The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2018, 09:36
Oczywiście nikt nie wie co poeta miał na myśli stwierdzając, że umowa została rozwiązana przez trenera Carrillo, bo możliwości jest wiele związanych z tym sformułowaniem.

Rozwiązanie kontraktu następuje za porozumieniem obu stron albo na podstawie określonych warunków umowy, inne formy to wypowiedzenie przez jedną ze stron, które niektórzy potocznie nazywają rozwiązaniem. Jeżeli wobec trenera były zaległości, to mógł on kontrakt wypowiedzieć, ale wówczas mamy do czynienia z koniecznością wypłaty wszelkich należności kontraktowych. Jeżeli nastąpiło rozwiązanie to płacimy tylko zaległości, reszta nie jest należna.
Komunikat z klubu jest enigmatyczny i niczego konkretnego nie wnosi, ale mam nadzieję, że prezes - radca prawny wie o czym klub powinien poinformować.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.06.2018, 10:16
O to to, na stronie jest to co zarzad chce aby bylo. Zobaczymy jaka jest rzeczywistosc.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 14.06.2018, 10:51
A całe nieszczęście i zamieszanie zaczęło się od zwolnienia Pani rzecznik. W sumie to wasza wina jest... presja szła prosto z forum. Jej odejście było początkiem całego łańcuszka komplikacji.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 14.06.2018, 11:02
Vinci napisał(a):Wyświetl post
A całe nieszczęście i zamieszanie zaczęło się od zwolnienia Pani rzecznik. W sumie to wasza wina jest... presja szła prosto z forum. Jej odejście było początkiem całego łańcuszka komplikacji.
Genialne poczucie humoru masz
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.06.2018, 13:30
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No niestety, falszywy okazal sie Carrillo. .... amator.

Telefoniczne pozegnanie z druzyna po przez Boguskiego tylko pokazuje jaki to byl płytki czlowiek. Wszyscy odetchneli z ulga.

właśnie o tym kiedyś pisałem , broniąc zarządu , nieświadomie wrzucasz mu kamyczek do ogródka
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 14.06.2018, 14:39
robi się coraz śmieszniej....
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.06.2018, 14:39
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_glos_kibicom

Zachęcam do zadawania pytań

Bardzo się cieszę, że zarząd poszedł po rozum do głowy i stworzył taki temat.

Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
robi się coraz śmieszniej....
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 14.06.2018, 14:47
Trochę to wygląda, jakby zarząd chciał się przygotować do konferencji...
No ale inicjatywa na plus mimo wszystko. Po prostu sytuacja jest taka, że co by nie zrobili, to i tak się znajdą niezadowoleni.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.06.2018, 14:49
"Na najczęściej zadawane przez Was pytania postaramy się odpowiedzieć podczas konferencji prasowej, która odbędzie się w przyszłym tygodniu, a o której poinformujemy w najbliższym czasie."

1. Gdzie jest Brągiel?
(niestety, sprawy trwaja tyle ile trwają, nie przeskoczymy tego + do tego niekorzystna sytuacja z Carillo stopuje dzialania)

2. Dlaczego Carillo, ten ...., odszedł ?
(niestety trener nie dotrzymał danego Nam słowa, miało byc inaczej jest inaczej, bedziemy profesjonalistami i nie ujawnimy szczegółów tej niezrecznej sytuacji, moze kiedys w przyszlosci opowiemy)

3. Co dalej z Wisła ?
(bedzie w końcu wiślacka. Dazymy do tego by bylo bardziej polsko i lepiej niz dotychczas, tzn nie bedzie MITROVICOW forowanych przez trenera skoro wiemy ze mamy o wiele zdolniejsza mlodziez,ktora na dodatek zarabia 10x mniej)

4. Czy prawda jest ze Carillo kasował 100k za miesiac ?
(niestety nie mozemy tego ujawniac, ale kwoty podawane w mediach czesto sa kwotami prawdziwymi)

5. Czy będa transfery ?
(Mieliśmy juz zaklepanych 5 piłkarzy, niestety z racji tego ze Junco to ....tego ze nie mamy hajsu nie znalezlismy z nimi wspolnego jezyka, a dodatkowo chcieli ogromne pieniadze, postanowilismy zainwestowac w swoja zdolna wislacka mlodziez)

6. Czy bedzie inny sponsor niz Bragiel, inwestor o ktorym wspominala Sarapata ?
(Wszyscy trzymamy mocno kciuki by tak sie stalo, niemniej jednak, taki proces trwa bardzo dlugo, a wszelkie przeszkody na ktore nie mamy wpływy, opóźniają finalizacje)

7. Dlaczego MJ został zwolniony ?
(Nie zgadzalismy się w pewnych kwestiach fukcjonowania klubu,dlatego wspolnie uznalismy ze najlepiej dla dobra klubu bedzie zakonczyc nasza wspolprace)
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.06.2018 o godz. 14:52.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.06.2018, 15:01
Garret napisał(a):Wyświetl post
Teraz łatwo sie tak mówi, ale przeciez nie jest to tak oczywiste. Nie wiemy jak drużyna by grała pod okiem Ramireza. No i trzeba wziąć uwagę kontekst - gra wyglądała za Kiko coraz gorzej i moze za jego kadencji byśmy walczyli o spadek. Ciężko stwierdzić.

Natomiast ważna jest inna kwestia. Wyobraź sobie, że jesteś właścicielem firmy. Na ważnym stanowisku zatrudniasz sympatycznego człowieka, ale z umiejętnościami dość przeciętnymi. Nagle masz możliwość zatrudnienia kogoś z sukcesami w CV. Kogoś tak trochę nie z tej ligi.

Krótka piłka - bierzesz gościa, czy nie?

Oczywiście potem okazuje się, że facet jest nie do życia, że mimo zatrudnienia wraz z nim jego bliskich współpracowników, domaga się zwolnienia innych ludzi, którzy ciągnęli ten wózek od lat.

Ale nie mogłeś tego wiedzieć na samym początku i też nie można zapomnieć, że mimo wszystko było blisko najwiekszego sukcesu firmy od lat.

Tak jak mówię - to nie takie proste. Życie weryfikuje ludzi, ich charaktery i nasze wyobrażenia. Tym razem zmiana okazała się chybionym pomysłem, ale tak czasami bywa. Nie myli się ten, co nic nie robi - może sztampowe, ale prawdziwe. A bądźmy szczerzy - to nie tak, że nie było żadnych podstaw do zwolnienia Ramireza i nie ma pewności, czy i tak by nie wyleciał. I mówię to jako osoba, która nie zwolniłaby go w tym momencie, w którym zwolniony został.
Jeśli firma jest zadłużona i na skraju bankructwa , a sympatyczny człowiek zarabia mało i akceptuje zaistniałą sytuację, dodatkowo nie ma widoków finansowych żeby skonsumować wyższe skillsy tego "nie z tej ligi"

odpowiedź brzmi : nie , nie biore
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 14.06.2018, 15:11
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Jeśli firma jest zadłużona i na skraju bankructwa , a sympatyczny człowiek zarabia mało i akceptuje zaistniałą sytuację, dodatkowo nie ma widoków finansowych żeby skonsumować wyższe skillsy tego "nie z tej ligi"

odpowiedź brzmi : nie , nie biore
Dlatego zawsze zostaniesz wieśniakiem z Rancza
A serio - Carrillo był okazją do zrobienia dużego kroku do przodu. Również do tego, żeby zamiast widma bankructwa przyszły profity. Z przeciętnymi pracownikami tego nie zrobisz.
Pracownik jednak nie okazał się taki jak się spodziewano i zamknięto temat. Oby bezkosztowo.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.06.2018, 15:14
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Dlatego zawsze zostaniesz wieśniakiem z Rancza
A serio - Carrillo był okazją do zrobienia dużego kroku do przodu. Również do tego, żeby zamiast widma bankructwa przyszły profity. Z przeciętnymi pracownikami tego nie zrobisz.
Pracownik jednak nie okazał się taki jak się spodziewano i zamknięto temat. Oby bezkosztowo.
A zanim przyszłyby te profity to może zaczynalibyśmy od IV ligi?

Bo mecz o 2 mln pln trener "nie z tej ligi" przegrał w Zabrzu na zakończenie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kristoferson
Member

Od: 06.2015

Stary 14.06.2018, 15:20
Nigdy nie pisałem nic o zarządzie, ale to co teraz się dzieje to muszę i ja się podzielić swoim zdaniem. Nie umniejszam zasług zarządu, gdy uratował klub przed IV ligą, nie umniejszam tego, że są tam ludzie, którzy bardzo chcą, szukają partnerów, sponsorów, ale to wszystko blednie jak już zajmiemy się zarządzaniem zespołem. Zaczęło się od zwolnienia piłkarzy poprzez stronę internetową, potem z braku laku przygarnięto z powrotem Buchalika, zawirowania z trenerami, inwestorami, rzecznikami prasowymi, dyrektorami sportowymi. Oczywiście obietnic kupa! Strona ma już startować od nowego sezonu, tak samo sklep na stadionie na miarę 13-krotnego Mistrza Polski. Już się robi...już ma być...już za chwilę. Tylko kupujcie karnety a my Wam damy. Ja się nie znam ale wydaje mi się, że tego już za dużo i chyba prowadzenie klubu przerosło naszych włodarzy?!
Odpowiedz cytując
BW.WISŁA
Member

Od: 02.2011

Stary 14.06.2018, 15:46
19.06. się zbliża dużymi krokami. Być może jakieś info będzie żeby co po niektórych uciszyć
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Od: 05.2018

Stary 14.06.2018, 15:48
No jasne Wiśle przejmuje szejk arabski i odrazę kupuje Ronaldo dla tego Ronaldo chce odejść z Realu bo u nas będzie miał dobrze już cysterny żelu zamówili by się zgodził
Odpowiedz cytując
marcin25tsw
Junior Member

Od: 03.2018

Stary 14.06.2018, 16:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post
"Na najczęściej zadawane przez Was pytania postaramy się odpowiedzieć podczas konferencji prasowej, która odbędzie się w przyszłym tygodniu, a o której poinformujemy w najbliższym czasie."

1. Gdzie jest Brągiel?
(niestety, sprawy trwaja tyle ile trwają, nie przeskoczymy tego + do tego niekorzystna sytuacja z Carillo stopuje dzialania)

2. Dlaczego Carillo, ten ...., odszedł ?
(niestety trener nie dotrzymał danego Nam słowa, miało byc inaczej jest inaczej, bedziemy profesjonalistami i nie ujawnimy szczegółów tej niezrecznej sytuacji, moze kiedys w przyszlosci opowiemy)

3. Co dalej z Wisła ?
(bedzie w końcu wiślacka. Dazymy do tego by bylo bardziej polsko i lepiej niz dotychczas, tzn nie bedzie MITROVICOW forowanych przez trenera skoro wiemy ze mamy o wiele zdolniejsza mlodziez,ktora na dodatek zarabia 10x mniej)

4. Czy prawda jest ze Carillo kasował 100k za miesiac ?
(niestety nie mozemy tego ujawniac, ale kwoty podawane w mediach czesto sa kwotami prawdziwymi)

5. Czy będa transfery ?
(Mieliśmy juz zaklepanych 5 piłkarzy, niestety z racji tego ze Junco to ....tego ze nie mamy hajsu nie znalezlismy z nimi wspolnego jezyka, a dodatkowo chcieli ogromne pieniadze, postanowilismy zainwestowac w swoja zdolna wislacka mlodziez)

6. Czy bedzie inny sponsor niz Bragiel, inwestor o ktorym wspominala Sarapata ?
(Wszyscy trzymamy mocno kciuki by tak sie stalo, niemniej jednak, taki proces trwa bardzo dlugo, a wszelkie przeszkody na ktore nie mamy wpływy, opóźniają finalizacje)

7. Dlaczego MJ został zwolniony ?
(Nie zgadzalismy się w pewnych kwestiach fukcjonowania klubu,dlatego wspolnie uznalismy ze najlepiej dla dobra klubu bedzie zakonczyc nasza wspolprace)

Obym się mylił ale obawiam się, że tak właśnie mogą wyglądać odpowiedzi Moim zdaniem powinni powiedzieć jak naprawdę sytuacja wygląda, bez mydlenia oczu, przecież wszyscy wiemy, że nie jest kolorowo, a kochamy ten Klub i chcemy jak najlepiej.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 14.06.2018, 16:55
No to bum, jeb, pierdut. Finito.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.06.2018, 16:57
Stolarczyk...
Sadzenie sie z Carrillo...
Parafrazujac jednego z moich ulubionych pisarzy:
Kazdy Wasz pomysl szczytem jest glupoty
Kazde Wasze dzialanie szczyty te przekracza
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Wisło Moja Kochana .....i tak z Tobą zostane na zawsze.......byłaś , jesteś i będziesz....
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

MB1906 napisał(a):Wyświetl post
No to bum, jeb, pierdut. Finito.
Pytanie czy Zmięty ma równie dobre info jak w przypadku Stecherta. Ciężko powiedzieć, ale ten pajac dla klików napisze wszystko.
Uwierzę jak napisze o tym ktoś wiarygodny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2018, 17:06
Kolega zmięty jest w matiuszce Rossiji, już raz wykazywał swoją znajomość prawa i rzeczywistości przypomnę Stecherta.....
Też mi sie podoba kwestia Stolarczyka jak również milczenie zarządu, ale z drugiej strony gaszenia pożarów mają teraz tyle, że być może nie ma czasu na świergolenie na Twitterze.

Pamietam sprawy z lata ubiegłego roku i odsądzanie zarządu od najgorszych i posadzanie o przyspawani do stłków...
Gowno wiemy tak samo jak niewiele wie Miga, do którego po akcji ze Stechertem nie mam za grosz zaufania, kiedyś fajny forumowicz, ale dziś koleś w stylu korpo i tyle mam do dodania. Dziennikarzem bym go nie nazwał, raczej informatorem klubowym produkującym sie w prasie sportowej
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 14.06.2018, 17:13
Uspokaja mnie jedynie to, że mamy świetny, profesjonalny zarząd, który wie co robi. Wszak uratował nas od widma gry w XVI lidze, teraz także nas nie zawiedzie. Cieszę się, że człowiek o takiej renomie, w dodatku wiślak z krwi i kości jak Pan Trener Maciej Stolarczyk zdecyduje się u nas pracować. W dodatku jego asystentem ma być Radek Sobolewski! Jestem pewny, że sporo się nauczy od nowego trenera, a kto wie, w przyszłości może zostanie jego następcą?
Brawo dla pani prezes i całego zarządu. Wykonują świetną pracę!
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 14.06.2018, 17:15
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Uspokaja mnie jedynie to, że mamy świetny, profesjonalny zarząd, który wie co robi. Wszak uratował nas od widma gry w XVI lidze, teraz także nas nie zawiedzie. Cieszę się, że człowiek o takiej renomie, w dodatku wiślak z krwi i kości jak Pan Trener Maciej Stolarczyk zdecyduje się u nas pracować. W dodatku jego asystentem ma być Radek Sobolewski! Jestem pewny, że sporo się nauczy od nowego trenera, a kto wie, w przyszłości może zostanie jego następcą?
Brawo dla pani prezes i całego zarządu. Wykonują świetną pracę!
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.06.2018, 17:21
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Nie wyczuwasz ironii?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.06.2018, 17:21
Hej, jeżeli niektórzy użytkownicy chcą brać udział w dyskusji, to niech zainstalują słownik w przeglądarce i pomyślą dwa razy zanim coś napiszą.

Do pozostałych, którzy domagają się zmiany zarządu albo założenia nowego klubu w IV lidze (sic!): kto zajmie się Wisłą, jeśli nie TS (czyli de facto Wisła?). Kto jest bardziej wiślacki niż TS? Kto będzie miał serce prowadzić klub w IV lidze? Wy? Przez internet?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 14.06.2018, 17:27
czaro, tak z ciekawości. Czy słowo "wiślacki" to dla Ciebie synonim słowa"niekompetentny"? Bo jakoś tak się dziwnie składa, że ostatnio te dwa wyrażenia idą ze sobą w parze.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2018, 17:37
Odpowiem za czaro w lecie ubiegłego roku większość użytkowników uznała, że Zarząd klubu nie chce dobra Wisły bo wszak Miga napisał, że wchodzi wielki inwestor. Wtedy tez stwierdzasz, ze byli niekompetentni ?
Nie wiemy nic nawet pismacy w kwestii Junco nabrali wody w usta - czyli może być coś grubego ....
Manuel Junco został obdarzony olbrzymim zaufaniem przez zarząd, jeszcze kilka miesięcy temu, ba nawet teraz sporo z was twierdzi, że Junco jest wielki, ale widocznie zrobiłcoś, co nadszarpnęło to zaufanie.
Każdy może się mylić i zarząd TS Wisla tez ma prawo sie pomylić. Trener Carrillo to pomysł Manuela Junco, chyba nikomu nie przyszło do głowy, że wymyślili go Sarapata i Dukat.... Skoro pomylili sie obdarzając Junco zaufaniem, to cała reszta ostatnich zdarzeń to efekt tej pomyłki....
Nie wiemy praktycznie nic poza ogólnikami dziennikarzy, bo kwestia trenera to dla mnie temat w tej chwili drugorzędny - istotne jest co wydarzyło sie w klubie odnośnie Manuela Junco....
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 14.06.2018, 17:40
Czyli mamy zajebisty zarząd tylko ludzie wokół wilki. Aha.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 14.06.2018, 17:42
Akurat ja byłem jedną z pierwszych osób, która stwierdziła, że Stechert to odpowiedni rozmiar na bycie sponsorem jakiegoś klubu w 2-3 Bundeslidze (mowa o tym Stechercie, który funkcjonował, a nie tym który stał się pralnią) a nie właściciela dużego klubu. Także akurat tutaj zarzut bezpodstawny.
Nie mam pojęcia o co chodzi z Junco. Widzę natomiast, że ten zarząd jakoś z nikim nie może się dogadać. Opcje są dwie. Albo sami są mega kłótliwi, albo nie mają ręki do ludzi. I jedna i druga jest dla nich zła.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.06.2018, 17:43
Nie zadawajcie kretyńskich pytań. Wiadomo, że trener klub, a nie klub trenera.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów