The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2009, 14:05
A ja chciałbym podziękować Panu Jackowi za te dwa lata pracy w naszym klubie. W mojej ocenie więcej dokonał udanych transferów niż popełnił pomyłek. Ale po pierwsze ten się nie myli kto nic nie robi, a po drugie żadnej z tych pomyłek nie ma już w naszym klubie.
Dodatkowo wielki plus za ukrócenie "konszachtów" z pseudo-menedżerami.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.09.2009, 14:06
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Po tym tekscie o zwolnieniu Bednarza ja mysle ze teraz najwiecje do gadania bedzie miał Maciej Skorza i swoje decyzje bedzie uzgadniał ze skautami- mysle ze dobry pomysł
Nie popadałbym w hurraoptymizm. Na 100% jest jedynie pewne że najwięcej do gadania będzie miał wciąż jak zwykle Cupiał.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.09.2009, 14:08
Łysy zły nie był...Mi się tak wydaje że ta cała zmiana to przynajmniej na dziś - pic na wodę.Kasy nie ma...same długi więc po co etat.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 01.09.2009, 14:08
hunter napisał(a):Wyświetl post
Można chyba milion razy mówić, a jakby do ściany się gadało.

Lewandowski miał lepszą finansowo ofertę z Wisły, a wybrał Lecha ze względu na to, że sam uznał że tam ma większe szanse na grę w pierwszym składzie.

Co do Niedzielana. Wszyscy piali z zachwytu jak do nas trafił, po pierwszych meczach zachwyt był jeszcze większy. Oczywiście winą Bednarza było to, że Andrzej zerwał więzadła, a jeszcze większą to że potem Niedzielan tak naprawdę nie dostał szansy na wykazanie się w meczach.

Co do Matusiaka, spławiono faceta bez większego problemu po pięciu miesiącach, bez płacenia odszkodowań itd. Nie bardzo rozumiem na czym polegał tutaj błąd Bednarza? Zakontraktowano niezłego polskiego zawodnika, który miał w ostatnich miesiącach spory dołek formy, a jak teraz widać powraca do gry. Fajnie jest być mądrym po fakcie już i krytykować wszystko...

I moje prywatne zdanie, w klubie popełniono wielki błąd pozbywając się fachowego dyrektora sportowego.
Zgadzam się z Twoim bardzo mądrym tekstem w 100%. Aż roi się na forach od takich "mądrych po szkodzie" Bednarz wywiązywał się ze swoich obowiązków wzorowo, brak transferów na niektóre pozycje to nie jego wina ale pustej kieszeni.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.09.2009, 14:09
Pewnie w Wawie juz zacieraja rece...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.09.2009, 14:09
Gwarantuje, że jeszcze będziemy "płakać" za takim dyrektorem sportowym.

Powiem szczerze, że już wolałbym by odszedł miś Skorża niż Bednarz
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.09.2009, 14:10
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Gwarantuje, że jeszcze będziemy "płakać" za takim dyrektorem sportowym.

Powiem szczerze, że już wolałbym by odszedł miś Skorża niż Bednarz
Odszczekasz to jak Wisła stanie się mocną europejską drużyną?

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.09.2009, 14:10
To teraz nam wybuchnie temat ...Maciek odejdz Bednarz wroc...gdyby nie ty nie byloby wielkiej Wisły...
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2009, 14:12
napisał(a):Wyświetl post
Można Bednarza nie lubić, można wypominać mu Warszawę- ale odwalił dla nas kawał dobrej roboty. Dzisiejsza decyzja to nie jest niestety dobry pomysł. Chciałbym się mylić, ale obawiam się, że zatęsknimy za dyrektorem sportowym.
Przestań ,był za bardzo asekuracyjny bał się ryzyka.
Z drugiej strony Skorża jeszcze bardziej bojacy sie podjąć jakiejkolwiek decyzji.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.09.2009, 14:14
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Odszczekasz to jak Wisła stanie się mocną europejską drużyną?
Odszczekam, jak Skorża ze spółką sprowadzą sprowadzą podobnej klasy zawodników do Marcelo, Kirma, Garguły, Diaza Alvareza, czy choćby Jirsaka (któremu Skorża nie daje szans).
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.09.2009, 14:21
Mnie Jacka Bednarza napewno będzie brakować mimo wszystko. Razem z Maćkiem Skorżą wprowadzili trochę normalności do naszego klubu i choćby z tego powodu napewno będę go ciepło wspominał. Także w kwestii transferów wydaje mi się, że było więcej plusów niż minusów.
Podsumowując - dziękuję panie Jacku i życzę powodzenia w dalszej karierze.

A tak btw. mam pytanko: że kto niby teraz będzie prowadził negocjacje transferowe? Csaplar / Klejdinst?
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 01.09.2009, 14:22
Pokażcie mi drużyne która traci takich piłkarzy jak Zieńczuk, Baszczyński, Cleber, Paulista, Kosowski, Dudka, Kokoszka i.... dalej gra o mistrza bo dyrektor sportowy znalazł błyskawicznie następców. Chyba tylko Kosy do końca nie udało się zastąpić, choć zobaczymy jak to będzie jak Garguła zacznie grać.
To dla mnie wzorowe przebudowywanie zespołu. Inni po takich stratach obudziliby się na 5 miejscu w tabeli.
Bednarz dobrym dyrektorem sportowym był, choć wpadki oczywiście miał.

Panie Jacku, powodzenia w przyszłości.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.09.2009, 14:29
ja tam do Bednarza nic nie miałem, robił co mógł
załatwil pare fajnych zawodnikow, pozbyl sie kilku niepotrzebnych
wiadomo jedni go cenili, drudzy go nie lubili
dla mnie byl dobrym dyrektorem sportowym

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2009, 14:32
myśle że Bednarz wyleciał przez porażke z Tallininem.To był tylko odroczony o miesiąc wyrok.Także te 700 tyś Euro wtopione w Jirsaka który nie gra też miało znaczenie.To jakby nie patrząc po Żurawiu najdroższy transfer Wisły
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.09.2009, 14:34
Swoją drogą te 2 lata temu nie uwierzyłbym że gdy będzie odchodził to spotka się z takim miłym pożegnaniem. Na początku mówiło się o człowieku (L) w Wisełce. Przed przyjściem do nas przecież nie miał dobrej prasy, nawet Legioniści się z nas podśmiewali. A tu proszę, skończyło się nazywanie go (L)ysym, teraz jest po prostu 'Łysym', a nawet 'Bednarzem'. Z miesiąca na miesiąc liczba jego przeciwników malała w dużym tempie. Bo na tle poprzednich osób zatrudnianych na tym stanowisku w naszym klubie Łysy wypada naprawdę świetnie. Myślę że trzeba mu podziękować za te 2 lata, bo sobie na te podziękowania zasłyżył.
Zobaczymy jak to będzie teraz, powiadają że 'lepsze jest wrogiem dobrego', ale jak każde inne powiedzenie sprawdza się w 50% przypadków
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 01.09.2009, 14:34
AYALA napisał(a):Wyświetl post
myśle że Bednarz wyleciał przez porażke z Tallininem.To był tylko odroczony o miesiąc wyrok.Także te 700 tyś Euro wtopione w Jirsaka który nie gra też miało znaczenie.To jakby nie patrząc po Żurawiu najdroższy transfer Wisły
Też tak myśle, a odwlekło się, bo miał okres wypowiedzenia.

Z drugiej strony szacun, że nic nie wypłynęło wcześniej do prasy Pełna kultura - dawniej w Wiśle nieczęsta.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
macciek
Junior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2009, 14:37
Tak jak napisał spirit większym problemem niz odejście Bednarza jest likwidacja stanoiwska dyrektora sportowego. Wydaje się, że będzie brak osoby odpowiedzialnej za negocjacje i koordynowanie tego całego zamieszania. Inaczej mówiąc jak taki Fulham będzie chcial coś przyslać, to nawet nie będą wiedzieli z kim gadać. Zwłaszcza, że trener-menadźer zajmuje się drużyną, a nie siedzi w gabinecie i odpowiada na faksy.
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.09.2009, 14:40
Jecek Łysy Bednarz wykonał kawał dobrej roboty- to jest fakt z, którym nie ma co dyskutować, jednak popełniał także błedy jak sprawa Kosowskiego (choś nie wiadomo czy byl to wynik jego indolencji czy decyzji z góry).

Ktoś powie, że teraz Skorża sam będzie sobie wybierał piłkarzy ale nie zapominajmy, że RN nie śpi i już pewnie zaciera ręce przed nowym oknem, żeby jakiś transfer zablokować

Obawy może budzić fakt, że w zwiazku z nowymi obowiązkami Skorży może np. zabraknąć czasu na należytym skupieniu się na drużynie

No i co najgorsze- pewnie zostanie zlikwidowany temat "Gdybym był Bednarzem..." co może doprowadzić do depresji FMenadzerów, Transfmarketowców, i Youtubowych scoutów.

Podsumowując- niezbyt optymistycznie zapatruje sie na podjęta decyzje o zwolnieniu Jacusia.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.09.2009, 14:44
Widze ze wszyscy pelni obaw co do kompetencji menadzerskich Skorzy. I jakos mnie to nie dziwi, bo sam zawsze uwazalem, ze najslabsza strona tego trenera jest wlasnie niezbyt celna ocena pilkarzy i ich umiejetnosci.
Tak czy siak nie pozostaje nic innego jak zaciskanie kciukow i wiara w to, ze na podstawie dotychczasowych dosiwadczen i bledow, odpowiednie wnioski zostaly wyciagniete.

Pamietam wypowiedzi Skorzy sprzed jakiegos czasu, kiedy zapewnial ze nadeszla chwila, aby w bardziej staranny sposob dokonywac oceny danego gracza i ze trzeba przede wszystkim zadbac o to, aby poznac charakter delikwenta, to w jaki sposob radzi sobie z presja itp. Bo lepiej miec w zespole indywidualnosci chocby mialy byc w typie narwanca a` la Malecki lub sepleniacego Jelenia z wada wymowy, zamiast ulozonych chlopcow, ktorzy jak to mowi trener, sa komunikatywni i milo sie z nimi spedza czas, tyle ze po wejsciu na boisko gina pod presja i nie ma z nich praktycznie zadnego pozytku.

A z ta trafnoscia ocen to tez roznie, bo z jednej strony pewne bledy zostaly poplnione, a z drugiej strony pamietam, ze Skorzy (podobnie jak mnie nawiasem mowiac) Jirsak nie bardzo sie spodobal juz po pierwszym meczu jaki zobaczyl w jego wykonaniu na MME, ale Bednarz wdusil mu ten transfer na chamca.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.09.2009, 14:45
No cóż, dzięki za te 2 lata Panie Bednarz. Robił swoją robotę i robił ją dobrze.
Adios!
..
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 01.09.2009, 14:45
tragez88 napisał(a):Wyświetl post
Jecek Łysy Bednarz wykonał kawał dobrej roboty- to jest fakt z, którym nie ma co dyskutować, jednak popełniał także błedy jak sprawa Kosowskiego (choś nie wiadomo czy byl to wynik jego indolencji czy decyzji z góry).

Ktoś powie, że teraz Skorża sam będzie sobie wybierał piłkarzy ale nie zapominajmy, że RN nie śpi i już pewnie zaciera ręce przed nowym oknem, żeby jakiś transfer zablokować

Obawy może budzić fakt, że w zwiazku z nowymi obowiązkami Skorży może np. zabraknąć czasu na należytym skupieniu się na drużynie

No i co najgorsze- pewnie zostanie zlikwidowany temat "Gdybym był Bednarzem..." co może doprowadzić do depresji FMenadzerów, Transfmarketowców, i Youtubowych scoutów.

Podsumowując- niezbyt optymistycznie zapatruje sie na podjęta decyzje o zwolnieniu Jacusia.
"choć nie wiadomo", no właśnie, wiele krzywdzących, czasem oszczerczych komentarzy pod adresem Bednarza pojawia się z zasłyszenia. Przecież wielokrotnie tłukło się na forum że Kosowski odszedł przynajmniej z dwóch powodów: konflikt z Cupiałem i chęć sprawdzenia się na zachodzie. Sądzę że nie zatrzymałaby go w Wiśle nawet spora podwyżka.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.09.2009, 14:46
Ale z was hipokryci! W niemal każdym artykule o transferach chcieliście odwołania Bednarza, a kiedy już jest zwolniony, płaczecie. Budowa klubu na wzór angielski jest moim zdaniem dobrym pomysłem, co potwierdzają wyniki klubów. Ten sezon Skorża przeznaczy na obserwacje (pieniędzy na transfery nie będzie), ale kiedy Wisła wróci na R22, dochody wzrosną zdecydowanie! 8 tys. karnetów - milion złotych, frekwencja na meczu ok. 15 - 20 tys., czyli 200 - 400 tys. zysku za mecz, mecze topowe komplet - 800 tys. A to tylko liga! 2 miliony euro na transfery będzie bez problemu z samego budżetu, bez sprzedaży zawodników! Za takie pieniądze można sprowadzić 2/3 wzmocnienia, a nie uzupełnienia. Wierzę, że do tego czasu Skorża znajdzie zawodników i pokaże, że nie jest coach'em, a manager'em.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.09.2009, 14:49
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Widze ze wszyscy pelni obaw co do kompetencji menadzerskich Skorzy. I jakos mnie to nie dziwi, bo sam zawsze uwazalem, ze najslabsza strona tego trenera jest wlasnie niezbyt celna ocena pilkarzy i ich umiejetnosci.
I to mnie tak naprawdę boli.
Heero napisał(a):Wyświetl post
Budowa klubu na wzór angielski jest moim zdaniem dobrym pomysłem, co potwierdzają wyniki klubów.

Człowieku, zanim coś takiego znów napiszesz to się zastanów, jakie pieniądze idą na transfery w Anglii i jakich tam zatrudniają trenerów. Oni ściągają kogo chcą, kto im pasuje do koncepcji - a nie anonimowych gości z których może co trzeci wypali.
Jaki ****a wzór angielski? U nas?! Bo trener przejął kompetencje Dyrektora Sportowego, nie mając jednocześnie środków na transfery?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.09.2009 o godz. 14:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.09.2009, 14:52
Pytanie jakie miał kompetencje i co naprawdę mógł?

Takie sprawy jak chociażby:
1) sprawa Kosowskiego
2) poszukiwania bramkarza
3) poszukiwania sensownego drugiego napastnika przez ostatni rok
4) załatwianie zastępcy Baszcza i Clebera=skład w jakim przystąpiliśmy do meczów z Levadią
5) Kokos
6) Mocno przepłacony Jirsak
7) Niedokonany transfer R.Lewandowskiego
8) również rok temu za wąska kadra przed startem ligi = wtopa z TH i cienka końcówka rundy jesiennej

to sporego formatu klopsy, pytanie kto w jakim stopniu w nich zawinił.

Na plus - Skorża, Marcelo, w mniejszym stopniu Diaz. Z oceną transferu Kirma, a tym bardziej Garguły bym poczekał. Wydawało się, że to bardzo dobre strzały, a może skończyć się różnie.

Nie zapomnę mu urlopu w czerwcu 2008 - jak trzeba było wzmacniać kadrę i gadania od rzeczy w lidze+ extra latem/jesienią 2008.

Nie mając dostępu do informacji z pierwszej ręki z klubu niie wiem czy mam sie cieszyć czy płakać z powodu wywalenia JB.
Reasumując - dziękuję za przeszło 2 lata pracy w Wiśle i wszystkiego dobrego w życiu po Wiśle panie Jacku.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.09.2009, 14:58
nie wiemy jak wygladały kulisy, wiadomo, ze największa porazka Bednarza czyli Kosa, to zasługa góry.

Moim zdaniem wieszają nie tego co trzeba.Ale mogę się mylić bo co tam wiem.

Pozdro Łysy, jednak ne kazdy łysy legionista to ****
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.09.2009, 15:00
Cytat:
Albo też nieumiejętne przystosowanie się do taktyki nowego zespołu przez zawodników. W Zagłębiu Lubin Łobodziński był najlepszym prawoskrzydłowym w lidze i strzelał dużo goli. Pytanie tylko, dlaczego teraz nie może tego powtórzyć w Wiśle?

Poza tym, mamy dwóch nowych scoutów. Klejdinst zna się jak mało kto na polskich talentach, a Csaplar zna świetnie rynek czeski. Może dzięki ich pomocy Skorża trafniej wybierałby nowych zawodników do składu?

EDIT:
Cytat:
7) Niedokonany transfer R.Lewandowskiego
To akurat nie jest wina Bednarza. Lepsze wynagrodzenie miał we Wiśle, tylko uważał, że łatwiej będzie mu się przebić do podstawowego składu w Ciuchci Wronki.
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 01.09.2009 o godz. 15:03.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.09.2009, 15:06
Niestety podzielam opinię większości. Jakoś gościa lubiłem pomimo swoich legijnych korzeni. No ale od dawna widać było że relacje Skorża-Bednarz nie są najlepsze. Moim ocena jego pracy jest pozytywna, zrobił parę fajnych transferów, kilka wtop też było, ale przede wszystkim wprowadził w tym klubie trochę profesjonalizmu. Czy płakać za nim będziemy? Mam nadzieję że nie, aczkolwiek pan Maciek nie pasuje mi do tej roli zbytnio...

Dzięki Jacek za te 2 lata pracy, powodzenia!
the end
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.09.2009, 15:11
Ale radość Najlepszy transfer Wisły tego lata Wreszcie pozbyliśmy się tego Legionisty. I nie podzielam Waszej opinii, i jakoś nie widzę powodów, żeby mu za cokolwiek dziękować w ciągu tych dwóch lat. Ja się cieszę, że facet zniknie z Reymonta.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 01.09.2009, 15:14
Moim zdaniem szkoda, obawiam się jednego, że jak chłopaki po jesieni będą w czubie z przewagą 10 - 12 punktów, to może i Skorża polecieć i całe plany pójdą w łęb
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.09.2009, 15:15
Nie rozumiem tego - "przepłacony" Jirsak.

Gdybyśmy chcieli sprzedać Sobolewskiego- powiedzielibyśmy 1 milion euro.
Gdybyśmy chcieli sprzedać Diaza- powiedzielibyśmy 1,5 miliona euro.

A kupujemy gościa za 700 tys i chcemy by był 2 razy lepszy niż wyżej wymienieni. Czy tylko ja nic z tego nie rozumiem?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów