrwanie ponad 100 letniego klubu czy kilkanaście tłustych lat?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.03.2013, 15:28

Powiedz mi co będzie z Wisłą jeśli Cupiała zabraknie? Nie mamy niemal nic swojego. Co ważniejsze przetrwanie ponad 100 letniego klubu czy kilkanaście tłustych lat?
Szkoda, że nie byłeś taki kozak jak w 1997 roku Wisła już ledwo zipiała i nie wiadomo gdzie bylibyśmy (o ile bylibyśmy) teraz jakby nie doraźna pomoc Cupiała.

Ponadto zastanów się w końcu czy ci aby nie chodzi właśnie o to, żeby Cupiał znowu zaryzykował, postawił klub za kraju bankructwa, kupił paru przepłaconych grajków i spróbował zagrać o coś więcej? Bo jak dla mnie obecne, oszczędnościowe podejściu Cupiała to raczej gwarancja przetrwania ponad 100-letniego klubu jak go zabraknie, a o to ci chyba chodzi, co nie?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
des89
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 05.03.2013, 15:37
Cupiał chce ten sezon odpuścić bo za dużo pieniędzy straciliśmy przez Holendrów, w lecie rozpocznie nowy plan budowy zespołu, skupmy się na tym by się utrzymać w Ekstraklasie...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 05.03.2013, 15:42
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że nie byłeś taki kozak jak w 1997 roku Wisła już ledwo zipiała i nie wiadomo gdzie bylibyśmy (o ile bylibyśmy) teraz jakby nie doraźna pomoc Cupiała.

Ponadto zastanów się w końcu czy ci aby nie chodzi właśnie o to, żeby Cupiał znowu zaryzykował, postawił klub za kraju bankructwa, kupił paru przepłaconych grajków i spróbował zagrać o coś więcej? Bo jak dla mnie obecne, oszczędnościowe podejściu Cupiała to raczej gwarancja przetrwania ponad 100-letniego klubu jak go zabraknie, a o to ci chyba chodzi, co nie?
wg mnie większość kibiców i pikników i fanatyków nie domaga się spektakularnych transferów (oczywiście może jest jakaś grupa wariatów, którzy chcą wynik tu, natychmiast).
Dla mnie ważniejsze od transferów jest w końcu zbudowanie prawdziwej bazy treningowej, zainwestowania w trenerów oraz skautów, którzy będą wyławiać perełki z całego Krakowa, Małopolski czy całej Polski. Oczywiście akademia też powinna być, ale można to robić stopniowo - najważniejsza jest baza treningowa dla grup młodzieżowych i innych, odpowiednia opieka trenersko-wychowawczo-medyczna. Jeśli na to Cupiał by się zdecydował, to moim zdaniem możemy nawet spaść do II ligi, bo zbudujemy podstawy funkcjonowania klubu na wiele lat.To co obecnie robi Cupiał, jest dla mnie niezrozumiałe. W swoim wywiadzie mówi o sprowadzaniu znów obcokrajowców, na których przecież się sparzył.

Oprawa wczoraj dla Cupiała OK, pod warunkiem, że w kolejnej SKWK będzie domagało się zbudowania podstaw funkcjonowania klubu.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.03.2013, 16:09

Ciągle piszesz o przeszłości czy jeśli kiedyś uratował a teraz utopi to ocena się nie zmieni?

Kompletnie żle zrozumiałeś, moja krrytyka dotyczy właśnie takiego podejścia jak opisujesz - a czytając z nim wywiad taki jest właśnie plan.

Po pierwsze: nie mamy bazy treningowej, a chodza sluchy, że będziemy wynajmować - znów półśrodek. (nie ma Cupiała nie ma bazy)

Po drugie: kadra szkoleniowa - nie mamy (sam trener nic nie zmieni)

Po trzecie: kadra zarządzająca - nie mamy (a mamy najbardziej rozbudowany zarząd w E-klasie)

Po czwarte: szkolenie/scouting - nie istnieje

I ja mam żal do Cupiała przede wszystkim, że to kompletnie olał/zmarginalizował.

A transfery bez powyższego nie mają najmniejszego sensu. Wiec one dla mnie są ostatnią kolejnością odśnieżania.

P.S Oszczedzanie nie zmieni faktu, że klub nie ma "wędki" do odniesienia sukcesu i jak Cupaiał nie zmieni zdania mieć nie będzie.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 05.03.2013, 16:27
Ciągle piszesz o przeszłości czy jeśli kiedyś uratował a teraz utopi to ocena się nie zmieni?

Kompletnie żle zrozumiałeś, moja krrytyka dotyczy właśnie takiego podejścia jak opisujesz - a czytając z nim wywiad taki jest właśnie plan.

Po pierwsze: nie mamy bazy treningowej, a chodza sluchy, że będziemy wynajmować - znów półśrodek. (nie ma Cupiała nie ma bazy)

Po drugie: kadra szkoleniowa - nie mamy (sam trener nic nie zmieni)

Po trzecie: kadra zarządzająca - nie mamy (a mamy najbardziej rozbudowany zarząd w E-klasie)

Po czwarte: szkolenie/scouting - nie istnieje

I ja mam żal do Cupiała przede wszystkim, że to kompletnie olał/zmarginalizował.

A transfery bez powyższego nie mają najmniejszego sensu. Wiec one dla mnie są ostatnią kolejnością odśnieżania.

P.S Oszczedzanie nie zmieni faktu, że klub nie ma "wędki" do odniesienia sukcesu i jak Cupaiał nie zmieni zdania mieć nie będzie.
Żeby była wędka (punkt pierwszy i czwarty, reszta to też chwilowe maskowanie problemów) to trzeba włożyć całkiem pokaźną sumę pieniędzy. Teraz pytanie skąd ją zabrać? Pożyczyć? Oczywiśćie, ale od kogo? Od banku czy od Cupiała? W sumie żadna różnica. I tak będzie trzeba oddać. Czy nie uważasz, że to jest właśnie działanie, które może doprowadzić do upadku ponad stuletniego klubu? Inwestycja się nie uda i co wtedy? Takie ryzyko trzeba brać podczas inwestycji.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.03.2013, 16:42
Żeby była wędka (punkt pierwszy i czwarty, reszta to też chwilowe maskowanie problemów) to trzeba włożyć całkiem pokaźną sumę pieniędzy. Teraz pytanie skąd ją zabrać? Pożyczyć? Oczywiśćie, ale od kogo? Od banku czy od Cupiała? W sumie żadna różnica. I tak będzie trzeba oddać. Czy nie uważasz, że to jest właśnie działanie, które może doprowadzić do upadku ponad stuletniego klubu? Inwestycja się nie uda i co wtedy? Takie ryzyko trzeba brać podczas inwestycji.
Czyli co, poprostu oszczedzajmy i tak zbudujemy potęgę?

Pieniądze zawsze będą niezbędne. Ale gdybyśmy policzyli ile pieniędzy Cupiał utopił w beznadziejnych transferach, pseudo doradcach itd. itp. to pkt 1 i 4 są bardzo drobne.
I nie sądze że bez pkt. 2 i 3 da się zajść gdziekolwiek co pokazuje obecna sytuacja.

Co do żródeł pieniedzy, wolałbym spłacać coś co fizycznie mam niż coś co było mi zbędne, już tego "nie mam/nie przydało się" a raty płacić muszę choć nie zarabiam bo nie mam na czym... - pije do obecnej sytuacji Wisły. Jeśli

Ryzyko inwestycji - jest zawsze i wszedzie. W tym wypadku oceń sam. Budowa Wisły na zagranicznych piłkarzach z architektem w postaci Bednarza, czy jednak baza i szkolenie?
Dodatkowo powiedzmy Cupialowi zapali sie pod tyłkiem, musi sprzedać Wisłe tak też może się zdarzyć. Teraz nie ma czego sprzedać bo właśnie nie mamy nic co by do nas należało oprócz garstki bezwartościowych piłkarzy.

Co moze byc bardziej prawdopodobna przyczyna upadku naszego klubu:

1. Taktyka. Kupujemy piłkarzy i styknie?
2. Inwestujemy w podstawy. Na efekty czekamy.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 05.03.2013, 16:47
Czyli co, poprostu oszczedzajmy i tak zbudujemy potęgę?

Pieniądze zawsze będą niezbędne. Ale gdybyśmy policzyli ile pieniędzy Cupiał utopił w beznadziejnych transferach, pseudo doradcach itd. itp. to pkt 1 i 4 są bardzo drobne.
I nie sądze że bez pkt. 2 i 3 da się zajść gdziekolwiek co pokazuje obecna sytuacja.

Co do żródeł pieniedzy, wolałbym spłacać coś co fizycznie mam niż coś co było mi zbędne, już tego "nie mam/nie przydało się" a raty płacić muszę choć nie zarabiam bo nie mam na czym... - pije do obecnej sytuacji Wisły. Jeśli

Ryzyko inwestycji - jest zawsze i wszedzie. W tym wypadku oceń sam. Budowa Wisły na zagranicznych piłkarzach z architektem w postaci Bednarza, czy jednak baza i szkolenie?
Dodatkowo powiedzmy Cupialowi zapali sie pod tyłkiem, musi sprzedać Wisłe tak też może się zdarzyć. Teraz nie ma czego sprzedać bo właśnie nie mamy nic co by do nas należało oprócz garstki bezwartościowych piłkarzy.

Co moze byc bardziej prawdopodobna przyczyna upadku naszego klubu:

1. Taktyka. Kupujemy piłkarzy i styknie?
2. Inwestujemy w podstawy. Na efekty czekamy.
Widzisz, sam chwile temu napisałeś coś takiego:

Do tego się odnoszę. Skoro uważasz, że najważniejsze jest przetrwanie ponad 100-letniego klubu to Cupiał robi dokładnie wszystko żeby tak było. Żeby przetrwać. Sam twierdzisz, że tłuste lata są zbędne.

I do tego się odnoszę. Nie popieram taktyki Cupiała z tym oszczędzaniem bo również uważam, że jedynie INWESTYCJE są gwarantem stałego progresu, ale jednocześnie rozumiem, że może być mu już szkoda ładować WŁASNYCH pieniędzy i cieszę się, że przynamniej nie zostawił klubu na pastwę losu. Chociaż tyle.

A już atakowanie go uważam za niesmaczne.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.03.2013, 17:02
Widzisz, sam chwile temu napisałeś coś takiego:

Do tego się odnoszę. Skoro uważasz, że najważniejsze jest przetrwanie ponad 100-letniego klubu to Cupiał robi dokładnie wszystko żeby tak było. Żeby przetrwać. Sam twierdzisz, że tłuste lata są zbędne.

I do tego się odnoszę. Nie popieram taktyki Cupiała z tym oszczędzaniem bo również uważam, że jedynie INWESTYCJE są gwarantem stałego progresu, ale jednocześnie rozumiem, że może być mu już szkoda ładować WŁASNYCH pieniędzy i cieszę się, że przynamniej nie zostawił klubu na pastwę losu. Chociaż tyle.

A już atakowanie go uważam za niesmaczne.
Dla mnie przetrwanie to nie wegetacja co ma miejsce teraz.
Nie pisze, że tłuste lata są zbędne, tylko że nie mogą zaciemnić całokształtu działalności wiec chwalmy za 8 mistrzostw a gańmy za to, przez tyle lat była masa czasu na budowanie fundamentów a my ich nadal nie mamy. I o to mi od początku chodziło, oceniajmy trzeżwo.

W takiej formie jak piszesz za przetrwanie można by uważać także gre w B-klasie wszak klub by istniał. A nie o to nam chodzi.

Jesli Cupiałowi szkoda inwestować własnych pieniędzy to po co opowiada, że zbuduje wielką Wisłe na piłkarzach zagranicznych. Przecież to bezsensu.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.03.2013, 19:43
Będzie może budował opierając się na takich geniuszach jak Fredriksen
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.03.2013, 20:22
Ciekawe czy za parę lat jak już nas Cupiał sprowadzi do I ligi o ile nie stanie się to w tym sezonie, jak klub błyszczący przez ostatnie 15 lat okaże się wydmuszką bez boiska treningowego, z długiem wobec mitycznej Telefoniki będzie dogorywał to też będziecie pokazywać takie durne oprawy jak we wczorajszym meczu

Takie zachowanie jak wczoraj nie budzi żadnego autorytetu, jesteśmy jako kibice postrzegani jako twór bez wyrazu. Był bunt protest czy jak to tam nazywaliście, to okazało się że pomachano marchewką zarządowi SKWK i protest się skończył. Cieszycie się, że dostaliście prawo w uczestniczeniu w posiedzeniach zarządu...a nazajutrz po takim posiedzeniu bez prawa głosu dla SKWK "Łysy" i kolesie i tak podejmą swoje decyzje.

Przestańcie używać wytartego argumentu o zdobytych mistrzostwach (!!!), to już było i fajnie. Ale to ma mi wystarczyć? Macie dość? Teraz w imię dziejowej sprawiedliwości mamy klepać biedę i klub się pałętać po ogonach tej marnej ligi? Tylko dlatego, że zdobyliśmy kilka razy mistrzostwo? I co z tego? Mistrz marnej ligi, że nie potrafi z niej nikt do LM się dostać od ponad 15 lat.

Cupiał wygaduje takie bzdury, że widać, że ma dość już tej Wisły bo jest zwyczajnie niecierpliwy - wbrew pozorom. Nic tu nie zbudował. Ładował tylko kasę z dziadowskich murzynów. Nie ma parcia i mody na grę w Wiśle wśród dzieciaków jak kiedyś. Chciał mieć gotowe jak wielki Pan. Tak jak łatwo uwłaszczył się na Państwowym majątku tak myślał, że łatwo mu będzie sypnąć groszem i kupić sobie MP LM i takie tam.

Ilu tutaj pytam się ilu ludzi chodzi na Wisłę dłużej niż 10-12 lat? Macie jakieś porównanie w ogóle?
Regułą jest, że jak nie masz armat to pracujesz u podstaw, szkolisz młodzież, wychowanków.

Gówno to wszystko jest warte. A Wy całujcie dobrodzieja po dupie, bo on to wszystko zrobił, nikt tutaj nie walczył o tytuły, samo się zrobiło za pieniądze Myślenickiego Bossa.
Nie bądźcie śmieszni ....a mać!!!
Dzisiaj piłkę robi się profesjonalnie a nie w stylu Wojciechowskiego i Cupiała, bo wbrew pozorom nie wiele mentalnie dzieli tych Panów.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.03.2013, 20:33
Mnie męczy jedno. Na czym będzie się opierała ta przewidywana przebudowa i ile będzie na nią kasy. Na dzisiaj potrzebujemy 20 piłkarzy. Zostawiając Małego, Miśkiewicza, Urygę i Szewczyka,potrzebujemy przynajmniej 16 nowych piłkarzy. Czy nadprezes będzie chciał pożyczyc tyle kasy, czy może łysy ch.uj ma jakiegoś asa w rękawie? Nie skorzystaliśmy z promocji w Polonii Grodzisk Wielkopolski, a teraz będzie kupowanie za kasę?

Coś mi się w to nie chce wierzyć.

Don Donson, wydaje mi się że niepotrzebnie histeryzujesz.
Ostatnio edytowane przez gigant : 05.03.2013 o godz. 20:42.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2013, 22:10
gigant napisał(a):Wyświetl post
Nie skorzystaliśmy z promocji w Polonii Grodzisk Wielkopolski, a teraz będzie kupowanie za kasę?
.
Pan Cupiał w ostatnim wywiadzie w Rzepie mówił że bedzie stawiał na obcokrajowców, a więc bedzie kolejny zaciąg nowych Illievów,Chavezów,Quiotów,Sarkich czy Frederiksenów.Zawodników za free, czy za max 100 tyś € jest na pęczki w świecie.
No chyba nikt z Was nie liczy że znajda sie pieniądze na grajków za 700 czy 900 tyś €.

Jeśli bedzie Nawałka trenerem to pewnie sprowadzi z Zabrza za darmo Gancarczyka,Kwieka czy Mączyńskiego którym kończą sie kontrakty
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.03.2013 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.03.2013, 22:19
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Pan Cupiał w ostatnim wywiadzie w Rzepie mówił że bedzie stawiał na obcokrajowców, a więc bedzie kolejny zaciąg nowych Illievów,Chavezów,Quiotów,Sarkich czy Frederiksenów.Zawodników za free, czy za max 300 tyś € jest na pęczki w świecie.
Tyle ze żaden zawodnik za free, nie jest za free. Prowizja dla złodzieja, kasa za podpis plus kontrakt wyższy niż przy transferze bo koles ma kartę na ręce. Teraz pomnóż to 300 tyś razy ilośc piłkarzy których nam trzeba i ....już widzę Cupiała wykładającego z 3-4 mln €. Oczywiście dochodzi jeszcze prawie drugie tyle rocznie na wypłaty. Zakładając że gramy o mistrza i LM.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.03.2013, 22:25
Ja uważam,ze niestety po "Erze Kasperczaka" z roku na rok staczamy sie coraz nizej,a ewentualne sukcesy ,które nastapiły po drodze,zawdzieczamy bardziej szczęsliwemu zbiegowi przypadków ,niż dzięki jakiejkolwiek polityce klubowej...
Zobaczymy co bedzie w przyszłym sezonie,ale dla mnie ten wywiad był troche niedorzeczny.
Jezeli mamy jeszcze raz budowac Wisłe,to w oparciu o kogo?Przeciez tu trzeba na juz kupic z 11 zawodników,bo częsc nie nadaje do gry, częsc za rok już nie bedzie miało sił biegac.Skąd na to wziasc kase,skoro teraz nie mamy na nic.
Jezeli mamy jakos nie stracic tego sezonu, miec dodatkowy argument dla pozyskania nowych piłkarzy,jakies dodatkowe fundusze,to przydało by sie grac w Puchrach.A my co niby zrobilismy w tym kierunku?
Chociaż pozyskalibysmy jakiegos wartosciowego gracza ,który znacząco(co w naszym przypadku chyba nie jest trudne) wzmocniłby ten zaspół?Pozyskaliśmy....
Patrząc na gre naszych zawodników mam juz inne uczucia niż kiedys,teraz naprawdę się starają,tylko po prostu im nie wychodzi,brakuje umiejętnosci.Chociaz nie wiem co było lepsze,bo wcześniej jak nie grali przez brak mobilizacji,to miałem nadzieję ,ze jak sie zepną w następnym meczu to zagraja zaskakujaco dobrze, teraz juz takiej nadzieji nie mam....
Nowy trener tu nic nowego nie zdziała(oczywiscie Kulwik dla mnie jeszcze bardziej uwstecznia ta druzne ,co widac po strzałach...),bo sa za starzy zeby ich czegos nauczyc, a nawet przy odpowiednich treningach i ustawieniu polepszy to ich gre najwyżej o 10-15%.To chyba za mało.
Motywujace zapewne sa tez dla Niego informcje dotyczace zmiany trenera po tej rundzie.
Tak więc mam "kosz" pełen obaw o przyszły sezon i prawdziwe zamiary naszego BC.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 05.03.2013 o godz. 22:29.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.03.2013, 00:12
gigant napisał(a):Wyświetl post
Mnie męczy jedno. Na czym będzie się opierała ta przewidywana przebudowa i ile będzie na nią kasy. Na dzisiaj potrzebujemy 20 piłkarzy. Zostawiając Małego, Miśkiewicza, Urygę i Szewczyka,potrzebujemy przynajmniej 16 nowych piłkarzy. Czy nadprezes będzie chciał pożyczyc tyle kasy, czy może łysy ch.uj ma jakiegoś asa w rękawie? Nie skorzystaliśmy z promocji w Polonii Grodzisk Wielkopolski, a teraz będzie kupowanie za kasę?

Coś mi się w to nie chce wierzyć.

Don Donson, wydaje mi się że niepotrzebnie histeryzujesz.

Wg mnie Don Donson napisal najmadrzejszy post od dawnien nawna na tym forum.
Prawda o SKWK i tyle .tylko widziana oczyma kogos kto chodzi na mecze troche dluzej.To widac.Brawa za ten post.

natomiast tez jak Ty zastanawiam sie ja ma wygladac ta niby "przemiana" zespolu.Na moje oko to pic na wode fotomontaz,juz widze jak sezon sie skonczy a łysy ch.uj ruszy kupowac 10 nowych piłkarzy,

sory ale takie bajki to mozecie pleść dzieciom z c3 i ich maniurom jak to wczoraj G okreslił ,ale nie reszcie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2013, 01:07
Po pierwsze... ta oprawa była zrobiona przed protestem na 15-sto lecie Cupiała w Wiśle ( bo za te 15-scie lat jednak mu trzeba podziękować ) i wcześniej, czy później musiała być pokazana, a nie dlatego, ze SKWK całuje klub w d... no sorry...

Po drugie... Ja tam dobrze, pamiętam Wisłe w latach ,,Unimil" i byliśmy pośmiewiskiem w Polsce ! I troche wczesniej kiedy Legia z Nami kupiła sobie mecz. Taka właśnie była Wisła przed Cupiałem. A teraz, gdyby Boss odszedł zostawiłby za sobą wielki klub w Polsce i nie anonimowy w Europie z duzym nowym stadionem, czy Polonia Wojciechowskiego taka jest? Więc prosze Cupiała nie porównywać do Niego ! Prosze Was troche szacunku dla Bogusława Cupiała i nie bądźmy bardziej niecierpliwi niż On i dajmy mu jeszcze troche czasu w Wiśle ! Jeszcze nie całe dwa lata temu bylismy bardzo blisko LM. Ja mu ufam i wierze jeszcze w Wisłe w LM razem z Nim, bo z kim innym jak nie z Cupiałem.
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 06.03.2013, 07:41
http://podbramkowo.blogspot.com/2013...-viktorii.html
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.03.2013, 08:44
Tak czytam i widzę, że niejednemu przydałyby sie mocne krople na uspokojenie.To, że są problemy w wilelu kwestiach to nie ulega wątpliwości. Ale nie trzeba przy tym histeryzować. Nie takie kluby w Europie przechodziły trudny okres i niejeden jeszcze będzie. Kluby nie żyją w oderwaniu od otaczającej je rzeczywistości. A wystarczy tylko popatrzeć się dookoła co się dzieje w Polsce.
Kiedyś pisałem o tym co nas czeka po Euro 2012 to niejeden spec wyleciał na mnie z pyskiem, że po imprezie to będzie ciężko znaleźć miejsca na stadionach bo taki będzie przypływ kibiców i biznesu . Teraz gdzies zniknęli, zagubili się we mgle.
A czasy będą coraz cięższe i nie tylko dla Wisły.Opowiadających bajki o szejkach arabskich, którzy czekaja w kolejce do klubów aby wpakować w nie swoje petrodolary należy w kaftanie odwieźć na ul. Babińskiego.
Dlatego ze spokojem przyjmuje ten etap przejściowy i czekam na lepsze czasy z Bogusiem Cupiałem jako właścicielem.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.03.2013, 11:33
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
wg mnie większość kibiców i pikników i fanatyków nie domaga się spektakularnych transferów (oczywiście może jest jakaś grupa wariatów, którzy chcą wynik tu, natychmiast).
Oprawa wczoraj dla Cupiała OK, pod warunkiem, że w kolejnej SKWK będzie domagało się zbudowania podstaw funkcjonowania klubu.
Gdzie ma budować tę bazę treningową, jeśli Majchrowski postawił tamę finansową na dogadanie się z Wisłą w sprawie dzierżawy stadionu przy R22 ? Bez stadionu nawet imbecyl biznesowy, nie wydałby ani zlotówki na cokolwiek, gdyż brak stadionu determinuje tutaj wszystko. W Warszawie miasto wybudowalo Legii wszystkie profesjonalne boiska treningowe i redukuje zgodnie z renegocjacjami umowę dzierżawną na kolejną z Legią, a Majchrowski w Krakowie, jako wspólwlaściciel Cracovii, traktuje Wisłę zgodnie ze swoimi sławetnymi słowami noworocznymi i nie obchodzi go, co z nim będzie aż do czasu, gdy wreszcie ludzie odpuszczą sobie go w kolejnych wyborach, gdyż nikt o normalnych zmysłach, nie moze dopuścić do zniszczenia i stadionu za 0,5 mld i mistrzowskiego klubu piłkarskiego, nie będącego na garnuszku miasta. Nadszedł czas dla kibiców Wisły, by jak jeden mąż, razem z klubem upomnieć się Majchrowskiemu o Wisłę i uzmysłowić mu, że żarty się skończyły i nie wygoni Wisły z Krakowa żadną zaporą dla Wisły, zwłaszcza finansową i tym bardziej nie wygoni nam tą zaporą finansową - Cupiała z Wisly, swoimi pasiastymi ambicjami, dlatego tak ważne jest teraz być z Cupialem razem i mu pomagać naszą obecnością wszędzie tam, gdzie Wisła nas potrzebuje. Nie zdziwcie się też o slabszą jakość sportową klubu, bo ta także zależeć może od Majchrowskiego bardziej, niż od Cupiała, gdyż bez stadionu nikt nie będzie inwestował w piłkarzy także. Cupiał ostatnio osobiście jest z Wisłą. My też musimy.Trzymajmy się razem.

Wiślaccy bracia, nadchodzi czas walki o utrzymanie Wisły, nie tylko w lidze, ale i klubu w Krakowie także. Stańmy na wysokości zadania i zejdźmy z obłoków na ziemię, bo Wisła nas potrzebuje. Cupiał nie musi nam nic udawadniać, aby ramię w ramię przypilnować najpierw żywotne interesy klubu, a dopiero potem wrócic w obłoki, co sam Cupiał zapowiada także i aby tylko potwierdził chęć budowy w przyszłosci nie tylko drużyny pod LM, ale i bazy treningowej dla niej, a może i Akademii.

Zakodujcie się na najbliższy czas, że tym razem walczymy o podstawy bytu i tym bardziej bądźcie z Wisłą zawsze i wszędzie.
Ostatnio edytowane przez kot : 06.03.2013 o godz. 22:20.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów