The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2011, 07:37
Nasi dziennikarze to dno. Ktoś sobie na forum żarował, że Ruuda ściągną a tu już w gazecie o tym piszą...Po co w ogóle komentować takie coś? To ja się zabawię z dziennikarzami, Robben chce się odbudować po grypie i chętnie zagra w Wiśle. Czekam na artykuł na onecie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.05.2011, 07:58
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Meliksonem intersują sie Włoskie kluby.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...925,1,727.html

Zamiast Van Nisterlooya i Wasilewskiego wolałbym żeby Maor został
Sprzedaż Meliksona jest chyba tylko kwestią czasu. Ale zachodnie kluby nie kupują na ogół zawodników po jednej udanej rundzie, szczególnie w słabej lidze polskiej.

Więc najwcześniej odejdzie w zimie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 30.05.2011, 08:26
do skasowania
Ostatnio edytowane przez ZNAMEK : 07.08.2011 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.05.2011, 08:28
skeba napisał(a):Wyświetl post
Błagam was. Czy wy nie uczycie się na błędach. Podajcie mi sezon, w którym Cupiał wydał choćby 2 mln euro ?
To są bujdy i czym szybciej przyjmiecie to do wiadomości, tym mniejszy będzie zawód
Wydaje mi się, że 2 razy:
1997/98 -w momencie wejścia i może jesienią 1999 - Żuraw+Kosa (a Głowa przyszedł zimą 99/00 czy rok później bo pamięć już nie ta....
Niemniej i tak taka kwota wygląda na bzdury wysłane z palca
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.05.2011, 08:33
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ivi...956,1,727.html

Myśliscie o RvN a tu Illiev się oddala. Zaraz będzie jeszcze że Ruud to była opcja rezerwowa
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.05.2011, 08:39
Do Wisły ma trafić też Vicente ? Pamietam jak Szpakowski komentował mecze Hiszpanii z jego udziałem i cały czas mówił Vincente
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 30.05.2011, 08:43
jeśli puszczą Meliksona, to będziemy wiedzieć w jakim miejscu stoi klub - czyli w tym samym co przez ostatnie lata.
Sprzedawać najlepszych, żeby kupić cokolwiek. Liczy się kasa, a nie sukces sportowy i myślenie długofalowe.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.05.2011, 08:54
Meliksona puszczać nie można, jego geniusz może wprowadzić nas do CL i właśnie na nim można oprzeć swoje nadzieje na awans do tych rozgrywek.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.05.2011, 08:54
krkgiba napisał(a):Wyświetl post
jeśli puszczą Meliksona, to będziemy wiedzieć w jakim miejscu stoi klub - czyli w tym samym co przez ostatnie lata.
Mogą go opchnąć już po odpadnięciu Wisły z pucharów.
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.05.2011, 09:07
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ivi...956,1,727.html

Myśliscie o RvN a tu Illiev się oddala. Zaraz będzie jeszcze że Ruud to była opcja rezerwowa
Te pismaki to już kompletnie nie mają czego robić... odwołanie pełnomocnictwa to kwestia jednej wizyty u notariusza i taki fałszywy przedstawiciel nie ma nic do gadania. Zapełnianie wierszówek dziennikarski uważam za otwarte
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 30.05.2011, 09:09
Myślę, że Cupiał znowu uwierzył, że może się spełnic jego marzenia o Lidze Mistrzów. W tej sytuacji sprzedawanie Maora czy Małeckiego jest mało prawdopodobne.

Natomiast bardzo nie spodobała mi się wypowiedź Meliksona. Chłopak ledwo przyszedł a już gada o odejściu.
Trochę to niepoważne.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.05.2011, 09:10
Melikson raczej chyba na pewno nie odejdzie, myślicie że dobre kluby nie szperają po Izraelu ? jakby go zobaczyli skauci wcześniej jak gra to na pewno grałby gdzieś w czołowym europejskim klubie...
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.05.2011, 09:13
Odnośnie Van Nistelrooy'a to sprowadzenie takiego piłkarza nawet za miliony ojro to jest sportowe eldorado nie tylko ze względu na niego tylko przede wszystkim na to, że :

Mając w drużynie RvN możemy spokojnie ściągać najlepszych polskich graczy, którzy będą bardziej uparci na swoje zarządy, gdyż grając czy też chociażby podglądając RvN mogą się nauczyć rzeczy, które na 100% przydadzą się im w przyszłości, nie mówię tutaj o samym RvN też tylko o grajku z silnej ligi jak chociażby Roque Santa Cruz.

Coraz więcej młodych grajków w wieku 12-16 lat powinno się do nas sprowadzić i uczyć ich od niego.

Powiem tyle, że nawet nie grającego RvN widziałbym w naszej drużynie, nawet z kulawą nogą ale żeby był i nauczył tych polskich piłkarzy profesjonalizmu, bo fakt jest taki, że młodziaki z ME zamiast intensywnie trenować to po imprezach chodzą i chleją aż zgony złapią.
------------------------------------------------------------
Znalazłem jakieś zarobki RvN z neta
W ciągu roku zarabia PLN 29.400.000,00, czyli ok. 8mln Euro

Jak przekonać zawodnika, który zarabia 8 mln euro do tego, żeby zarobił max 2-3mln euro ?
Istne Sci-fi !
Powód: zarobki
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 30.05.2011 o godz. 09:30.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Derek_89
Junior Member

Od: 12.2004

Stary 30.05.2011, 09:16
Ja to widze tak, że RvN przychodzi do nas i wysokość jego kontraktu nie jest uwarunkowana strzelonymi bramkami, występami, czy zdobytymi ptk przez zespół ,a frekwencją na stationie i procentem ze sprzedanych biletów
... ot takie novum
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.05.2011, 09:33
Przynajmniej jakby Ruudy do nas przyszedł, to spokojnie padnie rekord frekwencji na wszystkich stadionach. Każdy przyjdzie go zobaczyć.
Tylko że.....
i tak do nas nie przyjdzie;d
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 30.05.2011, 09:36
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
Melikson raczej chyba na pewno nie odejdzie, myślicie że dobre kluby nie szperają po Izraelu ? jakby go zobaczyli skauci wcześniej jak gra to na pewno grałby gdzieś w czołowym europejskim klubie...
A co sądzisz o awansie do Wisły do LM? Chyba na pewno powinniśmy awansować.

Fakt.pl napisał(a):
A jeśli uda się ich faktycznie ściągnąć do Krakowa, to może być przełom nie tylko w historii Białej Gwiazdy, ale także całej naszej ligi. Bo wtedy inni zrozumieją, że też muszą się zbroić.
Czyli co? Kluivert do Legii? Davids do Lecha?

Edit:
No to jak żart to lajt.
Ostatnio edytowane przez R33 : 30.05.2011 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.05.2011, 09:38
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, wydaje mi się że coś na rzeczy musi być, bo to nie jest tak że ktoś sobie tak powiedział, tylko źródeł jest kilka,
źródło jest jedno - cała reszta to przedruki
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2011, 09:38
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
A co sądzisz o awansie do Wisły do LM? Chyba na pewno powinniśmy awansować.
raczej chyba na pewno

Jeszcze niedawno Melikson mówił, że nigdzie się nie wybiera z Wisły, bo ma dług wdzięczności do spłacenia, teraz już zmienił troszkę zdanie - i wypowiada się bardziej w kierunku decyzyjnych w naszym klubie - a znając ich, jeśli nic nie zmieniło się wraz z przyjściem Basałaja i Valckxa - będzie dobra oferta za Maora, to pożegnamy Maora.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.05.2011, 09:42
Jeszcze niedawno Melikson mówił, że nigdzie się nie wybiera z Wisły, bo ma dług wdzięczności do spłacenia, teraz już zmienił troszkę zdanie - i wypowiada się bardziej w kierunku decyzyjnych w naszym klubie - a znając ich, jeśli nic nie zmieniło się wraz z przyjściem Basałaja i Valckxa - będzie dobra oferta za Maora, to pożegnamy Maora.
Rozmowa z Maorem przeprowadzona na zasadzie kiedy odejdziesz?, ale jeśli będziesz miał ofertę to odejdziesz?. Taką samą rozmowę można przeprowadzić z każdym zawodnikiem, i cel aby zawodnik w końcu powiedział że jak będzie miał ofertę to odejdzie zostanie osiągnięty. Zero konkretów ale zamieszanie wprowadzone.
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.05.2011, 09:46
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Van Nistelrooy'a to sprowadzenie takiego piłkarza nawet za miliony ojro to jest sportowe eldorado nie tylko ze względu na niego tylko przede wszystkim na to, że :

Mając w drużynie RvN możemy spokojnie ściągać najlepszych polskich graczy, którzy będą bardziej uparci na swoje zarządy, gdyż grając czy też chociażby podglądając RvN mogą się nauczyć rzeczy, które na 100% przydadzą się im w przyszłości, nie mówię tutaj o samym RvN też tylko o grajku z silnej ligi jak chociażby Roque Santa Cruz.

Coraz więcej młodych grajków w wieku 12-16 lat powinno się do nas sprowadzić i uczyć ich od niego.

Powiem tyle, że nawet nie grającego RvN widziałbym w naszej drużynie, nawet z kulawą nogą ale żeby był i nauczył tych polskich piłkarzy profesjonalizmu, bo fakt jest taki, że młodziaki z ME zamiast intensywnie trenować to po imprezach chodzą i chleją aż zgony złapią.
------------------------------------------------------------
Znalazłem jakieś zarobki RvN z neta
W ciągu roku zarabia PLN 29.400.000,00, czyli ok. 8mln Euro

Jak przekonać zawodnika, który zarabia 8 mln euro do tego, żeby zarobił max 2-3mln euro ?
Istne Sci-fi !
Dlaczego Sci-Fi? Tyle zarabiał w HSV (o ile to prawda). Ci też musieli go wysokim kontraktem skusić, bo facet odchodził z RM a sporo klubów miało na niego chętkę. Nie trzeba za niego płacić (ma kartę na ręce) więc można mu ten mln euro dać ekstra plus kontrakt i w razie awansu do CL coś ekstra. młodziakiem to On już nie jest, swoje już pewnie zarobił. Może podobnie jak Stan będzie chciał cos komuś udowodnić. Trzeba brać też pod uwagę też to, że o Wiśle ostatnio w Holandii było dość głośno. Zobaczymy jak się sprawy dalej potoczą.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2011, 09:46
no jasne, że tak - ale wcześniej przeprowadzono taką samą rozmowę z nim, a odpowiedzi już są różne

tak czy siak, wierzę i mam nadzieję, że nie odejdzie, bo potrzebujemy go jak cholera.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.05.2011, 09:53
Myślałem że ten artykuł w Fakcie to będzie mimo wszystko trochę bardziej poważny...

O ile jestem w stanie nawet uwierzyć że z Ruudem rozmawiają, tzn. Stan go spytał czego oczekuje w luźnej rozmowie, choć i tak nie przyjdzie bo zarobki miał do tej pory jak na nas kosmiczne.

Otyle dwa pozostałe nazwiska mnie śmieszą jedynie. Vicente po co miałby przychodzić, jak Illiev jest szykowany na lewe skrzydło. Natomiast wyjęcie na wypożyczenie Santa Cruza to juz dla mnie totalny kosmos. Ostatnio czytałem że Roma bardzo go chce sprowadzić.
Generalnie artykuł tylko do pośmiania się.

Co do Meliksona nie wierze że miałby pójść gdziekolwiek w tym okienku. Dopiero co przyszedł, a ostatnio to nawet nie grał za dużo bo trener go oszczędzał. Kiedyś odejdzie na pewno ale nie tego lata.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.05.2011, 09:54
Nie wydaje mi się żeby Melikson odszedł wcześniej niż w zimie.
On się musi jeszcze wypromować (w europejskich pucharach). Musi zagrać w kadrze. On sobie na pewno zdaje z tego sprawę to raz. Dwa - klub też ma świadomość, że ew. cena za Maora będzie tylko rosnąć, więc nikt nie będzie się spieszył ze sprzedażą. Trzy - ambicje i aspiracje w klubie są duże i raczej nikt sobie w kolano strzelać nie będzie.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Stary 30.05.2011, 09:55
no jasne, że tak - ale wcześniej przeprowadzono taką samą rozmowę z nim, a odpowiedzi już są różne

tak czy siak, wierzę i mam nadzieję, że nie odejdzie, bo potrzebujemy go jak cholera.
Odejdzie jak dobrze zapłacą. Z niewolnika nie ma zawodnika. Chyba nawet Stan coś mówił, że Wisła dla tych zawodników ma być odskocznią to wielkiej piłki. Mają się tu wypromować. Jako przykład podawał Marcelo. Tak właśnie chyba skusił Maor`a do przyjścia do nas. Dziwnie by to wyglądało, gdyby teraz blokował mu transfer. Jedynym argumentem dla Stana w takim wypadku może być tylko zbyt niska suma odstępnego.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 30.05.2011, 09:55
cuul napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego Sci-Fi? Tyle zarabiał w HSV (o ile to prawda). Ci też musieli go wysokim kontraktem skusić, bo facet odchodził z RM a sporo klubów miało na niego chętkę. Nie trzeba za niego płacić (ma kartę na ręce) więc można mu ten mln euro dać ekstra plus kontrakt i w razie awansu do CL coś ekstra. młodziakiem to On już nie jest, swoje już pewnie zarobił. Może podobnie jak Stan będzie chciał cos komuś udowodnić. Trzeba brać też pod uwagę też to, że o Wiśle ostatnio w Holandii było dość głośno. Zobaczymy jak się sprawy dalej potoczą.
Ale o czym Ty piszesz Dudka chcą do Rosji i pewnie wielką kase tam zarobi, RVN spokojnie pojdzie gdzies na Kaukaz i dostanie z 6mln euro, albo do Kataru...O czym w ogóle my dyskutujemy
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.05.2011, 09:57
z tym " to raczej chyba na pewno " to w żarcie napisałem, wiem jak trzeba pisać jak człowiek
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Stary 30.05.2011, 10:02
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Ale o czym Ty piszesz Dudka chcą do Rosji i pewnie wielką kase tam zarobi, RVN spokojnie pojdzie gdzies na Kaukaz i dostanie z 6mln euro, albo do Kataru...O czym w ogóle my dyskutujemy
O tym, że nie zawsze kasa jest najważniejsza?
Nie wiem jak będzie, ale zastanawia mnie skąd u Ciebie taka pewność?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.05.2011, 10:07
wwf napisał(a):Wyświetl post
http://www.fakt.pl/Wisla-siega-po-gw...,104951,1.html

Ruud van Nistelroy
Vicente Rodriguez
Roque Santa Cruz

W takim PSV transfery spokojnie do wykonania, tylko że my PSV nie jesteśmy.
Wisła chce Ruuda
ja Krkicia, Iniestę i Tiago A.

a co mam ten gest
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 30.05.2011, 10:16
cuul napisał(a):Wyświetl post
O tym, że nie zawsze kasa jest najważniejsza?
Nie wiem jak będzie, ale zastanawia mnie skąd u Ciebie taka pewność?
Bo jestem realistą? Bo wiem, że jak pisano o Kluivercie o Tristanie czy innych mega gościach to nic z tego nie było? Zastanów się po co miałby tu przychodzić? Z misją nawracania naszych na grę w piłkę? Bo za rok mamy Euro? Wiem, że cokolwiek bym napisał i tak niektórzy będą marzyć, bo niektórzy lubią zasypiając wyobrażać sobie jak strzelają golę w finale LM, lubią siedząc na kiblu wyobrażać sobie jak Wisła leje Real w pucharach i lubią wyobrażać sobie RvN w koszulce Wisły Marzyć każdy może, ale nie starajcie się wmawiać innym zdrowo myślącym, że te marzenia to prawda.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.05.2011, 10:17
http://www.goal.com/de/news/968/tran...-krakau-klopft
Podchwycili temat.
Z nowych informacji to ta, że kontrakt ma opiewać na poziomie 1 mln euro.
I jeszcze dołożyli motyw że mamy 6 mln euro na transfery.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów