|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Piszesz o Czekaju, ok, ale on szansę dostał. Moskal go ciągnął. Czasem zawodnik potrzebuje poczucia, że trener mu ufa, mimo, że jest młody i popełnił błędy. Piszemy że młodzi szans nie dostają. Mamy teraz wąską i co ważne nie ubraną w international level kadrę, więc jak nigdy mają szansę się pokazać. ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mają, tylko muszą ją wykorzystać. Ale jeśli Zając pierwsze co robi, to idzie upominać się o pieniądze, bo mu 4 koła na życie nie starcza, to nie rokuje to zbyt dobrze. Wystarczy, że zagra kilka dobrych meczy i na bank zgłosi się po niego jakiś frajer z zagranicy proponując kilkudziesięciokrotność tej sumy. Kluczem jest tutaj - kilka dobrych meczy. Bo on na razie nie potrafił się przebić do składu nawet w charakterze rezerwowego...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.06.2015 o godz. 14:24.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Gdyby nie kontuzje, jestem pewien, że Czekaj miałby dzisiaj pewny plac. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Przeciez wiesz ze tekst o Małeckim napisałem specjalnie, mając w pamięci Twe kłotnie jakim to mega kotem napastnikiem zostanie Patryk. I na ten moment jest w takim samym miejscu jak Zając. Nie osiągnał nic. A Patryka osobiscie lubie, ba, nawet mam jego meczówke. Mam problem z klubem, boli mnie to co sie w nim aktualnie dzieje, i jeszcze na dodatek to żenujące oswiadczenie... A skoro uważasz ze sie nam nie pali...no cóż, wiesz widocznie lepiej. Ja mówie to co wiem od znajomych oraz zawodnikow. No ale Ty jak zwykle wiesz lepiej ,wiec nie polemizuje. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Też uważam, że miał potencjał, na conajmniej ligowego średniaka i co ważne w młodym wieku nie bał się wyprowadzać piłki po ziemi i DO PRZODU. ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiesz, co różni Małeckiego, Mączyńskiego, Chrapka, Urygę czy Burligę od Zająca? Oni nie mieli takich dylematów, tylko spokojnie pokonywali kolejne etapy. Szli na wypożyczenie (w przypadku Mączyńskiego - przeszli do innego klubu ekstraklasy) i udowadniali, że się nadają. Nawet taki Stolarski bije go na głowę pod tym względem, a nie jest to modelowy przykład kariery piłkarskiej. Problemy w klubie są i od dawna wiadomo jakie. Zając jednak nie jest jednym z nich.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.06.2015 o godz. 14:44.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oj wolfy.
Stare piłkarskie porzekadło mówi "Jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz" Dlatego Patryka w lini z Brożkiem, Jankowskim czy Bogusiem postawic nie mozna. Jak na napastnika którym wg Ciebie miał zostać bilans ma fatalny. A czy jest graczem na poziomie ekstraklasy? No jest, w koncu takim samym graczem jest Sławek Szeliga. Imho to bardzo słaby poziom. Porównanie innych co szli na wypozyczenie tez nie jest miarodajne bo porównaj okresy w których oni szli na wypozyczenie. Takiemu Maczynskiemu powiedziano ze za chuja nie zagra w Wiśle to co miał robic? No ale nie bijmy piany ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale Ty ich porównujesz i wychodzi Ci, że Zając lepszy, bo za cztery tysiące (za które nie chce grać, bo biedak nie wyżyje). Obecnie Zając, jeżeli nie poprawi zdecydowanie swojej gry jest w kolejce w napadzie za Brożkiem, Jankowskim, Crivalledo i być może Kmiecikiem, o ile "nowe funkcje w klubie" oznaczają w jego przypadku odwieszenia butów z kołka. Wymieniona czwórka ma tą przewagę, że potrafi chociaż utrzymać piłkę 10 sekund i nie przewraca się z powodu przeciągu. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wychodzi mi ze Zając lepszy tylko tańszy w utrzymaniu.
Piłkarsko taki sam czyli nijaki ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Nie no porównywać Zająca do Małeckiego to już sory ale grube przegięcie. No weź sobie jaj nie rob. Mały nawet po kontuzji przebija o 2-3 poziomy Zająca. A powiedzmy sobie szczerze, że Mały nie błyszczy, Niech to Ci powie co sądze o tym "wielkim" talencie Zającu, który według swego myślenia zasługuje na pensje równą albo i wyższą niż Brożek, Głowa itp. Prawda jest taka, że po tym co pokazał to ja w Wiśle go nie chce. Bo jeżeli podpisze kontrakt na rok i zagra 2-3 dobre mecze to będzie chciał pensji Messiego. To nie jest zawodnik oddany drużynie tylko zawodnik oddany kasie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Spokojnie, to gówniarz - niektórzy z takich zachowań wyrastają
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pytanie też gdzie będzie go widział Moskal. Mówią o nim jak o pomocniku, wystawiali go na skrzydle a widać było, że on się na skrzydle po prostu męczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Zmiana nazwy tematu na : "Tomasz Zając zawodnikiem Wisły Kraków"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tu nie chodzi o Zająca, bo podobne pierdoły czytałem o Czekaju, Urydze, Lechu, Stolarski, Leszczaku... Długo by wymieniać. Tak - tańsi, ale to by było na tyle. Ja mam nadzieję, że nie będzie ciągnięcia Zająca za uszy przez Moskala. To się źle skończy dla samego trenera, jak i dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.06.2015 o godz. 18:13.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Dokładnie. Zobaczymy co bedzie, przypominam, że Małecki to były reprezentant Polski, wiec stawianie równości jest dość niepoważne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Oj wolfy, wolfy... to Ty nie wiesz, że młodego Zająca w ekstraklasie kasowali na skrzydle tylko dlatego, że grał na nie swojej pozycji przez Smude?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przypominam nieśmiało, że piszemy o chłopcu, kompletnie bez doświadczenia, którego Franciszek S. rzucił na nową dla niego pozycję. Owszem, obrońcy kasowali go jak chcieli - podejrzewam jednak, że tak samo obrońcy kasowaliby dajmy na to Frankowskiego. Są po prostu zawodnicy, którzy nie mają predyspozycji do grania na boku pomocy. Być może taki jest Zając? Jeszcze inaczej, czy wprowadzając młodziutkiego zawodnika do zespołu - będąc trenerem - ustawiałbyś go na nominalnej pozycji, czy zapychałbyś nim dziury? Smuda zapychał dziurę na skrzydle - efekt widzieliśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli mamy grać na jednego napastnika i tym napastnikiem ma być Zając to czarno to widzę. Już wole Brożka oglądać przez cały sezon truchtającego. Potrzebujemy napastnika, ale będącego konkurencją dla Brożka, a nie grającego ogony przy 2-0 lub przy kontuzji(tfu) Pawła.
Moskal mówił, że widzi dla niego miejsce. Myśle, że nie jest to typowy snajper na boisku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A kto pisze, że podstawowym napastnikiem ma być Zając?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Na razie Zając nie podpisał kontraktu i rozważania czy jest lepszym napastnikiem czy pomocnikiem to SF. Najpierw niech podpisze, a potem zobaczymy jaką pozycje widzi dla niego Moskal.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja Ci odpowiem - siedzącą.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie o tym pisze, że on nadaje się do grania 10-15 końcowych minut przy prowadzenie 2-0. A nam potrzeba zawodnika konkurującego z Brożkiem. I nie widze sensu dawać wysokiego kontraktu Zającowi, który dał sygnał, że na taki liczy.
A kontraktując go marnujemy kase na rezerwowego nie mając niestety nikogo poza Pawłem do pierwszej 11. A to jest nasz problem od kilku sezonów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Rozmawiałeś z nim?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak mam być szczery to na forum Wisla nie byłem już pewnie z rok
O Zającu i jego kontrakcie były artykuły praktycznie na każdym portalu i nie tylko wiślackich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Czytając ostatni wywiad z Moskalem po sparingu odnoszę wrażenie, że on dalej wierzy w Michała Czekaja... jeśli dalej będzie go holował tak jak ostatnim razem to długo nie potrenuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
A powiesz mi kto będzie grał jak Arek podziękuje? Czekaj ma warunki i jest swój dlaczego by go nie próbować. Co rozumiesz przez holowanie ostatnim razem? To że go wpuścił ze belgami? A jaka była alternatywa?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Może z ost. razem przesadziłem, ale na ten moment Czekaj jest w hierarchii za Głową, Gumisiem, Sadlokiem i Żemłą pewnie też. A za Głowę będzie grał obrońca ściągnięty w którymś okienku transferowym lub jeden z w/w. Wczoraj jedyne, czym popisał się Michał to dramatyczna zwrotność i to, że nie nadążał za tempem akcji, był wiecznie spóźniony. Szanuję go, że po tylu ciężkich kontuzjach wciąż gra w piłkę, ale to kolejna wada - jest bardziej szklany od Głowy, co do niedawna dla mnie zakrawało na cud.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|