The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2009, 14:08
Cytat:
Re: LICENCJA
Autor: beret (IP zapamiętane)
Data: 25 lip 2009 - 01:53:30

dawno wiadomo, że Cupiał nie życzy sobie konkurencji w Krakowie i od dawna dąży do osłabienia naszej pozycji, a jakimi metodami się poslugiwał w swoim życiu aby dojść do tego co ma, to chyba wszyscy wiedzą.
Ciekawe, ciekawe....

Cytat:
Ludzie zrozumcie, że PASY wchodzą na tereny niby wiślackie i gts robi co się da,żeby CRACOVIĘ wyeleminować!
Znów nasza wina.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 28.07.2009 o godz. 14:10.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.07.2009, 14:50. Złej baletnicy...
A czy nie mieli jeszcze do nas pretensji za porażkę w obu meczach z Szachtarem Soligorsk w InterToto? Przecież to dla pasiastych był pierwszy (i jedyny jak na razie) mecz europucharowy w tym stuleciu! Może wiślacy trzymali magnes na piłkę za pasiastą bramką? Niedobry ŁKS, bo się nie dał okraść z pieniędzy za poprzedni sezon i walczy o miejsce na kolejny, niedobrzy Białorusini, bo dokopali pasiastym, niedobra Wisła, bo... wszystko przez nich. BIEDACY
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.07.2009, 15:52
Ahahhaaha

Pasiaści ktorzy tak bardzo domagali sie przeswtlenia ŁKS-su ,dzis sami beda na ich wniosek przeswietleni

a najlepsze ,ze to nasza wina

oni sa z innego wymiaru ,rzekł bym tego bardziej cofnietego

-------------------------------

Dzis ukazal sie artykul pt

Cracovia nie widzi powodów aby nie grać w ekstraklasie

http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...-ekstraklasie/

Pare Faktow ,chcialbym panu profesorkowi uswiadomic

1.spadek sportowy z Ekstrkalasy

2.niewyegzekowana do dzis karna degradacja za czyny korupcyjne

3.Przekrety przy przynaniu licencji(jeden z czlonkow komisji zwiazany byl z KS Cracovia)

4.Niespelnie warunkow licencyjnych(niezgloszenie na czas stadionu)

5.Zglaszanie donosu na innych,czy moze byc cos gorszego

Jak widac powodow aby nie grac w Ekstrklasie nie ma
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 28.07.2009 o godz. 16:07.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.07.2009, 18:37
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Co do ankiety - którą zaproponował kolega z poprzedniej strony. Ja to chyba bym preferował pierwszą opcję. Lepiej, jakby to naprawdę zawieszono w ****!
Przynajmniej do momentu, aż oni łaskawie tego wszystkiego nie ogarną. O ile to w ogóle możliwe. Bo skoro ŁKS ma spaść, bo nie spełnia wymogów licencyjnych, no to chyba logiczne jest,że skoro Cracovia szuka sobie stadionu za pięc dwunasta i nie wiadomo czy znajdzie, to coś tu jest nie halo.
I sprawdza się, kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Znów nasza wina.
Bo my im ten stadion w Sosnowcu zajęliśmy Biedaki...
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.07.2009, 19:34
Na Ukrainie rozwiazali lige . Jak dla mnie ,ze wzgledu na to ,ze odpadlismy z Pucharów, stadionu nie bedziemy mieli przez najblizszy rok ,mogliby rozwiazac PZPN i stworzyc wszystko od nowa. Niestety nikt sie na to nie odwazy
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2009, 19:48
Dla mnie sprawa jest banalna jak cholera:

Wg tabeli ekstraklasy ostatnie 3 miejsca zajmuja kolejno: Cracovia, Górnik Zabrze, ŁKS

Z tego wynika, ze bezwzglednie do 1 ligi spada Górnik i ŁKS. Cracovia ma grac w barazach.

Wg tabeli 1 ligi do ekstraklasy wchodza: Widzew i Zaglebie Lubin.
Korona ma grac w barazach.

Na ten moment w Ekstralasie gra: Widzew, Zaglebie; a nie gra w Ekstraklasie: ŁKS i Górnik Zabrze.

Baraze zostaja odwołane. Korona zostaje na ten moment w 1 lidze, a Cracovia w Ekstraklasie.

Widzew zostaje ukarany za korupcje, nie moze wejsc do Ekstraklasy, zatem do najwyzszych rozgrywek wchodzi Korona Kielce.

Cracovia nie ma licencji na stadion, nie ma wybranego miejsca gry co równa sie spadkiem do 1 ligi.

Zatem wchodzi do Ekstraklasy Podbeskidzie Bielsko Biała.

Więc wg mnie sklad na przyszly sezon wyglada tak:

Arka Gdynia, GKS Bełchatów, Jagielonia Białystok, Korona Kielce, Lech Poznań vel Amica Poznań , Lechia Gdańsk, Legia Warszawa, Odra Wodziasław Śląski, Piast Gliwice, Polonia Bytom, Polonia Warszawa, Ruch Chorzów, Śląsk Wrocław, Wisła Kraków, Zagłębie Lubin i Podbeskidzie Bielsko Biała.

Dziękuje za przeczytanie tego i ja nie rozumiem co tu jeszcze wyjasniac w PZPNie...
Powód: pogrubienie i kolory ;]
Ostatnio edytowane przez StelmiOriginal : 28.07.2009 o godz. 20:07.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.07.2009, 19:53
Choc nie lubie spiskowych teorii dziejów ,to sadze akcja pt. "Utrzymanie Cracovii w Extraklasie" zaczela sie przed ostatna kolejka ,kiedy bylo juz pozamiatane i wiadomo bylo ze z LEchem na wyjedzie nei wygraja. Zaczelo sie wtedy od gróźb pod adresem ŁKS,ze nie dostarczyli papierów i każda pozniejsza probe dostarczenia tych zaleglych papierów Lewicki bombardował tkw. "twardymi regulami dot. terminów" .2 tyg przed ostatecznymi decyzjami Lato odwowal baraze ,ze niby za duze zamieszanie jest ,a to byl 2-gi ukłon w strone pasiastych ,tak ze juz nawet barazy nie musieli grac. Wynurzenia Piechniczka i innych "przychylnych Łodzi" to była farsa ,bo wtedy juz wiedziali ze ujebali Łodz. Epilog im troche nie wyszedl bo sie okazalo ,ze Cracovia nie ma papierów ,ktorych ŁKS nie zlozyl w maju ,a mamy 5 dni przed rozpoczeciem sezonu
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.07.2009, 20:08
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie sprawa jest banalna jak cholera:

Wg tabeli ekstraklasy ostatnie 3 miejsca zajmuja kolejno: Cracovia, Górnik Zabrze, ŁKS

Z tego wynika, ze bezwzglednie do 1 ligi spada Górnik i ŁKS. Cracovia ma grac w barazach.

Wg tabeli 1 ligi do ekstraklasy wchodza: Widzew i Zaglebie Lubin.
Korona ma grac w barazach.

Na ten moment w Ekstralasie gra: Widzew, Zaglebie; a nie gra w Ekstraklasie: ŁKS i Górnik Zabrze.

Baraze zostaja odwołane. Korona zostaje na ten moment w 1 lidze, a Cracovia w Ekstraklasie.

Widzew zostaje ukarany za korupcje, nie moze wejsc do Ekstraklasy, zatem do najwyzszych rozgrywek wchodzi Korona Kielce.

Cracovia nie ma licencji na stadion, nie ma wybranego miejsca gry co równa sie spadkiem do 1 ligi.

Zatem wchodzi do Ekstraklasy Podbeskidzie Bielsko Biała.

Więc wg mnie sklad na przyszly sezon wyglada tak:

Arka Gdynia, GKS Bełchatów, Jagielonia Białystok, Korona Kielce, Lech Poznań vel Amica Poznań , Lechia Gdańsk, Legia Warszawa, Odra Wodziasław Śląski, Piast Gliwice, Polonia Bytom, Polonia Warszawa, Ruch Chorzów, Śląsk Wrocław, Wisła Kraków, Zagłębie Lubin i Podbeskidzie Bielsko Biała.

Dziękuje za przeczytanie tego i ja nie rozumiem co tu jeszcze wyjasniac w PZPNie...
Zaraz zaraz, na początku dałeś tabelę po przesunięciu ŁKSu na koniec, jeśli z Cracovia nie dostanie licencji powinieneś zrobić to samo. Czyli 2 ostatnie miejsca Cracovia i ŁKS a w Extraklasie zostaje Górnik.

Wtedy akcję utrzymujemy Górnik możemy uznać za zakończoną. Z ŁKSem poszło łatwo bo są biedni, z Craxą trudniej bo Filipiak też przy kasie. Jednak myślę, że Allianzowe pieniądze przeważą, przesunie się 1-2 kolejki żeby rozpatrzyć sprawę i będzie git!
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 28.07.2009, 20:12
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Na Ukrainie rozwiazali lige
Nope

AS82 napisał(a):Wyświetl post
mogliby rozwiazac PZPN i stworzyc wszystko od nowa
Latwo powiedziec. Gdybysmy probowali w taki sposob jak myslisz rozwiazac PZPN, stracilibysmy mozliwosc organizacji euro 2012 i miedzynarodowej rywalizacji na dlugie lata. Zrownane zostaloby wszystko z ziemia i nie jest powiedziane, ze byloby lepiej.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2009, 20:13
Taka tez jest mozliwosc ale ja patrze na tabele oficjalna na www.ekstraklasa.org i na ten moment Cracovia jest na 14 miejscu... ja nie mysle teraz co bedzie potem.... ja patrze na oficjalna tabele i wyciagam wnioski...

Co do rozwiazania ligi to Ekstraklasa SA albo PZPN musialby placic Canal+ wysokie odszkodowania...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.07.2009, 20:20
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Taka tez jest mozliwosc ale ja patrze na tabele oficjalna na www.ekstraklasa.org i na ten moment Cracovia jest na 14 miejscu... ja nie mysle teraz co bedzie potem.... ja patrze na oficjalna tabele i wyciagam wnioski...
To nielogiczne wnioski wyciągasz. Cracovii jeszcze nie odebrali licencji, ale jeśli tak by się stało zakładasz, że zostaliby ukarani inaczej niż ŁKS.

ps
Co do samej sytuacji: po akcji z ŁKSem gdzie zostali ukarani za duperel, przy hasłach "teraz już z licencjami będziemy działać na serio", nie mają wyjścia jak pogonić klub bez zgłoszonego stadionu.
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 28.07.2009 o godz. 20:27.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.07.2009, 20:31
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej mi szkoda Podbeskidzia...to jest po prostu niepojęte....
A ich to czemu? Zakwalifikowali sie do barażu? Zajeli miejsce dające awans? Nie, wiec ocb..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.07.2009, 20:49
Shizuke napisał(a):Wyświetl post
Nope

Latwo powiedziec. Gdybysmy probowali w taki sposob jak myslisz rozwiazac PZPN, stracilibysmy mozliwosc organizacji euro 2012 i miedzynarodowej rywalizacji na dlugie lata. Zrownane zostaloby wszystko z ziemia i nie jest powiedziane, ze byloby lepiej.
To jest zwykle straszenie batonu z PZPN, owszem organizacja mogla by byc zagrozona. Ale po Euro2012 powinno sie to dziadostwo rozgonic w ****u. W Rosji jakos sie dalo zlikwidowac ich odpowiedkik i nie bylo problemu ze strony UEFA.
Dalej ich druzyny graja w pucharach i kadra w leliminacjach do turnirjow. I jaks nie byly zawieszeni na dlugie lata.

Po prostu ktos z naszego rzadu musi pokazac jaja i nie bac sie opozycji tylko rozgonic to dziadostwo i stworzyc od nowa nawet kosztem roku czy dwoch. Bo ani polskie kluby nie graja reguralnie w LE czy LM wiec nie ma zagrozenie ze straca wielkie pieniadze.

Jak ja bym chcial zobaczyc mine Laty i innych z tymi szyderczymi usmieszkami nietykalnych jak wchodzi ktos z rzadu zamyka drzwi i mowi sorry panowie ale PZPN to juz historia. Moze kiedys tego doczekam
,
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2009, 21:49
Jeżeli "płaczki" spadną to winna będzie ubecko gtsowska Wisła, komuna, układy i cinkciarz Cupiał. Jeżeli się utrzymają to zatryumfuje sprawiedliwość. Ot, moralność od 100 lat. Za prezydenta Dietla było dobrze - miasto dbało więc sprawiedliwie. W każdy inny czas ktoś ich ciemiężył od pokoleń....
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.07.2009, 23:11
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,68...mobojstwo.html

Smutna wiadomość, jego brat był bardziej znany, ale to nie zmienia faktu, że doszło do tragedii.
Ostatnio edytowane przez 63624 : 28.07.2009 o godz. 23:14.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.07.2009, 07:07
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A ich to czemu? Zakwalifikowali sie do barażu? Zajeli miejsce dające awans? Nie, wiec ocb..
a Korona zajęła miejsce dające bezpośredni awans ? NIE.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.07.2009, 09:07
Ja nie wiem do końca, czy sprawa licencji pasiastych to skandal...

Przecież w momencie składania wniosku licencyjnego nie było chyba wiadome, czy Majchrowski rzuci kasę na modernizację Hutnika i grę w Krakowie.

Więc śmiejący się z Cracovii kibice: czy macie 100% pewność, że my też nie zamieściliśmy we wniosku promesy umowy z Zagłębiem, zamiast samej umowy?

Bo ja uczciwie powiem, że nie mam takiej pewności

Istotne w licencji jest to, czy:
a) klub znalazł stadion, który spełnia wymogi licencyjne
b) czy ma środki, by za a) zapłacić

Niewątpliwie najważniejszym punktem jest punkt b. Bo możemy sobie napisać, że gramy na Allianz Arenie w Monachium - i nawet podpisać jakąś umowę z władzami tego miasta - ale pytanie, czy nas na to stać.

Pasy niewątpliwie w budżecie uwzględniły koszt wynajmu stadionu, a sam budżet wyglądał na sklecony w realny sposób. W przypadku ŁKSu tego zabrakło, bo sprzedaż napoju energetyzującego przynoszącego 2 mln zysku to pobożne życzenia. Szczególnie, że tego napoju jeszcze nie ma.

Nie dziwię się, że ŁKS nazywa sprawę licencji skandalem i czepia się Cracovii, bo to ich ostatnia deska ratunku. Nie mam o to do nich pretensji, walczą o swoje.

Nie dziwię się też złośliwej satysfakcji forumowiczów, że u sąsiadów zza miedzy coś śmierdzi.

Ale moim zdaniem sprawa licencji wcale nie jest w przypadku Cracovii czarno-biała. Jest pewnie szara, natomiast w przypadku ŁKSu była czarna. Ot, taka różnica.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 29.07.2009, 10:16
W przypadku ŁKS`u czarna?A można wiedzieć dlaczego? Klub ŁKS` zajął 8 (ÓSME) miejsce w ekstraklasie.Cracovia przedostatnie.
O czym my w ogóle rozmawiamy?

Przeczytaj sobie to, pózniej pisz swoje przemyślenia.

http://www.weszlo.com/news/3366
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 29.07.2009, 10:29. Ostrzeżenie
"Ciekawe" wiadomości podaje wp. Według nich Napoli znowu chce kupić Lewandowskiego z Lecha. "Znowu" - bo wcześniej do zakupu Roberta przymierzała się Parma. Pod wiadomością z datą 29 lipca (2009.07.29 07:33) mamy jeszcze rodzynek:

Cytat:
Klub z południa Włoch rozważa również kupno Austriaka Erwina Hoffera z Rapidu Wiedeń...
Problem w tym, że Napoli już wczoraj zakupiło tego 22-letniego austriackiego napastnika. Hoffer zdążył nawet udzielić pożegnalnego wywiadu. Co do samego Lewandowskiego - Włochów prawdopodobnie zniechęciła postawa poznaniaków, aby nikogo więcej nie sprzedawać. Pisze to wszystko nie w ramach off-topu, tylko aby pokazać, jak często portale "mijają się" z prawdą, również w przypadku naszej Wisełki.

Pytanie, jak cała sytuacja wpłynie na postawę Roberta. Wcale się nie zmartwię, jeśli nie będzie już miał takiej motywacji jak rok temu. Ale to już nie nasze zmartwienie.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.07.2009, 10:32
Lewandowski niby na pewno ma zostać w Poznaniu. Natomiast Was ucieszy wiadomość, iż też prawie na pewno na stadionie we Wronkach jesteśmy udupieni na więcej niż trzy mecze 'u siebie'.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.07.2009, 10:39
zim zum napisał(a):Wyświetl post
a Korona zajęła miejsce dające bezpośredni awans ? NIE.
Ale nie umożliwiono jej gry w barażu. Nie zagrała w barażu nie z własnej winy, lecz z winy PZPN. Ma wiec roszczenie. A jakie roszczenie ma Podbeskidzie?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.07.2009, 10:40
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem do końca, czy sprawa licencji pasiastych to skandal...

Zrobiło mi się przykro że się z nich śmiałem. Na pewno wywalczyli sportowo swoje miejsce w ekstraklasie.
Zasługują na nie w 100%, wszystkie dokumenty mają w porządku, nie pisali listów do PZPN ani do prokuratury z zawiadomieniem o nieprawidłowości licencji dla ŁKS - to na pewno wymysły prasy....

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.07.2009, 10:40
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
W przypadku ŁKS`u czarna?A można wiedzieć dlaczego? Klub ŁKS` zajął 8 (ÓSME)
A nie 7 ?

Cracovia podobno ma czas do dzisiaj,aby przedstawić umowę na grę w Sosnowcu, inaczej zostają zdegradowani. Jak to się skończy, zobaczymy.

http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html

Noo jak dla mnie piątek do bardzo dobra data Równie dobrze może się okazać po 1 kolejce,że posypią się jakieś walkowery albo inne cuda Takie rzeczy tylko w Polsce...

el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Pytanie, jak cała sytuacja wpłynie na postawę Roberta. Wcale się nie zmartwię, jeśli nie będzie już miał takiej motywacji jak rok temu. Ale to już nie nasze zmartwienie.
We wczorajszym PS był z nim wywiad.Twierdzi,że sytuacja z jego transferem nie będzie miała wpływu na jego grę i na pewno nie będzie obrażony za to,że musi zostać
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2009, 10:52
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Lewandowski niby na pewno ma zostać w Poznaniu. Natomiast Was ucieszy wiadomość, iż też prawie na pewno na stadionie we Wronkach jesteśmy udupieni na więcej niż trzy mecze 'u siebie'.
Ja się ciesze, bo oznacza to,że prace postępują. A stadiony to jest to co nam jest potrzebne jak rybie woda.
Czyli na ten sezon Robercik odrzucił oferty Milanów, Manchesterów i zaszczyci nas wszystkich swoją osobą.
Jak dla mnie facet i tak będzie chciał odejść w przerwie zimowej, więc ja bym go teraz opchnął. Nie ważne gdzie byleby się gotówka w Amikowej kasie zgadzała. A czemu teraz sprzedać? Bo nie sądzę aby w tym sezonie gość coś wybitnego grał. W sumie 50/50 że coś z niego będzie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 29.07.2009, 11:34
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ale nie umożliwiono jej gry w barażu. Nie zagrała w barażu nie z własnej winy, lecz z winy PZPN. Ma wiec roszczenie. A jakie roszczenie ma Podbeskidzie?
no logiczne. jeżeli korona, która miała grac w barażach została przesunięta na miejsce bezpośrednio premiowane awansem, to podbeskidzie zajmuje miejsce korony i gra w barażach
Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2009, 11:58
zim zum napisał(a):Wyświetl post
no logiczne. jeżeli korona, która miała grac w barażach została przesunięta na miejsce bezpośrednio premiowane awansem, to podbeskidzie zajmuje miejsce korony i gra w barażach
Dla mnie logiczne jest to że Korona jest na miejscu barażowym bo przecież nikt jej nigdzie nie przesunął,
dalej zajmuje 3 miejsce I lidze, w sezonie 2008/2009. Problem w tym, że nie ma drużyny z Ekstraklasy która miałaby z nią grac baraż więc awansuje automatycznie.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 29.07.2009, 12:03
RoS napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie logiczne jest to że Korona jest na miejscu barażowym bo przecież nikt jej nigdzie nie przesunął,
dalej zajmuje 3 miejsce I lidze, w sezonie 2008/2009. Problem w tym, że nie ma drużyny z Ekstraklasy która miałaby z nią grac baraż więc awansuje automatycznie.
a Cracovia ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.07.2009, 12:07
Powinni zminiejszyć lige i ****.
14 druzyn gra i tyle, nie ma miejsca dla kombinatorów, bo skonczy sie na tym, ze Górniczek nigdy nie spadni, bo jutro sie okaze, że w Wodzisławiu maja zły kolor klamek i polecą z Łks
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2009, 13:03
Grać powinno tyle zespołów ile na to stać. Jasna przejrzyste dokumenty potwierdzające wypłacalność i płynność na najbliższy sezon. Odpowiedni stadion i licencja powinna być przyznana. Każde małe uchybienie powinno być karane nieprzyznaniem licencji. A za kluby,które nie dostały licencji nie powinny awansować kolejne z ligi niższej, które nie spełniają wymagań ale te które na to też stać. Czyli np Podbeskidzie nie awansuje,bo nie ma stadionu ani zaplecza ale może sprzedać przypadające mu miejsce w lidze. I wszytko byłoby jasne.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Robin
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.07.2009, 13:34
no to niezłe będzie klepowisko w tym sosnowcu jak będzie tam tyle meczy...

np: 8 sierpnia
godz. 16.30 Cracovia - Lechia
godz. 20.00 Zagłebie S. - Unia Janikowo

trzeba będzie kombinować z terminami ostro..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów