|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
krakowskiego dodatku wybiórczej ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wystarczy jeden telefon szefa działu sportowego z Warszawy i pan red. Klemba biegnie ochoczo do klawiatury...
![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ewentualnie jego szefa z Wa - wy skoro o tym piszesz ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Prasa i dziennikarze w większości już od dawna nie są rzetelni.... niestety ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak przyznaję ,niezbyt wierzyłem w genialną myśl szkoleniową naszego trenera i przyznaję na pewno jest to solidny szkoleniowiec , co oczywiście nie oznacza że nie popełnia błędów.
Na dzień dzisiejszy jest odpowiednim człowiekiem na tym stanowisku. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Bo nie wiem gdzie w tym artykule jest brak rzetelności? Jedynie przy podliczaniu wydatków, które są dużo większe, bo trzeba doliczyć kontrakty, no i wspomniana sprawa Kokoszki - co jak na poziom polskich dziennikarzy i cały artykuł jest niezłym wynikiem.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 21.10.2008 o godz. 09:44.
|
||
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda ,że autor artykułu z GW nie pamięta ile ITI zainkasowała za Boruca ,Fabiańskiego,Janczyka ,czy Bronowickiego i ile w tym czasie reinwestowała.
![]()
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
wybor zachodniego drogiego trenera- ooo Wisła wyciągnęla wnioski po wczesniejszych bledach, chca sukcesow i placa za kalsowego (bo drogiego) trenera Skorża-oszczedzanie , mydlenei oczu, zero wyciagnietych wnioskow z wczesniejszych pomyłek taki byl TON twyc wypowiedzi bo to pamietam i sie potem zaczalem zastanawiac czyz tak nei bedzie jak pisze kot Ciesze sie, iż Twoje bujdy nei maily nic wspolnego z rzeczywistosicia i mamy wspanailego trenrea z wspanaiłymi osiagniecami (jak na taki material ktorym dysponuje). Prosilbym Cie abys czasem pomyslal i nie pisal tak czarnych scenariuszy z nasza Wiselka bo tylko wprowadzasz ujowa atmosfere wsrod kibicow ![]() nawet jakby został trenerem Wisły Łukasz Surma to pewnei też życzylbys mu sukcesow z Wisła, no bo przeciez nei chcialbys zle dla naszej druzyny:] Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez lucekj : 21.10.2008 o godz. 14:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Szkoda tylko, że krakowskie media nie mają aż tak silnej pozycji żeby równowaga mogła być zachowana. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jak widać byle artykuł zaczynamy odczytywać jako pompowanie balonu przed konfrontacją z Legią i powolne dozowanie napięcia przed tym meczem , oj gdyby tak nasi piłkarze emocjonalnie podchodzili do każdej wzmianki prasowej to z czołówką tabeli mielibyśmy spotkania na poziomie tego z Beitarem Jerozolima , czego wam i sobie życzę .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnią gazetą sportową jaką czytałem to było "Tempo". Od kiedy przejęła go warszawska banda z PS przestałem czytać. Obecnie czytamy w prawie wszystkich gazetach o piłce to co nam napisze jakiś kibol Legii siedzący za redakcyjnym biurkiem. A taki świat i przez takie okulary mi nie odpowiada. Niestety ale taki obraz narzucają innym kibicom i TV (w niej też siedzi warszawka). Dla mnie wzorem relacji przekazywanych przez media jest program Bundesliga na niemieckim ARD (odpowiednik naszego programu 1). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Właśnie o dominacji warszawskich mediów pisze ale media to nie tylko gazety. Do "krakowskich" mediów zaliczyłbym również np. Interię, która w raczej w dobrym tonie pisze o Wiśle w przeciwieństwie do np. Onetu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jakby Brozio poszedł za 5 mln euro, to jak Cupiał coś o długu powie, to chyba go trzeba będzie wyśmiać. 20 mln euro wtedy pęknie. Jak jeszcze BVB sprzeda Błaszcza za kilkanascie mln euro to juz wogole będzie koles na plusie. Chyba będzie pierwszym w polskiej piłce który coś zarobi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bednarz ze Skorżą mogą sobie robić listy transferowe a i tak wiadomo, że piłkarz musi być do wzięcia za darmo i zgodzić się na kontrakt motywacyjny.
Ja bym wolał mieć świadomość, że klub ma ustaloną jakąś linię postępowania wobec zawodników, którym w bliższej lub dalszej przyszłości kończą sie kontrakty (Sobol, Cantoro, Zieniu, Baszczu a w mniejszym stopniu Juszczyk). ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Zapomnieli tylko dodac, ze oczywiscie nastapi to przed pierwszym zgrupowaniem tak zeby byl czas na zgranie druzyny no chyba, ze to sie rozumie samo przez siebie - przeciez tak bylo u nas zawsze. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
Zawsze brakuje jakiegos ogniwa zeby wszystko bylo na 100% dopiete |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
czy Cantoro, Juszczyk, Baszczyński są nam jeszcze do czegoś potrzebni? co do Zieńczuka to chyba jednoznacznie się wypowiedział że wraca nad morze, co w kontekście jego "formy" nie jest chyba złym rozwiązaniem jedyny warty zastanowienia to Sobol, choć on z kolei chce skończyć karierę w Jadze.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czemu się tym zawodnikiem nie zaintersujemy:
http://sport.onet.pl/0,1248703,1848470,wiadomosc.html sprzedaliśmy im Błaszcza i myślę że dogadalibyśmy się z nimi w sprawie Tyrały ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko.. czemu ta Wisła nie chce? ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Pablooo : 22.10.2008 o godz. 09:47.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
czemu?
Bo Tyrała, to jeden z najzdolniejszych młodych zawodników BvB, który może i chce grać w Polsce, ale jeszcze podczas sprzedaży Kuby można było usłyszeć, że cena za Sebastiana to milion euro w górę. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
"Tempo" to było coś... Pamiętam jak byłem młodszy, to zawsze z rana zapieprzałem do kiosku... łezka w oku. Co do transferów, to jest jak zawsze - Bednarz obiecuje, że sprowadzimy 3-4 klasowych piłkarzy (z tego raczej na 99% jednym z nich ma być podpisanie wolnego Garguły), liczba ta powoli będzie schodzić do jednego klasowego piłkarza, którego w ostatnim momencie przerazi kontrakt motywacyjny i albo nie będzie miał już żadnych innych ofert, i po dwóch tygodniach, bez okresu przygotowawczego wróci czarować do nas, albo spieprzy do Arabów, Rumunów, czy gdziekolwiek indziej. Tak było do tej pory, a nic nie zapowiada, żeby się w tej materii coś zmieniło.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 22.10.2008 o godz. 09:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Chodziło mi jednak o to, czy decydenci w klubie uważają podobnie. A od ustalenia tych kwestii zależą ewentualne transfery, nawet bezgotówkowe. Cantoro, Baszczu + Zieńczuk to na oko z 700 tysiączków euro rocznych kontraktów a to istotna kwota przy planowaniu budżetu ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyrała: gdybym dostał ofertę z Wisły...
Sebastian Tyrała odebrał polski paszport i może już grać dla naszej reprezentacji. Jednocześnie jednak skomplikowała się sytuacja zawodnika w Niemczech. Tyrała uważa, że nie ma szans na grę w barwach Borussii Dortmund, po tym jak odmówił przyjęcia powołania do młodzieżowej reprezentacji Niemiec. - Występuję tylko w czwartoligowych rezerwach, a to mnie nie interesuje. Nie mogę na dłuższą metę zaakceptować takiej sytuacji, więc szykuję się do zmiany klubu - mówi. Polski pomocnik przyznaje, że chętnie zagrałby w którymś z polskich klubów. - Skoro mam już paszport, to bardzo chętnie zagrałbym w naszej lidze. Gdybym dostał ofertę z takiego klubu, jak Legia czy Wisła, nie zastanawiałbym się ani chwili, tylko spakował i jechał grać do Polski - mówi Tyrała. 20-letni zawodnik Borussii urodził się w Raciborzu, gdy miał półtora roku wraz z rodziną wyjechał do Niemiec. ![]()
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
bralbym go! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Też uważam, że powinniśmy Tyrałe wziąść! A poza tym myślicie, że Garguła jest na "liście Bednarza"? Chyba wraca do formy .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ci co są dobrzy i utalentowani nie pchają się do gry w Polsce.
Jak jest inaczej ,to podaj jakieś przykłady. ![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|