The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2011, 23:45
Szczuke to jakbym spotkał, to bym ja chyba zabił.Nie widziałem osoby, która by tak kłamała, chyba po za Tuskiem (Ale to nie temat polityczny więc, nie bd mu wypominać jego licznych grzeszków)
Podsumowując program to Mularczyk z Solidarnej Polski na plus.
Ostatnio edytowane przez kubawislak : 14.11.2011 o godz. 23:56.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.11.2011, 23:54
Jeśli już jesteśmy przy czerwonej hołocie. Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości co do zamiarów tych ludzi, miłego czytania:

http://blog.rp.pl/zychowicz/2011/11/11/187/
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.11.2011, 00:02
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Jeśli już jesteśmy przy czerwonej hołocie. Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości co do zamiarów tych ludzi, miłego czytania:

http://blog.rp.pl/zychowicz/2011/11/11/187/
Myślę, że już niedługo.

Histeria w mediach zrozumiała - słabość policji w starciu z niewielkimi grupkami gówniarzy pokazała im, że siłą się tego syfu nie utrzyma. Kiedy zaczną się poważne protesty społeczne - a że zaczną się to pewne - wiadomo kto dostanie po ryju "przy okazji". Ci od "propagandy sukcesu". I mam obawy, że wtedy nie skończy się na jednym samochodzie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.11.2011, 00:10
Ktos jeszcze kiedy dowiedzial sie ze spłonał samochod TVN24 nie pomyslał ,ze szkoda ze nie spłonęła cała siedziba?

Tez mysle ze takimi walkami i manifestacją nalezy powoli krok po kroku pokazywac ilu jest prawdziwych Polakow ,i jaka jest siła narodu.A te sprzedajne k*u*r*w y z TVN i GW niech maja strach w oczach,ze na ulicy ktos moze ich pogłaskać po nosie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 15.11.2011 o godz. 00:12.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.11.2011, 00:25
Babiarz ma jaja jednak, cicha woda brzegi rwie
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.11.2011, 00:57
http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...1-2145/5540822

dość pozytywnie mnie zaskoczył
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.11.2011, 01:18
ale ta baba jest pokur*iona co za idiotka
[/URL]
Odpowiedz cytując
Krystian14
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 15.11.2011, 05:31
Chciałem podziękowac wszystkim osobom, które w tym dniu postanowiły wybrac się do Warszawy na Marsz Niepodległości. Nie spodziewałem się, że będzie aż tak bardzo fajnie, że będzie nas aż tylu - organizatorzy podają liczbę 20 000 uczestników i taką należy przyjąc za liczbę oficjalną. Choc mogło byc więcej bo gdy idąc na przodzie pochodu wchodziliśmy pod górkę to patrząc z jej szczytu nie widziałem końca naszego pochodu, wszędzie niekończący się las biało-czerwonych flag, niekończący się tłum ludzi, który ginął aż za horyzontem na chyba kilkukilometrowym odcinku.. Powiem szczerze - byłem oszołomiony tym co zobaczyłem i w najśmielszych marzeniach nie spodziewałem się, że będzie nas aż tylu. Idące obok siebie ekipy Lecha Poznań, Legii, pomiędzy nimi osoby w czapkach Lechia i Wisła, przecież to była masakra jakaś, wręcz nie do uwierzenia jak się na to patrzyło!! Żadnych przejawów agresji między zwaśnionymi ekipami, osoby z Warszawy rozmawiające z tymi z Poznania, częstujące się nawzajem papierosami czy żartujące z pedalstwa, które zebrało się tam za kordonami policji. Czegoś takiego to nie oszukujmy się nie było w Polsce chyba jeszcze nigdy. Nawet pamiętna msza św na stadionie Ruchu Chorzów, na której miałem okazję byc po śmierci JP2 nie wywołała takiej jedności. Najprawdziwszą prawdą jest fakt, że Polacy to dziwny Naród, między sobą zwalczac się będą w czasie pokoju ale gdy zajrzy im w oczy wspólny wróg staną jak jeden mąż, w jednym szeregu przeciw niemu. I to właśnie się stało. Staliśmy tam razem w 20 000 a za rok będzie nas nawet 50 000 lub więcej, każdy z nas kto był, kto widział to wszystko niech opowiada innym, zajawiajmy się już dziś bo zostało nam niewiele ponad 360 dni do III Marszu Niepodległości. Każdy niech za punkt honoru postawi sobie zabranie przynajmniej jednej osoby, której w tym roku z nami nie było.

Panie Tusk, panie i panowie POsłowie i palikotowie, telewizjo polsko-języczna TVN i antypolska gadzinówko zwana Gazetą Wyborczą wy wiecie, że zebraliśmy się tam aby pokazac dumę z bycia Polakami w tym szczególnym dniu ale także sprzeciw do was, sprzeciw do jadu, którym zatruwacie nam głowy sącząc swoje kłamstwa. Wasz czas nadchodzi i stąd wasza nienawiśc bo zdajecie sobie z tego sprawę... W Warszawie na Marszu Niepodległości widziałem ludzi świadomych, dumnych i silnych tym co najważniejsze. Lawina ruszyła i zmiecie was i cały Salon bo prawda zawsze zwycięży a waszymi czynami kieruje fałsz i obłuda.

Nas z UK w sumie kilkadziesiąt osób, w przyszłym roku rozważamy wynajęcie samolotu czarterowego bo jak sądzę wyszłoby nas to taniej

Na Pl Konstytucji podeszła do mnie kobieta w wieku mojej babci może z 70 letnia, drobna, z włosami spiętymi w kucyk, powiedziała ni stąd ni zowąd, żebyśmy się nie poddawali. Ona pamięta jak ich bili w stanie wojennym. Wyglądało to identycznie. Aresztowania, pałowanie, armatki wodne (wtedy wjeżdżali czołgami). Jeden jej syn leżał w szpitalu pobity przez milicjanta, drugi odnalazł się po 2 tygodniach od aresztowania. Od tamtego czasu minęło 30 lat i widzi, że zmieniło się tylko to, że bandyci w mundurach mają już orzełka w koronie... Chwilę po tym przebiegł w okolicy oddział prewencji pałując wszystkich jak popadnie, kobiety, młodzież, ludzi starszych, każdy zasłaniał się i uciekał w popłochu. Starsza Pani z którą rozmawiałem nawet nie drgnęła. Stała przodem do nich a jej oczy mówiły wszystko. NIGDY NAS NIE ZŁAMIECIE!
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 15.11.2011, 12:08
Z forum antifowców http://forum.hard-core.pl/viewtopic....6740&start=225 :
Wysłany: 12 Lis 2011, 16:50
Temat postu: Re: To co, lecimy? 11.11.11
było ciekawie
do wawy jechaliśmy z katowic w dwa autokary, busa i kilka samochodów. 50km od wawy zatrzymała nasz autokar inspekcja transportu drogowego, reszta pojechała kawałek dalej i zatrzymała się w całkiem innym miejscu. było to ok godziny 10.30. cała inspekcja miała trwać do godziny. w tym czasie na postój zatrzymały się dwa autokary wisły kraków, która od razu w kominiarkach do nas wystartowała. psy których tamci nie widzieli wyskoczyły z giwerami, do starcia nie doszło. wiślaki prysnęli naszemu kierowcy w oczy, chwilę później przyjechało kilka radiowozów i kryminalni. krótko przed 12 wyruszyliśmy dalej. w mieście było gorąco, punkty kluczowe takie jak dworzec centralny obstawione przez legię. w metrze łysi nie wykazali się solidarnością, przy otwartych drzwiach patrzyli jak kilku ich kumpli dostaje baty od KILKU naszych, gdy resztę nas odpędziła od pociągu policja.
w drodze policja nas eskortowała przez kilkadziesiąt km od miasta. gdy kończyliśmy postój w Piotrkowie Trybunalskim i wyjeżdzaliśmy z parkingu, minęliśmy się z autokarem w którym siedział odwrócony plecami do szyby koleś w koszulce combat 18
chwilę po tym zatrzymała nas policja, w jakieś 10 osób przetrzepali nam autokar szukając sprzętu. 5 minut i znów w drogę.
pozdrawiam wszystkich uczestników tegorocznej blokady, szczególnie ekipy z Katowic, Rudy Śląskiej i Bielska-Białej!
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.11.2011, 12:51
Oby tylko nie bylo jak po 10 kwietnia. Wtedy tez wszyscy mysleli ze Polacy wreszcie zobaczyli jak media klamia i ze wreszcie sie narod przebudzil. Obysmy nie spoczeli na laurach.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.11.2011, 12:54
To nie była Wisła, tylko Raków - pewnie pomylili przez barwy. My, byśmy ich zjedli.

A tak na poważnie, to swoją drogą niezły kontrast. Spotkaliśmy później tych chłopaków z Rakowa w Warszawie. Opowiedzieli całe zdarzenie... z tym, że jak sami piszą, lewaczków policja trzymała bardzo krótko, to Raków dotarł do Warszawy z pięciogodzinnym opóźnieniem. To tak gwoli tego jak lewi terroryści strasznie są przez tę policję uciśnieni i w ogóle "policja ochrania faszystów".

Edit: A kierowcę ponoć sami sobie zagazowali.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 15.11.2011 o godz. 13:23.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 15.11.2011, 13:03
FILM POKAZUJĄCY PRWADZIWE oblicze kolorowej.... i Polskiej policji
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=4iSwj...layer_embedded
Ostatnio edytowane przez Błaszczu_WIŚLAK : 15.11.2011 o godz. 15:15.
Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Od: 04.2011

Stary 15.11.2011, 14:26
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Z forum antifowców http://forum.hard-core.pl/viewtopic....6740&start=225 :
Arapaho poczytałem troche tego gówna i powiem Ci ,że zryło mi beret niemiłosiernie...Ale to są pajace
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.11.2011, 14:36
Ten film pogrubioną czcionką z dziesięcioma wykrzyknikami !!

Dla autora ogromny szacunek. Nie często da się zobrazować tyle propagandy, kłamstw i prowokacji. Teraz każdy obywatel może zobaczyć to z czym my spotkami się od dawna - ze strony policji i ze strony mediów !!

SZACUNEK DLA AUTORA!!

PS. Szczuka w tym studiu nabuzowana jakby robaki miała w tyłku
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 15.11.2011, 14:57
To samo jest kilka postów wyżej.
Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Stary 15.11.2011, 15:07
Widział ktoś jakichś icków na manifestacji w Wawie ?
Odpowiedz cytując
m_abg
Member

Od: 08.2010

Stary 15.11.2011, 15:17
Tak, byli....
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Od: 10.2011

Stary 15.11.2011, 16:54
szkoda tylko,że oni nie zdają sobie sprawy czego oni uniknęli nie trafiając na ekipe, która byla umawiana pod '' Zrodelko''. to byłaby prawdziwa rzez. ok tysiac samych wariatów.
Szacunek dla Legii za przejmowanie ekip w Wawie, oraz za małą impreze w Zródełku po marszu.
cracovii był autokar, podobnie jak i Hutnika
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 15.11.2011, 16:58
Genialny tekst na temat Marszu.

http://rebelya.pl/post/305/oburzeni-11-11-11

(choć nawiązania do PiS niepotrzebne)
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 15.11.2011 o godz. 17:04.

Odpowiedz cytując
PAWEL NEWB
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.11.2011, 17:00
A tak z przymrózeniem oka, kto z Was się odważy iść do żródełka na piwo w barwach Wisły? Straciliście taką okazje
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.11.2011, 17:38
Cytat:
JA znam teorie o wyłapywaniu przed demonstracją prowodyrów i elementów. Sprowadza sie to jednak do wqurwiania ludzi którzy widzą jak Policja pałuje ludzi którzy nic nie zrobili (być może jeszcze) niezgodnego prawem. Jak się zastrasza, że spałujemy to sie nie można dziwić konfrontacji. Na mala skalę to widać przy tym gościu z flagą: jeden mu każe biec a drugi wali w ryj, bo ucieka. A taka maniera się bierze z nawyków z czasów kibolstwa: Policja nie radzi sobie organizacyjnie z zatrzymywaniem i ewakuowaniem zatrzymanych na 1 linii, a ponieważ nic specjalnego nie zrobili to w ryj i pała się należy za niewinność.

Tymi metodami to urządzicie jatki nawet na paradzie smoków w Krakowie w dzień dziecka. Najpierw w przedszkolaki gazem, a jak w 2 sekundy nie ewakuują się z Rynku to wjazd z pałami. Nie wiadomo co taki przedszkolak ma pod pieluchą
Taki tekst z policyjnego forumka.

Myślę od 15:00 11.11 i dalej nie potrafię wykminić o co chodzi z tymi policjantami w kamizelkach? Dlaczego nie mieli mundurów? To jakieś bojówki policyjne czy co? Wolontariusze?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 15.11.2011, 17:38
Aresztowano kolesia, ktory przyjebal reporterowi. Byly pewne rozwazania - dzieki filmom na YT, czy to nie prowokator. Okazuje sie kolo byl zatrzymany swego czasu za awantury w Bydgoszczy.

Jesli okaze sie ze gosc byl np. z ekipy Legii, to wiadomo jak to rozegraja media.
Kopiacy po glowie glina szybko pojdzie w odstawke.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.11.2011, 17:49
murray napisał(a):Wyświetl post
Taki tekst z policyjnego forumka.

Myślę od 15:00 11.11 i dalej nie potrafię wykminić o co chodzi z tymi policjantami w kamizelkach? Dlaczego nie mieli mundurów? To jakieś bojówki policyjne czy co? Wolontariusze?
Czasami rzucaja takich w czasie demonstracji jako uzupełniacz. Błyskawicznie potrafią ściągnąć koszulki i jak tzrzeba załozyć. Widziałem kiedys takich młodych tajniaków na Pl. Matejki podczas składania kwiatów przez rózne delegacje partyjne i z konsulatów. Kiedy ludzie zaczeli gwizdać i skandować ci rzucali się na nich,i obalali na ziemię i do budy.
Pytanie jest takie (może dla opozycji w Sejmie) kto zezwolił tym tajniakom na uzycie metalowych pałek teleskopowych tzw. batonów. Bo to już nie są przelewki. I jak widać gównarzeria ich ochoczo uzywała. Jesli teraz takich rzeczy się nie wyjaśni to niedługo ten skorumpowany system gdy zacznie sie już chwiać, da im w łapę pistolety z ostrą amunicją.
Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Stary 15.11.2011, 18:31
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Czasami rzucaja takich w czasie demonstracji jako uzupełniacz. Błyskawicznie potrafią ściągnąć koszulki i jak tzrzeba załozyć. Widziałem kiedys takich młodych tajniaków na Pl. Matejki podczas składania kwiatów przez rózne delegacje partyjne i z konsulatów. Kiedy ludzie zaczeli gwizdać i skandować ci rzucali się na nich,i obalali na ziemię i do budy.
Pytanie jest takie (może dla opozycji w Sejmie) kto zezwolił tym tajniakom na uzycie metalowych pałek teleskopowych tzw. batonów. Bo to już nie są przelewki. I jak widać gównarzeria ich ochoczo uzywała. Jesli teraz takich rzeczy się nie wyjaśni to niedługo ten skorumpowany system gdy zacznie sie już chwiać, da im w łapę pistolety z ostrą amunicją.

A mi sie wydaje ,że ani w mediach ani na youtubie za wiele nie da sie zwojować jedyne co można to właśnie wyrażać swoje oburzenie rzucając kostką brukową czy innymi gadżetami publicznego użytku.ile juz ta walka z wiatrakami trwa a jest coraz gorzej..dyplomacja juz poszla w odstawke dawno temu.trzeba sie organizować i opatentować jakiś znak rozpoznawczy zeby jak najmniej tajniaków dostawało sie do "ekip"
Odpowiedz cytując
Krystian14
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 15.11.2011, 18:42
http://www.youtube.com/watch?v=e2U6H...el_video_title

Polecam ten filmik, miałem okazję integrowac się z tymi ludźmi na before party 10/11.11 11 i są niesamowici. Ch. który przemawia jest po części Polakiem choc wychowanym w Szwecji, nauczył się przy okazji kilku wiślackich haseł, tych najważniejszych hehe. Wiślak jak się patrzy

http://www.rp.pl/artykul/252714,7548...j-policji.html
Ostatnio edytowane przez Krystian14 : 15.11.2011 o godz. 18:47.
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
Odpowiedz cytując
bolek73
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 15.11.2011, 23:42
film - widziałem naziola - gorąco polecam http://www.youtube.com/watch?v=pKC2yQODZU8
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 16.11.2011, 10:15
Skoro dzieci z antify mogą, to czemu nie kibice? Zapraszam do lektury.

Cytat:
"na marsz wyjezdzamy z Gdyni w 20os. Na trasie obijamy 3 autokary antify - zero oporu, proboja im pomoc psy ktore tez wylapuja w........ W Warszawie napotykamy ok 50os grupe niemieckiej antify.
Nie zalicza tego dnia do udanych, kroimy 3 flagi (zdjecia kiedys tam) a tych ktorzy sie stawiaja katujemy (np kopiac ich z calej sily w dupska).
W drodze na marsz udaje sie przewrocic 3 wolnostojace kebaby oraz 2 suki policyjne. Jak docieramy na plac konstytucji niestety ruszamy z pochodem :(. Przy pomniku dmowskiego spiecie zpsami ktore skutecznie obijamy (znaczy psy od nich lezy ok 50policjanow ktorzy traca pałki i tarcze od nas 1 zawieniety ale odbity w moment).
Dozbrajamy sie jeszcze w siekiery i idziemyw miasto.
W Warszawie rozklejamy vlepki anty antifa i lejemy kazdego to ma długie włosy, zaslonieta twarz i moze byc lewakiem.
widzimy w metrze grupe ok 100os, staramy sie przewrocic metro ale nie da rady wiec wpadamy do metra i staramy sie ich powyciagac ale nietety siedza przyklejeni brudem do ziemi wiec zostaje staromodne kopanie po dupsku. powrot juz spokojnijszy poza kilkoma spalonymi stacjami benzynowymi.
To byl ciezki dzien"

Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.11.2011, 12:15
A na drzewach zamiast liści będą wisieć wrogowie Ojczyzny,
Czy to żydek czy komuszek wszyscy równo będą wisieć
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 16.11.2011, 21:03
www.youtube.com/watch?v=dMtE2cCBWz4
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
SONNE
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 16.11.2011, 21:42
http://www.youtube.com/watch?v=MJPNK...eature=related
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów