The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2010, 22:41
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Ale tutaj problemem nie są umiejętności piłkarzy, bo zawodników to mamy najlepszych w lidze. Problemem jest to, że Janas źle ich ustawia, przez co nie wykorzystuje ich atutów. Dla mnie np. niezrozumiałe jest to, jak we wcześniejszych meczach Janas mógł wystawiać Smolarka na szpicy, mimo że ten nigdy tam nie grał i każdy wie, że trzeba go ustawiać za Sobiechem. Problemem jest też to, że piłkarze dostają taką samą kasę bez względu na miejsce w tabeli, więc popieram wstrzymanie pensji.

Bakero też ich źle ustawiał? Ten trenerski geniusz, którego tak kochaliście?
Najlepsi w Polsce, dzięki za poprawę humoru
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 07.11.2010 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.11.2010, 22:42
Nie znasz się, przecież mają najlepszych piłkarzy w lidze

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2010, 22:43
Polonia ma najlepszy skład
Pasy najlepszych kibiców, tzn "największy potencjał kibicowski"
Dobrana para debeściaków
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.11.2010, 22:44
Nie ma co weekend kończy się w dobrych humorach
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.11.2010, 22:45
Kasperczak Polonii? Jaka szkoda A już liczyłem, że Zielińskiego a nóż, widelec w środowym meczu jako trenera Groclino-Polonii zobaczę. No nic i tak kariery Heniowi w Warszawie nie wróżę.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.11.2010, 22:53
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Ale tutaj problemem nie są umiejętności piłkarzy, bo zawodników to mamy najlepszych w lidze. Problemem jest to, że Janas źle ich ustawia, przez co nie wykorzystuje ich atutów. Dla mnie np. niezrozumiałe jest to, jak we wcześniejszych meczach Janas mógł wystawiać Smolarka na szpicy, mimo że ten nigdy tam nie grał i każdy wie, że trzeba go ustawiać za Sobiechem. Problemem jest też to, że piłkarze dostają taką samą kasę bez względu na miejsce w tabeli, więc popieram wstrzymanie pensji.
O kurde, ale typ pier*olisz.
Ty znowu z tymi najlepszymi piłkarzami. Prawda jest taka, że piłkarzy macie do dupy i te wszystkie władze u was to jakieś nieporozumienie. Smolarek to mega zawodnik, bo 4 lata temu wyszły mu el. Mistrzostw Europy no i jakiś czas temu strzelił "czwórkę" San Marino. Sobiech też wielki talent, bo udało mu się zdobyć 12 bramek w sezonie 09/10. No i wy macie skład na LM tylko wam dobrego trenera brakuje, phh...
Ech te Polonia - Warszawskie kompleksy...
Ostatnio edytowane przez Titto : 07.11.2010 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 07.11.2010, 22:59
Dziwie sie ze ktokolowiek chce robic interesu z tym gnojkiem Wojciechowskim.
Przeciez kazdy normalny czlowiek powinien po tym gdy podchodzi do niego Wojciechowski, popatrzec na zegarek i powiedziec: cholera jasna, mleko na gazie zostawilem!

Wojciechowski pewnie i doszedl do bogactwa ciezka praca, ale patrzac na to, jak traktuje ludzi, co robi, i wreszcie jakimi s....ysynami sie otacza (oleksy, listkiewicz) to ja mu zycze wszystkiego smutnego. Przeciez nikt normalny nie przyjazni sie z oleksym czy listkiewiczem dlatego ze to fajni goscie. Tylko jebani przekreciaze, elita s....ysynstwa.

Do Polonii nigdy nic nie mialem, a nawet na swoj sposob lubie, ale osoba tego buca mnie mocno do nich zniecheca.

Teraz czytam ze Kasperczak z nim rozmawia. No, na moim portrecie Henia pierwsza rysa sie pojawila gdy chlopiec notesikiem na autografy , na Bukowej, uslyszal od eleganckiego pana zeby wypierdalal.
Pozniej sytuacja ze skamleniem o prace w Wisle, a teraz hipotetyczne aplikowanie o prace u turbobuca.

Srodowisko pilkarskie w polsce jest obrzydliwe. Banda skurywysynow bez honoru i zadnych zasad.

I my sie dziwimy gdzie jest nasza pilka.

Wojciechowski - wypierdalaj zakało.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 07.11.2010, 23:09
Własnie miałem zapytac jak to jest ze tym wszystkim polskim "piłkarzom" nie jest wstyd za to że nie potrafia zagrac kilku meczy na dobrym poziomie. Wolą poimprezować, pograć na PSP ogólnie poopier***c się. Ale post 7 kotów mnie uświadomił. Przykład idzie z góry przecież. Jak piłkarzyki maja traktować poważnie swoje obowiązki skoro prezes traktuje ich jak swoja własność. Co gorsze własność której nie szanuje.

Ciekawi mnie czy J.W pobije rekord ilości trenerów w jednym sezonie

O zgrozo jak widzę J.W ma poparcie kibiców 0.o
No powiedzmy ze na pewno jednego, tego który się tu wypowiada
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.11.2010, 23:17
wg 'szybkiej pilki' na TVP Bunoza znalazl sie w 11 kolejki
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.11.2010, 23:19
Janas zaczyna sie robic coraz bledszy i coraz brzydszy

Ciekawe kto nastepny do kolejki na trenera Dysko-Polo?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.11.2010, 23:20
stawiam ze JW zrobi jakis burżuazyjny trainer transfer
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.11.2010, 23:24
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Srodowisko pilkarskie w polsce jest obrzydliwe. Banda skurywysynow bez honoru i zadnych zasad.
No, i może własnie dlatego warto docenić, że Wojciechowski umie nimi pogardzać? Przecież obaj marzymy o tym, żeby ktoś własnie w ten sposób potraktował Łobodzińskiego lub Rybusa
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.11.2010, 23:25
To mozna tak po prostu przestać płacic ? Czemu z tego nikt więcej nie korzysta ? Np u nas po Lewatywie by bylo wskazane
..
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.11.2010, 23:32
Tak mi sie przypomnialo....

Kiedys lekarze na kazdy "dziwny przypadek" kazali stosowac lewatywe. Dzisiaj taka lewatywa, czyli lekiem na cale zlo w pilce klubowej jest zwalnianie trenerow.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.11.2010, 23:37
Wywołaliście temat Janasa - ja rozumiem Legionistów że mówią o nim pozytywnie bo ostatnie konkretne sukcesy Legii to właśnie on.
Ja natomiast uważam go za słabego trenera.Na pewno jego jakiś tam plus to to 'że się nie wpierdala', nie zgrywa pajaca i Boga futbolu jak Smuda, nie zaciemnia obrazu gadką jak Engel czy nasz bezrobotny Mourinho, nie jest peirdolnięty jak Majewski itp

Natomiast taktykiem nie jest, na motywatora też zbytnio nie wygląda.Taka stara Polska szkoła.On mnie najbardziej przeraził na mistrzostwach.To że najprawdopodobniej jest alkoholikiem a na pewno za kołnierz nie wylewa , to raz.Dwa, to co on tam w niemiachach odpierdalał, to rzecz niesamowita.Jak on to przeżył i jak zawału nie dostał, to jego - natomiast wyglądał tragicznie a to też miało ogromne znaczenie na decyzje które podejmował bądź nie podejmował.

Niemcy-Polska...Wchodzi Klinsman...uśmiechnięty, wyluzowany(oczywiście jak mecz się zaczął to już postawa wojenna).Wchodzi Janas...cały roztrzęsiony, wzrok dziki.Mecz...Janas siedzi na trzęsiawie, co kamera go pokazuje to z nerwów miętoli butelke, konferencja po meczu, gość nie jest w stanie składnie zdania powiedzieć, nie wiadomo czy płacze czy ze stresu mu łzawią oczy.Masakra - jak w eliminacjach dawał jakoś radę , to ta impreza go przerosła okrutnie.

A w Polonii, cwaniakował jak doradca no to teraz się wykazuje.Pewnie będzie chciał wszystko zwalić na Bakera ale czy to mu pomoże, a może chciałby wrócić do starej funkcji?

Ja tylko jednego chce - Bierz Wojciechowski tego Zielińskiego jak najszybciej bo przegramy z Legią i on u nas wyląduje.

kreseq napisał(a):Wyświetl post

Dzisiaj taka lewatywa, czyli lekiem na cale zlo w pilce klubowej jest zwalnianie trenerow.
Motyw u nas stosowany 'od zawsze'.Kiedyś to miało sens bo przychodził taki 'strażak' i miał od razu notes pełen konkretnych numerów telefonu.Jeb i nagle co kolejka to wygrana.Dziś z notesami chyba kiepsko więc i zmiany w większości nic nie przynoszą.
To nie jest przypadek że 3 na 4 pierwsze kluby mają trenerów którzy już ileś tam pracują.

U Was mało brakło a Skorża by wyleciał.Był mecz z Amiką - 1-1, czerwień dla grajka , Skorża na trybuny..Wydawało się że na ławkę już nie wróci.Stał się cud, Legia wygrała, teraz ma 4 wygrane pod rząd.Gdybyście przegrali z Wronkami i mieli teraz taką serię z jakimś nowym trenejro - wszyscy by pięli z zachwytu.Odmienił zespół, geniusz a to zazwyczaj jest przypadek.

0 22 napisał(a):Wyświetl post
No, i może własnie dlatego warto docenić, że Wojciechowski umie nimi pogardzać? Przecież obaj marzymy o tym, żeby ktoś własnie w ten sposób potraktował Łobodzińskiego lub Rybusa
Luzik ale są zasady.Jak on szasta kasą a potem obraża się, to jest to kpina.Takich czasów jeszcze nie mamy że przychodzi Łobo albo Rybus , podstawia gnata pod skroń i krzyczy - podpisywać mi tu kontrakt ze mną
Wojciechowski oprócz tego że nie wiele kuma jeśli chodzi o piłkę, to jeszcze zachowuje się jak małe dziecko.Nie żeby mi było żal Smolarka czy innego wynalazka ale niestety on to sobie może sam sobie wstrzymać pensję jedynie.
To że system kontraktowy w futbolu jest zjebany to sprawa jasna ale tak już jest i Wojciechowski tego nie zmieni
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.11.2010 o godz. 00:01.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 08.11.2010, 00:01
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Jeśli się podpisuje umowę to trzeba się z niej wywiązać. Co by się nie działo. No chyba, że robi się z gęby cholewę i nie respektuje kontraktu, na którym widnieje własny podpis...
Na wstępie zaznaczam ze nie usprawiedliwiam Wojciechowskiego. Ale tak piszesz o tej umowie i na prawdę uważasz że każdy z zawodników Polonii/Groclinu wypełnia swoją część umowy sumiennie. Nie chodzi o osiągane wyniki bo wiadomo że jest poziom na który pewni kopacze nie wejdą, ale czy sądzisz że każdy z nich stara się na 99%, a trenuje na 100 ?

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Dziwie sie ze ktokolowiek chce robic interesu z tym gnojkiem Wojciechowskim.
Przeciez kazdy normalny czlowiek powinien po tym gdy podchodzi do niego Wojciechowski, popatrzec na zegarek i powiedziec: cholera jasna, mleko na gazie zostawilem!
Kasa się zgadza to i partnerzy do rozmowy się znajdą. Zaś gdy chodzi o dużą kasę to znajdą się bardzo szybko.

Co do samego meczu: nic nie widziałem, na trybunie od 3 lat zmienił się płot i dodali krzesełka, frekwencja gospodarzy wizualnie nawet niezła, doping marny z obu stron, Wynik satysfakcjonujący
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 08.11.2010, 00:01
1q2

O, widzisz - i powoli, powolutku dochodzisz do mojej koncepcji, że trener nie ma większego znaczenia - również Maaskant. "Przypadek"

A co do Janasa się nie zgodzę, bo fakty są takie, że jak złego by wrażenia Janas nie robił, jak niekomunikatywny by nie był, czy alkoholik czy mruk, czy słaby taktyk czy leń - osiągnął najlepszy wynik z kadrą od dwóch pokoleń. Lepszy od złotoustego Engela (choć nieznacznie), lepszy od przereklamowanego Leo, i za jego czasów Repra co prawda przegrywała z tymi z którymi miała przegrać, ale lała wszystkich tych, których miała lać. Nie było kompromitacji z Armenią, Finlandią czy Irlandią Północną.

Ostatnie konkretne sukcesy Legii to Okuka, a nawet Wdowczyk. Natomiast ostatnie konkretne sukcesy polskiej piłki (ćwierćfinał jakiegoś pucharu) to on
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.11.2010, 00:06
Okuka to byl koles. Konkretny w stosunku do panieniek biegajacych po boisku Tak mi sie zawsze Okuka w parze z Petrescu jawil jako dobrze "motywujacy" trenerzy

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.11.2010, 00:21
0 22 napisał(a):Wyświetl post
1q2

O, widzisz - i powoli, powolutku dochodzisz do mojej koncepcji, że trener nie ma większego znaczenia - również Maaskant. "Przypadek"
Ja uważam że trener ma spore znaczenie, natomiast taka żonglerka trenerami i to zazwyczaj z tej samej półki, już nie
A jeśli chodzi o sukcesy to bardziej mi chodziło o sukcesy w pucharach.Sukcesy w naszej lidze jakoś mało mnie przekonują, gdzie to nie jest też tak że kompletnie nic nie znaczą.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 08.11.2010, 00:48
Zwrociliscie uwage, ze do Cracovii wyjatkowo dobrze pasuje okreslenie: Czerwona Latarnia ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.11.2010, 01:02
Ktoś tu lubi statystyki i ciekawostki? Z jakim NAJMNIEJSZYM dorobkiem punktowym drużyna zakończyła sezon? Oczywiście grając, a nie poddając walkowerami?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 08.11.2010, 01:05
Przed wojną coś?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 08.11.2010, 01:07
Ja nie znam odpowiedzi na takie pytanie ale mam nadzieję że "Historia rodzi się na naszych oczach"

Ale np 11 punktów w 26 meczach zdobyła Jutrzenka Kraków
Ostatnio edytowane przez MatMario : 08.11.2010 o godz. 01:19.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.11.2010, 01:26
W sumie to w 37 Dab Kotwica mial 0 punktow, ale tam byly same walkowery. Jesli chodzi o gre to bedzie to rok 34 i Strzelec Siedlce z 4 punktami.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 08.11.2010, 01:57
kreseq napisał(a):Wyświetl post
W sumie to w 37 Dab Kotwica mial 0 punktow, ale tam byly same walkowery. Jesli chodzi o gre to bedzie to rok 34 i Strzelec Siedlce z 4 punktami.
Ale z tego co piszą na swojej stronie w historii to oddali wtedy 8 meczy walkowerem a związek ligi zabrał im 2 punkty...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.11.2010, 02:01
Taki wynik zapamietalem
W sumie jak masz duzo czasu i Cie to bardzo interesuje to wejdz na http://www.hppn.pl/ i tam masz rok po roku tabele i wyniki.

PS: Kiedys nie dosc ze w pewnych sezonach byly grupy to jeszcze 2 punkty sie dostawalo nie 3. To z pewnoscia przeklamuje statystyki wzgledem Cracovii
Ostatnio edytowane przez kreseq : 08.11.2010 o godz. 02:03.

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.11.2010, 10:14
Na Wojciechowskiego zawsze można liczyć, bo dodaje kolorytu naszej lidze.

Kandzior napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak Polonii? Jaka szkoda A już liczyłem, że Zielińskiego a nóż, widelec w środowym meczu jako trenera Groclino-Polonii zobaczę. No nic i tak kariery Heniowi w Warszawie nie wróżę.
Ta opcja też zła by nie była. Wydoi Wojciechowskiego i jeszcze szrotu sztuk kilka sprowadzi

Teraz z innej beczki: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html - po tym tytule jedno co mi się nasunęło to, że ligę powiększają
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 08.11.2010 o godz. 10:21.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.11.2010, 10:23
Ja też jestem za Kasperczakiem w Polonii
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.11.2010, 12:08
Ale z Kasperczakiem to mogła być też luźna rozmowa Miesiąc temu w tym samym pokoju był także Zieliński, jeszcze jako trener Lecha.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.11.2010, 12:10
Jedyne co może uratować Disco to... odejście Wojciechowskiego. Na tym polu powinni przeprowadzić transfer. Nie chce mi się wierzyć, że Listkiewicz, Oleksy i Strejlau nie znajdą sobie nowego prezesa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów