The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2018, 10:38
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jedna uwaga

Właściciel - TS - jak widać ma pełne zaufanie do obecnej polityki Zarządu.
http://www.krs-online.com.pl/towarzy...rs-121308.html

Jakoś nie jestem zaskoczony tym ze mają pełne zaufanie do polityki zarządu
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.06.2018, 10:39
szprotson napisał(a):Wyświetl post
http://www.krs-online.com.pl/towarzy...rs-121308.html

Jakoś nie jestem zaskoczony tym ze mają pełne zaufanie do polityki zarządu
No więc własnie o tym pisze. Król sam nie abdykuje. "Właściciel" sam siebie nie zwolni.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.06.2018, 10:40
Przeciez wladze TS-u przejely SA..
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 13.06.2018, 10:46
Uwierzcie mi, że gdyby kilaset/kilka tysięcy osób pojawiło się pod siedzibą klubu z żądaniem ustąpienia zarządu na ustach, to zarząd by zrezygnował.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 13.06.2018, 10:49
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Uwierzcie mi, że gdyby kilaset/kilka tysięcy osób pojawiło się pod siedzibą klubu z żądaniem ustąpienia zarządu na ustach, to zarząd by zrezygnował.
A po co te osoby by się miały pojawiać pod siedzibą klubu? Nie mają pracy, obowiązków? Poza tym ostawiają płacze tu niektórzy koledzy, jakbyśmy byli relegowani za długi do IV ligi.

A tu tylko mała awantura z trenerem i dyrektorem sportowym. Czyli nic nowego u nas
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 13.06.2018, 10:51
A po co te osoby by się miały pojawiać pod siedzibą klubu? Nie mają pracy, obowiązków? Poza tym ostawiają płacze tu niektórzy koledzy, jakbyśmy byli relegowani za długi do IV ligi.

A tu tylko mała awantura z trenerem i dyrektorem sportowym. Czyli nic nowego u nas
To w kontekście poniższego:

No więc własnie o tym pisze. Król sam nie abdykuje. "Właściciel" sam siebie nie zwolni.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.06.2018, 10:53
Jedna uwaga

Zarząd odpowiada tylko przed udziałowcami - a TS jako udziałowiec zdaje się nie ma zastrzeżeń co do działań Zarządu Wisły S.A. Z resztą się zgadzam. Dlatego napisałem - król sam nie abdykuje a pogoni ministra. Właściciel - TS - jak widać ma pełne zaufanie do obecnej polityki Zarządu.
Zgadza się, ale to nie oznacza, że ja jako kibic - mam mieć takie samo zaufanie Mi się nie podoba - jak wygląda od jakiegoś półroku polityka naszego Zarządu i to, że wywiady i oficjalny przekaz medialny z Klubu jest sprzeczny z tym co się za chwilę dzieje.
W poważnej firmie (a klub piłkarski jest obecnie firmą) nie możesz diametralnie redefiniować strategi co roku.
Każda taka wpadka powoduje perturbacje finansowe i nawet z powodu wizerunkowego, dla oczyszczenia atmosfery, ktoś z Zarządu powinien wziąć za to odpowiedzialność.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 13.06.2018, 10:56
I wtedy kto by przejal Wisle ? Ty z kolegami z osiedla?

Gdyby TS nie przejelo sekcji pilki to juz by bylo po niej

Wytlumacz mi Twoj tok rozumowania.. ok,odchodzi TS, rezygnuje Sarapata i Dukat i co dalej ? Bo wtedy jestesmy w takiej sytuacji ze auto nie prowadzi kierowca i na pierwszym zakrecie dochodzi do tragedii
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.06.2018 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 13.06.2018, 11:00
Ale ja nie powiedziałem że tego oczekuję, ani że tak będzie dobrze, ani że ich nie lubię. Ja tylko stwierdziłem fakt, że obecny zarząd pracuje dla Wisły z poczucia takiego obowiązku, nie trzyma i nie trzymałby się kurczowo stanowisk.

Tylko tyle, bynajmniej nic atakującego. Źle to odczytałeś.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 13.06.2018, 11:01
To sa bardziej wlasciciele , a dopiero potem zarzad

Gdyby TS nie przejelo sekcji pilki to musialaby byc rozwiązana.

Nie da sie zmienic zarzadu.. bo zarządem sa wlasciciele.

Jak znajdIe sie kupiec na Wisle (tylko nie drugi Meresinski) to wtedy moze przejac Wislę
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 13.06.2018, 11:07
Istotnie masz rację pisząc, że najpierw to właściciel a potem dopiero zarząd. W takiej sytuacji, rezygnacji ze stanowisk w zarządzie, spoczywałby na Pani Prezes obowiązek powołania nowych członków zarządu.

Kto by to był? No kandydatów z wewnątrz nie ma raczej żadnych, z zewnątrz nikogo zaufanego raczej też. Niech będzie jak jest, bez głupich i nerwowych ruchów na górze, do czasu znalezienia poważnego inwestora.

Zobaczymy co przyniesie przyszłość, oby nie powychodziły publicznie pewne "kwiatki".

Osobiście chcę wierzyć, że został już uruchomiony wczoraj "Plan B". Ale jest to faktycznie plan, nie działanie na chaos...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 13.06.2018, 11:12
Ale jakich czlonkow? Nie ma juz nikogo innego.

W TS jest Sarapata,Dukat, Kwasniewski, Dunin i Ludwik Mietta Mikolajewicz

I to sa jedyne osoby w klubie ktore maja jakies pojecie o biznesie, prowadzeniu klubu/firmy, finansach itd

Ludwik odpada, to juz stary czlowiek. Kwasniewski to raczej zajmuje sie koszykowka, podobnie jak Dunin.

TS poniekad byla zmuszona do przejecia sekcji pilki. Inaczej doszloby do rozwiazania tej sekcji czy tam gra w A klasie

I Sarapata czy Dukat gowno zarabiaja.. sa wislakami wiec robią to z powolania.. a jak wezmiesz typa z zewnatrz to sobie zazyczy pensji 80 tys zl , auto i wynajem mieszkania
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.06.2018 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2018, 11:13
aNouc napisał(a):Wyświetl post
To sa bardziej wlasciciele , a dopiero potem zarzad

Gdyby TS nie przejelo sekcji pilki to musialaby byc rozwiązana.

Nie da sie zmienic zarzadu.. bo zarządem sa wlasciciele.

Jak znajdIe sie kupiec na Wisle (tylko nie drugi Meresinski) to wtedy moze przejac Wislę
Tak i nie
Właściciel musi mieć swoich przedstawicieli w Zarządzie - prawda.
Ale jeśli Ci przedstawiciele nie znają się na prowadzeniu klubu - to powinien jeszcze być w Zarządzie ktoś kto się zna.
Reasumując polityka TS'u pod względem zabezpieczenia, żeby się powtórzył numerem z meresiem - jest bardzo dobra.
Prowadzenie organizacyjne klubu przez osoby delegowane przez TS - jest słabe. I to jest to co trzeba poprawić - ja bym na ich miejscu rozejrzał się za osobą, która się na tym zna i wstawił ją do Zarządu - jako dodatkowego Członka. To, że trzeba jej zapłacić - no tak, ale jeśli dzięki temu usprawnimy pracę klubu w paru dziedzinach, to skórka warta wyprawki.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 13.06.2018, 11:18
Jakby sie nie znali to dzis Wisla nie gralaby w Ekstraklasie, za sponsora nie mialaby firmy LVBet, nie dostalaby licencji na gre, nie udaloby jej sie wyprowadzic klubowe autokaru na ulice, a taki Marcin Wasilewski nie chcialby nawet z nimi rozmawiac i przychodzic do Wisly

Sarapata i Dukat wykonuja kawal dobrej roboty ale musza wplacac milionowe dlugi po Boguslawie Cupiale i dlatego jest probmem. Przeciez nawet weszlo com 2 lata temu pisali ze Sarapata i Dukat sobie nie poradza i ktos rozwiaze sekcje pilki Wisly do 6 miesiecy. A wyszlo inaczej
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.06.2018 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2018, 11:23
Piotra Dunina od blisko roku nie ma w TS.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2018, 11:25
Już myślałem, że nikt nie zauważy Generalnie bardzo zabawne są niektóre teorie.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 13.06.2018, 11:34
Już ktoś zauważył, że byli członkowie zarządu w stylu korpo za czasów TF i jakby to powiedzieć - cudów nie dokonali, a porównując dokonania dzisiejszego zarządu, to jakby nie patrzeć są one dużo lepsze niż korporacyjnych prezesów pewnie korporacyjnie wynagradzanych.

TS jest właścicielem i TS zarządza klubem - spółką, może nie zawsze są to działania które przynoszą wyłącznie korzyści, z pewnością Zarząd popełnił kilka błędów i pewnie będzie je w przyszłości popełniał, ale wiem jedno walczy o utrzymanie klubu na powierzchni. Czym innym jest wytykanie błędów - czyli normalna krytyka, a czym innym obrzucanie błotem członków zarządu.

Cała sprawa z trenerem Carrillo z pewnością zaczęła się od momentu odmowy przedłużenia kontraktu dla Mitrovicia - wszak w sprawie Małeckiego - zarząd stanął zdecydowanie po stronie trenera, w sprawie Głowackiego i Brożka również stanął po stronie trenera - decydując o nieprzedłużeniu z nimi kontraktów. W sprawie Boguskiego - okazało się, że kontrakt został przedłużony automatycznie....
Dziwnym trafem trener pozbywał się ewidentnie osób, które miały mocną pozycję w klubie, wszak Wasyl wrócił do składu tylko na skutek kontuzji Palcicia, Sadloka i Veleza......
Na twitterze Wójtowicz albo ktoś inny podał informację dotyczącą nieodpowiedniego zachowania trenera wobec Głowy i Brożka - nie dotyczyło ono kwestii przedłużenia kontraktów.....

Carrillo prawdopodobnie cały czas był w konflikcie z kolejnymi zawodnikami, którzy mu nie pasowali, a dochodziły kolejne konflikty. ..... W takiej sytuacji stawiacie na trenera czy na zawodników, którzy nie raz walczyli o utrzymanie klubu.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2018, 11:38
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Jakby sie nie znali to dzis Wisla nie gralaby w Ekstraklasie, za sponsora nie mialaby firmy LVBet, nie dostalaby licencji na gre, nie udaloby jej sie wyprowadzic klubowe autokaru na ulice, a taki Marcin Wasilewski nie chcialby nawet z nimi rozmawiac i przychodzic do Wisly

Sarapata i Dukat wykonuja kawal dobrej roboty ale musza wplacac milionowe dlugi po Boguslawie Cupiale i dlatego jest probmem. Przeciez nawet weszlo com 2 lata temu pisali ze Sarapata i Dukat sobie nie poradza i ktos rozwiaze sekcje pilki Wisly do 6 miesiecy. A wyszlo inaczej
Co nie oznacza, że wszystko robią ok i nic nie da się zrobić lepiej.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.06.2018, 12:32
Tir, jeśli wymuszać abdykację to trzeba wiedzieć kto po nich. Bo abdykacja dla samej abdykacji to ciężka głupota.
Trzeba mieć kogoś z wizją, kto powie co dalej. Ja nie bardzo widzę kto.
Jak na razie p. Marzena wygląda(ła) na babę z jajami.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 13.06.2018 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Od: 05.2018

Stary 13.06.2018, 14:31
Ale płaczecie,a na mecze sie nie chodziło z pustego salomon nie naleje i nie piszczie ze powini zorganizowac sponsora bo duzo łatwiej jest sponsora załatwić przy pełnym stadionie
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.06.2018, 14:33
Idź sprzedawać poroże, a nie wypowiadaj się tutaj.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.06.2018, 14:37
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No niestety, falszywy okazal sie Carrillo. .... amator.

Telefoniczne pozegnanie z druzyna po przez Boguskiego tylko pokazuje jaki to byl płytki czlowiek. Wszyscy odetchneli z ulga.
Podobną amatorszczyznę zrobił zarząd w kwestii pożegnania niektórych piłkarzy,tylko w przypadku Carillo może wpływ miały nerwy,a przypadku zarządu tak nie było....
I nie bronie tu trenera(miałem do Niego średnie przekonanie),bardziej chodzi mi o zarząd, tu nie mam najlepszego.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Stary 13.06.2018, 14:37
To, że robie wyprzedaż nie ma nic wspólnego z tym, że płaczecie na forum a na meczu czasami nawet 10 tys nie ma to o czym my gadamy wiecej osób na meczu wieksze zyski
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Stary 13.06.2018, 14:38
Carlio już z tego co krązą ploty jest po słowie z nowym pracodawcą
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.06.2018, 14:51
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Podobną amatorszczyznę zrobił zarząd w kwestii pożegnania niektórych piłkarzy,tylko w przypadku Carillo może wpływ miały nerwy,a przypadku zarządu tak nie było....
I nie bronie tu trenera(miałem do Niego średnie przekonanie),bardziej chodzi mi o zarząd, tu nie mam najlepszego.
No, ja przeciwnie. Nie zawsze bronie zarzadu bo zadarza im sie dac dupy(w takich warunkach to duze prawdopodobienstwo) natomiast w tym przypadku, Carrillo to .... amator i nie mam tutaj na mysli aspektu sportowego.

Nie pozwolil by to sie udalo. Jak by to bylo malo, to jeszcze Junco dojebal do pieca (cios w plecy). Nic tylko .......nac tym w ....u i niech ochotnicy kombinuja co dalej. Bylo ogromne zaufanie...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.06.2018 o godz. 14:58.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 13.06.2018, 15:23
Savik napisał(a):Wyświetl post
Generalna uwaga - słynny raport Deloitte opiera się o dane finansowe za rok 2017, więc w grudniu 2017 zwalniając Kiko i zatrudniając Carrillo Zarząd wiedział jak się mają wpływy do kosztów i w szczególności, że na wynagrodzenia wydajemy 73% (przychodów) - pomijając systemy księgowe i controllingowe wystarczy podstawowa znajomość xls.
Więc mieli pełną świadomość tego co robią i, że ten współczynnik zwiększają od początku 2018.
Niezupełnie. Na rok obrachunkowy 2017 wpływały wyniki z połowy krytycznego sezonu 16/17, w sezonie 17/18 proporcje mogły już być inne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 13.06.2018, 15:25
A czy w Wiśle S.A. rok obrachunkowy pokrywa się z rokiem kalendarzowy, czy też jest zgodny z sezonem piłkarskim?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 13.06.2018, 15:29
A czy w Wiśle S.A. rok obrachunkowy pokrywa się z rokiem kalendarzowy, czy też jest zgodny z sezonem piłkarskim?
Ostatni dostępny był kalendarzowy.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.06.2018, 15:34
Przypuszczam, ze jest to rok kalendarzowy jak w większości Spółek Akcyjnych. Raport Deloite [czy jak ich tam zwą] przedstawiają w maju. Niemożliwym jest więc, aby kończył się wraz z końcem sezonu, ponieważ nie mieliby czasu, aby go opracować.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2018, 15:56
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Niezupełnie. Na rok obrachunkowy 2017 wpływały wyniki z połowy krytycznego sezonu 16/17, w sezonie 17/18 proporcje mogły już być inne.
Odnosimy się do 73% bo to jest dana z raportu, a raport został opracowany:
"12. edycja corocznego raportu Deloitte przedstawia przychody (za rok kalendarzowy 2017) klubów piłkarskich uczestniczących w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2017/2018." https://www2.deloitte.com/pl/pl/page...finansowa.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów