The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2009, 09:05. [20. kolejka] GKS Bełchatów - Wisła Kraków 14.03.2009 - sobota, godz. 18:15
Mecz z Polonią mamy już za sobą i teraz przyszła pora na GKS. patrząc na ich poczynania w tej rundzie i problemy ze składem nie sądze abyśmy mieli problemy wygrać, jednakże nieczego nie można wykluczyć. Osobiście stawiam na 3:1 dla naszych
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.03.2009, 09:33
Mecz meczowi nie równy a jak wiadomo na Wisełkę każda drużyna daje z siebie max także różnie może być...
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.03.2009, 10:12
Oby trener dobrze ustawił zespół chciałbym widzieć Beto od początku a na lewym skrzydle Boguskiego ale jak bedzie to zobaczymy. Jeszcze sporo czasu oby wszyscy byli zdrowi.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.03.2009, 11:05
Teraz po sprzedarzy Clebera kazdy mecz jest poważnym zagrożeniem dla Głowy, oby tylko kartki nie zdobył i był wstanie zagrać w derbach. Co do składu to ustawiłbym tak jak z Polonia z jedna zmiana za Małeckiego Beto od początku i Boguski na prawym skrzydle.
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.03.2009, 11:55
Baala napisał(a):Wyświetl post
Teraz po sprzedarzy Clebera kazdy mecz jest poważnym zagrożeniem dla Głowy, oby tylko kartki nie zdobył i był wstanie zagrać w derbach. Co do składu to ustawiłbym tak jak z Polonia z jedna zmiana za Małeckiego Beto od początku i Boguski na prawym skrzydle.
Nie lepiej za bezproduktywnego Zieńczuka dać Boguskiego na lewe skrzydło, Małeckiego zostawić atak Beto, Brożek. To prawda gdyby Głowacki musiał pauzować byłoby nie ciekawie ale Baszczu może go przecież zastapić.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.03.2009, 11:57
Co wy się tak tego Zieńczuka uczepiliście? Zaliczył asystę, miał kilka bardzo pięknych, gorźnych wrzutek - to jest jesgo zadanie.

Co do meczu - jezeli GKS będzie grał tak jak z Piastem, to ja jestem spokojny.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 08.03.2009, 12:06
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Co wy się tak tego Zieńczuka uczepiliście? Zaliczył asystę, miał kilka bardzo pięknych, gorźnych wrzutek - to jest jesgo zadanie.

Przyznaję ostatnio Twoje wypowiedzi mnie irytowały ale z tym zdaniem się w 100% zgadzam. Był najlepszy w meczu z Bytomiem, wyróżniającym się w meczu z Poznaniem, zaliczył asystę i kilka groźnych akcji wczoraj. czego więcej oczekujecie? Taka runda jak wiosna 2008 zdarza się raz w życiu. Gdyby zdarzyła się częściej nie grał by w tak marnej lidze jak nasza. Oceniając resztę naszych skrzydłowych Marek jest zdecydowanie najlepszy. Małecki to melodia przyszłości a jedyne czego mu nie można zarzucić to walka.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.03.2009, 12:06
rafalek napisał(a):Wyświetl post
A jak zagrają tak jak z Lechem, to tak tam Twoje samopoczucie?
My musimy po prostu zagrać przynajmniej tak jak z Polonią (a najlepiej tak o pół stopnia wyżej). a nie zastanawiać się czy nas aby przeciwnik zaangażowaniem nie zaskoczy.

Zieńczuka bym zostawił, dałbym jednak odpocząć Boguskiemu, którego wczoraj (przynajmniej z perspektywy trybun) co druga piłka zaskakiwała..

Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 08.03.2009, 12:29
Jedno mnie martwi, we wszystkich trzech meczach mielismy sprawy pod kontrola. We wszystkich trzech rywale W OGOLE nie stwarzali zagrozenia, bramki strzelali po przypadkowych kiksach/bledach obroncow i sprawy przybieraly nieciekawy obrot. Jestesmy dobrze ustawieni taktycznie, system gry w obronie bardzo sensowny, ale te pojedyncze kiksy to jakas katastrofa. Wszystkie bramki padly po bledach srodkowych (kiks, ustawienie). Oczywiscie broni sie cala druzyna, ale mimo wszystko wiecej czujnosci w srodku obrony by sie przydalo.

Z Polonia kazdy wniosl swoja cegielke, na co wy narzekacie? ZWYCIEZCOW SIE NIE SADZI, ZWLASZCZA PO B.CIEZKICH I CIEKAWYCH MECZACH. Zieniu gral aktywnie. To sie liczy, ze zawodnik walczy, podejmuje ryzyko. Ze pilka jest gra bledow to trudno, ofensywny zawodnik zawsze bedzie mial 2x wiecej strat niz odbiorow. Skorza powinien rozgrzeszac graczy ofensywnych ze strat dla ich wlasnego luzu psychicznego i dobra zespolu. Wazne, zeby skrzydlowy PROBOWAL a nie mial blokady powodowanej odpowiedzialnoscia, bo dwie udane kiwki na skrzydle i leca bramki, a krytyka cichnie. Wczoraj nie bylo slabych punktow, kazdy szarpal.

Kazdy kto czepia sie bez przyczyny skrzydlowych niech sobie uzmyslowi, ze ta pozycja jest kluczowa w grze ofensywnej w dzisiejszej pilce. Srodkiem atakowac sie przewaznie nie da (2 srodkowych obroncow, 2 defensywnych pomocnikow), wiekszosc ciezaru ataku idzie na bocznych pomocnikow. Wole widziec Lobo, ktory probuje dryblowac i nawet mu to nie wychodzi (wystarczy, ze raz mu wyjdzie), niz Lobo, ktory pod presja trybun woli odegrac do tylu, bo jest to bezpieczniejsze rozwiazanie.
Ostatnio edytowane przez 3rider : 08.03.2009 o godz. 12:34.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.03.2009, 12:29
Cytat:
Nie lepiej za bezproduktywnego Zieńczuka dać Boguskiego na lewe skrzydło
Ja nie wiem czego ludzie chcecie od niego. Nie dość że ma najwięcej asyst to i jeszcze wczoraj dołożył kolejną, robi to co powinien robić, biega, walczy i dobrze wrzuca. Jak dla mnie pewniak na lewe skrzydło na gks.

Co do meczu, przestańcie z tym huraoptymizmem. Gdyby nie Lewandowski to i "wielki" kolejorz zgubiłby tam punkty. Mecz będzie ciężki, a nas remis w żadnym wypadku nie zadowala. Jak zagrają z takim zaangażowaniem, z taką ambicją i wolą walki jak z Polonią to powinno być dobrze. Stawiam 1:0/2:1 dla nas.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.03.2009, 12:54
Trzeba sie modlic ,zeby Arek nie zaliczył żółci.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 08.03.2009, 13:05
Liczę na 3 punkty w Bełchatowie, ale nie będzie łatwo. GKS będzie chciał się odkuć za wpadkę w Gliwicach. Mam tylko nadzieję, że nasi zagrają z takim samym zaangażowaniem jak wczoraj.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.03.2009, 13:14
Baala napisał(a):Wyświetl post
Na szczęscie Baszczyński może tam zagrać, chodź wolałbym aby do tego nie doszło.

Bik napisał(a):Wyświetl post
Nie lepiej za bezproduktywnego Zieńczuka dać Boguskiego na lewe skrzydło, Małeckiego zostawić atak Beto, Brożek. To prawda gdyby Głowacki musiał pauzować byłoby nie ciekawie ale Baszczu może go przecież zastapić.
Ty chyba nie widziałeś jak wczoraj Boguski grał. W kilku akcjach zamiast podawać do lepiej ustawiających się partnerów lub też kiedy wychodzili mu na czystą pozycje wdawał się w niepotrzebne dryblingi zatrzymując całą akcje. Boguski niech sobie siądzie na łakwe, a w ataku Beto - Brożek, bo w tym meczu pokazał się z dobrej strony.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.03.2009, 13:15
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Liczę na 3 punkty w Bełchatowie, ale nie będzie łatwo. GKS będzie chciał się odkuć za wpadkę w Gliwicach. Mam tylko nadzieję, że nasi zagrają z takim samym zaangażowaniem jak wczoraj.
Wiesz, oglądałem skrót na C+ z tego meczu i wpadką bym tego nie nazwał.
Bełchatów był po prostu o klasę gorszy od Piasta.
Jak z nami zagrają na takim poziomie, a my na swoim optymalnym to nie ma się o co martwić.
Nie można jednak zbyt beztrosko podejść do tego meczu, bo jak pokazał ich mecz z Lechem (2:3) umieją się zmobilizować na najlepsze drużyny.
Myślę, że mecz z Polonią dodał naszej drużynie pewności siebie i będą grali na poziomie już do końca tej rundy.
Właściwie to marzec jest dla nas najważniejszym miesiącem, spójrzcie na terminarz:
14.03 - Bełchatów (wyjazd)
22.03 - Cracovia (u siebie)
05.04 - Lech (wyjazd)
Trzy bardzo trudne mecze, z których najlepiej byłoby uzyskać 9 punktów, a minimum 7.
Skorża wczoraj w wywiadzie sam przyznał, że trochę przesadził z ciężkością treningów i drużyna dopiero odzyskuje świeżość, więc czas działa na naszą korzyść. W Bełchatowie trzeba potwierdzić, że pokonanie Polonii Warszawa nie było przypadkiem.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 08.03.2009, 13:17
Kto jest z Wisły jeszcze z wyjątkiem "Głowy" zagrożony wykluczeniem z powodu kartek
Odpowiedz cytując
Janusz13
Member

Od: 02.2009

Stary 08.03.2009, 13:18
linia defensywna na pewno bez zmian, w pomocy dokonałbym jednak jedną zmianę, z będącego w słabej dyspozycji Małeckiego wystawiłbym Ćwielonga, który moim zdaniem jest pozytywnym objawianiem tej rundy. Odczepiłbym się od Zieńczuka który dysponuje dobrą wrzutką i często jest to nie zauważalne. Drobny znak zapytania jak zestawić atak, wiadomo jakimi możliwościami dysponuje Boguski jednak w meczu z Polonia trzeba sobie powiedzieć wprost nie spełnił swojej roli bo nie wiem czy jakaś piłka zagrana przez niego dotarła do Pawła. Ztąd zastanawiam się czy nie wystawić Beto w parze z Brożkiem ? Można wystawić jeszcze Jirsaka za Brożkiem ale jaka jest szansa że po dwóch niedokładnych zagraniach nie schowa się i będzie nadal grał to co ma grac ? Myślę, że trener zdecyduje najlepiej.

PS. Z takimi "rzeźnikami" w środku jak Diaz i Sobol to o to kto będzie tam panował jestem spokojny.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 08.03.2009, 13:44
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Mecz z Polonią mamy już za sobą i teraz przyszła pora na GKS. patrząc na ich poczynania w tej rundzie i problemy ze składem nie sądze abyśmy mieli problemy wygrać, jednakże nieczego nie można wykluczyć. Osobiście stawiam na 3:1 dla naszych
5 razy zastanowiłbym się przed napisaniem takiego posta.

Oglądałem GKS jak grał u siebie z Lechem, brali bardzo dobrze i mądrze.

Tak samo Bełchatów może pisać "jak oglądałem mecz Wisły z Polonią B. to..."

Będzie cięzko, mam nadzieje, że nasi piłkarze pokażą charakter i zagrają conajmniej jak z Wasrszawką
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.03.2009, 14:44
ja bym od pierwszej minuty postawił na Mauro z Sobolem na środku pomocy.Licze że Cantoro wróci do wysokiej formy.Do Diaza nic nie mam ale uwazam że lepiej poradziłby sobie w defensywie.
Co do Bełachtowa to po pierwszym meczu z Lechem bym sie ich bał ale skoro teraz nie poradzili sobie z Piastem wiec cięzko wyczuc na co ich stac.Dziedzic,Ujek czy Wróbel są zawsze groźni
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.03.2009, 15:01
Zwycięskiego składu się nie zmienia i powinien Skorża dać pograć w tym ustawieniu personalnym chłopakom. Zmiany mogą poczekać, no chyba, że Beto do pierwszej jedenastki.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 08.03.2009, 19:03
Też chętnie zobaczyłbym Cantoro w parze z Sobolem, Diaza przesunąłbym na lewe skrzydło a Marka na ławe.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.03.2009, 19:11
Kto jak kto,ale jak dla mnie Marek dobrze prezentuje sie w meczach.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 08.03.2009, 19:11
lucekj napisał(a):Wyświetl post
Też chętnie zobaczyłbym Cantoro w parze z Sobolem, Diaza przesunąłbym na lewe skrzydło a Marka na ławe.
To dobrze, że trenerem nie jesteś.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.03.2009, 19:17
Czy wy na głowy poupadaliście? Mało wam braku jakiejkolwiek kreatywności środka pola z poprzednich rund gdy ta para tam grała? Na szczęście Skorża chyba przejrzał na oczy i podejrzewam, że jeśli będzie grał Cantoro to tylko na zmianę zamiast Sobola.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 08.03.2009, 19:42
Nie żeby grał źle, ale z Diaza więcej pozytku byłoby na lewej stronie. - wtedy nie bylibyśmy skazani tylko na grę prawą stroną
Odpowiedz cytując
Skyler
Member

Od: 03.2009

Stary 08.03.2009, 20:32
Hmmm... xD Jeśli zagraj z taką samą ambicją jak z polonią to o zwycięstwo jestem spokojny ;P Oczywiście nie ma co z góry przesądzać bo wpadka w Bytomiu była ;D Ale patrząc obiektywnie Bełchatów ma ostatnio problemy i wgl więc powinno się udać. Oczywiście byle z ambicją ! ; ]
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.03.2009, 22:24
Nie żeby grał źle, ale z Diaza więcej pozytku byłoby na lewej stronie. - wtedy nie bylibyśmy skazani tylko na grę prawą stroną
tak, a ciekawe z którejstrony było dosrodkowanie na bramke
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 08.03.2009, 22:45
a czy dośrodkowanie nie było zaraz po rożnym z lewej stronie?
Odpowiedz cytując
MedEx
Member

Stary 09.03.2009, 18:17
Cantoro niech siedzi na ławie i już z niej nie wstaje. Przypatrzcie się co robi po meczach i w jaki sposób nam "dziękuje". I nie mówię tylko o ostatnim meczu a o kilku spotkaniach wstecz na których Mauro miał nas głęboko w 4 literach.
Odpowiedz cytując
Janusz13
Member

Stary 09.03.2009, 18:25
MedEx napisał(a):Wyświetl post
Cantoro niech siedzi na ławie i już z niej nie wstaje. Przypatrzcie się co robi po meczach i w jaki sposób nam "dziękuje". I nie mówię tylko o ostatnim meczu a o kilku spotkaniach wstecz na których Mauro miał nas głęboko w 4 literach.
Już nie przesadzaj z tą krytyką Mauro, jeśli będzie w formie taki zawodnik to złoto, bardzo by się nam przydał stary dobry Mauro i w tym sezonie go po prostu brakuje co widać w tabeli. Ludzie mylą się mówiąc, że stracilśmy Dudke, Pauliste i Kose, straciliśmy także Mauro z którym nie wiem co się stało. Nie wiem czy to kwstwia wieku, lenistwa czy jeszcze czegoś innego ale faktem jest że to nie ten sam zawodnik co w poprzednim sezonie. Faktem jest że Mauro powinien zachowywać się trochę inaczej jednak mimo tego że grał słabo i zabrał tak jakieś piłki to ludzie powinni odnosić się trochę inaczej do niego bo pewne słowa kierowane w jego stronę były za mocne.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.03.2009, 08:52
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Trzeba sie modlic ,zeby Arek nie zaliczył żółci.
Tak jak o wynik jestem spokojny, tak równie pewny jestem tego ,ze Arkadiusza ujebią żółtkiem.

Na GKS, zresztą tak jak na każdy inny polski zespół wystarczy pressing i chłopcy się pogubią. Potencjał mamy taki,że z każdym wygrać w tej lidze możemy. Wszytko zależy od chęci naszych i nakreślonej taktyki przez Skorże.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów