|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tu nie ma co oszczędzać, tylko na kolanach błagać, żeby ktoś kasę wyłożył.
Pierdyliard fotek z tym milionerem czy tam milarderem z Ameryki, a od tego momentu równia pochyła. Dla takiego klubu oszczędzanie kończy się zawsze podobnie, niższą ligą. Czasem lepiej zbankrutować i zacząć wszystko od czwartej ligi, niż biedować, by w końcu i tak polecieć. Jak zaczniemy oszczędzać na kadrze, to wyniki pójdą w dół, frekwencja pójdzie w dół, sponsorzy w końcu się wykruszą, nowych na pewno nie znajdziemy. I ktoś tam z pół roku, rok zwiąże koniec z końcem, by finalnie stwierdzić, że pierdzieli się i zabiera zabawki, bo nikt go nie docenia za ciężką robotę. A jeszcze niech miasto krzyknie więcej za stadion i trzeba będzie grać na jakimś zadupiu. Prawdziwa próba dla tego zarządu nadchodzi teraz (chociaż kilku zbyt młodych gości za wysoko tam siedzi), bo łatwo było z gówna narobić hałasu, że teraz będzie wspaniale. W końcu jednak i tutaj gówno się wlało, a te wszystkie rzeczy do zrobienia nie są takie łatwe jak się wydawało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ogłaszam koniec złudzeń o normalności we Wiśle... Proszę się rozejść.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
TS po prostu dba, aby wiślacka tradycja nie umarła. Rok bez zmiany trenera rokiem straconym.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Zastanawiam się co zarząd miał zrobić w przypadku Carillo? Chłop sam chciał odejść i odszedł. Jakie wyjście mieli Sarapata z Dukatem? Trzymać go na siłę (nawet nie wiadomo, czy kontrakt na to pozwalał, na co zwrócił uwagę czaro)? Atmosfera w klubie i w szatni byłaby wtedy doprawdy zabójcza.
Fajnie się yebie decyzyjnych na prawo i lewo, kiedy się nie zna szczegółów. Łatwo się mówi, że Carillo powinien sobie móc dobierać współpracowników nie wiedząc chociażby ile kosztowaliby następcy zwolnionych asystentów. Nikt nie wie też, czy przed podpisaniem kontraktu rola Sobola nie była jasno i konkretnie wyjaśniona. Może Carillo po prostu chciał wymusić zmianę pewnych ustaleń. Umówmy się - trener to wciąż tylko pracownik i zarząd w pewnym momencie ma prawo powiedzieć stop, a pracownik ma prawo być z tego powodu niezadowolonym i się zwolnić. Tak to działa w każdej firmie, tak też wydarzyło się w Wiśle. Byłem zdecydowanym zwolennikiem Hiszpana i generalnie jestem zawiedziony, że jego praca tutaj tak szybko się skończyła, ale bądźmy rozsądni - to nie jest sytuacja zero jedynkowa, w której tylko jedna strona jest winna. Nie da się stworzyć fajnie funkcjonującego zespołu, kiedy nie ma w nim miejsca na żadne kompromisy - taka dyktatura może przynieść korzyść tylko na krótką metę. Wiele można mówić o zarządzie, ale Carillo dostał zaufanie, którego nie widzieliśmy przy R22 od dawna. Skończyło się porażką, bo czasami życie po prostu weryfikuje pewne kwestie i relacje. Nie kupowanie z tego powodu karnetu/biletu/obrażanie się na Wisłę jest DNEM DNA.
Ostatnio edytowane przez Garret : 12.06.2018 o godz. 21:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Rozumiem, że takie wpisy znajdę na onecie albo fb, ale żeby pisać na forum, trzeba być trochę zaangażowanym. Większość krytyki pod adresem zarządu jest bezmyślna, część to zwyczajne kalumnie. Ręce opadają. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Za Knurą:
"Jeżeli przy Junce potwierdzone zostałyby informacje o których się mówi, to to nie konflikt z zarządem. Więcej na razie nie mogę napisać, i jak pan widzi koledzy z innych redakcji - również." "Z tego, że to są poważne zarzuty i nikt nie chce się wpakować na minę nie mając pełnego potwierdzenia." Ciekawi mnie tylko czy to oczernianie na zlecenie zarządu i przygotowanie do zwolnienia MJ, czy może faktycznie jest coś na rzeczy? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu jest miazga http://www.twitter.com/MaksMichalcza...56198739632128
I ten dziennikarz Tomasz Cwiakala tez pisal ze Carilo grubo jechal,w negatywnym tego slowa znaczeniu
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 12.06.2018 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Może się dowiemy niedługo o co chodzi z Junco, ale te wpisy Knury brzmią raczej jednoznacznie. Aż się to w głowie nie mieści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
^ No właśnie niejednoznacznie. Może to oznaczać zarówno defraudowanie pieniędzy jak i rzeczy pokroju ostrego mobbingu czy nawet molestowania... Nic innego mi nie przychodzi do głowy czytając te wpisy, natomiast ton wypowiedzi jest bardzo negatywny a sprawa jak to sami określają "trudna" i co najważniejsze, niezwiązana z zarządem czy Carillo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Mnie przyszło na myśl tylko branie zielonych pod stołem za podpisywanie konkretnych zawodników, w każdym razie coś w tym stylu. Ehh, ale się porobiło.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
A zarząd nic o tym nie wiedział? Nikt nie rozmawiał z Junco jakich piłkarzy mamy szukać, jeśli chodzi o oczekiwane zarobki? Ktoś z zarządu umowy z zawodnikami podpisywał. Ktoś przelewał co miesiąc pensje (albo rzadziej) Ktoś z zarządu chyba wiedział "w którą stronę to zmierza" ? (a jeśli nie, to tym gorzej świadczy o Nich). Śmieszy mnie, jeśli ktoś pisze, że zarząd miał pełne prawo (a może nawet i obowiązek) interweniować w sytuacji, kiedy Carillo nie chciał w sztabie Sobola, ale zbyt szeroka kadra i wygórowane zarobki poszczególnych zawodników, to już tylko wina Junco. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Z Junco podobno to jakaś grubsza afera. Knura twierdzi że jeśli zarzuty się potwierdza to on jest w szoku.
"Klasyk mówi, że zawsze może być gorzej. Szczerze: jestem w cholernym szoku w sprawie MJ" "Z tego, że to są poważne zarzuty i nikt nie chce się wpakować na minę nie mając pełnego potwierdzenia" Knura tt. Mam nadzieję że to nie są jakieś do cholery kryminalne zarzuty jeszcze tego by kur....brakowało.
Ostatnio edytowane przez Jam55 : 13.06.2018 o godz. 00:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Hiszpany chciały nas władować w piękne bagno.. Nie chcę się powtarzać, a nie mówiłem, bo satysfakcja żadna, ale pi raz kolejny można dziękować opatrznosci, że w zarządzie pracują ludzie z Wisłą w sercu, a nie córka Cupiała...
Będzie dobrze Wiślacy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Hiszpany to tu się sami sprowadzili?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
MJ zajebał koks, dlatego policja go nie znalazła, to chyba oczywiste. to co tu się wyprawia, doprowadza mnie do szału, jebać po swoim klubie nie wiedząc o co chodzi. nie mam pytań
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Widzę że atmosfera robi się gorąca czemu się nie dziwię ale nadal obowiązuje regulamin i obrażanie uczestników forum czy tez byłych/obecnych pracowników klubu nadal będzie karane
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że już.gdzieś widziałem tę odpowiedź ;-)
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
oczywiście teraz już nic błąd został popełniony na etapie wymiany Kiko->Carilo ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dokładnie, skoro nie było nas stać na Carillo i jego zachcianki, to trzeba było siedzieć na czterech literach przy Kiko. A tak poszedł sygnał, że z pieniędzmi coraz lepiej i będziemy się liczyć w walce o najwyższe cele. Przekaz jak się okazało kompletnie fałszywy.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Bo dla mnie nie, i nie jestem zdziwiony. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No niestety, falszywy okazal sie Carrillo. .... amator.
Telefoniczne pozegnanie z druzyna po przez Boguskiego tylko pokazuje jaki to byl płytki czlowiek. Wszyscy odetchneli z ulga.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.06.2018 o godz. 08:52.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Nie jest to tylko wina Junco (o czym pisałem w innym poście) - ale tak jest - król sam nie abdykuje a pogoni ministra który mu źle doradzał. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Ale jakby inaczej współpraca wyglądała, gdyby na początku pogadał ze starą gwardią i powiedział: Szanuję Was, ale Was czas minął, nie będę na Was stawiał w rundzie wiosennej - no chyba, że stanie się coś niespodziewanego. Albo gdyby jednak stosował taką samą miarę wobec wszystkich piłkarzy, a nie jednego czy dwóch faworyzował kosztem innych jebiąc atmosfere w klubie. Oczywiście zarząd powinien pogadać z Jego byłym pracodawcą w Videotonie i Splicie i dowiedzieć się co nieco o osobowości nowego trenera. A poza tym wiedząc jaka jest nasza sytuacja finansowa nie brać trenera ponad stan.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.06.2018 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Natomiast ważna jest inna kwestia. Wyobraź sobie, że jesteś właścicielem firmy. Na ważnym stanowisku zatrudniasz sympatycznego człowieka, ale z umiejętnościami dość przeciętnymi. Nagle masz możliwość zatrudnienia kogoś z sukcesami w CV. Kogoś tak trochę nie z tej ligi. Krótka piłka - bierzesz gościa, czy nie? Oczywiście potem okazuje się, że facet jest nie do życia, że mimo zatrudnienia wraz z nim jego bliskich współpracowników, domaga się zwolnienia innych ludzi, którzy ciągnęli ten wózek od lat. Ale nie mogłeś tego wiedzieć na samym początku i też nie można zapomnieć, że mimo wszystko było blisko najwiekszego sukcesu firmy od lat. Tak jak mówię - to nie takie proste. Życie weryfikuje ludzi, ich charaktery i nasze wyobrażenia. Tym razem zmiana okazała się chybionym pomysłem, ale tak czasami bywa. Nie myli się ten, co nic nie robi - może sztampowe, ale prawdziwe. A bądźmy szczerzy - to nie tak, że nie było żadnych podstaw do zwolnienia Ramireza i nie ma pewności, czy i tak by nie wyleciał. I mówię to jako osoba, która nie zwolniłaby go w tym momencie, w którym zwolniony został. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Możliwe, że nie dało się przewidzieć, ALE... z Hajduka odszedł w niewyjaśnionych okolicznościach w trakcie sezonu. W Videotonie popracował rok, zdobył mistrza i .......nął, bo mu się nie podobała polityka transferowa. Z Almerią w Hiszpanii... nie wygrał meczu. Takie rzeczy dało się sprawdzić i zweryfikować. To też nie jest trener-cudotwórca, trener-magik, który jest niewiadomo jak zajebisty. Tymczasem jego przerośnięte ego doprowadziło do sytuacji, w której to KLUB jest postrzegany jako nieprofesjonalny, a nie on sam, jako gość który jest nie do końca stabilny emocjonalnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
, jest pracownikiem Klubu Natomiast Zarząd podpisuje kontrakty i Zarząd odpowiada za finanse.Generalna uwaga - słynny raport Deloitte opiera się o dane finansowe za rok 2017, więc w grudniu 2017 zwalniając Kiko i zatrudniając Carrillo Zarząd wiedział jak się mają wpływy do kosztów i w szczególności, że na wynagrodzenia wydajemy 73% (przychodów) - pomijając systemy księgowe i controllingowe wystarczy podstawowa znajomość xls. Więc mieli pełną świadomość tego co robią i, że ten współczynnik zwiększają od początku 2018. Po drugie - Dyrektor Sportowy jest pracownikiem i realizuję wytyczne jakie dostaje więc jeśli ściąga/sprzedaje to robi to dlatego, że taka jest ustalona polityka/strategia, a nie dla tego, że ma jakieś "widzi mi sie". Wiec nawet jeśli strategie wymyślił Junco to Zarząd ją zaakceptował. Za obecny blamaż - pełną odpowiedzialność ponosi cała trójka Junco/Sarapata/Dukat i jakiekolwiek zaklinanie rzeczywistości nic tu nie zmieni. Tłumaczenia typu bo mogły być puchary, bo inwestor, itp. jest śmiechu warte. Zresztą, że nie do końca planowaliśmy puchary na początku roku potwierdziła Pani Marzena w wywiadzie z 02.06 mówiąc, że "Teraz, paradoksalnie, wynik sportowy doprowadził nas do lekkiego zatoru finansowego." czyli nie planowali pieniędzy na licencję pucharową w budżecie.. https://www.przegladsportowy.pl/pilk...arzami/2xxlqfk ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jedna uwaga Zarząd odpowiada tylko przed udziałowcami - a TS jako udziałowiec zdaje się nie ma zastrzeżeń co do działań Zarządu Wisły S.A. Z resztą się zgadzam. Dlatego napisałem - król sam nie abdykuje a pogoni ministra. Właściciel - TS - jak widać ma pełne zaufanie do obecnej polityki Zarządu. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Co do raportu:
-bardzo wielu pracowaników klubu pracuje na zasadzie współpracy. Tzn mają swoje działalności i fakturują klub. Pytanie czy oni są ujęci w kategorii "wynagrodzenia" czy tez w jakiejś innej pozycji kosztowej, np: "usługi obce"? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|