|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Tak swoją drogą (proszę mnie za to nie banować) najlepszym sojusznikiem będzie tu właściciel klubu ze złej strony błoń. Z tą różnicą, że jemu aż tak dobrze nie wyszło. Z Termalicą czy Sandecją też można by pogadać. I mam świadomość, że kibice/kluby nie muszą się lubić ...
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 19.10.2017 o godz. 16:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Problemem polskiej piłki może być zatem co najwyżej złe zarządzanie, które prowadzi do nieefektywnego wykorzystania dostępnych klubom środków finansowych. Tu właśnie Wisła przoduje - poszukuje alternatywnych dostawców usług, ponieważ ci na rynku krajowym oferują ceny za wysokie. Wisła jest więc nie tyle kontrkulturowa, co (w tym aspekcie) zarządzana w sposób ekonomiczny. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zauważ, że jak skończyło się pasożytowanie to Wiśle bardziej opłaca się ściągać piłkarzy z 3 ligi hiszpańskiej niż z pierwszej polskiej. Poza tym we wszystkich klubach ściągani są piłkarze z zagranicy. Wg stanu na 7 września 2017 jest 163 obcokrajowców zgłoszonych do gry w LOTTO Ekstraklasie z aż 43 państw. Poniżej zestawienie 163 obcokrajowców z 43 państw: 26 – Słowacja 14 – Hiszpania 12 – Chorwacja 8 – Czechy 7 – Słowenia, Niemcy 6 – Serbia, Brazylia, Bośnia, Ukraina, Portugalia 5 – Bułgaria, Gruzja, Łotwa 4 – Rumunia, Dania 3 – Estonia, Węgry 2 – Litwa, Albania, Czarnogóra, Szwajcaria 1 – Grecja, Szkocja, USA, Maroko, Senegal, Nigeria, Włochy, Irlandia, Białoruś, Macedonia, Austria, Ekwador, Francja, Argentyna, Szwecja, RPA, Finlandia, Kanada, Ghana, Urugwaj, Gwinea W Ekstraklasie mamy 16 drużyn, w meczu występuje 18 co daje 288. Czyli teoretycznie w kadrze meczowej jest 56% obcokrajowców. Co zasadniczo dowodzi (plus wywiad z Junco i nie tylko z Junco), że żądania płacowe w Polsce są mocno powyżej oferowanych możliwości. Owszem, kluby się w to bawią jak mają bogatych sponsorów, w szczególności z pieniędzy podatników (miasta, spółki skarbu państwa) ale do czasu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Może późna pora, ale czy mógłbyś mi napisać, z czym się nie zgadzasz w moim poście? Jeżeli cena, którą wołają polscy menedżerowie wydaje się Tobie, mnie i Wiśle Kraków S.A. za wysoka i nie korzystamy z ich usług, tym bardziej, że mamy możliwość zastąpienia ich tańszymi usługami menedżerów i piłkarzy hiszpańskich, to jak to się kłóci z tym, co ja napisałem? Jeżeli za naszym przykładem pójdą inne kluby, to krajowy rynek menedżersko-piłkarski zostanie zmuszony do obniżenia żądań. Spadnie popyt na ich usługi, dostosują cenę. Ale ani kluby nie muszą iść za naszym przykładem (ich prawo nie szukać tańszych rozwiązań), ani menedżerowie nie muszą dostosowywać cen (ich prawo oferować usługi po cenach, których nikt nie zapłaci).
Ostatnio edytowane przez czaro : 21.10.2017 o godz. 23:10.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Spojrzcie co sie dzieje od kilku lat w Anglii gdzie angielskie kluby mega przeplacaja za byle jakiego angielskiego gracza.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaś co do rynku menadżersko-piłkarskiego to na podstawie danych o obcokrajowcach dowodzę, że to się już powoli dzieje, a w szczególności jeśli Wisła z dość niewielkim budżetem zrobi przyzwoity wynik to będzie jaskrawym przykładem dla reszty. Zaś co do tego, że ktoś się musi/nie musi dostosowywać to jedynie zwracam uwagę, że patologie w polskiej piłce to m.in. chore układy menadżerskie jak również finansowanie piłki zawodowej z pieniędzy podatników. Niestety do wolnego rynku to jeszcze długa droga choć możliwość zatrudniania obcokrajowców jest szansą na normalność. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Od kiedy zmienili rzecznika prasowego to te konferencjr sa slabe, nie chce sie ich nawet ogladac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...bu_medycznego/
Ktoś coś więcej może napisać o przyczynach? Pretensje do Dr. Jurki za długie leczenie, czy też może sam doktor miał dość nacisków trenera? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Poza tym miał pretensje że Kiko nie stosował się do jego zaleceń - systuacja właśnie z Cuestą |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Przede wszystkim to nie jest jaka mega intratna posada. Pieniędzy nie ma jakoś mega wiele, a dyspozycyjny musisz być. Dodatkowo wyjazdy. No i nie może to być jakiś zielony gość
Z tego co wiem to Jurka robił to bardziej hobbystystycznie niż miał z tego korzyści |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
dlatego teraz Mariusz moze sobie spokojnie hobbistycznie pomóc pilkarzom, bo interesu juz dogladac nie musi.
Swoja droga, JJ nie ma jakiejs mega opinii w srodowisku. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W sumie nie wiadomo czy w temacie o byłych czy aktualnych pracownikach
![]() Ostatni wywiad Błaszcza: Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
do byłych piłkarzy najbardziej pasuje
z szacunku do Kuby nie skomentuje tego złośliwie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Po co masz komentować złośliwie ? nie powiedział,że idzie do Legii....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Fajnie by było, jakby Kuba wrócił za rok, albo dwa, a nie jak bedzie miał 37 lat. Biorąc pod uwagę, że z jego zdrowiem bywa różnie, ciężko powiedzieć czy byłby wtedy jakimkolwiek wzmocnieniem składu. Już wielokrotnie pisałem - Błaszczykowski za granicą osiągnął więcej niż ktokolwiek się spodziewał, gdy odchodził 10,5 roku temu. Więcej już nie osiągnie, jego kariera klubowa od pamiętnej kontuzji znacznie wyhamowała. Natomiast wciąż może dobrzej zarobić, dlatego pewnie trafi do tej MLS.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Trzeba zobaczyć ten wywiad zamiast płuc jadem.
Dziennikarz Iwanski oczywiscie musial zapytać, czy nie woli do legii na podbój LM. Kube już w....iaja te pytania choc zawsze udziela tej samej odpowiedzi. To nie zadna tajemnica ze Kuba jest po słowie z Sarapata, Junco i Dukatem i tylko kwestia czasu az do nas trafi. Wg mnie za 1.5 roku. Wtedy mu sie konczy kontrakt z obecnym klubem |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Online |
|
|
Myślę, że Kuba ma dokładnie zaplanowany termin powrotu do Wisły i zapewne jest to jakoś związane z rodziną (córeczki - kwestia szkoły).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Kuba to super człowiek.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Wasyl + Kuba = 33k na każdym meczu
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Marketingowo to strzał w 10. Będzie się bardzo dobrze mówiło o Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Kuba napewno zagra jeszcze u Nas , tylko pytanie czy wroci zeby cokolwiek klubowi pomoc i pograc w pilke
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Jeżeli nawet byłby w Niemczech rezerwowym, który czasem tylko wszedłby na murawę, to u nas nadal grałby pewnie na wysokim poziomie. Trudno to porównywać z Żurawiem, który wracał do nas po średnio udanej przygodzie w Grecji bodajże(?). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Z tego co pokazuje transfermarkt to w tym sezonie Kuba zaliczył 7 meczów (426 minut na boisku).
Wiadomo, że każdy chciałby go jak najszybciej w Wiśle, jednak dla samego zawodnika taki ruch nie byłby najgorszy. Z pewnością finansowo Wisła nie ma co konkurować z klubami MLS czy Bundesligi, natomiast w kontekście wyjazdu na mundial w czerwcu, to raczej w Wiśle miałby pewność pierwszego składu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|