The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2008, 08:30
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie artykuł z GW to nic innego jak próba podgrzania atmosfery przed meczem Legia-Wisła przez warszawskich dziennikarzy.
problem w tym że artykuł popełnił krakowski dziennikarz
krakowskiego dodatku wybiórczej
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 21.10.2008, 08:40
emjot napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy jeden telefon szefa działu sportowego z Warszawy i pan red. Klemba biegnie ochoczo do klawiatury...
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 21.10.2008, 08:51
Wrona napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy jeden telefon szefa działu sportowego z Warszawy i pan red. Klemba biegnie ochoczo do klawiatury...
rozumiem że dobrze znasz red. Klembę
ewentualnie jego szefa z Wa - wy skoro o tym piszesz
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.10.2008, 09:31
rozumiem że dobrze znasz red. Klembę
ewentualnie jego szefa z Wa - wy skoro o tym piszesz
Wiemy jak działa prasa i dziennikarze, po co udawać że nie wiadomo o co chodzi! Sensacja - bo ta daje większe nakłady i tym samym kasę!

Prasa i dziennikarze w większości już od dawna nie są rzetelni.... niestety
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 21.10.2008, 09:38
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kiedy ty przyznasz sie, ze myliles sie co do Skorzy...
Tak przyznaję ,niezbyt wierzyłem w genialną myśl szkoleniową naszego trenera i przyznaję na pewno jest to solidny szkoleniowiec , co oczywiście nie oznacza że nie popełnia błędów.
Na dzień dzisiejszy jest odpowiednim człowiekiem na tym stanowisku.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.10.2008, 09:39
Wrona napisał(a):Wyświetl post
Ale po co? Gość nieprawdę napisał tylko w jednym zdaniu, że za Kokoszkę nie dostaniemy pieniędzy, które według prawa powinny do nas trafić. Ok. 400 tys. Euro.
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wiemy jak działa prasa i dziennikarze, po co udawać że nie wiadomo o co chodzi! Sensacja - bo ta daje większe nakłady i tym samym kasę!
Prasa i dziennikarze w większości już od dawna nie są rzetelni.... niestety
Ale o co chodzi z tym artykułem? Nie boli Cię, że nie ma kasy na transfery, że sprzedajemy najlepszych i nie sprowadzamy w ich miejsce dobrych piłkarzy? Że to prawda, iż Bednarz wyczarował Marcelo, którego sprzedamy za co najmniej 1-2 miliony euro, znalazł Jirsaka, to uważasz, że gdyby gość miał te 2-3 miliony euro do wydania na piłkarzy to by ich solidnie nie wydał?
Bo nie wiem gdzie w tym artykule jest brak rzetelności? Jedynie przy podliczaniu wydatków, które są dużo większe, bo trzeba doliczyć kontrakty, no i wspomniana sprawa Kokoszki - co jak na poziom polskich dziennikarzy i cały artykuł jest niezłym wynikiem.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 21.10.2008 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.10.2008, 10:15
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Ale po co? Gość nieprawdę napisał tylko w jednym zdaniu, że za Kokoszkę nie dostaniemy pieniędzy, które według prawa powinny do nas trafić. Ok. 400 tys. Euro.

Ale o co chodzi z tym artykułem? Nie boli Cię, że nie ma kasy na transfery, że sprzedajemy najlepszych i nie sprowadzamy w ich miejsce dobrych piłkarzy? Że to prawda, iż Bednarz wyczarował Marcelo, którego sprzedamy za co najmniej 1-2 miliony euro, znalazł Jirsaka, to uważasz, że gdyby gość miał te 2-3 miliony euro do wydania na piłkarzy to by ich solidnie nie wydał?
Bo nie wiem gdzie w tym artykule jest brak rzetelności? Jedynie przy podliczaniu wydatków, które są dużo większe, bo trzeba doliczyć kontrakty, no i wspomniana sprawa Kokoszki - co jak na poziom polskich dziennikarzy i cały artykuł jest niezłym wynikiem.
Nie mówię że autor w tym konkretnym przypadku piszę nieprawdę, ale zgadzam się z tymi kolegami, którzy zwrócili uwagę, że to nieprzypadkowo wydrukowano ten artykuł tuż przed meczem z Legią; żeby podgrzać atmosferę.... a jak nawet z tego artykułu wynika jest tak u nas od kilku lat że niewiele reinwestujemy z transferów... ale akurat "przypadkowo" o tym pisze GW tuz przed meczem z Legią?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 21.10.2008, 10:43
Szkoda ,że autor artykułu z GW nie pamięta ile ITI zainkasowała za Boruca ,Fabiańskiego,Janczyka ,czy Bronowickiego i ile w tym czasie reinwestowała.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 21.10.2008, 14:27
kot napisał(a):Wyświetl post

Kiedy kandydatem był Stawowy albo Winnie, to optowałem za Winnie. Kiedy kandydatem mógł być trener zachodni i Skorża, to optowałem za zachodnim. Między Skorżą a Chojnackim czy Stawowym, nawet przez chwilę się nie wahałem ze Skorżą. Z prostej przyczyny optowałem za trenerem zachodnim w trakcie dyskusji o kandydatach na trenera po Nawałce. Wiedziałem co spotka zdolnego ( jak zawsze o nim pisałem ) Skorżę, jeśli nie zabezpieczy się wpisem o wzmocnieniach w kontrakcie, co zapewne uczyniłby trener zachodni, mający cele - mistrzostwo i LM lub UEFA. I zobacz jak obecnie słoną cenę płaci Skorża, za konieczność dziadowania w przebieraniu piłkarskiego lumpeksu za darmo i z trybun.
Kot chodzi o to właśnei, ze jak była kandydatura Winniego to Ty wypsiwyales dwa scenariusze i jeden negatywny z rola Skorzy. Tak wiec o to mi chodzi, pisales ze jak zarzad wezmie Skorze to dalej w Twoim mniemaniu beda kontynuowac polityke oszczedzania i mydlenia oczu, czyz nie tak było? (wniosek-Skorza zly kandydat)

wybor zachodniego drogiego trenera- ooo Wisła wyciągnęla wnioski po wczesniejszych bledach, chca sukcesow i placa za kalsowego (bo drogiego) trenera

Skorża-oszczedzanie , mydlenei oczu, zero wyciagnietych wnioskow z wczesniejszych pomyłek

taki byl TON twyc wypowiedzi bo to pamietam i sie potem zaczalem zastanawiac czyz tak nei bedzie jak pisze kot

Ciesze sie, iż Twoje bujdy nei maily nic wspolnego z rzeczywistosicia i mamy wspanailego trenrea z wspanaiłymi osiagniecami (jak na taki material ktorym dysponuje).

Prosilbym Cie abys czasem pomyslal i nie pisal tak czarnych scenariuszy z nasza Wiselka bo tylko wprowadzasz ujowa atmosfere wsrod kibicow

nawet jakby został trenerem Wisły Łukasz Surma to pewnei też życzylbys mu sukcesow z Wisła, no bo przeciez nei chcialbys zle dla naszej druzyny:]

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez lucekj : 21.10.2008 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.10.2008, 16:40
OK, być może powinienem był napisać, że atmosferę próbuje zagęścićć warszawska gazeta a nie warszawski dziennikarz. W każdym razie ten artykuł, informacje o możliwości zwieszenia Boguskiego mogą mieć coś wspólnego z meczem z Legią. Nie jest to nic dziwnego. W innych krajach też to ma miejsce, jak np. w Hiszpanii, gdzie Sport i Mundo Deportivo sprzyjają Barcelonie a As i Marca Realowi.

Szkoda tylko, że krakowskie media nie mają aż tak silnej pozycji żeby równowaga mogła być zachowana.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.10.2008, 17:24
Jak widać byle artykuł zaczynamy odczytywać jako pompowanie balonu przed konfrontacją z Legią i powolne dozowanie napięcia przed tym meczem , oj gdyby tak nasi piłkarze emocjonalnie podchodzili do każdej wzmianki prasowej to z czołówką tabeli mielibyśmy spotkania na poziomie tego z Beitarem Jerozolima , czego wam i sobie życzę .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.10.2008, 17:56
Cytat:
Szkoda tylko, że krakowskie media nie mają aż tak silnej pozycji żeby równowaga mogła być zachowana.
A jakie to są "krakowskie media" ? Bo chyba wszystkie oprócz Dziennika Polskiego mają centralę w Warszawie i z tamtąd dostają wskazówki kiedy i jaki pasztet przygotować.

Ostatnią gazetą sportową jaką czytałem to było "Tempo". Od kiedy przejęła go warszawska banda z PS przestałem czytać. Obecnie czytamy w prawie wszystkich gazetach o piłce to co nam napisze jakiś kibol Legii siedzący za redakcyjnym biurkiem. A taki świat i przez takie okulary mi nie odpowiada. Niestety ale taki obraz narzucają innym kibicom i TV (w niej też siedzi warszawka).
Dla mnie wzorem relacji przekazywanych przez media jest program Bundesliga na niemieckim ARD (odpowiednik naszego programu 1).
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.10.2008, 18:49
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A jakie to są "krakowskie media" ? Bo chyba wszystkie oprócz Dziennika Polskiego mają centralę w Warszawie i z tamtąd dostają wskazówki kiedy i jaki pasztet przygotować.
Właśnie o dominacji warszawskich mediów pisze ale media to nie tylko gazety. Do "krakowskich" mediów zaliczyłbym również np. Interię, która w raczej w dobrym tonie pisze o Wiśle w przeciwieństwie do np. Onetu.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.10.2008, 20:34
Jakby Brozio poszedł za 5 mln euro, to jak Cupiał coś o długu powie, to chyba go trzeba będzie wyśmiać. 20 mln euro wtedy pęknie. Jak jeszcze BVB sprzeda Błaszcza za kilkanascie mln euro to juz wogole będzie koles na plusie. Chyba będzie pierwszym w polskiej piłce który coś zarobi.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.10.2008, 08:31
http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=3924

Tak odnośnie naszych transferów
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.10.2008, 08:46
Bednarz ze Skorżą mogą sobie robić listy transferowe a i tak wiadomo, że piłkarz musi być do wzięcia za darmo i zgodzić się na kontrakt motywacyjny.
Ja bym wolał mieć świadomość, że klub ma ustaloną jakąś linię postępowania wobec zawodników, którym w bliższej lub dalszej przyszłości kończą sie kontrakty (Sobol, Cantoro, Zieniu, Baszczu a w mniejszym stopniu Juszczyk).
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.10.2008, 08:48
bearex napisał(a):Wyświetl post

trzech, czterech trafi do Wisly
Zapomnieli tylko dodac, ze oczywiscie nastapi to przed pierwszym zgrupowaniem tak zeby byl czas na zgranie druzyny no chyba, ze to sie rozumie samo przez siebie - przeciez tak bylo u nas zawsze.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 22.10.2008, 08:48
bearex napisał(a):Wyświetl post

Info z cyklu"A łyzka na to niemożliwe..".Ja nauczony historią w takich przypadkach,nawet jesli dojdzie do transferow,to pewnie nie zdobedziemy i tak mistrza bo bedziemy w roku 2009 grali caly czas na wyjazdach..
Zawsze brakuje jakiegos ogniwa zeby wszystko bylo na 100% dopiete
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 22.10.2008, 09:33
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Bednarz ze Skorżą mogą sobie robić listy transferowe a i tak wiadomo, że piłkarz musi być do wzięcia za darmo i zgodzić się na kontrakt motywacyjny.
Ja bym wolał mieć świadomość, że klub ma ustaloną jakąś linię postępowania wobec zawodników, którym w bliższej lub dalszej przyszłości kończą sie kontrakty (Sobol, Cantoro, Zieniu, Baszczu a w mniejszym stopniu Juszczyk).
przepraszam
czy Cantoro, Juszczyk, Baszczyński są nam jeszcze do czegoś potrzebni?
co do Zieńczuka to chyba jednoznacznie się wypowiedział że wraca nad morze, co w kontekście jego "formy" nie jest chyba złym rozwiązaniem

jedyny warty zastanowienia to Sobol, choć on z kolei chce skończyć karierę w Jadze....
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 22.10.2008, 09:37
czemu się tym zawodnikiem nie zaintersujemy:
http://sport.onet.pl/0,1248703,1848470,wiadomosc.html

sprzedaliśmy im Błaszcza i myślę że dogadalibyśmy się z nimi w sprawie Tyrały

Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 22.10.2008, 09:43
Kluvi napisał(a):Wyświetl post

Tak. W zamian za to, że Wisła im sprzedała znakomitego, i jak się okazuje za marne pieniądze, grajka - oni dadzą Tyrałę (reprezentanta Niemiec U18, U19) z którym wiążą nadzieję, za półdarmo. Ot, żeby być fair.

Tylko.. czemu ta Wisła nie chce?

Ostatnio edytowane przez Pablooo : 22.10.2008 o godz. 09:47.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.10.2008, 09:43
czemu?
Bo Tyrała, to jeden z najzdolniejszych młodych zawodników BvB, który może i chce grać w Polsce, ale jeszcze podczas sprzedaży Kuby można było usłyszeć, że cena za Sebastiana to milion euro w górę.
.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.10.2008, 09:47
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Właśnie o dominacji warszawskich mediów pisze ale media to nie tylko gazety. Do "krakowskich" mediów zaliczyłbym również np. Interię, która w raczej w dobrym tonie pisze o Wiśle w przeciwieństwie do np. Onetu.
A Onet to skąd? Przestańcie z tymi teoriami, bo trochę przesadzacie. Jak Białoński z Kosą przeprowadzał wywiady, po których najlepszego zdania o Wiśle nie można było mieć - to uważasz za 'prokrakowską' Interię? Prawda jest taka, że większość artykułów (jeśli spojrzycie do stopki) pochodzi z PAP-u, rzadko kiedy piszą coś sami w Interii, Onecie czy innych portalach. Tak się zacząłem zastanawiać nad tym ostatnio nawet, bo te artykuły wszędzie podobne, ale jakoś nie widzę wielkiego faworyzowania czy deprecjonowania któregoś z zespołów, z Wisłą włącznie.
"Tempo" to było coś... Pamiętam jak byłem młodszy, to zawsze z rana zapieprzałem do kiosku... łezka w oku.

Co do transferów, to jest jak zawsze - Bednarz obiecuje, że sprowadzimy 3-4 klasowych piłkarzy (z tego raczej na 99% jednym z nich ma być podpisanie wolnego Garguły), liczba ta powoli będzie schodzić do jednego klasowego piłkarza, którego w ostatnim momencie przerazi kontrakt motywacyjny i albo nie będzie miał już żadnych innych ofert, i po dwóch tygodniach, bez okresu przygotowawczego wróci czarować do nas, albo spieprzy do Arabów, Rumunów, czy gdziekolwiek indziej. Tak było do tej pory, a nic nie zapowiada, żeby się w tej materii coś zmieniło.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 22.10.2008 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 22.10.2008, 09:49
Kluvi napisał(a):Wyświetl post

A mógłbyś mi powiedzieć, dlaczego ten cały Tyrała miałby wybrać Polskę zamiast Niemcy na zarabianie pieniędzy ?
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 22.10.2008, 09:52
kristos napisał(a):Wyświetl post
A mógłbyś mi powiedzieć, dlaczego ten cały Tyrała miałby wybrać Polskę zamiast Niemcy na zarabianie pieniędzy ?
Dlatego że w jednym wywiadze dla interii powiedział, że woli grać w czołowym polskim klubie niż w rezerwach Borussi.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.10.2008, 09:52
przepraszam
czy Cantoro, Juszczyk, Baszczyński są nam jeszcze do czegoś potrzebni?
co do Zieńczuka to chyba jednoznacznie się wypowiedział że wraca nad morze, co w kontekście jego "formy" nie jest chyba złym rozwiązaniem

jedyny warty zastanowienia to Sobol, choć on z kolei chce skończyć karierę w Jadze....
Co do przydatności poszczególnych zawodników mam akurat takie samo zdanie jak Ty.
Chodziło mi jednak o to, czy decydenci w klubie uważają podobnie.
A od ustalenia tych kwestii zależą ewentualne transfery, nawet bezgotówkowe.
Cantoro, Baszczu + Zieńczuk to na oko z 700 tysiączków euro rocznych kontraktów a to istotna kwota przy planowaniu budżetu
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Kibicka
Senior Member

Stary 22.10.2008, 11:28
Tyrała: gdybym dostał ofertę z Wisły...

Sebastian Tyrała odebrał polski paszport i może już grać dla naszej reprezentacji. Jednocześnie jednak skomplikowała się sytuacja zawodnika w Niemczech.

Tyrała uważa, że nie ma szans na grę w barwach Borussii Dortmund, po tym jak odmówił przyjęcia powołania do młodzieżowej reprezentacji Niemiec. - Występuję tylko w czwartoligowych rezerwach, a to mnie nie interesuje. Nie mogę na dłuższą metę zaakceptować takiej sytuacji, więc szykuję się do zmiany klubu - mówi.

Polski pomocnik przyznaje, że chętnie zagrałby w którymś z polskich klubów. - Skoro mam już paszport, to bardzo chętnie zagrałbym w naszej lidze. Gdybym dostał ofertę z takiego klubu, jak Legia czy Wisła, nie zastanawiałbym się ani chwili, tylko spakował i jechał grać do Polski - mówi Tyrała.

20-letni zawodnik Borussii urodził się w Raciborzu, gdy miał półtora roku wraz z rodziną wyjechał do Niemiec.
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'

Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 22.10.2008, 11:32
Cytat:
w barwach drużyn juniorskich Niemiec zdobył aż 22 gole w 37 rozegranych spotkaniach
do tego mlody, z pewnoscia utalentowany i ma cisnienie na gre w Wisle.

bralbym go!
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.10.2008, 11:35
Też uważam, że powinniśmy Tyrałe wziąść! A poza tym myślicie, że Garguła jest na "liście Bednarza"? Chyba wraca do formy .
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 22.10.2008, 11:39
e napisał(a):Wyświetl post
do tego mlody, z pewnoscia utalentowany i ma cisnienie na gre w Wisle.

bralbym go!
Ci co są dobrzy i utalentowani nie pchają się do gry w Polsce.
Jak jest inaczej ,to podaj jakieś przykłady.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów