The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2015, 14:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Jasne. Zając, o którym nie wiadomo czy w ogóle nadaje się na ekstraklasę to nasz priorytet transferowy.

Będzie chciał, to zostanie, nie - droga wolna, niech podbija pierwszą ligę w Chrobrym. Na razie piłkarsko jest nikim. Jest kandydatem na piłkarza, wcale jakoś dobrze nie rokującym. Taki Leszczak i Stolarski pokazywali o wiele więcej i mieli lepsze perspektywy i gdzie teraz są? To tak jak z "przegraną walka o Mraza", gdzie w klubie dopiero z gazet dowiedzieli się nie tylko, ze ją przegrali, ale - że w ogóle jakaś była. Normalny człowiek czytając takie teksty jak Twój musi zadać sobie pytanie: "że co, ....a"?

Zając to uzupełnienie kadry. Nie podoba mu się w klubie - jego problem. Proponują mu niski kontrakt? Sam sobie winien. Za mało pokazał. Znamienne jest, że "rywalizujemy" o niego nie z Lechią, Jagiellonią czy Legią, nie z Podbeskidziem czy Niecieczą nawet - ale z Chrobrym Głogów. Widać nie tylko my nie poznaliśmy się na jego piłkarskim geniuszu

Moskal coś w nim widzi, może jako uzupełnienie kadry, może wierzy, że wydobędzie z niego potencjał. W Czekaja też wierzył, za uszy go ciągnął i pamiętamy jak to się skończyło dla wszystkich zainteresowanych, więc może lepiej żeby jednak chłopak robił dalej karierę w Głogowie?
Racja, co do samego Zająca, jego potencjału i możliwości. Kluczowe w tym co napisałeś NIECH POKAŻE.
Piszesz o Czekaju, ok, ale on szansę dostał. Moskal go ciągnął. Czasem zawodnik potrzebuje poczucia, że trener mu ufa, mimo, że jest młody i popełnił błędy.
Piszemy że młodzi szans nie dostają. Mamy teraz wąską i co ważne nie ubraną w international level kadrę, więc jak nigdy mają szansę się pokazać.
Kibic Białej Gwiazdy
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.06.2015, 14:20
dziabong napisał(a):Wyświetl post
Piszemy że młodzi szans nie dostają. Mamy teraz wąską i co ważne nie ubraną w international level kadrę, więc jak nigdy mają szansę się pokazać.
Mają, tylko muszą ją wykorzystać. Ale jeśli Zając pierwsze co robi, to idzie upominać się o pieniądze, bo mu 4 koła na życie nie starcza, to nie rokuje to zbyt dobrze. Wystarczy, że zagra kilka dobrych meczy i na bank zgłosi się po niego jakiś frajer z zagranicy proponując kilkudziesięciokrotność tej sumy. Kluczem jest tutaj - kilka dobrych meczy. Bo on na razie nie potrafił się przebić do składu nawet w charakterze rezerwowego...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.06.2015 o godz. 14:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.06.2015, 14:21
dziabong napisał(a):Wyświetl post
Racja, co do samego Zająca, jego potencjału i możliwości. Kluczowe w tym co napisałeś NIECH POKAŻE.
Piszesz o Czekaju, ok, ale on szansę dostał. Moskal go ciągnął. Czasem zawodnik potrzebuje poczucia, że trener mu ufa, mimo, że jest młody i popełnił błędy.
Uczepiliście się tego Czekaja... Spodziewaliście się, że mamy Varane`a w składzie? Na każdej pozycji młody musi zdobyć doświadczenie, także poprzez błędy, a że te najdrożej kosztują na bramkarzu i ŚO, to już inna sprawa.

Gdyby nie kontuzje, jestem pewien, że Czekaj miałby dzisiaj pewny plac.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.06.2015, 14:26
T
Porównywanie obecnie Zająca (który jest nikim i nie potrafił się przebić mimo naszej nędznej kadry) z Małeckim, który wywalczył sobie miejsce w mistrzowskiej Wiśle Skorży świadczy o naprawdę elementarnym braku uczciwości.

Z Twoich postów wynikają dwie rzeczy:
- masz problem z Małeckim
- masz problem z klubem.

Z pierwszym Ci nie pomogę, w drugiej kwestii - musisz się pogodzić z naszą sytuacją finansową. Jak na nasze możliwości - IMHO działamy bardzo sprawnie.
oj wolfy z Toba to tak zawsze.
Przeciez wiesz ze tekst o Małeckim napisałem specjalnie, mając w pamięci Twe kłotnie jakim to mega kotem napastnikiem zostanie Patryk. I na ten moment jest w takim samym miejscu jak Zając. Nie osiągnał nic.
A Patryka osobiscie lubie, ba, nawet mam jego meczówke.
Mam problem z klubem, boli mnie to co sie w nim aktualnie dzieje, i jeszcze na dodatek to żenujące oswiadczenie...
A skoro uważasz ze sie nam nie pali...no cóż, wiesz widocznie lepiej. Ja mówie to co wiem od znajomych oraz zawodnikow. No ale Ty jak zwykle wiesz lepiej ,wiec nie polemizuje.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

dziabong
Senior Member

Stary 25.06.2015, 14:28
Mają, tylko muszą ją wykorzystać. Ale jeśli Zając pierwsze co robi, to idzie upominać się o pieniądze, bo mu 4 koła na życie nie starcza, to nie rokuje to zbyt dobrze. Wystarczy, że zagra kilka dobrych meczy i na bank zgłosi się po niego jakiś frajer z zagranicy proponując kilkudziesięciokrotność tej sumy. Kluczem jest tutaj - kilka dobrych meczy. Bo on na razie nie potrafił się przebić do składu nawet w charakterze rezerwowego...
Niestety, taka jest mentalność polskich młodych kopaczy i niestety przez to boss ma takie podejście do ich szkolenia.
Kibic Białej Gwiazdy
dziabong
Senior Member

Stary 25.06.2015, 14:33
piotek napisał(a):Wyświetl post
Uczepiliście się tego Czekaja... Spodziewaliście się, że mamy Varane`a w składzie? Na każdej pozycji młody musi zdobyć doświadczenie, także poprzez błędy, a że te najdrożej kosztują na bramkarzu i ŚO, to już inna sprawa.

Gdyby nie kontuzje, jestem pewien, że Czekaj miałby dzisiaj pewny plac.
Szansę dostał, a potem wiemy jak to się potoczyło i nie mam na myśli samych błędów piłkarskich. Niech i on powalczy teraz z Żemło, bo w hierarchii zdaje się że jest za nim.
Też uważam, że miał potencjał, na conajmniej ligowego średniaka i co ważne w młodym wieku nie bał się wyprowadzać piłki po ziemi i DO PRZODU.
Kibic Białej Gwiazdy
wolfy
Senior Member

Stary 25.06.2015, 14:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
oj wolfy z Toba to tak zawsze.
Przeciez wiesz ze tekst o Małeckim napisałem specjalnie, mając w pamięci Twe kłotnie jakim to mega kotem napastnikiem zostanie Patryk. I na ten moment jest w takim samym miejscu jak Zając. Nie osiągnał nic.
A Patryka osobiscie lubie, ba, nawet mam jego meczówke.
Sprowokowałeś mnie, ale głupotą tego co napisałeś. Małecki jest graczem na poziomie ekstraklasy, nawet jeśli obniżył loty. Zając jest nikim. Co najwyżej kandydatem na piłkarza, nie wiadomo, czy na poziomie ekstraklasy, czy pierwszej ligi. Identycznie zareagowałbym, gdybyś porównywał go z Brożkiem, Piechem czy Jankowskim. Na razie, to chłopak miał problem żeby utrzymać się na nogach pod pressingiem i w ogóle dotknąć piłkę.

Wiesz, co różni Małeckiego, Mączyńskiego, Chrapka, Urygę czy Burligę od Zająca? Oni nie mieli takich dylematów, tylko spokojnie pokonywali kolejne etapy. Szli na wypożyczenie (w przypadku Mączyńskiego - przeszli do innego klubu ekstraklasy) i udowadniali, że się nadają. Nawet taki Stolarski bije go na głowę pod tym względem, a nie jest to modelowy przykład kariery piłkarskiej.
A skoro uważasz ze sie nam nie pali...no cóż, wiesz widocznie lepiej. Ja mówie to co wiem od znajomych oraz zawodnikow. No ale Ty jak zwykle wiesz lepiej ,wiec nie polemizuje.
Problemy w klubie są i od dawna wiadomo jakie. Zając jednak nie jest jednym z nich.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.06.2015 o godz. 14:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2015, 14:53
Oj wolfy.
Stare piłkarskie porzekadło mówi "Jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz" Dlatego Patryka w lini z Brożkiem, Jankowskim czy Bogusiem postawic nie mozna. Jak na napastnika którym wg Ciebie miał zostać bilans ma fatalny.
A czy jest graczem na poziomie ekstraklasy? No jest, w koncu takim samym graczem jest Sławek Szeliga. Imho to bardzo słaby poziom.
Porównanie innych co szli na wypozyczenie tez nie jest miarodajne bo porównaj okresy w których oni szli na wypozyczenie. Takiemu Maczynskiemu powiedziano ze za chuja nie zagra w Wiśle to co miał robic?

No ale nie bijmy piany

wolfy
Senior Member

Stary 25.06.2015, 15:05
Oj wolfy.
Stare piłkarskie porzekadło mówi "Jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz" Dlatego Patryka w lini z Brożkiem, Jankowskim czy Bogusiem postawic nie mozna. Jak na napastnika którym wg Ciebie miał zostać bilans ma fatalny.
Tak samo nie można postawić z Małeckim Zająca i o tym pisałem. Ostatni mecz Tomka w ekstraklasie jak wyglądał? Młodszy brat z podstawówki gra z licealistami, bo brakowało do pełnych składów - można tak to opisać, prawda?

Ale Ty ich porównujesz i wychodzi Ci, że Zając lepszy, bo za cztery tysiące (za które nie chce grać, bo biedak nie wyżyje).

Obecnie Zając, jeżeli nie poprawi zdecydowanie swojej gry jest w kolejce w napadzie za Brożkiem, Jankowskim, Crivalledo i być może Kmiecikiem, o ile "nowe funkcje w klubie" oznaczają w jego przypadku odwieszenia butów z kołka. Wymieniona czwórka ma tą przewagę, że potrafi chociaż utrzymać piłkę 10 sekund i nie przewraca się z powodu przeciągu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2015, 16:46
Nie wychodzi mi ze Zając lepszy tylko tańszy w utrzymaniu.
Piłkarsko taki sam czyli nijaki

TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 25.06.2015, 17:25
Nie no porównywać Zająca do Małeckiego to już sory ale grube przegięcie. No weź sobie jaj nie rob. Mały nawet po kontuzji przebija o 2-3 poziomy Zająca. A powiedzmy sobie szczerze, że Mały nie błyszczy, Niech to Ci powie co sądze o tym "wielkim" talencie Zającu, który według swego myślenia zasługuje na pensje równą albo i wyższą niż Brożek, Głowa itp. Prawda jest taka, że po tym co pokazał to ja w Wiśle go nie chce. Bo jeżeli podpisze kontrakt na rok i zagra 2-3 dobre mecze to będzie chciał pensji Messiego. To nie jest zawodnik oddany drużynie tylko zawodnik oddany kasie.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 25.06.2015, 17:28
Spokojnie, to gówniarz - niektórzy z takich zachowań wyrastają
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.06.2015, 17:32
Pytanie też gdzie będzie go widział Moskal. Mówią o nim jak o pomocniku, wystawiali go na skrzydle a widać było, że on się na skrzydle po prostu męczy.
Benan
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.06.2015, 17:43
Zmiana nazwy tematu na : "Tomasz Zając zawodnikiem Wisły Kraków"
wolfy
Senior Member

Stary 25.06.2015, 18:10
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Nie no porównywać Zająca do Małeckiego to już sory ale grube przegięcie. No weź sobie jaj nie rob. Mały nawet po kontuzji przebija o 2-3 poziomy Zająca. A powiedzmy sobie szczerze, że Mały nie błyszczy, Niech to Ci powie co sądze o tym "wielkim" talencie Zającu, który według swego myślenia zasługuje na pensje równą albo i wyższą niż Brożek, Głowa itp.
Dokładnie o tym piszę. "Mały" nie błyszczy (do tego miał poważną kontuzję), ale stawianie między nimi znaku równości jest po prostu śmieszne. Niech Zając pokaże, że w ogóle nadaje się do bycia choćby przeciętniakiem w ekstraklasie, to będzie co porównywać. Na razie był tylko pachołkiem, który każdy z przeciwników nakrywał czapką oraz któremu odbierał piłkę jak i kiedy chciał.

Tu nie chodzi o Zająca, bo podobne pierdoły czytałem o Czekaju, Urydze, Lechu, Stolarski, Leszczaku... Długo by wymieniać.
Tak - tańsi, ale to by było na tyle.

Ja mam nadzieję, że nie będzie ciągnięcia Zająca za uszy przez Moskala. To się źle skończy dla samego trenera, jak i dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.06.2015 o godz. 18:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.06.2015, 19:14
Dokładnie o tym piszę. "Mały" nie błyszczy (do tego miał poważną kontuzję), ale stawianie między nimi znaku równości jest po prostu śmieszne. Niech Zając pokaże, że w ogóle nadaje się do bycia choćby przeciętniakiem w ekstraklasie, to będzie co porównywać. Na razie był tylko pachołkiem, który każdy z przeciwników nakrywał czapką oraz któremu odbierał piłkę jak i kiedy chciał.

Tu nie chodzi o Zająca, bo podobne pierdoły czytałem o Czekaju, Urydze, Lechu, Stolarski, Leszczaku... Długo by wymieniać.
Tak - tańsi, ale to by było na tyle.

Ja mam nadzieję, że nie będzie ciągnięcia Zająca za uszy przez Moskala. To się źle skończy dla samego trenera, jak i dla Wisły.

Dokładnie. Zobaczymy co bedzie, przypominam, że Małecki to były reprezentant Polski, wiec stawianie równości jest dość niepoważne.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.06.2015, 20:48
Oj wolfy, wolfy... to Ty nie wiesz, że młodego Zająca w ekstraklasie kasowali na skrzydle tylko dlatego, że grał na nie swojej pozycji przez Smude?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2015, 21:35
Przypominam nieśmiało, że piszemy o chłopcu, kompletnie bez doświadczenia, którego Franciszek S. rzucił na nową dla niego pozycję. Owszem, obrońcy kasowali go jak chcieli - podejrzewam jednak, że tak samo obrońcy kasowaliby dajmy na to Frankowskiego. Są po prostu zawodnicy, którzy nie mają predyspozycji do grania na boku pomocy. Być może taki jest Zając? Jeszcze inaczej, czy wprowadzając młodziutkiego zawodnika do zespołu - będąc trenerem - ustawiałbyś go na nominalnej pozycji, czy zapychałbyś nim dziury? Smuda zapychał dziurę na skrzydle - efekt widzieliśmy.
TS&ZKS
Senior Member

Stary 25.06.2015, 21:44
Jeżeli mamy grać na jednego napastnika i tym napastnikiem ma być Zając to czarno to widzę. Już wole Brożka oglądać przez cały sezon truchtającego. Potrzebujemy napastnika, ale będącego konkurencją dla Brożka, a nie grającego ogony przy 2-0 lub przy kontuzji(tfu) Pawła.

Moskal mówił, że widzi dla niego miejsce. Myśle, że nie jest to typowy snajper na boisku.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2015, 21:47
A kto pisze, że podstawowym napastnikiem ma być Zając?
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.06.2015, 21:48
Na razie Zając nie podpisał kontraktu i rozważania czy jest lepszym napastnikiem czy pomocnikiem to SF. Najpierw niech podpisze, a potem zobaczymy jaką pozycje widzi dla niego Moskal.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
wolfy
Senior Member

Stary 25.06.2015, 23:38
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Na razie Zając nie podpisał kontraktu i rozważania czy jest lepszym napastnikiem czy pomocnikiem to SF. Najpierw niech podpisze, a potem zobaczymy jaką pozycje widzi dla niego Moskal.
Ja Ci odpowiem - siedzącą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
TS&ZKS
Senior Member

Stary 26.06.2015, 11:46
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A kto pisze, że podstawowym napastnikiem ma być Zając?
Właśnie o tym pisze, że on nadaje się do grania 10-15 końcowych minut przy prowadzenie 2-0. A nam potrzeba zawodnika konkurującego z Brożkiem. I nie widze sensu dawać wysokiego kontraktu Zającowi, który dał sygnał, że na taki liczy. A kontraktując go marnujemy kase na rezerwowego nie mając niestety nikogo poza Pawłem do pierwszej 11. A to jest nasz problem od kilku sezonów.
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.06.2015, 18:54
I nie widze sensu dawać wysokiego kontraktu Zającowi, który dał sygnał, że na taki liczy.
Rozmawiałeś z nim?
TS&ZKS
Senior Member

Stary 26.06.2015, 19:34
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Rozmawiałeś z nim?
Widze, że nie jesteś na czasie z wiadomościami co do jego kontraktu. Poczytaj to pogadamy
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.06.2015, 19:36
Widze, że nie jesteś na czasie z wiadomościami co do jego kontraktu. Poczytaj to pogadamy
Zadam proste pytanie: forum Wisla?
TS&ZKS
Senior Member

Stary 26.06.2015, 20:00
Jak mam być szczery to na forum Wisla nie byłem już pewnie z rok O Zającu i jego kontrakcie były artykuły praktycznie na każdym portalu i nie tylko wiślackich.
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 28.06.2015, 10:26
Czytając ostatni wywiad z Moskalem po sparingu odnoszę wrażenie, że on dalej wierzy w Michała Czekaja... jeśli dalej będzie go holował tak jak ostatnim razem to długo nie potrenuje.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.06.2015, 10:52
A powiesz mi kto będzie grał jak Arek podziękuje? Czekaj ma warunki i jest swój dlaczego by go nie próbować. Co rozumiesz przez holowanie ostatnim razem? To że go wpuścił ze belgami? A jaka była alternatywa?
Hej Nasz TS !!
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 28.06.2015, 11:16
Może z ost. razem przesadziłem, ale na ten moment Czekaj jest w hierarchii za Głową, Gumisiem, Sadlokiem i Żemłą pewnie też. A za Głowę będzie grał obrońca ściągnięty w którymś okienku transferowym lub jeden z w/w. Wczoraj jedyne, czym popisał się Michał to dramatyczna zwrotność i to, że nie nadążał za tempem akcji, był wiecznie spóźniony. Szanuję go, że po tylu ciężkich kontuzjach wciąż gra w piłkę, ale to kolejna wada - jest bardziej szklany od Głowy, co do niedawna dla mnie zakrawało na cud.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów