The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2013, 15:31
prv .................

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.03.2013, 20:02
Zastanawiam się z partnerką nad wyjazdem do Norwegii do pracy.
Na parę miesięcy.
Ponoć na malowanie domków, czy pracę w jakiejś sortowni / na plantacji jest duże zapotrzebowanie.
Oczywiście wiemy, że życie w Norwegii czy innych krajach Skandynawii jest horrendalnie drogie i jak jechać, to tylko z własnymi konserwami i zapasami żarcia.

Macie może jakieś doświadczenie z pracy ww. krajach?
Jakieś rady, wskazówki?
Kogo tam w ogóle potrzebują?

No i kolejna sprawa, mnóstwo jest firm / pośredników którzy oferują, czy wręcz gwarantują że znajdą Ci pracę w kraju który Cię interesuje.
Nie jesteśmy pazerni, możemy zapłacić im i przez taką firmę znaleźć zatrudnienie ale....
no nie mamy zaufania.

Mnóstwo takich firm powstało po naszym wejściu do UE, czy otwarciu zachodnich rynków pracy na Polaków i....wielu rodaków się przejechało.
Skasowali kasę i wyslałi naszych do jakiś obozów pracy jak w Italii.

Dziękuję za wszelkie informację czy może propozycję
Może być priv.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.03.2013, 21:49
A jak coś, nie potrzebowalibyście kolejnego pary rąk? haha - no chyba, że wymaga to wszystko jakiegoś specjalistycznego doświadczenia, czy coś.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 27.03.2013, 01:32
labtec napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się z partnerką nad wyjazdem do Norwegii do pracy.
Na parę miesięcy.
Ponoć na malowanie domków, czy pracę w jakiejś sortowni / na plantacji jest duże zapotrzebowanie.
Oczywiście wiemy, że życie w Norwegii czy innych krajach Skandynawii jest horrendalnie drogie i jak jechać, to tylko z własnymi konserwami i zapasami żarcia.

Macie może jakieś doświadczenie z pracy ww. krajach?
Jakieś rady, wskazówki?
Kogo tam w ogóle potrzebują?

No i kolejna sprawa, mnóstwo jest firm / pośredników którzy oferują, czy wręcz gwarantują że znajdą Ci pracę w kraju który Cię interesuje.
Nie jesteśmy pazerni, możemy zapłacić im i przez taką firmę znaleźć zatrudnienie ale....
no nie mamy zaufania.

Mnóstwo takich firm powstało po naszym wejściu do UE, czy otwarciu zachodnich rynków pracy na Polaków i....wielu rodaków się przejechało.
Skasowali kasę i wyslałi naszych do jakiś obozów pracy jak w Italii.

Dziękuję za wszelkie informację czy może propozycję
Może być priv.
Jeśli chodzi o mnie to zanim wybrałem kraj emigracji, pracowałem w polskiej firmie jako kierowca miedzynarodowy. Codziennie inny kraj, inna firma inny magazyn. I tak 3 tygodnie w trasie, tydzień w domu, przez rok...

Oprócz własnych obserwacji, starałem się gadać z wszystkimi o czym się tylko dało. Wniosek był jeden: tracę czas w tej jebanej firmie, trzeba wyjeżdżać. I tak:

- jeśli ktokolwiek straszy cię (tak jak mnie straszono "ze w anglii to nie to co kiedys"), że w Europie kryzys itp to owszem jest kryzys. Wygląda on tak, że kiedyś w anglii dostałeś pracę jak przyszedłeś trzeźwy do agencji i miałeś dwie ręce. Teraz gdy jest konkurencja, wymagają podstawy języka (znam kobiete która pracuje w angielskiej firmie cztery lata i nie zna kolorów w tym języku!) IQ powyżej 80 (np. masz na kartce napisany pięc razy numer 5554, a raz 5545 i masz znaleźć błąd...) i żeby choć trochę chciało ci się pracować (kiedyś jak polak poszedł siku, to 50 minut potrafiło go nie być, dziś za coś takiego wylecisz z miejsca).

- dwa, bezrobocie dalej kraje europy zachodniej mają mniejsze od nas (w uk 8%!). Bo prawda taka, że za minimalną krajową w Krakowie też robotę spokojnie znajdziesz. Sęk w tym, że nawet nie wiesz co z tymi 1500 zł zrobić miesięcznie - ledwo na mieszkanie i media starczy, a jedzenie? W anglii minimalna to 6,19 funta, możesz za to kupić 6 żywców w polskim sklepie, 4 litry ropy, czy 13,5 litra mleka. Przelicz sobie ile u nas byś musiał zarabiać aby tyle kupić...

- trzy co do Skandynawii i firmy załatwiających tam pracę - nie bój się. Proś o dane firmy pod jaką zarejestrowana jest w Swecji/danii itp, i pisz do polskiej ambasady w sprawie tych firm. Udzielą ci informacji,czy takie firmy istnieją czy polacy wysyłają skargi.

- co do Włoch to odradzam. Naprawdę południe to mafia, niczym na filmach - nie ma w tym cienia przesady. Nasłuchałem się historyjek od kierowców i zdecydowanie odradzam.

- Jeśli znasz język i masz odłożone trochę grosza - to ryzykuj. Nie zastanawiaj się.

Smutne, ale prawdziwe niestety...
Ddf
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.03.2013, 10:43
labtec napisał(a):Wyświetl post

no nie mamy zaufania.
.
Pracowałem kilka lat temu w firmie pośredniczącej w wyjazdach do UK.
Z tego co się orientuję (mogło się coś zmienić przez te 5 lat) prawnie zabronione było pobieranie pieniędzy za pośrednictwo. Nasza firma dostawała kasę od docelowego pracodawcy - i to zwykle dopiero po 1-2 miesiącach od momentu rozpoczęcia pracy.

Generalnie nie ufałbym jakimś nieznanym pośrednikom, zwłaszcza gdy wykładasz ciężko zarobione pieniądze.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Ilonka
Banita

Od: 01.2012

Stary 27.03.2013, 19:30
Slyszal ktos o tymczasowej pracy ulotki rozwozenie gastronomi itd? najlepiej bez umowy i bez ubezpieczenia....
Odpowiedz cytując
des89
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 27.03.2013, 19:55
w tych czasach lepiej siedziec w domu, zeby duzo zarabiac trzeba byc kims....
Odpowiedz cytując
korred
Member

Od: 11.2006

Stary 27.03.2013, 21:30
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Pracowałem kilka lat temu w firmie pośredniczącej w wyjazdach do UK.
Z tego co się orientuję (mogło się coś zmienić przez te 5 lat) prawnie zabronione było pobieranie pieniędzy za pośrednictwo. Nasza firma dostawała kasę od docelowego pracodawcy - i to zwykle dopiero po 1-2 miesiącach od momentu rozpoczęcia pracy.
I dalej tak jest, że nie można brać od osób kierowanych pieniędzy za pośrednictwo. Można tylko za dojazd i powrót, wydanie wizy, badania lekarskie oraz tłumaczenie dokumentów. Dodatkowe pieniądze to tylko od pracodawcy.
.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.03.2013, 13:11
Pracował ktoś w infolinii technicznej Neostrady? jak opinie?

Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 30.03.2013, 16:24
Wie ktoś coś na temat pracy w Izbie Celnej?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.03.2013, 16:38
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Pracował ktoś w infolinii technicznej Neostrady? jak opinie?
Praca łatwa dla ludzi, którzy choć trochę "wiedzą" co to komputer, router i internet.
Problemy Klientów powtarzalne. Możliwość dorobienia do wypłaty sprzedażą produktów. Co chciałbyś wiedzieć szczegółowo?
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.04.2013, 11:53
Pracuje ktoś jako przedstawiciel handlowy ds. sprzedaży energii i gazu w firmach typu RWE, czy Duon

Moja kobieta jutro idzie na rozmowę... a prawda jest taka że to będzie jej pierwsza praca, nie ma doświadczenia, studia nie związane z energią itp.... Na necie dużo czytałem nt. temat... ale różne są opinię.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.04.2013, 12:54
Słyszał ktoś w Krakowie o dorabianiu na "ochronie" w trakcie róznych imprez? Jakieś festiwale, kabarety, koncerty itd coś gdzie postoisz kilka godzin (wiadomo że nie żadne sportowe imprezy ani nic takiego) i dostaniesz za to pare dych? Albo o jakichś pracach takich typowo jednorazowych gdzie można pare groszą zdobyć? Jak by ktoś miał jakieś namiary, strony z takimi ogłoszeniami czy coś to priv
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 07.05.2013, 00:32
Podbijam i jeszcze raz pytanie o to samo. Dodatkowo jak by ktoś miał jakaś oferte pracy czy to dorywczo, jednorazowo czy coś większego to priv.
Odpowiedz cytując
mastahkillah
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.05.2013, 08:52
Witam
razem ze swoją kobietą poszukujemy jakiejś pracy sezonowej za granicą na okres od czerwca do końca września, jest tutaj ktoś kto był, może ma jakiś kontakt? Pewniej bym się czuł gdyby złapać coś z polecenia
Ofert jest mnóstwo i cięzko coś wybrać konkretnego. Licze że podziielicie się doświadczeniem.
Olkusz 100% Wisła Strażnicy Srebrnego Miasta!!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 24.05.2013, 21:17
Nie miałby ktoś namiarów na pracę w Krakowie (weekendy)? Może być nawet wtaczanie głazu na kopiec Kościuszki albo Krakusa. Ważne, by płacił w miarę za godzinę/dniówkę.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.05.2013, 14:22
Jakaś praca weekendowa do końca roku szkolnego dla młodego (16lat)? Ma ktoś jakieś namiary?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.05.2013, 15:09
Jak w Krakowie wychodzi się na Taxi
Odpowiedz cytując
wojtala8
Member

Od: 04.2009

Stary 25.05.2013, 15:45
Jest praca na wakacje na magazynie w firmie KDWT na ul. albatrosów 2. To jest magazyn z wyrobami tytoniowymi, i drobną spożywką (czekolady, batony, napije, gumy itp). Praca jest w godzinach 14-22 od poniedziałku do piątku. W tym momencie kierowniczka rozpoczęła nabór ale wiem że nie trudno się dostać. Tylko najlepiej jak najszybciej złożyc CV.
*NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 28.05.2013, 14:41
Też by mi się jakaś praca przydała na wakacje. Nie musi być dobrze płatna (mogę nawet robić za mniej niż jest przewidziane), ważne żeby nie była w....iająca dla innych ludzi (czyli telemarketing, jakieś ulotki, namawiania odpadają).
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 28.05.2013, 15:10
Ja też się podbijam. Jak ktoś ma jakąś propozycje pracy to piszcie. Od dawania korków z matematyki do pracy fizycznej.
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.05.2013, 20:45
Również podbijam ;p Jeżeli ktoś jest w stanie zaoferować mi ofertę pracy w okresie wakacyjnym to prosze pisac na priv. Najlepiej w okolicach Rybitw.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.05.2013, 21:12
Jakby kogoś interesowało, ostatnio słyszałem, ze na Starowiślnej, w barze z orientalnym jedzeniem poszukują pomocnika kucharza. Może tam byście zahaczyli na wakacje?
Odpowiedz cytując
gerardinho91
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.06.2013, 12:36
Witam ,rozglądam się za jakąś pracą sezonową, najlepiej przez pośrednictwo zaufanej agencji, niekoniecznie z Krakowa, najchętniej w rejony niemieckojęzyczne ale czytając opinie internautow sporo jest przekrętów i sęk w tym żeby wszystko było dobrze niekoniecznie za ogromne pieniądze.Bardzo dziękuje za ewentualną pomoc wskazówke albo linka polecanej agencji Pozdrawiam !
Za złotówke jesteś k... to za wolność byś mnie sprzedał...

Jebać przerzutów !!
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 05.06.2013, 13:58
Panowie, działa takie coś żeby przejść się po galerii i pozostawiać CV w różnych sklepach?

I jak ktoś ma albo słyszał o jakiejś propozycji pracy w sklepach itd to priv.
Odpowiedz cytując
wiślak1992
Member

Od: 06.2009

Stary 11.06.2013, 16:00
Ma ktoś namiar na jakąś prace za granicą? Może być przez agencje pracy. Jak coś to priv.
Odpowiedz cytując
ABG3212
Member

Od: 02.2013

Stary 11.06.2013, 19:28
Też by się przydała praca na wakacje , jak by ktoś miał namiar to na PW
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 11.06.2013, 20:11
Jest na sali jakiś rekruter, który mógłby ocenić moje CV ? Bo nie wiem co jest grane, że rozesłałem tego z 40 sztuk i gówno, nikt nie dzwoni
Odpowiedz cytując
Kamil17ABG
Member

Od: 01.2011

Stary 18.06.2013, 12:07
Są jakieś oferty pracy w Londynie?
Mogą być przez jakąś agencję/lub osobiście proszę o kontakt na priv osoby z Londynu.
Mój poziom angielskiego oceniam na dobry : zdane FCE 2.5 roku temu i przygotowania do CAE...

Jeśli jest ktoś kto może wesprzeć lub pokierować proszę o kontakt na priv.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.06.2013, 16:08
R33 napisał(a):Wyświetl post
Też by mi się jakaś praca przydała na wakacje. Nie musi być dobrze płatna (mogę nawet robić za mniej niż jest przewidziane), ważne żeby nie była w....iająca dla innych ludzi (czyli telemarketing, jakieś ulotki, namawiania odpadają).
Podbijam bo jak na razie nic dobrego nie znalazłem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów