|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Jakoś nie jestem zaskoczony tym ze mają pełne zaufanie do polityki zarządu ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Przeciez wladze TS-u przejely SA..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Uwierzcie mi, że gdyby kilaset/kilka tysięcy osób pojawiło się pod siedzibą klubu z żądaniem ustąpienia zarządu na ustach, to zarząd by zrezygnował.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A tu tylko mała awantura z trenerem i dyrektorem sportowym. Czyli nic nowego u nas ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() ![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
W poważnej firmie (a klub piłkarski jest obecnie firmą) nie możesz diametralnie redefiniować strategi co roku. Każda taka wpadka powoduje perturbacje finansowe i nawet z powodu wizerunkowego, dla oczyszczenia atmosfery, ktoś z Zarządu powinien wziąć za to odpowiedzialność. ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby TS nie przejelo sekcji pilki to juz by bylo po niej Wytlumacz mi Twoj tok rozumowania.. ok,odchodzi TS, rezygnuje Sarapata i Dukat i co dalej
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.06.2018 o godz. 10:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ja nie powiedziałem że tego oczekuję, ani że tak będzie dobrze, ani że ich nie lubię. Ja tylko stwierdziłem fakt, że obecny zarząd pracuje dla Wisły z poczucia takiego obowiązku, nie trzyma i nie trzymałby się kurczowo stanowisk.
Tylko tyle, bynajmniej nic atakującego. Źle to odczytałeś. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To sa bardziej wlasciciele , a dopiero potem zarzad
Gdyby TS nie przejelo sekcji pilki to musialaby byc rozwiązana. Nie da sie zmienic zarzadu.. bo zarządem sa wlasciciele. Jak znajdIe sie kupiec na Wisle (tylko nie drugi Meresinski) to wtedy moze przejac Wislę |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Istotnie masz rację pisząc, że najpierw to właściciel a potem dopiero zarząd. W takiej sytuacji, rezygnacji ze stanowisk w zarządzie, spoczywałby na Pani Prezes obowiązek powołania nowych członków zarządu.
Kto by to był? No kandydatów z wewnątrz nie ma raczej żadnych, z zewnątrz nikogo zaufanego raczej też. Niech będzie jak jest, bez głupich i nerwowych ruchów na górze, do czasu znalezienia poważnego inwestora. Zobaczymy co przyniesie przyszłość, oby nie powychodziły publicznie pewne "kwiatki". Osobiście chcę wierzyć, że został już uruchomiony wczoraj "Plan B". Ale jest to faktycznie plan, nie działanie na chaos... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jakich czlonkow? Nie ma juz nikogo innego.
W TS jest Sarapata,Dukat, Kwasniewski, Dunin i Ludwik Mietta Mikolajewicz I to sa jedyne osoby w klubie ktore maja jakies pojecie o biznesie, prowadzeniu klubu/firmy, finansach itd Ludwik odpada, to juz stary czlowiek. Kwasniewski to raczej zajmuje sie koszykowka, podobnie jak Dunin. TS poniekad byla zmuszona do przejecia sekcji pilki. Inaczej doszloby do rozwiazania tej sekcji czy tam gra w A klasie I Sarapata czy Dukat gowno zarabiaja.. sa wislakami wiec robią to z powolania.. a jak wezmiesz typa z zewnatrz to sobie zazyczy pensji 80 tys zl , auto i wynajem mieszkania
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.06.2018 o godz. 11:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Właściciel musi mieć swoich przedstawicieli w Zarządzie - prawda. Ale jeśli Ci przedstawiciele nie znają się na prowadzeniu klubu - to powinien jeszcze być w Zarządzie ktoś kto się zna. Reasumując polityka TS'u pod względem zabezpieczenia, żeby się powtórzył numerem z meresiem - jest bardzo dobra. Prowadzenie organizacyjne klubu przez osoby delegowane przez TS - jest słabe. I to jest to co trzeba poprawić - ja bym na ich miejscu rozejrzał się za osobą, która się na tym zna i wstawił ją do Zarządu - jako dodatkowego Członka. To, że trzeba jej zapłacić - no tak, ale jeśli dzięki temu usprawnimy pracę klubu w paru dziedzinach, to skórka warta wyprawki. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby sie nie znali to dzis Wisla nie gralaby w Ekstraklasie, za sponsora nie mialaby firmy LVBet, nie dostalaby licencji na gre, nie udaloby jej sie wyprowadzic klubowe autokaru na ulice, a taki Marcin Wasilewski nie chcialby nawet z nimi rozmawiac i przychodzic do Wisly
Sarapata i Dukat wykonuja kawal dobrej roboty ale musza wplacac milionowe dlugi po Boguslawie Cupiale i dlatego jest probmem. Przeciez nawet weszlo com 2 lata temu pisali ze Sarapata i Dukat sobie nie poradza i ktos rozwiaze sekcje pilki Wisly do 6 miesiecy. A wyszlo inaczej
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.06.2018 o godz. 11:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Piotra Dunina od blisko roku nie ma w TS.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Już myślałem, że nikt nie zauważy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Już ktoś zauważył, że byli członkowie zarządu w stylu korpo za czasów TF i jakby to powiedzieć - cudów nie dokonali, a porównując dokonania dzisiejszego zarządu, to jakby nie patrzeć są one dużo lepsze niż korporacyjnych prezesów pewnie korporacyjnie wynagradzanych.
TS jest właścicielem i TS zarządza klubem - spółką, może nie zawsze są to działania które przynoszą wyłącznie korzyści, z pewnością Zarząd popełnił kilka błędów i pewnie będzie je w przyszłości popełniał, ale wiem jedno walczy o utrzymanie klubu na powierzchni. Czym innym jest wytykanie błędów - czyli normalna krytyka, a czym innym obrzucanie błotem członków zarządu. Cała sprawa z trenerem Carrillo z pewnością zaczęła się od momentu odmowy przedłużenia kontraktu dla Mitrovicia - wszak w sprawie Małeckiego - zarząd stanął zdecydowanie po stronie trenera, w sprawie Głowackiego i Brożka również stanął po stronie trenera - decydując o nieprzedłużeniu z nimi kontraktów. W sprawie Boguskiego - okazało się, że kontrakt został przedłużony automatycznie.... Dziwnym trafem trener pozbywał się ewidentnie osób, które miały mocną pozycję w klubie, wszak Wasyl wrócił do składu tylko na skutek kontuzji Palcicia, Sadloka i Veleza...... Na twitterze Wójtowicz albo ktoś inny podał informację dotyczącą nieodpowiedniego zachowania trenera wobec Głowy i Brożka - nie dotyczyło ono kwestii przedłużenia kontraktów..... Carrillo prawdopodobnie cały czas był w konflikcie z kolejnymi zawodnikami, którzy mu nie pasowali, a dochodziły kolejne konflikty. ..... W takiej sytuacji stawiacie na trenera czy na zawodników, którzy nie raz walczyli o utrzymanie klubu..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Trzeba mieć kogoś z wizją, kto powie co dalej. Ja nie bardzo widzę kto. Jak na razie p. Marzena wygląda(ła) na babę z jajami.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 13.06.2018 o godz. 12:39.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
Ale płaczecie,a na mecze sie nie chodziło z pustego salomon nie naleje i nie piszczie ze powini zorganizowac sponsora bo duzo łatwiej jest sponsora załatwić przy pełnym stadionie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Idź sprzedawać poroże, a nie wypowiadaj się tutaj.
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
I nie bronie tu trenera(miałem do Niego średnie przekonanie),bardziej chodzi mi o zarząd, tu nie mam najlepszego. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
To, że robie wyprzedaż nie ma nic wspólnego z tym, że płaczecie na forum a na meczu czasami nawet 10 tys nie ma to o czym my gadamy wiecej osób na meczu wieksze zyski
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Carlio już z tego co krązą ploty jest po słowie z nowym pracodawcą
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie pozwolil by to sie udalo. Jak by to bylo malo, to jeszcze Junco dojebal do pieca (cios w plecy). Nic tylko .......nac tym w ....u i niech ochotnicy kombinuja co dalej. Bylo ogromne zaufanie...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.06.2018 o godz. 14:58.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy w Wiśle S.A. rok obrachunkowy pokrywa się z rokiem kalendarzowy, czy też jest zgodny z sezonem piłkarskim?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Przypuszczam, ze jest to rok kalendarzowy jak w większości Spółek Akcyjnych. Raport Deloite [czy jak ich tam zwą] przedstawiają w maju. Niemożliwym jest więc, aby kończył się wraz z końcem sezonu, ponieważ nie mieliby czasu, aby go opracować.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
"12. edycja corocznego raportu Deloitte przedstawia przychody (za rok kalendarzowy 2017) klubów piłkarskich uczestniczących w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2017/2018." https://www2.deloitte.com/pl/pl/page...finansowa.html ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|