The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2010, 13:18
http://www.90minut.pl/news/117/news1...odionowem.html
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.03.2010, 14:19
Zaczyna się,znów wesoło na konwiktorskiej. Powiem Wam tak,dwa meczu i Bakero nie ma między nami Dwa remisy albo jedna porażka i gość leci.

http://www.weszlo.com/news/4563
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.03.2010, 14:24
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna się,znów wesoło na konwiktorskiej. Powiem Wam tak,dwa meczu i Bakero nie ma między nami Dwa remisy albo jedna porażka i gość leci.

http://www.weszlo.com/news/4563
Mecz ustawiła pierwsza bramka i jedyną winą Bakero mogło być to że w bramce postawił na Przyrowskiego. Lech później grał z kontry a Polonia musiała się odkryć. Bakero może wytrwa coś dłużej ale jakby na jego miejscu był polak to jeszcze jedna wpadka i by wyleciał.
Wojciechowski może za trenerkę się weźmie.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.03.2010, 14:55
A ten cały Wojciechowski to myśli pewnie , że każdy trener którego musi sprowadzić ma prowadzić od zwycięstwa do zwycięstwa Polonie. Nie z takim składem panie Wojciechowski. Drużyną jak na nasze warunki uważam , że przeciętna , daleko jej do Mistrzostwa ,Pucharów a tym bardziej do LM o której Wojciechowski chyba myśli przy zatrudnieniu jakiegoś szkoleniowca z dość dobrze znanym nazwiskiem
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.03.2010, 15:52
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Fragment z wywiadu z Kowalczykiem.

Oczywiście słowa Kowala można interpretować różnie. Według mnie daje do zrozumienia, że mecz z Wisłą rzeczywiście był ustawiony.
Nie powiedział nic nowego w stosunku do tego co jest w biografii. Nadal Legia jest jedynym klubem pozbawionym mistrza ze wzgledów korupcyjnych, bo tak chciał teren. Mimo ze w ciagu ostatnich 20 lat pewnie 50% mistrzów bylo kupionych. I takie jest przesłanie tego wywiadu.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 01.03.2010, 16:22
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie powiedział nic nowego w stosunku do tego co jest w biografii. Nadal Legia jest jedynym klubem pozbawionym mistrza ze wzgledów korupcyjnych, bo tak chciał teren. Mimo ze w ciagu ostatnich 20 lat pewnie 50% mistrzów bylo kupionych. I takie jest przesłanie tego wywiadu.
drugie 50% to MY

a po drugie to dalej domagacie sie tego MP?
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.03.2010, 16:23
O proszę Cracovia się wzmocniła

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...a,1445950,5719
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.03.2010, 16:30
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
drugie 50% to MY
To juz napisałeś Ty, nie ja.

Cytat:
a po drugie to dalej domagacie sie tego MP?
Watpie, zeby nasz zalosny zarząd robił cokolwiek na rzecz klubu. Jeszcze pare lat temu im sie chcialo, teraz juz nie.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 01.03.2010, 16:37
To juz napisałeś Ty, nie ja.
i mam ku temu przesłanki aby "święcie" w to wierzyć

Watpie, zeby nasz zalosny zarząd robił cokolwiek na rzecz klubu. Jeszcze pare lat temu im sie chcialo, teraz juz nie.
pytanie co jest żenada domaganie sie takiego MP ?
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 01.03.2010 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.03.2010, 16:42
Amica chyba klepnie Rodionowa i podejzrewam ze bedzie to dla nich duze wzmocnienie.
Jakby nie bylo atak beda miec calkowicie kompletny pod kazdym wzgledem.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.03.2010, 16:47
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Amica chyba klepnie Rodionowa i podejzrewam ze bedzie to dla nich duze wzmocnienie.
Jakby nie bylo atak beda miec calkowicie kompletny pod kazdym wzgledem.
Niestety kolejny gracz,którym interesowaliśmy się przejdzie nam koło nosa przez naszą chytrość wiem wiem klub jest w dołku finansowym ale czy nie warto zaryzykować?
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 01.03.2010, 16:49
Przy obecnym trenerze? Nie warto...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.03.2010, 17:31
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
i mam ku temu przesłanki aby świecie w to wierzyć
Zazdroszcze dobrego samopoczucia wiec

Cytat:
pytanie co jest żenada domaganie sie takiego MP ?
Jakby zabierano wszystkim kupione mistrzostwa albo chocby jednej druzynie poza Legią to pewnie bylaby to zenada. A tak? Biorąc pod uwage, ze Lech kupował wtedy co najmniej tak samo, biorac pod uwage parenascie rozstrzygniec po i przed 93 rokiem, biorac wreszcie pod uwage decyzje prokuratury nie rozumiem dlaczego Legia ma brać na siebie najwiekszą wine w historii polskiego fubotlu.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.03.2010, 20:28

A tak? Biorąc pod uwage, ze Lech kupował wtedy co najmniej tak samo, biorac pod uwage parenascie rozstrzygniec po i przed 93 rokiem,
Skąd Ty akurat to możesz wiedzieć? A może jednak kupował mniej? Bo Ci to jakiś 'kumaty' powiedział? Wałki były i bym ich nie wartościował, żenadą jest domaganie się oddania kupionego sukcesu.

ps. pisanie o tym, że 'my ochoczo wzięliśmy sobie ten tytuł i się nim cieszymy' może sobie odpuścić, bo jest równie żenujące.

ps2. ten nowy Mołdawianin z Cracovii jest niesamowicie szybki. Jeśli będzie miał choć zalążek techniki to pare bramek dla nich strzeli.

ps3 - cholera, mówią żeby dziś nie włączać
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 01.03.2010 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 01.03.2010, 20:36
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post

ps2. ten nowy Mołdawianin z Cracovii jest niesamowicie szybki. Jeśli będzie miał choć zalążek techniki to pare bramek dla nich strzeli.

Jakby miał zalążek techniki to by do nich nie trafił. Dwa mecze i chłop zniknie w szarzyźnie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.03.2010, 20:51
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Skąd Ty akurat to możesz wiedzieć? A może jednak kupował mniej? Bo Ci to jakiś 'kumaty' powiedział?
Nie. Rozsmiesze Cię. Bo mam 90minut.pl. Legie powiesili, bo wygrała z Wisła 6-0. Bardzo mozliwe, ze mecz byl ustawiony, przypominam ze nikogo za reke nie zlapano. Lech w tym samym sezonie wygral 5-0 z Górnikiem, 7-1 z Hutnikiem, 6-1 z Olimpia, 5-0 z Jagą (dwa razy) [a sezon 'wygral' bramkami ]. Dlaczego mam uwazac, ze Legia kupila, a te mecze byly czyste? Mam dokładnie takie same podstawy by twierdzic to i to. Ot, po prostu teren przegłosował jedno, a drugie miał w dupie. Myslisz, ze jakby Legia wygrala 2-0 w KrK, a ŁKS 7-1 z Olimpia to ktos by sie przejał?

Cytat:
Wałki były i bym ich nie wartościował, żenadą jest domaganie się oddania kupionego sukcesu.
W sytuacji, gdy juz dzis wiadomo, ze co najmniej mistrzostwo ŁKS i Lubina (ustawiony awans) są efektem kupowania i nikt z tego nie robi afery? No, chyba obaj zdajemy sobie sprawe, ze niemozliwe jest zeby od 89 roku do 2010 tylko 3 mistrzostwa byly ustawione. Skoro tamci są nieruszeni to totalnie nie widze powodu, zeby nie tytulowac mojego klubu mistrzem 1993.

Cytat:
ps. pisanie o tym, że 'my ochoczo wzięliśmy sobie ten tytuł i się nim cieszymy' może sobie odpuścić, bo jest równie żenujące.
Ja w Poznaniu transu "Legii gratulujemy wicemistrzostwa" nie wywieszałem. I nie bylem jednym z tych wszystkich piłkarzy, którzy ustawili sie w kolejce po wypłaty za mistrzostwo.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.03.2010, 20:59
Jedno pytanie - czemu piszesz "teren" ? Co to jest teren?
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.03.2010, 21:04
Prezydium Związku PZPN - Ci co głosowali decyzje. Z Warszawy chyba tylko Kulesza (byly gracz... Gwardii i Polonii Warszawa). Wynik 5-4. Nie 9-0.

Proponuje przenieść się na pw, a nie zasmiecać temat
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 01.03.2010, 22:12
Bardzo mozliwe, ze mecz byl ustawiony, przypominam ze nikogo za reke nie zlapano. .
Hehehe

Owszem, nie złapano. Cóż, pozostanie nam zrzec się mistrzostwa na rzecz Legii. Żeby była jasność - to nie moje czasy, wtedy byłem naiwnym gówniarzem. Bardzo możliwe, że każdy wtedy kupował/sprzedawał. I nawet rozumiem rozgoryczenie, że tylko wojskowym zabrano tytuł.

Ale gdyby Lech był w sytuacji Legii, nie miałbym czelności domagać się odzyskania tego tytułu.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 01.03.2010, 22:29
rospun napisał(a):Wyświetl post

Ale gdyby Lech był w sytuacji Legii, nie miałbym czelności domagać się odzyskania tego tytułu.
Oczywiście, trzeba honorowo przyznać się do winy. A tak na marginesie, to na licencji jakiej gracie i czemu?Jakieś niejasności były a nie jestem w temacie.
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 01.03.2010, 22:35
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A tak na marginesie, to na licencji jakiej gracie i czemu?
Mnie osobiście mierzi, kiedy zarząd Lecha próbuje uniknąć odpowiedzialności poprzez odcięcie się od czynów korupcyjnych WKP. Ale ja nie jestem w zarządzie, nie mam na to wpływu. I wbrew temu co sądzisz, nie jest to dla mnie (i wielu mi podobnych) komfortowa sytuacja. Ale oczywiście nie przestanę z tego powodu kibicować mojemu klubowi.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 02.03.2010, 00:25
rospun napisał(a):Wyświetl post
Cóż, pozostanie nam zrzec się mistrzostwa na rzecz Legii.
Nie można zrzec się czegoś czego się nie posiada

Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 02.03.2010, 00:29
Nie można zrzec się czegoś czego się nie posiada

Niech Ci będzie. Niech to chwalebne wydarzenie doda splendoru Legii. W sumie wpisze się w historyczne wartości Wojskowych...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 02.03.2010, 01:55
Troche dystansu
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.03.2010, 07:59
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,76...__nie_gra.html Jak niewiele potrzeba do szczęścia dziennikarza
Rozumiem , że po jednej porażce będą zwalniać Zielinskiego hehe
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.03.2010, 09:47
http://www.efakt.pl/Wisniewski-chce-...y,64536,1.html
to ten od Hydrozagadki?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.03.2010, 11:31
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...-na,nId,239987

Polonia Warszawa zostanie ukarana za reklamę hazardu?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.03.2010, 12:57
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...-na,nId,239987

Polonia Warszawa zostanie ukarana za reklamę hazardu?
a co z Odrą ?
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.03.2010, 13:27
zim zum napisał(a):Wyświetl post
a co z Odrą ?
ale "Fortuna" o ile o to Ci chodzi, jest to firma zarejestrowana w Polsce, a takie mogą się reklamować
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 02.03.2010 o godz. 13:30.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.03.2010, 14:23
022 - Ty mówisz, że powinni wam wrócić Mistrza, bo ciała dawali wszyscy. To żaden argument

Bo ja twierdzę, że skoro wszyscy byli s.wieni, to MP nie należało w ogóle przyznawać.

Ale się Tobie nie dziwię, bo argumenty Legionistów za 93 rok wymykają się jakiejkolwiek logice.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów