The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver?
Jeden 10 4,00%
Dwa 37 14,80%
Trzy 55 22,00%
Więcej niż trzy 136 54,40%
Żadnego 12 4,80%
Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2010, 00:54
Wojtas ale jeszcze się nie musimy żegnać

Adam co najmniej jeszcze jeden sezon poskacze na 100%. Ja po cichu liczę że do Soczki (chyba że reszta Polaków się obudzi i będzie miał kto go zastąpic...)
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.02.2010, 00:54
Wojtas, ja mam takie małe przeczucie, ze to jeszcze nie koniec tej pięknej historii. Według mnie to jest raczej piękne podsumowanie tego, co dotychczas zrobił i co osiągnął i wiem, że jeszcze nas zaskoczy
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.02.2010, 01:29
Musze ogladac zdecydowanie kazdy mecz curlingu Rosjanek od tej pory

Tak sie zastanawiam, jutro bedzie ciezka noc, kazdy mecz w hokeja absolutnie konieczny do ogladania. Rosja - Czechy, Kanada - USA , Szwecja - Finlandia. Same klasyki
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.02.2010, 01:42
Ludzie pomocy nie mam dostępu do tv! A chcę zobaczyć te kobiety, które aż tak poruszyły forum

A co do Małysza, to jak pisał Wojtas, na dzień dzisiejszy to nasz największy sportowiec. Może za kilka lat dorówna mu Justyna Kowalczyk.
Ale to co zrobił ten facet jest niesamowite. W najbardziej optymistycznej wizji nie spodziewałem się 2 medali. Złota nie ma, ale to też przejdzie do historii i będzie zapewne powtarzane w anegdotach o Małyszu jako o jednym z najlepszych skoczków świata.
What's new?

Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 21.02.2010, 01:55
http://www.vancouver2010.com/olympic...--+Keywords+--

GALKINA Ekaterina
PRIVIVKOVA Ludmila
SIDOROVA Anna

Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 21.02.2010, 01:57
czekam sobie na relacje na ES to zrobiłem Ci screeny z tego meczu co teraz leci też dobre.

http://i48.tinypic.com/qxthmc.jpg
http://i48.tinypic.com/2hnwh05.jpg
http://i46.tinypic.com/wrntz8.jpg
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.02.2010, 13:01
Galkina i Sidorova ahhh
A tak swoją drogą to dziś naszły mnie czarne myśli...co to będzie za rok max dwa jak Adaś i Sikora skończą kariery,przecież nie będzie po co już załączać transmisji na Eurosporcie,zostanie tylko Kowalczyk...bo na tych Szczórków Krężeloków i innych to aż szkoda czasu,no może się ta Nowakowska rozkręci
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 21.02.2010 o godz. 13:04.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 21.02.2010, 13:07
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
A tak swoją drogą to dziś naszły mnie czarne myśli...co to będzie za rok max dwa jak Adaś i Sikora skończą kariery,przecież nie będzie po co już załączać transmisji na Eurosporcie,zostanie tylko Kowalczyk...bo na tych Szczórków Krężeloków i innych to aż szkoda czasu,no może się ta Nowakowska rozkręci

Biathlonistki będą mocne w sztafecie przez dłuższy czas. Niedawno Hojnisz zdobyła dwa medale na MŚJ i to dzięki dobremu biegowi (a nie jak Szczurek który raczej tylko dobrze strzelał).

O biathlonistki się nie martw
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 21.02.2010, 13:10
A mnie tam podobają się Szwajcarki

Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 21.02.2010, 13:36
http://www.eurovisionsports.tv/olympics/ tu są skróty, można patrzeć do woli, oglądam Szwajcaria-Rosja
Odpowiedz cytując
Szymonito
Senior Member

Stary 21.02.2010, 16:49
ceremonia wręczenia medali, drugie srebro Małysza!
Kod:
http://hotfile.com/dl/29508657/eaf200f/AG_ceremonia_dekoracji_skoki_k125_2010-02-21.avi.zip.html
Biała Gwiazda na koszulki! - nie logo SA!
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 21.02.2010, 16:55
Kowalczyk przebiegła łyżwą około 30 metrów. Bez wątpienia odniosła wymierną korzyść - tłumaczy podstawy ewentualnego protestu przeciw polskiej biegaczce trener norweskiej kadry. Na jego złożenie mają 72 godziny. Jeśli to zrobią, podeprą się obrazem telewizyjnym, którego wcześniej nie miało jury.
http://www.eurosport.pl/biegi-narcia...49/story.shtml
To jest skandal kur...
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 21.02.2010, 17:01
Żaden skandal!
Przepisy zostały wyraźnie złamane. I trudno - mimo, że to nasza Justyna to trzeba być obiektywnym - podstawy do dyskwalifikacji są. Ponoć (wg gazeta.pl) o 17 konferencja, na której Norwegowie poinformują czy złoża oficjalny protest. My możemy tylko czekać.

I proszę nie wyskakiwać z argumentem, ze Norweżki sie "szprycują" na astmę. Przepisów nie łamią, a to, że przepisy są niekiedy głupie to inna sprawa.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 21.02.2010, 17:11
felipe napisał(a):Wyświetl post
Żaden skandal!
Przepisy zostały wyraźnie złamane. I trudno - mimo, że to nasza Justyna to trzeba być obiektywnym - podstawy do dyskwalifikacji są. Ponoć (wg gazeta.pl) o 17 konferencja, na której Norwegowie poinformują czy złoża oficjalny protest. My możemy tylko czekać.

I proszę nie wyskakiwać z argumentem, ze Norweżki sie "szprycują" na astmę. Przepisów nie łamią, a to, że przepisy są niekiedy głupie to inna sprawa.
Sześciokrotny medalista olimpijski stanął w obronie Justyny Kowalczyk i podkreślił, że decyzja jury, oddalająca protesty norweskich działaczy, była jak najbardziej słuszna.
- Kowalczyk faktycznie zrobiła kilka kroków łyżwą przed zmiana nart, lecz na filmie widać wyraźnie, że jest przekonana, iż znajduje się już w strefie, gdzie to jest dozwolone. W dodatku zdejmuje kijki. W ten sposób kilka odepchnięć łyżwą nic jej nie dało, żadnej korzyści i dlatego decyzja jury była jak najbardziej słuszna - powiedział Ulvang na łamach największej norweskiej gazety "Verdens Gang".

Jak znasz przepisy lepiej od specjalistów to gratuluję
Ostatnio edytowane przez John1906 : 21.02.2010 o godz. 17:14.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 21.02.2010, 17:17
Dla mnie to takie pier***** i wydaje mi się że Steira nie będzie protestować. No litości... Co ona na tym zyskała?

Przypomina mi to sytuacje jakby kolarz jadący w peletonie przez przypadek pojechał inną drogą krótszą o jeden metr i by dołączył do peletonu. Wygrałby ale później by protestowali że przjechał metr mniej

bez sensu porównanie ale Kowalczyk jakby biegła tyłem to do tej grupy by też dołączyła....
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 21.02.2010, 17:23
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Sześciokrotny medalista olimpijski stanął w obronie Justyny Kowalczyk i podkreślił, że decyzja jury, oddalająca protesty norweskich działaczy, była jak najbardziej słuszna.
- Kowalczyk faktycznie zrobiła kilka kroków łyżwą przed zmiana nart, lecz na filmie widać wyraźnie, że jest przekonana, iż znajduje się już w strefie, gdzie to jest dozwolone. W dodatku zdejmuje kijki. W ten sposób kilka odepchnięć łyżwą nic jej nie dało, żadnej korzyści i dlatego decyzja jury była jak najbardziej słuszna - powiedział Ulvang na łamach największej norweskiej gazety "Verdens Gang".

Jak znasz przepisy lepiej od specjalistów to gratuluję
Nie znam się lepiej na przepisach, ale czytać ze zrozumieniem umiem...

Jury, które podejmuje decyzję w Vancouver jest złożone z tych samych ludzi, którzy decydują podczas zawodów Tour de Ski. W trakcie siódmego wyścigu tego cyklu za takie samo wykroczenie wyeliminowali oni Norwega Vibeke Skofteruda.

PS - poza tym ten medalista którego cytujesz wypowiada się o decyzji jury po wyścigu. Protest ma dotyczyc innej sytuacji.
PS2 - co to za gadanie, że "te kilka metrów nie przełożyło sie na wynik końcowy" ? Przeciez Justyna z tą Steirą o długiego palca wygrała...
Ostatnio edytowane przez felipe : 21.02.2010 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 21.02.2010, 17:27
Takie samo tzn tyle samo kroków zrobiła? A może o jeden więcej?

Jakie to ma znaczenie o ile wygrała? Przecież przez dłuższy czas biegły wolno w grupie i wiele zawodniczek dołączyło aż Bjoergen w końcu rozerwała stawkę.

Tak piszesz trochę bez sensu. Rozumiem że to że wygrała na finiszu zawdzięcza temu że oszczędziła mnóstwo energii na oszustwie? Litości.
Powód: wygrana
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 21.02.2010 o godz. 17:29.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 21.02.2010, 17:40
Akurat "na trasie" przy takim wysiłku każde ułatwnienie ma niebagatelny wpływ na końcowy wynik. One nie maszerują sobie na tych nartach, tylko gonia na 110% możliwości. Wszystko się liczy, uwierz.

Ale mniejsza z tym, każdy ma swoje zdanie w tej kwestii.

Rozchodzi się jednak o to (i temu nie zaprzeczył nawet cytowany przez ciebie Norweg), że przepis złamała i za to spotkać ja MOŻE kara. Oby nie. Koniec z mojej strony.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 21.02.2010, 17:45
Ale mi cały czas chodzi o to jaki przepis złamała bo ja nie wiem. Cały czas ktoś mówi o czymś a nikt nie można podać konkretnego przepisu który rzekomo złamała.

W jakiej odległości od strefy zmian można łyżwować, ile kroków można zrobić itp.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 21.02.2010, 17:47
Sranie w banie. Idę o zakład że gdyby chodziło o Kowalczyk bo byłaby 4 za Steirą, dzikie hordy Hunów znad Wisły pewnie już rozjebałyby siedzibę FIS, a na bank pierwsze łodzie z rozgoryczonymi, oszukanymi i uzbrojonymi po zęby fanami zmierzałyby w stronę Skandynawii.

Jest tylko jedno małe ale...
Całe zajście miało zdarzenie 7,5 km przed metą i nie miało żadnego znaczenia w dalszym wyścigu.
To tak jakby napastnik stracił piłkę w 7 minucie i mieć doniego pretensje za stratę bramki 20min później.

Więc jak zwykle "punkt widzenia zależy itd.."
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Akurat "na trasie" przy takim wysiłku każde ułatwnienie ma niebagatelny wpływ na końcowy wynik. One nie maszerują sobie na tych nartach, tylko gonia na 110% możliwości. Wszystko się liczy, uwierz.

Ale mniejsza z tym, każdy ma swoje zdanie w tej kwestii.

Rozchodzi się jednak o to (i temu nie zaprzeczył nawet cytowany przez ciebie Norweg), że przepis złamała i za to spotkać ja MOŻE kara. Oby nie. Koniec z mojej strony.
Jejku, jakie to polskie... Zdobyła medal - źle, bo złamała dwoma krokami przepis. Nie zdobyłaby - też źle, bo słaba. Ja pierniczę. Zastanówcie się. Kogo bronicie? Polki czy Norweżki?
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Akurat "na trasie" przy takim wysiłku każde ułatwnienie ma niebagatelny wpływ na końcowy wynik. One nie maszerują sobie na tych nartach, tylko gonia na 110% możliwości. Wszystko się liczy, uwierz

Uwierz, że jakby sobie wydatnie ułatwiła, to by ją zdyskwalifikowali, a nie cackali się. O jakiś durny metr, gdzie zdejmowała już kijki i podjechała nartą w bok, a nie prosto jest awantura. Awantura dmuchana przez nasze media i oczywiście wszędzie swoje zdanie muszą wpychać ludzie, którzy nie mają pojęcia o tym, o czym mówią. Aha.. Już wiem czemu. Pewnie dlatego, że narodziło się nam 40 mln znawców biegów narciarskich.

I warto sobie przyswoić, że dziewczyny długo biegły w "kupce", czyli takim małym peletoniku. Bieg jednej determinuje drugi. Niektórzy tego nie kumają. To tak jak w kolarstwie. Ktoś mógłby szybciej, ale się trzyma peletonu.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 21.02.2010, 17:50
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Jejku, jakie to polskie... Zdobyła medal - źle, bo złamała dwoma krokami przepis. Nie zdobyłaby - też źle, bo słaba. Ja pierniczę. Zastanówcie się. Kogo bronicie? Polki czy Norweżki?
Brak umiejętności zrozumienia dwóch zdań jest jeszcze bardziej "polski"...

Ponieważ dotyczy to już kilku osób z tego co widzę (dramat ) powtórzę - nie chcę tej dyskwalifikacji, widzę natomiast ku niej podstawy. Wyklucza się to?

EDIT
dla ciebie, UniaTarnów

jest linia "zmiany stylu", łyżwuje przed nią
Ostatnio edytowane przez felipe : 21.02.2010 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 21.02.2010, 17:54
"Pokażcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf"
To może niech przeanalizują każdą zawodniczkę z czołówki na całej trasie, wtedy będzie sprawiedliwe, że żadna nie robiła żadnych niedozwolonych rzeczy. Jak się chce kogoś udupić zawsze to można zrobić.
I może od razu niech przebadają wszystkie zawodniczki, czy rzeczywiście mają astmę
Ostatnio edytowane przez John1906 : 21.02.2010 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 21.02.2010, 18:03
John1906 napisał(a):Wyświetl post
"Pokażcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf"
no takie życie, nie tylko sportowe
Cytat:
To może niech przeanalizują każdą zawodniczkę z czołówki na całej trasie, wtedy będzie sprawiedliwe, że żadna nie robiła żadnych niedozwolonych rzeczy. Jak się chce kogoś udupić zawsze to można zrobić.
I może od razu niech przebadają wszystkie zawodniczki, czy rzeczywiście mają astmę
To by było bez sensu - dlatego, jak mniemam, tego typu sprawy rozstrzyga się tylko na wniosek.

Kowalczyk zdobyła 3 miejsce to wiadomo, że bedzie bardziej "analizowana" niż jakaś Jaśkowiec z końca stawki.

Co do astmy - wiem, paranoja, jak jedna na sto bedzie faktycznie chora to moim zdaniem max. Ale zaświadczenia odpowiednia mają, więc przepisów (głupich) nie łamią...

EDIT - wg zczuba.pl Norwegowie nie beda oprotestowywać tej sytuacji. Brawo dla nich
Ostatnio edytowane przez felipe : 21.02.2010 o godz. 18:09.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 21.02.2010, 18:08
A mnie tam podobają się Szwajcarki

De gustibus non est disputandum...
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 21.02.2010, 18:14
Curling już się zaczął, nasze idolki
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 21.02.2010, 18:20
To zdjęcie nic nie pokazuje bo jestem pewien że połowa zawodniczek zrobiła przed strefą ze dwie łyżwy.

Jak ją zdyskwalifikują to myślę że wtedy się zacznie masakra.

Zresztą czy większość z as zdaje sobie sprawę że dwie te kilka łyżw nie daje nawet sekundy? tym bardziej bez odpychania kijkami....
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 21.02.2010, 18:27
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
To zdjęcie nic nie pokazuje bo jestem pewien że połowa zawodniczek zrobiła przed strefą ze dwie łyżwy.

Jak ją zdyskwalifikują to myślę że wtedy się zacznie masakra.

Zresztą czy większość z as zdaje sobie sprawę że dwie te kilka łyżw nie daje nawet sekundy? tym bardziej bez odpychania kijkami....
Pewnie masz rację, że więcej zawodniczek złamało przepis (już bez rozpatrywania czy zyskały sekunde czy trzy), ale jak mówiłem - podejrzewam, że jury nie działa z urzędu a jedynie na wniosek w tym przypadku. A nikt nie bedzie składał skarg na 14 czy 27 na mecie zawodniczkę.

Temat jednak można zakończyć, protestu oficjalnie nie będzie.
Podejrzewam, ze Norwegowie nie chcą babrać się w protest z prostej przyczyny - samo złożenie wniosku jeszcze nic nie gwarantuje, a przyczyniłoby sie tylko do rozpętania w odwecie nagonki na astmatyczki Tak to widzę.

W każdym razie cieszmy się i czekajmy na biathlon.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 21.02.2010, 18:37
Norwegowie nie chcą? Nie kpij bo jeszcze oni sami w to uwierzą. Norwegowie ją nakłaniali i Steira pokazała że "ma jaja" i że takiego medalu nie chce mimo że już wielokrotnie była 4 i jej bardzo na krążku zależało.

BRAWA DLA NIEJ! A Norwegowie niech nie zadzierają W reczną nas medalu pozbawili.

http://www.sport.pl/celebrities/1,96...lifikacje.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów