The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2011, 10:30
Nie wiem czy przeczytają to gniazdowi... ale mam nadzieję, że przez to zamieszanie ze stadionem trwające od 2008 roku pozdrowimy dzisiaj głośno Jacusia Majchrowskiego. Jeszcze zdołałby pomyśleć, że o nim zapomnieliśmy.
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.08.2011, 10:38
Co do składu spójrzmy na pewne pozycje:
Bramkarz: Pareiko (100%)
Obrona: Chavez z Kewinem (100%), Lamey ( 99%), Palijc / Diaz
Pomoc: 5 pomocników- ulubiony schemat Roberta: Sobol z Maorem, Ivica z Małym (100%) Wilk 50%
Atak: Biton 99%, Tcvetan 1%
`````````````````````
zmiany: do wejścia proponuję Kirm, Genkov, Wilk / Guła.
Obrony bym nie zmieniał, chyba, że ODPUKAĆ kontuzja któregoś.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.08.2011, 10:39
Dla mnie nie ulega watpliwosci ze zagra Nunez za Wilka. Widac po ostatnich meczach, ze taki uklad najbardziej pasuje Maaskantowi. W obronie wg mnie Diaz, w ataku chyba jednak Genkow. Zobaczymy, na szczescie czas leci i mecz coraz blizej, bo wytrzymac nie moge..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.08.2011, 10:40
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
System gry w składzie Melex - Guła - Iliev polegałby na tym że Ci trzej zawodnicy wymienialiby się pozycjami. Przecież Guła grał juz na OPL w Bełchatowie, Iliev również jest rotujacym zawodnikiem nie mówiąc o Maorze który może grać na każdej pozycji w pomocy.
chcesz dać Gargułę w składzie kosztem Małego?
czy Was do reszty PO.......I&O!?

nie dość, że stracimy zawodnika, który jedną akcją może przesądzić losy meczu
nie dość, że przesuniemy Meliksona na skrzydło, gdzie straci z 30% swojej wartości
jasne, wstawmy do składu Gargułę!

ile jeszcze dni do końca wakacji ? ...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.08.2011, 10:43
Nie ma mowy żeby Melikson grał na skrzydle , po po pierwsze chłop się marnuje jak nie gra na środku pomocy a drugie już grał na skrzydle w Łoweczu co skończyło się katastrofą jeśli chodzi o grę obronna na lewej stronie.Diaz był niemiłosiernie objeżdżany przez graczy Litexu bo nie miał wsparcia od Maora i często walczył z dwoma zawodnikami .Małecki o ile w ofensywie ostatnio marniutko się spisuje to zawsze wraca się pod własne pole karne z pianą na ustach i asekuruje .
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.08.2011, 10:44
JrQ- napisał(a):Wyświetl post

nie dość, że przesuniemy Meliksona na skrzydło, gdzie straci z 30% swojej wartości

Masz świadomość jak mocno kryty będzie dziś Maor, czy nie bardzo? Nie pogra sobie!!! Więc na skrzydle będzie miał szanse na wygrywanie 1 na 1. Gargułę wprowadzić na 1 połowę, a później wstawić w to miejsce Meliksona, wprowadzić Małego na skrzydło niech szarpie pomęczonych Cypryjczyków. Zresztą jak się orientujesz, zmiany trzeba będzie zrobić, więc wolę żeby Mały wszedł w drugiej połowie.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.08.2011, 10:45

Ile by nie było Mały jest w słabszej formie co nie zmienia faktu, że powinien zagrać w pierwszym składzie
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.08.2011, 10:47

Po pierwsze co Mały gra w tym sezonie? Głowa w dół i jedzie... pozatym te jego rzuty wolne i rożne przyprawiają pewnie nie tylko mnie o nerwice.
Po drugie Melex nie musi grac na skrzydle, można tam wstawić Gargamela który grał już na tej pozycji w Bełchatowie.
Po trzecie wakacje to ja miałem jak ty na truskawki z drabiną chodziłeś
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.08.2011, 10:47
AZS_Lublin napisał(a):Wyświetl post
Atak: Biton 99%, Tcvetan 1%
Te procenty to trochę z dupy chyba sobie wyjąłeś moim skromnym zdaniem.
Tłumacz się z nich

@AYALA
Cholera, nie wiem jak Ty uważasz, ale moim zdaniem mistrz Polski na swoim stadionie nie powinien srać w gacie przed drużyną cypryjską, tylko zepchnąć ją do głębokiej defensywy...
Ostatnio edytowane przez Pawlolek : 17.08.2011 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2011, 10:52
byc moze zagramy bardziej defensywnie,czyli za Nuneza-Wilk.Tym bardziej że Apoel potrafił 2-0 wygrac w Bratysławie.Garguła ? może wejdzie na ostatnie 10 minut najwyżej
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.08.2011, 10:57
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma mowy żeby Melikson grał na skrzydle , po po pierwsze chłop się marnuje jak nie gra na środku pomocy a drugie już grał na skrzydle w Łoweczu co skończyło się katastrofą jeśli chodzi o grę obronna na lewej stronie.Diaz był niemiłosiernie objeżdżany przez graczy Litexu bo nie miał wsparcia od Maora i często walczył z dwoma zawodnikami .Małecki o ile w ofensywie ostatnio marniutko się spisuje to zawsze wraca się pod własne pole karne z pianą na ustach i asekuruje .
Co do ogrywania Diaza przez dwóch zawodników Litexu to o ile mnie pamięć nie myli sam Tom robił Juniora jak dziecko a jak trzeba było to i przy okazji Wilka więc nie wiem jakich Ty tam dwóch zawodników Litexu na samego Diaza widziałeś ...

No nie wiem czy zawodnik który ostatnio co drugi kontakt z piłką notuje stratę albo złe podanie jest aż tak bardzo nie do ruszenia z 11 . Nie wiem czy dobrym wyjściem byłoby wystawienie Guły i przesunięcie Maora na skrzydło kosztem Małego ale też nie jestem taki pewny czy przez te rotacje nasz zespół zostałby tak bardzo osłabiony jak to Ty piszesz... Guła ostatnio zagrał dobre zawody i w defensywie więcej pracuje od Maora a Mały też nie jest w jakiejś wysokiej formie choć szczerze mówiąc wątpię by trener zdecydował się na taką rotację . Jak już jakieś zmiany będzie robił to raczej tylko na zawodników grających na tych samych pozycjach ,np. Kirm za Małego , Paljić za Diaza.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 17.08.2011 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.08.2011, 10:58
Ja osobiście mam nadzieje, że nie zagra Gervasio, wg. mnie chłop jak narazie się nie sprawdził na środku pomocy. W defensywie zbytnio go nie widać i Sobol zostaje sam przy rozbijaniu akcji. Przynajmniej kilka razy na mecz, bezsensownie traci piłkę przy rozprowadzaniu akcji w środkowej części boiska co kończy się kontrami przeciwników. W ofensywie co prawda raz za czas pokaże coś ciekawego lecz również bez szału...

Więc zdecydowanie lepszą opcją wg. mnie jest Wilk , który chociaż w defensywie pomaga Sobolowi. Natomiast podzielam zdanie kilku userów którzy wypowiadali się wcześniej, i najchętniej widział bym Gargulca w 1 jedynastcę zamiast Nuneza. Ale ten wariant raczej jest mało prawdopodobny. Łukasz zagrał całkiem niezłe spotkanie z Zagłębiem, gramy u siebie więc można byłoby zaryzykować i wyjść ofensywnie w środku z Sobolem< Gargułą a przed nimi Melix.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 17.08.2011 o godz. 11:10.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.08.2011, 10:59
AYALA napisał(a):Wyświetl post
byc moze zagramy bardziej defensywnie,czyli za Nuneza-Wilk.Tym bardziej że Apoel potrafił 2-0 wygrac w Bratysławie.Garguła ? może wejdzie na ostatnie 10 minut najwyżej
Jak za Nuneza zagra Wilk to ja tego nie widzę...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.08.2011, 11:02
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Co do ogrywania Diaza przez dwóch zawodników Litexu to o ile mnie pamięć nie myli sam Tom robił Juniora jak dziecko a jak trzeba było to i przy okazji Wilka więc nie wiem jakich Ty tam dwóch zawodników Litexu na samego Diaza widziałeś ...
A ja za to pamiętam jak w Krakowie Tom nie ugrał przy asekurowanym Diazie sztycha.
Powód: 123
Ostatnio edytowane przez snyrting : 17.08.2011 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.08.2011, 11:12
Pawlolek napisał(a):Wyświetl post
Te procenty to trochę z dupy chyba sobie wyjąłeś moim skromnym zdaniem.
Tłumacz się z nich
Proszę bardzo:
Biton 3 mecze, 3 gole
Genkov 6 meczów, 0 goli. Jeśli te liczby nie przemawiają, to nie mam pytań.
Procentowo ująłem szanse na grę napastnika, biorąc jeszcze pod uwagę, że ostatnio Robert stawia na Izraelczyka to Bitonowi można dać 100%.
Odpowiedz cytując
mirrorez
Junior Member

Od: 07.2004

Stary 17.08.2011, 11:12. anulowanie kartki Maora
grosz napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się ze zawodnicy APOEL będą polować i prowokować Maora. Jedna żółta kartka w dzisiejszym meczu i Maor w rewanżu będzie musiał pauzować. W ten sposób mogą osłabić Wisełkę.
Właśnie w tym temacie się zastanawiałem, dlaczego nikt od nas nie podjął kroków celem anulowania tej kary, powtórki mnie przekonują że Maor nie popełnił wykroczenia i nie wyskoczył przed podaniem piłki poza linię za którą mógł stać przy rozgrywaniu "wolnego".
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.08.2011, 11:13
Oho, już rzucili się na mnie forumowi managerzy

WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Masz świadomość jak mocno kryty będzie dziś Maor, czy nie bardzo? Nie pogra sobie!!! Więc na skrzydle będzie miał szanse na wygrywanie 1 na 1. Gargułę wprowadzić na 1 połowę, a później wstawić w to miejsce Meliksona, wprowadzić Małego na skrzydło niech szarpie pomęczonych Cypryjczyków. Zresztą jak się orientujesz, zmiany trzeba będzie zrobić, więc wolę żeby Mały wszedł w drugiej połowie.
mam świadomość
ale to nie znaczy, że ze dwa razy się nie urwie, nie zagra prostopadle, nie zarobi żółtej na rywalu...
mogą go sobie nawet w pięciu kryć, on sobie poradzi
a grając tylko na skrzydle jest skazany na jazdę po linii prostej, co:
1.) ogranicza jego nieszablonowość na boisku
2.) łatwiej go odczytać
3.) trudniej zagrać prostopadłą piłkę

Po pierwsze co Mały gra w tym sezonie? Głowa w dół i jedzie... pozatym te jego rzuty wolne i rożne przyprawiają pewnie nie tylko mnie o nerwice.
Po drugie Melex nie musi grac na skrzydle, można tam wstawić Gargamela który grał już na tej pozycji w Bełchatowie.
Po trzecie wakacje to ja miałem jak ty na truskawki z drabiną chodziłeś
gra jak zwykle, na pewno lepiej niż Garguła
już widzę, jak Garguła wraca do obrony pomagać Diazowi, znów by z chłopa wiatrak zrobili, zraziłby się, zamknął w sobie i zakończył karierę...

jedyny handicap Garguły to stałe fragmenty gry, których i tak nie ma kto wykończyć

co Wy widzicie w tym Gargule?
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 17.08.2011 o godz. 11:18.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 17.08.2011, 11:18
Proszę bardzo:
Biton 3 mecze, 3 gole
Procentowo ująłem szanse na grę napastnika, biorąc jeszcze pod uwagę, że ostatnio Robert stawia na Izraelczyka to Bitonowi można dać 100%.
Jestem przekonany , że zagra Bułgar .Oczywiście napastnika rozliczamy z goli ale na tym poziomie rozgrywek będzie potrzebny również napastnik który potrafi się rozpychać, zgrywać piłki główką .Biton oprócz tych bramek( z których jedna to karny a druga to w 80 % zasługa Ivicy ) nic wielkiego nie pokazał .Nie demolował obrońców przeciwnika , rzadko pokazywał się do gry .Oczywiście Genkow w ostatnich meczach był bez formy ale sądzę , że pomimo indolencji strzeleckiej jest więcej wart dla drużyn niż Biton który w tym meczu może już nie mieć takich sytuacji jak w rodzimej lidze .
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 17.08.2011, 11:19
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...644,1,832.html
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
bezimiennyeu
Member

Od: 06.2011

Stary 17.08.2011, 11:21
Tu trzeba zagrać mega ofensywnie od 1 minuty do tego wysoki pressing i nie siąść na dupie po strzelonej bramce . Lepiej żeby obrona się spisała bo Pareiko jest tylko jeden ....
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.08.2011, 11:22
już widzę, jak Garguła wraca do obrony pomagać Diazowi, znów by z chłopa wiatrak zrobili, zraziłby się, zamknął w sobie i zakończył karierę...

jedyny handicap Garguły to stałe fragmenty gry, których i tak nie ma kto wykończyć

co Wy widzicie w tym Gargule?
Gargamel przynajmniej widzi kolegów z zespołu w przeciwieństwie do Małego czyli gra bardziej zespołowo. Sory ale taka prawda. Ja lubie Patryka za to co reprezentuje sobą poza boiskiem, za to że Białą Gwiazdę w sercu i umie poderwac zespół do walki jednak jak dla mnie mógłby się nauczuc wrzucac piłkę z odpowiednią siłą i na odpowiednim pułapie, przecież to skrzydłowy do jasnej cholery! Mógłby częściej oddawać piłke do kolegi.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.08.2011, 11:23
czy G4 bedzie jako bufor ?

dla mnie Garguła to jest OBECNIE taki ciut lepszy Jirsak, czyli jedyne podania to do najbliższego zawodnika, najczęściej w szerz lub do tyłu.
Odpowiedz cytując
bezimiennyeu
Member

Od: 06.2011

Stary 17.08.2011, 11:24
Mały do rożnych czy wolnych ? on napewno nie , przecież ostatnio partaczy praktycznie wszystko idzie na ślepo do przodu , nie wiem on chyba chce 2 maorem zostać
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.08.2011, 11:24
Wisła - APOEL. Jaliens: nie ma mowy o nerwach i strachu

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...achu,id,t.html

Cyt: to spotkanie jest przede wszystkim jednym z najważniejszych dla Wisły i całego polskiego futbolu. To nie ma być wielki mecz tylko dla mnie, ale przede wszystkim dla całego klubu.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.08.2011, 11:25
Proszę bardzo:
Biton 3 mecze, 3 gole
Liczby to nie wszystko. Napastnik musi robić więcej niż dokładać głowę do strzału kolegi i strzelać karne.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.08.2011, 11:25
Gargamel przynajmniej widzi kolegów z zespołu w przeciwieństwie do Małego czyli gra bardziej zespołowo. Sory ale taka prawda. Ja lubie Patryka za to co reprezentuje sobą poza boiskiem, za to że Białą Gwiazdę w sercu i umie poderwac zespół do walki jednak jak dla mnie mógłby się nauczuc wrzucac piłkę z odpowiednią siłą i na odpowiednim pułapie, przecież to skrzydłowy do jasnej cholery! Mógłby częściej oddawać piłke do kolegi.
Ja bym jeszcze na Bunozę i Bruda postawił. Serio! Zaskoczyłbym tych Cyprusów.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 17.08.2011, 11:28
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Ja bym jeszcze na Bunozę i Bruda postawił. Serio! Zaskoczyłbym tych Cyprusów.
Szkoda , że Branco już z nami nie ma .Prawa strona obronny byłaby nie do przejścia .
Acha w bramce Jovanic koniecznie .
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 17.08.2011, 11:29

Na jakiej podstawie twierdzisz ,że gra lepiej od Garguły skoro Łukasz za dużo nie gra ? W ostatnim meczu gdzie zagrał o 1 minuty spisał się bardzo dobrze a w tych wcześniejszych meczach gdzie wchodził na ostatnie minuty nie mógł za wiele pokazać ale z pewnością te zmiany były dobre i coś wnosiły dlatego nie wiem dlaczego wg Ciebie Mały na pewno zagrałby lepiej do Łukasza .
To na jakiego piłkarza postawić najlepiej wie trener , on codziennie każdego widzi na treningu i wie w jakiej kto jest formie i skład który wytypuje powinien być optymalny .

bezimiennyeu napisał(a):Wyświetl post
Tu trzeba zagrać mega ofensywnie od 1 minuty do tego wysoki pressing i nie siąść na dupie po strzelonej bramce . Lepiej żeby obrona się spisała bo Pareiko jest tylko jeden ....
Ta jasne ... Początek "dwumeczu" a My od razu rzucamy się na nich , gramy ultra-ofensywnie i dostajemy 2-3 brameczki z kontr ... To nie okręgówka a piłkarze Apoelu to nie amatorzy . W meczu u siebie najważniejsze jest wygrać i nie stracić bramki ! Nie możemy pójść na wymianę ciosów , wynik 1- 0 będzie znacznie lepszy od 4-3 więc wyluzuj ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 17.08.2011 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 17.08.2011, 11:33
Ludzie dajcie spokój z Garguła . Zagra Małecki i koniec .Co z tego , że Garguła daje drużynie więcej w ofensywie (co uważam za mocno wątpliwe ) skoro facet nigdy nie grał dobrze w obronie a Małecki za każdym razem wraca się na własną połowę i stara się odbierać piłkę oraz asekurować bocznego obrońcę czego u Garguły nigdy nie widziałem.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 17.08.2011, 11:33
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...achu,id,t.html
Cyt: Wie Pan już coś o waszym rywalu?
Wiem, że to dobry zespół, który potrafi grać w piłkę. Wiem też, że ma problemy, gdy wywiera się na zawodnikach presję na boisku. I to właśnie będziemy chcieli zrobić.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów