|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
.Z mojej strony koniec tematu. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Polska zamiast gardlowac i rozdzierac szaty ze ktos sobie kpi, powinna wypuscic reklame w ktorej owe VW sa zrzucane z samolotow luftwaffe na plonacy Londyn. I napis: WITH COMPLIMENTS.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 05.08.2009 o godz. 12:07.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
I co zrzuty uratowały Warszawę
Ja jestem ciekawy, gdyby tak w Polskiej TV, wyświetlony jakiś spot na, ten ich jak wy to nazywacie "angielski humor" o Królowej Matce, w której zawarte byłby rzeczy obraźliwe dla narodu i nie dorzeczne, to napewno cała Wielka Brytania jak długa i szeroka śmiała by się do bólu. ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
a ja ich ignoruje a odpowidac jak juz to ich: ryłyyy
![]() Powód: 1
Ostatnio edytowane przez Maciejj : 30.08.2009 o godz. 11:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie wiem jak Ty ale mnie to boli, że jakiś debil obraża mój kraj, i wyśmiewa sie z ludzi którzy tracili, życie broniąc go... co jak co ale troche wyczucia można mieć, ale czego sie spodziewać bo Angliku..
![]() Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli będziemy dopatrywali się treści których nie ma, to wszyscy musimy się zgodzić, że karp po żydowsku jest co najmniej antysemicki. http://www.youtube.com/watch?v=7pydHuL9tT4 jeszcze jeden polski akcent od 5 minuty Strach pomyśleć co by było, gdyby Borat "nie był" Kazachem tylko Polakiem... ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
jesli czujecie sie obrazeni tym faktem piszcie na adres [email protected]
wszystkie pomysly jakie wam wpadna do głowy by zbesztac tego drania temat: Jeremy Clarkson PISS OFF (polish/german advert) treść: treść: http://www.youtube.com/watch?v=WpcOQ7HaB98 I'm shocked. This is outrageous, ridicolous !! You have no idea about that your fantastic idea about great TV advert can insult and upset other people?! It is no as funny as you bloody think. Jeremy, you idiot, you do not know anything about Europe's tragic history, about Germany role, and Polish disaster !?!? They should ban you from every TV in the world you morron !! If you did not go to school that is your bloody problem. All english nation was so lucky that most of War's horror was happening everywhere but England, and you are brave enough to laugh at it with your funny jokes ?! Piss off !!
Ostatnio edytowane przez wislak.azory : 05.08.2009 o godz. 18:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cześć charcerzyk A gdzie mamy pisać, żebyś nie pojawiał się na tym forum w nowych wcieleniach? Ciekawe z jakiego osiedla będziesz następnym razem ![]()
WISŁA PANY!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A niechby ktoś zrobił filmik z takim np dialogiem:
- Maybe we should assist Poland, as we promised ? - Maybe we'll think about this after the tea.
Ostatnio edytowane przez christof20 : 05.08.2009 o godz. 18:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() A w którym momencie tego filmiku to następuje? Bo ja jedyne czego się dopatrzyłem to szydzenie z Niemców... ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli ktos uwaza ze nie nalezy na to zareagowac to niech czmychnie czym predzej na ulice Wita Stwosza do Muzeum AK i powie tamtym panom ze spierdalali jak zajace porzucajac kolacje przed Niemcami po czym stwierdzi ze w sumie fajna beka jest teraz po latach z tego faktu.
Mozna sobie zartowac z wielu rzeczy ale sa takie z ktorych nie mozna. Nalezy do nich wojna. Jakis dupek z anglii ktora ocalala w II WŚ tylko dlatego ze jest wyspa niech sie smieje z Francji i najazdu na Paryż, skoro juz z czegos musi, a nie z wlasciwie jedynego narodu ktory sie faszystom przeciwwstawil w 1939 roku. To ze robi fajny i zabawny program go usprawiedliwia? Malenczukowi tez wyszly ze dwie piosenki co nie zmienia faktu ze jest zwyklym głąbem. Film Enigma przeklamuje historie, jakis palant uwaza nas za tchorzy i kredi o tym film, Polacy walczyli za tych kutasow w bitwie o Anglie a oni nas nawet nie wstawili w marszu zwyciezcow w Londynie. Polacy oddali swoje zycie za swoj kraj oraz inne, w tym rowniez Anglie. Ktos ich dokonania dyskredytuje. Smieszne prawda? Normalnie boki zrywac. Idzcie jeszcze moze pomozcie nakrecic ta nowa wersje Westerplatte skoro tak was bawi kurestwo dokonywane na historii naszego kraju i naszych bohaterow,
Ostatnio edytowane przez orzeu : 05.08.2009 o godz. 18:50.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Szmaciarzowi sie nic nie zrobi,co najwyzej wydadza jakies przeprosiny.Nic jak sie go by przypadkiem spotkało gdzies to .......nac solidnie w jape to sie obudzi co takiego zrobił...
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Swoją drogą ciekaw jestem jak wygląda lekcja historii w niemczech .
Czy przeciętnych niemiec jest dumny z dokonań swojej wspaniałej nacji . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Niemczech z historii sie dowiesz ze II WŚ wywolali jacys "nazisci" a nie Niemcy.
A co do samego VW, kontre reklamy mozna zrobic banalna. Wystarczy pokazac jak niemieckie firmy (m.in. wlasnie VW) wykorzystywal przymusowych robotnikow podczas wojny. I na koniec napis "Twoj Passat kosztowal zycie tylko pieciu zydow, dwoch polakow, jednego cygana i jednego ruska - szerokiej aryjskiej drogi!" Dla lepszego wydzwieku wsrod politycznie poprawnych mozna dodac "i jednego geja". ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
ten komentarz niech posłuży jako wyjaśnienie:
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ja jednak życzę troche dystansu do tego wszystkiego.
Wymagajcie od siebie a potem od Angoli. Jak w gazecie angielskiej czy niemieckiej piszą o Horrible twins - i jadą np. po Kaczorach to sie cieszycie i cmokacie a nie wiecie że sracie tym do własnego gniazda. Jak w gazetach angielskich jadą po tym w Polsce co wam nie pomysli to źle - jak wam wygodnie to dobrze. Macie skutki picia wódki. Jesteśmy niepoważnym narodem i nie zasługujemy na szacunek. A z innej beczki: Ludzie ginęli i należy im złożyć hołd - ale na litość - nie mieszajce ze sobązabitych ludzi z VW jadącym z berlina do warszawy. Za chwilę ktoś powie, że to jest jawny wymysł nacjonalistów niemieckich chcących skolonizować ziemie polskie. Albo, że VW chce zniszczyc polski przemysł motoryzacyjny. Obłędy można mnozyć. Myślę, że większym problemem jest budowa muzeum przeciw wypedzeniom i dyktat Niemic na obecnym naszym rządem niż ta popieprzona reklama, która G*** robi i g* może. Szukacie tam gdzie pusto - i mówicie coś co jest czczą paplaniną
Ostatnio edytowane przez sambo : 05.08.2009 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się, że nie można popadać w paranoję, natomiast jak wielu zauwazyło powyżej, jesli byłby tam np. podtekst żydowski a nie polski zrobiłoby się larum na pół świata ...
Moim zdaniem zbyt łatwo używa się elementów polskiej trudnej historii w nieodpowiedni sposób i ta reklama jest tego najlepszym przykładem - niesmak i tyle ... i dobrze, że jest jej negatywny odbiór. A tak na marginesie - że też agencje reklamowe sa na tyle leniwe i malo kreatywne, aby wymyślać takie denne produkty, Jedno trzeba przyznać - efekt osiągnięty - ze względu na kontrowersyjne podejście na pewno jest i będzie o niej znacznie głośniej niż gdyby nakręcili szczęsliwą rodzinkę udająca się na piknik marką tego samochodu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A to, że Polacy zawsze walczą za innych i nigdy nikt tego nie docenia to świadczy tylko o tym, że jesteśmy frajerami, którzy zawsze dają się zrobić na ten sam numer, ale to już temat na szeroką dyskusję. Mam takie wrażenie, że część ludzi zachowuje się tutaj troche jak FortArt, który wszędzie doszukuje się antysemickich ekscesów Wisły, które należy zgłosić do prokuratury.
Ostatnio edytowane przez mb_1906 : 05.08.2009 o godz. 20:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja jestem zdania jak już pisałem,że nie należy się tą reklamą przejmować. Co nie zmienia faktu,że nie potrafimy dbać o naszą historię. Anglicy,Niemcy potrafią robić ,,śmieszne'' reklamy o Polsce. Ale my już nie umiemy bo jest to politycznie nie poprawne, nie godne naszej pozycji w Europie. Ale co się dziwić skoro ludzie głosują przez 8 lat na komunistów i złodziei. Tylko stanowczość i silna polityka może Nas uratować ale na to się nie zapowiada ....
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Wiecej luzu....
Gdyby nie nasi lotnicy, angole zamiast "shit" mowiliby "scheisse", a trenerem ich kadry na ostatnich mistrzostwach bylby Klinsmann. A w ogole nie wymagajmy zbyt wiele od nich, ich finalne stadium nauczania jest na poziomie naszej 5 klasy. Kiepska Brytania... ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
.Wychodzi na to, że BYLISCIE FRAJERAMI!.... Zastanów się ****a co ty piszesz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Frajerami predzej bym nazwal ludzi, ktorzy nie potrafia "sprzedac" tego co zrobili i wiecznie daja sie ruchac w mysl zasady "niech se gadaja" albo "no maja troche racji bo tacy z nas frajerzy". W efekcie nikt sie z nami nigdy nie bedzie liczyl skoro dowolne klamstwo na nasz temat mozna sprzedac calemu swiatu i nikt sie nie sprzeciwi. A ze 80% swiata jest tępa i predzej lyknie filmik z youtube niz siegnie po ksiazke to i klamstwo po jakims czasie stanie sie oswiecona i jedyna prawda.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
czasem to mi szczeka opada z jakich rzeczy można żartować. nie wiem może jakaś zbyt konserwatywna jestem ale żarty i satyry z wydarzenia które pochłonęło tyle istnień i zmarnowało życie każdemu człowiekowi który przeżył mnie nie bawi. Co innego, jak śmieją się z nas że jesteśmy pijacy itp to rozumiem ale nie z życia i śmierci
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
najbardziej chodzi mi o pamięć o tych tragicznych wydarzeniach i o szacunek, by były one przestrogą dla przyszłych pokoleń. jaja sobie moze gosc którego ta historia nie dotkneła albo po prostu jej nie zna.
jeżeli chodzi o Polaków to większośc z nas to patrioci, głęboko kochający Ojczyznę, wychowani przez społeczeństwo, naszą historię Polski. więc nie wydaje mi się bysmy mieli tak przejść obok tego znieważenia obojętnie. należy piętnować i podkreślać, bronić naszych własnych przekonań, tradycji i HISTORII !! inaczej przepadniemy w całym tym europejskim gównie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
heh, gostek myslal ze bedzie zabawny i mu sie nie udalo. Ja mam inna propozycje, na reklame ktora bedzie 100 razy bardziej zabawna.
Niech ten volkswagen na tym jednym tankowaniu pojedzie pod Stalingrad a do Niemiec niech wroci na lawecie. Panie Clarkson, uwierz mi pan ze ubaw po pachy beda mieli i w Polsce i w Rosji i paru ladnych krajach Europy. Radze to przemysleć. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A według mnie należy! Co krok masz przykład jak nasza historia z każdej strony jest zakłamywana to Rosjanie coś wymyślają to Niemcy to się słyszy że szkoły naszych sąsiadów zalewane są niezgodnymi z prawdą podręcznikami... wtedy człowieka krew zalewa.
A bardzo ważnej dla nas prawdy trzeba bronić. Takie reklamy także mają negatywny wpływ, jeśli będzie się to nasilało to nasze pokolenia za parę lat same nie będą pewne o co w tym wszystkim chodziło... może dojdzie do tego że będą się czuć tchórzami bo jeden z drugim zrobią taką reklamę a trzeci napisze "mądry" podręcznik. Dla nas historia powinna być powodem do niesamowitej dumy i tylko broniąc tej prawdy można się utożsamiać z tymi ludźmi którzy za tą naszą Polskę życie oddawali. A podchodząc do tego obojętnie stajemy się szarą częścią tego świata w którym liczy się tylko kasa gromadzona za wszelką cenę i na wszystkie sposoby w tym wypadku wykorzystując taki wrażliwy temat jak wojna. ![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Napisalem to bo historia i polityka sprowadza sie do wsoplnego mianownika. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|