The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2010, 16:55
Dobra panowie, proponuję zaparzyć sobie ziółka i skończyć z wyzwiskami. Albo się pożegnamy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.03.2010, 16:58
I z czego Wy się cieszycie ,że Legia zgodnie powtórzyła nasz "wyczyn" z piątku. Dajmy sobie spokój. To tak jakby głuchy śmiał się z kalectwa ślepego i na odwrót (oczywiście przepraszam za porównanie niepełnosprawnych ale nie miałem nic lepszego na myśli tak na podorędziu). Liga polska i ludzie którzy ją tworzą swoim codziennym mozołem w pracy do WIELKIE DNO i nic więcej.

"przestraszyła nas świadomość ,że będziemy liderem" nie ma co .....
PS. No to pewnie Urban i spółka niezłą kasę u buków odbiorą...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 07.03.2010 o godz. 17:00.
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.03.2010, 16:59
MatMario napisał(a):Wyświetl post
może ktoś podać jaka była stawka na obstawienie w kombinacyjnym 2 w mechach Wisły i Legii?
Według kursów bwin ako: 85
Teraz trzeba liczyć na naszych zawodowców, żeby w końcu przełamali niemoc strzelecką, bo jak na razie Legia nam pomaga
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.03.2010, 17:00
MatMario napisał(a):Wyświetl post
może ktoś podać jaka była stawka na obstawienie w kombinacyjnym 2 w mechach Wisły i Legii?

To moim zdaniem bardzo dobre i kluczowe dla wydarzeń obecnej kolejki pytanie... Nie zdziwię się jak kiedyś, może za parę lat, dowiemy się coś więcej na ten temat...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.03.2010, 17:06
Kibice Legii na ich forum pisali,że Mariusz załatwił im lidera a my możemy pisać,że to legia załatwiła nam lidera
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.03.2010, 17:11
Markus napisał(a):Wyświetl post
To moim zdaniem bardzo dobre i kluczowe dla wydarzeń obecnej kolejki pytanie... Nie zdziwię się jak kiedyś, może za parę lat, dowiemy się coś więcej na ten temat...
Orientujesz się w ogóle jak jest skonstruowany rynek bukmacherski , czy tak po prostu pozwalasz sobie na radosną twórczość?

Sory stary, sporo obelg mi się ciśnie na język wobec naszych orłów ale by nazywać ich sprzedawczykami, nie mam podstaw.
Jak coś wiesz to pisz, jak nie to nie pisz, szczególnie że nasza gra tak wygląda od dawna.Rozumiem że Levadie i derby tez obstawili , bo współczynniki były podobne
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.03.2010 o godz. 17:14.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.03.2010, 17:19
Dać Markusowi bana za te oszczerstwa!!Ja jak kiedyś nazwałem Małego sprzedawczykiem dostałem miesiąc
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.03.2010, 17:19
A pomyśleć, że kiedyś to nas Odra prześladowała

krzywy napisał(a):Wyświetl post
Dać Markusowi bana za te oszczerstwa!!Ja jak kiedyś nazwałem Małego sprzedawczykiem dostałem miesiąc
A jak zaczniesz się bawić w moderatora, to dostaniesz drugi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 07.03.2010, 17:24
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Orientujesz się w ogóle jak jest skonstruowany rynek bukmacherski , czy tak po prostu pozwalasz sobie na radosną twórczość?

Sory stary, sporo obelg mi się ciśnie na język wobec naszych orłów ale by nazywać ich sprzedawczykami, nie mam podstaw.
Jak coś wiesz to pisz, jak nie to nie pisz, szczególnie że nasza gra tak wygląda od dawna.Rozumiem że Levadie i derby tez obstawili , bo współczynniki były podobne
Żyjemy w kraju piłkarskiego pokera Iq. Żadne przepisy nigdy nie były i nie są tutaj przeszkodą nie do obejścia, prób nigdy nie brakuje. czego najlepszym dowodem ilość zatrzymanych "we Wrocławiu", a krajowi piłkarze zawsze umieli kombinować.

Nie zaryzykowałbym twierdzenia, że nasza liga była i jest całkiem czysta, a wszystkie "kuriozalne" wyniki wyłącznie dziełem przypadku. Nie żyjemy bowiem w normalnym kraju, a nasz futbol nie jest naprawdę profesjonalny i nie rządzi się profesjonalnymi prawami.Wiele razy różni piłkarze świadomie "zwalniali trenerów", sędziowie gwizdali "odpowiednio" itd - trudno o tym wszystkim nagle zapominać i przyjmować naiwną pozę ufnego polskim "profesjonalistom" kibica.
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.03.2010 o godz. 17:27.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
DeathDave
Socios Wisła Kraków

Stary 07.03.2010, 17:49
masakra, przez pare miesiecy mialem tylko lige angielska do ogladania, teraz dzieki sopcastowi obejrzalem pare meczy (nasz z GKS i piatkowy, teraz Legii z Odra) - i jest to niesamowite jak ten poziom sie rozni :(

zaprawde marne to pocieszenie ze Legia przegrala, gdzie dwoch sie bije (na przegrane...) tam trzeci korzysta, zeby nas Lech nie zrobil na szaro..

pozostaje wiara, ze te wyniki to naprawde efekt slabej gry pilkarzy a nie cos ukartowanego pod katem bukmacherki.. znajomi nie chca wierzyc, ze sie tym syfem interesuje. no ale liga byle jaka ale nasza, Polska.. my tacy slabi, a nie skorumpowani, prawda? ... prawda?
"The Gods Made Heavy Metal And It's Never Gonna Die!"

Jazda! Jazda! Jazda! ... Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.03.2010, 18:04
Polska liga to jest jednak parodia. Nie wiem jak to jest, przed kazda rundą człowiek sie łudzi ze bedzie jakos lepiej, potem bach bach, dwa mecze i gleba , wraca sie do rzeczywistosci. Lech mistrza nie zdobędzie, nie jestem w stanie w to uwierzyc. Grać owszem, narazie grają , ale Wisła zaskoczy w pewnym momencie, a tam balonik peknie z hukiem jak to juz nieraz bywało. Bo o Legii w perspektywie mistrzostwa pisac nie moge, bo tego to w ogole nie jestem sobie w stanie wyobrazic. Tyle, ze przegranej z Arką tez nie byłem...
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.03.2010, 18:10
Proszę bardzo co za bukmacherska kolejka. Mocarze extraklasy licytują się kto jest większym nieudacznikiem. Gdyby to było w Angli wszyscy mówiliby :ależ wyrównany poziom , co za emocje , mega sensacja , a u nas trzeba przed meczem żubrówkę obalić żeby się dało to coś oglądać.
Nasi polscy kopacze nie ułatwiają Smudzie selekcji.. , co drugi mecz to "istna wirtuozeria futbolu"
Umiecie kibiców zachęcić do chodzenia na stadiony , bez dwóch zdań.

Warszawiaki plus za "Łubu-dubu.."
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Stary 07.03.2010, 18:41
DeathDave napisał(a):Wyświetl post
masakra, przez pare miesiecy mialem tylko lige angielska do ogladania, teraz dzieki sopcastowi obejrzalem pare meczy (nasz z GKS i piatkowy, teraz Legii z Odra) - i jest to niesamowite jak ten poziom sie rozni :(
najlepiej nie oglądać lig zagranicznych bo później jak się patrzy na poziom naszej to się aż w brzuchu przewraca.
tutaj możemy się podniecać tym jak komuś wyjdzie podanie , przyjęcie lub przypadkowa kiwka.

kiedyś Wisła prezentowała poziom wyróżniający ten zespół z tej miernoty , teraz wszystkie drużyny są na tym samym dnie.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.03.2010, 19:08
Poziom tej ligi to dno dna. Gorzej już chyba być nie może. Tu każdy może przegrać z każdym...
Ostatnie dwie kolejki:
Arka Gdynia 0:3 Ruch Chorzów
Wisła Kraków 0:1 Arka Gdynia
Ruch Chorzów 0:2 Zagłębie Lubin
Legia Warszawa 0:1 Odra Wodzisław
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.03.2010, 19:28
Na ten moment z czołówki najlepiej prezentuje się Lech. I patrząc przez pryzmat występów polskich zespołów w europejskich pucharach przez ostatnie dwa lata to ta drużyna ma największe szanse coś zdziałać w lecie. Niestety, pomimo miłości i sympatii klubowych, trzeba przyznać, że obiektywny obserwator naszej ligi wyciągnie taki logiczny wniosek...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.03.2010, 19:43
prober napisał(a):Wyświetl post
Na ten moment z czołówki najlepiej prezentuje się Lech. I patrząc przez pryzmat występów polskich zespołów w europejskich pucharach przez ostatnie dwa lata to ta drużyna ma największe szanse coś zdziałać w lecie. Niestety, pomimo miłości i sympatii klubowych, trzeba przyznać, że obiektywny obserwator naszej ligi wyciągnie taki logiczny wniosek...
Zgadzam się.
To, że Lech nie zdobył mistrzostwa sezon temu to był raczej efekt własnego frajerstwa niż jakiejś potęgi Wisły... Bo przecież bilans z nami ma ostatnimi czasy dość korzystny. W Europie się nie błaźnił - bo odpadniecie z Udinese czy nawet FC Brugge mimo wszytsko dramatem nie jest - liga belgijska wszak stoi "ciut" wyżej od naszej rodzimej. Czy innej estońskiej...
.
Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Stary 07.03.2010, 19:44
Tabela 2010
----
Kod:
1. Lech Poznań    2 6 2 0 0 6-1
2. GKS Bełchatów  2 6 2 0 0 3-1
3. Korona Kielce  2 6 2 0 0 2-0
4. Zagłębie Lubin 2 4 1 1 0 3-1
5. Odra Wodzisław 2 4 1 1 0 1-0
6. Ruch Chorzów   2 3 1 0 1 3-2
7. Jagiellonia B. 2 3 1 0 1 2-2
8. Legia Warszawa 2 3 1 0 1 2-2
9. Arka Gdynia    2 3 1 0 1 1-3
10. Lechia Gdańsk 2 2 0 2 0 1-1
11. Śląsk Wrocław 2 1 0 1 1 1-2
12. Polonia Bytom 2 1 0 1 1 0-1
13. Piast Gliwice 2 1 0 1 1 2-3
14. Polonia W-wa  2 1 0 1 1 1-4
15. Wisła Kraków  2 0 0 0 2 0-2
16. Cracovia      2 0 0 0 2 2-5
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.03.2010, 20:02
W 2001 roku tak zaczelismy sezon i wygralismy na koniec
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.03.2010, 20:11
felipe napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się.
To, że Lech nie zdobył mistrzostwa sezon temu to był raczej efekt własnego frajerstwa niż jakiejś potęgi Wisły... Bo przecież bilans z nami ma ostatnimi czasy dość korzystny. W Europie się nie błaźnił - bo odpadniecie z Udinese czy nawet FC Brugge mimo wszytsko dramatem nie jest - liga belgijska wszak stoi "ciut" wyżej od naszej rodzimej. Czy innej estońskiej...
.
Skoro Amika nie zdobyła mistrzostwa polskiej ligi, to znaczy że była słabsza, nie?Liczy się całkokształt.
Gdyby tak nie było, to bylibyśmy najlepsi na świecie i LM należała by się od razu, bo pokonaliśmy Barcelone .
Mistrzostwo zdobywa się przez 30 kolejek a nie w pojedynczych meczach

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.03.2010, 20:37
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Skoro Amika nie zdobyła mistrzostwa polskiej ligi, to znaczy że była słabsza, nie?Liczy się całkokształt.
Gdyby tak nie było, to bylibyśmy najlepsi na świecie i LM należała by się od razu, bo pokonaliśmy Barcelone .
Mistrzostwo zdobywa się przez 30 kolejek a nie w pojedynczych meczach
Najlepsza na świecie byłaby mistrzu Arka Gdynia, bo przecież sklepała nas w piątek ...

... jak ja nienawidzę rozmów opartych na sprowadzaniu tematu do absurdu.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.03.2010, 20:40
^^100% racji Pablo
Dla felipe przegrana Lecha w walce o mistrzostwo to był wynik "frajerstwa", a prawda jest taka, że Lech po prostu na "majstra" był za słaby, bo o mistrza walczy się przez cały rok, a nie tylko na jesieni. Na jesieni byli najlepsi, ale na wiosnę zeszło z nich powietrze. To nie wynik frajerstwa a tego, że w perspektywie 30 kolejek byli od nich obiektywnie lepsi - Wisła i Legia.
Ostatnio edytowane przez Jazon : 07.03.2010 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.03.2010, 20:45
Liga nie jest wcale coraz słabsza a raczej coraz lepsza ,nie długo będzie to wyrażnie widać .

Lech i Legia dopiero w ostatnich latach miały zbliżony potencjał do Wisły, która to za czasów Telefoniki brylowała zdecydowanie ,przedewszystkim dysponowała większym budżetem .
Jeśli chodzi o Wisłe to po tej erze był okres regresu , to w ostatnim czasie się to usystematyzowało ( 2 mistrzostwa i jednak raczej uzupełnianie składu a nie odwrotnie ) .
Zaś Średniacy ligowi dysponują coraz to większymi środkami finansowymi ,a ci zagrożenii spadkiem potrafią dokonać znacznych wzmocnień , czego jeszcze niedawno nie było (jaskrawe przykłady : Górnik , Odra ).
I chyba najważniejsza sprawa , zaczeło się budować infrastrukture a co za tym międzyinnymi idzie , myśli się o organizacji i zarządzaniu .

Co do rozgrywek europejskich to albo trzeba mieć troche szczęścia i trafić z formą (w Wisła w słabszym okresie awansowała do fazy grupowej PU) albo świadomie realizować taki cel co się wiąże z inwestycjami .
Przykładowo gdy Lech grał w fazie grupowej PU , brakowało tam wyrażnie porządnych czy choćby przyzwoitych zmienników .
Wisła za to idzie na podbój europy z jednym napastnikiem ....
Po prostu brakowało szczęścia albo płaciliśmy frycowe przez brak infrastruktury, złe zarządzanie, brak doświadczenia , brak ogrania ....
Ostatnio edytowane przez jachting : 07.03.2010 o godz. 20:50.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.03.2010, 20:53
jachting napisał(a):Wyświetl post
Liga nie jest wcale coraz słabsza a raczej coraz lepsza ,nie długo będzie to wyrażnie widać .

Lech i Legia dopiero w ostatnich latach miały zbliżony potencjał do Wisły, która to za czasów Telefoniki brylowała zdecydowanie ,przedewszystkim dysponowała większym budżetem .
Jeśli chodzi o Wisłe to po tej erze był okres regresu , to w ostatnim czasie się to usystematyzowało ( 2 mistrzostwa i jednak raczej uzupełnianie składu a nie odwrotnie ) .
Zaś Średniacy ligowi dysponują coraz to większymi środkami finansowymi ,a ci zagrożenii spadkiem potrafią dokonać znacznych wzmocnień , czego jeszcze niedawno nie było (jaskrawe przykłady : Górnik , Odra ).
I chyba najważniejsza sprawa , zaczeło się budować infrastrukture a co za tym międzyinnymi idzie , myśli się o organizacji i zarządzaniu .

Co do rozgrywek europejskich to albo trzeba mieć troche szczęścia i trafić z formą (w Wisła w słabszym okresie awansowała do fazy grupowej PU) albo świadomie realizować taki cel co się wiąże z inwestycjami .
Przykładowo gdy Lech grał w fazie grupowej PU , brakowało tam wyrażnie porządnych czy choćby przyzwoitych zmienników .
Wisła za to idzie na podbój europy z jednym napastnikiem ....
Po prostu brakowało szczęścia albo płaciliśmy frycowe przez brak infrastruktury, doświadczenia , ogrania ....
Albo masz naście lat albo dopiero co zacząłeś się interesowac polską piłką...TAK, liga jest coraz słabsza. Piłkarze są coraz gorsi, mecze są do dupy niemal wszystkie. Gdybym nie kibicował Wiśle to porzygałbym się z nudów oglądając jej mecze. Mecz w polskiej lidze to dramat na maksa. Nie trzeba mieć żadnych umiejętności żeby grać w tak daremnej lidze.
Europejskie puchary, hmmm oczywiście mamy pecha...Tak, oczywiście tylko my mamy pecha a rumuni, cypryjczycy, czesi i słowacy, białorusini i węgrzy nie mają. Tylko my mamy...ciekawa sprawa, rzeczywiście polska to naród od wieków krzywdzony niemal na każdym froncie.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.03.2010, 20:55
Fajnie napisali o Legii http://www.weszlo.com/news/4608. Niestety pewne fragmenty można dopiąć i do Wisły.

@ jachting

Problem w tym, że oceniasz to czy liga jest słabsza czy silniejsza tylko w porównaniu do tego, jak w tej lidze grało się 2, 3, 4 czy 5 lat temu. Tymczasem ligę należy oceniać nie tylko w porównaniu do samej siebie, ale w porównaniu do innych lig.

Zobacz. 6 lat temu rozjechaliśmy ich 5-0, a trzy gole dla Wisły strzelił Żurawski. Dziś Żurawski strzela gole dla nich, zobacz jak grają : http://www.weszlo.com/news/4571
Teraz Omonia rozjechała by każdy zespól z Ekstraklasy.

Jeszcze apropos piłkarzy z Polskiej ligi

Cytat:
To grono ludzi jest w stanie przejeść dowolny budżet, a zarazem przegrać z dowolnym rywalem i nie osiągnąć absolutnie niczego. Oczywiście, to wszystko pech, przypadek, gorsza dyspozycja dnia. Ci piłkarze - jak się ich posłucha - to na co dzień są zajebiści, tylko w weekendy mają zniżkę formy.
Cytat:
W meczu z Odrą mieliśmy fajną scenkę - Iwański kopnął w reklamę, a tam akurat pojawił się napis: "Idź do kina". Tak, idź do kina, na pączka, do sklepu, gdziekolwiek. Tylko trzymaj się z daleka od Łazienkowskiej.
za: http://www.weszlo.com/news/4608
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.03.2010 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.03.2010, 21:31
Cypr - jaką tam kase mają kluby z czołówki , bez tej kasy to g...... by było .
Słowacy,Białorusini i węgrzy mają słabsze ligi , gorszą infrastukture i mniejsze pieniądze - incydentalnie udało im się awansować do LM , ale nie przełożyło się i nie przełoży się na sukcesy w przyszłości .
Czesi mają dobrą ogranizacje i szkolenie - jednak nasza liga ma zdecydwanie większe możliwości rozwojowe i już w najbliższych latach będziemy znacznie ciekawsi od nich - będziemy mieli conajmniem 5 klubów takich jak Sparta Praga - Wisła,Legia,Lech,Lechia,Śląsk , a co za tym idzie lepszą ligę , piłkarzy i wiecej pieniedzy .
Rumuni to dla mnie pewnego rodzaju fenomen - myśle że ich sukces bierze się z ciężkiej pracy , ale też nie można zapominać że jest tam paru oligarchów którzy wydają więcej pieniędzy niż Bogusław w szczycie .

Wy mówicie o lidze na dziś i przez perspektywe ostatnich występów w Europie .
Ja patrze na to w stosunku do bliskiej przeszłości i w perspektywie przyszłości , a jak dobrze pójdzie to i Rumunów wyprzedzimy w krótkim czasie , bo najprawdopodobniej będzie się tu większymi pięniedzmi obracać .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.03.2010, 21:43
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Albo masz naście lat albo dopiero co zacząłeś się interesowac polską piłką...
Koleś dobrze napisał a Ty widzę nie wiesz albo nie pamiętasz tych lat jak z ligą było naprawdę tragicznie - "wspaniałe" lata 1995-2005 gdzie pojedyńcze sukcesy przesłaniały obraz totalnej beznadzieji rozpadających się stadionów, wsiowych klubów bez kibiców w ekstraklasie typu amica,groclin,sokół pniewy itp itd... Frekwencja w lidze wynosiła średnio po 2-3k na kolejkę. Co sezon ligę opuszczali najlepsi zawodnicy za śmieszne pieniądze. W pucharach mieliśmy przebłyski raz na 5 lat i zaraz po sukcesie pół składu było rozsprzedawane. Co więcej każdy mistrz Polski zaraz po zdobyciu mistrzostwa sprzedawał 2-3 kluczowych grajków...

Teraz w końcu coś się zaczęło w naszej lidze dziac, budują się stadiony jest coraz więcej kibiców pojawia się na meczach. Poziom też pójdzie w górę trochę spokoju potrzeba, nie od razu będą u nas grali jak w Anglii.

rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Tak, oczywiście tylko my mamy pecha a rumuni, cypryjczycy, czesi i słowacy, białorusini i węgrzy nie mają. Tylko my mamy...ciekawa sprawa, rzeczywiście polska to naród od wieków krzywdzony niemal na każdym froncie.
Znów nie wiesz co piszesz, dopóki nie wprowadzą powtórek w piłce dopóty zawsze nas będą dymac w pucharach. Przypomnij sobie mecze PAnathinaikos-Wisła, Płock z Grasshopers, czy teraz kuchenki z Brugge jakoś nas tam dziwnie sedziowie drukowali. Takich meczow bylo wiecej ale nie chce mi sie przypominac wszystkich.

Nie podoba Ci się liga nie oglądaj, nikt Cię nie zmusza. Siedź se przed tv i sie podniecaj niemczurami i innymi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.03.2010, 21:53
Jan Urban po meczu z Odrą napisał(a):
Zawaliliśmy sprawę. Była super sytuacja, by po dwóch kolejkach odrobić stratę do Wisły. W takich warunkach trudno jest jednak grać w piłkę. Gdy mecz się układa, atmosfera na trybunach jest inna, a gdy tracimy bramkę, zaczyna się nerwówka. Zawodnicy nie wytrzymują tej presji. Mamy ten problem od dwóch i pół roku i wcześniej czy później trzeba będzie to rozwiązać. Gramy i czujemy się sami. To było spotkanie, które mogli wygrać kibice. Przy dopingu każdy wynik jest do odrobienia. Zawodnicy bali się jednak ryzykować, by nie zostali wyśmiani. Trudno się podnieść w takiej sytuacji. To duży problem dla Legii Warszawa. Trzeba być niesamowicie silnym psychicznie, by odciąć się od tego co zawodnik słyszy na boisku.
Ja myślałem, że to Skorża ma najbardziej żenujące wytłumaczenia, ale Urban to jednak klasa sama dla siebie.
Przyczyny porażki? Winni kibice.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.03.2010, 22:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przyczyny porażki? Winni kibice.
Zapyziały hanys niech wraca ratować swojego górniczka. Tam zobaczy jak go kibice na treningu wesprą.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.03.2010, 22:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja myślałem, że to Skorża ma najbardziej żenujące wytłumaczenia, ale Urban to jednak klasa sama dla siebie.
No co Ty, dopiero teraz dowiedziałeś się o tym, że Urban ma super wypowiedzi pomeczowe (ale także i przedmeczowe) Wystarczy go posłuchać i humor powraca, on ma zadatki na dobrego kabareciarza.
I jego motto- ''czeka nas trudny mecz''- nieważne z kim ma Legia grać (Stal Sanok, Odra, Lech czy Wisła)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.03.2010, 22:15
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
No co Ty, dopiero teraz dowiedziałeś się o tym, że Urban ma super wypowiedzi pomeczowe (ale także i przedmeczowe) Wystarczy go posłuchać i humor powraca, on ma zadatki na dobrego kabareciarza.
I jego motto- ''czeka nas trudny mecz''- nieważne z kim ma Legia grać (Stal Sanok, Odra, Lech czy Wisła)
Jasne, ale żeby po meczu z Odrą wyjechać z takim tekstem, to trzeba być na silnych psychotropach. "Piłkarze boją się strzelać na bramkę, żeby nie zostać wyśmianymi" -
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów