|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale co takiego ostatnimi czasy pokazuje Melikson, co by go promowało do gry na zachodzie? czy w meczu z Apoelem zdziałał coś sam w pojedynkę jak w meczach polskiej słabej ligi? odpowiedź prosta nie... podejrzewam że na pewno był obserwowany w tym meczu przez skautów, pod kątem gry z bardziej wymagającym przeciwnikiem... i co by tu mówić, zawiódł... w obydwu meczach... na zachodzie nie ma łatwych meczów, ba takie z Apoelem są praktycznie na porządku dziennym w takiej Hiszpanii czy Niemczech... No chyba, że Maor pokaże coś magicznego w LE? Nie spodziewałbym się w najbliższym czasie transferu Izraelczyka... bo nikt poważny nie kupuje zawodnika po jednym, czy dwóch udanych meczach w europejskich pucharach i bardzo dobrych występach w polskiej lidze, która nie jest wyznacznikiem umiejętności piłkarza na dzień dzisiejszy... a przecież działacze Wisły będą za niego śpiewać nie małe pieniądze.
To nie zmienia oczywiście faktu, że Melikson jest świetnym piłkarzem jak na nasze warunki i śmiem twierdzić, że kilku takich zawodników w składzie Wisły odmieniłoby ją diametralnie... ale wiadomo SAM Melikson prochu nie wymyśli w spotkaniach z bardziej renomowanymi przeciwnikami.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 31.08.2011 o godz. 07:57.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Kirm w pierwszych meczach też prezentował się niesamowicie, a później wyluzował do poziomu polskiego kopania...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jeśli już coś mamy budować,to tylko wokół Meliksona. Bo kto inny?Facet ma inklinacje do dobrej gry, na średnim europejskim poziomie, ale za bardzo nie ma za kim grać,więc jest jak jest. Nie do końca przekonuje mnie jego gra,ale z drugiej strony,biorę poprawkę na to,że poza Ilievem nikt z nim piłki pokopać nie potrafi. Liczyłem na Kirma bo to inteligentny facet,ale on zwyczajnie jest cienki, i nie potrafi wznieść się na pewien poziom. Typowy ligowiec. Może Wilk, bo nikogo innego nie widzę.
. Mamy LE na której już trochę zarobiliśmy,teraz dwa razy dobrze spieniężyć w TV Fulham, i w sumie plan wykonany. Czego chcieć więcej. W lidze jakoś to będzie. Jak zawsze. To takie polskie. Maor zrobi różnicę w kilku meczach,bo to nie Europa. Tutaj może szaleć. Rywale pogubią punkty,bo nie ma szans aby nie gubili,do tego tradycyjnie PP olejemy, może jakiś grajek od nas będzie miał sezon życia, co na nodze to w bramce. W między czasie podpisze się kogoś za grosze,aby nie było,że transferów nie będzie. A za grosze to wiadomo, będzie grał albo nie będzie. I jakoś się dotoczymy do MP. Od kilku lat tak to wszystko wygląda, więc nie podejrzewam,aby teraz miało to wyglądać inaczej. Tym bardziej,że wszystko wskazuje na to,że takie działanie przynosi dochód. Więc po co psuć jak jest dobrze ?![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Menager Maora kiedyś powiedział, że spalił się w Izraelu, bo uznali go za gwiazdę i nie miał motywacji do dalszych treningów. Coś w tym musi być...
żeby u nas nie było podobnie. |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
Różnicą którą każdy zauważył był fakt że my mamy jednego Meliksona a APOEL Meliksonów miał jedenastu.Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() A dopuszczasz do siebie taką myśl że Maor to też człowiek który moze mieć wahania formy jak wszyscy piłkarze na świecie poczynając od C KLASY na Messim kończąc? |
|
|
|
Guest
|
|
Maor zawiesił sobie wysoko poprzeczkę i nie będzie tak że Maor będzie zawsze wygrywał sam mecze. U nas doszło do tego że cała drużyna patrzy na to co zrobi Melikson.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 31.08.2011 o godz. 09:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
.Po pierwsze Melikson akurat z Apoelem grał słabo, choć myślę że to tylko chwilowa obniżka formy. Po drugie to całkowity nonsens. Jak widać powtarzanie że jedna drużyna ma tego samego trenera od 2008 roku, zaś ostatni rok gra praktycznie tym samym składem (Apoel), a druga (Wisła) ma w ciągu pół roku 10 nowych piłkarzy (w tym 6 zawodników od 1,5 miesiąca, z czego 5 grało z Apoelem) nie ma sensu. Jak grochem o ścianę. Jak Wisła pogra pełen rok w tym samym składzie, czyli w tym okienku 3 nowych i w kolejnym np. 1 lub 2 nowych to po kolejnym roku możemy oceniać jakość zawodników na tle Apoelu. Czyli za 1,5 do 2 lat ... możemy porównywać się z Apoelem. Teraz to jest czyste dyletanctwo. No chyba że rzecz dotyczy piłkarzy ponadprzeciętnych, tyle że to akurat też nie powinno sie robić po jednym czy dwóch meczach. Ot przykład Parejki, dobry bramkarz czy beznadziejny ? Pytanie retoryczne, bo my obserwujemy go na co dzień i tak jest też z innymi ocenami. PANDEM0NIUM napisał(a): "A dopuszczasz do siebie taką myśl że Maor to też człowiek który moze mieć wahania formy jak wszyscy piłkarze na świecie poczynając od C KLASY na Messim kończąc?" Nic dodac nic ująć. Swoją drogą to jednak dobrze że to Stan szuka dla nas piłkarzy a nie nasi facho(f)cy od szybkiego skreślania piłkarzy. TeeS Też pozdrawiam, bo przecież możemy się pięknie różnić i ...z wiślackim pozdrowieniem.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.08.2011 o godz. 15:08.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
Zatem kolego smiej się do łez.Tylko z czego tu się smiać?APOEL zlał nam dupsko jak sie patrzy,a ty sie smiejesz.Gratuluje zatem dobrego humoru i nastroju,smiać się nad własnym grobem?Ciekawe zjawisko socjologiczne. Podajesz daty,liczby,minuty,kto z kim,za ile i po co....Tylko własnie ...po co?Czysta demagogia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Melikson to tylko człowiek, nie maszyna. To że teraz jest w słabszej formie, nie oznacza, że będzie tak grał do końca rundy. Fakt, teraz ma trudniej, bo wszyscy wiedzą na co go stać i nie ma tyle miejsca do gry co wcześniej.
W APOELU mieli 3 piłkarzy pokroju Meliksona: Trickovski, Manduka, Marcinho + dobry napastnik. W Wiśle nie mamy piłkarzy tej klasy i jak dla mnie to pomoc jest najsłabszą formacją w tej chwili - jest po prostu mało kreatywna. Wszystko idzie na barki Maora, jak mu się nie uda próbuje Iliev i Małecki - bezsensowne dryblingi - strata. Nie bez powodu Maaskant zmienił taktykę - może nie miał wykonawców do poprzedniej ? Gdy do Wisły trafią odpowiedniej klasy piłkarze, to jestem spokojny o ładny, ofensywny futbol. ![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wystarczy porównać teoretyczny potencjał Górnika Zabrze i Amici Poznań z ostatniego ich meczu ...i co z niego by wynikało że ...Górnik miał samych Meliksonów ? Nie, po prostu Nawałka ich dobrze zmotywował i poukładał właściwie drużynę. Nasz potencjał jest dużo większy niż to co pokazała drużyna w meczu z Apoelem, ( do tego taktyka obronna zrobiła swoje) dlatego upieram się że nie żadna rewolucja i 10 nowych Meliksonów tylko 2 lub 3 max. klasowych piłkarzy podnoszących poziom każdej formacji i tyle, reszta to zgrywanie drużyny, bo na dziś to tylko popisy indywidualne właśnie Meliksona, Iliewa czy Małeckiego i paru innych.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.08.2011 o godz. 10:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie popadajcie w żenadę próbując usprawiedliwiać naszą kompromitację w Nikozji. Jak dla mnie ten mecz stoi w jednym rzędzie z Levadią, Karabachem czy Tbilisi. Fakt, że wtedy rywale byli znacznie słabsi, jednak żeby zagrać tak żałosny futbol z porównywalnym potencjalnie rywalem w meczu o tak dużą stawkę powoduje, że jest to nasza kolejna pucharowa wtopa. ![]()
:/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Z tym to ja bym tak do konca sie nie zgadzal, bo wiele razy slyszelismy ze Stan dokupuje takich pilkarzy jakich potrzeba. I caly czas gramy catenaccio co z dziurawa obrona i tylko 6 broniacych i to zaczyna wygladac nieciekawie. Pozatym jak to jest ze w marcu tego roku potrafilismy grac z klepy i wymieniac celne podania w liczbie 600+ a teraz nie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Weźcie też pod uwagę możliwy wpływ kontuzji na formę Maora. Nie jestem fizjologiem sportu, ale jak patrzyłem na te jego skurcze w meczu z Lechią, to od razu skojarzył mi się - nie wiem czy słusznie - krwiak i niedawna przerwa w treningach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.08.2011 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mateusz Kowalski został wypożyczony do Niecieczy.
http://www.90minut.pl/news/166/news1...-Bruk-Bet.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Mam jeszcze nadzieję że opchną go do B-B, choćby za te 200k ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@UP
Dokładnie, masz rację Mea Culpa, za dużo o jedno zero ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
W końcu jakieś wzmocnienie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Oby z opcją pierwokupu (lub obowiązkowego wykupu
) BB to klub w sam raz na jego poziom![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
http://tsw.com.pl/news/Basalaj-W-zimie-transfery-1328 Wywiad z Basałajem:- Jako prezes zarządu nie przewiduję żadnej rewolucji, jeśli o to panu chodzi. Trener Maaskant nie musi się martwić o zachowanie posady, zaś dyrektor sportowy Stan Valckx może spokojnie przygotowywać kolejne transfery, bo zimą z pewnością Wisła znów dokona wzmocnień.
- Nie awansowaliśmy do Ligi Mistrzów, więc nie ma potrzeby dokonywania kolejnych transferów ze względów sportowych. A i ze względu na rachunek ekonomiczny nie mamy takich planów. W jednej wypowiedzi mówi że zimą Wisła dokona transferów a później pisze ze nie ma potrzeby dokonywania transferów, nie wiem jak to rozumieć... czy chodzi o to, że nie ma potrzeby dokonywania transferów TERAZ ale będą one w ZIMIE ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() Ceterum censeo Amicem esse delendam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Ewidentnie o to chodzi.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tylko zimą obyśmy pozyskilwali już zawodników którzy są numer 1 lub 2 na liście a nie ostatni żeby było pokroju Diaza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bułgarskie media donosza, że CSKA zeszło z ceny za Deleva, ale i tak Wisła podziękowała. Ostatecznie Spas zostaje w swoim klubie... Może mimo promocji dla nas też było za drogo?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak chcieli za niego 2 mln, nawet jak zeszli do 1,5 mln to nie ma szans żebyśmy tyle dali za piłkarza.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Radzę się pozbyć wszelkich złudzeń również na przyszłość. Póki nie awansujemy do LM, nie damy za piłkarza więcej , niż 700 - 800 tys. euro. Wszelkiego rodzaju doniesienia prasowe, że Wisła złożyła ofertę opiewającą na ponad milion euro, traktuję jako niesmaczny żart. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|