|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bełchatów po dwóch porażkach będzie pod dużą presją, pytanie tylko jak na to zareagują. Jeżeli podobną walką jak nasi z Groclinem to będzie bardzo ciężki mecz.
Do zwycięstwa potrzebujemy z pewnością: 1) walki i zaangażowania na poziomie ostatniego meczu - tyle że nie pamiętam kiedy ostatnio zagrali pod tym względem dwa razy z rzędu; 2) przynajmniej trochę gry w piłkę w celu stworzenia kilku sytuacji bramkowych a do tego 3) skuteczności i 4) szczęścia - lub inaczej braku babola w wykonaniu Pawełka Mariusza zwłaszcza na początku meczu. A jeżeli takowy się przytrafi - co jest bardzo mocno prawdopodobne - niech go Ujki i spółka nie wykorzystają. Także o zwycięstwo będzie ciężko a jest ono bardzo potrzebne. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wiadomo juz ktory skorumpowany bedzie sedziowac ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Na pewno będzie ciężko, bo BOT jak widać potrafi się spiąć na mecze z czołówką kompletnie olewając "doły". Może to zbyt daleko idące wnioski po dwóch wiosennych kolejkach, ale jeśli dodać do tego ich trenera w osobie gogusia Rafała U., to jakoś nie chce mi się wierzyć, aby tamci piłkarze traktowali go poważnie i jeśli sami się nie zmotywują, to na pewno nie zrobi tego za nich trener. Nie po Janasie. Musimy po prostu zrobić to, o czym napisałeś w pierwszym punkcie- zagrać z ogromnym zaangażowaniem, a reszta sama przyjdzie. W tym wypadku chcieć to na pewno będzie móc. Tylko, żeby nasze gwiazdy nie spoczęły na laurach po meczu z Polonią a będzie dobrze. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No muszą iść za ciosem , jak do tej pory mogli mieć koszmary , to po Polonii mogą spać spokojnie a i po Krakowie chodzić bez poczucia obciachu
![]() A że łatwo nie będzie, to jasne ,Kuchenki wydarły z gardła te 3 punkty ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
BOT po kompromitacji (odpuszczeniu) meczu z Piastem musi coś zagrać. Mecz będzie pewnie tak zacięty jak z Lechem, oby tak samo wygrany
Liczę na 2-1 dla nas ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
zapominacie, że w Bełchatowie grają całkiem dobrzy piłkarze.
Są bardzo dobrzy gracze w środku pola jak Rachwał, jest bardzo szybki Wróbel, ktory naszego Pi Brożka, lub Diaza może wyprzedzić na dwoch metrach. Jest prawdziwy, charyzmatyczny lider Ujek, poza tym Dziedzic, ktory jest chyba najbardziej chamsko i prowokacyjnie grającym napastnikiem w lidze - kartki dla naszych zapewnione. Na obozie zimowym Bełchatow pokonal CFR Cluj po bardzo dobrej grze. Roztropność nakazywalaby wzmożoną uwagę |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Widze, ze pojawiaja sie glosy, aby tylko wislacy nie osiedli na laurach. Nie wiem tylko po czym mieli by na nich osiadac. Po jednym wygranym meczu z Polonia, ktorego wygranie bylo zreszta koniecznoscia ?
Gdyby tak chociaz nasi patrzyli na reszte druzyn z pozycji lidera, a tu w razie ewentualnej wpadki, Polonia ktora raczej bankowo pokona w tej kolejce LKS (szacunek za ogolenie Pasow, ale to co wyprawia ich obrona jest dramatem), znowu wysunie sie w tabeli przed Wisle i sytuacja wroci do (nieciekawego) punktu wyjscia.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 10.03.2009 o godz. 13:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez JohnnyH : 10.03.2009 o godz. 18:42.
![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Musimy wygrać ten mecz zdecydowanie (choć czuje, że może być męczarnia), by nasi poczuli wiatr w żagle i byli jeszcze pewniejsi siebie, bo żydów to trzeba pojechać wiadomo, a później cięższy mecz w Poznaniu... i 7 punktów w tych 3 meczach to chyba minimum, jeśli myślimy trzeźwo o mistrzostwie.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Po ostatnim meczu z warszawską Polonią jestem w stanie stwierdzić, że Beto zaczął swoją postawą prezentować chociaż zalążki brazylijskiego futbolu. Kolejnym pozytywem była postawa Pepe, który wniósł spore ożywienie do gry Wiślaków. Determinacja i pewność siebie u Sobola oraz niezawodność naszego super snajpera. Te atuty powinny w zupełności zapewnić nam kolejne 3 punkty w tabeli. Nie czarujmy się GKS nie jest w najlepszej formie, powinniśmy od początku spotkania pokazać swoją wyższość na boisku i udokumentować ją zdobytymi bramkami. Tyle ode mnie
![]()
!! Tylko Wisełka !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Teraz każdy mecz nie tylko z Bełchatowem bedzie meczem który ma potwierdzac tezę rozpowszechnianą przez wiele mediów że wieści o smierci Wisły były mocno przesadzone .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Jakoś o ten mecz jestem dziwnie spokojny. Wydaje mi się, że po pierwszych niepowodzeniach, teraz jest forma zwyżkowa
Zwycięstwo z bardzo silną Polonią daje duże szanse na mistrzostwo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Co do samego meczu w Bełchatowie, to chciałbym widzieć Wisłę tak walczącą jak w meczu z Polonią, a może i jeszcze bardziej. Liczę na 3 punkty jak wszyscy tutaj zgromadzeni i myślę, że się nie zawiedziemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tylko niestety mecz z Lechem jest po PRZERWIE REPREZENTACYJNEJ - chyba nikomu nie muszę tłumaczyć co to znaczy.
Co do Bełchatowa - zagrać z taką samą ambicją jak z Polonią, nie robić frajerskich błędów w obronie jak Amika w Bełchatowie i spokojnie stwarzać dobre okazje to wyjedziemy z Bełchatowa z 3 punktami i zostawimy tam bagaż 3 bramek. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
W sumie możesz mi wytłumaczyć bo nie wiem co to znaczy... Chodzi o to że spokojnie wygramy bo Lech ma w składzie reprezentantów Wojtkowiaka, Murawskiego, Bandrowskiego, Lewandowskiego i może Bosackiego i będą bardziej zmęczeni? O to chodzi? Bo chyba nie o to że od nas pojedzie Brożek i Boguski i przez to nie będziemy zgrani...
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety my zawsze po przerwie gramy taki piach, że dramat, pamiętam kiedyś graliśmy w PP po przerwie z jakąś Koszarawą Żywiec czy cos takiego i tak się męczyliśmy, że masakra...
I o to się niestety obawiam, a do tego jeszcze mecz nie z byle kim, tylko z Amiką. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jak Belchatow zagra tak szybko pilką jak z Amiką gdzie oni naprawde mogli ten mecz spojnie zremisowac i wcale gorsi nie byli.,to naprawde nasi musza byc mocno skoncentrowani. Zgodze sie z Framatem-maja solidnych dobrych (na lige) pilkarzy z liderem Ujkiem ,superszybkim Wróblem. Tam nie ma cisnienia i klimatu wielkiej piłki ,ale napewno chcieli by zagrac w Pucharach do czego zwyciestwa sa im koniecznie potrzebne. Ale jak nasi zagraja z powtórkową determinacją z DYskoPolo ,+troche szybciej pilką to zaden Belchatów nam straszny. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Chłopaki to była ironia!! Wiem dokładnie o co chodzi z wirusem FIFA!! Tylko zauważcie proszę że Wisła daje obecnie do kadry 2 zawodników a Lech 4!! Tak więc o czym tutaj w ogóle mówimy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Paradoksalnie obawiam sie tego meczu. belchatow bedzie gryzc trawe po to tylko by zgarnac komplet punktow. Nie maja Garguly ale nadal graja dobrze co pokazaly poprzednie mecze. z 0:2 wyjsc na 2:2 choc i tak przegrac to tez jest cos nawet jak na polska lige. Ulatowski dobrze prowadzi ten zespol. Coz wiecej mozna napisac - czas pokaze. Mam jednak nadzieje ze i nasi pilkarze pokaza ze sa w stanie wyrgywac mecz za meczem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
bardziej niz o wynik boje sie o kartki dla Glowackiego/Marcelo. Oboje są zagrożeni na derby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Oczywiście to off-top z mojej strony, za ktory przepraszam, ale nie moglem się powstrzymać. Kto z pary Głowacki-Marcelo jest kobietą? Użycie slowa "oboje" (z zasady dla oznaczenia pary: kobiety i mężczyzny) sugeruje, że w tej parze mamy jednego faceta i jedna dziewczynę. Jesli mamy na mysli dowch facetów piszemy "obydwaj" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Wiem, wiem, jeszcze długa druga, ale od początku sezonu cel jest jeden- Mistrzostwo Polski i walka o awans do LM.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Dziekuie za ten wyklad Framacie, czy napewno nie mogles sie powstrzymac ? Mam nadzieje ze i Tobie i innym forumowiczom nie zaszkodziłem zbydnio i nie potracili z tego powodu wzroku. Musze wystosowac pismo do Firefoxa zeby przeglądarka wyłapywała takie uchybienia.
Zeby nie było offtopa. Szkoda że Guła kontuzjowany, byłem bardzo ciekaw jak wypadnie w konfrontacji z nami. |
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Nie podniecałbym się meczem z Polonią, moim zdaniem nie zagraliśmy wielkiej piłki... Mam nadzieję, że unikniemy pompowania kolejnego balonu, bo tak naprawdę to może on zostać przebity już w sobotę kolejnym zremisowanym spotkaniem. Gra Wisełki niestety mnie nadal nie przekonuje... A no i nie wiem czy Wy też odnieśliście takie wrażenie - każdy zawodnik Wisły, który wchodzi z ławki prezentuje się lepiej niż gdyby grał od początku... Taki Małecki jak wejdzie w 60 minucie robi więcej zamieszania przez ostatnie pół godziny gry niż od pierwszej minuty. to samo tyczy się Zieńczuka, Ćwielonga, czy Diaza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Świetnie układa się ta kolejka, porażka Polonii, Legia narazie też nieciekawie.
Trzeba wygrać i przybliżyć się do Lecha. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Henio też urwie jakieś punkty Franzowi
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Niewygranie tego meczu przy prezentach od Legii i Polonii będzie grzechem..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie ciacho, to nie będzie grzech, to będzie samobójstwo.
Oczekuję jutro takiej samej ambicji jak dziś Jaga grała z Legią....trzeba im wyrwać te 3 punkty z gardła!! ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nic tylko wygrać
Jutro trzeba gryźć trawę od początku, najlepiej stworzyć sobie 2 bramkową przewagę, bo jutro zacznie się maraton 4 najważniejszych meczy w sezonie, jak to przetrwamy będziemy mistrzem |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|