|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tylko nie wiem co rozsadnego jest w zostawaniu z dwojka bardzo przecietnych napastnikow na gre na trzech frontach.
Do Genkova mialem jeszcze jakies nadzieje po ostatniej rundzie, ale patrzac na jego obecna forme, a przede wszystkim na poziom ligi bulgarskiej po meczach Wisly i Slaska, to juz nie mam wielkich oczekiwan co do jego osoby. Mozna by jeszcze sie cieszyc gdyby dochodzil do sytuacji, wypracowywal je sobie, ale jego po prostu nie ma w zadnym meczu. Chociaz tez mam tu problem z definitywna ocena, bo jak oni graliby gdyby w druzynie byl ktos kto umie zagrac prostopadla pilke jak kiedys Szymek. Albo w ogole gdyby cala druzyna stwarzala im wiecej sytuacji. Ale to znow takie gdybanie, bo moze gdyby byli lepsi napastnicy to tych sytuacji byloby tez wiecej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
nesta:
W meczu z Lechia akurat Biton dostał 3 ładne prostopadłe, tylko sobie z nimi nie potrafil poradzic. :0) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91842,10185350,Alez_pech__Genkow_trafia_w_slupe k__Dobitka_Kirma___.html ![]() Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 01.09.2011 o godz. 09:47.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Z Lechią trafił w słupek.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Boguski nie gra w ogóle Iliev to bardziej skrzydłowy niż napastnik wychodzi na to że mamy dwóch napastników cbdu ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ale jest strzałem na bramkę, - o tym mówił Skeba - że Genkow nie oddał strzału na bramke, a nic o jego celności.....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Rozmawialiśmy z Nunezem, by był znacznie wyżej ustawiony, bliżej bramki przeciwnika. To jednak dla niego nowość, grać tyle meczów na wysokim poziomie. Nie ma aż tyle energii, by podołać temu zadaniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Boguski- ,kontuzja za kontuzją mial zostac animatorem zespołu................... Genkov-gra ,ale jakby nie grał Malecki- napastnk? no prosze cie Iliev-niby cos probuje ,ale to tez zawodnik ktory lubi miec pilke i ja pochlowac Biton-wiecej sie po nim spodziewalem,w sumie gra jak Genkov i tym samym z 5 napastnikow wychodzi ze nie mamy zadnego.......i my chcemy MP,PP,LE i jescze moze zagrajmy w Londynie na Olimpiadzie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ktoś bardzo dobrze ostatnio powiedział na antenie, że to jest cały Genkov. Zawsze miał taką parabolę, sezon świetnej gry, sezon beznadziejnej. A najwięcej nastrzelał się chłopak w sezonach 2001- 2007, a od tamtej pory to żeby nie przesadzić to bardzo średnio. 25 bramek w około 80 meczach mówi samo za siebie. Co ciekawe martwi mnie też gra Bitona, bo on jest w charakterystyce podobny do Genkova. Fakt strzelił te 3 bramki ale taka prawda że i Genkov miał ładną serię w zeszłym sezonie. Moim zdaniem powinniśmy pozbyć się któregoś (dla mnie odpada Genkov) i kupić jakiegoś zawodnika którego Bozia obdarowała szybkością i smykałką do strzelania bramek. A tak poważnie to sprzedałbym (oddał z wypożyczenia) obu i kupił bym http://www.transfermarkt.de/de/kim-o...ler_91225.html (taki off-top). Chłopak młody, wysoki, w miarę tani i brameczki ładnie sypie.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Co wy chcecie od Nuneza? Ta wypowiedź Maaskanta jest wyrwana z kontekstu. On miał na myśli to, że Nunez nie da rady grać w krótkim odstępie czasu tak dobrych meczy w których daje z siebie wszystko. Dla przypomnienia w meczu na Cyprze miał on najwięcej przebiegniętych kilometrów z naszego zespołu i ogólnie 3 z wszystkich piłkarzy na boisku!!! Oraz chyba najwięcej celnych podań w naszym zespole. Tego dotyczy przytoczony cytat, że nie ma póki co tyle energii by co 3-4 dni tyle biegać i tyle podawać.
W jakim celu kolega umieścił ten fragment wypowiedzi bez żadnego komentarza? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
do tego trzeba szukać na lato kogoś w miejsce Sobola I skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia i rozgrywającego trochę jest tych zakupów, do tego pewnie Pareiko bo Cupi pewnie już mu nie wybaczy Prawa obrona jest okey, to samo stoperzy jest w czym wybieraćCzyli szukamy moim zdaniem: bramkarz, lewy obrońca, defensywny pomocnik, skrzydłowy, rozgrywający, środkowy napastnik. 6 miejsce w kadrze mamy spokojnie do uzupełnienia w najbliższych 2 okienkach... wcale nie tak dużo a kasy raczej będzie na solidnych graczy jeżeli Stan znajdzie (czasu ma dużo) bramkarz, lewy ob |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A już się martwiłem, że coś jest nie tak ![]() ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak, Genkov strzelił na bramkę - trafił w słupek. Zwracam honor
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wolfy sprostowałem nieścisłość sformułowania, cieszę się, że wprowadziłem kilka osób w dobry humor - pozdrawiam.....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To bylo do przewidzenia. Oby Mały na zakończenie strzelil gola na derbach a potem zrobił samolocik przed ichniejszymi trybunami.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Info wyszło z "Faktu", więc podchodziłbym ostrożnie do tego.
Nie mniej Basałaj wyraźnie zaznaczył, że stawia dobro klubu ponad dobro jednostki i jest w stanie odstawić zawodnika nawet kosztem mistrzostwa. Także, nie zdziwiłbym się. Inna sprawa, że Patryk jest chyba niereformowalny i z polityką klubu ewidentnie mu nie po drodze... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A już miało być tak pięknie.... Jedno jest pewne, jeśli Mały nie zrozumie kilku spraw i nie podporządkuje się "wizji" klubu, to faktycznie będzie lepiej żeby się rozstali. Osobiście uważam go za dobrego grajka, ale nie będę za bardzo po Nim płakać jakby odszedł.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Serio uważacie , ze odejście Małeckiego , to strata dla Wisły? Dla mnie Małecki jest tak przeciętnym kopaczem , ze aż zęby bolą. To niesamowite , by gość , który patrzy na buty i piłkę reprezentował ekipę Mistrza Polski. Pomijam już fakt , ze na Małeckim nie da się oprzeć taktyki , bo jak sądzę jej nie rozumie.
To , ze Małecki gra w Wiśle świadczy o poziomie naszej ligi. Co z tego , ze raz na x meczy ładnie szarpnie , skoro potrafi przeczłapać kolejne spotkania tak , ze aż strach się bać. I nie ma sensu mieszać do tego czy w sercu ma Wisłę Kraków , czy Gryf Wejcherowo , bo piłkarsko Wiśle na poziomie Europejskim jest zupełnie nie przydatny. Im szybciej Wisłe opuści , tym większa korzyść zyska klub. Ja tam jestem ciekaw , kto Patryka w ogóle zechce , bo ja tak przeciętnego kopacza a do tego chamskiego ignoranta dawno nie widziałem. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z tego co sie wypowiadal Basałaj nie bedzie już nowych zawodników w ilosciach jak dotychczas( ja sie doliczylem ze od poczatku sezonu 2010/11 doszlo do nas 20 zawodników ze zmiennym szczesciem), ja bym zaproponowal:
Okienko zimowe: 1. Sprzedaz Maleckiego 2. Pozyskanie LO, SP i PP i tutaj; - dziekujemy Diazowi(wcześniejsze zakończenie wypożyczenia), dziekujemy Jirsakowi( sprzedajemy lub puszczamy wolno) Okienko letnie: 1. Przedluzamy, Pareike, Paljica*, Lameya** 2. Przedluzamy wypożyczenie lub wykupujemy Nuneza 3. Pozyskujemy N, DP(nastepce Sobola), LO (na lawke) * jesli nie bedziemy w stanie znalesc lepszego uniwersalnego ale też taniego zawodnika na lawke z karta w reku. ** ale pod warunkiem, że gra z lawki i tak samo zarabia, jesli sie nie zgodzi szukamy. |
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
w okienku zimowym priorytetem jest LO i sprzedaż Małeckiego Inne wzmocnienia mogły by być jeśli trafiłaby się jakaś perełka Po odejściu Małeckiego przecież można wypróbować na skrzydle przez jedną rundę kogoś z ME, poza tym Małecki był wychowankiem jeśli on odejdzie to kogo zgłosimy do rozgrywek. Więc nie ma co na hop siup ściągać znowu obcokrajowców. Diaz jest typową zapchajdziura ,nie umniejszałbym tych walorów, zawsze to jakaś opcja na ławce w razie kontuzji. Odnośnie okienka letniego to kupa czasu przed nami ,dużo może się zdarzyć Tak sobie myślę ,że Maaskant w końcu postawi na Lameya po lewej stronie i nie będzie autostrady już dla naszych rywali ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|