The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
futro_z_kreta
Junior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2008, 18:54
wredny.bardzo napisał(a):Wyświetl post
Kto ci tak powiedział?

Wjazd na rondo z sygnalizatorem- kierunkowskaz w tą stronę gdzie jedziemy
Bez sygnalizatora- opuszczamy z sygnalizatorem, wjeżdżamy bez.

Czyli wjezdzajac na rondo i zamierzajac skrecic na nim w lewo, bezposrednio wrzucasz lewy migacz przed rondem
hmy.. niech sie ktos wypowie
Bo sam juz nie wiem, a klucic sie nie zamierzam ^^
Odpowiedz cytując
Pilszu
Member

Od: 03.2007

Stary 23.12.2008, 19:26
napewno nie wolno od razu,chyba ze skręcasz w pierwszą w prawo na rondzie,to dajesz wówczas prawy migacz odrazu po przejsciu dla pieszych.jesli jedziesz w lewo,badz zawracasz,to wjezdzasz bez migacza i bezposrednio przed skrętem w lewo,badz zawroceniem wrzucamy prawy kierunkowskaz. ja miałem prawie wszystkie opcje na egzaminie w Tarnowie i było dobrze.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.12.2008, 20:36
Sygnalizujesz skret w lewo.. jezeli masz rondo z sygnalizatorem i np. pas do skretu w lewo. vide Rondo Kocmyrzowskie
Na rondach bez syngalizacji uzywa sie tylko prawego migacza
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wredny.bardzo
Senior Member

Stary 24.12.2008, 00:09
futro_z_kreta napisał(a):Wyświetl post
Czyli wjezdzajac na rondo i zamierzajac skrecic na nim w lewo, bezposrednio wrzucasz lewy migacz przed rondem
hmy.. niech sie ktos wypowie
Bo sam juz nie wiem, a klucic sie nie zamierzam ^^
Jak jest sygnalizacja to tak.

Jest tak jak napisał ibutti.
Towarzystwo Sportowe
Odpowiedz cytując
ARO_SKW
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.01.2009, 11:22
Mam egzamin na 13 stycznia i nikt w ośrodku nie powiedział mi jaki autem będe jeździł tzn toyotą czy chavroletem. Jak to jest ? Na egzaminie moge wybrać czy jest to z góry ustalone. Dzięki za odpowiedź.
Jedna wiara jeden klub WISŁA KRAKÓW aż po grób !!

Jedno serce jedno bicie WISŁA KRAKÓW ponad życie !!
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Stary 02.01.2009, 11:25
ARO_SKW napisał(a):Wyświetl post
Mam egzamin na 13 stycznia i nikt w ośrodku nie powiedział mi jaki autem będe jeździł tzn toyotą czy chavroletem. Jak to jest ? Na egzaminie moge wybrać czy jest to z góry ustalone. Dzięki za odpowiedź.
Od poniedziałku czyli 5 stycznia są juz tylko Toyoty i wszyscy juz na nich zdaja,nie ma prawa wyboru.Ja mam egzamin we wtorek czyli będe jednym z pierwszych na Toyotach...
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 02.01.2009, 13:13
Ja w poniedizałek więc to samo.... na szczęście troszkę Toyotami jeździłem w ośrodku. Oby się poszczęściło.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.01.2009, 17:48
Zdalem kiedys tam prawo jazdy B. Wymienilem prawo jazdy, a na nim teraz mam rowniez A,A1 i B1, chociaz nigdy nie zdawalem. O co to chodzi ? Czy teraz bez problemu moge jezdzic np motorem ?
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.01.2009, 18:00
Norek napisał(a):Wyświetl post
na 19 stycznia dostałem.
No to mamy tego samego dnia ;] co prawda ja w Kielcach ;/ ale mój kumpel ma w Krakowie też 19
Perkele!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 06.01.2009, 18:02
Jeśli wybiera się ktoś na kurs do nauki jazdy ENDURO
ich strona -> http://www.enduro.prawojazdy.com.pl/index.php?site=1

to jestem wstanie zalatwic kurs za 1200 zł zamiast za 1400 zł.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
YaSiOTSW
Member

Od: 11.2006

Stary 06.01.2009, 19:48
A ja polecam "Drift" kurs jedyne 1150 Biuro mają na woli duchackiej. Polecam z racji tego że sam tam chodziłem a dwa ze prowadzi todobry znajomy Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
ChomikNH
Member

Od: 05.2008

Stary 07.01.2009, 13:30
Witam , mam pytanie nie orientuje się ktoś jaki dostanę termin jak w tym tygodniu podejdę po termin ?Czy teraz w takie mrozy i taka pogodę jest więcej wolnych terminów ? Lepiej iść jutro wcześnie z rana koło 6 już tam być czy koło 11 lub 13 ?

Kiedy otwierają drugi ośrodek na Balickiej ?Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
edek1906
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.01.2009, 11:19
ChomikNH napisał(a):Wyświetl post
Witam , mam pytanie nie orientuje się ktoś jaki dostanę termin jak w tym tygodniu podejdę po termin ?Czy teraz w takie mrozy i taka pogodę jest więcej wolnych terminów ? Lepiej iść jutro wcześnie z rana koło 6 już tam być czy koło 11 lub 13 ?

Kiedy otwierają drugi ośrodek na Balickiej ?Pozdrawiam
Ja byłem wczoraj o godz 7,20 i dostałem termin na dzis na 8,30(wiem dziwne ale jednak prawdziwe, pomijam fakt ze oblałem...) wiec lepiej isc z rana aczkolwiek zapisywałem sie 1 raz i moze wcale poranne godz nie sa dobre.
A co do mordu na Balickej to znajac zycie pewnie nawet nie w tym roku...
Odpowiedz cytując
krzy$
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 08.01.2009, 19:31
Witam! jak Wam Panowie poszlo zdawanie na toyotkach Potrzebuję rysunek z rondem grzegorzeckim..wiecie o co mi chodzi takie z lotu ptaka kazdy pas co gdzie i jak skrecac, gdzie zawracac i te sprawy?
Edek a co zrobiles?
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.01.2009, 19:39
kojaży ktoś skrzyżowanie na Sołtysowskiej gdzie jest nakaz skrętu w lewo lub prawo ?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
edek1906
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.01.2009, 20:55
krzy$ napisał(a):Wyświetl post
Witam! jak Wam Panowie poszlo zdawanie na toyotkach Potrzebuję rysunek z rondem grzegorzeckim..wiecie o co mi chodzi takie z lotu ptaka kazdy pas co gdzie i jak skrecac, gdzie zawracac i te sprawy?
Edek a co zrobiles?
NA toyotkach fajnie sie jezdzi cały kurs na nich sie uczyłem, na poczatku troche dziwnie z tym wyswietlaczem na srodku ale po 2godz idzie sie przyzwyczaic.
Co do ronda to jest proste bo ze swiatłami i z liniami prowadzacymi wiec wyst. sie czymac swoich lini i wiesz jak jechac.
A oblałem za jak to egzaminator powiedział " wymuszenie pierwszenstwa na pojezdzie szynowym" ...
Aha jak by sie ktos chciał zapisac to polecam OSK SOKÓŁ cena 1100 maja same toyotki i jezdzi sie zajebiscie z instruktorem bo wytłumaczy wszystko dokładnie a przy okazji jak jest chwila luzu to i o piłce mozna pogadac. Naprawde polecam http://www.osk-sokol.com/
Ostatnio edytowane przez edek1906 : 08.01.2009 o godz. 20:59.
Odpowiedz cytując
maciekwisla
Member

Od: 07.2005

Stary 08.01.2009, 21:08
juz 100% zdających musi zdawać na yariskach?
Jak to teraz wyglada?
TYLKO WISŁA!
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.01.2009, 23:28
Podobno jest ponad 30 Yarisek juz w MORDzie ;P
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
parumbuła
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.01.2009, 22:10
egzamin za tydzień i zdalem sobie sprawe ze jest jedna rzecz w której nie czuje sie pewny, mianowicie chodzi mi o zawracanie na skrzyżowaniu.
Ściślej mówiąc mam problem z wyborem prawidłowego toru jazdy przy zawrotce, wiem, że przy lewej krawędzi zawracam gdy "wysepka" jest cofnięta i tworzy nam to dodatkowy pas właśnie do zawracania, ale co w sytuacji gdy takowego pasa nie ma? czy jeszcze w jakiejś sytuacji zawraca sie przy lewej? kiedy wyjezdzamy do srodka a kiedy do prawej?
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.01.2009, 22:18
Gdy wysepka, pas zieleni etc. nie są cofnięte to wjeżdżasz tak jakbyś jechał drogą z twojej prawej i chciał z niej skręcić w lewo. Po prostu dzielisz sobie tarcze skrzyżowania na cztery i zajmujesz lewy-prawy pas. Jeśli nie ma dość miejsca by "zmieścić" cztery pasy, to zajmujesz prawy. Wjeżdżając na lewy waliłbyś pod prąd. Inna sprawa zaś gdy jest osobny sygnalizator dla skrętu i zawracania (czyli dwie strzałki, w lewo i odchodząca do tyłu) wtedy możesz zawrócić przy lewej krawędzi pod warunkiem, że znaki poziome nie wskazują inaczej, tak jest np. na Jana Pawła przed AWFem, tam masz wyraźne pasy, które cię prowadzą jak na lotnisku. Jeszcze, jak wiadomo na sygnalizatorze kierunkowym "w lewo" zawracać nie możesz gdyż w takim przypadku sygnalizator pokazuje jedyny dozwolony kierunek jazdy, w tym przypadku w lewo, w drogę poprzeczną. Na cwaniaka możesz zrobić tak, że w nią wjedziesz i zawrócisz na jakimś podjeździe, ale tylko wtedy jak egzaminator powie: "proszę zawrócić w najbliższym możliwym miejscu".
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 09.01.2009 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
parumbuła
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.01.2009, 22:25
w takim razie zastanawia mnie dlaczego tak wielka ilość kierowców zawraca przy lewej stronie tak jakby to była przełączka..
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
Odpowiedz cytując
mariano710
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.01.2009, 22:27
parumbuła jak masz zawrotke jednokierunkowa to mozesz z obydwu pasow jechac (jesli sa 2)
jak masz dwukierunkowa zawrotke bezkolizyjna (czyli taka ze nie dochodza do tego dodatkowe drogi i nie tworzy sie skrzyzowanie) to od lewej
jak masz zawrotke polaczona ze skrzyzowaniem(czyli jeszcze jakas droga dochodzi do ktorejsc z jezdni albo z obydwu stron) to wtedy sie jedzie z prawego pasa
chyba taak jest
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Stary 09.01.2009, 22:39
Wszyscy zdaja na yariskachJak dla mnie to jezdzi sie nimi dużo lepiej niz chevroletami,moze tak mówie bo zdałem we wtorekNie no naprawde moim zdaniem dużo lepiej sie nimi smiga.Wreszcie mam za soba to zdawanie,życze wszystkim przyszłym Wiślackim kierowcą powodzonka!!!
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.01.2009, 23:22
słyszał z Was ktoś o tym, że od lutego ma się zmienić minimum czasu egzaminu praktycznego z 45 (teraz) na 20
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.01.2009, 23:32
Coś o tym przebąkiwali, ale wątpię, by zdążyli z przygotowaniem. Radze zapisać się czym prędzej na egzamin I tak ten czas to minimum i chłop może kazać jeździć przez godzinę. A taka zmiana nawet jeśli to tylko na plus więc jeśli nastąpi to będzie fajnie, a jeśli nie,to nic się nie zmieni
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.01.2009, 23:37
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Coś o tym przebąkiwali, ale wątpię, by zdążyli z przygotowaniem. Radze zapisać się czym prędzej na egzamin I tak ten czas to minimum i chłop może kazać jeździć przez godzinę. A taka zmiana nawet jeśli to tylko na plus więc jeśli nastąpi to będzie fajnie, a jeśli nie,to nic się nie zmieni
czyli jedna prawda już myślałem, że mój instruktor ( nie jest pierwszej młodości, i ma czasem niejakie zaniki pamięci...) leci sobie w skitelssy
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.01.2009, 15:21
Może dlatego wam się lepiej jeździ bo są nówki
I bardzo dobrze że ten czas skracają bo prawda jest taka że po 15 minutach egzaminator jest w stanie stwierdzić czy ktoś umie jeździć.
Odpowiedz cytując
_KRIS_
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.01.2009, 15:24
concedi napisał(a):Wyświetl post
słyszał z Was ktoś o tym, że od lutego ma się zmienić minimum czasu egzaminu praktycznego z 45 (teraz) na 20
Nie ma co liczyc na to ze bedziesz krotko jezdzil ja jezdzilem 30min a moja kolezanka 70min i wtedy ja ulal takze jesli umiesz jezdzic to nie ma znaczenia po ilu zdasz , skup sie na drodze i nie patrz na zegarek a wtedy bedzie ok
MUAY THAI!!!
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.01.2009, 15:33
nero napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wybiera się ktoś na kurs do nauki jazdy ENDURO
ich strona -> http://www.enduro.prawojazdy.com.pl/index.php?site=1

to jestem wstanie zalatwic kurs za 1200 zł zamiast za 1400 zł.
a jakies znizki na kat. A obowiazuja ?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 10.01.2009, 16:34
Niestety tylko kategoria B.
Jeśli ktoś się wybiera to 200-300 zł mniej moge załatwić.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów