|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Może sabotuje, ale po co miałby to robić? Generalnie Janas stracił twarz po wzięciu posady po Bakero, natomiast jest jednym z najlepszych polskich trenerów (za jego czasów nawet repra olimpijska grała chociaż na granicy przyzwoitości - potem się to skończyło), wręcz powiedziałbym ze w ostatnich 20 latach jest to TOP 3 naszego kraju (dla mnie osobiście TOP 1, ale wyobrażam sobie, że ludzie mogą wyżej cenić Kasperczaka, chociaż po Górniku i Karabachu ciężko, albo.... Smudę). Kasperczak dawno kogoś nie spuścił, bierzcie go ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Czyżby więc w Lecha tworząc budżet zakładali wejście do LM. Wcale by mnie to nie zdziwiło.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Trochę nie chce mi się w to wierzyć.
1. Amika nie przepłaca piłkarzy. Zawsze słynęli z oszczędności, do tej pory chyba nikt u nich nie wyciąga więcej niż 250 tys. €. Ponoć Wichniar miał dostawać 100 tys. zł miesięcznie, ale nie wiem ile w tym prawdy. Tymczasem u nas czy w Legii co najmniej 5-6 graczy dostaje takie pieniądze. Więc ich koszty są mniejsze! 2. Zawsze sporo kibiców na trybunach. Owszem, kompletów nie ma ale w tej rundzie jest naprawdę nieźle, szczególnie w europejskich pucharach. Pamiętam, że u nas mecze z Realem czy Barcą były żyłą złota głównie z uwagi na sprzedaż biletów. Tymczasem oni na Manchesterze mieli komplet, teraz przyjeżdża Juve... Przecież się obłowili! 3. Premie z LE i za MP - to też sporo pieniędzy. 4. Jako jedyni spośród wielkiej trójki, gdy utracili sponsora tytularnego (bukmacherskiego) natychmiast pozyskali nowego. sOlivier też płaci im min. 4 mln złotych rocznie. Pewnie skapła też premia za MP i europejskie puchary. 5. Murawskiego i Lewandowskiego sprzedali za olbrzymie, jak na polskie warunki pieniądze. W ich miejsce pozyskano zawodników dość tanich, choć niezłych: Krivca, Kiełba, Tsibambę i Wichniarka. Tu też finansowo przynajmniej są sporo do przodu. Reasumując: mają za sobą zajebiście udany sezon pod względem sportowym, do tego udany transfer Lewandowskiego i znaczne wpływy z biletów w jesieni. Jeśli w takiej sytuacji ma im brakować kasy, to coś tu nie gra. Bo przecież nie zawsze będzie tak różowo. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
dobrych dilerów macie tam w stolicy...ten post to normalnie jakby go sam wojciechowski napisał ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są świetni trenerzy bez wyników (Leczynk, kiedyś Engel, Ulatowski) i beznadziejni z wynikami (Janas). Co kto lubi
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko, że u nas nie ma wyników za Janasa. Nie licze meczów ze Zniczem, KSZO i Cracovią, bo ich każdy ograłby.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() E. Poszperalem w Twoich postach i male sprotstowanie ). A wracajac do tematu to: teraz piszesz ze Gancarczyk nie umie grac w pilke a wtedy pisales ze u Was to nawet taki kozak jak Gancarczyk nie miesci sie do 1 skladu. To jak to jest? Wtedy byl bardzo dobry lecz za slaby na 1 sklad a teraz ten sam Gancarczyk nie umie grac w pilke?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 07.11.2010 o godz. 21:52.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiadomo ile kosztuje utrzymanie zarządu. To może być klucz do mitycznych problemów finansowych w Amice.
Kto wie, może sobie wypłacaja nawzajem milionowe premie za zasługi. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Poza tym to przeczytałem na waszym forum jedno zabawne stwierdzenie: "oni są tu chyba tylko dla kasy"- nie są tam bo jak wszyscy od dziecka marzyli, żeby grać w "Wielkiej Polonii", legendzie polskiej piłki ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polonia Duma Stolicy (tfu!):
No, ale Wy jesteście specyficzni jak Cracovia. Tamci mają garbatą dolę, a Wy nie wiem jaką, ale jakąś.. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Dla mnie Janas to żaden trener. ![]()
Derby Warszawy tylko na Służewcu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
U nad budżet na przyszły rok był tworzony z wiarą, że znajdziemy się przynajmniej w grupie Ligi Europejskiej. Nic tylko wypada się cieszyć, i nie będzie dla mnie zaskoczenia, że np zarząd Lecha zostanie w zimie postawiony pod ścianą i najlepszych będą musieli sprzedać.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
(no bo złotousty, bez charyzmy, lalusiowaty, lansujący taktykę "dzida i do przodu" i tylko przez przypadek nazdobywał pucharów z Groclinem i mistrzostw z Wisłą) Najlepiej wytykać paranoje u sąsiada. ![]() Z innej beczki: denerwuje mnie ta liga - wole jak 4-5 drużyn jest w formie, w tym 1-2 czarne konie, a nie takie mieszanie, że każdy wygrywa z każdym. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I niech jeszcze w ramach obrażenia się na grajków, w nocy boisko wodą poleje, co by upadki podczas porannego treningu były jeszcze bardziej bolesne
![]() I love this guy ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Będę brutalny: Dyzma też je miał...
![]()
Derby Warszawy tylko na Służewcu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Spaść już nie spadną, trudno. Ale i tak wyniki Amiki robią na mnie spore wrażenie i poprawiają humor.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No to teraz trzeba szyko się dogadać z menadzerami zawodników i niech rozwiązują kontrakty z winy klubu. A Wojciechowski niech się przekona że tak nie można traktować ludzi.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zaczelo sie
ten Wojciechowski jest naprawde jakis INNY ......... ![]() ![]() ![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Myślę, że właściciel Polonii idzie właściwą drogą. Selekcja kadry i ustawianie piłkarzy na boisku przez właściciela - to już było. Obcinanie pensji i premii - banał. Komitet oceniający pracę piłkarzy - przy Jesusie Gilu to pestka. Panie Wojciechowski, pora wyskoczyć z jakimś nowatorskim pomysłem. Ja proponuję zainstalować każdemu piłkarzowi elektrody, przypięte do rąk, nóg i genitaliów. Do tego pod boiskiem przeprowadzić linię wysokiego napięcia. A następnie usiąść z pilotem na trybunach. Smolarek marnuje kolejną setkę - pyk. Przyrowski mija się z dośrodkowaniem - pstryk. Jodłowiec kiksuje - klik. Myślę, że zaangażowanie piłkarzy będzie wreszcie właściwe, a i widzowie będą mieli atrakcję. Można też urządzić konkurs audio-tele z głosowaniem sms na najsłabszego grajka w meczu. Wtedy i koszty nowych urządzeń zwrócą się z nawiązką. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Gancarczyka. Wcześniej sprawiał wrażenie w miarę solidnego piłkarza, po przyjściu Janasa rozegrał 2-3 niezłe spotkania, ale później to jakoś zagubił się, że tak to ujmę Zmiana trenera jest niezbędna, bo patrząc na grę za Janasa i za Bakero, to drużyna nie potrafi grać tego, co jeszcze robiła kilka tygodni temu.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście ktoś napisze, że Janas miał lepszych, a Smuda, jak się ostatecznie okazało beznadziejnych. No, ale może właśnie dzięki umiejętnościom o których pisałem wyżej Janasowy samograj nim był, a Smudowy nie. Zresztą jak ktoś mądry napisał o faktach się nie dyskutuje ![]() EDIT: Co do Frankowskiego, nie chcę pisać, może być priv, bo jesteśmy na forum Wisły, a oni do tego emocjonalnie podejdą. Co do Rasiaka, szyderka szyderką ale w drugiej lidze angielskiej poradził sobie tak, że kupił go Spurs. Pokaż mi drugiego takiego naszego napadziora w najsilniejszej drugiej lidze świata. Rzeczony Frankowski był tam raczej kategorią dowcipu..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 07.11.2010 o godz. 22:17.
![]()
Habemus Dubletum
||
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Cytat:
Popierasz wstrzymanie pensji? A sam pracujesz? Będziesz miał słabszy miesiąc w robocie i szef obetnie ci 50% kwoty zapisanej w umowie - chyba nie masz nic przeciwko? ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc powinieneś się cieszyć, że podkupiliśmy Onyszkę, bo tak kurowałby się u Was. Pracuję. Widzisz, gdybym coś zawalał całkowicie, to szef nie zawiesiłby mi pensji, tylko zwolniłbym mnie. A między obcięciem pensji, a zamrożeniem jest różnica, bo JW pieniądze wypłaci, tylko nie wiadomo kiedy. Edyta. Ale po głębszym zastanowieniu to i tak nie jes wyjśce, skoro piłkarze dostaną kasę prędzej czy później, więc ta decyzja może niektórym zwisać. Więc najlepszym pomysłem byłoby jednak odesłanie niektórych do ME i z jednego dla przykładu pozbycie z klubu. Powód: jednak nie ;)
Ostatnio edytowane przez PoloniaDumaStolicy : 07.11.2010 o godz. 22:34.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczególnie jak masz np kredyt czy inne zobowiązania (np budowa domu przed zimą czy cokolwiek innego). W takim wypadku rzeczywiście nieważne jest kiedy kasa wpłynie na konto...
Oczywiście piłkarze mają taką kasę, że ani kredytów nie mają, ani pewnie innych problemów finansowych również. Ale chodzi o coś zupełnie innego. Jeśli się podpisuje umowę to trzeba się z niej wywiązać. Co by się nie działo. No chyba, że robi się z gęby cholewę i nie respektuje kontraktu, na którym widnieje własny podpis... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
PoloniaDumaStolicy (lol) problemem nie jest Janas tylko to że wy jesteście poprostu chu**wi.Tak jak nasza sąsiadka.Co byście nie zrobili to i tak będzie źle.A Wojciechowski to wzór jak prowadzić klub.
|
|
|