|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dobrze kumam, że mecz z Odrą będzie ostatnim na "starym "stadionie czy jeszcze jakiś mecz będzie?
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pawełek obecnie nie ma żadnej konkurencji na swojej pozycji.Więc Skorża nie ma wyboru.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
wydawało mi sie ze dostał kare zawieszenia na 2 mecze ...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Na pewno Baszczu został zawieszony na 2 mecze, ale Sobol chyba żadnych dodatkowych "bonosów" nie wygrał z tego co mi się wydaje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Even when Wisla isnt playing very good, still is near of the top just 3 points from Lech, and this game with Odra, Wisla has to put a lot jaja(in polish) and with a lot "Aguante", hope can find a regular performance and dont play 1 game good and other very bad, players must wet the koszulka this is Wisla Krakow the najlepsze team.
And in case is the last game before to move, well a good victory to celebrate all the good time that was in that stadium and also to start a recovery this season and go with all for title. My predictioon Wisla 2-0 Vamos Wisla con todo mie... a ganaaaar !!! Tylko Wiselka - Bulla - Lechia - Slask ![]() ![]() Aguante Wisła Kraków!!! Tylko Nasz TS !!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
3 punkty straty do czołówki tabeli, to nie jest znowu jakoś dużo...
![]() piłkarze bez większych problemów powinni, niesieni naszym dopingiem, wygrać to spotkanie ;p stawiam na wynik 2-0 Co do składu: Pawełek Singlar Cleber Marcelo Diaz Łobodziński Jirsak Cantoro Małecki Brożek Boguski może tak ? a zresztą nieważne jak - byleby wygrali ![]()
Duma Wolnego Miasta - Lechia Gdańsk !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
za Marcelo Piotrek Brożek a za Małeckiego Zieniu..
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Obstawiłem w typerze 3:1 dla Wisełki... bo ja STARY WIŚLAK ZAWSZE WIERZĘ W SWÓJ UKOCHANY KLUB!!!
To prawda, że Śląsk i Ruch utarli nam nosa w ostatnich spotkaniach...prawdą jest, że i w innych spotkaniach nam wyraźnie nie wyszło co spowodowało, że nasze aktualne miejsce w tabeli jest takie a nie inne... Ale czy jest to już hurra dramat. Panie i Panowie Wiślacy! Trzy punkty do Leszka to żadna strata...na prawdę nie traćmy nadziei na lepsze jutro...Jesień "ich" wiosna "nasza"!!! ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Natomiast problem i to spory będzie jeśli nie zrobimy porządnych wzmocnień, bo niestety żeby zdobyć mistrzostwo - wiara - choć ważna, to jednak nie wystarczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
źródło: Strona internetowa SKWK
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 03.12.2008 o godz. 06:08.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
na mój gust to łatwe trzy punkty.
Pawełek Singlar-Marcelo-Cleber-Brożek Pi. Cantoro-Diaz Boguski-Jirsak-Małecki Brożek Pa. A co do Pawełka... to jest gość, któremu brakuje konkurencji. Potrafi wybronić niesamowite strzały w meczu przeciwko Barcelonie, ale odpuści sobie mecz z Ruchem, bo i tak miejsca nie straci. Dobry bramkarz, ale potrzebny jest jeszcze lepszy od niego. Casillas? ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Za 5% rocznych przychodów TF (http://www.tfkable.pl/index.php?lang=1&page=1&div=13) można kupić nawet Buffona
Co z wiślacką obroną i tak nie gwarantuje cudów na koncie strat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie rozumiem czemu Wisełka ma opuścić R22 jeśli stadion pomieści na D+E 10 tys ludzi, a na Hutniku 6tys.
Co do meczu to oby szybko bramkę strzelić to się worek rozwiąże. Przewiduję, że chłopaki zepną się jak nigdy a stadion będzie się trząsł od dopingu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
przypominam, ze od zabawyw składy jest inny temat
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
Może trochę naiwne myślenie, ale proszę o wyrozumiałość. Nie wiem czy jest to możliwe ( nie byłem nigdy) ale trybuna E na dole jest częściowo zagospodarowana. Może by tak parę rzeczy przystosować do zaplecza sportowego a pawilon medialny ( też nie byłem) dało by się zaadaptować częściowo dla przedstawicieli prasy? Utrzymano by możliwość rozgrywania spotkań przy R22, utrzymano by liczbę kibiców na poziomie 8-10 tys osób, liczyć się z faktem rozgrywania meczów bez udziału kibiców gości. Chyba, że jest to nie możliwe ze względów bezpieczeństwa, infrastrukturalnych itp.? Może ktoś wytłumaczy mi. Co do meczu, sądzę że łatwo zwycięstwo, na trybunach wielkie poparcie dla Skorży. 3-0 i do zobaczenia |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
to niech sobie na D3 siadna albo przed tv !!!
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
jedno musi być dopiete na 100 % DOPING!!! jazda jazda jazda biała gwiazda tam gdzie i kibice tam sukcesy i inne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Troszkę statystyk:
Odra w ostatnich 10 meczach 7 pkt, bramki 3-11, na wyjazdach w tym sezonie 5 pkt w 7 meczach. Nie ma się co oszukiwać mecz, który trzeba bezapelacyjnie wygrać. Styl nie jest ważny przy obecnej sytuacji. Liczą się tylko 3 pkt. Każdy inny wynik będzie sensacją. Jak zwykle kluczowe w przypadku Wisły będzie to czy padnie bramka w pierwszej połowie, jak tak to będzie ładnie, gładko i przyjemnie. Z kolei jeśli nie strzelą gola do 60 minuty to zacznie się nerwówka i może być kicha. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem powinno być co najmniej 3:0,chyba "ktoś" ma tu coś do udowodnienia... i nie chodzi mi nawet o nas,ale o ten caly niby koniec "krakowskiego imperium".... heh... 4:0 i niech warszafka placze !!!!!!!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Przy pełnej zgodzie dla twierdzeń, że ten mecz po prostu musimy wygrać, liczą się punkty, a nie styl itp. dziwią mnie głosy, że jakiekolwiek punkty dla Odry będą sensacją. Przypomnijcie sobie chociażby wiosenny mecz na Reymonta z tą drużyną. Odra Wiśle wybitnie nie leży i to było widać nawet w ostatnim meczu w Wodzisławiu. Do tego dodamy jeszcze po prostu słabą dyspozycję naszej drużyny...
Nie zrozumcie mnie źle- nie kraczę, nie sieję defetyzmu, ani nie twierdzę, że faworytem jest Odra. Po prostu zwracam uwagę na fakt, że trafiamy na wyjątkowo niewygodnego dla nas rywala w wyjątkowo ciężkim momencie. |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
powinniśmy wygrać ze 3-0 i przeskoczyć Bełchatów (mecz z L w Wawie), a może kogoś jeszcze? Choć na to trudno liczyć...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
jeśli Polonia Warszawa nie wygra na wyjeździe to też ją wyprzedzimy
![]()
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Musi być zwycięstwo. 6 pkt. starty to już by było zbyt wiele.
|
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
ciężki mecz ale myślę że wygramy,no bo przecież trzeba wygrać.może na meczu krzykniemy parę razy"więcej ambicji Wisełko więcej ambicji"na meczu bodajże z ŁKS-em to poskutkowało jak przegrywaliśmy 0-2 by ostatecznie wygrać 5-2.
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Ambicji to druzynie odmowic nie mozna. Zapierniczamy do zapalenia pluc w koncowce sezonu, inna sprawa, ze efekt punktowy mizerny. Gdzies jest problem, moze w zbyt malej ilosci strzalow z dystansu, moze boczni obroncy powinni zagrac wyzej i bardziej ofensywnie? Nie wiem, ale Skorza potrafi wyciagac dosc szybko wnioski i na pewno zagramy na 100%.
Co do rozpaczania nad strata -3pkt i 5.miejsca, to zadna strata przy tak splaszczonej czolowce tabeli, mnie bardziej przeraza chory pomysl gry przez 1.5roku na wyjezdzie, bo w tym ukladzie odrobienie tych trzech punktow przy grze gdzies na Slaskim wydaje sie nierealne ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|