The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2008, 12:25
No to ja tez odpowiem, ze wstyd to by mi bylo, gdybym Wojciecha po chamsku obrazal, badz krytykowal zupelnie bezpodstawnie, a wydaje mi sie ze jednak tego nie robie.

Co do przeblyskow, to takowe miewa kazdy pilkarz. Grzegorz Kmiecik tez miewa przeblyski. Od Loba - najlepszego prawoskrzydlowego w lidze - powinno sie chyba jednak wymagac czegos wiecej. Niech np. strzeli pierwsza od kilkudziesieciu spotkan bramke ligowa, to przysiegam ze go bardzo mocno pochwale i powiem ze jak na niego, rzeczywiscie blysnal jak sam skurczybyk
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.10.2008, 13:30
Problem jest spory bo klasowego wzmocnienia i w tej formie co Brozio to nie należy oczekiwać ale jak najbardziej trzeba ogrywać Małeckiego i Ćwielonga razem bo nie bedziemy mieli kim pograć w rundzie wiosennej o czym świadczą słowa Brożka o planach transferowych wobec jego osoby .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.10.2008, 13:52
co prawda Brozek odejdzie latem, ale juz teraz jak najwięcej powinni grać Małecki, a więcej powinno się wymagac od wtorka i boguskiego. Bo rzeczywiście może być problem
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Od: 08.2008

Stary 20.10.2008, 14:18
Nie rozumiem czemu tak jedziecie po Łobodźińskim.Może i się długo aklimatyzuje ale chłopak przynajmniej sie stara, wystarczy że się odblokuje bo drzemie w nim ten potencjał i ja ciągle będe uważał że to był dobry transfer. Zobaczycie jak w rundzie wiosennej będzie grał a wspomnicie moje słowa a pozatym jest on wiślakiem a swoich zawodników nie powinniście tak krytykować jak mają zniżkę formy
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
Ojciec Chrzestny
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.10.2008, 14:37
Łobodziński ma tylko jeden zwód... I niezły drybling na poziomie trampkarza Bez obrazy ale ten transfer nie powinien dojść do skutku i do tego za takie pieniąse !!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.10.2008, 15:00
Ojciec Chrzestny napisał(a):Wyświetl post
Łobodziński ma tylko jeden zwód... I niezły drybling na poziomie trampkarza Bez obrazy ale ten transfer nie powinien dojść do skutku i do tego za takie pieniąse !!
Co ciekawsze , z tego co pamietam ,to on u schylku swojego pobytu w Lubinie, wchodzil z lawy wiec wyglada na to ze juz tam sie na nim poznali.
Jak dla mnie - zakup Lobo ,oprocz tego ze z perspektywy czasu, to jeden z najgorszych transferow w historii TF( gdzie bywaly podobnie nietrafione zeby bylo jasne) ,to pewnie w duzymy stopniu, juz rzutuje i bedzie rzutowal na dalsza polityke transferowa ,bo Cupial nie lubi wywalac kasy w bloto a w tym wypadku tak sie stalo.
Juz kij z tymi 400 tys euro -mozna by to przebolec, ale zeby dac mu najwyzszy kontrakt w Wisle....noz sie otwiera.

Dziwne to wszystko ,bo to 'my' mozemy jarac sie nazwiskami ,wydawac wirtualne pieniadze ale zeby klub kupowal takiego kota w worku -gdzie wystarczylo usiasc sobie spokojnie i ogladnac kilka jego meczy....

Jak generalnie nie lubie kopac lezacego to zajady mi sie robia jak czytam o poprawie gry Lobo ,bo przez 70 minut mial ze 2 dosrodkowania celne i raz przeszedl kogos zwodem...Przy nim Zieniu bez formy -czyli to co prezentuje teraz, to i tak pilkarz o klase lepszy a Malecki ,co w 20 minut ,potrafi w 2 meczach zaliczyc 2 asysty ,to juz international level

No a Brozek odejdzie -pytanie tylko czy teraz czy w lecie.Nigdy bym nie przypuszczal ze tak nagle on sie rozwinie i zwracam honor wszystkim ktorzy w to wierzyli -gdzie zdaje sobie sprawe ze to byla zupelnie inna historia niz jest z Lobo - Pawel zawsze przeplatal znakomite zagrania z zenujacymi(gdzie tych drugich bylo wiecej) az nagle proporcje sie kompletnie odwrocily.
U Lobo za bardzo nie ma sie co odwrocic.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.10.2008 o godz. 15:07.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Stary 20.10.2008, 15:01
Oglądałem Łobodzińskiego w Zagłebiu to naprawde mial wiele różnych zwodów moim zdaniem bo prostu wystarczy że uwierzy w swoje umiejętności nic więcej
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.10.2008, 15:06
Ojciec Chrzestny napisał(a):
Dlatego nie powinniśmy kupować drogich ligowych grajków. Zawodnicy w naszym kraju są mocno przeceniani. Lepiej dobrze poszukać za granicą i pozyskać takiego Diaza czy Marcelo niż negocjować pół roku transfer polskiego gwiazdorka, z których większość nie radzi sobie w słabych klubach zagranicznych. Trzeba stawiać na mniej znanych graczy z niższych lig (jak Brożek, Błaszczykowski, Boguski, Małecki), z nadzieją na ich rozwój, oraz na obcokrajowców.
Ostatnio edytowane przez Arked : 20.10.2008 o godz. 15:10.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.10.2008, 15:31
Już kilku z tego forum przyznało ,że mylili się jeśli chodzi o Brożka - dobrze pamiętam kto.
Teraz "jadą"po Łobodzińskim.
Jak dla mnie ,to Wisła już zarobiła na Łobo ,bo w tej chwili wart jest ponad milion € a z czasem pewnie będzie jedną z kluczowych postaci klubu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 20.10.2008, 15:41
kristos napisał(a):Wyświetl post
Już kilku z tego forum przyznało ,że mylili się jeśli chodzi o Brożka - dobrze pamiętam kto.
Teraz "jadą"po Łobodzińskim.
Jak dla mnie ,to Wisła już zarobiła na Łobo ,bo w tej chwili wart jest ponad milion € a z czasem pewnie będzie jedną z kluczowych postaci klubu.
Ciekawe kiedy ty przyznasz sie, ze myliles sie co do Skorzy...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.10.2008, 16:00
kristos napisał(a):Wyświetl post
A ja mam tu dokladnie odwrotne zdanie.Jak dla mnie Lobo jest wart rowne 0 ojro.Podaj mi przykladowo kto by go chcial kupic i dlaczego?.
I nie pisz ze jest reprezentantem i gra w 1 skladzie Wisly - jako powod - za CV sie nie kupuje a przeciez 90% meczy w jego wykonaniu to byla padaczka, wiec nie wiem po co komu skrzydlowy ktory ani nie strzela goli ani ma asyst ,ktory nawet nie ma wahan formy, bo jego forma jest przez caly czas taka sama.

Jak dla mnie 1 sklad to krzywda dla niego jak i Wisly.60-70 minuta z lawy to max.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.10.2008 o godz. 16:03.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.10.2008, 16:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post

Jak dla mnie 1 sklad to krzywda dla niego jak i Wisly.60-70 minuta z lawy to max.

A wg mnie Skorza wystawia go nawet i "na silę" ale po co

A po to ze jak Lobo zobaczy ze ktos w niego wierzy i mu ufa to sam zacznie w koncu wierzyc sam w siebie,bo chyba tego mu od momentu przyjscia brakuje,jakby tak Skorza wzial go usadzil na 3 mecze to by sie chlop spalił psychicznie i bylby wogole nieuzyteczny

Mysle ze i Skorza rozumuje podobnie.

Tylko konkretne i systematyczne dzialanie,w tym wypadku wystawiane go do skladu to wlasnie nie krzywda jak pisze Iq2 tylko dalsza mobilzacja,i jestem pewien ze z tego chlopaka jeszce pozytek bedzie,i forme ktora nieco poszla w gore juz widac.A my miejmy jeszcze troche cierpliwosci,przyklad z Kalu Uche pasuje tu jak ulał.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.10.2008, 17:42
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

A po to ze jak Lobo zobaczy ze ktos w niego wierzy i mu ufa to sam zacznie w koncu wierzyc sam w siebie,bo chyba tego mu od momentu przyjscia brakuje,jakby tak Skorza wzial go usadzil na 3 mecze to by sie chlop spalił psychicznie i bylby wogole nieuzyteczny

Tylko konkretne i systematyczne dzialanie,w tym wypadku wystawiane go do skladu to wlasnie nie krzywda jak pisze Iq2 tylko dalsza mobilzacja,i jestem pewien ze z tego chlopaka jeszce pozytek bedzie,i forme ktora nieco poszla w gore juz widac.A my miejmy jeszcze troche cierpliwosci,przyklad z Kalu Uche pasuje tu jak ulał.
Tyle ze on juz jest w ogole nieuzyteczny i stad moj odmienny poglad.Dol psychiczny to on ma teraz bo gra, gra i kompletnie nic mu nie wychodzi.Jesli 30 meczy nic nie dalo, ciezko przypuszczac by w kolejnych cos sie zmienilo(nie liczac ze pewnie w koncu cos strzeli czy bedzie mial jakas asyste ,bo chyba boczny ofensywny pomocnik nie skonczy rundy z dorobkiem 0/0)?.

Pozatym jego gra drazni nie tylko nas ale tez jego partnerow, co czasami jest widac, nie mowiac juz o chocby namiastce rownych szans.
Co ma powiedziec Malecki ,ktory grajac 2 ostatnie ogony, zrobil wiecej niz Lobo przez cala runde?

Oczywiscie moge sie mylic ale uwazam ze odpoczynek, kilka wejsc w 2 polowie na podmeczonego rywala - moze mu tylko pomoc, bo jak dla mnie gorzej byc juz nie moze.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.10.2008, 17:52
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

tylko Kalu Uche był wtedy młody i teraz jest chyba w podobnym wieku co Łobo.
Odpowiedz cytując
darekolsztyn
Banita

Od: 01.2007

Stary 20.10.2008, 18:09
Niestety ten temat zawsze wzbudzał emocje , pamiętam jak krytykowano Pawła Brożka ile mu się oberwało na tym forum. Ile było krzyku jak pozyskaliśmy Błaszczykowskiego , co to za wzmocnienie , skąd i na co nam . Z czasem wyszło ,każdy wie jak.Łobodziński jak dla mnie to dobry piłkarz i powinien pokazać jeszcze na co go stać . Niestety nie ma sposobu na 100 procentowe udane transfery , zawsze trafi się bubel Nie każdy się sprawdzi także to normalne , że część piłkarzy nie robi furory.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 20.10.2008, 18:16
1q2 ma racje. Lobo od kilkudziesieciu spotkan gra tak samo, a czesc ludzi nadal wmawia sobie, ze to wszystko kwestia formy. Ja nie wiem, niektorzy chyba nie wiedza na czym polega systematyczne robienie postepow i myla to z przeblyskami, najczesciej wynikajacymi z przypadku. Dla mnie sprawa jest prosta. Albo ktos ma wystarczajace umiejetnosci, aby zarobkowac w takim klubie jak Wisla, albo ich nie ma.
Taki Boguski przez pol roku w Belchatowie i kolejne pol w Wisle, zrobil gigantyczne postepy. Diaz poczatkowo wygladal nieprzyzwoicie, ale wystarczyla niecala runda, zeby zaczal grac o wiele lepiej. Podobnie Marcelo, ktory moim zdaniem z meczu na mecz wyglada coraz lepiej. A przeciez sa to pilkarze, dla ktorych slowo aklimatyzacja ma zupelnie inny wymiar, bowiem przeniesli sie do nas z innego futbolowego swiata.

Co do Brozka, to tez w zupelnosci przyznaje racje 1q2. Byl okres, w ktorym jego zagrania byly strasznie irytujace, ale z drugiej strony caly czas pokazywal, ze cos w nim jest. Przede wszystkim mial spora latwosc w dochodzeniu do sytuacji. O Brozku pozwole sobie napisac dwa slowa wiecej, bo sie to temu pilkarzowi nalezy. Krytyka jaka go w tamtym okresie spotkala, w duzej mierze byla zasluzona, ale trzeba tez uczciwie przyznac, ze byla cokolwiek przesadzona. Z dwoch powodow. Po pierwsze byl to okres, gdzie jego fatalne pudla w duzej mierze przyczynily sie do zwolnienia az trzech trenerow, a po drugie wziela sie stad, ze oczekiwania wobec niego zawsze byly bardzo duze i dodatkowo znacznie wzrosly, gdy klub w jednym okienku sprzedal duet znakomitych jak na polskie warunki snajperow (do dzis nie sprowadzajac nikogo sensownego w zamian) i okazalo sie ze jedyna nadzieja zostala w Brozku.
Dodam tylko, ze sam osobiscie w tym najgorszym dla Pawla momencie, nigdy nie napisalem, iz koniecznie trzeba sie go pozbyc, choc bardzo mocno w niego zwatpilem i sporo slow krytyki mu sie z mojej strony dostalo.
Pisalem za to, ze jesli jego dalsze wystepy w Wisle maja miec jakis sens, to ma najblizsze pol roku zeby to udowodnic i zamknac usta wszystkim krytykom. I tak wlasnie zrobil. Pokazal charakter, potrafil sie podniesc i juz po kilku pierwszych meczach pod batuta Skorzy nabralem do niego przekonania. Wczesniej patrzylem na niego bardziej przez pryzmat jego negatywnych cech, ale po meczu z Korona (4:0) napisalem, ze jego zalety sa jednak znacznie wieksze niz wady i to w ten wlasnie sposob nalezy go oceniac.
Mysle ze dla niego nie jest teraz najwazniejsze, ze te cale masy osob, ktore swego czasu byly zalamane jego gra, dzisiaj przyznaja, ze sie co do niego mylily, badz byly zbyt surowe w ocenie.
Dla niego najwazniejsze jest to, ze w koncu stal sie dla Wisly tym, czym od dawna wszyscy oczekiwali ze bedzie. Zapracowal na swoje nazwisko, stal sie kims, nie tak jak wielu pilkarzy, ktorzy przez ostatnie lata przewineli sie przez ten klub i mimo ze grali, ze zdarzalo im sie wygrywac trofea, to ich wklad w to byl znikomy i najczesciej wozili sie tylko na plecach innych. Dotyczy to zwlaszcza sytuacji z napastnikami. Bylymi i obecnymi niestety.

Niemniej jednak Brozek i Lobodzinski ? Badzmy powazni i nawet nie porownujmy tych zawodnikow...
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 20.10.2008 o godz. 19:36.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.10.2008, 18:42
co do Brozia,to sam na niego jechałem,to fakt.ale jest w tym wiele jego "zasługi".w końcu to on sam powiedział,że zastąpi Żurawia.sam sobie wysoko podniósł poprzeczkę.poza tym jak było słabo to się nie chwaliło,jest dobrze to się chwali.takie prawo kibiców.rzeczą trenera jest natomiast,aby dojrzeć w zawodniku to czego my czasem nie widzimy i nie mamy szans zobaczyć bo nie widzimy go na treningach,na zgrupowaniach,w szatni...
co do transferów,skoro Brozio miałby faktycznie odejść to już w zimie trzeba poszukać kogos na jego miejsce.z obecnej kadry nie bardzo widać kto miałby go zastąpić.a bramki zdobywac jakoś trzeba.druga pozycja dla mnie najważniejsza,to bramkarz.niestety Mario,to solidny ale tylko rzemieślnik.nam potrzeba kogoś takiego,kto wybroni czasem piłkę,której sie wybronić nie da.wtedy może coś ugramy w europie.gdyby tak jeszcze doszedł ktos na skrzydlo,to byłaby pełnia szczęścia...poczekamy do zimy to zobaczymy
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
juniordiaz
Banita

Stary 20.10.2008, 18:45
jedni sa od strzelania a jedni od biegania w srodku pola i wymianie pilek oraz odwracania uwagi obroncow
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Stary 20.10.2008, 18:57
Jak dla mnie Łobo jest Wiślakiem stara się biega wraca do obrony a że mu na razie nie idzie to kwestia czasu. Dobrze przepracuje okres przygotowawczy i zobaczymy nowego Łobo, szybkiego w końcu pewnego siebie. Ten chłopak naprawdę ma potencjał
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 20.10.2008, 19:05
A Wybiórczej chyba nie pasuje,że Wisła na czele tabeli:

Wisła wysycha. Właściciel klubu chce już tylko odzyskać pieniądze?
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,58..._odzyskac.html
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.10.2008, 19:18
leszekm napisał(a):Wyświetl post

Przecież 100% tego co napisano w artykule to prawda. Aż dziw, że to napisała GW.

PS. może po za pomyleniem przychodów z zyskami. No i teza o ogólnym kierunku, w którym podąża klub to tylko gdybanie - bo tego redaktor nie wie.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 21.10.2008 o godz. 08:57.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.10.2008, 19:31
leszekm napisał(a):Wyświetl post

Może nie 100% ale w większości niestety prawda. Jakoś Skorża szybko u nas zyskał akceptację i wcale nie było mu o to trudno. Przyznam, że duże grono ludzi broniło Bednarza, także on też nie ma najgorzej. Czyli tekst o akceptacji jest nie trafny.

Raczej nie prawdą jest że Cupiał chce odzyskać kasę i odejść, On będzie starła się to ciągnąc cały czas w taki sposób aby miał jakiś zysk.

Reszta niestety jest brutalną prawdą. Czyli to o czym już pisałem Cupiał nie ma ambicji i chęci do budowania klubu na skale europejską. Osobiście liczę, że jeszcze spróbuje "zaatakować Europe" tylko łatwiej mu będzie robiąc to na pełnym stadionie w KrK niż w Sosnowcu czy gdzie kol wiek także za szybko bym się tego "ataku" nie spodziewał.

Smuda po sezonie odejdzie na pewno z Lecha także robotę już sobie kołuje.... naprawdę przykre.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.10.2008 o godz. 19:41.
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Stary 20.10.2008, 19:46
Normalnie w ciągu 10 miesięcy wpadamy ze skrajności w skrajność. Zimą przychodził Łobo, Matusiak i (prawie) Garguła, większość ludzi na forum i w gazetach pisało, jaka to Wisła wielka, wspaniała i działa z rozmachem. Garguła nie przyszedł, Matusiak się nie sprawdził, został Łobo, który dochodzi do formy, latem nie wypalił transfer Nei'a, Kokoszka uciekł i już "Wisła wysycha".
Nie pochwalam działań Cupiała i jego podejścia do biznesu piłkarskiego, ale wskażcie klub (poza Lechem), który działa w polskiej lidze inaczej niż my.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 20.10.2008, 20:01
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Przecież 100% tego co napisano w artykule to prawda. Aż dziw, że to napisała GW.

Oj flamengista do tej pory miałem Cię za jednego z rozsądniejszych na tym forum a tu taki kwiatek

Cytat:
Obiecywanych transferów nie było ani zimą (by zgrywać zespół na długo przed eliminacjami do Ligi Mistrzów), ani latem
Łobodziński, Diaz, Matusiak, Singlar, Marcelo. Ok, Matusiak okazał się nieporozumieniem, Łobodziński też nie spełnia póki co pokładanych w nim nadziei (chociaż w innym temacie go bronisz, z czym się zgadzam) ale pamietam jak wszyscy piali z zachwytu po pamiętnej konferencji prasowej.

Cytat:
Ba, zespół wręcz się osłabił, tracąc Dariusza Dudkę i Adama Kokoszkę.
Wiele tu już zostało powiedziane na temat odejścia tej dwójki. Generalnie jak wszystkim wiadomo zatrzymanie ich było w zasadzie niemożliwe.

Cytat:
Pewnie wolałby wstawić wysokiego napastnika, ale nie może się o niego doprosić, odkąd rozpoczął pracę w Krakowie. Bramkarza też chciał. I skrzydłowych.Nie dostał nikogo, ale oczekiwania Cupiała wcale nie zmalały.
Wspomnieni tu już Matusiak i Łobo. Jakby nie patrzyć kłóci się to ze stwierdzeniem "nikogo" chociaż nie da się też ukryć że to na pewno za mało.

Cytat:
Trener Lecha Poznań jest w stałym kontakcie z Cupiałem i ponoć chętnie wróciłby do Krakowa, gdzie ma mieszkanie.
Kasperczak, Lenczyk, Majewski, Stawowy też mają domy/mieszkania w Krakowie. I co z tego?

Reasumując, wg. mnie ten artykuł nie wnosi żadnych nowych informacji, a już napewno nie jest w 100% prawdziwy. W kilka faktów wciągnięte zostały domysły (a niektóre sprawy zostały wręcz pominięte) tylko po to by uzasadnić postawioną na początku wyssaną z palca tezę.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 20.10.2008 o godz. 20:05.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.10.2008, 21:13
wolfy
Cytat:
A teraz najbardziej nurtujące zadanie, jak stworzyć sprawny system transferowy......
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...554#post612554

Cytat:
W sprawie strategii transferowej...............
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...003#post613003

To są moje propozycje bezpieczniejszej polityki transferowej klubu, których jak widać nie przeczytałeś, gdyż inaczej nie podejrzewałbyś mnie o tak naiwny idealizm. Oczywiście, ze pomyłki się będą zdarzać, nie tylko w Wiśle, ale chodzi o ich minimalizacje, na którą przedstawiłem swój pomysł.

Natomiast tak Afryka czy Ameryka, ma się nijak do systematycznego " krok po kroku" zmierzania Wisły w porządanym europejskim kierunku, z uwzględnieniem wszelkich możliwych specyfik, naszej krańcowej ligi krajowej w odróżnieniu od tej europejskiej, do której powinniśmy choć kroczyć " krok po kroku".

A teraz zwrócę się do wszystkich kibiców z zapytaniem, czy nie widzicie przypadkiem pewnego schematu meczów punktowo traconych przez Wisłę w tej rundzie ?
1. czerwona latarnia ligi - Cracovia - 1:1
2. czerwona latarnia ligi - Górnik Kasperczaka - 1:1
3. pretendent do tytułu mistrza - Lech Smudy - 1:4
4. pretendent do tytułu mistrza - Legia Urbana - ?

Są to cztery mecze dla Cupiała najważniejsze w decyzji o pozostawieniu Skorży, nawet jeśli i tak Skorża byłby liderem ligi. Kibice w razie decyzji Cupiała w sprawie odejścia Skorży, mieliby słaby ale subtelny pretekst do zrozumienia decyzji Cupiała, zwłaszcza w kontekście pucharu UEFA.

Proponuję trenerowi Skorży cholernie poważną rozmowę z piłkarzami na temat zbliżającego się meczu z Legią, bo w/g w/w schematu zapowiadać się może kolejna strata punktów z tzw. konkurentami dla Cupiała najistotniejszymi z jego i wielu kibiców, punktu widzenia ?. Warto uzmysłowić piłkarzom tą dziwną zbieżność ich niemocy właśnie w tak ważnych meczach.

Wypowiedzi Smudy są dziwaczne. Najpierw kreował się na selekcjonera i to w trakcie gry z Lechem o puchary. Gdy Leo pozostał, słyszymy plotki o Wiśle i zastąpieniu Skorży. Sam Smuda w prasie mocno najechał na Skorżę za TT, w podtekście mając blamaż Skorży z Lechem przy R22 i pewnie , wygraną skrzynkę whiskaczy u Cupiała, której Cupiał raczej ze Skorżą by nie rozkminił przy pogawędce o Wiśle . Jego umowa z Lechem wygasa w czerwcu i jedynym warunkiem jego pozostania jest mistrz dla Lecha, bo puchary dla Rutkowskiego są nieważne. Smuda zaś bez wyraźnej przyczyny gubi dystans do lidera tabeli.

Niech kto myśli o tym i o mnie co chce, ale zauważam ten niepokojący schemat tracenia punktów lub blamażu z tak newralgicznymi dla Wisły przeciwnikami i pomny metod uprzednich przyczyn zwalniania trenerów, z szacunku do trenera Skorży, pragnę go w taki właśnie domyślny sposób, uwrażliwić na zbliżający się mecz z Legią a przy okazji też, uczulić piłkarzy na ten dziwny zbieg okoliczności ich niemocy w takich meczach. Prasa plotkuje, że piłkarze ostygli trochę w zapałach dla Skorży, że Skorża zbyt mocno naciska na wzmocnienia, że Bednarz jeszcze przed rundą miał już być ponoć zwolniony itd. itp. Niby dementi Wilczka było, ale czy wierzyć mu, że jeśli mistrza nie będzie lub będzie kolejna wtopa o LM z przykładowo tym razem Rumunami lub tym podobnymi, to Skorża dotrwa do końca swojej umowy, jak twierdzi Wilczek ? Słyszymy o sprzedaży Brożka a więc można się spodziewać kolejnego osłabienia drużyny i realizacja celów stawianych przez Cupiała dla Skorży, może naprawdę być trudna do wykonania, nawet dla takiego cudotwórcy, jak Skorża, zwłaszcza, jeśli znowu Bednarz dostanie zero kasy i na dodatek jeszcze za to, czyli za brak transferów poleci a za nim Skorża..
Ostatnio edytowane przez kot : 20.10.2008 o godz. 21:28.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.10.2008, 21:29
Hah, to jeszcze do podmianki trenerów dojdzie między naszymi klubami Rutkowski ceni Skorżę, Cupiał Smudę. Choć bliżej chyba do gazetowego gadania w tej całej historii.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 20.10.2008, 22:10
KOT jeśli zrobimy kilka kroków wstecz i przypomnimy Twoje wczesniejsze herezje, to staniemy na temacie Skorzy, gdzie pisales, iz zarudneinie tego Pana bedzie wiazac sie z obnizeniem poziomu sportowego druzyny, mydleniem oczu kibicom i jawnym cieciu kosztow wynagrodzeniowych.

Jak teraz do tego mozesz sie odniesc?
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.10.2008, 23:24
Lucekij

Nie wiem o czym ty piszesz ? W dniu ogłoszenia Skorży trenerem Wisły , życzyłem mu sukcesów i walczyłem od tego dnia aż po dzisiaj, o transfery dla Skorży, jak o jego być albo nie być w Wiśle. Co teraz raczej na naszych oczach się sprawdza, gdy Skorża nie może czasami skompletować pełnej jedenastki a w UEFA wystawia stopera do ataku itd.itp. i mimo, że lideruje po raz nty w lidze, to spekuluje się o jego usunięciu.

To są moje pierwsze komentarze, tuż po wyborze Skorży na trenera Wisły :
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...620#post369620
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...644#post369644

Kiedy kandydatem był Stawowy albo Winnie, to optowałem za Winnie. Kiedy kandydatem mógł być trener zachodni i Skorża, to optowałem za zachodnim. Między Skorżą a Chojnackim czy Stawowym, nawet przez chwilę się nie wahałem ze Skorżą. Z prostej przyczyny optowałem za trenerem zachodnim w trakcie dyskusji o kandydatach na trenera po Nawałce. Wiedziałem co spotka zdolnego ( jak zawsze o nim pisałem ) Skorżę, jeśli nie zabezpieczy się wpisem o wzmocnieniach w kontrakcie, co zapewne uczyniłby trener zachodni, mający cele - mistrzostwo i LM lub UEFA. I zobacz jak obecnie słoną cenę płaci Skorża, za konieczność dziadowania w przebieraniu piłkarskiego lumpeksu za darmo i z trybun.

Tak więc Lucekij, wsadź sobie , no wiesz ....... między bajki swoje herezje na mój temat i delikatnie mówiąc, powiedz coś konkretniejszego o co ci chodzi, bo poza wyraźnym uprzedzeniem do mojej osoby, nie bardzo kumam w czym leży twój problem lub myśl twórcza w temacie przewodnim, toczącej się tutaj dyskusji ? Może mnie oświecisz, bo błądzę i nie nadążam za twoimi złotymi myślami lub wymysłami ?
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.10.2008, 01:44
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ale Ameryki nie odkryli. Od dobrych kilku lat mamy do czynienia z taką sytuacją a artykuł pojawia się na tydzień przed meczem z Legią. Na pewno przypadek
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 21.10.2008 o godz. 02:10.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 21.10.2008, 03:21
Jak dla mnie artykuł z GW to nic innego jak próba podgrzania atmosfery przed meczem Legia-Wisła przez warszawskich dziennikarzy.

Polityka transferowa Wisły nie różni się zbytnio od innych polskich klubów: sprzedać za jak najwyższą kwotę i sprowadzić zmiennik po jak najniższych kosztach. polskie kluby są po prostu biedne w porównaniu do swoich konkurentów nawet z krajów o niższym poziomie rozwoju (Ukraina, Rumunia) więc nie stać je na zatrzymanie kluczowych graczy czy reinwestycje większości otrzymanych z transferów kwot. A że Wisła była w ostatnich latach najlepszym klubem w kraju to i najwięcej zarobiła na na sprzedaży kopaczy.

prawdą jest, że Cupiał chce też odzyskiwać pieniądze zmarnowane w poprzednich sezonach ale też nie pozwala na to, że klub zszedł poniżej pewnego poziomu dlatego.

Gdyby zrobić zestawienie klubów, które płacą najwyższe kontrakty to pewnie Wisła byłaby na pierwszym miejscu. Właśnie łączna suma kontraktów byłby tu lepszym wyznacznikiem. W Krakowie poziom płac cały czas utrzymuje się na najwyższym poziomie w lidze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów