The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wisła rozpocznie rundę wiosenną od:
Zwycięstwa! 79 79,00%
Remisu! 17 17,00%
Porażki.. 4 4,00%
Głosujących: 100. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.02.2014, 09:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A mi się marzy piękne wejście w rundę wiosenną i wynik 5-1 z hat trickiem Brożka, bramką na przywitanie Stillicia i Sarkiego. Mamy taką piękną 2 linie, która... moim zdaniem jest najsilniejsza w ekstraklasie. Zmienników owszem i brak, ale przy odrobinie szczęścia możemy i jednym składem zajść wysoko.

Jedynym naszym słabym punktem na dziś dla mnie to boki obrony, ale mam nadzieję że Brożek i Burliga jakoś unikną baboli.

A wtedy może nie tylko na Cracoviii będzie komplet w tym sezonie.
Myslalem, ze wiekszosc juz tutaj zeszla na ziemie. Miejsce na podium na finiszu uznam za sukces, i wcale nie musi byc 5:1 z piastem, wystarczy 1:0, choc ja obstawiam 0:0
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.02.2014, 12:40
Wydaje mi sie, ze forma przyjdzie z czasem. To dobrze, bo runda zasadnicza niedługo sie kończy i bedziemy wchodzić w decydująca faze rozgrywek, czyli walke o podium. Tymczasem w poniedziałek: 1:1, 0:0.
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.02.2014, 13:12
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Na jesieni Donald był naszym najmniej istotnym pomocnikiem (pierwszego składu), jeżeli nie poczynił istotnych postępów taktycznych, to wciąż nim będzie. Nie oszukujmy się, gość przez większość czasu gra fałszywego napastnika, na boisku zaczyna się liczyć dopiero w okolicach pola karnego rywali. (..)
W 100% zgadzam się z Tobą. Nie bez przyczyny po jego przyjściu Smuda mówił, że w Haiti nie mają żadnej taktyki. Facet biega po boisku gdzie mu się podoba. Najczęściej ustawia się pozycji napastnika. Cześć to jest najbardziej wysuniętym zawodnikiem w drużynie. Przez to bywa przydatny bo łamie wszelkie schematy. Jak się ma jednego takiego zawodnika w drużynie to może z tego być korzyść, bo czasem jak ie trafi słabsza dyspozycja zespołu zawodnicy są przyspawani do swoich pozycji. ale jak kilku piłkarzy zacznie biegać jak małe dzieci na podwórku gdzie im się podoba, to kończy się to katastrofą. W przypadku Donalda mieliśmy sporo korzyści z takiej gry.

Co do meczu to przez ostatnie 10 lat regularnie na inauguracje graliśmy kichę. Wyjątkiem było 4-0 w Zabrzu w 2007 roku, ale pamiętamy jak skończyła się tamta runda.. Nawet w czasach, gdy dysponowaliśmy bardzo mocna ekipa. Zwykle wejście we właściwy rytm zajmowało nam kilka kolejek. Mam nadzieję, że Smuda nie przesadził z treningami i drużyna będzie w dobrej formie fizycznej. Trzeba się liczyć z tym, że to może być słaby, szarpany mecz. Oby tylko zwycięski. Jak szybko doniesiemy 2-3 zwycięstwa i zapewnimy sobie awans do pierwszej 8 to będzie można myśleć o czymś więcej. jak potracimy punkty w pierwszych meczach to będzie nerwowo, bo oczekiwania niektórych kibiców są ogromne..

Wyjazdy trzeba kiedyś odczarować, z kim jak nie z rywalem z dolnej połówki tabeli? Jeżeli chcemy się liczyć w walce o podium to takie mecze trzeba wygrywać. Jesienią problemem było to, że często sami niepotrzebnie oddawaliśmy pole rywalowi. Tak było w derbach, w Chorzowie,, Zabrzu czy Bydgoszczy (choć tam graliśmy w 10). We wszystkich tych meczach prowadziliśmy do przerwy, rywal grał słabo i wydawało się, że mamy mecz pod kontrolą. A po przerwie zaczynaliśmy grac na utrzymanie wyniku i cofaliśmy się głęboko. Póki co nie dysponujemy tak dojrzałą drużyną, żeby móc pozwolić sobie na taką grę trzeba od początku grać tak jakby to był mecz u siebie. Starać się narzucić swój styl, atakować wysoko pressingiem i nie dać pograć rywalowi. Z cały szacunkiem, ale to nie jest mocny rywal, żeby się ich bać i czekać na swojej połowie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.02.2014, 16:02
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Myslalem, ze wiekszosc juz tutaj zeszla na ziemie. Miejsce na podium na finiszu uznam za sukces, i wcale nie musi byc 5:1 z piastem, wystarczy 1:0, choc ja obstawiam 0:0
dlatego napisałem marzenie

realnie to 1-0 będzie naszym sukcesem

a i nigdzie nie napisałem o końcowym wyniku rozrywek. Tam równiez i dla mnie miejsce na pudle będzie sukcesem
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.02.2014, 17:25
0:0 uznam za sukces (lub jakikolwiek remis bramkowy).
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.02.2014, 20:13
Obawiam się porażki lub remisu, ale tak naprawdę interesują mnie tylko 3 punkty Każdy inny rezultat mnie osobiście zasmuci.

Bardzo bym chciał, żeby Wisła zabrała Legii koronę. Z jednej strony to bardzo optymistyczny scenariusz (wystarczy porównać budżety), z drugiej strony mamy w drużynie naprawdę cenione nazwiska - weterani wreszcie złapali optymalną formę, mamy najlepszego snajpera w lidze, Chrapek wyrasta na jednego z lepszych środkowych pomocników w lidze, na flance szaleje Gurrier. Pozbyto się malkontenta Małeckiego a w zamian sprowadzono byłą gwiazdę ligi Semira Stilicia. Czyli de facto pozbywamy się rezerwowego i dostajemy piłkarza do 1 składu.

Tak czy inaczej, czy zremisujemy czy przegramy to i tak to będzie strata 2 lub 3 punktów dla mnie osobiście. Szczerze wątpię, żebyśmy mieli wypaść z grupy mistrzowskiej. Musiałoby się stać coś niewytłumaczalnego.

Co mnie jednak martwi to frankowe przygotowania i to, że piłkarze w meczu z Piastem będą jeszcze przymuleni.
Jakby się udało zgarnąć z 7 pts w pierwszych trzech meczach, to przy frankowego typu przygotowaniach drużyna powinna odpalić i bić się o najwyższe cele. Także bardzo wiele zależy od tych pierwszych spotkań.

No i pasowałoby skończyć z tą wyjazdową traumą. Bo jeśli tego nie zrobimy, to niebywałym sukcesem będzie obronienie miejsca premiowanego startem w pucharach.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.02.2014 o godz. 20:20.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.02.2014, 22:49
Na początek rundy wdg mnie zapowiada się nudny mecz i bramkowy remis,1:1 czy 2:2. Piast też nie będzie chciał zacząć rundy od wtopy,a remis z Wisła to dla nich na pewno dobry wynik. My na papierze(poza rezerwą) mamy pakę jak sie patrzy,ale znając nasze wyjazdy to skończy się remisem. No,ale kiedyś w końcu musimy odpalić na wyjeździe..
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.02.2014, 08:08
To co mnie głównie niepokoi (poza oczywiście zagrożeniem kartkowym oraz dyspozycją linii obronnej, ale o inna sprawa) to czy Smuda ich zajechał czy nie.

Wypowiedzi Smudy są co najmniej niepokojące i wynika z nich, że on sam nie wie jak to będzie wyglądać. Jeżeli przesadził to sezon możemy uznać za stracony (choć oczywiście w kontekście zapowiadanej walki o utrzymanie będzie na pewno lepszy oczekiwań), jeżeli trafił może być niezwykle ciekawie.

W pierwszym przypadku po mułowatym meczu każdy wynik jest możliwy. W drugim ładujemy dwie, trzy bramki na dobry początek i wracamy szykować się na derby.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 16.02.2014, 11:08
Imo, jeżeli tylko będzie okazja- szansa, czyli prowadzenie Wisły powiedzmy dwiema bramkami to ściągnąć zagrożonych zawodników.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.02.2014, 14:36
Nie nastawiałbym się na 2/3 bramki prowadzenia. Zadowolę się 1-0, ale przewiduję mecz na bardzo słabym poziomie.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez piotek : 16.02.2014 o godz. 14:37.
Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Od: 10.2013

Stary 16.02.2014, 15:26
styl gry narazie nie ważny aby zgarnąć 3 pkt to się liczy , taka legia z karnego wygrywa mecze
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.02.2014, 19:51
Elefant napisał(a):Wyświetl post
To co mnie głównie niepokoi (poza oczywiście zagrożeniem kartkowym oraz dyspozycją linii obronnej, ale o inna sprawa) to czy Smuda ich zajechał czy nie.

Wypowiedzi Smudy są co najmniej niepokojące i wynika z nich, że on sam nie wie jak to będzie wyglądać. Jeżeli przesadził to sezon możemy uznać za stracony (choć oczywiście w kontekście zapowiadanej walki o utrzymanie będzie na pewno lepszy oczekiwań), jeżeli trafił może być niezwykle ciekawie.

W pierwszym przypadku po mułowatym meczu każdy wynik jest możliwy. W drugim ładujemy dwie, trzy bramki na dobry początek i wracamy szykować się na derby.
Ale co cie niepokoi? Przecież jasne jest, że wszystkie drużyny, które prowadził Smuda wchodziły w rundę wiosenną na "ciężkich nogach". Tutaj na przykład opinia Łapińskiego:

Cytat:
Jestem ciekaw Wisły na wiosnę. Franek zawsze zimą z czymś przesadzał. Zawsze. Pierwsze mecze wiosny graliśmy jak na hamulcu ręcznym. Tylko doświadczeniem ciułaliśmy punkty, jakieś remisy. Ciekawy jestem, czy Franek wyciągnął jakieś wnioski, czy z tego swojego zeszyciku wykreślił kilka jednostek treningowych?
A że runda długa to Franz dołożył do pieca (Brożek stwierdził, że nie trenował tak ciężko od czasów Petrescu). Pytanie brzmi jak mocno trenowali piłkarze Piasta - i tu istnieje duże prawdopodobieństwo, że oni nastawiają się glównie na te pierwsze 9 kolejek przed podziałem na grupy, z nadrzędnym celem dostania się do grupy mistrzowskiej. Także obawiam się, że jutro będzie ciężko o dobry wynik.
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 16.02.2014 o godz. 19:54.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.02.2014, 20:36
Zadowolę się skromnym 1:0. Ciężki mecz się zapowiada, ciężki okres przygotowawczy, ciężkie nogi. (Nie szukam usprawiedliwień tylko realnie podchodzę do tematu).

Mamy jednak kilka atutów indywidualnych: Paweł Brożek, Stlić oraz Donald. Jeżeli któryś z nich odpali jutro to wygramy.

Boisko nas jutro zweryfikuje.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.02.2014, 21:58
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Zadowolę się skromnym 1:0. Ciężki mecz się zapowiada, ciężki okres przygotowawczy, ciężkie nogi. (Nie szukam usprawiedliwień tylko realnie podchodzę do tematu).

Mamy jednak kilka atutów indywidualnych: Paweł Brożek, Stlić oraz Donald. Jeżeli któryś z nich odpali jutro to wygramy.

Boisko nas jutro zweryfikuje.

A ja mysle ze na razie z jakimikolwiek ocenami i tak trzeba sie wstrzymać.

Nie ma sensu nic rokować,jutro zadecyduje dyspozycja akurat tego dnia .....
Z tym ze nasze nogi mogą być cieżkie :(
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.02.2014, 22:36
Mam nadzieję, że właśnie jutro piłkarze wybiegna z nastawieniem, że ich obowiązkiem jest w tym meczu zwycięstwo i poprawa fatalnego bilansu z wyjazdów.

Jeśli będą mieć w głowie "furtkę" typu: to pierwszy mecz, ciężkie nogi, to najzwyczajniej w świecie skończy się to stracona bramką w pierwszym kwadransie i gra jak w Białymstoku czy Bielsku.

Zwycięstwo daje nam 2 miejsce także bez wymowek.

Wiem, łatwo się pisze bo co innego głowa a co innego ciało.
Z drugiej strony, dla mnie to zawsze glowa rządzi ciałem, nie na odwrót.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.02.2014, 22:40
^ jestem hipochondrykiem i potwierdzam
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 16.02.2014, 22:50
Chciałbym jutro wygranej.

Chciałbym żeby jutro nadal być w walce o MP.

Co by nie mówić staliśmy się klubem w którym każdy chce coś udowodnić.
Miśkiewicz - że potrafi bronić
Piotrek Brożek - że potrafi grać w piłkę i może jeszcze coś osiągnąć
Chavez - że może jechać na MŚ i dobrze się tam zaprezentować
Głowacki - że nadal jest najlepszym środkowym obrońcą
Burliga - że może nie być tylko średniakiem a kimś więcej w tej lidze
Ostoja - że jego transfer to był strzał w 10
Stilic - że jeszcze może grać na wysokim poziomie
Garguła - że nadal jest najlepszym rozgrywającym ligi
Chrapek - że może być gwiazdą tej ligi
Sarki - że nigdy więcej nie stanie się bezrobotnym
Brożek - że nadal jest gwiazdą tej ligi

Smuda - że mimo wszystko że wszyscy go skreślili i zmieszali z błotem po Euro , on nadal potrafi stworzyć swietny zespół.

Dawno nie pamiętam Wisły która by miała tek kreatyny atak , Stilic może być tym ostatecznym trybem który sprawi że zagramy wielką piłkę.
Potencjał jest, zawodnicy wiedzą o co grają.
Garguła, Stilic, Chrapek, Sarki (Guerrier), Brożek mogą sprawić nam wiele radości. Trzeba tylko dobrze zacząć. Skromne 1-0 wystarczy.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.02.2014, 23:14
Kapitalna wyliczanka, ale taką to do każdego zespołu można by dopasować.
Ciekawy jestem ustawienia Wisły bo granie trójkątem w środku Chrapek, Łukasz i Stilić uważam za wysoce ryzykowne.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 17.02.2014, 00:43
Chrapek i Sarki na skrzydłach.

Garguła Stilic - Brożek trójkącik w ataku.

Mecz w Gliwicach albo się skończy porażką, albo będziemy mieć 70% posiadania piłki i wygrana 1-0.

Ja wieżę w Stilica. W Lechu grał niesamowitą piłkę. A tu teraz mamy jeszcze Gargułę.

Oj dawno nie było w Polsce zespołu który miałby tak mocny atak. Garguła, Stilic, Brożek. Do tego Chrapek który robi swoje. Szkoda tylko że w zespole nie ma takiego Małeckiego jak z czasów Maaskanta. Bo wtedy bym nawet uważał że spokojnie można iść na Mistrza Polski.

Ja Smuda ich dobrze przygotował i kondycyjnie nie wymiękniemy a wręcz zabiegamy Piasta to myślę że runda może być bardzo obiecująca. Juro może być jeszcze róznie bo to pierwszy mecz ale jakieś odpowiedzi dostaniemy.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 17.02.2014, 01:49
Moim zdaniem pokażemy pazury po przerwie zimowej, liczę na 2/3 do zera.
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.02.2014, 02:19
Może być różnie znając nasze wyjazdowe podboje. Ale najbardziej mnie zastanawia czy Smuda nie przedobrzył z treningami i czy wystarczy naszym orłom paliwa. Już nawet nie w tym meczu ale na przestrzeni całej rundy. Z tego co pamiętam to u Smudy wiosną przeważnie było słabiej niż jesienią z punktowaniem.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.02.2014, 08:19
3pkt bylyby bardzo by sie przydaly.L,Ruch,Pogon i Amica wygraly-dobrze byloby utrzymac dotychczasowy dystans i do lidera i do goniacych. No i jeszcze nie dac sie wykartkowac..ano zobaczymy.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.02.2014, 08:29
A ja uważam ,że wygramy z 2:0 ,2:1.W zeszłym sezonie wygralismy przekonywująco,a w tym,to Wisła jest wzmocniona w porównaniu z poprzednią rundą ,a Piast osłabiony.Jak dla mnie przy takich przesłankach,gra na wyjeździe nie ma wiekszego znaczenia.Jedno co mnie męczy i zaburza ten optymizm to pytanie, czy już od startu trafią z tą "świeżoscią".....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 17.02.2014 o godz. 08:32.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2014, 14:17
Kilka m-cy ligowej przerwy i prawie zapomniałem jak chłopaki grają na wyjeździe Mimo wszytko że z 2014 się to wszystko zmieni i nie będzie takiego dysonansu

A dzisiaj ważne, żeby szczególnie Głowa uważał na kartki. Tak samo Guierrer i Ostoja ale chyba zgodzicie się, że to Arka brakowałoby najbardziej w kolejnym derbowym meczu.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.02.2014, 15:38
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Kilka m-cy ligowej przerwy i prawie zapomniałem jak chłopaki grają na wyjeździe Mimo wszytko że z 2014 się to wszystko zmieni i nie będzie takiego dysonansu

A dzisiaj ważne, żeby szczególnie Głowa uważał na kartki. Tak samo Guierrer i Ostoja ale chyba zgodzicie się, że to Arka brakowałoby najbardziej w kolejnym derbowym meczu.
Zależy. Nowak ma kontuzję, a taki wariat jak Donald zawsze się przyda w przodzie. Miejmy nadzieję jednak, że chłopaki unikną kartek.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2014, 15:44
Najlepiej to w ogóle, żeby nie musieli kartek łapać bo przewaga będzie miażdżąca, a i patrząc na tablicę wyników będziemy się uśmiechać
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.02.2014, 16:22
Ciekawe czy w tej rundzie wciąż trwać będzie wyjazdowa niemoc. Nie spodziewam się fajerwerków, ale z drugiej strony rywale gonią nas w tabeli. Pasowałoby odskoczyć Lechowi i wykorzystać porażkę Górnika....
What's new?

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.02.2014, 16:44
Panowie, nie wiem jak Wy, ale mnie już roznosi, tak się nie mogę doczekać
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.02.2014, 16:51
Mnie osobiście najbardziej interesuje postawa naszej drugiej linii. Ustawienie Guerrier - Stilić - Chrapek - Garguła - Sarki , czyli gra bez defensywnego pomocnika sugeruje albo kompletną dominację, albo kompletny chaos. Skrzydłowi, zwłaszcza ten lewy, całkowicie nieobliczalni, dwóch piłkarzy, którzy z udzielania się defensywie nigdy nie słynęli i Chrapek. No cóż, oby było dobrze.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.02.2014, 16:57
Żebyśmy się tylko nie zapętlili w tych "wyjazdowych meczach bez zwycięstwa". Wystarczy, że "dziennikarze" szaleją na tym punkcie, wspominając o tym, ilekroć pada nazwa naszej drużyny.

Ja staram się nie zwracać na to uwagi. Niech grają dobrze, a wyniki same przyjdą. Nie ma co tworzyć błędnego koła.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów