The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 11:49
Powiedzmy sobie tak jeśli Simeone by przyszedł dostał jakąś kasę na transfery i udało mu się przypadkiem np w przyszłym roku po mistrzostwie wejść do grupy LE tam pokazał by się z dobrej strony przypadkowe wyjście z grupy ma otwartą drogę do europejskich średniaków. CV już całkiem niezłe 2 Mistrzostwa Argentyny Mistrzostwo Polski z Wisła która przegrała z Karabachem wyjście z tą Wisłą z grupy zyskał by miano cudotwórcy i jakiś dorobek europejski by miał do tego znane piłkarskie nazwisko i wydaje mi się że to dla niego szybki awans i podwalina pod europejską karierę trenerską.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.08.2010, 11:58
rozan napisał(a):Wyświetl post
Simeone takim właśnie trenerem jest uczył się w Argentynie, tam popełniał błędy, które przeplatał spektakularnymi sukcesami. Teraz czas na ustabilizowanie formy (tak jak zrobił to Dan po odejściu z Wisły).

p.s.
Dla mnie te wszystkie dywagacje są nieusprawiedliwione, nie mamy pojęcia jakiego typu trenera szuka zarząd, może być stary, może być młody byleby preferował ofensywny techniczny football i potrafił motywować zawodników! A dziś liczę na 3 punkty i grad bramek ;-)
zarząd szuka nowego Dana Petrescu. To jasne jak słońce.
Zagraniczny trener, z odpowiednim warsztatem szkoleniowym ! Lepiej młodszy, gdyż wiadomo wieksza charyzma

Idealny byłby wg. mnie ...Slaven Bilić.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.08.2010, 12:14
A ja się dalej będe upierał przy tym, żeby Kulawik był trenerem na tą rundę, niech wyciśnie z tych zawodników których mamy aktualnie jak najwięcej sie da. A trenerem od stycznia Wiktor Goncharenko...
Casanunda
Junior Member

Od: 01.2003

Stary 08.08.2010, 12:16
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
A ja Bogdana Wentę!
Jedyny polski trener, który coś potrafi

oj, zeby takiego w wersji pilkarskiej znalesc - to bylby raj na ziemi dla kibicow

a napewno pieklo na ziemi dla obecnych graczy Wisly
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
— Benjamin Franklin
DwayneWade3
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 08.08.2010, 12:20
Wiktor Goncharenko?
Albo wikipedia się myli, albo on ma 33 lata...
Manager89
Senior Member

Stary 08.08.2010, 12:21
DwayneWade3 napisał(a):Wyświetl post
Wiktor Goncharenko?
Albo wikipedia się myli, albo on ma 33 lata...
Wikipedia się najprawdopodobniej nie myli...
DwayneWade3
Junior Member

Stary 08.08.2010, 12:25
Bez przesady. Chcecie mieć 33 letniego trenera? Nie jest waszym zdaniem troszkę za młody?
38 lat minimum. Według mnie.
Manager89
Senior Member

Stary 08.08.2010, 12:27
Bez przesady. Chcecie mieć 33 letniego trenera? Nie jest waszym zdaniem troszkę za młody?
Liczy się wiek czy osiągnięcia i umiejętności
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.08.2010, 12:27
Dal mnie może być ktokolwiek, byle nasi "piłkarze" po treningach pluli krwią.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2010, 12:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dal mnie może być ktokolwiek, byle nasi "piłkarze" po treningach pluli krwią.
najpierw to powinni zatrudnic nauczyciela jakiegos wspólnego jezyka, bo chłopaki sie wogole nie rozumieją!
ale niestety, zarząd ma to w dupie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Q13SON
Senior Member

Stary 08.08.2010, 12:34
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
wyraźnie było powiedziane ze szukają trenera zaganicą...
Ty tu kolego chyba od wczoraj jesteś albo niedawno do Polski się przeprowadziłeś.
Tutaj wzorem jest Jurczyński Jeż który dementował że dementował jakoby miał dementować.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.08.2010, 12:43
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Ty tu kolego chyba od wczoraj jesteś albo niedawno do Polski się przeprowadziłeś.
Tutaj wzorem jest Jurczyński Jeż który dementował że dementował jakoby miał dementować.

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na zagranicznego trenera.
Eppur si muove!
DwayneWade3
Junior Member

Stary 08.08.2010, 12:52
Cytat:
Liczy się wiek czy osiągnięcia i umiejętności
Chcecie 33 letniego trenera?
Wyobraźcie sobie taką sytuację - macie lekcję W-F w szkole. Waszym nauczycielem jest jakiś chłopak w waszym wieku albo młodszy o rok czy dwa. Karze wam biegać test coopera 12-minutowy. Niektórzy biegają, niektórzy nie. Ci co biegali, dostali słabe oceny. I co? Cała klasa olewa nauczyciela, jeździ po nim jakimiś tekstami, zero przykładania się do treningów i wagarowanie.
Wy na prawdę myślicie, że taki Małecki będzie się słuchał jakiegoś trenera tylko dlatego, że on jest od niego o kilka lat starszy? Będzie polecenie biegania, gwiazdor Patryk strzeli focha i taki oto trening zawodnika, który aspiruje do gry w pierwszej 11-stce.
To musi być ktoś, kto ma minimum 38, 40 lat i jest wzorem dla zawodników. Dlatego taki Simeone, czy mój faworyt z poprzedniej strony tematu, Bruno Metsu nie pozwoli sobie nikomu podszkoczyć, a szacunek piłkarzy do niego i jego sukcesów z kariery trenerskiej czy piłkarskiej zmusi naszych zawodników do harówy na meczach i treningach. Bo prawda jest tylko jedna - nasi piłkarze mają problem typu moralnego. Oni umieją grać, ale nie chce im się tego robić. I żaden wspaniały trenet taktyk tego nie zmieni, tylko taki, o silnym temperamencie i ostrym charakterze - czyli typ Diego Simeone.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 08.08.2010, 12:56
Wyobraźcie sobie taką sytuację - macie lekcję W-F w szkole. Waszym nauczycielem jest jakiś chłopak w waszym wieku albo młodszy o rok czy dwa. Karze wam biegać test coopera 12-minutowy. Niektórzy biegają, niektórzy nie. Ci co biegali, dostali słabe oceny. I co? Cała klasa olewa nauczyciela, jeździ po nim jakimiś tekstami, zero przykładania się do treningów i wagarowanie.
Wy na prawdę myślicie, że taki Małecki będzie się słuchał jakiegoś trenera tylko dlatego, że on jest od niego o kilka lat starszy? Będzie polecenie biegania, gwiazdor Patryk strzeli focha i taki oto trening zawodnika, który aspiruje do gry w pierwszej 11-stce.
To musi być ktoś, kto ma minimum 38, 40 lat i jest wzorem dla zawodników. Dlatego taki Simeone, czy mój faworyt z poprzedniej strony tematu, Bruno Metsu nie pozwoli sobie nikomu podszkoczyć, a szacunek piłkarzy do niego i jego sukcesów z kariery trenerskiej czy piłkarskiej zmusi naszych zawodników do harówy na meczach i treningach. Bo prawda jest tylko jedna - nasi piłkarze mają problem typu moralnego. Oni umieją grać, ale nie chce im się tego robić. I żaden wspaniały trenet taktyk tego nie zmieni, tylko taki, o silnym temperamencie i ostrym charakterze - czyli typ Diego Simeone.

Zapiszę sobie tego posta, bo jest wielka szansa, ze większych bredni na tym forum już nie będzie.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2010, 13:01
Aha czyli tak mamy wybierać trenerów? A miałeś jakieś kryterium by stwierdzić, że minimum 38 lat to dobry wiek dla trenera? 37 lat to już nie i odpada?
Ale ludzie - Basałaj wyraźnie powiedział, że to będzie trener, który zaszczepi w naszych grajkach(o ile da się to oczywiście zrobić) zagraniczny styl z zachodnich lig, więc trop tego białoruskiego specmajstra odpada, no chyba że o czymś nie wiem, że trenował w przeszłości jakiś Manchester United... ;-)
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2010, 13:06

No to mnie przekonałeś. Jeszcze piłkarze by przynieśli zwolenienia od lekarza i byłoby pozamiatane.
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.08.2010, 13:06
gigant napisał(a):Wyświetl post

Zapiszę sobie tego posta, bo jest wielka szansa, ze większych bredni na tym forum już nie będzie.
Ostatnie dwa zdania tego co napisał kolega wyżej są bardzo trafne.. czy to jest aż tak śmieszne?

Ja również uważam że trenerem powinien być człowiek z silną osobowością a nie jakiś odgrzewany dziadziuś.

Osobiście odnosiłem wrażenie patrząc na trenera Kasperczaka, że ten się już tak nie angażuje jak podczas jego wcześniejszej kadencji , że jest mu już to troszeczkę w jakiś sposób obojętne, że prowadzenie Wisły już go nie cieszy.

Poczekamy i zobaczymy jakiego to nam trenera los podrzuci.
Oby to był trafny wybór.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2010, 13:23
33 lata ma ale już prowadził zespół w lidze mistrzów i lidze europejskiej.Białorusin szybciej zrozumie Polaka niż Argentyńczyk
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.08.2010 o godz. 13:48.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2010, 13:26
kolega chyba jeszcze w gimnazjum siedzi , skoro takie brednie wypisuje

mamy do czynienia z dorosłymi ludzmi , a nie z dziećmi na w-fie

w zakładach pracy kierownik/ prezes jest młodszy od swoich pracowników - znaczy że mogą mieć go w dupie ? wprost przeciwnie , są od niego zależni , za takie wybryki jakie wyczyniał Małecki czeka zawodników surowa kara

Jeśli tylko ma odpowiedni charakter , kwalifikacje , dobre CV to nie jest istotne czy ma 33 czy 38 lat.Młody trener to w tej chwili pojęcie względne i mozna nim uznac jeszcze ludzi przed 50 . Jeśli daje sobie wejść na głowe to też wiek nie jest istotny . Bo w wieku 50 lat dalej będzie miekkim ch*** robiony .

I z drugiej strony . Małecki śmie pyskowac do gościa po 60 ( czyt Kasperczak ) , więc kogo trzeba zatrudnić ? 100 latka idąc takim tokiem rozumowania ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.08.2010 o godz. 13:28.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 08.08.2010, 13:32
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnie dwa zdania tego co napisał kolega wyżej są bardzo trafne.. czy to jest aż tak śmieszne?

Ja również uważam że trenerem powinien być człowiek z silną osobowością a nie jakiś odgrzewany dziadziuś.

Osobiście odnosiłem wrażenie patrząc na trenera Kasperczaka, że ten się już tak nie angażuje jak podczas jego wcześniejszej kadencji , że jest mu już to troszeczkę w jakiś sposób obojętne, że prowadzenie Wisły już go nie cieszy.

Poczekamy i zobaczymy jakiego to nam trenera los podrzuci.
Oby to był trafny wybór.
On tam nawet więcej trafnych słów napisał, szkoda tylko ze pierwszą częscią posta i jakimś WF zatarł wszystko.
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 08.08.2010, 13:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
zarząd szuka nowego Dana Petrescu. To jasne jak słońce.
Zagraniczny trener, z odpowiednim warsztatem szkoleniowym ! Lepiej młodszy, gdyż wiadomo wieksza charyzma

Idealny byłby wg. mnie ...Slaven Bilić.
No piekna kandydatura lecz niestety nierealna...
Czyz on nadal nie menadzeruje Chorwacji
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2010, 13:59
w sumie co do Diego znam tylko tego z Werderu,ale Simeone jak na byłego piłkarza Interu w porównaniu do Larssona ma większe osiągnięcia trenerskie może by ściągnął znajome twarze z Interu lub Atletico do sztabu(wtedy Wisła była już kompletna pod względem sztabu i drużyny która i tak już jest niezła) nie wiem co do Larssona to jako piłkarz grał w wielikch klubach i piłkarzem był bardzo dobrym ale jako trener 2 ligowca zajął 7 miejsce i to mnie martwi nikt by chyba w Krakowie nie podarował blamażu większego od ostatniego z Azerami gdyby Wisła zajęła 7 miejsce w tabeli
Manager89
Senior Member

Stary 08.08.2010, 14:04
Ja wiem, że nasze gwiazdeczki są rozpuszczone, ale to nie są dzieci z przedszkola!! Wielu z Was zapewne ma szefów młodszych od siebie i zapewne nikt nie olewa pracy bo szef ma 25 lat na nie 40.

Wiktor Goncharenko ma na koncie kilka tytułów Mistrza Białorusi, wprowadził BATE do fazy grupowej Ligi Mistrzów, sezon potem grafi bodajże w Lidze Europejskiej...
Powinien istnieć jasny regulamin i taryfikator kar... Piłkarz spóźnia się na trening to po kieszeni go... Nieważne czy byłby to Żurawski, Brożek, Małecki czy Kamil Rado...
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 08.08.2010 o godz. 14:11.
DwayneWade3
Junior Member

Stary 08.08.2010, 14:13
Z tej dwójki, która podobno przyjęła wstępne propozycje pracy - Simeone i Larsson - zdecydowanie jestem za tym pierwszym. Mógłby nam wiele więcej pomóc niż Henrik. O ile mi wiadomo, to był defensywnym pomocnikiem, a w defensywie mamy właśnie największe kłopoty. Na pewno zna się na obronie i mógłby nam w tym elemencie pomóc, a i ofensywa by nie straciła na tym, bo jak ktoś już wspominał, mógłby dużo stawiać na Riosa.
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2010, 14:28
Z tej dwójki, która podobno przyjęła wstępne propozycje pracy - Simeone i Larsson - zdecydowanie jestem za tym pierwszym. Mógłby nam wiele więcej pomóc niż Henrik. O ile mi wiadomo, to był defensywnym pomocnikiem, a w defensywie mamy właśnie największe kłopoty. Na pewno zna się na obronie i mógłby nam w tym elemencie pomóc, a i ofensywa by nie straciła na tym, bo jak ktoś już wspominał, mógłby dużo stawiać na Riosa.
On grał bardziej w stylu Gerrarda, nie tylko rozbijał ataki ale też strzelał sporo bramek. Właśnie piłkarz o podobnej charakterystyce do Diego (oczywiście o umiejętnościach takich można tylko pomarzyć) bardzo by się Wiśle przydał. To był po prostu pomocnik kompletny. Chciałbym go jako trenera bo na boisku był twardzielem nie mniejszym niż Dan. Zapewne piłkarze by piszczeli na treningach nie mniej niż za Dana.
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.08.2010, 14:31
W przerwie zimowej nie będzie przebudoiwy zespołu Basałaj powiedzał że na pytanie w skarbie kibica co chciałby pan pomyślec sobie w grudniu odpowiedział ze będziemy po poł roku pracy w nowym modelu zarzadzania klubem.Będzie dyrektor sportowy, będzie profesjonalny dział skautingu.Wzmicnimy się 2-3 zawodnikami , ale w ten sposob zostaną oni wybrani po naprwade głębokiej analizie .Powinnismy sciągnac na zime stopera dobrego,lewego obronce i jakiegos rozgrywajacego.

Nowy trener nie powinien sie opoerdzielac z naszymi gwiazdkami z koziej dup**** tylko zagonic ich do naprawde cięzkiej roboty bo tak jak grali z Karabachem to była porażka jedynym piłkarze który dorównywał Azerom i ktoremu chciało się grac był Paweł Brożek a reszata to przysłowiowa padlina :/ grali jak cioty :/ Mam nadzieje że przyjdzie trener z zagranicy który zaczepi w nich jakis styl i przgotuje motorycznie do sezonu a jak nasze gwiazdki będą narzekac ze dostaja wycisk i łapac przez to kątuje to będzie to znak że się nie nadaja do grania w piłke na wysokim poziomie i nie ma miejsc dla niech w Wiśle !!!!!!

Szukać trenrea który zagoni ich do roboty i piłkarzy z jajami gdzie będza zapier**** na boisku i i grysc trawe bo juz miarka się przebrała za dużo poryty mamy w tych eurpoejskich rozgrywkach polska liga nic nie znaczy bo jest strasznie słaba niestety :/
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2010, 15:12
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
W przerwie zimowej nie będzie przebudoiwy zespołu Basałaj powiedzał że na pytanie w skarbie kibica co chciałby pan pomyślec sobie w grudniu odpowiedział ze będziemy po poł roku pracy w nowym modelu zarzadzania klubem.Będzie dyrektor sportowy, będzie profesjonalny dział skautingu.Wzmicnimy się 2-3 zawodnikami , ale w ten sposob zostaną oni wybrani po naprwade głębokiej analizie .Powinnismy sciągnac na zime stopera dobrego,lewego obronce i jakiegos rozgrywajacego.
Ale co to znaczy, że nie będzie przebudowy? Ta przebudowa już jakby trwa. Zespół będzie potrzebował dobrego rozgrywającego już w grudniu, by móc skutecznie walczyć w pucharach, o ile będzie mu to dane.

Co do trenera, to pewnie zostanie nim Diego Simeone... jak tak prorok zbymak mówił, to znaczy, że tak będzie.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2010, 15:12
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
w skarbie kibica napisal ze naszym trenerem jest Kasperczak , to dlaczego juz go z nami nie ma ?

plany sie weryfikuje , jakby kolega nie wiedzial
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.08.2010, 15:17
bonawentura napisał(a):Wyświetl post

Co do trenera, to pewnie zostanie nim Diego Simeone... jak tak prorok zbymak mówił, to znaczy, że tak będzie.

nic takiego nie pisal, tylko ze wyrazili wstepne zainteresowanie praca w Wisle, co nie oznacza ze ktos z nich obejmie stanowisko trenera.. sa jeszcze inni kandydaci
DwayneWade3
Junior Member

Stary 08.08.2010, 15:29
Cytat:
nic takiego nie pisal, tylko ze wyrazili wstepne zainteresowanie praca w Wisle, co nie oznacza ze ktos z nich obejmie stanowisko trenera.. sa jeszcze inni kandydaci
Znane są nazwiska?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów