The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.12.2008, 22:37
Dobrze kumam, że mecz z Odrą będzie ostatnim na "starym "stadionie czy jeszcze jakiś mecz będzie?
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 01.12.2008, 22:45
element napisał(a):Wyświetl post
patrzę
Może mieć pod koszulą podkoszulek z napisem "Cracovia Pany" , ważne że dobrze broni.

Jeśli miałbym wybierać między zawodnikiem któremu tak dobrze na boisku nie idzie ale jest przywiązany do klubu i kibiców, a zawodnikiem który dajmy na to strzela po 2 bramki na mecz a klub ma w dupie to wybieram to pierwsze. tak już mam i dobrze mi z tym
Nie wiem, czy Pawelek ma pod koszulke meczowa pasiasty trykot, natomiast wiem, ze broni beznadziejnie. Jak mi powiesz, w czym objawia sie "wislackosc" Pawelka niwelujaca Jego braki jako bramkarza, to postawie Ci i kielbase, i dam ultrasom
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 01.12.2008, 22:50
Pawełek obecnie nie ma żadnej konkurencji na swojej pozycji.Więc Skorża nie ma wyboru.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.12.2008, 23:04
kerim napisał(a):Wyświetl post
dlaczego brak? Sobola? , dwie żółte? razem 5 żółtek, to nie jest karalne , chyba że to dotyczy tylko Wisły? 5 i pauza? coś przeoczyłem?
wydawało mi sie ze dostał kare zawieszenia na 2 mecze ...

Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.12.2008, 23:11
Na pewno Baszczu został zawieszony na 2 mecze, ale Sobol chyba żadnych dodatkowych "bonosów" nie wygrał z tego co mi się wydaje.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.12.2008, 00:25
gigant napisał(a):Wyświetl post
Dobrze kumam, że mecz z Odrą będzie ostatnim na "starym "stadionie czy jeszcze jakiś mecz będzie?
No teoretycznie ostatnim, ale życie pokaże...
Odpowiedz cytując
ChinoRios
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.12.2008, 01:47
Even when Wisla isnt playing very good, still is near of the top just 3 points from Lech, and this game with Odra, Wisla has to put a lot jaja(in polish) and with a lot "Aguante", hope can find a regular performance and dont play 1 game good and other very bad, players must wet the koszulka this is Wisla Krakow the najlepsze team.

And in case is the last game before to move, well a good victory to celebrate all the good time that was in that stadium and also to start a recovery this season and go with all for title.

My predictioon Wisla 2-0

Vamos Wisla con todo mie... a ganaaaar !!!

Tylko Wiselka - Bulla - Lechia - Slask

Aguante Wisła Kraków!!! Tylko Nasz TS !!!
Odpowiedz cytując
Lechista_Krk
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 02.12.2008, 15:54
3 punkty straty do czołówki tabeli, to nie jest znowu jakoś dużo...
piłkarze bez większych problemów powinni, niesieni naszym dopingiem, wygrać to spotkanie ;p
stawiam na wynik 2-0
Co do składu:

Pawełek

Singlar Cleber Marcelo Diaz
Łobodziński Jirsak Cantoro Małecki
Brożek Boguski

może tak ? a zresztą nieważne jak - byleby wygrali
Duma Wolnego Miasta - Lechia Gdańsk !!!
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.12.2008, 16:46
za Marcelo Piotrek Brożek a za Małeckiego Zieniu..
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.12.2008, 17:11
Obstawiłem w typerze 3:1 dla Wisełki... bo ja STARY WIŚLAK ZAWSZE WIERZĘ W SWÓJ UKOCHANY KLUB!!!

To prawda, że Śląsk i Ruch utarli nam nosa w ostatnich spotkaniach...prawdą jest, że i w innych spotkaniach nam wyraźnie nie wyszło co spowodowało, że nasze aktualne miejsce w tabeli jest takie a nie inne...

Ale czy jest to już hurra dramat.

Panie i Panowie Wiślacy! Trzy punkty do Leszka to żadna strata...na prawdę nie traćmy nadziei na lepsze jutro...Jesień "ich" wiosna "nasza"!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.12.2008, 20:33
STARY WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Obstawiłem w typerze 3:1 dla Wisełki... bo ja STARY WIŚLAK ZAWSZE WIERZĘ W SWÓJ UKOCHANY KLUB!!!

To prawda, że Śląsk i Ruch utarli nam nosa w ostatnich spotkaniach...prawdą jest, że i w innych spotkaniach nam wyraźnie nie wyszło co spowodowało, że nasze aktualne miejsce w tabeli jest takie a nie inne...

Ale czy jest to już hurra dramat.

Panie i Panowie Wiślacy! Trzy punkty do Leszka to żadna strata...na prawdę nie traćmy nadziei na lepsze jutro...Jesień "ich" wiosna "nasza"!!!
Zgadzam się, że trzy punkty straty do czołówki to nie jest tragedia.
Natomiast problem i to spory będzie jeśli nie zrobimy porządnych wzmocnień, bo niestety żeby zdobyć mistrzostwo - wiara - choć ważna, to jednak nie wystarczy.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.12.2008, 21:30
Cytat:
Piątkowa potyczka naszych piłkarzy z Odrą Wodzisław nie jest wbrew pozorom zwykłą batalią. Dlaczego? Wyjasnienie nieco niżej.

Po pierwsze dlatego, że być może (oby nie) ostatni raz przed dłuższą przerwą przychodzimy na mecz ligowy Wisły rozgrywany u siebie na święte dla nas miejsce.

Nie zapadła bowiem jeszcze ostateczna decyzja, gdzie Biała Gwiazda jako gospodarz toczyć będzie boje wiosną 2009 roku. Gdyby podjęto werdykt, iż nie na R22, niestety byłby to krok w tył dla całego ruchu kibicowskiego na Wiśle.

Krok w tył, bowiem co nam daje ubieganie sie o kolejny tytuł misrzowski na 6000 stadionie Hutnika (najbardziej chyba optymistyczna wersja)? Przecież 6700 fanów Białej Gwiazdy ma wykupione karnety a około 1500 osób regularnie z wiślackich fanklubów dojeżdża na mecze swej ukochanej druzyny.

Nagle chętnym do dopingowania Wisły na meczu z Legią czy derbach z Cracovią mamy powiedzieć "nie przyjeżdżajcie na Wisłę, bo nie ma dla Was miejsca?" Szkoda poza tym wszelakich starań, jakie włożono w to, by na trybunie D na nowo rozkręcić nie byle jaki doping oraz wielu temu podobnych kibicowskich inicjatyw.

Nasz klub powienien zdecydowanie bardziej walczyć o pozostanie przy R22, a miasto zrobić wszystko, by Wisła grała na swoim stadionie korzystając z dwóch trybun za bramkami (vide poznański Lech). Problem z światłem na pewno jakoś da sie rozwiązać, tym bardziej, że im dłużej będą trwały rozgrywki, tym dzień bedzie dłuższy (nawet to jest w stanie jakoś w tym względzie dopomóc).

Tak czy tak na Odrę trzeba się wybrać, by kiedyś swej absencji nie żałować.

Po drugie kiedy jak nie teraz prawdziwy Wiślak może okazać "WIERNOŚĆ". Jak wszyscy wiemy naszemu trenerowi potrzebne jest teraz wsparcie jak mało kiedy, podobnie zresztą jak naszym piłkarzom. Zróbmy wszystko, by dać siebie maksimum wysiłku w celu przywrócenia Wiśle blasku. Nie damy rady bezpośrednio tego uczynić wychodząc na plac gry, ale możemy stać sie 12 podopiecznym Macieja Skorży dopingując odpowiednio z trybun.

Po trzecie po udanym przedsięwzięciu, jakim była nietypowa jak na polskie, a być może europejskie czy światowe warunki gościna naszych braci z Lechii musimy jako ABG wykazać się po raz kolejny wspomagając dziecięce hospicjum im. ks. Tischnera.

Nic nam sie nie stanie jak wrzuceniem do puszki 1 zł od siebie okażemy pomoc ludziom tej pomocy potrzebującym. Dzieciom bardzo ciężko chorym, nierzadko na całe zycie przykutym do łóżka. Ich rodzicom, 24 godziny na dobę przy swych ciężko chorych pociechach biegających. Rodzeństwu chorych, niekiedy przez rodziców siłą rzeczy lekko zaniedbywanych, bo każdą wolną chwilę przy tak chorym dziecku nierzadko rodzic spędzać musi.

1 zł osobno już niewiele warte jest w stanie, gdy sięgnie po nie kilka tysięcy ludzi ulżyć cierpieniu tych, których zapewne każdy z nas dogłębie zrozumie, w momencie, gdybysmy to my znaleźli sie w tak specyficznej sytuacji zyciowej, czego oczywiście nikomu zyczyć nie należy.

Zjednoczmy się po raz kolejny koleżanki i koledzy demonstrując siłę ABG.

Na ten mecz przygotowanych będzie 2100 vlepek upamiętniających najlepsze wiślackie oprawy, prezentowane przez formację Ultra Wisła w ostatnim okresie.

Wykupmy wszystkie te vlepki wspierając szczytny cel.

Czy bedzie to 50 min meczu poinformujemy niebawem.

Pozdrawiamy, Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków.

źródło: Strona internetowa SKWK
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 03.12.2008 o godz. 06:08.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.12.2008, 22:37
na mój gust to łatwe trzy punkty.

Pawełek
Singlar-Marcelo-Cleber-Brożek Pi.
Cantoro-Diaz
Boguski-Jirsak-Małecki
Brożek Pa.

A co do Pawełka... to jest gość, któremu brakuje konkurencji. Potrafi wybronić niesamowite strzały w meczu przeciwko Barcelonie, ale odpuści sobie mecz z Ruchem, bo i tak miejsca nie straci. Dobry bramkarz, ale potrzebny jest jeszcze lepszy od niego. Casillas?
.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.12.2008, 22:50
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Dobry bramkarz, ale potrzebny jest jeszcze lepszy od niego. Casillas?
Za 5% rocznych przychodów TF (http://www.tfkable.pl/index.php?lang=1&page=1&div=13) można kupić nawet Buffona Co z wiślacką obroną i tak nie gwarantuje cudów na koncie strat.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.12.2008, 02:15
Nie rozumiem czemu Wisełka ma opuścić R22 jeśli stadion pomieści na D+E 10 tys ludzi, a na Hutniku 6tys.
Co do meczu to oby szybko bramkę strzelić to się worek rozwiąże. Przewiduję, że chłopaki zepną się jak nigdy a stadion będzie się trząsł od dopingu.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.12.2008, 08:31
przypominam, ze od zabawyw składy jest inny temat
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 03.12.2008, 10:30
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem czemu Wisełka ma opuścić R22 jeśli stadion pomieści na D+E 10 tys ludzi, a na Hutniku 6tys.
Co do meczu to oby szybko bramkę strzelić to się worek rozwiąże. Przewiduję, że chłopaki zepną się jak nigdy a stadion będzie się trząsł od dopingu.
Ponieważ nie ma zaplecza prasowego i sportowego dla piłkarzy( szatni)

Może trochę naiwne myślenie, ale proszę o wyrozumiałość.
Nie wiem czy jest to możliwe ( nie byłem nigdy) ale trybuna E na dole jest częściowo zagospodarowana. Może by tak parę rzeczy przystosować do zaplecza sportowego a pawilon medialny ( też nie byłem) dało by się zaadaptować częściowo dla przedstawicieli prasy? Utrzymano by możliwość rozgrywania spotkań przy R22, utrzymano by liczbę kibiców na poziomie 8-10 tys osób, liczyć się z faktem rozgrywania meczów bez udziału kibiców gości.
Chyba, że jest to nie możliwe ze względów bezpieczeństwa, infrastrukturalnych itp.? Może ktoś wytłumaczy mi.

Co do meczu, sądzę że łatwo zwycięstwo, na trybunach wielkie poparcie dla Skorży.
3-0 i do zobaczenia
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.12.2008, 13:48
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ nie ma zaplecza prasowego i sportowego dla piłkarzy( szatni)

Może trochę naiwne myślenie, ale proszę o wyrozumiałość.
Nie wiem czy jest to możliwe ( nie byłem nigdy) ale trybuna E na dole jest częściowo zagospodarowana. Może by tak parę rzeczy przystosować do zaplecza sportowego a pawilon medialny ( też nie byłem) dało by się zaadaptować częściowo dla przedstawicieli prasy? Utrzymano by możliwość rozgrywania spotkań przy R22, utrzymano by liczbę kibiców na poziomie 8-10 tys osób, liczyć się z faktem rozgrywania meczów bez udziału kibiców gości.
Chyba, że jest to nie możliwe ze względów bezpieczeństwa, infrastrukturalnych itp.? Może ktoś wytłumaczy mi.
Tu chyba nawet nie o to chodzi. To co piszesz jest rozsądne, ale mi się wydaje, że główny problem jest z tym że nie będzie loży VIP.
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.12.2008, 14:16
to niech sobie na D3 siadna albo przed tv !!!
Odpowiedz cytując
juniordiaz
Banita

Od: 08.2008

Stary 03.12.2008, 17:55
jedno musi być dopiete na 100 % DOPING!!! jazda jazda jazda biała gwiazda tam gdzie i kibice tam sukcesy i inne
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.12.2008, 19:11
prober napisał(a):Wyświetl post
Za 5% rocznych przychodów TF (http://www.tfkable.pl/index.php?lang=1&page=1&div=13) można kupić nawet Buffona Co z wiślacką obroną i tak nie gwarantuje cudów na koncie strat.
kupować coś za % przychodu to kiepski pomysł... lepiej np za % zysku, który jest jednak dużo mniejszy.
Odpowiedz cytując
a11
Member

Od: 12.2008

Stary 03.12.2008, 19:21
Troszkę statystyk:
Odra w ostatnich 10 meczach 7 pkt, bramki 3-11, na wyjazdach w tym sezonie 5 pkt w 7 meczach.

Nie ma się co oszukiwać mecz, który trzeba bezapelacyjnie wygrać. Styl nie jest ważny przy obecnej sytuacji. Liczą się tylko 3 pkt. Każdy inny wynik będzie sensacją. Jak zwykle kluczowe w przypadku Wisły będzie to czy padnie bramka w pierwszej połowie, jak tak to będzie ładnie, gładko i przyjemnie. Z kolei jeśli nie strzelą gola do 60 minuty to zacznie się nerwówka i może być kicha.
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Stary 03.12.2008, 19:41
Moim zdaniem powinno być co najmniej 3:0,chyba "ktoś" ma tu coś do udowodnienia... i nie chodzi mi nawet o nas,ale o ten caly niby koniec "krakowskiego imperium".... heh... 4:0 i niech warszafka placze !!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
nazgulTSWot
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 03.12.2008, 19:47
Przy pełnej zgodzie dla twierdzeń, że ten mecz po prostu musimy wygrać, liczą się punkty, a nie styl itp. dziwią mnie głosy, że jakiekolwiek punkty dla Odry będą sensacją. Przypomnijcie sobie chociażby wiosenny mecz na Reymonta z tą drużyną. Odra Wiśle wybitnie nie leży i to było widać nawet w ostatnim meczu w Wodzisławiu. Do tego dodamy jeszcze po prostu słabą dyspozycję naszej drużyny...

Nie zrozumcie mnie źle- nie kraczę, nie sieję defetyzmu, ani nie twierdzę, że faworytem jest Odra. Po prostu zwracam uwagę na fakt, że trafiamy na wyjątkowo niewygodnego dla nas rywala w wyjątkowo ciężkim momencie.
Odpowiedz cytując
a11
Member

Od: 12.2008

Stary 03.12.2008, 20:29
nazgulTSWot napisał(a):Wyświetl post
Przy pełnej zgodzie dla twierdzeń, że ten mecz po prostu musimy wygrać, liczą się punkty, a nie styl itp. dziwią mnie głosy, że jakiekolwiek punkty dla Odry będą sensacją. Przypomnijcie sobie chociażby wiosenny mecz na Reymonta z tą drużyną. Odra Wiśle wybitnie nie leży i to było widać nawet w ostatnim meczu w Wodzisławiu. Do tego dodamy jeszcze po prostu słabą dyspozycję naszej drużyny...

Nie zrozumcie mnie źle- nie kraczę, nie sieję defetyzmu, ani nie twierdzę, że faworytem jest Odra. Po prostu zwracam uwagę na fakt, że trafiamy na wyjątkowo niewygodnego dla nas rywala w wyjątkowo ciężkim momencie.
Odra nie leży nam w meczach wyjazdowych. ale u siebie jest trochę inaczej. W ubiegłej rundzie był 0:0 ale to wyjątek bo w 5 wcześniejszych meczach wygraliśmy wszystkie ze stosunkiem bramek 16-2. My mamy swoje problemy, ale i Odra je ma. Pisałem już jak się im ostatnio gra, a poza tym kontuzjowanych jest ich lider, płuca, mózg drużyny i ręce i nogi czyli Jan Woś. Poza tym napastnicy nie strzelają bramek, oni wcale nie strzelają bramek. Dlatego jeśli nie wygramy to będzie sensacja.....
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.12.2008, 15:49
powinniśmy wygrać ze 3-0 i przeskoczyć Bełchatów (mecz z L w Wawie), a może kogoś jeszcze? Choć na to trudno liczyć...
Odpowiedz cytując
Perek
Member

Stary 04.12.2008, 19:35
arti napisał(a):Wyświetl post
powinniśmy wygrać ze 3-0 i przeskoczyć Bełchatów (mecz z L w Wawie), a może kogoś jeszcze? Choć na to trudno liczyć...
jeśli Polonia Warszawa nie wygra na wyjeździe to też ją wyprzedzimy
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
Odpowiedz cytując
Barthez
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.12.2008, 20:39
Musi być zwycięstwo. 6 pkt. starty to już by było zbyt wiele.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 04.12.2008, 20:46
ciężki mecz ale myślę że wygramy,no bo przecież trzeba wygrać.może na meczu krzykniemy parę razy"więcej ambicji Wisełko więcej ambicji"na meczu bodajże z ŁKS-em to poskutkowało jak przegrywaliśmy 0-2 by ostatecznie wygrać 5-2.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 04.12.2008, 23:10
Ambicji to druzynie odmowic nie mozna. Zapierniczamy do zapalenia pluc w koncowce sezonu, inna sprawa, ze efekt punktowy mizerny. Gdzies jest problem, moze w zbyt malej ilosci strzalow z dystansu, moze boczni obroncy powinni zagrac wyzej i bardziej ofensywnie? Nie wiem, ale Skorza potrafi wyciagac dosc szybko wnioski i na pewno zagramy na 100%.

Co do rozpaczania nad strata -3pkt i 5.miejsca, to zadna strata przy tak splaszczonej czolowce tabeli, mnie bardziej przeraza chory pomysl gry przez 1.5roku na wyjezdzie, bo w tym ukladzie odrobienie tych trzech punktow przy grze gdzies na Slaskim wydaje sie nierealne
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów