|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem czy przeczytają to gniazdowi... ale mam nadzieję, że przez to zamieszanie ze stadionem trwające od 2008 roku pozdrowimy dzisiaj głośno Jacusia Majchrowskiego. Jeszcze zdołałby pomyśleć, że o nim zapomnieliśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Co do składu spójrzmy na pewne pozycje:
Bramkarz: Pareiko (100%) Obrona: Chavez z Kewinem (100%), Lamey ( 99%), Palijc / Diaz Pomoc: 5 pomocników- ulubiony schemat Roberta: Sobol z Maorem, Ivica z Małym (100%) Wilk 50% Atak: Biton 99%, Tcvetan 1% ````````````````````` zmiany: do wejścia proponuję Kirm, Genkov, Wilk / Guła. Obrony bym nie zmieniał, chyba, że ODPUKAĆ kontuzja któregoś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dla mnie nie ulega watpliwosci ze zagra Nunez za Wilka. Widac po ostatnich meczach, ze taki uklad najbardziej pasuje Maaskantowi. W obronie wg mnie Diaz, w ataku chyba jednak Genkow. Zobaczymy, na szczescie czas leci i mecz coraz blizej, bo wytrzymac nie moge..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
czy Was do reszty PO.......I&O!? nie dość, że stracimy zawodnika, który jedną akcją może przesądzić losy meczu nie dość, że przesuniemy Meliksona na skrzydło, gdzie straci z 30% swojej wartości jasne, wstawmy do składu Gargułę! ![]() ile jeszcze dni do końca wakacji ? ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie ma mowy żeby Melikson grał na skrzydle , po po pierwsze chłop się marnuje jak nie gra na środku pomocy a drugie już grał na skrzydle w Łoweczu co skończyło się katastrofą jeśli chodzi o grę obronna na lewej stronie.Diaz był niemiłosiernie objeżdżany przez graczy Litexu bo nie miał wsparcia od Maora i często walczył z dwoma zawodnikami .Małecki o ile w ofensywie ostatnio marniutko się spisuje to zawsze wraca się pod własne pole karne z pianą na ustach i asekuruje .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Po pierwsze co Mały gra w tym sezonie? Głowa w dół i jedzie... pozatym te jego rzuty wolne i rożne przyprawiają pewnie nie tylko mnie o nerwice. Po drugie Melex nie musi grac na skrzydle, można tam wstawić Gargamela który grał już na tej pozycji w Bełchatowie. Po trzecie wakacje to ja miałem jak ty na truskawki z drabiną chodziłeś |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Te procenty to trochę z dupy chyba sobie wyjąłeś moim skromnym zdaniem.
Tłumacz się z nich @AYALA Cholera, nie wiem jak Ty uważasz, ale moim zdaniem mistrz Polski na swoim stadionie nie powinien srać w gacie przed drużyną cypryjską, tylko zepchnąć ją do głębokiej defensywy...
Ostatnio edytowane przez Pawlolek : 17.08.2011 o godz. 10:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
byc moze zagramy bardziej defensywnie,czyli za Nuneza-Wilk.Tym bardziej że Apoel potrafił 2-0 wygrac w Bratysławie.Garguła ? może wejdzie na ostatnie 10 minut najwyżej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 17.08.2011 o godz. 11:19.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja osobiście mam nadzieje, że nie zagra Gervasio, wg. mnie chłop jak narazie się nie sprawdził na środku pomocy. W defensywie zbytnio go nie widać i Sobol zostaje sam przy rozbijaniu akcji. Przynajmniej kilka razy na mecz, bezsensownie traci piłkę przy rozprowadzaniu akcji w środkowej części boiska co kończy się kontrami przeciwników. W ofensywie co prawda raz za czas pokaże coś ciekawego lecz również bez szału...
Więc zdecydowanie lepszą opcją wg. mnie jest Wilk , który chociaż w defensywie pomaga Sobolowi. Natomiast podzielam zdanie kilku userów którzy wypowiadali się wcześniej, i najchętniej widział bym Gargulca w 1 jedynastcę zamiast Nuneza. Ale ten wariant raczej jest mało prawdopodobny. Łukasz zagrał całkiem niezłe spotkanie z Zagłębiem, gramy u siebie więc można byłoby zaryzykować i wyjść ofensywnie w środku z Sobolem< Gargułą a przed nimi Melix.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 17.08.2011 o godz. 11:10.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A ja za to pamiętam jak w Krakowie Tom nie ugrał przy asekurowanym Diazie sztycha.
Powód: 123
Ostatnio edytowane przez snyrting : 17.08.2011 o godz. 11:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Biton 3 mecze, 3 gole Genkov 6 meczów, 0 goli. Jeśli te liczby nie przemawiają, to nie mam pytań. Procentowo ująłem szanse na grę napastnika, biorąc jeszcze pod uwagę, że ostatnio Robert stawia na Izraelczyka to Bitonowi można dać 100%. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Właśnie w tym temacie się zastanawiałem, dlaczego nikt od nas nie podjął kroków celem anulowania tej kary, powtórki mnie przekonują że Maor nie popełnił wykroczenia i nie wyskoczył przed podaniem piłki poza linię za którą mógł stać przy rozgrywaniu "wolnego".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Oho, już rzucili się na mnie forumowi managerzy
![]()
ale to nie znaczy, że ze dwa razy się nie urwie, nie zagra prostopadle, nie zarobi żółtej na rywalu... mogą go sobie nawet w pięciu kryć, on sobie poradzi a grając tylko na skrzydle jest skazany na jazdę po linii prostej, co: 1.) ogranicza jego nieszablonowość na boisku 2.) łatwiej go odczytać 3.) trudniej zagrać prostopadłą piłkę
już widzę, jak Garguła wraca do obrony pomagać Diazowi, znów by z chłopa wiatrak zrobili, zraziłby się, zamknął w sobie i zakończył karierę... jedyny handicap Garguły to stałe fragmenty gry, których i tak nie ma kto wykończyć co Wy widzicie w tym Gargule?
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 17.08.2011 o godz. 11:18.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem przekonany , że zagra Bułgar .Oczywiście napastnika rozliczamy z goli ale na tym poziomie rozgrywek będzie potrzebny również napastnik który potrafi się rozpychać, zgrywać piłki główką .Biton oprócz tych bramek( z których jedna to karny a druga to w 80 % zasługa Ivicy ) nic wielkiego nie pokazał .Nie demolował obrońców przeciwnika , rzadko pokazywał się do gry .Oczywiście Genkow w ostatnich meczach był bez formy ale sądzę , że pomimo indolencji strzeleckiej jest więcej wart dla drużyn niż Biton który w tym meczu może już nie mieć takich sytuacji jak w rodzimej lidze .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Tu trzeba zagrać mega ofensywnie od 1 minuty do tego wysoki pressing i nie siąść na dupie po strzelonej bramce . Lepiej żeby obrona się spisała bo Pareiko jest tylko jeden ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
czy G4 bedzie jako bufor ?
dla mnie Garguła to jest OBECNIE taki ciut lepszy Jirsak, czyli jedyne podania to do najbliższego zawodnika, najczęściej w szerz lub do tyłu. |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Mały do rożnych czy wolnych ? on napewno nie , przecież ostatnio partaczy praktycznie wszystko idzie na ślepo do przodu , nie wiem on chyba chce 2 maorem zostać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła - APOEL. Jaliens: nie ma mowy o nerwach i strachu
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...achu,id,t.html Cyt: to spotkanie jest przede wszystkim jednym z najważniejszych dla Wisły i całego polskiego futbolu. To nie ma być wielki mecz tylko dla mnie, ale przede wszystkim dla całego klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Liczby to nie wszystko. Napastnik musi robić więcej niż dokładać głowę do strzału kolegi i strzelać karne.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na jakiej podstawie twierdzisz ,że gra lepiej od Garguły skoro Łukasz za dużo nie gra ? W ostatnim meczu gdzie zagrał o 1 minuty spisał się bardzo dobrze a w tych wcześniejszych meczach gdzie wchodził na ostatnie minuty nie mógł za wiele pokazać ale z pewnością te zmiany były dobre i coś wnosiły dlatego nie wiem dlaczego wg Ciebie Mały na pewno zagrałby lepiej do Łukasza .
To na jakiego piłkarza postawić najlepiej wie trener , on codziennie każdego widzi na treningu i wie w jakiej kto jest formie i skład który wytypuje powinien być optymalny . Ta jasne ... Początek "dwumeczu" a My od razu rzucamy się na nich , gramy ultra-ofensywnie i dostajemy 2-3 brameczki z kontr ... To nie okręgówka a piłkarze Apoelu to nie amatorzy . W meczu u siebie najważniejsze jest wygrać i nie stracić bramki ! Nie możemy pójść na wymianę ciosów , wynik 1- 0 będzie znacznie lepszy od 4-3 więc wyluzuj ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 17.08.2011 o godz. 11:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie dajcie spokój z Garguła . Zagra Małecki i koniec .Co z tego , że Garguła daje drużynie więcej w ofensywie (co uważam za mocno wątpliwe ) skoro facet nigdy nie grał dobrze w obronie a Małecki za każdym razem wraca się na własną połowę i stara się odbierać piłkę oraz asekurować bocznego obrońcę czego u Garguły nigdy nie widziałem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...achu,id,t.html
Cyt: Wie Pan już coś o waszym rywalu? Wiem, że to dobry zespół, który potrafi grać w piłkę. Wiem też, że ma problemy, gdy wywiera się na zawodnikach presję na boisku. I to właśnie będziemy chcieli zrobić. ![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|