|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver? | |||
| Jeden |
|
10 | 4,00% |
| Dwa |
|
37 | 14,80% |
| Trzy |
|
55 | 22,00% |
| Więcej niż trzy |
|
136 | 54,40% |
| Żadnego |
|
12 | 4,80% |
| Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wojtas ale jeszcze się nie musimy żegnać
![]() Adam co najmniej jeszcze jeden sezon poskacze na 100%. Ja po cichu liczę że do Soczki (chyba że reszta Polaków się obudzi i będzie miał kto go zastąpic...) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wojtas, ja mam takie małe przeczucie, ze to jeszcze nie koniec tej pięknej historii. Według mnie to jest raczej piękne podsumowanie tego, co dotychczas zrobił i co osiągnął i wiem, że jeszcze nas zaskoczy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Musze ogladac zdecydowanie kazdy mecz curlingu Rosjanek od tej pory
Tak sie zastanawiam, jutro bedzie ciezka noc, kazdy mecz w hokeja absolutnie konieczny do ogladania. Rosja - Czechy, Kanada - USA , Szwecja - Finlandia. Same klasyki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ludzie pomocy nie mam dostępu do tv!
A chcę zobaczyć te kobiety, które aż tak poruszyły forumA co do Małysza, to jak pisał Wojtas, na dzień dzisiejszy to nasz największy sportowiec. Może za kilka lat dorówna mu Justyna Kowalczyk. Ale to co zrobił ten facet jest niesamowite. W najbardziej optymistycznej wizji nie spodziewałem się 2 medali. Złota nie ma, ale to też przejdzie do historii i będzie zapewne powtarzane w anegdotach o Małyszu jako o jednym z najlepszych skoczków świata. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.vancouver2010.com/olympic...--+Keywords+--
GALKINA Ekaterina PRIVIVKOVA Ludmila SIDOROVA Anna |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czekam sobie na relacje na ES to zrobiłem Ci screeny z tego meczu co teraz leci
![]() też dobre. http://i48.tinypic.com/qxthmc.jpg http://i48.tinypic.com/2hnwh05.jpg http://i46.tinypic.com/wrntz8.jpg |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Galkina i Sidorova ahhh
A tak swoją drogą to dziś naszły mnie czarne myśli...co to będzie za rok max dwa jak Adaś i Sikora skończą kariery,przecież nie będzie po co już załączać transmisji na Eurosporcie,zostanie tylko Kowalczyk...bo na tych Szczórków Krężeloków i innych to aż szkoda czasu,no może się ta Nowakowska rozkręci ![]()
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 21.02.2010 o godz. 13:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Biathlonistki będą mocne w sztafecie przez dłuższy czas. Niedawno Hojnisz zdobyła dwa medale na MŚJ i to dzięki dobremu biegowi (a nie jak Szczurek który raczej tylko dobrze strzelał). O biathlonistki się nie martw |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A mnie tam podobają się Szwajcarki
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
http://www.eurovisionsports.tv/olympics/ tu są skróty, można patrzeć do woli, oglądam Szwajcaria-Rosja
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ceremonia wręczenia medali, drugie srebro Małysza!
![]() Kod:
http://hotfile.com/dl/29508657/eaf200f/AG_ceremonia_dekoracji_skoki_k125_2010-02-21.avi.zip.html ![]()
Biała Gwiazda na koszulki! - nie logo SA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Kowalczyk przebiegła łyżwą około 30 metrów. Bez wątpienia odniosła wymierną korzyść - tłumaczy podstawy ewentualnego protestu przeciw polskiej biegaczce trener norweskiej kadry. Na jego złożenie mają 72 godziny. Jeśli to zrobią, podeprą się obrazem telewizyjnym, którego wcześniej nie miało jury.
http://www.eurosport.pl/biegi-narcia...49/story.shtml To jest skandal kur... ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żaden skandal!
Przepisy zostały wyraźnie złamane. I trudno - mimo, że to nasza Justyna to trzeba być obiektywnym - podstawy do dyskwalifikacji są. Ponoć (wg gazeta.pl) o 17 konferencja, na której Norwegowie poinformują czy złoża oficjalny protest. My możemy tylko czekać. I proszę nie wyskakiwać z argumentem, ze Norweżki sie "szprycują" na astmę. Przepisów nie łamią, a to, że przepisy są niekiedy głupie to inna sprawa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- Kowalczyk faktycznie zrobiła kilka kroków łyżwą przed zmiana nart, lecz na filmie widać wyraźnie, że jest przekonana, iż znajduje się już w strefie, gdzie to jest dozwolone. W dodatku zdejmuje kijki. W ten sposób kilka odepchnięć łyżwą nic jej nie dało, żadnej korzyści i dlatego decyzja jury była jak najbardziej słuszna - powiedział Ulvang na łamach największej norweskiej gazety "Verdens Gang". Jak znasz przepisy lepiej od specjalistów to gratuluję ![]()
Ostatnio edytowane przez John1906 : 21.02.2010 o godz. 17:14.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie to takie pier***** i wydaje mi się że Steira nie będzie protestować. No litości... Co ona na tym zyskała?
Przypomina mi to sytuacje jakby kolarz jadący w peletonie przez przypadek pojechał inną drogą krótszą o jeden metr i by dołączył do peletonu. Wygrałby ale później by protestowali że przjechał metr mniej bez sensu porównanie ale Kowalczyk jakby biegła tyłem to do tej grupy by też dołączyła.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jury, które podejmuje decyzję w Vancouver jest złożone z tych samych ludzi, którzy decydują podczas zawodów Tour de Ski. W trakcie siódmego wyścigu tego cyklu za takie samo wykroczenie wyeliminowali oni Norwega Vibeke Skofteruda. PS - poza tym ten medalista którego cytujesz wypowiada się o decyzji jury po wyścigu. Protest ma dotyczyc innej sytuacji. PS2 - co to za gadanie, że "te kilka metrów nie przełożyło sie na wynik końcowy" ? Przeciez Justyna z tą Steirą o długiego palca wygrała...
Ostatnio edytowane przez felipe : 21.02.2010 o godz. 17:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takie samo tzn tyle samo kroków zrobiła? A może o jeden więcej?
Jakie to ma znaczenie o ile wygrała? Przecież przez dłuższy czas biegły wolno w grupie i wiele zawodniczek dołączyło aż Bjoergen w końcu rozerwała stawkę. Tak piszesz trochę bez sensu. Rozumiem że to że wygrała na finiszu zawdzięcza temu że oszczędziła mnóstwo energii na oszustwie? Litości. Powód: wygrana
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 21.02.2010 o godz. 17:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat "na trasie" przy takim wysiłku każde ułatwnienie ma niebagatelny wpływ na końcowy wynik. One nie maszerują sobie na tych nartach, tylko gonia na 110% możliwości. Wszystko się liczy, uwierz.
Ale mniejsza z tym, każdy ma swoje zdanie w tej kwestii. Rozchodzi się jednak o to (i temu nie zaprzeczył nawet cytowany przez ciebie Norweg), że przepis złamała i za to spotkać ja MOŻE kara. Oby nie. Koniec z mojej strony. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale mi cały czas chodzi o to jaki przepis złamała bo ja nie wiem. Cały czas ktoś mówi o czymś a nikt nie można podać konkretnego przepisu który rzekomo złamała.
W jakiej odległości od strefy zmian można łyżwować, ile kroków można zrobić itp. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Sranie w banie. Idę o zakład że gdyby chodziło o Kowalczyk bo byłaby 4 za Steirą, dzikie hordy Hunów znad Wisły pewnie już rozjebałyby siedzibę FIS, a na bank pierwsze łodzie z rozgoryczonymi, oszukanymi i uzbrojonymi po zęby fanami zmierzałyby w stronę Skandynawii.
Jest tylko jedno małe ale... Całe zajście miało zdarzenie 7,5 km przed metą i nie miało żadnego znaczenia w dalszym wyścigu. To tak jakby napastnik stracił piłkę w 7 minucie i mieć doniego pretensje za stratę bramki 20min później. Więc jak zwykle "punkt widzenia zależy itd.." ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Uwierz, że jakby sobie wydatnie ułatwiła, to by ją zdyskwalifikowali, a nie cackali się. O jakiś durny metr, gdzie zdejmowała już kijki i podjechała nartą w bok, a nie prosto jest awantura. Awantura dmuchana przez nasze media i oczywiście wszędzie swoje zdanie muszą wpychać ludzie, którzy nie mają pojęcia o tym, o czym mówią. Aha.. Już wiem czemu. Pewnie dlatego, że narodziło się nam 40 mln znawców biegów narciarskich. I warto sobie przyswoić, że dziewczyny długo biegły w "kupce", czyli takim małym peletoniku. Bieg jednej determinuje drugi. Niektórzy tego nie kumają. To tak jak w kolarstwie. Ktoś mógłby szybciej, ale się trzyma peletonu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ponieważ dotyczy to już kilku osób z tego co widzę (dramat EDIT dla ciebie, UniaTarnów ![]() jest linia "zmiany stylu", łyżwuje przed nią
Ostatnio edytowane przez felipe : 21.02.2010 o godz. 17:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Pokażcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf"
To może niech przeanalizują każdą zawodniczkę z czołówki na całej trasie, wtedy będzie sprawiedliwe, że żadna nie robiła żadnych niedozwolonych rzeczy. Jak się chce kogoś udupić zawsze to można zrobić. I może od razu niech przebadają wszystkie zawodniczki, czy rzeczywiście mają astmę ![]()
Ostatnio edytowane przez John1906 : 21.02.2010 o godz. 17:56.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no takie życie, nie tylko sportowe
Cytat:
Kowalczyk zdobyła 3 miejsce to wiadomo, że bedzie bardziej "analizowana" niż jakaś Jaśkowiec z końca stawki. Co do astmy - wiem, paranoja, jak jedna na sto bedzie faktycznie chora to moim zdaniem max. Ale zaświadczenia odpowiednia mają, więc przepisów (głupich) nie łamią... EDIT - wg zczuba.pl Norwegowie nie beda oprotestowywać tej sytuacji. Brawo dla nich ![]()
Ostatnio edytowane przez felipe : 21.02.2010 o godz. 18:09.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Curling już się zaczął, nasze idolki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To zdjęcie nic nie pokazuje bo jestem pewien że połowa zawodniczek zrobiła przed strefą ze dwie łyżwy.
Jak ją zdyskwalifikują to myślę że wtedy się zacznie masakra. Zresztą czy większość z as zdaje sobie sprawę że dwie te kilka łyżw nie daje nawet sekundy? tym bardziej bez odpychania kijkami.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Temat jednak można zakończyć, protestu oficjalnie nie będzie. Podejrzewam, ze Norwegowie nie chcą babrać się w protest z prostej przyczyny - samo złożenie wniosku jeszcze nic nie gwarantuje, a przyczyniłoby sie tylko do rozpętania w odwecie nagonki na astmatyczki Tak to widzę.W każdym razie cieszmy się i czekajmy na biathlon. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Norwegowie nie chcą? Nie kpij bo jeszcze oni sami w to uwierzą. Norwegowie ją nakłaniali i Steira pokazała że "ma jaja" i że takiego medalu nie chce mimo że już wielokrotnie była 4 i jej bardzo na krążku zależało.
BRAWA DLA NIEJ! A Norwegowie niech nie zadzierają W reczną nas medalu pozbawili.http://www.sport.pl/celebrities/1,96...lifikacje.html |
|
|