|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
prv
.................![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Zastanawiam się z partnerką nad wyjazdem do Norwegii do pracy.
Na parę miesięcy. Ponoć na malowanie domków, czy pracę w jakiejś sortowni / na plantacji jest duże zapotrzebowanie. Oczywiście wiemy, że życie w Norwegii czy innych krajach Skandynawii jest horrendalnie drogie i jak jechać, to tylko z własnymi konserwami i zapasami żarcia. Macie może jakieś doświadczenie z pracy ww. krajach? Jakieś rady, wskazówki? Kogo tam w ogóle potrzebują? No i kolejna sprawa, mnóstwo jest firm / pośredników którzy oferują, czy wręcz gwarantują że znajdą Ci pracę w kraju który Cię interesuje. Nie jesteśmy pazerni, możemy zapłacić im i przez taką firmę znaleźć zatrudnienie ale.... no nie mamy zaufania. Mnóstwo takich firm powstało po naszym wejściu do UE, czy otwarciu zachodnich rynków pracy na Polaków i....wielu rodaków się przejechało. Skasowali kasę i wyslałi naszych do jakiś obozów pracy jak w Italii. Dziękuję za wszelkie informację czy może propozycję ![]() Może być priv. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A jak coś, nie potrzebowalibyście kolejnego pary rąk? haha - no chyba, że wymaga to wszystko jakiegoś specjalistycznego doświadczenia, czy coś.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Oprócz własnych obserwacji, starałem się gadać z wszystkimi o czym się tylko dało. Wniosek był jeden: tracę czas w tej jebanej firmie, trzeba wyjeżdżać. I tak: - jeśli ktokolwiek straszy cię (tak jak mnie straszono "ze w anglii to nie to co kiedys"), że w Europie kryzys itp to owszem jest kryzys. Wygląda on tak, że kiedyś w anglii dostałeś pracę jak przyszedłeś trzeźwy do agencji i miałeś dwie ręce. Teraz gdy jest konkurencja, wymagają podstawy języka (znam kobiete która pracuje w angielskiej firmie cztery lata i nie zna kolorów w tym języku!) IQ powyżej 80 (np. masz na kartce napisany pięc razy numer 5554, a raz 5545 i masz znaleźć błąd...) i żeby choć trochę chciało ci się pracować (kiedyś jak polak poszedł siku, to 50 minut potrafiło go nie być, dziś za coś takiego wylecisz z miejsca). - dwa, bezrobocie dalej kraje europy zachodniej mają mniejsze od nas (w uk 8%!). Bo prawda taka, że za minimalną krajową w Krakowie też robotę spokojnie znajdziesz. Sęk w tym, że nawet nie wiesz co z tymi 1500 zł zrobić miesięcznie - ledwo na mieszkanie i media starczy, a jedzenie? W anglii minimalna to 6,19 funta, możesz za to kupić 6 żywców w polskim sklepie, 4 litry ropy, czy 13,5 litra mleka. Przelicz sobie ile u nas byś musiał zarabiać aby tyle kupić... - trzy co do Skandynawii i firmy załatwiających tam pracę - nie bój się. Proś o dane firmy pod jaką zarejestrowana jest w Swecji/danii itp, i pisz do polskiej ambasady w sprawie tych firm. Udzielą ci informacji,czy takie firmy istnieją czy polacy wysyłają skargi. - co do Włoch to odradzam. Naprawdę południe to mafia, niczym na filmach - nie ma w tym cienia przesady. Nasłuchałem się historyjek od kierowców i zdecydowanie odradzam. - Jeśli znasz język i masz odłożone trochę grosza - to ryzykuj. Nie zastanawiaj się. Smutne, ale prawdziwe niestety... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Z tego co się orientuję (mogło się coś zmienić przez te 5 lat) prawnie zabronione było pobieranie pieniędzy za pośrednictwo. Nasza firma dostawała kasę od docelowego pracodawcy - i to zwykle dopiero po 1-2 miesiącach od momentu rozpoczęcia pracy. Generalnie nie ufałbym jakimś nieznanym pośrednikom, zwłaszcza gdy wykładasz ciężko zarobione pieniądze. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Banita
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Slyszal ktos o tymczasowej pracy ulotki rozwozenie gastronomi itd? najlepiej bez umowy i bez ubezpieczenia....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
w tych czasach lepiej siedziec w domu, zeby duzo zarabiac trzeba byc kims....
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Pracował ktoś w infolinii technicznej Neostrady? jak opinie?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wie ktoś coś na temat pracy w Izbie Celnej?
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Praca łatwa dla ludzi, którzy choć trochę "wiedzą" co to komputer, router i internet.
Problemy Klientów powtarzalne. Możliwość dorobienia do wypłaty sprzedażą produktów. Co chciałbyś wiedzieć szczegółowo? ![]()
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Pracuje ktoś jako przedstawiciel handlowy ds. sprzedaży energii i gazu w firmach typu RWE, czy Duon
Moja kobieta jutro idzie na rozmowę... a prawda jest taka że to będzie jej pierwsza praca, nie ma doświadczenia, studia nie związane z energią itp.... Na necie dużo czytałem nt. temat... ale różne są opinię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Słyszał ktoś w Krakowie o dorabianiu na "ochronie" w trakcie róznych imprez? Jakieś festiwale, kabarety, koncerty itd coś gdzie postoisz kilka godzin (wiadomo że nie żadne sportowe imprezy ani nic takiego) i dostaniesz za to pare dych? Albo o jakichś pracach takich typowo jednorazowych gdzie można pare groszą zdobyć? Jak by ktoś miał jakieś namiary, strony z takimi ogłoszeniami czy coś to priv
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podbijam i jeszcze raz pytanie o to samo. Dodatkowo jak by ktoś miał jakaś oferte pracy czy to dorywczo, jednorazowo czy coś większego to priv.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Witam
razem ze swoją kobietą poszukujemy jakiejś pracy sezonowej za granicą na okres od czerwca do końca września, jest tutaj ktoś kto był, może ma jakiś kontakt? Pewniej bym się czuł gdyby złapać coś z polecenia ![]() Ofert jest mnóstwo i cięzko coś wybrać konkretnego. Licze że podziielicie się doświadczeniem. ![]()
Olkusz 100% Wisła Strażnicy Srebrnego Miasta!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie miałby ktoś namiarów na pracę w Krakowie (weekendy)? Może być nawet wtaczanie głazu na kopiec Kościuszki albo Krakusa. Ważne, by płacił w miarę za godzinę/dniówkę.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jakaś praca weekendowa do końca roku szkolnego dla młodego (16lat)? Ma ktoś jakieś namiary?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak w Krakowie wychodzi się na Taxi
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jest praca na wakacje na magazynie w firmie KDWT na ul. albatrosów 2. To jest magazyn z wyrobami tytoniowymi, i drobną spożywką (czekolady, batony, napije, gumy itp). Praca jest w godzinach 14-22 od poniedziałku do piątku. W tym momencie kierowniczka rozpoczęła nabór ale wiem że nie trudno się dostać. Tylko najlepiej jak najszybciej złożyc CV.
![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Też by mi się jakaś praca przydała na wakacje. Nie musi być dobrze płatna (mogę nawet robić za mniej niż jest przewidziane), ważne żeby nie była w....iająca dla innych ludzi (czyli telemarketing, jakieś ulotki, namawiania odpadają).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja też się podbijam. Jak ktoś ma jakąś propozycje pracy to piszcie. Od dawania korków z matematyki do pracy fizycznej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Również podbijam ;p Jeżeli ktoś jest w stanie zaoferować mi ofertę pracy w okresie wakacyjnym to prosze pisac na priv. Najlepiej w okolicach Rybitw.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jakby kogoś interesowało, ostatnio słyszałem, ze na Starowiślnej, w barze z orientalnym jedzeniem poszukują pomocnika kucharza. Może tam byście zahaczyli na wakacje?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Witam ,rozglądam się za jakąś pracą sezonową, najlepiej przez pośrednictwo zaufanej agencji, niekoniecznie z Krakowa, najchętniej w rejony niemieckojęzyczne ale czytając opinie internautow sporo jest przekrętów i sęk w tym żeby wszystko było dobrze niekoniecznie za ogromne pieniądze.Bardzo dziękuje za ewentualną pomoc wskazówke albo linka polecanej agencji
Pozdrawiam !![]()
Za złotówke jesteś k... to za wolność byś mnie sprzedał...
Jebać przerzutów !! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, działa takie coś żeby przejść się po galerii i pozostawiać CV w różnych sklepach?
I jak ktoś ma albo słyszał o jakiejś propozycji pracy w sklepach itd to priv. |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ma ktoś namiar na jakąś prace za granicą? Może być przez agencje pracy. Jak coś to priv.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Też by się przydała praca na wakacje , jak by ktoś miał namiar to na PW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Jest na sali jakiś rekruter, który mógłby ocenić moje CV ? Bo nie wiem co jest grane, że rozesłałem tego z 40 sztuk i gówno, nikt nie dzwoni
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Są jakieś oferty pracy w Londynie?
Mogą być przez jakąś agencję/lub osobiście proszę o kontakt na priv osoby z Londynu. Mój poziom angielskiego oceniam na dobry : zdane FCE 2.5 roku temu i przygotowania do CAE... Jeśli jest ktoś kto może wesprzeć lub pokierować proszę o kontakt na priv. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Podbijam bo jak na razie nic dobrego nie znalazłem.
|
|
|