|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Oczywiście nikt nie wie co poeta miał na myśli stwierdzając, że umowa została rozwiązana przez trenera Carrillo, bo możliwości jest wiele związanych z tym sformułowaniem.
Rozwiązanie kontraktu następuje za porozumieniem obu stron albo na podstawie określonych warunków umowy, inne formy to wypowiedzenie przez jedną ze stron, które niektórzy potocznie nazywają rozwiązaniem. Jeżeli wobec trenera były zaległości, to mógł on kontrakt wypowiedzieć, ale wówczas mamy do czynienia z koniecznością wypłaty wszelkich należności kontraktowych. Jeżeli nastąpiło rozwiązanie to płacimy tylko zaległości, reszta nie jest należna. Komunikat z klubu jest enigmatyczny i niczego konkretnego nie wnosi, ale mam nadzieję, że prezes - radca prawny wie o czym klub powinien poinformować. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
O to to, na stronie jest to co zarzad chce aby bylo. Zobaczymy jaka jest rzeczywistosc.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A całe nieszczęście i zamieszanie zaczęło się od zwolnienia Pani rzecznik. W sumie to wasza wina jest... presja szła prosto z forum. Jej odejście było początkiem całego łańcuszka komplikacji.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
właśnie o tym kiedyś pisałem , broniąc zarządu , nieświadomie wrzucasz mu kamyczek do ogródka ![]()
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
robi się coraz śmieszniej....
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_glos_kibicom
Zachęcam do zadawania pytań Bardzo się cieszę, że zarząd poszedł po rozum do głowy i stworzył taki temat. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Trochę to wygląda, jakby zarząd chciał się przygotować do konferencji...
![]() No ale inicjatywa na plus mimo wszystko. Po prostu sytuacja jest taka, że co by nie zrobili, to i tak się znajdą niezadowoleni. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
"Na najczęściej zadawane przez Was pytania postaramy się odpowiedzieć podczas konferencji prasowej, która odbędzie się w przyszłym tygodniu, a o której poinformujemy w najbliższym czasie."
1. Gdzie jest Brągiel? (niestety, sprawy trwaja tyle ile trwają, nie przeskoczymy tego + do tego niekorzystna sytuacja z Carillo stopuje dzialania) 2. Dlaczego Carillo, (niestety trener nie dotrzymał danego Nam słowa, miało byc inaczej jest inaczej, bedziemy profesjonalistami i nie ujawnimy szczegółów tej niezrecznej sytuacji, moze kiedys w przyszlosci opowiemy) 3. Co dalej z Wisła ? (bedzie w końcu wiślacka. Dazymy do tego by bylo bardziej polsko i lepiej niz dotychczas, tzn nie bedzie MITROVICOW forowanych przez trenera skoro wiemy ze mamy o wiele zdolniejsza mlodziez,ktora na dodatek zarabia 10x mniej) 4. Czy prawda jest ze Carillo kasował 100k za miesiac ? (niestety nie mozemy tego ujawniac, ale kwoty podawane w mediach czesto sa kwotami prawdziwymi) 5. Czy będa transfery ? (Mieliśmy juz zaklepanych 5 piłkarzy, niestety z racji 6. Czy bedzie inny sponsor niz Bragiel, inwestor o ktorym wspominala Sarapata ? (Wszyscy trzymamy mocno kciuki by tak sie stalo, niemniej jednak, taki proces trwa bardzo dlugo, a wszelkie przeszkody na ktore nie mamy wpływy, opóźniają finalizacje) 7. Dlaczego MJ został zwolniony ? (Nie zgadzalismy się w pewnych kwestiach fukcjonowania klubu,dlatego wspolnie uznalismy ze najlepiej dla dobra klubu bedzie zakonczyc nasza wspolprace)
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.06.2018 o godz. 14:52.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
odpowiedź brzmi : nie , nie biore ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A serio - Carrillo był okazją do zrobienia dużego kroku do przodu. Również do tego, żeby zamiast widma bankructwa przyszły profity. Z przeciętnymi pracownikami tego nie zrobisz. Pracownik jednak nie okazał się taki jak się spodziewano i zamknięto temat. Oby bezkosztowo. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Bo mecz o 2 mln pln trener "nie z tej ligi" przegrał w Zabrzu na zakończenie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Nigdy nie pisałem nic o zarządzie, ale to co teraz się dzieje to muszę i ja się podzielić swoim zdaniem. Nie umniejszam zasług zarządu, gdy uratował klub przed IV ligą, nie umniejszam tego, że są tam ludzie, którzy bardzo chcą, szukają partnerów, sponsorów, ale to wszystko blednie jak już zajmiemy się zarządzaniem zespołem. Zaczęło się od zwolnienia piłkarzy poprzez stronę internetową, potem z braku laku przygarnięto z powrotem Buchalika, zawirowania z trenerami, inwestorami, rzecznikami prasowymi, dyrektorami sportowymi. Oczywiście obietnic kupa! Strona ma już startować od nowego sezonu, tak samo sklep na stadionie na miarę 13-krotnego Mistrza Polski. Już się robi...już ma być...już za chwilę. Tylko kupujcie karnety a my Wam damy. Ja się nie znam ale wydaje mi się, że tego już za dużo i chyba prowadzenie klubu przerosło naszych włodarzy?!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
19.06. się zbliża dużymi krokami. Być może jakieś info będzie żeby co po niektórych uciszyć
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
No jasne Wiśle przejmuje szejk arabski i odrazę kupuje Ronaldo dla tego Ronaldo chce odejść z Realu bo u nas będzie miał dobrze już cysterny żelu zamówili by się zgodził
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
Obym się mylił ale obawiam się, że tak właśnie mogą wyglądać odpowiedzi Moim zdaniem powinni powiedzieć jak naprawdę sytuacja wygląda, bez mydlenia oczu, przecież wszyscy wiemy, że nie jest kolorowo, a kochamy ten Klub i chcemy jak najlepiej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to bum, jeb, pierdut. Finito.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Stolarczyk...
Sadzenie sie z Carrillo... Parafrazujac jednego z moich ulubionych pisarzy: Kazdy Wasz pomysl szczytem jest glupoty Kazde Wasze dzialanie szczyty te przekracza ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisło Moja Kochana .....i tak z Tobą zostane na zawsze.......byłaś , jesteś i będziesz....
![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pytanie czy Zmięty ma równie dobre info jak w przypadku Stecherta. Ciężko powiedzieć, ale ten pajac dla klików napisze wszystko.
Uwierzę jak napisze o tym ktoś wiarygodny. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kolega zmięty jest w matiuszce Rossiji, już raz wykazywał swoją znajomość prawa i rzeczywistości przypomnę Stecherta.....
Też mi sie podoba kwestia Stolarczyka jak również milczenie zarządu, ale z drugiej strony gaszenia pożarów mają teraz tyle, że być może nie ma czasu na świergolenie na Twitterze. Pamietam sprawy z lata ubiegłego roku i odsądzanie zarządu od najgorszych i posadzanie o przyspawani do stłków... Gowno wiemy tak samo jak niewiele wie Miga, do którego po akcji ze Stechertem nie mam za grosz zaufania, kiedyś fajny forumowicz, ale dziś koleś w stylu korpo i tyle mam do dodania. Dziennikarzem bym go nie nazwał, raczej informatorem klubowym produkującym sie w prasie sportowej ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uspokaja mnie jedynie to, że mamy świetny, profesjonalny zarząd, który wie co robi. Wszak uratował nas od widma gry w XVI lidze, teraz także nas nie zawiedzie. Cieszę się, że człowiek o takiej renomie, w dodatku wiślak z krwi i kości jak Pan Trener Maciej Stolarczyk zdecyduje się u nas pracować. W dodatku jego asystentem ma być Radek Sobolewski! Jestem pewny, że sporo się nauczy od nowego trenera, a kto wie, w przyszłości może zostanie jego następcą?
Brawo dla pani prezes i całego zarządu. Wykonują świetną pracę! ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Hej, jeżeli niektórzy użytkownicy chcą brać udział w dyskusji, to niech zainstalują słownik w przeglądarce i pomyślą dwa razy zanim coś napiszą.
Do pozostałych, którzy domagają się zmiany zarządu albo założenia nowego klubu w IV lidze (sic!): kto zajmie się Wisłą, jeśli nie TS (czyli de facto Wisła?). Kto jest bardziej wiślacki niż TS? Kto będzie miał serce prowadzić klub w IV lidze? Wy? Przez internet? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czaro, tak z ciekawości. Czy słowo "wiślacki" to dla Ciebie synonim słowa"niekompetentny"? Bo jakoś tak się dziwnie składa, że ostatnio te dwa wyrażenia idą ze sobą w parze.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Odpowiem za czaro w lecie ubiegłego roku większość użytkowników uznała, że Zarząd klubu nie chce dobra Wisły bo wszak Miga napisał, że wchodzi wielki inwestor. Wtedy tez stwierdzasz, ze byli niekompetentni ?
Nie wiemy nic nawet pismacy w kwestii Junco nabrali wody w usta - czyli może być coś grubego .... Manuel Junco został obdarzony olbrzymim zaufaniem przez zarząd, jeszcze kilka miesięcy temu, ba nawet teraz sporo z was twierdzi, że Junco jest wielki, ale widocznie zrobiłcoś, co nadszarpnęło to zaufanie. Każdy może się mylić i zarząd TS Wisla tez ma prawo sie pomylić. Trener Carrillo to pomysł Manuela Junco, chyba nikomu nie przyszło do głowy, że wymyślili go Sarapata i Dukat.... Skoro pomylili sie obdarzając Junco zaufaniem, to cała reszta ostatnich zdarzeń to efekt tej pomyłki.... Nie wiemy praktycznie nic poza ogólnikami dziennikarzy, bo kwestia trenera to dla mnie temat w tej chwili drugorzędny - istotne jest co wydarzyło sie w klubie odnośnie Manuela Junco.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli mamy zajebisty zarząd tylko ludzie wokół wilki. Aha.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat ja byłem jedną z pierwszych osób, która stwierdziła, że Stechert to odpowiedni rozmiar na bycie sponsorem jakiegoś klubu w 2-3 Bundeslidze (mowa o tym Stechercie, który funkcjonował, a nie tym który stał się pralnią) a nie właściciela dużego klubu. Także akurat tutaj zarzut bezpodstawny.
Nie mam pojęcia o co chodzi z Junco. Widzę natomiast, że ten zarząd jakoś z nikim nie może się dogadać. Opcje są dwie. Albo sami są mega kłótliwi, albo nie mają ręki do ludzi. I jedna i druga jest dla nich zła. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie zadawajcie kretyńskich pytań. Wiadomo, że trener klub, a nie klub trenera.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|