|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wisła rozpocznie rundę wiosenną od: | |||
| Zwycięstwa! |
|
79 | 79,00% |
| Remisu! |
|
17 | 17,00% |
| Porażki.. |
|
4 | 4,00% |
| Głosujących: 100. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wydaje mi sie, ze forma przyjdzie z czasem. To dobrze, bo runda zasadnicza niedługo sie kończy i bedziemy wchodzić w decydująca faze rozgrywek, czyli walke o podium. Tymczasem w poniedziałek: 1:1, 0:0.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Co do meczu to przez ostatnie 10 lat regularnie na inauguracje graliśmy kichę. Wyjątkiem było 4-0 w Zabrzu w 2007 roku, ale pamiętamy jak skończyła się tamta runda.. Nawet w czasach, gdy dysponowaliśmy bardzo mocna ekipa. Zwykle wejście we właściwy rytm zajmowało nam kilka kolejek. Mam nadzieję, że Smuda nie przesadził z treningami i drużyna będzie w dobrej formie fizycznej. Trzeba się liczyć z tym, że to może być słaby, szarpany mecz. Oby tylko zwycięski. Jak szybko doniesiemy 2-3 zwycięstwa i zapewnimy sobie awans do pierwszej 8 to będzie można myśleć o czymś więcej. jak potracimy punkty w pierwszych meczach to będzie nerwowo, bo oczekiwania niektórych kibiców są ogromne.. Wyjazdy trzeba kiedyś odczarować, z kim jak nie z rywalem z dolnej połówki tabeli? Jeżeli chcemy się liczyć w walce o podium to takie mecze trzeba wygrywać. Jesienią problemem było to, że często sami niepotrzebnie oddawaliśmy pole rywalowi. Tak było w derbach, w Chorzowie,, Zabrzu czy Bydgoszczy (choć tam graliśmy w 10). We wszystkich tych meczach prowadziliśmy do przerwy, rywal grał słabo i wydawało się, że mamy mecz pod kontrolą. A po przerwie zaczynaliśmy grac na utrzymanie wyniku i cofaliśmy się głęboko. Póki co nie dysponujemy tak dojrzałą drużyną, żeby móc pozwolić sobie na taką grę trzeba od początku grać tak jakby to był mecz u siebie. Starać się narzucić swój styl, atakować wysoko pressingiem i nie dać pograć rywalowi. Z cały szacunkiem, ale to nie jest mocny rywal, żeby się ich bać i czekać na swojej połowie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
realnie to 1-0 będzie naszym sukcesem a i nigdzie nie napisałem o końcowym wyniku rozrywek. Tam równiez i dla mnie miejsce na pudle będzie sukcesem |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
0:0 uznam za sukces (lub jakikolwiek remis bramkowy).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Obawiam się porażki lub remisu, ale tak naprawdę interesują mnie tylko 3 punkty
Bardzo bym chciał, żeby Wisła zabrała Legii koronę. Z jednej strony to bardzo optymistyczny scenariusz (wystarczy porównać budżety), z drugiej strony mamy w drużynie naprawdę cenione nazwiska - weterani wreszcie złapali optymalną formę, mamy najlepszego snajpera w lidze, Chrapek wyrasta na jednego z lepszych środkowych pomocników w lidze, na flance szaleje Gurrier. Pozbyto się malkontenta Małeckiego a w zamian sprowadzono byłą gwiazdę ligi Semira Stilicia. Czyli de facto pozbywamy się rezerwowego i dostajemy piłkarza do 1 składu. Tak czy inaczej, czy zremisujemy czy przegramy to i tak to będzie strata 2 lub 3 punktów dla mnie osobiście. Szczerze wątpię, żebyśmy mieli wypaść z grupy mistrzowskiej. Musiałoby się stać coś niewytłumaczalnego. Co mnie jednak martwi to frankowe przygotowania i to, że piłkarze w meczu z Piastem będą jeszcze przymuleni. Jakby się udało zgarnąć z 7 pts w pierwszych trzech meczach, to przy frankowego typu przygotowaniach drużyna powinna odpalić i bić się o najwyższe cele. Także bardzo wiele zależy od tych pierwszych spotkań. No i pasowałoby skończyć z tą wyjazdową traumą. Bo jeśli tego nie zrobimy, to niebywałym sukcesem będzie obronienie miejsca premiowanego startem w pucharach.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.02.2014 o godz. 20:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Na początek rundy wdg mnie zapowiada się nudny mecz i bramkowy remis,1:1 czy 2:2. Piast też nie będzie chciał zacząć rundy od wtopy,a remis z Wisła to dla nich na pewno dobry wynik. My na papierze(poza rezerwą) mamy pakę jak sie patrzy,ale znając nasze wyjazdy to skończy się remisem. No,ale kiedyś w końcu musimy odpalić na wyjeździe..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
To co mnie głównie niepokoi (poza oczywiście zagrożeniem kartkowym oraz dyspozycją linii obronnej, ale o inna sprawa) to czy Smuda ich zajechał czy nie.
Wypowiedzi Smudy są co najmniej niepokojące i wynika z nich, że on sam nie wie jak to będzie wyglądać. Jeżeli przesadził to sezon możemy uznać za stracony (choć oczywiście w kontekście zapowiadanej walki o utrzymanie będzie na pewno lepszy oczekiwań), jeżeli trafił może być niezwykle ciekawie. W pierwszym przypadku po mułowatym meczu każdy wynik jest możliwy. W drugim ładujemy dwie, trzy bramki na dobry początek i wracamy szykować się na derby. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Imo, jeżeli tylko będzie okazja- szansa, czyli prowadzenie Wisły powiedzmy dwiema bramkami to ściągnąć zagrożonych zawodników.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie nastawiałbym się na 2/3 bramki prowadzenia. Zadowolę się 1-0, ale przewiduję mecz na bardzo słabym poziomie.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez piotek : 16.02.2014 o godz. 14:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2013
Offline |
|
|
styl gry narazie nie ważny aby zgarnąć 3 pkt to się liczy , taka legia z karnego wygrywa mecze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 16.02.2014 o godz. 19:54.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
||
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zadowolę się skromnym 1:0. Ciężki mecz się zapowiada, ciężki okres przygotowawczy, ciężkie nogi. (Nie szukam usprawiedliwień tylko realnie podchodzę do tematu).
Mamy jednak kilka atutów indywidualnych: Paweł Brożek, Stlić oraz Donald. Jeżeli któryś z nich odpali jutro to wygramy. Boisko nas jutro zweryfikuje. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
A ja mysle ze na razie z jakimikolwiek ocenami i tak trzeba sie wstrzymać. Nie ma sensu nic rokować,jutro zadecyduje dyspozycja akurat tego dnia ..... Z tym ze nasze nogi mogą być cieżkie :( ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że właśnie jutro piłkarze wybiegna z nastawieniem, że ich obowiązkiem jest w tym meczu zwycięstwo i poprawa fatalnego bilansu z wyjazdów.
Jeśli będą mieć w głowie "furtkę" typu: to pierwszy mecz, ciężkie nogi, to najzwyczajniej w świecie skończy się to stracona bramką w pierwszym kwadransie i gra jak w Białymstoku czy Bielsku. Zwycięstwo daje nam 2 miejsce także bez wymowek. Wiem, łatwo się pisze bo co innego głowa a co innego ciało. Z drugiej strony, dla mnie to zawsze glowa rządzi ciałem, nie na odwrót. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
^ jestem hipochondrykiem i potwierdzam
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałbym jutro wygranej.
Chciałbym żeby jutro nadal być w walce o MP. Co by nie mówić staliśmy się klubem w którym każdy chce coś udowodnić. Miśkiewicz - że potrafi bronić Piotrek Brożek - że potrafi grać w piłkę i może jeszcze coś osiągnąć Chavez - że może jechać na MŚ i dobrze się tam zaprezentować Głowacki - że nadal jest najlepszym środkowym obrońcą Burliga - że może nie być tylko średniakiem a kimś więcej w tej lidze Ostoja - że jego transfer to był strzał w 10 Stilic - że jeszcze może grać na wysokim poziomie Garguła - że nadal jest najlepszym rozgrywającym ligi Chrapek - że może być gwiazdą tej ligi Sarki - że nigdy więcej nie stanie się bezrobotnym Brożek - że nadal jest gwiazdą tej ligi Smuda - że mimo wszystko że wszyscy go skreślili i zmieszali z błotem po Euro , on nadal potrafi stworzyć swietny zespół. Dawno nie pamiętam Wisły która by miała tek kreatyny atak , Stilic może być tym ostatecznym trybem który sprawi że zagramy wielką piłkę. Potencjał jest, zawodnicy wiedzą o co grają. Garguła, Stilic, Chrapek, Sarki (Guerrier), Brożek mogą sprawić nam wiele radości. Trzeba tylko dobrze zacząć. Skromne 1-0 wystarczy. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Kapitalna wyliczanka, ale taką to do każdego zespołu można by dopasować.
Ciekawy jestem ustawienia Wisły bo granie trójkątem w środku Chrapek, Łukasz i Stilić uważam za wysoce ryzykowne. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chrapek i Sarki na skrzydłach.
Garguła Stilic - Brożek trójkącik w ataku. Mecz w Gliwicach albo się skończy porażką, albo będziemy mieć 70% posiadania piłki i wygrana 1-0. Ja wieżę w Stilica. W Lechu grał niesamowitą piłkę. A tu teraz mamy jeszcze Gargułę. Oj dawno nie było w Polsce zespołu który miałby tak mocny atak. Garguła, Stilic, Brożek. Do tego Chrapek który robi swoje. Szkoda tylko że w zespole nie ma takiego Małeckiego jak z czasów Maaskanta. Bo wtedy bym nawet uważał że spokojnie można iść na Mistrza Polski. Ja Smuda ich dobrze przygotował i kondycyjnie nie wymiękniemy a wręcz zabiegamy Piasta to myślę że runda może być bardzo obiecująca. Juro może być jeszcze róznie bo to pierwszy mecz ale jakieś odpowiedzi dostaniemy. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Moim zdaniem pokażemy pazury po przerwie zimowej, liczę na 2/3 do zera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Może być różnie znając nasze wyjazdowe podboje. Ale najbardziej mnie zastanawia czy Smuda nie przedobrzył z treningami i czy wystarczy naszym orłom paliwa. Już nawet nie w tym meczu ale na przestrzeni całej rundy. Z tego co pamiętam to u Smudy wiosną przeważnie było słabiej niż jesienią z punktowaniem.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
3pkt bylyby bardzo by sie przydaly.L,Ruch,Pogon i Amica wygraly-dobrze byloby utrzymac dotychczasowy dystans i do lidera i do goniacych. No i jeszcze nie dac sie wykartkowac..ano zobaczymy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A ja uważam ,że wygramy z 2:0 ,2:1.W zeszłym sezonie wygralismy przekonywująco,a w tym,to Wisła jest wzmocniona w porównaniu z poprzednią rundą ,a Piast osłabiony.Jak dla mnie przy takich przesłankach,gra na wyjeździe nie ma wiekszego znaczenia.Jedno co mnie męczy i zaburza ten optymizm to pytanie, czy już od startu trafią z tą "świeżoscią".....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 17.02.2014 o godz. 08:32.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kilka m-cy ligowej przerwy i prawie zapomniałem jak chłopaki grają na wyjeździe
Mimo wszytko że z 2014 się to wszystko zmieni i nie będzie takiego dysonansuA dzisiaj ważne, żeby szczególnie Głowa uważał na kartki. Tak samo Guierrer i Ostoja ale chyba zgodzicie się, że to Arka brakowałoby najbardziej w kolejnym derbowym meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najlepiej to w ogóle, żeby nie musieli kartek łapać bo przewaga będzie miażdżąca, a i patrząc na tablicę wyników będziemy się uśmiechać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy w tej rundzie wciąż trwać będzie wyjazdowa niemoc. Nie spodziewam się fajerwerków, ale z drugiej strony rywale gonią nas w tabeli. Pasowałoby odskoczyć Lechowi i wykorzystać porażkę Górnika....
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Panowie, nie wiem jak Wy, ale mnie już roznosi, tak się nie mogę doczekać
![]() ![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mnie osobiście najbardziej interesuje postawa naszej drugiej linii. Ustawienie Guerrier - Stilić - Chrapek - Garguła - Sarki , czyli gra bez defensywnego pomocnika sugeruje albo kompletną dominację, albo kompletny chaos. Skrzydłowi, zwłaszcza ten lewy, całkowicie nieobliczalni, dwóch piłkarzy, którzy z udzielania się defensywie nigdy nie słynęli i Chrapek. No cóż, oby było dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Żebyśmy się tylko nie zapętlili w tych "wyjazdowych meczach bez zwycięstwa". Wystarczy, że "dziennikarze" szaleją na tym punkcie, wspominając o tym, ilekroć pada nazwa naszej drużyny.
Ja staram się nie zwracać na to uwagi. Niech grają dobrze, a wyniki same przyjdą. Nie ma co tworzyć błędnego koła. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|