|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie tak jeśli Simeone by przyszedł dostał jakąś kasę na transfery i udało mu się przypadkiem np w przyszłym roku po mistrzostwie wejść do grupy LE tam pokazał by się z dobrej strony przypadkowe wyjście z grupy ma otwartą drogę do europejskich średniaków. CV już całkiem niezłe 2 Mistrzostwa Argentyny Mistrzostwo Polski z Wisła która przegrała z Karabachem wyjście z tą Wisłą z grupy zyskał by miano cudotwórcy i jakiś dorobek europejski by miał do tego znane piłkarskie nazwisko i wydaje mi się że to dla niego szybki awans i podwalina pod europejską karierę trenerską.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Zagraniczny trener, z odpowiednim warsztatem szkoleniowym ! Lepiej młodszy, gdyż wiadomo wieksza charyzma Idealny byłby wg. mnie ...Slaven Bilić. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A ja się dalej będe upierał przy tym, żeby Kulawik był trenerem na tą rundę, niech wyciśnie z tych zawodników których mamy aktualnie jak najwięcej sie da. A trenerem od stycznia Wiktor Goncharenko...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
oj, zeby takiego w wersji pilkarskiej znalesc - to bylby raj na ziemi dla kibicow a napewno pieklo na ziemi dla obecnych graczy Wisly ![]() ![]()
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
— Benjamin Franklin |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wiktor Goncharenko?
Albo wikipedia się myli, albo on ma 33 lata... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Bez przesady. Chcecie mieć 33 letniego trenera? Nie jest waszym zdaniem troszkę za młody?
38 lat minimum. Według mnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dal mnie może być ktokolwiek, byle nasi "piłkarze" po treningach pluli krwią.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
najpierw to powinni zatrudnic nauczyciela jakiegos wspólnego jezyka, bo chłopaki sie wogole nie rozumieją!
ale niestety, zarząd ma to w dupie ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ty tu kolego chyba od wczoraj jesteś albo niedawno do Polski się przeprowadziłeś.
Tutaj wzorem jest Jurczyński Jeż który dementował że dementował jakoby miał dementować. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na zagranicznego trenera. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Wyobraźcie sobie taką sytuację - macie lekcję W-F w szkole. Waszym nauczycielem jest jakiś chłopak w waszym wieku albo młodszy o rok czy dwa. Karze wam biegać test coopera 12-minutowy. Niektórzy biegają, niektórzy nie. Ci co biegali, dostali słabe oceny. I co? Cała klasa olewa nauczyciela, jeździ po nim jakimiś tekstami, zero przykładania się do treningów i wagarowanie. Wy na prawdę myślicie, że taki Małecki będzie się słuchał jakiegoś trenera tylko dlatego, że on jest od niego o kilka lat starszy? Będzie polecenie biegania, gwiazdor Patryk strzeli focha i taki oto trening zawodnika, który aspiruje do gry w pierwszej 11-stce. To musi być ktoś, kto ma minimum 38, 40 lat i jest wzorem dla zawodników. Dlatego taki Simeone, czy mój faworyt z poprzedniej strony tematu, Bruno Metsu nie pozwoli sobie nikomu podszkoczyć, a szacunek piłkarzy do niego i jego sukcesów z kariery trenerskiej czy piłkarskiej zmusi naszych zawodników do harówy na meczach i treningach. Bo prawda jest tylko jedna - nasi piłkarze mają problem typu moralnego. Oni umieją grać, ale nie chce im się tego robić. I żaden wspaniały trenet taktyk tego nie zmieni, tylko taki, o silnym temperamencie i ostrym charakterze - czyli typ Diego Simeone. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
![]() Zapiszę sobie tego posta, bo jest wielka szansa, ze większych bredni na tym forum już nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ale ludzie - Basałaj wyraźnie powiedział, że to będzie trener, który zaszczepi w naszych grajkach(o ile da się to oczywiście zrobić) zagraniczny styl z zachodnich lig, więc trop tego białoruskiego specmajstra odpada, no chyba że o czymś nie wiem, że trenował w przeszłości jakiś Manchester United... ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
No to mnie przekonałeś. Jeszcze piłkarze by przynieśli zwolenienia od lekarza i byłoby pozamiatane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Ja również uważam że trenerem powinien być człowiek z silną osobowością a nie jakiś odgrzewany dziadziuś. Osobiście odnosiłem wrażenie patrząc na trenera Kasperczaka, że ten się już tak nie angażuje jak podczas jego wcześniejszej kadencji , że jest mu już to troszeczkę w jakiś sposób obojętne, że prowadzenie Wisły już go nie cieszy. Poczekamy i zobaczymy jakiego to nam trenera los podrzuci. Oby to był trafny wybór. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
33 lata ma ale już prowadził zespół w lidze mistrzów i lidze europejskiej.Białorusin szybciej zrozumie Polaka niż Argentyńczyk
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.08.2010 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
mamy do czynienia z dorosłymi ludzmi , a nie z dziećmi na w-fie w zakładach pracy kierownik/ prezes jest młodszy od swoich pracowników - znaczy że mogą mieć go w dupie ? wprost przeciwnie , są od niego zależni , za takie wybryki jakie wyczyniał Małecki czeka zawodników surowa kara Jeśli tylko ma odpowiedni charakter , kwalifikacje , dobre CV to nie jest istotne czy ma 33 czy 38 lat.Młody trener to w tej chwili pojęcie względne i mozna nim uznac jeszcze ludzi przed 50 . Jeśli daje sobie wejść na głowe to też wiek nie jest istotny . Bo w wieku 50 lat dalej będzie miekkim ch*** robiony . I z drugiej strony . Małecki śmie pyskowac do gościa po 60 ( czyt Kasperczak ) , więc kogo trzeba zatrudnić ? 100 latka idąc takim tokiem rozumowania ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.08.2010 o godz. 13:28.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Czyz on nadal nie menadzeruje Chorwacji |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
w sumie co do Diego znam tylko tego z Werderu,ale Simeone jak na byłego piłkarza Interu w porównaniu do Larssona ma większe osiągnięcia trenerskie może by ściągnął znajome twarze z Interu lub Atletico do sztabu(wtedy Wisła była już kompletna pod względem sztabu i drużyny która i tak już jest niezła) nie wiem co do Larssona to jako piłkarz grał w wielikch klubach i piłkarzem był bardzo dobrym ale jako trener 2 ligowca zajął 7 miejsce i to mnie martwi nikt by chyba w Krakowie nie podarował blamażu większego od ostatniego z Azerami gdyby Wisła zajęła 7 miejsce w tabeli
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiktor Goncharenko ma na koncie kilka tytułów Mistrza Białorusi, wprowadził BATE do fazy grupowej Ligi Mistrzów, sezon potem grafi bodajże w Lidze Europejskiej... Powinien istnieć jasny regulamin i taryfikator kar... Piłkarz spóźnia się na trening to po kieszeni go... Nieważne czy byłby to Żurawski, Brożek, Małecki czy Kamil Rado...
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 08.08.2010 o godz. 14:11.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Z tej dwójki, która podobno przyjęła wstępne propozycje pracy - Simeone i Larsson - zdecydowanie jestem za tym pierwszym. Mógłby nam wiele więcej pomóc niż Henrik. O ile mi wiadomo, to był defensywnym pomocnikiem, a w defensywie mamy właśnie największe kłopoty. Na pewno zna się na obronie i mógłby nam w tym elemencie pomóc, a i ofensywa by nie straciła na tym, bo jak ktoś już wspominał, mógłby dużo stawiać na Riosa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W przerwie zimowej nie będzie przebudoiwy zespołu Basałaj powiedzał że na pytanie w skarbie kibica co chciałby pan pomyślec sobie w grudniu odpowiedział ze będziemy po poł roku pracy w nowym modelu zarzadzania klubem.Będzie dyrektor sportowy, będzie profesjonalny dział skautingu.Wzmicnimy się 2-3 zawodnikami , ale w ten sposob zostaną oni wybrani po naprwade głębokiej analizie .Powinnismy sciągnac na zime stopera dobrego,lewego obronce i jakiegos rozgrywajacego.
Nowy trener nie powinien sie opoerdzielac z naszymi gwiazdkami z koziej dup**** tylko zagonic ich do naprawde cięzkiej roboty bo tak jak grali z Karabachem to była porażka jedynym piłkarze który dorównywał Azerom i ktoremu chciało się grac był Paweł Brożek a reszata to przysłowiowa padlina :/ grali jak cioty :/ Mam nadzieje że przyjdzie trener z zagranicy który zaczepi w nich jakis styl i przgotuje motorycznie do sezonu a jak nasze gwiazdki będą narzekac ze dostaja wycisk i łapac przez to kątuje to będzie to znak że się nie nadaja do grania w piłke na wysokim poziomie i nie ma miejsc dla niech w Wiśle !!!!!! Szukać trenrea który zagoni ich do roboty i piłkarzy z jajami gdzie będza zapier**** na boisku i i grysc trawe bo juz miarka się przebrała za dużo poryty mamy w tych eurpoejskich rozgrywkach polska liga nic nie znaczy bo jest strasznie słaba niestety :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Co do trenera, to pewnie zostanie nim Diego Simeone... jak tak prorok zbymak mówił, to znaczy, że tak będzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
plany sie weryfikuje , jakby kolega nie wiedzial |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
nic takiego nie pisal, tylko ze wyrazili wstepne zainteresowanie praca w Wisle, co nie oznacza ze ktos z nich obejmie stanowisko trenera.. sa jeszcze inni kandydaci ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|