|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 28.07.2009 o godz. 14:10.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
A czy nie mieli jeszcze do nas pretensji za porażkę w obu meczach z Szachtarem Soligorsk w InterToto? Przecież to dla pasiastych był pierwszy (i jedyny jak na razie) mecz europucharowy w tym stuleciu! Może wiślacy trzymali magnes na piłkę za pasiastą bramką?
Niedobry ŁKS, bo się nie dał okraść z pieniędzy za poprzedni sezon i walczy o miejsce na kolejny, niedobrzy Białorusini, bo dokopali pasiastym, niedobra Wisła, bo... wszystko przez nich. BIEDACY ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ahahhaaha
Pasiaści ktorzy tak bardzo domagali sie przeswtlenia ŁKS-su ,dzis sami beda na ich wniosek przeswietleni a najlepsze ,ze to nasza wina ![]() oni sa z innego wymiaru ,rzekł bym tego bardziej cofnietego ![]() ------------------------------- Dzis ukazal sie artykul pt Cracovia nie widzi powodów aby nie grać w ekstraklasie http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...-ekstraklasie/ Pare Faktow ,chcialbym panu profesorkowi uswiadomic ![]() 1.spadek sportowy z Ekstrkalasy 2.niewyegzekowana do dzis karna degradacja za czyny korupcyjne 3.Przekrety przy przynaniu licencji(jeden z czlonkow komisji zwiazany byl z KS Cracovia) 4.Niespelnie warunkow licencyjnych(niezgloszenie na czas stadionu) 5.Zglaszanie donosu na innych,czy moze byc cos gorszego Jak widac powodow aby nie grac w Ekstrklasie nie ma ![]()
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 28.07.2009 o godz. 16:07.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
I sprawdza się, kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada. Bo my im ten stadion w Sosnowcu zajęliśmy Biedaki...![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Na Ukrainie rozwiazali lige . Jak dla mnie ,ze wzgledu na to ,ze odpadlismy z Pucharów, stadionu nie bedziemy mieli przez najblizszy rok ,mogliby rozwiazac PZPN i stworzyc wszystko od nowa. Niestety nikt sie na to nie odwazy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dla mnie sprawa jest banalna jak cholera:
Wg tabeli ekstraklasy ostatnie 3 miejsca zajmuja kolejno: Cracovia, Górnik Zabrze, ŁKS Z tego wynika, ze bezwzglednie do 1 ligi spada Górnik i ŁKS. Cracovia ma grac w barazach. Wg tabeli 1 ligi do ekstraklasy wchodza: Widzew i Zaglebie Lubin. Korona ma grac w barazach. Na ten moment w Ekstralasie gra: Widzew, Zaglebie; a nie gra w Ekstraklasie: ŁKS i Górnik Zabrze. Baraze zostaja odwołane. Korona zostaje na ten moment w 1 lidze, a Cracovia w Ekstraklasie. Widzew zostaje ukarany za korupcje, nie moze wejsc do Ekstraklasy, zatem do najwyzszych rozgrywek wchodzi Korona Kielce. Cracovia nie ma licencji na stadion, nie ma wybranego miejsca gry co równa sie spadkiem do 1 ligi. Zatem wchodzi do Ekstraklasy Podbeskidzie Bielsko Biała. Więc wg mnie sklad na przyszly sezon wyglada tak: Arka Gdynia, GKS Bełchatów, Jagielonia Białystok, Korona Kielce, Lech Poznań vel Amica Poznań , Lechia Gdańsk, Legia Warszawa, Odra Wodziasław Śląski, Piast Gliwice, Polonia Bytom, Polonia Warszawa, Ruch Chorzów, Śląsk Wrocław, Wisła Kraków, Zagłębie Lubin i Podbeskidzie Bielsko Biała.Dziękuje za przeczytanie tego i ja nie rozumiem co tu jeszcze wyjasniac w PZPNie... Powód: pogrubienie i kolory ;]
Ostatnio edytowane przez StelmiOriginal : 28.07.2009 o godz. 20:07.
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Choc nie lubie spiskowych teorii dziejów ,to sadze akcja pt. "Utrzymanie Cracovii w Extraklasie" zaczela sie przed ostatna kolejka ,kiedy bylo juz pozamiatane i wiadomo bylo ze z LEchem na wyjedzie nei wygraja. Zaczelo sie wtedy od gróźb pod adresem ŁKS,ze nie dostarczyli papierów i każda pozniejsza probe dostarczenia tych zaleglych papierów Lewicki bombardował tkw. "twardymi regulami dot. terminów" .2 tyg przed ostatecznymi decyzjami Lato odwowal baraze ,ze niby za duze zamieszanie jest ,a to byl 2-gi ukłon w strone pasiastych ,tak ze juz nawet barazy nie musieli grac. Wynurzenia Piechniczka i innych "przychylnych Łodzi" to była farsa ,bo wtedy juz wiedziali ze ujebali Łodz. Epilog im troche nie wyszedl bo sie okazalo ,ze Cracovia nie ma papierów ,ktorych ŁKS nie zlozyl w maju ,a mamy 5 dni przed rozpoczeciem sezonu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Wtedy akcję utrzymujemy Górnik możemy uznać za zakończoną. Z ŁKSem poszło łatwo bo są biedni, z Craxą trudniej bo Filipiak też przy kasie. Jednak myślę, że Allianzowe pieniądze przeważą, przesunie się 1-2 kolejki żeby rozpatrzyć sprawę i będzie git! ![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nope
Latwo powiedziec. Gdybysmy probowali w taki sposob jak myslisz rozwiazac PZPN, stracilibysmy mozliwosc organizacji euro 2012 i miedzynarodowej rywalizacji na dlugie lata. Zrownane zostaloby wszystko z ziemia i nie jest powiedziane, ze byloby lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Taka tez jest mozliwosc ale ja patrze na tabele oficjalna na www.ekstraklasa.org i na ten moment Cracovia jest na 14 miejscu... ja nie mysle teraz co bedzie potem.... ja patrze na oficjalna tabele i wyciagam wnioski...
Co do rozwiazania ligi to Ekstraklasa SA albo PZPN musialby placic Canal+ wysokie odszkodowania... ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
ps Co do samej sytuacji: po akcji z ŁKSem gdzie zostali ukarani za duperel, przy hasłach "teraz już z licencjami będziemy działać na serio", nie mają wyjścia jak pogonić klub bez zgłoszonego stadionu. Powód: ps
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 28.07.2009 o godz. 20:27.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Dalej ich druzyny graja w pucharach i kadra w leliminacjach do turnirjow. I jaks nie byly zawieszeni na dlugie lata. Po prostu ktos z naszego rzadu musi pokazac jaja i nie bac sie opozycji tylko rozgonic to dziadostwo i stworzyc od nowa nawet kosztem roku czy dwoch. Bo ani polskie kluby nie graja reguralnie w LE czy LM wiec nie ma zagrozenie ze straca wielkie pieniadze. Jak ja bym chcial zobaczyc mine Laty i innych z tymi szyderczymi usmieszkami nietykalnych jak wchodzi ktos z rzadu zamyka drzwi i mowi sorry panowie ale PZPN to juz historia. Moze kiedys tego doczekam ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeżeli "płaczki" spadną to winna będzie ubecko gtsowska Wisła, komuna, układy i cinkciarz Cupiał. Jeżeli się utrzymają to zatryumfuje sprawiedliwość. Ot, moralność od 100 lat. Za prezydenta Dietla było dobrze - miasto dbało więc sprawiedliwie. W każdy inny czas ktoś ich ciemiężył od pokoleń....
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,68...mobojstwo.html
Smutna wiadomość, jego brat był bardziej znany, ale to nie zmienia faktu, że doszło do tragedii.
Ostatnio edytowane przez 63624 : 28.07.2009 o godz. 23:14.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Ja nie wiem do końca, czy sprawa licencji pasiastych to skandal...
Przecież w momencie składania wniosku licencyjnego nie było chyba wiadome, czy Majchrowski rzuci kasę na modernizację Hutnika i grę w Krakowie. Więc śmiejący się z Cracovii kibice: czy macie 100% pewność, że my też nie zamieściliśmy we wniosku promesy umowy z Zagłębiem, zamiast samej umowy? Bo ja uczciwie powiem, że nie mam takiej pewności Istotne w licencji jest to, czy: a) klub znalazł stadion, który spełnia wymogi licencyjne b) czy ma środki, by za a) zapłacić Niewątpliwie najważniejszym punktem jest punkt b. Bo możemy sobie napisać, że gramy na Allianz Arenie w Monachium - i nawet podpisać jakąś umowę z władzami tego miasta - ale pytanie, czy nas na to stać. Pasy niewątpliwie w budżecie uwzględniły koszt wynajmu stadionu, a sam budżet wyglądał na sklecony w realny sposób. W przypadku ŁKSu tego zabrakło, bo sprzedaż napoju energetyzującego przynoszącego 2 mln zysku to pobożne życzenia. Szczególnie, że tego napoju jeszcze nie ma. Nie dziwię się, że ŁKS nazywa sprawę licencji skandalem i czepia się Cracovii, bo to ich ostatnia deska ratunku. Nie mam o to do nich pretensji, walczą o swoje. Nie dziwię się też złośliwej satysfakcji forumowiczów, że u sąsiadów zza miedzy coś śmierdzi. Ale moim zdaniem sprawa licencji wcale nie jest w przypadku Cracovii czarno-biała. Jest pewnie szara, natomiast w przypadku ŁKSu była czarna. Ot, taka różnica. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W przypadku ŁKS`u czarna?A można wiedzieć dlaczego? Klub ŁKS` zajął 8 (ÓSME) miejsce w ekstraklasie.Cracovia przedostatnie.
O czym my w ogóle rozmawiamy? Przeczytaj sobie to, pózniej pisz swoje przemyślenia. http://www.weszlo.com/news/3366 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
"Ciekawe" wiadomości podaje wp. Według nich Napoli znowu chce kupić Lewandowskiego z Lecha. "Znowu" - bo wcześniej do zakupu Roberta przymierzała się Parma. Pod wiadomością z datą 29 lipca (2009.07.29 07:33) mamy jeszcze rodzynek:
Cytat:
Pytanie, jak cała sytuacja wpłynie na postawę Roberta. Wcale się nie zmartwię, jeśli nie będzie już miał takiej motywacji jak rok temu. Ale to już nie nasze zmartwienie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Lewandowski niby na pewno ma zostać w Poznaniu. Natomiast Was ucieszy wiadomość, iż też prawie na pewno na stadionie we Wronkach jesteśmy udupieni na więcej niż trzy mecze 'u siebie'.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zrobiło mi się przykro że się z nich śmiałem. Na pewno wywalczyli sportowo swoje miejsce w ekstraklasie. Zasługują na nie w 100%, wszystkie dokumenty mają w porządku, nie pisali listów do PZPN ani do prokuratury z zawiadomieniem o nieprawidłowości licencji dla ŁKS - to na pewno wymysły prasy.... ![]() ![]() ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A nie 7 ?
Cracovia podobno ma czas do dzisiaj,aby przedstawić umowę na grę w Sosnowcu, inaczej zostają zdegradowani. Jak to się skończy, zobaczymy. http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html Noo jak dla mnie piątek do bardzo dobra data Takie rzeczy tylko w Polsce...We wczorajszym PS był z nim wywiad.Twierdzi,że sytuacja z jego transferem nie będzie miała wpływu na jego grę i na pewno nie będzie obrażony za to,że musi zostać ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Czyli na ten sezon Robercik odrzucił oferty Milanów, Manchesterów i zaszczyci nas wszystkich swoją osobą. Jak dla mnie facet i tak będzie chciał odejść w przerwie zimowej, więc ja bym go teraz opchnął. Nie ważne gdzie byleby się gotówka w Amikowej kasie zgadzała. A czemu teraz sprzedać? Bo nie sądzę aby w tym sezonie gość coś wybitnego grał. W sumie 50/50 że coś z niego będzie. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no logiczne. jeżeli korona, która miała grac w barażach została przesunięta na miejsce bezpośrednio premiowane awansem, to podbeskidzie zajmuje miejsce korony i gra w barażach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
dalej zajmuje 3 miejsce I lidze, w sezonie 2008/2009. Problem w tym, że nie ma drużyny z Ekstraklasy która miałaby z nią grac baraż więc awansuje automatycznie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Powinni zminiejszyć lige i ****.
14 druzyn gra i tyle, nie ma miejsca dla kombinatorów, bo skonczy sie na tym, ze Górniczek nigdy nie spadni, bo jutro sie okaze, że w Wodzisławiu maja zły kolor klamek i polecą z Łks ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Grać powinno tyle zespołów ile na to stać. Jasna przejrzyste dokumenty potwierdzające wypłacalność i płynność na najbliższy sezon. Odpowiedni stadion i licencja powinna być przyznana. Każde małe uchybienie powinno być karane nieprzyznaniem licencji. A za kluby,które nie dostały licencji nie powinny awansować kolejne z ligi niższej, które nie spełniają wymagań ale te które na to też stać. Czyli np Podbeskidzie nie awansuje,bo nie ma stadionu ani zaplecza ale może sprzedać przypadające mu miejsce w lidze. I wszytko byłoby jasne.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
no to niezłe będzie klepowisko w tym sosnowcu jak będzie tam tyle meczy...
np: 8 sierpnia godz. 16.30 Cracovia - Lechia godz. 20.00 Zagłebie S. - Unia Janikowo trzeba będzie kombinować z terminami ostro.. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|