The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2009, 09:08
Bełchatów po dwóch porażkach będzie pod dużą presją, pytanie tylko jak na to zareagują. Jeżeli podobną walką jak nasi z Groclinem to będzie bardzo ciężki mecz.
Do zwycięstwa potrzebujemy z pewnością:
1) walki i zaangażowania na poziomie ostatniego meczu - tyle że nie pamiętam kiedy ostatnio zagrali pod tym względem dwa razy z rzędu;
2) przynajmniej trochę gry w piłkę w celu stworzenia kilku sytuacji bramkowych a do tego
3) skuteczności i
4) szczęścia - lub inaczej braku babola w wykonaniu Pawełka Mariusza zwłaszcza na początku meczu. A jeżeli takowy się przytrafi - co jest bardzo mocno prawdopodobne - niech go Ujki i spółka nie wykorzystają.

Także o zwycięstwo będzie ciężko a jest ono bardzo potrzebne.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 10.03.2009, 09:21
Wiadomo juz ktory skorumpowany bedzie sedziowac ?
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.03.2009, 10:14
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Bełchatów po dwóch porażkach będzie pod dużą presją, pytanie tylko jak na to zareagują. Jeżeli podobną walką jak nasi z Groclinem to będzie bardzo ciężki mecz.
Do zwycięstwa potrzebujemy z pewnością:
1) walki i zaangażowania na poziomie ostatniego meczu - tyle że nie pamiętam kiedy ostatnio zagrali pod tym względem dwa razy z rzędu;
2) przynajmniej trochę gry w piłkę w celu stworzenia kilku sytuacji bramkowych a do tego
3) skuteczności i
4) szczęścia - lub inaczej braku babola w wykonaniu Pawełka Mariusza zwłaszcza na początku meczu. A jeżeli takowy się przytrafi - co jest bardzo mocno prawdopodobne - niech go Ujki i spółka nie wykorzystają.

Także o zwycięstwo będzie ciężko a jest ono bardzo potrzebne.

Na pewno będzie ciężko, bo BOT jak widać potrafi się spiąć na mecze z czołówką kompletnie olewając "doły". Może to zbyt daleko idące wnioski po dwóch wiosennych kolejkach, ale jeśli dodać do tego ich trenera w osobie gogusia Rafała U., to jakoś nie chce mi się wierzyć, aby tamci piłkarze traktowali go poważnie i jeśli sami się nie zmotywują, to na pewno nie zrobi tego za nich trener. Nie po Janasie. Musimy po prostu zrobić to, o czym napisałeś w pierwszym punkcie- zagrać z ogromnym zaangażowaniem, a reszta sama przyjdzie. W tym wypadku chcieć to na pewno będzie móc. Tylko, żeby nasze gwiazdy nie spoczęły na laurach po meczu z Polonią a będzie dobrze.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.03.2009, 10:47
No muszą iść za ciosem , jak do tej pory mogli mieć koszmary , to po Polonii mogą spać spokojnie a i po Krakowie chodzić bez poczucia obciachu
A że łatwo nie będzie, to jasne ,Kuchenki wydarły z gardła te 3 punkty
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.03.2009, 11:03
BOT po kompromitacji (odpuszczeniu) meczu z Piastem musi coś zagrać. Mecz będzie pewnie tak zacięty jak z Lechem, oby tak samo wygrany

Liczę na 2-1 dla nas
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.03.2009, 11:48
zapominacie, że w Bełchatowie grają całkiem dobrzy piłkarze.
Są bardzo dobrzy gracze w środku pola jak Rachwał, jest bardzo szybki Wróbel, ktory naszego Pi Brożka, lub Diaza może wyprzedzić na dwoch metrach.
Jest prawdziwy, charyzmatyczny lider Ujek, poza tym Dziedzic, ktory jest chyba najbardziej chamsko i prowokacyjnie grającym napastnikiem w lidze - kartki dla naszych zapewnione.
Na obozie zimowym Bełchatow pokonal CFR Cluj po bardzo dobrej grze.
Roztropność nakazywalaby wzmożoną uwagę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.03.2009, 13:24
Widze, ze pojawiaja sie glosy, aby tylko wislacy nie osiedli na laurach. Nie wiem tylko po czym mieli by na nich osiadac. Po jednym wygranym meczu z Polonia, ktorego wygranie bylo zreszta koniecznoscia ?
Gdyby tak chociaz nasi patrzyli na reszte druzyn z pozycji lidera, a tu w razie ewentualnej wpadki, Polonia ktora raczej bankowo pokona w tej kolejce LKS (szacunek za ogolenie Pasow, ale to co wyprawia ich obrona jest dramatem), znowu wysunie sie w tabeli przed Wisle i sytuacja wroci do (nieciekawego) punktu wyjscia.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 10.03.2009 o godz. 13:26.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.03.2009, 18:33
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Widze, ze pojawiaja sie glosy, aby tylko wislacy nie osiedli na laurach. Nie wiem tylko po czym mieli by na nich osiadac. Po jednym wygranym meczu z Polonia, ktorego wygranie bylo zreszta koniecznoscia ?
Gdyby tak chociaz nasi patrzyli na reszte druzyn z pozycji lidera, a tu w razie ewentualnej wpadki, Polonia ktora raczej bankowo pokona w tej kolejce LKS (szacunek za ogolenie Pasow, ale to co wyprawia ich obrona jest dramatem), znowu wysunie sie w tabeli przed Wisle i sytuacja wroci do (nieciekawego) punktu wyjscia.
Zgadzam się. Wygraliśmy jeden mecz który musieliśmy wygrać. Ostatni mecz Wiślacy wyrwali Polonii swoim zaangażowaniem i oczekuje że w tej materii nic się nie zmieni. Myślę że każdy Kibic Białej Gwiazdy życzyłby sobie takiego zaangażowania zawodników w każdym meczu. Teraz jednak, jeśli nasi zawodnicy chcą zdobyć tytuł, w każdym meczu muszą grać na maxa. Każdy mecz musi być meczem o wszystko. Niema się co oszukiwać, do Lecha mamy stratę 5 punktów i najprawdopodobniej (patrząc na formę Lecha) będziemy musieli wygrać z nimi na wyjeździe. Skoro tak to mecz z Bełchatowem tymbardziej. My musimy obecnie na każdy mecz jechać na maxa zdeterminowani (tak jak pojechaliśmy na BOT 2 lata temu). Drużyny z wiosek zazwyczaj nie mają w sobie tyle pewności co zespoły z tradycjami, za którymi stoi rzesza kibiców. Dlatego w moim mniemaniu trzeba wykorzystać kryzys Bełchatowa (który defacto o nic już nie gra) po żenującym meczu z Piastem, pojechać tam, wsiąść na nich z maksymalnym zaangażowaniem i mimo tego że nasza gra nie wygląda obecnie rewelacyjnie, stłamsić ich na ich własnym stadionie. Do Bełchatowa przyjezdza Wisła Kraków, Mistrz Polski.Każdy inny wynik niż zwycięstwo będzie naszą porażką. Dlatego do roboty Panowie !!!!

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez JohnnyH : 10.03.2009 o godz. 18:42.
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

Stary 10.03.2009, 22:35
Musimy wygrać ten mecz zdecydowanie (choć czuje, że może być męczarnia), by nasi poczuli wiatr w żagle i byli jeszcze pewniejsi siebie, bo żydów to trzeba pojechać wiadomo, a później cięższy mecz w Poznaniu... i 7 punktów w tych 3 meczach to chyba minimum, jeśli myślimy trzeźwo o mistrzostwie.
Odpowiedz cytując
Mates
Junior Member

Od: 03.2004

Stary 10.03.2009, 23:05
Po ostatnim meczu z warszawską Polonią jestem w stanie stwierdzić, że Beto zaczął swoją postawą prezentować chociaż zalążki brazylijskiego futbolu. Kolejnym pozytywem była postawa Pepe, który wniósł spore ożywienie do gry Wiślaków. Determinacja i pewność siebie u Sobola oraz niezawodność naszego super snajpera. Te atuty powinny w zupełności zapewnić nam kolejne 3 punkty w tabeli. Nie czarujmy się GKS nie jest w najlepszej formie, powinniśmy od początku spotkania pokazać swoją wyższość na boisku i udokumentować ją zdobytymi bramkami. Tyle ode mnie
!! Tylko Wisełka !!
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.03.2009, 12:44
Teraz każdy mecz nie tylko z Bełchatowem bedzie meczem który ma potwierdzac tezę rozpowszechnianą przez wiele mediów że wieści o smierci Wisły były mocno przesadzone .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 11.03.2009, 17:23
Jakoś o ten mecz jestem dziwnie spokojny. Wydaje mi się, że po pierwszych niepowodzeniach, teraz jest forma zwyżkowa Zwycięstwo z bardzo silną Polonią daje duże szanse na mistrzostwo
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.03.2009, 11:21
KamAr napisał(a):Wyświetl post
Jakoś o ten mecz jestem dziwnie spokojny. Wydaje mi się, że po pierwszych niepowodzeniach, teraz jest forma zwyżkowa Zwycięstwo z bardzo silną Polonią daje duże szanse na mistrzostwo
Z tym mistrzostwem to spokojnie. Pozostalo 11 meczy a teraz mamy niezly maraton. Belchatow Craxa Lech. Długa i kręta droga przed nami, ale mam nadzieje, że z ostatecznym sukcesem.

Co do samego meczu w Bełchatowie, to chciałbym widzieć Wisłę tak walczącą jak w meczu z Polonią, a może i jeszcze bardziej. Liczę na 3 punkty jak wszyscy tutaj zgromadzeni i myślę, że się nie zawiedziemy.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.03.2009, 11:43
Tylko niestety mecz z Lechem jest po PRZERWIE REPREZENTACYJNEJ - chyba nikomu nie muszę tłumaczyć co to znaczy.

Co do Bełchatowa - zagrać z taką samą ambicją jak z Polonią, nie robić frajerskich błędów w obronie jak Amika w Bełchatowie i spokojnie stwarzać dobre okazje to wyjedziemy z Bełchatowa z 3 punktami i zostawimy tam bagaż 3 bramek.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.03.2009, 14:28
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Tylko niestety mecz z Lechem jest po PRZERWIE REPREZENTACYJNEJ - chyba nikomu nie muszę tłumaczyć co to znaczy.
W sumie możesz mi wytłumaczyć bo nie wiem co to znaczy... Chodzi o to że spokojnie wygramy bo Lech ma w składzie reprezentantów Wojtkowiaka, Murawskiego, Bandrowskiego, Lewandowskiego i może Bosackiego i będą bardziej zmęczeni? O to chodzi? Bo chyba nie o to że od nas pojedzie Brożek i Boguski i przez to nie będziemy zgrani...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 12.03.2009, 14:39
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
W sumie możesz mi wytłumaczyć bo nie wiem co to znaczy... Chodzi o to że spokojnie wygramy bo Lech ma w składzie reprezentantów Wojtkowiaka, Murawskiego, Bandrowskiego, Lewandowskiego i może Bosackiego i będą bardziej zmęczeni? O to chodzi? Bo chyba nie o to że od nas pojedzie Brożek i Boguski i przez to nie będziemy zgrani...
Chodzi o tzw "wirus FIFA/UEFA". W wiekszosci przypadkow zespoly po przerwie na reprezentacje traca forme i ich gra nie jest zbyt skladna.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 12.03.2009, 14:48
Niestety my zawsze po przerwie gramy taki piach, że dramat, pamiętam kiedyś graliśmy w PP po przerwie z jakąś Koszarawą Żywiec czy cos takiego i tak się męczyliśmy, że masakra...
I o to się niestety obawiam, a do tego jeszcze mecz nie z byle kim, tylko z Amiką.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.03.2009, 15:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
zapominacie, że w Bełchatowie grają całkiem dobrzy piłkarze.
Są bardzo dobrzy gracze w środku pola jak Rachwał, jest bardzo szybki Wróbel, ktory naszego Pi Brożka, lub Diaza może wyprzedzić na dwoch metrach.
Jest prawdziwy, charyzmatyczny lider Ujek, poza tym Dziedzic, ktory jest chyba najbardziej chamsko i prowokacyjnie grającym napastnikiem w lidze - kartki dla naszych zapewnione.
Na obozie zimowym Bełchatow pokonal CFR Cluj po bardzo dobrej grze.
Roztropność nakazywalaby wzmożoną uwagę

Jak Belchatow zagra tak szybko pilką jak z Amiką gdzie oni naprawde mogli ten mecz spojnie zremisowac i wcale gorsi nie byli.,to naprawde nasi musza byc mocno skoncentrowani.

Zgodze sie z Framatem-maja solidnych dobrych (na lige) pilkarzy z liderem Ujkiem ,superszybkim Wróblem.

Tam nie ma cisnienia i klimatu wielkiej piłki ,ale napewno chcieli by zagrac w Pucharach do czego zwyciestwa sa im koniecznie potrzebne.

Ale jak nasi zagraja z powtórkową determinacją z DYskoPolo ,+troche szybciej pilką to zaden Belchatów nam straszny.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.03.2009, 15:12
Chłopaki to była ironia!! Wiem dokładnie o co chodzi z wirusem FIFA!! Tylko zauważcie proszę że Wisła daje obecnie do kadry 2 zawodników a Lech 4!! Tak więc o czym tutaj w ogóle mówimy Lech ma prawo się obawiać wirusa FIFA bo nie będzie miał wielu zawodników!! U nas moim zdaniem to nic nie zmienia... Brożek tak czy siak zagra nawet jakby był miesiąc na zgrupowaniu na Malediwach bo jest po prostu najlepszy!! Drużyna moim zdaniem traci najwięcej jak na zgrupowanie wyjeżdżają pomocnicy i skrajni obrońcy.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2009, 16:46
Paradoksalnie obawiam sie tego meczu. belchatow bedzie gryzc trawe po to tylko by zgarnac komplet punktow. Nie maja Garguly ale nadal graja dobrze co pokazaly poprzednie mecze. z 0:2 wyjsc na 2:2 choc i tak przegrac to tez jest cos nawet jak na polska lige. Ulatowski dobrze prowadzi ten zespol. Coz wiecej mozna napisac - czas pokaze. Mam jednak nadzieje ze i nasi pilkarze pokaza ze sa w stanie wyrgywac mecz za meczem.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.03.2009, 17:54
bardziej niz o wynik boje sie o kartki dla Glowackiego/Marcelo. Oboje są zagrożeni na derby.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.03.2009, 18:43
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
bardziej niz o wynik boje sie o kartki dla Glowackiego/Marcelo. Oboje są zagrożeni na derby.

Oczywiście to off-top z mojej strony, za ktory przepraszam, ale nie moglem się powstrzymać.

Kto z pary Głowacki-Marcelo jest kobietą?

Użycie slowa "oboje" (z zasady dla oznaczenia pary: kobiety i mężczyzny) sugeruje, że w tej parze mamy jednego faceta i jedna dziewczynę.
Jesli mamy na mysli dowch facetów piszemy "obydwaj"

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 12.03.2009, 19:25
Waldus88 napisał(a):Wyświetl post
Z tym mistrzostwem to spokojnie.
Wiem, wiem, jeszcze długa druga, ale od początku sezonu cel jest jeden- Mistrzostwo Polski i walka o awans do LM.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.03.2009, 21:40
Dziekuie za ten wyklad Framacie, czy napewno nie mogles sie powstrzymac ? Mam nadzieje ze i Tobie i innym forumowiczom nie zaszkodziłem zbydnio i nie potracili z tego powodu wzroku. Musze wystosowac pismo do Firefoxa zeby przeglądarka wyłapywała takie uchybienia.

Zeby nie było offtopa. Szkoda że Guła kontuzjowany, byłem bardzo ciekaw jak wypadnie w konfrontacji z nami.
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 12.03.2009, 22:25
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście to off-top z mojej strony, za ktory przepraszam, ale nie moglem się powstrzymać.

Kto z pary Głowacki-Marcelo jest kobietą?

Użycie slowa "oboje" (z zasady dla oznaczenia pary: kobiety i mężczyzny) sugeruje, że w tej parze mamy jednego faceta i jedna dziewczynę.
Jesli mamy na mysli dowch facetów piszemy "obydwaj"
Można też napisać obaj ;]

Nie podniecałbym się meczem z Polonią, moim zdaniem nie zagraliśmy wielkiej piłki... Mam nadzieję, że unikniemy pompowania kolejnego balonu, bo tak naprawdę to może on zostać przebity już w sobotę kolejnym zremisowanym spotkaniem. Gra Wisełki niestety mnie nadal nie przekonuje... A no i nie wiem czy Wy też odnieśliście takie wrażenie - każdy zawodnik Wisły, który wchodzi z ławki prezentuje się lepiej niż gdyby grał od początku... Taki Małecki jak wejdzie w 60 minucie robi więcej zamieszania przez ostatnie pół godziny gry niż od pierwszej minuty. to samo tyczy się Zieńczuka, Ćwielonga, czy Diaza.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.03.2009, 21:29
Świetnie układa się ta kolejka, porażka Polonii, Legia narazie też nieciekawie.
Trzeba wygrać i przybliżyć się do Lecha.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 13.03.2009, 21:55
Mam nadzieję, że Henio też urwie jakieś punkty Franzowi
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.03.2009, 22:02
Niewygranie tego meczu przy prezentach od Legii i Polonii będzie grzechem..
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 13.03.2009, 22:04
nie ciacho, to nie będzie grzech, to będzie samobójstwo.
Oczekuję jutro takiej samej ambicji jak dziś Jaga grała z Legią....trzeba im wyrwać te 3 punkty z gardła!!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.03.2009, 22:04
Nic tylko wygrać

Jutro trzeba gryźć trawę od początku, najlepiej stworzyć sobie 2 bramkową przewagę, bo jutro zacznie się maraton 4 najważniejszych meczy w sezonie, jak to przetrwamy będziemy mistrzem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów