The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2011, 21:35
Nie rozumiem slow Basalaja: "...wiec nie musimy dokonywac teraz transferow ze wzgledow sportowych". Nie rozumiem dlaczego uwaza, ze obecna kadra jest wystarczajaco dobra na rywalizacje w LE i polskiej lidze. Nie ma lewej obrony, skrzydlowego, ataku..
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.08.2011, 23:01
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem slow Basalaja: "...wiec nie musimy dokonywac teraz transferow ze wzgledow sportowych". Nie rozumiem dlaczego uwaza, ze obecna kadra jest wystarczajaco dobra na rywalizacje w LE i polskiej lidze. Nie ma lewej obrony, skrzydlowego, ataku..
Klub stara się prowadzić rozsądną politykę. Sprowadzimy kogoś nowego, jeśli odejdzie ktoś z 22 osobowej kadry. Nie należy się spodziewać zakupu na przykład 4 nowych zawodników, w sytuacji, gdy zostaną wszyscy dotychczasowi. To chyba zrozumiałe. Nasz budżet nie jest z gumy. Prawdę mówiąc ciekawi mnie jak rozwiążemy ten problem zimą, bo Basałaj zapowiada transfery, a kontrakty wielu z naszych piłkarzy kończą się dopiero latem. Ta grupa to Sobol, Diaz, Paljić, Jirsak, Sobol, Nunez, Biton, Pareiko i ewentualnie Mały, jeśli będzie chciał pójść z klubem na noże.

Basałaj wychodzi z założenia, że skład, którym dysponujemy plus ewentualne zimowe wzmocnienia powinien wystarczyć na zdobycie MP (słusznie). Zaś LE nie jest na tyle łakomym kąskiem, żeby było warto wzmacniać się już teraz. Tym bardziej, że potrzeba więcej czasu, żeby ocenić wakacyjne zakupy plus Genkova.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 31.08.2011 o godz. 23:05.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 01.09.2011, 08:25
Tylko nie wiem co rozsadnego jest w zostawaniu z dwojka bardzo przecietnych napastnikow na gre na trzech frontach.
Do Genkova mialem jeszcze jakies nadzieje po ostatniej rundzie, ale patrzac na jego obecna forme, a przede wszystkim na poziom ligi bulgarskiej po meczach Wisly i Slaska, to juz nie mam wielkich oczekiwan co do jego osoby.
Mozna by jeszcze sie cieszyc gdyby dochodzil do sytuacji, wypracowywal je sobie, ale jego po prostu nie ma w zadnym meczu.
Chociaz tez mam tu problem z definitywna ocena, bo jak oni graliby gdyby w druzynie byl ktos kto umie zagrac prostopadla pilke jak kiedys Szymek. Albo w ogole gdyby cala druzyna stwarzala im wiecej sytuacji. Ale to znow takie gdybanie, bo moze gdyby byli lepsi napastnicy to tych sytuacji byloby tez wiecej.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.09.2011, 09:03
nesta:
W meczu z Lechia akurat Biton dostał 3 ładne prostopadłe, tylko sobie z nimi nie potrafil poradzic. :0)
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.09.2011, 09:21
nesta napisał(a):Wyświetl post
Tylko nie wiem co rozsadnego jest w zostawaniu z dwojka bardzo przecietnych napastnikow na gre na trzech frontach.
W kadrze Wisły jest 5 napastników: Rafał Boguski, Tsvetan Genkov, Patryk Małecki, Ivica Iliev, David Biton.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.09.2011, 09:21
Cytat:
W meczu z Lechia akurat Biton dostał 3 ładne prostopadłe, tylko sobie z nimi nie potrafil poradzic. :0)
Z tego co wiem to po podaniu Małeckiego byl bardzo bliski zdobycia bramki. Bramkarz obronil. Genkovto chyba nie oddal strzalu na bramkę w tym sezonie
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.09.2011, 09:46
skeba napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem to po podaniu Małeckiego byl bardzo bliski zdobycia bramki. Bramkarz obronil. Genkovto chyba nie oddal strzalu na bramkę w tym sezonie

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91842,10185350,Alez_pech__Genkow_trafia_w_slupe k__Dobitka_Kirma___.html

Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 01.09.2011 o godz. 09:47.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 01.09.2011, 09:47
skeba napisał(a):Wyświetl post
Z Lechią trafił w słupek.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 01.09.2011, 09:54
Acima napisał(a):Wyświetl post
W kadrze Wisły jest 5 napastników: Rafał Boguski, Tsvetan Genkov, Patryk Małecki, Ivica Iliev, David Biton.
Małecki od dawna gra na skrzydle
Boguski nie gra w ogóle
Iliev to bardziej skrzydłowy niż napastnik
wychodzi na to że mamy dwóch napastników
cbdu
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 01.09.2011, 11:51
willow napisał(a):Wyświetl post
Z Lechią trafił w słupek.
Strzał w słupek wg statystyków jest zaliczany jako strzał niecelny .
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2011, 12:41
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Oby z opcją pierwokupu (lub obowiązkowego wykupu) BB to klub w sam raz na jego poziom
powiem tak, jak już go wzięli to niech oni się już martwią
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 01.09.2011, 15:24
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Strzał w słupek wg statystyków jest zaliczany jako strzał niecelny .
Ale jest strzałem na bramkę, - o tym mówił Skeba - że Genkow nie oddał strzału na bramke, a nic o jego celności.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.09.2011, 16:08
Rozmawialiśmy z Nunezem, by był znacznie wyżej ustawiony, bliżej bramki przeciwnika. To jednak dla niego nowość, grać tyle meczów na wysokim poziomie. Nie ma aż tyle energii, by podołać temu zadaniu.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.09.2011, 23:00
Acima napisał(a):Wyświetl post

Boguski- ,kontuzja za kontuzją mial zostac animatorem zespołu...................

Genkov-gra ,ale jakby nie grał

Malecki- napastnk? no prosze cie

Iliev-niby cos probuje ,ale to tez zawodnik ktory lubi miec pilke i ja pochlowac

Biton-wiecej sie po nim spodziewalem,w sumie gra jak Genkov

i tym samym z 5 napastnikow wychodzi ze nie mamy zadnego.......i my chcemy MP,PP,LE i jescze moze zagrajmy w Londynie na Olimpiadzie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 02.09.2011, 07:35
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Ale jest strzałem na bramkę, - o tym mówił Skeba - że Genkow nie oddał strzału na bramke, a nic o jego celności.....
Ok, ok. Ale gdzie tu logika? Strzał na bramkę = strzał celny.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.09.2011, 11:16
Ktoś bardzo dobrze ostatnio powiedział na antenie, że to jest cały Genkov. Zawsze miał taką parabolę, sezon świetnej gry, sezon beznadziejnej. A najwięcej nastrzelał się chłopak w sezonach 2001- 2007, a od tamtej pory to żeby nie przesadzić to bardzo średnio. 25 bramek w około 80 meczach mówi samo za siebie. Co ciekawe martwi mnie też gra Bitona, bo on jest w charakterystyce podobny do Genkova. Fakt strzelił te 3 bramki ale taka prawda że i Genkov miał ładną serię w zeszłym sezonie. Moim zdaniem powinniśmy pozbyć się któregoś (dla mnie odpada Genkov) i kupić jakiegoś zawodnika którego Bozia obdarowała szybkością i smykałką do strzelania bramek. A tak poważnie to sprzedałbym (oddał z wypożyczenia) obu i kupił bym http://www.transfermarkt.de/de/kim-o...ler_91225.html (taki off-top). Chłopak młody, wysoki, w miarę tani i brameczki ładnie sypie.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.09.2011, 15:26
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
Rozmawialiśmy z Nunezem, by był znacznie wyżej ustawiony, bliżej bramki przeciwnika. To jednak dla niego nowość, grać tyle meczów na wysokim poziomie. Nie ma aż tyle energii, by podołać temu zadaniu.

O.o

SKAD TEN CYTAT
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.09.2011, 15:33
Mocny napisał(a):Wyświetl post
O.o

SKAD TEN CYTAT
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp....html,,0:pag:2
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.09.2011, 16:06
Co wy chcecie od Nuneza? Ta wypowiedź Maaskanta jest wyrwana z kontekstu. On miał na myśli to, że Nunez nie da rady grać w krótkim odstępie czasu tak dobrych meczy w których daje z siebie wszystko. Dla przypomnienia w meczu na Cyprze miał on najwięcej przebiegniętych kilometrów z naszego zespołu i ogólnie 3 z wszystkich piłkarzy na boisku!!! Oraz chyba najwięcej celnych podań w naszym zespole. Tego dotyczy przytoczony cytat, że nie ma póki co tyle energii by co 3-4 dni tyle biegać i tyle podawać.
W jakim celu kolega umieścił ten fragment wypowiedzi bez żadnego komentarza?
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.09.2011, 11:46
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Ktoś bardzo dobrze ostatnio powiedział na antenie, że to jest cały Genkov. Zawsze miał taką parabolę, sezon świetnej gry, sezon beznadziejnej. A najwięcej nastrzelał się chłopak w sezonach 2001- 2007, a od tamtej pory to żeby nie przesadzić to bardzo średnio. 25 bramek w około 80 meczach mówi samo za siebie. Co ciekawe martwi mnie też gra Bitona, bo on jest w charakterystyce podobny do Genkova. Fakt strzelił te 3 bramki ale taka prawda że i Genkov miał ładną serię w zeszłym sezonie. Moim zdaniem powinniśmy pozbyć się któregoś (dla mnie odpada Genkov) i kupić jakiegoś zawodnika którego Bozia obdarowała szybkością i smykałką do strzelania bramek. A tak poważnie to sprzedałbym (oddał z wypożyczenia) obu i kupił bym http://www.transfermarkt.de/de/kim-o...ler_91225.html (taki off-top). Chłopak młody, wysoki, w miarę tani i brameczki ładnie sypie.
dla mnie odpada Biton, a w jego miejsce od następnego sezonu trzeba szukać lepszego, Nunez moim zdaniem warty wykupienia jezeli będzie niedrogi, jest młody i już naprawdę sporo nam daje(więcej niż Jirsak napewno) a będzie lepszy, Diaz musi po sezonie odejść bo lewą stroną jadą z nami masakrycznie... oczywiście najlepiej by było szukać wzmocnień zimą, pytanie czy będą nasi chcieli dublować kontrakty przez pół roku...

do tego trzeba szukać na lato kogoś w miejsce Sobola
I skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia i rozgrywającego trochę jest tych zakupów, do tego pewnie Pareiko bo Cupi pewnie już mu nie wybaczy Prawa obrona jest okey, to samo stoperzy jest w czym wybierać

Czyli szukamy moim zdaniem: bramkarz, lewy obrońca, defensywny pomocnik, skrzydłowy, rozgrywający, środkowy napastnik. 6 miejsce w kadrze mamy spokojnie do uzupełnienia w najbliższych 2 okienkach... wcale nie tak dużo a kasy raczej będzie na solidnych graczy jeżeli Stan znajdzie (czasu ma dużo)
bramkarz, lewy ob
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.09.2011, 12:40
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Ufff, czyli jednak oddał strzał na bramkę.
A już się martwiłem, że coś jest nie tak

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 03.09.2011, 15:10
No tak, Genkov strzelił na bramkę - trafił w słupek. Zwracam honor
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.09.2011, 10:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ufff, czyli jednak oddał strzał na bramkę.
A już się martwiłem, że coś jest nie tak

Wolfy sprostowałem nieścisłość sformułowania, cieszę się, że wprowadziłem kilka osób w dobry humor - pozdrawiam.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
bkl
Banita

Od: 12.2010

Stary 14.09.2011, 07:24
Wisła ma już dość "Małego"!
Patryk odejdzie zimą
http://.................../viewtopic.php?t=7683
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 14.09.2011, 08:31
To bylo do przewidzenia. Oby Mały na zakończenie strzelil gola na derbach a potem zrobił samolocik przed ichniejszymi trybunami.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 14.09.2011, 08:35
Info wyszło z "Faktu", więc podchodziłbym ostrożnie do tego.
Nie mniej Basałaj wyraźnie zaznaczył, że stawia dobro klubu ponad dobro jednostki i jest w stanie odstawić zawodnika nawet kosztem mistrzostwa. Także, nie zdziwiłbym się.
Inna sprawa, że Patryk jest chyba niereformowalny i z polityką klubu ewidentnie mu nie po drodze...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.09.2011, 09:58
A już miało być tak pięknie.... Jedno jest pewne, jeśli Mały nie zrozumie kilku spraw i nie podporządkuje się "wizji" klubu, to faktycznie będzie lepiej żeby się rozstali. Osobiście uważam go za dobrego grajka, ale nie będę za bardzo po Nim płakać jakby odszedł.
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 14.09.2011, 10:45
Serio uważacie , ze odejście Małeckiego , to strata dla Wisły? Dla mnie Małecki jest tak przeciętnym kopaczem , ze aż zęby bolą. To niesamowite , by gość , który patrzy na buty i piłkę reprezentował ekipę Mistrza Polski. Pomijam już fakt , ze na Małeckim nie da się oprzeć taktyki , bo jak sądzę jej nie rozumie.
To , ze Małecki gra w Wiśle świadczy o poziomie naszej ligi. Co z tego , ze raz na x meczy ładnie szarpnie , skoro potrafi przeczłapać kolejne spotkania tak , ze aż strach się bać. I nie ma sensu mieszać do tego czy w sercu ma Wisłę Kraków , czy Gryf Wejcherowo , bo piłkarsko Wiśle na poziomie Europejskim jest zupełnie nie przydatny. Im szybciej Wisłe opuści , tym większa korzyść zyska klub. Ja tam jestem ciekaw , kto Patryka w ogóle zechce , bo ja tak przeciętnego kopacza a do tego chamskiego ignoranta dawno nie widziałem.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 14.09.2011, 11:33
Z tego co sie wypowiadal Basałaj nie bedzie już nowych zawodników w ilosciach jak dotychczas( ja sie doliczylem ze od poczatku sezonu 2010/11 doszlo do nas 20 zawodników ze zmiennym szczesciem), ja bym zaproponowal:

Okienko zimowe:

1. Sprzedaz Maleckiego
2. Pozyskanie LO, SP i PP i tutaj;
- dziekujemy Diazowi(wcześniejsze zakończenie wypożyczenia), dziekujemy Jirsakowi( sprzedajemy lub puszczamy wolno)

Okienko letnie:

1. Przedluzamy, Pareike, Paljica*, Lameya**
2. Przedluzamy wypożyczenie lub wykupujemy Nuneza
3. Pozyskujemy N, DP(nastepce Sobola), LO (na lawke)

* jesli nie bedziemy w stanie znalesc lepszego uniwersalnego ale też taniego zawodnika na lawke z karta w reku.
** ale pod warunkiem, że gra z lawki i tak samo zarabia, jesli sie nie zgodzi szukamy.
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 14.09.2011, 12:11
borys napisał(a):Wyświetl post

Okienko zimowe:

1. Sprzedaz Maleckiego
2. Pozyskanie LO, SP i PP i tutaj;
- dziekujemy Diazowi(wcześniejsze zakończenie wypożyczenia), dziekujemy Jirsakowi( sprzedajemy lub puszczamy wolno)

Okienko letnie:

1. Przedluzamy, Pareike, Paljica*, Lameya**
2. Przedluzamy wypożyczenie lub wykupujemy Nuneza
3. Pozyskujemy N, DP(nastepce Sobola), LO (na lawke)

* jesli nie bedziemy w stanie znalesc lepszego uniwersalnego ale też taniego zawodnika na lawke z karta w reku.
** ale pod warunkiem, że gra z lawki i tak samo zarabia, jesli sie nie zgodzi szukamy.
Bez przesady w okienku zimowym priorytetem jest LO i sprzedaż Małeckiego Inne wzmocnienia mogły by być jeśli trafiłaby się jakaś perełka Po odejściu Małeckiego przecież można wypróbować na skrzydle przez jedną rundę kogoś z ME, poza tym Małecki był wychowankiem jeśli on odejdzie to kogo zgłosimy do rozgrywek. Więc nie ma co na hop siup ściągać znowu obcokrajowców. Diaz jest typową zapchajdziura ,nie umniejszałbym tych walorów, zawsze to jakaś opcja na ławce w razie kontuzji.
Odnośnie okienka letniego to kupa czasu przed nami ,dużo może się zdarzyć

Tak sobie myślę ,że Maaskant w końcu postawi na Lameya po lewej stronie i nie będzie autostrady już dla naszych rywali
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów