The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2009, 15:16
Ciesze sie ze juz go nie ma bo niestety jego prace oceniam negatywnie i srednio mnie obchodzi jakie mial kompetencje bo jakby nie było był dyrektorem a nie jakims tam specjalista ds. sportowych.

Co po nim zostaje? bardzo, bardzo szczupla kadra, transfery - jakkolwiek by ich nie oceniac (a były i bardzo dobre i srednie i niewypaly), ktore nie zwiekszyly rywalizacji w druzynie (i niech nikt nie mowi ze taki klub jakim jest Wisła nie stac na utrzymywanie po dwoch graczy na dana pozycje), brak pozyskania chocby jednego piłkarza mogacego przyciagnac ludzi na mecz, brak znaczacych sprzedazy w ostatnim roku.

Mam nadzieje ze skoro Cupiał zaufał Skorzy to zbuduje on zespól w którym bedzie jakas rywalizacja przestanie byc tak ze 95% osob z tego forum trafnie przewiduje podstawowy skład wraz ze zmianami na każdy kolejny mecz.

Plusem jest to ze wyczyscil kadre z drogich wiecznie kontuzjowanych, pozbawionych ambicji graczy. Ale klub to ciaglosc nie mozna pozbywac sie takiej ilosci pilkarzy nie sprowadzajac w zamian nikogo, zwlaszcza jesli sie nie chce/ nie moze postawic na wychowankow
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.09.2009, 15:17
WiślakMyślenice napisał(a):
Albo też nieumiejętne przystosowanie się do taktyki nowego zespołu przez zawodników. W Zagłębiu Lubin Łobodziński był najlepszym prawoskrzydłowym w lidze i strzelał dużo goli. Pytanie tylko, dlaczego teraz nie może tego powtórzyć w Wiśle?

Poza tym, mamy dwóch nowych scoutów. Klejdinst zna się jak mało kto na polskich talentach, a Csaplar zna świetnie rynek czeski. Może dzięki ich pomocy Skorża trafniej wybierałby nowych zawodników do składu?
Co do drugiej czesci Twojej wypowiedzi, to powiem tylko tyle - OBY.

Natomiast z tym Lobodzinskim, naprawde mogles mi juz darowac Szczerze mowiac, ze swojej strony wyczerpalem ten temat do granic
Nie wiem tylko gdzie i kiedy Lobo byl tym najlepszym prawoskrzydlowym. Moze w prasie. Ale gdybys poczytal archiwalne wypowiedzi kibicow Zaglebia, to nawet oni niezbyt sobie go tam cenili jeszcze zanim trafil do Wisly.
Wcale tez nie strzelal duzo goli. Raz chyba ustrzelil 7 bramek w sezonie [2004/05], co przyznaje ze sam nie wiem jak mu sie udalo, ale to bylo dawno i nieprawda
W kazdym razie w momencie kiedy do nas przychodzil, jego bilans brzmial zero bramek i zero asyst w calej rundzie, co nie wyglada najlepiej jak na "najlepszego prawoskrzydlowego w lidze". I ciezko wobec tego mowic, aby pod reka Skorzy obnizyl loty.

Edit : jeszcze co do Bednarza, tak sobie wlasnie przypomnialem, ze kiedy obejmowal stery, mowil iz podejmuje sie wyzwania, gdyz wierzy ze polski zespol w koncu zagra w LM, tymczasem w dobie gdy awans do LM stal sie latwiejszy niz kiedykolwiek, marzenia prysnely w starciu z...Levadia. Jest to niewatpliwie takze jego osobista tragedia i gdyby ktos mu wczesniej powiedzial, ze dwa i pol roku jego kadencji przyniosa taki efekt, to pewnie sam by w to nie uwierzyl.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 01.09.2009 o godz. 16:35.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.09.2009, 15:18
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post

Gdybyśmy chcieli sprzedać Sobolewskiego- powiedzielibyśmy 1 milion euro.
Powiedzieć możemy, Sobol jest dobry ale stary i za takich graczy się tyle nie płaci.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Cytat:
Moim zdaniem szkoda, obawiam się jednego, że jak chłopaki po jesieni będą w czubie z przewagą 10 - 12 punktów, to może i Skorża polecieć i całe plany pójdą w łęb
Taa, na pewno zwolnią trenera (upss, menedżera), który w połowie sezonu ma 10-12 pkt. w tabeli przewagi nad resztą
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Bednarz potrafił robić dobre transfery ale lubił też za wiele obiecywać.

Zawodnicy często się skarżyli, że chodzili do dyrektora sportowego w sprawie swoich kontraktów i odchodzili z kwitkiem bo ten nie miał czasu. Skorża będzie miał więcej czasu jak Bednarz?

Przydałoby się jeszcze rozszerzyć sieć skautingu bo ci dwaj raczej mają za zadanie szukać młodych i utalentowanych zawodników którzy przyjdą za darmo a odejdą za wielkie pieniądze.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.09.2009, 15:24
thechris napisał(a):Wyświetl post
Ale radość Najlepszy transfer Wisły tego lata Wreszcie pozbyliśmy się tego Legionisty. I nie podzielam Waszej opinii, i jakoś nie widzę powodów, żeby mu za cokolwiek dziękować w ciągu tych dwóch lat. Ja się cieszę, że facet zniknie z Reymonta.
Wspaniały, wysycony merytorycznymi argumentami post.
Czyli co?Cieszysz się, że odchodzi bo:
A)był piłkarzem Legii.
B)jest łysy.
C)Robił złe transfery i mamy przez nie długi mimo 2 pod rząd mistrzostw Polski.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.09.2009, 15:27
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Taa, na pewno zwolnią trenera (upss, menedżera), który w połowie sezonu ma 10-12 pkt. w tabeli przewagi nad resztą

Moim zdaniem to ma sens. Nowy trener nie miałby nerwówki, i miałby czas na spokojne zbudowanie zespołu na legendarne puchary europejskie.
.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem tego - "przepłacony" Jirsak.

Gdybyśmy chcieli sprzedać Sobolewskiego- powiedzielibyśmy 1 milion euro.
Gdybyśmy chcieli sprzedać Diaza- powiedzielibyśmy 1,5 miliona euro.

A kupujemy gościa za 700 tys i chcemy by był 2 razy lepszy niż wyżej wymienieni. Czy tylko ja nic z tego nie rozumiem?
Z drugiej strony Amica dała za Stilica 500tys i gość nieźle szalał dopóki mu się chciała, a potem spokojnie mogli go opchnąć za 4-5 razy tyle.
Legia za Iwańskiego - 600 tys. i to na pewno daleko ważniejszy zawodnik dla nich niz dla nas Jirsak.
Wisła dała za przywołanego Diaza - 200? 300tys.? Jest z niego o wiele wiecej pożytku niż z grzejacego ławę Tomasa...
Można taniej? Jak widać można...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Skorże Pan Cupiał oszczędził po Lewadii,Bednarz już tyle szczęcia nie miał.Coś trzeba było zmienic
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 01.09.2009, 15:32
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Widać z historią najnowszą kolega na bakier, a może kolega dopiero co został odhibernowany ?
Moze przypomnę koledze, że Henryk K. miał 8 pkt przewagi, a Wisła goliła leszczy w lidze 3-4 golami i po rundzie jesiennej został wyrzucony ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 01.09.2009, 15:36
A nie było to przypadkiem po wtopie w pucharach z Tbilisi?

Analogiczna sytacja,
.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.09.2009, 15:40
kowal zawinił, a Cygana powiesili
tyle w temacie.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.09.2009, 15:41
arti napisał(a):Wyświetl post
Pytanie jakie miał kompetencje i co naprawdę mógł?

Takie sprawy jak chociażby:
1) sprawa Kosowskiego
2) poszukiwania bramkarza
3) poszukiwania sensownego drugiego napastnika przez ostatni rok
4) załatwianie zastępcy Baszcza i Clebera=skład w jakim przystąpiliśmy do meczów z Levadią
5) Kokos
6) Mocno przepłacony Jirsak
7) Niedokonany transfer R.Lewandowskiego
8) również rok temu za wąska kadra przed startem ligi = wtopa z TH i cienka końcówka rundy jesiennej

to sporego formatu klopsy, pytanie kto w jakim stopniu w nich zawinił.

Na plus - Skorża, Marcelo, w mniejszym stopniu Diaz. Z oceną transferu Kirma, a tym bardziej Garguły bym poczekał. Wydawało się, że to bardzo dobre strzały, a może skończyć się różnie.

Nie zapomnę mu urlopu w czerwcu 2008 - jak trzeba było wzmacniać kadrę i gadania od rzeczy w lidze+ extra latem/jesienią 2008.

Nie mając dostępu do informacji z pierwszej ręki z klubu niie wiem czy mam sie cieszyć czy płakać z powodu wywalenia JB.
Reasumując - dziękuję za przeszło 2 lata pracy w Wiśle i wszystkiego dobrego w życiu po Wiśle panie Jacku.
Następny odhibernowany, te żeczy się już tłukło na forum po stokroć:
ad:
1. kilka wątków wyżej
2,3 i 4 - góra chciała gwiazdę ale z kartą w ręku czyli za darmo
5 - sodówka jak Lewandowski, Siwy zrobił z niego gwiazdę
6- masz wątek czy dwa wyzej
7- masz też kilka wątków wyżej, w Wiśle nie miał pewnego miejsca w składzie
8 - wtopa z TH - drużyną wtedy może osłabioną ale bądź co bądź najsilniejszą ligą świata, porównaj budżety WK i TH
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Stary 01.09.2009, 15:46
Ale paranoja. Zwolnili gościa, który był najmniej odpowiedzialny za odpadnięcie z pucharów i zrobili z niego kozła ofiarnego (kto wierzy w jakąś zmianę funkcjonowania klubu to gratuluję). Jedna z najbardziej profesjonalnie działających osób w naszym klubie w ostatnich latach.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.09.2009, 15:57
Cytat:
Jacek Bednarz to były piłkarz, który w swojej karierze grał w m.in. Ruchu Chorzów, Legii Warszawa i Wiśle Kraków
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,69...wym_Wisly.html

Nie ma to jak gazeta.pl ; )
Ostatnio edytowane przez eMTe : 01.09.2009 o godz. 16:03.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.09.2009, 16:10
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Wspaniały, wysycony merytorycznymi argumentami post.
Czyli co?Cieszysz się, że odchodzi bo:
A)był piłkarzem Legii.
B)jest łysy.
C)Robił złe transfery i mamy przez nie długi mimo 2 pod rząd mistrzostw Polski.
Oj... ale się czepiasz tych argumentów. Jakby one tak bardzo istotne po FAKCIE jakim jest jego zwolnienie. Przedstawiłem swoje odczucia a argumenty możesz poczytać w innych postach jeśli tylko one Cie interesują.

A) Owszem, nie pasowało mi to od początku. Tak samo nie wszystkim kibicom Legii pasuje, że właścicielem tego klubu jest kibic Wisły. Wyobraź sobie, że ich rozumiem.

B) Napisałem coś o jego wyglądzie w moim "wspaniałym, wysyconym merytorycznymi argumentami poście"? Czy też może dopisujesz mi do niego coś czego nie napisałem?

C) Marcelo to trochę mało jak na 2 lata. Ponosi odpowiedzialność za utratę Kosowskiego, za przegraną walkę o Lewandowskiego (śmieszą mnie argumenty, że Robert chciał iść do Lecha pomimo niższego wynagrodzenia. Kompetentny i sprawny dyrektor przekonałby zawodnika do grania w klubie w którym pracuje. W takim razie 0:2 dla dyrektora Kuchenek) za kiepskiego i drogiego Jirsaka który nic nie wniósł do drużyny, za kompromitacje z Beto i kompromitacje ze znalezieniem nie tyle lepszego co równorzędnego konkurenta dla jednego ze słabszych bramkrzy w lidze jakim jest Pawełek :/ Itd. Itp. Mi.in. dlatego ja się ciesze "łysy" odszedł
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2009, 16:13
Tak naprawdę ciężko ocenić pracę Bednarza gdyż nikt nie wie jakie miał możliwości i warunki pracy. Na plus wg. mnie to rozważna polityka transferowa. Kontrakty motywacyjne czy też krótkie kontrakty dla zawodników takich jak Beto, Dudu czy Matusiak. Co do transferów to nieudane zdarzają się w każdym klubie na całym świecie, i trzeba być przygotowanym na to.
Czy Skorża sprawdzi się w nowej roli ciężko oceniać, po pierwsze nie wieże że nikt jego poczynań nie będzie kontrolował (rada nadzorcza), po drugie nie wiadomo jakie będzie miał możliwości finansowe no i ważne jest to jakich zawodników znajdą mu jego skauci. Jedno jest pewne teraz za niepowodzenia będzie odpowiadała jedna osoba, bo prowadzeniem zespołu jak i transferami będzie zajmował się trener.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 01.09.2009, 16:26
Swietny ruch. Teraz odpowiedzialnosc rozlozy sie w sumie tylko na 2 ciala: trenera i skautow. Wczesniej niewiadomo bylo kto winny kompromitacjiz Levadia, trener czy dyr. sportowy. Latwiej teraz bedzie rozliczac z pracy bo wiadomo kto za co jest odpowiedzialny.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2009, 16:37
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Gwarantuje, że jeszcze będziemy "płakać" za takim dyrektorem sportowym.

Powiem szczerze, że już wolałbym by odszedł miś Skorża niż Bednarz
Jestem wielce rad, że w klubie nie zatrudniają ludzi Twojego pokroju Bo obudzilibyśmy się z ręką w nocniku.

Zwolnienie Bednarza czy słuszne, trudno teraz wyrokować Myślę, że model funkcjonowania: 2 skautów (Klejndinst i Josef Csalpar) + ktokolwiek w miejsce Bednarza (najlepiej jakiś prawnik z wykształcenia) sprawdzi się lepiej. Niestety obawiam się powrotu Mielcarskiego :-( Obym się mylił.

WiślakMyślenice napisał(a):
W Zagłębiu Lubin Łobodziński był najlepszym prawoskrzydłowym w lidze i strzelał dużo goli. Pytanie tylko, dlaczego teraz nie może tego powtórzyć w Wiśle?
To Twoja prywatna opinia, dla mnie nigdy nie był "najlepszym skrzydłowym ligi" Owszem miał zadatki na "dobrego skrzydłowego" - aczkolwiek przestał się rozwijać i nawet w Lubinie to zauważyli zastępując go w porę Pawłowskim. Strasznie mitologizujecie grę Łobo w Lubinie, prawda jest taka, że nie grał tam nigdy lepiej niż obecnie w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 01.09.2009, 16:38
Bednarz nie byl az taki zly ale dzialal zdecydowanie za wolno. Kirm na 3 dni przed pucharami, Jop na dobe przed, Alvarez miedzy dwumeczem, brak napastnika dla Brozka, komedia z bramkarzami. I to wszystko w ciagu jednego okienka transferowego, miarka sie przebrala bo profesjonalny klub nie moze robic takiego cyrku tuz przed meczami sezonu.
Teraz Skorza niech przebiera w ofertach zawodnikow, jak wyciagnie pusty los to wyleci, i to jest bardzo sprawiedliwe.
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 01.09.2009, 16:38
Powiem szczerze denerwowało mnie, że Bednarz nie umie za parę groszy znaleźć piłkarzy typu Jodłowiec, Błaszczykowski itp. Za wielkie pieniądze jakie dostawał z pewnością da się zatrudnić 5 panów typu Casplar.

Tyle że z drugiej strony transfery typu Kirm Diaz Marcelo to prawdziwy majstersztyk w wykonaniu Bednarza. Niewiele gorzej oceniam transfer Alvareza, Łobodzinski ok ale jakby wynegocjował kontrakt 200tys/rok.

Natomiast Jopa, Niedzielana, odejście Paulisty i Kosowskiego, sprawę bramkarza należy zaliczyć do błędów.

Zobaczymy co pokażą teraz. Mam nadzieję że nie będzie trasnferów typu Kaczorowski i innego tego typu gwiazdki. Natomiast jak kupią choćby jednego chłopaka o takim statusie jak Kirm za te pieniądze to będę miło zaskoczony.

No i podsumowując. Popatrzmy na kadrę Wisły w momencie odejścia Bednarza.
Praktycznie każdy z graczy perspektywiczny.
Zdecydowanie gdyby nie wpadka z Levadią to można by było powiedzieć, że Wisła znów wypływa na szeroką wodę.
Ostatnio edytowane przez Selene : 01.09.2009 o godz. 16:41.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.09.2009, 16:44
Heero napisał(a):Wyświetl post
Ale z was hipokryci! W niemal każdym artykule o transferach chcieliście odwołania Bednarza, a kiedy już jest zwolniony, płaczecie. Budowa klubu na wzór angielski jest moim zdaniem dobrym pomysłem, co potwierdzają wyniki klubów. Ten sezon Skorża przeznaczy na obserwacje (pieniędzy na transfery nie będzie), ale kiedy Wisła wróci na R22, dochody wzrosną zdecydowanie! 8 tys. karnetów - milion złotych, frekwencja na meczu ok. 15 - 20 tys., czyli 200 - 400 tys. zysku za mecz, mecze topowe komplet - 800 tys. A to tylko liga! 2 miliony euro na transfery będzie bez problemu z samego budżetu, bez sprzedaży zawodników! Za takie pieniądze można sprowadzić 2/3 wzmocnienia, a nie uzupełnienia. Wierzę, że do tego czasu Skorża znajdzie zawodników i pokaże, że nie jest coach'em, a manager'em.
Ta kalkulacja jest trochę dziwna, ale w sumie podobnie mi wyszło.

Stadion 33 tys., z czego realna pojemność pewnie 30 tys. + bufor bezpieczeństwa.

15 tys. karnetów na rundę to wynik całkiem realny. Czyli połowa pojemności stadionu. Karnet będzie kosztował średnio 300 zł. Czyli:
15 000 X 2 X 300 = 9 mln / sezon.

Do tego komplet na derbach, Amice i Legii - przy biletach po min 50 zł. A więc dodatkowo:
3 X 15 000 X 50 = 2,25 mln

Łącznie - licząc bardzo szacunkowo - 11,25 mln złotych za samą ligę. Nie licząc PP czy europejskich pucharów.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
skydancer
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.09.2009, 16:47
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
8 - wtopa z TH - drużyną wtedy może osłabioną ale bądź co bądź najsilniejszą ligą świata, porównaj budżety WK i TH
.......enie o Szopenie za przeproszeniem. Na boisko nie wykłada się góry pieniędzy i nie wygrywa ten, czyjego kupka jest większa. Grają zawodnicy, a w owym czasie kopacze TH byli ZDECYDOWANIE do ogrania. I nie ma się co tłumaczyć, że to najsilniejsza liga świata. Ten mecz to był kolejny odcinek serialu pt. "Frajersko przegranych meczy przez Wisłę Kraków".

A rola Bednarza była bardzo niewdzięczna, bo on może sobie zamarzyć kogo chce, znaleźć super perełkę w Afryce/Ameryce etc. a i tak nie płaci za nich ze swojego portfela. Taka marionetka w rękach góry
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 01.09.2009, 17:00
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
"choć nie wiadomo", no właśnie, wiele krzywdzących, czasem oszczerczych komentarzy pod adresem Bednarza pojawia się z zasłyszenia. Przecież wielokrotnie tłukło się na forum że Kosowski odszedł przynajmniej z dwóch powodów: konflikt z Cupiałem i chęć sprawdzenia się na zachodzie. Sądzę że nie zatrzymałaby go w Wiśle nawet spora podwyżka.
Wielokrotnie tłukło się na forum - a to dobre Skoro coś zostało napisane na forum, to należy brać to za pewniak? Sprawa rozwiązania kontraktu z Kosowskim była wielokrotnie poruszana , ale wszystko opierało się na zasadach domysłów. Ostatnio przerabialiśmy na przykładzie Appiaha jak łatwo zmanipulować media, które z łatwością łykają wszystkie historyjki wyssane z palca - wiadomość o rzekomym zainteresowaniu Wisły tym piłkarzem ukazała się w Fakcie i na wszystkich większych portalach internetowych! Podobnie było z Frankiem i powodami jego rzekomego odejścia z Wisły, wymieniane były między innymi: konflikt z Sobolem i to, ze oberwało się Frankowskiemu w szatni ... sam Franek na forum wyjaśnił, że nic takiego nie miało miejsca. Więc nie wierzcie we wszystko, co wyczytacie w kolorowych szmatławcach. Ja tam wierzę tylko w fakty, a fakty są takie, że to dyrektor sportowy Wisły Jacek Bednarz rozwiązał kontrakt z Kosowskim (koniec kropka) . A chęć sprawdzenia się na zachodzie Kamil miał chęć sprawdzenia się na zachodzie jak odchodził za pierwszym razem. Za drugim natomiast wyrażał chęć pozostania w Wiśle na pewnych warunkach, warunki te nie zostały zaakceptowane przez Jacka Bednarza i to jest fakt.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.09.2009, 17:12
skydancer, Lysy, to jest takie właśnie ...dolenie o Szopenie, jeden ma takie zdanie, inny takie. Szanuję zdanie każdego jeżeli ma rzeczowe argumenty. Wy je macie. Ja natomiast zdania nie zmienię: Bednarz był dobrym dyrektorem sportowym. Przy tak małych pieniądzach, przy tak związanych rękach, te kilka naprawdę dobrych transferów budzi szacunek dla tego człowieka.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.09.2009, 17:15
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Ja tam wierzę tylko w fakty, a fakty są takie, że to dyrektor sportowy Wisły Jacek Bednarz rozwiązał kontrakt z Kosowskim (koniec kropka)
Jeśli wierzysz tylko w fakty to fakt też jest taki że nasz trener doprowadził do jednego z największych jak nie największego blamażu w historii TF w Wiśle a wyleciał....Łysy (koniec kropka)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 01.09.2009, 17:27
Lysy napisał(a):Wyświetl post
. Więc nie wierzcie we wszystko, co wyczytacie w kolorowych szmatławcach. Ja tam wierzę tylko w fakty, a fakty są takie, że to dyrektor sportowy Wisły Jacek Bednarz rozwiązał kontrakt z Kosowskim (koniec kropka) .
kupa prawda. Kosowkiemu kontrakt kończył się po prostu w czerwcu a Bednarz/Skorża uznali że skoro podpisał kontrakt, to niech idzie od razu. Czyli bardziej na miejscu ejst, że skończył mu się kontrakt i nie został przedłużony.
.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 01.09.2009, 18:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wierzysz tylko w fakty to fakt też jest taki że nasz trener doprowadził do jednego z największych jak nie największego blamażu w historii TF w Wiśle a wyleciał....Łysy (koniec kropka)
100% racji, zawinił kowal, powiesili cygana. Bednarz miał swoje wtopy, to fakt, ale:

1. Nie myli się ten, który nic nie robi
2. Nie wszystko zależało od niego
3. Bilans na +

Poza tym uważam, że jest wiele spraw zakulisowych, o których nie wiemy i pewnie się nigdy nie dowiemy. Np. jak wyglądały negocjacje z Kosą.

Nie pojmuję, jak ktoś może obciążać Łysego winą za blamaż z Levadią... to chore. Ani on trener, ani piłkarz, więc jak może ponosić za to, co się stało, odpowiedzialność?

Winny jest tylko i wyłącznie Skorża. Ale ktoś musiał polecieć, bo przecież zawsze jakiś kozioł ofiarny musi się znaleźć.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.09.2009, 18:15
Szkoda troche mecenasa ,mial swoje plusy i minusy bilans chyba na zero

Teraz jak cos bedzie be ,to albo to Skorza albo jego skauci.

nawet mecenasa polubilem..

I jak ktos juz napisal :nie kazdy Legionista to h***,choc tak naprawde to zawsze mi sie z Ruchem kojarzył.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 01.09.2009 o godz. 18:20.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 01.09.2009, 18:16
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Nie pojmuję, jak ktoś może obciążać Łysego winą za blamaż z Levadią... to chore. Ani on trener, ani piłkarz, więc jak może ponosić za to, co się stało, odpowiedzialność?
Żeby się nie rozpisywać :
Jest takie mądre przysłowie: Tak krawiec kraje, jak mu materii staje
(L)ysy był odpowiedzialny za transfery , a raczej za brak odpowiednich wzmocnień przed Levadią.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów