|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ciesze sie ze juz go nie ma bo niestety jego prace oceniam negatywnie i srednio mnie obchodzi jakie mial kompetencje bo jakby nie było był dyrektorem a nie jakims tam specjalista ds. sportowych.
Co po nim zostaje? bardzo, bardzo szczupla kadra, transfery - jakkolwiek by ich nie oceniac (a były i bardzo dobre i srednie i niewypaly), ktore nie zwiekszyly rywalizacji w druzynie (i niech nikt nie mowi ze taki klub jakim jest Wisła nie stac na utrzymywanie po dwoch graczy na dana pozycje), brak pozyskania chocby jednego piłkarza mogacego przyciagnac ludzi na mecz, brak znaczacych sprzedazy w ostatnim roku. Mam nadzieje ze skoro Cupiał zaufał Skorzy to zbuduje on zespól w którym bedzie jakas rywalizacja przestanie byc tak ze 95% osob z tego forum trafnie przewiduje podstawowy skład wraz ze zmianami na każdy kolejny mecz. Plusem jest to ze wyczyscil kadre z drogich wiecznie kontuzjowanych, pozbawionych ambicji graczy. Ale klub to ciaglosc nie mozna pozbywac sie takiej ilosci pilkarzy nie sprowadzajac w zamian nikogo, zwlaszcza jesli sie nie chce/ nie moze postawic na wychowankow |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
WiślakMyślenice napisał(a):
Natomiast z tym Lobodzinskim, naprawde mogles mi juz darowac Szczerze mowiac, ze swojej strony wyczerpalem ten temat do granic Nie wiem tylko gdzie i kiedy Lobo byl tym najlepszym prawoskrzydlowym. Moze w prasie. Ale gdybys poczytal archiwalne wypowiedzi kibicow Zaglebia, to nawet oni niezbyt sobie go tam cenili jeszcze zanim trafil do Wisly. Wcale tez nie strzelal duzo goli. Raz chyba ustrzelil 7 bramek w sezonie [2004/05], co przyznaje ze sam nie wiem jak mu sie udalo, ale to bylo dawno i nieprawda W kazdym razie w momencie kiedy do nas przychodzil, jego bilans brzmial zero bramek i zero asyst w calej rundzie, co nie wyglada najlepiej jak na "najlepszego prawoskrzydlowego w lidze". I ciezko wobec tego mowic, aby pod reka Skorzy obnizyl loty. Edit : jeszcze co do Bednarza, tak sobie wlasnie przypomnialem, ze kiedy obejmowal stery, mowil iz podejmuje sie wyzwania, gdyz wierzy ze polski zespol w koncu zagra w LM, tymczasem w dobie gdy awans do LM stal sie latwiejszy niz kiedykolwiek, marzenia prysnely w starciu z...Levadia. Jest to niewatpliwie takze jego osobista tragedia i gdyby ktos mu wczesniej powiedzial, ze dwa i pol roku jego kadencji przyniosa taki efekt, to pewnie sam by w to nie uwierzyl.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 01.09.2009 o godz. 16:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Powiedzieć możemy, Sobol jest dobry ale stary i za takich graczy się tyle nie płaci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bednarz potrafił robić dobre transfery ale lubił też za wiele obiecywać.
Zawodnicy często się skarżyli, że chodzili do dyrektora sportowego w sprawie swoich kontraktów i odchodzili z kwitkiem bo ten nie miał czasu. Skorża będzie miał więcej czasu jak Bednarz? Przydałoby się jeszcze rozszerzyć sieć skautingu bo ci dwaj raczej mają za zadanie szukać młodych i utalentowanych zawodników którzy przyjdą za darmo a odejdą za wielkie pieniądze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Czyli co?Cieszysz się, że odchodzi bo: A)był piłkarzem Legii. B)jest łysy. C)Robił złe transfery i mamy przez nie długi mimo 2 pod rząd mistrzostw Polski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Moim zdaniem to ma sens. Nowy trener nie miałby nerwówki, i miałby czas na spokojne zbudowanie zespołu na legendarne puchary europejskie. ![]() .
|
|
|
|
Guest
|
|
Legia za Iwańskiego - 600 tys. i to na pewno daleko ważniejszy zawodnik dla nich niz dla nas Jirsak. Wisła dała za przywołanego Diaza - 200? 300tys.? Jest z niego o wiele wiecej pożytku niż z grzejacego ławę Tomasa... Można taniej? Jak widać można... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Skorże Pan Cupiał oszczędził po Lewadii,Bednarz już tyle szczęcia nie miał.Coś trzeba było zmienic
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Moze przypomnę koledze, że Henryk K. miał 8 pkt przewagi, a Wisła goliła leszczy w lidze 3-4 golami i po rundzie jesiennej został wyrzucony ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A nie było to przypadkiem po wtopie w pucharach z Tbilisi?
Analogiczna sytacja, ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
kowal zawinił, a Cygana powiesili
tyle w temacie. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
ad: 1. kilka wątków wyżej 2,3 i 4 - góra chciała gwiazdę ale z kartą w ręku czyli za darmo 5 - sodówka jak Lewandowski, Siwy zrobił z niego gwiazdę 6- masz wątek czy dwa wyzej 7- masz też kilka wątków wyżej, w Wiśle nie miał pewnego miejsca w składzie 8 - wtopa z TH - drużyną wtedy może osłabioną ale bądź co bądź najsilniejszą ligą świata, porównaj budżety WK i TH ![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ale paranoja. Zwolnili gościa, który był najmniej odpowiedzialny za odpadnięcie z pucharów i zrobili z niego kozła ofiarnego (kto wierzy w jakąś zmianę funkcjonowania klubu to gratuluję). Jedna z najbardziej profesjonalnie działających osób w naszym klubie w ostatnich latach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Nie ma to jak gazeta.pl ; )
Ostatnio edytowane przez eMTe : 01.09.2009 o godz. 16:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
A) Owszem, nie pasowało mi to od początku. Tak samo nie wszystkim kibicom Legii pasuje, że właścicielem tego klubu jest kibic Wisły. Wyobraź sobie, że ich rozumiem. B) Napisałem coś o jego wyglądzie w moim "wspaniałym, wysyconym merytorycznymi argumentami poście"? Czy też może dopisujesz mi do niego coś czego nie napisałem? C) Marcelo to trochę mało jak na 2 lata. Ponosi odpowiedzialność za utratę Kosowskiego, za przegraną walkę o Lewandowskiego (śmieszą mnie argumenty, że Robert chciał iść do Lecha pomimo niższego wynagrodzenia. Kompetentny i sprawny dyrektor przekonałby zawodnika do grania w klubie w którym pracuje. W takim razie 0:2 dla dyrektora Kuchenek) za kiepskiego i drogiego Jirsaka który nic nie wniósł do drużyny, za kompromitacje z Beto i kompromitacje ze znalezieniem nie tyle lepszego co równorzędnego konkurenta dla jednego ze słabszych bramkrzy w lidze jakim jest Pawełek :/ Itd. Itp. Mi.in. dlatego ja się ciesze "łysy" odszedł ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tak naprawdę ciężko ocenić pracę Bednarza gdyż nikt nie wie jakie miał możliwości i warunki pracy. Na plus wg. mnie to rozważna polityka transferowa. Kontrakty motywacyjne czy też krótkie kontrakty dla zawodników takich jak Beto, Dudu czy Matusiak. Co do transferów to nieudane zdarzają się w każdym klubie na całym świecie, i trzeba być przygotowanym na to.
Czy Skorża sprawdzi się w nowej roli ciężko oceniać, po pierwsze nie wieże że nikt jego poczynań nie będzie kontrolował (rada nadzorcza), po drugie nie wiadomo jakie będzie miał możliwości finansowe no i ważne jest to jakich zawodników znajdą mu jego skauci. Jedno jest pewne teraz za niepowodzenia będzie odpowiadała jedna osoba, bo prowadzeniem zespołu jak i transferami będzie zajmował się trener. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Swietny ruch. Teraz odpowiedzialnosc rozlozy sie w sumie tylko na 2 ciala: trenera i skautow. Wczesniej niewiadomo bylo kto winny kompromitacjiz Levadia, trener czy dyr. sportowy. Latwiej teraz bedzie rozliczac z pracy bo wiadomo kto za co jest odpowiedzialny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bo obudzilibyśmy się z ręką w nocniku. Zwolnienie Bednarza czy słuszne, trudno teraz wyrokować Myślę, że model funkcjonowania: 2 skautów (Klejndinst i Josef Csalpar) + ktokolwiek w miejsce Bednarza (najlepiej jakiś prawnik z wykształcenia) sprawdzi się lepiej. Niestety obawiam się powrotu Mielcarskiego :-( Obym się mylił.WiślakMyślenice napisał(a):
|
||
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Bednarz nie byl az taki zly ale dzialal zdecydowanie za wolno. Kirm na 3 dni przed pucharami, Jop na dobe przed, Alvarez miedzy dwumeczem, brak napastnika dla Brozka, komedia z bramkarzami. I to wszystko w ciagu jednego okienka transferowego, miarka sie przebrala bo profesjonalny klub nie moze robic takiego cyrku tuz przed meczami sezonu.
Teraz Skorza niech przebiera w ofertach zawodnikow, jak wyciagnie pusty los to wyleci, i to jest bardzo sprawiedliwe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Powiem szczerze denerwowało mnie, że Bednarz nie umie za parę groszy znaleźć piłkarzy typu Jodłowiec, Błaszczykowski itp. Za wielkie pieniądze jakie dostawał z pewnością da się zatrudnić 5 panów typu Casplar.
Tyle że z drugiej strony transfery typu Kirm Diaz Marcelo to prawdziwy majstersztyk w wykonaniu Bednarza. Niewiele gorzej oceniam transfer Alvareza, Łobodzinski ok ale jakby wynegocjował kontrakt 200tys/rok. Natomiast Jopa, Niedzielana, odejście Paulisty i Kosowskiego, sprawę bramkarza należy zaliczyć do błędów. Zobaczymy co pokażą teraz. Mam nadzieję że nie będzie trasnferów typu Kaczorowski i innego tego typu gwiazdki. Natomiast jak kupią choćby jednego chłopaka o takim statusie jak Kirm za te pieniądze to będę miło zaskoczony. No i podsumowując. Popatrzmy na kadrę Wisły w momencie odejścia Bednarza. Praktycznie każdy z graczy perspektywiczny. Zdecydowanie gdyby nie wpadka z Levadią to można by było powiedzieć, że Wisła znów wypływa na szeroką wodę.
Ostatnio edytowane przez Selene : 01.09.2009 o godz. 16:41.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Stadion 33 tys., z czego realna pojemność pewnie 30 tys. + bufor bezpieczeństwa. 15 tys. karnetów na rundę to wynik całkiem realny. Czyli połowa pojemności stadionu. Karnet będzie kosztował średnio 300 zł. Czyli: 15 000 X 2 X 300 = 9 mln / sezon. Do tego komplet na derbach, Amice i Legii - przy biletach po min 50 zł. A więc dodatkowo: 3 X 15 000 X 50 = 2,25 mln Łącznie - licząc bardzo szacunkowo - 11,25 mln złotych za samą ligę. Nie licząc PP czy europejskich pucharów. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
A rola Bednarza była bardzo niewdzięczna, bo on może sobie zamarzyć kogo chce, znaleźć super perełkę w Afryce/Ameryce etc. a i tak nie płaci za nich ze swojego portfela. Taka marionetka w rękach góry ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro coś zostało napisane na forum, to należy brać to za pewniak? Kamil miał chęć sprawdzenia się na zachodzie jak odchodził za pierwszym razem. Za drugim natomiast wyrażał chęć pozostania w Wiśle na pewnych warunkach, warunki te nie zostały zaakceptowane przez Jacka Bednarza i to jest fakt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
skydancer, Lysy, to jest takie właśnie ...dolenie o Szopenie, jeden ma takie zdanie, inny takie. Szanuję zdanie każdego jeżeli ma rzeczowe argumenty. Wy je macie. Ja natomiast zdania nie zmienię: Bednarz był dobrym dyrektorem sportowym. Przy tak małych pieniądzach, przy tak związanych rękach, te kilka naprawdę dobrych transferów budzi szacunek dla tego człowieka.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeśli wierzysz tylko w fakty to fakt też jest taki że nasz trener doprowadził do jednego z największych jak nie największego blamażu w historii TF w Wiśle a wyleciał....Łysy (koniec kropka)
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kupa prawda. Kosowkiemu kontrakt kończył się po prostu w czerwcu a Bednarz/Skorża uznali że skoro podpisał kontrakt, to niech idzie od razu. Czyli bardziej na miejscu ejst, że skończył mu się kontrakt i nie został przedłużony.
![]() .
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
1. Nie myli się ten, który nic nie robi 2. Nie wszystko zależało od niego 3. Bilans na + Poza tym uważam, że jest wiele spraw zakulisowych, o których nie wiemy i pewnie się nigdy nie dowiemy. Np. jak wyglądały negocjacje z Kosą. Nie pojmuję, jak ktoś może obciążać Łysego winą za blamaż z Levadią... to chore. Ani on trener, ani piłkarz, więc jak może ponosić za to, co się stało, odpowiedzialność? Winny jest tylko i wyłącznie Skorża. Ale ktoś musiał polecieć, bo przecież zawsze jakiś kozioł ofiarny musi się znaleźć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Szkoda troche mecenasa ,mial swoje plusy i minusy bilans chyba na zero
Teraz jak cos bedzie be ,to albo to Skorza albo jego skauci. nawet mecenasa polubilem.. I jak ktos juz napisal :nie kazdy Legionista to h*** ,choc tak naprawde to zawsze mi sie z Ruchem kojarzył.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 01.09.2009 o godz. 18:20.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jest takie mądre przysłowie: Tak krawiec kraje, jak mu materii staje (L)ysy był odpowiedzialny za transfery , a raczej za brak odpowiednich wzmocnień przed Levadią. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|