The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2010, 21:23
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Poczułem się zaproszony jak Janas na konferencję pomeczową.

A tak poważnie, to problemem jest Janas, który nie ma w ogóle zielonego pojęcia o piłce, albo specjalnie to wszystko sabotuje. Co za normalny trener wpuszcza na boisko Tosika i Gancarczyka, którzy nie potrafią grać w piłkę. Poza tym zamiast wpuścić rezerwowego napastnika jak jest jeszcze czas, to on wyczekuje do końca i zdejmuje Gołebiewskiego. Piłkarze sami przyznają, że nie wiedzieli co grać, więc ja sam nie wiem za co ten gamoń Janas pobiera pieniądze.

Za bardzo nie ma kim go zastąpić. Jeżeli zaliczy wtopy z Lechem i Ruchem, to w następną niedzielę poleci. Dzisiaj Wojciechowski w swoim pokoju na K6 rozmawiał z Kasperczakiem ()/
Ta. I stąd jest jedynym trenerem, który prowadził polski klub w LM (i to w 1/4 finału) oraz grał z reprezentacją Polski na mundialu (najlepszy występ od 1986 do dziś na wielkiej imprezie, naszej kadry), wprowadzał Widzew do ekstraklasy, nawet Bełchatów za jego czasów grał ok.

Może sabotuje, ale po co miałby to robić?

Generalnie Janas stracił twarz po wzięciu posady po Bakero, natomiast jest jednym z najlepszych polskich trenerów (za jego czasów nawet repra olimpijska grała chociaż na granicy przyzwoitości - potem się to skończyło), wręcz powiedziałbym ze w ostatnich 20 latach jest to TOP 3 naszego kraju (dla mnie osobiście TOP 1, ale wyobrażam sobie, że ludzie mogą wyżej cenić Kasperczaka, chociaż po Górniku i Karabachu ciężko, albo.... Smudę).

Kasperczak dawno kogoś nie spuścił, bierzcie go
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.11.2010, 21:25
Czyżby więc w Lecha tworząc budżet zakładali wejście do LM. Wcale by mnie to nie zdziwiło.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.11.2010, 21:28
Trochę nie chce mi się w to wierzyć.

1. Amika nie przepłaca piłkarzy. Zawsze słynęli z oszczędności, do tej pory chyba nikt u nich nie wyciąga więcej niż 250 tys. €. Ponoć Wichniar miał dostawać 100 tys. zł miesięcznie, ale nie wiem ile w tym prawdy. Tymczasem u nas czy w Legii co najmniej 5-6 graczy dostaje takie pieniądze. Więc ich koszty są mniejsze!
2. Zawsze sporo kibiców na trybunach. Owszem, kompletów nie ma ale w tej rundzie jest naprawdę nieźle, szczególnie w europejskich pucharach. Pamiętam, że u nas mecze z Realem czy Barcą były żyłą złota głównie z uwagi na sprzedaż biletów. Tymczasem oni na Manchesterze mieli komplet, teraz przyjeżdża Juve... Przecież się obłowili!
3. Premie z LE i za MP - to też sporo pieniędzy.
4. Jako jedyni spośród wielkiej trójki, gdy utracili sponsora tytularnego (bukmacherskiego) natychmiast pozyskali nowego. sOlivier też płaci im min. 4 mln złotych rocznie. Pewnie skapła też premia za MP i europejskie puchary.
5. Murawskiego i Lewandowskiego sprzedali za olbrzymie, jak na polskie warunki pieniądze. W ich miejsce pozyskano zawodników dość tanich, choć niezłych: Krivca, Kiełba, Tsibambę i Wichniarka. Tu też finansowo przynajmniej są sporo do przodu.

Reasumując: mają za sobą zajebiście udany sezon pod względem sportowym, do tego udany transfer Lewandowskiego i znaczne wpływy z biletów w jesieni. Jeśli w takiej sytuacji ma im brakować kasy, to coś tu nie gra. Bo przecież nie zawsze będzie tak różowo.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 07.11.2010, 21:30

A tak poważnie, to problemem jest Janas, który nie ma w ogóle zielonego pojęcia o piłce, albo specjalnie to wszystko sabotuje. Co za normalny trener wpuszcza na boisko Tosika i Gancarczyka, którzy nie potrafią grać w piłkę. Poza tym zamiast wpuścić rezerwowego napastnika jak jest jeszcze czas, to on wyczekuje do końca i zdejmuje Gołebiewskiego. Piłkarze sami przyznają, że nie wiedzieli co grać, więc ja sam nie wiem za co ten gamoń Janas pobiera pieniądze.

Za bardzo nie ma kim go zastąpić. Jeżeli zaliczy wtopy z Lechem i Ruchem, to w następną niedzielę poleci. Dzisiaj Wojciechowski w swoim pokoju na K6 rozmawiał z Kasperczakiem ()/
haha problemem jest Janas dobrych dilerów macie tam w stolicy...
ten post to normalnie jakby go sam wojciechowski napisał
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.11.2010, 21:31
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ta. I stąd jest jedynym trenerem, który prowadził polski klub w LM (i to w 1/4 finału) oraz grał z reprezentacją Polski na mundialu (najlepszy występ od 1986 do dziś na wielkiej imprezie, naszej kadry), wprowadzał Widzew do ekstraklasy, nawet Bełchatów za jego czasów grał ok.

Generalnie Janas stracił twarz po wzięciu posady po Bakero, natomiast jest jednym z najlepszych polskich trenerów (za jego czasów nawet repra olimpijska grała chociaż na granicy przyzwoitości - potem się to skończyło), wręcz powiedziałbym ze w ostatnich 20 latach jest to TOP 3 naszego kraju (dla mnie osobiście TOP 1, ale wyobrażam sobie, że ludzie mogą wyżej cenić Kasperczaka, chociaż po Górniku i Karabachu ciężko, albo.... Smudę).

Kasperczak dawno kogoś nie spuścił, bierzcie go
To, że tyle osiągnął, to właśnie mnie zadziwia. On naprawdę nie ma pojęcia o trenerce - jedyny system, który wpaja zawodnikom, to na pałę i do przodu. Poza tym zero pojęcia których zawodników gdzie ustawić. Zero pojęcia jakim systemem wyjść. Zero pojęcia kogo za kogo i kiedy wprowadzać. Przyjęcie Kasperczaka to byłaby już tragedia, bo jeszcze gorszy
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 07.11.2010, 21:31
Są świetni trenerzy bez wyników (Leczynk, kiedyś Engel, Ulatowski) i beznadziejni z wynikami (Janas). Co kto lubi
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 07.11.2010, 21:34
Tylko, że u nas nie ma wyników za Janasa. Nie licze meczów ze Zniczem, KSZO i Cracovią, bo ich każdy ograłby.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.11.2010, 21:34
Cytat:
Co za normalny trener wpuszcza na boisko Tosika i Gancarczyka, którzy nie potrafią grać w piłkę.
Hmm jesli dobrze pamietam to na poczatku seoznu robiles jakies porownania linii pomocy Polonii do np tej z Legii, Lecha czy Wisly i w gronie super pomocnikow ligi i Polonii wymieniales Gancarczyka

E. Poszperalem w Twoich postach i male sprotstowanie Napisales ze u Was jest taka mocna pomoc ze Ganncarczyk nawet nie miesci sie do 1 skladu. Troche przekrecilem w 1 czesci posta Twoja wypowiedz ale nadal nie zmienia to faktu ze na poczatku sezonu zyles marzeniami a teraz zszedles nieco na ziemie (tzn teraz juz nie piszesz ze jest super i Polonia wygra LM albo inne mistzostwa wszechswiata tylko wmawiasz sobie i nam ze Janas nie zna ise na trenerce i stad niepowodzenia Wasze ). A wracajac do tematu to: teraz piszesz ze Gancarczyk nie umie grac w pilke a wtedy pisales ze u Was to nawet taki kozak jak Gancarczyk nie miesci sie do 1 skladu. To jak to jest? Wtedy byl bardzo dobry lecz za slaby na 1 sklad a teraz ten sam Gancarczyk nie umie grac w pilke?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 07.11.2010 o godz. 21:52.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 07.11.2010, 21:35
Nie wiadomo ile kosztuje utrzymanie zarządu. To może być klucz do mitycznych problemów finansowych w Amice.
Kto wie, może sobie wypłacaja nawzajem milionowe premie za zasługi.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Pisałeś, że macie najlepszą obrone, pomoc, atak i niewiadomo co jeszcze, a skoro tak to powinien być samograj, a przynajmniej co 2 mecz powinni wygrywać. A jest tak, że jedyny dobry mecz jaki wam ktoś może zarzucić to wygrana z Legią z okresu, gdy każdy robił z nami co chciał...
Poza tym to przeczytałem na waszym forum jedno zabawne stwierdzenie: "oni są tu chyba tylko dla kasy"- nie są tam bo jak wszyscy od dziecka marzyli, żeby grać w "Wielkiej Polonii", legendzie polskiej piłki
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Polonia Duma Stolicy (tfu!):

No, ale Wy jesteście specyficzni jak Cracovia. Tamci mają garbatą dolę, a Wy nie wiem jaką, ale jakąś..
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.11.2010, 21:39
Polonia Duma Stolicy (tfu!):

No, ale Wy jesteście specyficzni jak Cracovia. Tamci mają garbatą dolę, a Wy nie wiem jaką, ale jakąś..
Razem tworzą "Zgodę Przegrańców "
Odpowiedz cytując
andrzejzb
Member

Od: 12.2002

Stary 07.11.2010, 21:41

Nie przyglądałem się jakoś szczególnie Widzewowi i Bełchatowowi ale w Legii 1993/1996 to on miał po prostu samograja. Tamten zespół mógł poprowadzić magazynier i tez by zagrało jak by chciało a nie zagrało jak nie. Pamiętasz pomysły Janasa? Ratajczyk na środku pomocy w Goeteborgu a Pisz na ławie? To prawie jak niezabranie Frankowskiego do Niemiec. A miłość platoniczna do Rasiaka?

Dla mnie Janas to żaden trener.
Derby Warszawy tylko na Służewcu
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.11.2010, 21:47
Tylko, że u nas nie ma wyników za Janasa. Nie licze meczów ze Zniczem, KSZO i Cracovią, bo ich każdy ograłby.
No tak, po miesiącu to powinni już miec wypracowany całkiem nowy styl i taki okres czasu pozwala w pełni ocenić umiejętności trenera. Czy nie wydaje się wam dziwne że macie w ciągu 1.5 roku już chyba dziesiątego trenera i zawsze to "ponoć z nim jest coś nie tak" i się nie zna?

andrzejzb napisał(a):Wyświetl post
Nie przyglądałem się jakoś szczególnie Widzewowi i Bełchatowowi ale w Legii 1993/1996 to on miał po prostu samograja. Tamten zespół mógł poprowadzić magazynier i tez by zagrało jak by chciało a nie zagrało jak nie. Pamiętasz pomysły Janasa? Ratajczyk na środku pomocy w Goeteborgu a Pisz na ławie? To prawie jak niezabranie Frankowskiego do Niemiec. A miłość platoniczna do Rasiaka?

Dla mnie Janas to żaden trener.
ale wyniki ma, gdziekolwiek się pojawia to jakiś tam dobry wynik jest. To są fakty a z nimi się nie dyskutuje.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.11.2010, 21:52
wwf napisał(a):Wyświetl post
Czyżby więc w Lecha tworząc budżet zakładali wejście do LM. Wcale by mnie to nie zdziwiło.
U nad budżet na przyszły rok był tworzony z wiarą, że znajdziemy się przynajmniej w grupie Ligi Europejskiej. Nic tylko wypada się cieszyć, i nie będzie dla mnie zaskoczenia, że np zarząd Lecha zostanie w zimie postawiony pod ścianą i najlepszych będą musieli sprzedać.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.11.2010, 21:54
http://www.sport.pl/sportGW/1,91756,...je_pensje.html

Zaczelo sie Koles jest z Matrixa

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.11.2010, 21:59
Są świetni trenerzy bez wyników (Leczynk, kiedyś Engel, Ulatowski) i beznadziejni z wynikami (Janas). Co kto lubi
No chyba Skorża należy do tych drugich, a jakoś za nim nie przepadacie (no bo złotousty, bez charyzmy, lalusiowaty, lansujący taktykę "dzida i do przodu" i tylko przez przypadek nazdobywał pucharów z Groclinem i mistrzostw z Wisłą)
Najlepiej wytykać paranoje u sąsiada.

Z innej beczki: denerwuje mnie ta liga - wole jak 4-5 drużyn jest w formie, w tym 1-2 czarne konie, a nie takie mieszanie, że każdy wygrywa z każdym.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 07.11.2010, 22:00
I niech jeszcze w ramach obrażenia się na grajków, w nocy boisko wodą poleje, co by upadki podczas porannego treningu były jeszcze bardziej bolesne

I love this guy
Odpowiedz cytując
andrzejzb
Member

Od: 12.2002

Stary 07.11.2010, 22:00
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
ale wyniki ma, gdziekolwiek się pojawia to jakiś tam dobry wynik jest. To są fakty a z nimi się nie dyskutuje.
Będę brutalny: Dyzma też je miał...
Derby Warszawy tylko na Służewcu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.11.2010, 22:05
Spaść już nie spadną, trudno. Ale i tak wyniki Amiki robią na mnie spore wrażenie i poprawiają humor.
..
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

No to teraz trzeba szyko się dogadać z menadzerami zawodników i niech rozwiązują kontrakty z winy klubu. A Wojciechowski niech się przekona że tak nie można traktować ludzi.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Zaczelo sie Koles jest z Matrixa [/QUOTE]

ten Wojciechowski jest naprawde jakis INNY .........
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 07.11.2010, 22:08
kreseq napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sportGW/1,91756,...je_pensje.html

Zaczelo sie Koles jest z Matrixa
Jak można narzekać na polską ligę? Póki jest Wojciechowski, nie może być nudno.

Myślę, że właściciel Polonii idzie właściwą drogą. Selekcja kadry i ustawianie piłkarzy na boisku przez właściciela - to już było. Obcinanie pensji i premii - banał. Komitet oceniający pracę piłkarzy - przy Jesusie Gilu to pestka.

Panie Wojciechowski, pora wyskoczyć z jakimś nowatorskim pomysłem. Ja proponuję zainstalować każdemu piłkarzowi elektrody, przypięte do rąk, nóg i genitaliów. Do tego pod boiskiem przeprowadzić linię wysokiego napięcia. A następnie usiąść z pilotem na trybunach.

Smolarek marnuje kolejną setkę - pyk. Przyrowski mija się z dośrodkowaniem - pstryk. Jodłowiec kiksuje - klik.

Myślę, że zaangażowanie piłkarzy będzie wreszcie właściwe, a i widzowie będą mieli atrakcję. Można też urządzić konkurs audio-tele z głosowaniem sms na najsłabszego grajka w meczu. Wtedy i koszty nowych urządzeń zwrócą się z nawiązką.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 07.11.2010, 22:13
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Pisałeś, że macie najlepszą obrone, pomoc, atak i niewiadomo co jeszcze, a skoro tak to powinien być samograj, a przynajmniej co 2 mecz powinni wygrywać. A jest tak, że jedyny dobry mecz jaki wam ktoś może zarzucić to wygrana z Legią z okresu, gdy każdy robił z nami co chciał...
Poza tym to przeczytałem na waszym forum jedno zabawne stwierdzenie: "oni są tu chyba tylko dla kasy"- nie są tam bo jak wszyscy od dziecka marzyli, żeby grać w "Wielkiej Polonii", legendzie polskiej piłki
Ale tutaj problemem nie są umiejętności piłkarzy, bo zawodników to mamy najlepszych w lidze. Problemem jest to, że Janas źle ich ustawia, przez co nie wykorzystuje ich atutów. Dla mnie np. niezrozumiałe jest to, jak we wcześniejszych meczach Janas mógł wystawiać Smolarka na szpicy, mimo że ten nigdy tam nie grał i każdy wie, że trzeba go ustawiać za Sobiechem. Problemem jest też to, że piłkarze dostają taką samą kasę bez względu na miejsce w tabeli, więc popieram wstrzymanie pensji.

Co do Gancarczyka. Wcześniej sprawiał wrażenie w miarę solidnego piłkarza, po przyjściu Janasa rozegrał 2-3 niezłe spotkania, ale później to jakoś zagubił się, że tak to ujmę Zmiana trenera jest niezbędna, bo patrząc na grę za Janasa i za Bakero, to drużyna nie potrafi grać tego, co jeszcze robiła kilka tygodni temu.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 07.11.2010, 22:15
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
No chyba Skorża należy do tych drugich, a jakoś za nim nie przepadacie (no bo złotousty, bez charyzmy, lalusiowaty, lansujący taktykę "dzida i do przodu" i tylko przez przypadek nazdobywał pucharów z Groclinem i mistrzostw z Wisłą)
Najlepiej wytykać paranoje u sąsiada.
Generalizujesz, ja daję mu czas. Zwłaszcza po ostatnich wynikach. Spieprzyć się dokumentnie powinno dopiero za rok, półtora, gdy Skorża bedzie miał 'złotą jedenastkę', której odechce się trenować, bo i tak będą grali, a rezerwowi będą grać przeciwko trenerowi i atmosferze, licząc na nowy układ z nowy trenerem. Życie.

andrzejzb napisał(a):Wyświetl post
Nie przyglądałem się jakoś szczególnie Widzewowi i Bełchatowowi ale w Legii 1993/1996 to on miał po prostu samograja. Tamten zespół mógł poprowadzić magazynier i tez by zagrało jak by chciało a nie zagrało jak nie. Pamiętasz pomysły Janasa? Ratajczyk na środku pomocy w Goeteborgu a Pisz na ławie? To prawie jak niezabranie Frankowskiego do Niemiec. A miłość platoniczna do Rasiaka?r
Czasami samo nieprzeszkadzanie jest umiejętnością. W Geteborgu wyszło na jego, bo joker Pisz strzelił kluczowego gola w... historii. Nawet jeżeli miał samograj to umiał to wykorzystać np. poprzez budowanie atmosfery i zwykły nadzór. Przypominam, że potem mówiło się, że Smuda ma u nas samograj i nie wyszło z tego nic.

Oczywiście ktoś napisze, że Janas miał lepszych, a Smuda, jak się ostatecznie okazało beznadziejnych. No, ale może właśnie dzięki umiejętnościom o których pisałem wyżej Janasowy samograj nim był, a Smudowy nie.

Zresztą jak ktoś mądry napisał o faktach się nie dyskutuje

EDIT: Co do Frankowskiego, nie chcę pisać, może być priv, bo jesteśmy na forum Wisły, a oni do tego emocjonalnie podejdą. Co do Rasiaka, szyderka szyderką ale w drugiej lidze angielskiej poradził sobie tak, że kupił go Spurs. Pokaż mi drugiego takiego naszego napadziora w najsilniejszej drugiej lidze świata. Rzeczony Frankowski był tam raczej kategorią dowcipu..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 07.11.2010 o godz. 22:17.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 07.11.2010, 22:19
Janas mógł wystawiać Smolarka na szpicy, mimo że ten nigdy tam nie grał i każdy wie, że trzeba go ustawiać za Sobiechem.
A Borussia? A reprezentacja?

Cytat:
Problemem jest też to, że piłkarze dostają taką samą kasę bez względu na miejsce w tabeli, więc popieram wstrzymanie pensji.
A kto z nimi podpisywał kontrakty? Można było przecież - podkupując Wiśle Onyszkę - podsunąć kontrakt, w którym bramkarz dostałby 50% gwarantowanej kwoty, resztę wejściówki i bonusy. U nas jest tak od pewnego czasu.

Popierasz wstrzymanie pensji? A sam pracujesz?

Będziesz miał słabszy miesiąc w robocie i szef obetnie ci 50% kwoty zapisanej w umowie - chyba nie masz nic przeciwko?
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 07.11.2010, 22:27
flamengista napisał(a):Wyświetl post
A Borussia? A reprezentacja?

A kto z nimi podpisywał kontrakty? Można było przecież - podkupując Wiśle Onyszkę - podsunąć kontrakt, w którym bramkarz dostałby 50% gwarantowanej kwoty, resztę wejściówki i bonusy. U nas jest tak od pewnego czasu.

Popierasz wstrzymanie pensji? A sam pracujesz?

Będziesz miał słabszy miesiąc w robocie i szef obetnie ci 50% kwoty zapisanej w umowie - chyba nie masz nic przeciwko?
Źle się wyraziłem - Smolarek jest zawodnikiem, który ma niezbyt dobre warunki fizyczne, więc siłą rzeczy nie będzie się przepychał z obrońcami. Dla niego idealne jest wchodzenie z głębi pola, wtedy ma szansę na pokazanie swoich atutów.

Więc powinieneś się cieszyć, że podkupiliśmy Onyszkę, bo tak kurowałby się u Was. Pracuję. Widzisz, gdybym coś zawalał całkowicie, to szef nie zawiesiłby mi pensji, tylko zwolniłbym mnie. A między obcięciem pensji, a zamrożeniem jest różnica, bo JW pieniądze wypłaci, tylko nie wiadomo kiedy.

Edyta. Ale po głębszym zastanowieniu to i tak nie jes wyjśce, skoro piłkarze dostaną kasę prędzej czy później, więc ta decyzja może niektórym zwisać. Więc najlepszym pomysłem byłoby jednak odesłanie niektórych do ME i z jednego dla przykładu pozbycie z klubu.
Powód: jednak nie ;)
Ostatnio edytowane przez PoloniaDumaStolicy : 07.11.2010 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.11.2010, 22:32
Ale tutaj problemem nie są umiejętności piłkarzy, bo zawodników to mamy najlepszych w lidze. Problemem jest to, że Janas źle ich ustawia, przez co nie wykorzystuje ich atutów. Dla mnie np. niezrozumiałe jest to, jak we wcześniejszych meczach Janas mógł wystawiać Smolarka na szpicy, mimo że ten nigdy tam nie grał i każdy wie, że trzeba go ustawiać za Sobiechem. Problemem jest też to, że piłkarze dostają taką samą kasę bez względu na miejsce w tabeli, więc popieram wstrzymanie pensji.

Co do Gancarczyka. Wcześniej sprawiał wrażenie w miarę solidnego piłkarza, po przyjściu Janasa rozegrał 2-3 niezłe spotkania, ale później to jakoś zagubił się, że tak to ujmę Zmiana trenera jest niezbędna, bo patrząc na grę za Janasa i za Bakero, to drużyna nie potrafi grać tego, co jeszcze robiła kilka tygodni temu.
Ale czyj to jest problem piłkarzy czy pana biznesmana ze słomą w butach? Kazał mu ktoś proponować im takie a nie inne pieniądze?
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 07.11.2010, 22:35
Szczególnie jak masz np kredyt czy inne zobowiązania (np budowa domu przed zimą czy cokolwiek innego). W takim wypadku rzeczywiście nieważne jest kiedy kasa wpłynie na konto...

Oczywiście piłkarze mają taką kasę, że ani kredytów nie mają, ani pewnie innych problemów finansowych również. Ale chodzi o coś zupełnie innego. Jeśli się podpisuje umowę to trzeba się z niej wywiązać. Co by się nie działo. No chyba, że robi się z gęby cholewę i nie respektuje kontraktu, na którym widnieje własny podpis...
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.11.2010, 22:37
PoloniaDumaStolicy (lol) problemem nie jest Janas tylko to że wy jesteście poprostu chu**wi.Tak jak nasza sąsiadka.Co byście nie zrobili to i tak będzie źle.A Wojciechowski to wzór jak prowadzić klub.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów