The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2011, 14:51
studio bo im tak wygodniej i łatwiej pokazac środkowy palec kibicom
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.06.2011, 15:03
No panowie z innej beczki Kubot 2-0 w setach z Lopezem cwiercfinal coraz blizej
Odpowiedz cytując
KrystekABG
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.06.2011, 15:24
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
No panowie z innej beczki Kubot 2-0 w setach z Lopezem cwiercfinal coraz blizej
no i..? chyba pomyliłeś tematy.
Good night left side.
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 27.06.2011, 16:00
To co się dzieje to jest paranoja a wszystko to zjebani politycy sobie kampanie zawsze robią kosztem normalnych ludzi. Wcześniej PIS robił państwo policyjne teraz platforma udając że coś robi bierze się za kibiców aby nie wyglądało że nic nie robi. Tak jak z akcją widelec - teraz po latach chłopaki otrzymują pisma o umorzeniu sprawy o nielegalne zbiorowisko, które w mediach było wielkim sukcesem w walce z kibolami...
Teraz znowu zaczyna się kampania wyborcza więc zamkną stadiony i ogłoszą kolejny sukces w walce z kibiolami. Kibice się powinni zorganizować przeciw tym sejmowym osłom i to raczej OZSK powinno zarządzić jakąś wspólną akcję.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.06.2011, 16:04
Wg mnie jedynie akcja pusty stadion przyniesie jakieś efekty. Kluby muszą odczuć tą wojnę rządu z kibicami finansowo inaczej nic z tego nie będzie. Legia pokazała, że da się to zrobić w wojnie z zarządem.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.06.2011, 16:53
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie jedynie akcja pusty stadion przyniesie jakieś efekty. Kluby muszą odczuć tą wojnę rządu z kibicami finansowo inaczej nic z tego nie będzie. Legia pokazała, że da się to zrobić w wojnie z zarządem.
Oczywiście, wystarczy zmobilizować wspólne siły. Podobno od jesieni protest miał przybrać ostrzejszego wymiaru, a mówiono o tym jeszcze przed kilkoma "rewelacjami" z ostatnich dni...

Są też tacy (z komentarzy):
MrGoal
Cytat:
Umowmy sie,grupka 1500 osob zjawiajaca sie na 30 tys obiekcie ma sie tak do jakosc atmosfery na meczu jak piernik do wiatraka.zazwyczaj w ogole ich nie slychac i tak.Jedyne co zazwyczaj robia to wyrywaja krzeselka i z tym jest problem.
Nie karmić troli. TĘPE *** ;]
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 27.06.2011 o godz. 16:56.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.06.2011, 17:20
Jak akcja z pustym stadionem przejdzie - możemy już iść na pogrzeb polskiego ruchu kibicowskiego z charakterem. Przyniesie to opłakane skutki. Wiesz ilu się podporządkuje takiemu protestowi na Wiśle? Ja daje max. 2000 osób. I to tych, którzy nadają ton naszym trybunom. A życie próżni nie znosi. Zastąpią nas kibice w stylu Donaldinho - grzeczni, kulturalni, ze swoim miejscem na stadionie. Może i czasem nawet co pośpiewają, poskaczą. Ale to już nie będzie to, jak protest się skończy żaden z nas nie znajdzie sobie już miejsca w młynie. Pomijam już fakt, że godzi to bezpośrednio w krakowską Wisłę, rzecz którą kocham, a nie w tego, z którym walczymy - bo, ....a, powtarzam jeszcze raz - Donald się nie ugnie. Rozumiecie jaka byłaby to plama na PR? Gdyby Donald z niezłomnego, twardego poskromcy kiboli stał się nagle, nawet pod (coś takiego jest "średnio" możliwe) presją klubów, układny w kwestii ustępstw? Coś takiego nie nastąpi, bo zburzyłoby to całkowicie medialny wizerunek Ryżego. A na to sobie pijarowcy z Partii Oszustów nie pozwolą.

Nasramy we własne gniazdo czymś takim, a skutek będzie zerowy. Nie zapominajmy o sytuacji jaką mam w Krakowie. Rozśmieszył mnie ktoś, mówiący że cracovia się dołączy do protestu. Człowieku - chyba słabo znasz życie. Oni wykorzystają każdą nadarzającą się sposobność by nas zniszczyć, czaisz? Myślisz, że będą mieli na tyle honoru, że nie będą budować swojej pozycji na czymś takim ? Gratuluje optymistycznego myślenia

Mam nadzieję, że nic takiego nigdy nie będzie miało miejsca. Bo to już naprawdę będzie koniec, a Wisła (i bynajmniej nie chodzi mi w tym momencie o kopaczy) to naprawdę jedyna rzecz, która mnie trzyma jeszcze w tym chorym, biednym i umęczonym przez rządy Matołów kraju.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 27.06.2011, 17:42
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jak akcja z pustym stadionem przejdzie - możemy już iść na pogrzeb polskiego ruchu kibicowskiego z charakterem. Przyniesie to opłakane skutki. Wiesz ilu się podporządkuje takiemu protestowi na Wiśle? Ja daje max. 2000 osób. I to tych, którzy nadają ton naszym trybunom. A życie próżni nie znosi. Zastąpią nas kibice w stylu Donaldinho - grzeczni, kulturalni, ze swoim miejscem na stadionie. Może i czasem nawet co pośpiewają, poskaczą. Ale to już nie będzie to, jak protest się skończy żaden z nas nie znajdzie sobie już miejsca w młynie. Pomijam już fakt, że godzi to bezpośrednio w krakowską Wisłę, rzecz którą kocham, a nie w tego, z którym walczymy - bo, ....a, powtarzam jeszcze raz - Donald się nie ugnie. Rozumiecie jaka byłaby to plama na PR? Gdyby Donald z niezłomnego, twardego poskromcy kiboli stał się nagle, nawet pod (coś takiego jest "średnio" możliwe) presją klubów, układny w kwestii ustępstw? Coś takiego nie nastąpi, bo zburzyłoby to całkowicie medialny wizerunek Ryżego. A na to sobie pijarowcy z Partii Oszustów nie pozwolą.

Nasramy we własne gniazdo czymś takim, a skutek będzie zerowy. Nie zapominajmy o sytuacji jaką mam w Krakowie. Rozśmieszył mnie ktoś, mówiący że cracovia się dołączy do protestu. Człowieku - chyba słabo znasz życie. Oni wykorzystają każdą nadarzającą się sposobność by nas zniszczyć, czaisz? Myślisz, że będą mieli na tyle honoru, że nie będą budować swojej pozycji na czymś takim ? Gratuluje optymistycznego myślenia

Mam nadzieję, że nic takiego nigdy nie będzie miało miejsca. Bo to już naprawdę będzie koniec, a Wisła (i bynajmniej nie chodzi mi w tym momencie o kopaczy) to naprawdę jedyna rzecz, która mnie trzyma jeszcze w tym chorym, biednym i umęczonym przez rządy Matołów kraju.
Weź tylko pod uwagę, że jeżeli cała kibicowska Polska dołączy się do protestu a Wisła nie to będziemy pośmiewiskiem całej Polski i wyjdzie na to, że idziemy ramie w ramie z Tuskiem. Już słychać takie opinie po olaniu przez nas protestów pod koniec zeszłej rundy. Wtedy też już nigdy nie odbudujemy swojej zszarganej opinii. Weź to pod uwagę.
Druga sprawa jeżeli mecze mają tak wyglądać jak ostatnio u nas, czyli pełna poprawność polityczna to mecze te są ch... warte.
Co do pasów to jeżeli się nie dołączą do protestu również będą wyśmiani jeżeli będą jedyną ekipą która się nie przyłączy.
Ostatnio edytowane przez John1906 : 27.06.2011 o godz. 17:47.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.06.2011, 17:58
Już słychać takie opinie po olaniu przez nas protestów pod koniec zeszłej rundy. Wtedy też już nigdy nie odbudujemy swojej zszarganej opinii. Weź to pod uwagę.
.
Jestem ciekaw jak by Amika czy Legia walczyli o mistrza zaprzestali by dopingu
Albo w dniu koronacji i ostatniego meczu w sezonie tez nie kibicowali bo kibice Wisly narobili syfu na meczu pucharowym.
Co moze trzeba bylo odwolac fete na rynku solidaryzujac sie z ucisnietym Litarem i Satruchem.

W dupie mam innych kibicow z polski ja jestem kibicem WISLY KRAKOW i choc bym byl ostatnim ktory bedzie dar ryja to bede i zadne protesty tego nie zmienia.

A cala afera zaczela sie po wystepach Amiki i Legi i moga im zamknac stadiony nawet na sto lat, jak sie robi syf trzeba zaplacic za sprzatanie.
,
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 27.06.2011, 18:11
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Albo w dniu koronacji i ostatniego meczu w sezonie tez nie kibicowali bo kibice Wisly narobili syfu na meczu pucharowym.
Co moze trzeba bylo odwolac fete na rynku solidaryzujac sie z ucisnietym Litarem i Satruchem.

W dupie mam innych kibicow z polski ja jestem kibicem WISLY KRAKOW i choc bym byl ostatnim ktory bedzie dar ryja to bede i zadne protesty tego nie zmienia.

A cala afera zaczela sie po wystepach Amiki i Legi i moga im zamknac stadiony nawet na sto lat, jak sie robi syf trzeba zaplacic za sprzatanie.
Dam Ci przykład Arki, która walczyła o utrzymanie a protestowała, albo Śląsk Wrocław walczył o puchary też protest.
Po drugie nie rozumiesz chyba o co gra idzie, tu nie chodzi o Starucha czy Litara tylko o to, że nam kibicom zakazuje się jeździć na mecze wyjazdowe, zakazuje się nam robić opraw, zakazuję się nam wolności słowa.
Za dużo czytasz gówno prawdy chyba, że piszesz takie rzeczy.
W dupie masz innych to inni też Cię będą mieli w dupie jak będziesz potrzebował pomocy
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.06.2011, 18:24

wyjedz z kraku na kilka lat - wroc a potem poczytaj gazety , poogladaj tvn24 - gwarantuje Ci ze bedziesz lezal i kwiczal z tego co zobaczysz - w Polsce jest jedna wielka propaganda a kraj przy rozwinietych zachodnich panstwach Uniii wyglada jak stadion Hutnika przy stadionie Wisly - to sie w glowie nie miesci jaka wam Tusk wciska glupote poprzez kontrolowane media i prase ...

ogarnijcie sie ludzie

co do protestu to nie mam pomyslu jakby mial wygladac - nie mniej jednak jak klub Wisla Krakow nie wyda oficjalnego komunikatu o solidaryzacji z kibicami ktorzy sa szykanowani to bedzie kurewsko smutna wiadomosc....
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 27.06.2011, 18:35
Weź tylko pod uwagę, że jeżeli cała kibicowska Polska dołączy się do protestu a Wisła nie to będziemy pośmiewiskiem całej Polski i wyjdzie na to, że idziemy ramie w ramie z Tuskiem. Już słychać takie opinie po olaniu przez nas protestów pod koniec zeszłej rundy. Wtedy też już nigdy nie odbudujemy swojej zszarganej opinii. Weź to pod uwagę.
Oczywiście, że biorę to pod uwagę i mam nadzieję, że jednak nie dojdzie do takiej formy protestu. Zresztą nigdzie nie słyszałem, żeby coś takiego było planowane i koordynowane. Na szczęście, muszę dodać.

John1906 napisał(a):
Druga sprawa jeżeli mecze mają tak wyglądać jak ostatnio u nas, czyli pełna poprawność polityczna to mecze te są ch... warte.
Tu racja. Nie możemy zgrywać pipeczek i grzecznych chłopczyków tak jak na derbach, nawet będąc pod dodatkowym nadzorem policyjnych kamer. Jakby całe G ryknęło JŻS, to nie byłoby chuja we wsi, żeby ukarali każdą osobę Tylko musimy pokazywać jajca. I taka jest najlepsza forma protestu - głośny doping z wiadomymi elementami i hasłami antyrządowymi. Oczywiście nie zapodawanymi przez gniazdowego, tylko wywodzącymi się z sektora. Wtedy Donald zobaczy, że nie pójdzie z mu z nami tak łatwo, tak jak to mówił ostatnio, że "udało mu się wychować taką niesforną widownię". A brak ludzi charakternych na trybunach, olanie sprawy przez nich poprzez brak kupna karnetu przyczyni się do jego zwycięstwa, bo małolatom nie zawsze starcza odwagi.

John1906 napisał(a):
Co do pasów to jeżeli się nie dołączą do protestu również będą wyśmiani jeżeli będą jedyną ekipą która się nie przyłączy
Proszę Cię... Ich to będzie jebało po całości, idę o zakład. Oni mają w dupie opinię w Polsce, bo i tak mają chyba jedną z najgorszych, jak nie najgorszą. Także mówię Ci - oni by to wykorzystali skrzętnie, kusząc 'wspaniałą atmosferą' - której tak BTW nikt nigdy w Kauflandzie nie widział.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.06.2011, 18:38

A pewnie krzycz!! najlepiej DONALD TUSK DONALD TUSK!!

W dupie masz innych kibiców z Polski to powiedz to chłopakom którzy zostali zawinięci na derbach!! I trzeba nie mieć rozumu żeby twierdzić iż to właśnie od meczu PP to się zaczęło. gdyby nie ten mecz to inny na którym by kibice zaśpiewali piosenkę a matoł podchwycił jako początek walki z kibicami. I bym się zgodził z tym poglądem gdyby konsekwencje poniosła Amica i Legia a nie wszystkie kluby od 1 do ostatniej ligi.

Ale najlepiej jest powiedzieć że wszystko OK oni są sobie winni. Jednego jestem pewny gdy spotka cię przygoda z ochroną i mandat 3tysiaki inaczej będziesz śpiewał.

Odnośnie sąsiadki: jestem zdania że gdyby zapadła decyzja iż WSZYSTKIE kluby protestują nie wyłamałby się nikt. ale decyzja konkretna a nie tak jak było pod koniec sezonu że część protestuje a reszta dogaduje się z klubami.

Czy na miejsce osób które nie przyjdą nowi? na pewno nie. doskonałym przykładem jest konflikt z ITI. największy minus to że jednak się dogadali (jednak o tym nie będziemy dyskutwować) i kto by pomyślał że się złamią? nikt a tu proszę.
fialo moim zdaniem nie masz racji i grubo się mylisz. nie chcesz protestu z pustymi stadionami ale chcesz abyśmy śpiewali określone piosenki. a teraz sobie wyoabraź:
1) tytuły w gazetach i to wszystkich jacy to kibole źli i jaki Donek biedny że nasłuchał się skąd pochodzi, gdzie go sprzedamy, jak ma na imię.
2) 200policjantów przed trybuną i wyłapanie np. 50 pierwszych lepszych. jak byli na młynie to na bank 40 śpiewało! każdy po 3kafle. i co kto za nich zapłaci? zrobimy składkę?

tutaj trzeba klin klinem. walczą przy pomocy prawa to my róbmy tak samo. wchodzisz na stadion i robisz przegląd ochrony. który nie ma identyfikatora albo założoną kamizelkę służba informacyjna może się w dupę pocałować a nie przeszukać kibica. wywalają nas z tramwajów! a niech mi powie kretyn dlaczego? mam miesięczny i może zrobić to samo co ochrona. klub staje po ich stronie? proszę bardzo wymienić pleksje, wymyć krzesełka przed meczem, zapewnić normalny katering.
Brakuje pomysłów? znając życie to wspólnymi siłami wymyślilibyśmy tutaj przynajmniej setkę tego typu sytuacji.

Boicie się słuchać
Boicie się mówić
Boicie się krzyczeć
Boicie się milczeć
Boicie się wierzyć
Boicie się nie ufać
Boicie się zachwycać
Boicie się narzekać
Boicie się myśleć
Boicie się marzyć
Boicie się niszczyć
Boicie się tworzyć
Boicie się buntować
Boicie się poddawać
Boicie się żyć
Boicie się umierać
Boicie się nie bać
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 27.06.2011 o godz. 18:41.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.06.2011, 18:42
Parchy na pewno oleją protest. Dla nich liczy się sytuacja w mieście a nie opinia w Polsce. My też powinniśmy na pierwszym miejscu stawiać Kraków i w nim sytuację a nie ogół. Ale oczywiście nie może być tak jak na ostatnich meczach, chociaż pewnie będzie jeszcze trudniej niż w tamtym sezonie bo na stadiony wraca policja.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Stary 27.06.2011, 18:48
PAC napisał(a):Wyświetl post
Parchy na pewno oleją protest. Dla nich liczy się sytuacja w mieście a nie opinia w Polsce. My też powinniśmy na pierwszym miejscu stawiać Kraków i w nim sytuację a nie ogół. Ale oczywiście nie może być tak jak na ostatnich meczach, chociaż pewnie będzie jeszcze trudniej niż w tamtym sezonie bo na stadiony wraca policja.
A co ma protest na stadionie do sytuacji na mieście ? Jeżeli myslisz ,że jak u nas bedzie protest a u parchow nie i tam pojdzie więcej ludzi to jesteś w błędzie a kto ma wojować i tak będzie wojował
Odpowiedz cytując
penia
Member

Od: 07.2009

Stary 27.06.2011, 18:50
ja nie mogę zrozumieć argumentów wyssanych z palca :

- nie będzie pustych stadionów: bo prawda jest taka że większość stadionów wypelniają kibice dla których doping i ogólnie atmosfera nie jest najwazniejsza i oni i tak przyjdą i będą w większości.Nie wiem skąd ktoś wypisuje że 30-40% chodzi dla atmosfery na trybunach?! przykład z własnego podwórka : ten kto był na meczu z lechem na G wie jak to wyglądało 12 tyś osób tak naprawdę miało gdzieś protest, ba nawet moim zdaniem 30 % sektora G nie zgadzało się z formą protestu choć się do niego przyłaczyło, a gdyby cały stadion był otwarty liczba osób mający w dupie protest ogólnopolski byla by jeszcze większa i takie są fakty.Nigdy nie będzie jedności bo to nawet na Białorusi czy Kubie nie możliwe.

- cała Polska nie przyłączy się to ogólnopolskiego protestu bo kibice w Polsce to nie tylko Ci w stowarzyszeniach kibiców, czy to tak trudno zrozumieć...

- co mnie obchodzi co inne ekipy bedą o nas mówiły ?! czy kibice legi i lecha pomyśleli o innych ekipach jak rozje*ali ogólnopolski protest "temat zastępczy kibice"

trudno mi sobie wyobrazić mecz bez dopingu opraw i wymiany uprzejmosci z kibicami przeciwnika(każdy rozumie ze zakaz wyjazdowy to głupota ), ale skoro trwa wojna to muszą być ofary,tylko czemu jak na razie straty ponosza tylko kibice(poparcie dla rządu cały czas wysokie)? moim zdaniem dlatego, że tej wojny nie da się wygrać, można co najwyżej ograniczyć straty...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez penia : 27.06.2011 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.06.2011, 18:59
Widać, że niektórym tutaj można pluć w pysk, a oni będą mówić, że to nie ich się pluje tylko że na innych... Dzwić się potem, że na młynie nie ma ludzi z charakterem...
saklak1906- O czym ty mówisz jakim Litarze i Staruchu... słysze ten durny argument setny raz i już nie mogę. Nie widzisz co się dzieje? Zakaz wyjazdów, zwijanie ludzi za przeklinanie, stanie na schodach, za niepoprawne koszulki, szaliki... MYŚL TROCHĘ!

Godźcie się dalej na to... będziecie siedzieć potulnie w kagancu jak psy w klatce, pod pałką policyjną...a ten kto wstanie i krzyknie dostanie oklep na zapleczu i na dokładke na komendzie. Chcecie takich stadionów? To przyklaskujcie... na meczu ze Skonto Krzyknijmy "Donald nasz Władco uwielbiamy Cię", słupeczki mu pójdą w górę, na konferencji będzie obwieszczał sukces, że ugrzecznił kibiców, a my bedziemy malować ryje dopingować piłkarzy, płacić jeszcze za to i dziękować mu nas wiecu wyborczym, że zniszczył klimat ktory dla wielu osób był pasją... Proszę bardzo
Ostatnio edytowane przez palikot : 27.06.2011 o godz. 20:42.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 27.06.2011, 20:07
Dlatego juz wiecej nie wypowiadaj sie w tym temacie, masz moralny zakaz, przeczytaj jaka jest nazwa tego tematu, co napisales, rozbiegnij sie, celuj w sciane, glowa.

Jest to przyklad gdzie GoWno wygralo z kibicami, tacy ludzie jak tak najedli sie gownem ze im mozg obsralo. Kolejny crazykar czy jak mu tam bylo.

I wlasnie dlatego nalezy edukowac, edukowac, edukowac, z mediami nie wygramy, ale mozemy napsuc im krwi.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.06.2011, 20:52
Cytat:

I niestety wlasnie takich Polakow chce sobie wyhodowac rzad.
Rzad Ci pluje w twarz a Ty sie cieszysz i udajesz, ze nic sie nie dzieje...

I co z tego ze zaczelo sie wszystko po 3 maja? A jakby sie zaczelo 2 wrzesnia to bys powiedzial ze to wszystko, ze byla "x" rocznica jebanej II wojny swiatowej i to wina Hitlera?
Kurde ludzie jak mozna byc takim naiwniakiem. Przeciez ten finał PP to byl tylko pretekst. Jakos nic sie nie działo 2 lata wczesniej po zadymie w finale PP Lech-Ruch, jakos nic sie nie działo po okropnych burdach na meczu Lech-Wisła (tam to dopiero łamano prawo!!) i jakos nic sie nie działo po zadymach na meczu repry na Litwie. ownie dobrze mozna cala wine zwalic na Wtorek bo przeciez po tym pieprzonym dniu zaczeły sie te jaja.
No ale rybka polkneła przynete wiec teraz sobie mwawia, ze to przez Legie i Lecha.
A ja mam w dupie Legie czy Lecha ale chce walczyc o swoje prawa. O to, że juz mnie dotyka ta decyzja rzadu i o to, ze jeszcze bardziej uderzyla w tamtym sezonie np w moich Braci ze Slaska. - moze tak na to patrzcie, masz w dupie Legie? To walcz dla Slaska (aha Slaska tez masz w dupie bo liczy sie tylko Twoj egoizm)

Szkoda, ze tak malo osob z tego forum (bo to tez sie przeklada na sytuacje na stadionie) kieryje sie w zyciu zasadami a nie swoim widzi mi sie.

Fialo piszesz, ze gdyby ogolnopolski bojkot ligi sie nie udal to bylby to pogrzebb dla fanatykow. I niech tak bedzie (ja tak uwazam). Albo pokazemy sile i zbojkotujemy mecze i nam sie to uda, albo zrobi sie z tego jak piszesz jedna wielka stypa.
Piszesz o fanatycznym dopingu. I co Ci z tego dopingu? Krzykniesz ....a i CI ABW sie wjebie na nastepny dzien o 6 rano na chate?

Mi zadna ruda ... pod reke z Basalajem nie bedzie pluła w twarz. Sram na takie mecze bez gosci, bez spontanicznosci, z kulturalnym dopingiem i bez opraw (bo ich tez przeciez juz zakazali). Nie bede napychał kieszeni kasa takim dziadom jak Basalaj, ktory zrobilby wszystko dla kasy a kibicow to on ma w dupie.
Lepiej sobie obejrzec mecz u Wislakow albo w domu, z szalem anty na szyi i z "....ami i chujami" co drugie słowo niz brac udzial w ustawianych spektaklach
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.06.2011, 21:05
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
co do protestu to nie mam pomyslu jakby mial wygladac
Bojkotować mecze u siebie i zakaz zostanie migiem zdjęty.
Odpowiedz cytując
Grzegorz z Sanoka
Senior Member

Stary 27.06.2011, 22:53
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Bojkotować mecze u siebie i zakaz zostanie migiem zdjęty.
Otóż to. ICH nie interesuje czy są flagi, oprawy, doping, a czy kasa się zgadza.

Ciężkie czasy nastały...
Armia Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.06.2011, 02:21
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez ten finał PP to byl tylko pretekst. Jakos nic sie nie działo 2 lata wczesniej

Fialo piszesz, ze gdyby ogolnopolski bojkot ligi sie nie udal to bylby to pogrzebb dla fanatykow. I niech tak bedzie
Zaznaczyłem tylko największy kosmos - sory chłopie, nic do ciebie nie mam ale jeśli dobrze pamiętam(a jeśłi nie to ten argument uważaj za niebyły)to mieszkasz nie wiadomo gdzie a stadion to znasz bardziej z fotek niż z rzeczywistości a na pewno mniej niż pierwszy lepszy Janusz z Krakowa co przychodzi tylko na szlagiery

Nie dziwota że zachowujesz się jak jakiś Talib dla którego liczy się piękna śmierć a nie brzydkie wygranie sprawy.Otóż Krakusom nie marzy się piękna śmierć -najgorsze co by dla nich mogło być to stadion Wisły z kibicami będącymi pomieszaniem fanów siatkówki z fanami Małysza.Ty myślisz że Małyszowcy to fanatycy skoków a ci od siatki to miłośnicy podbijania piłki? - Nie , to ludzie lubiący być tam gdzie jest sukces.Jeśli my oddamy pole a jakiś tam sukces Wisła osiągnie - to nasz stadion będzie dokładną wypadkową tych dwóch grup ,pewnie nawet jakiś doping się pojawi a jak już przedmówcy zdążyli napisać - prezesów wali to kto przyjdzie,nawet woleli by by przyszli Małyszowcy bo mniejszy kłopot.

Akcja pusty stadion na pewno jest jakimś wyjściem - to faktycznie da pole do przemyśleń prezesów klubów, bo czy ona zajebiście wypali czy średnio - to na pewno przynajmniej na jakiś czas uderzy ich po kieszeni
To jest jasne że oni nie mają żadnego interesu by burzyć się o jakieś wyjazdy - to nawet jest im na rękę bo straty niewielkie a kłopot z głowy, ale to też pytanie czy nawet jak im uderzymy po tej kieszeni olewając mecze, to czy oni postawią się rządowi, ryzykując że zamkną im stadiony.
Jakiś czas temu Donek wymotał ustawę która grubo pojechała klubom po finansach i mimo tego że niektórzy stracili miliony(np my), to nie widziałem jakiejś wielkiej walki a tak na prawdę to żadnej.
Tym bardziej teraz można się przejechać bo nie sądzę że nawet gdyby protest się udał i frekwencja spadła o powiedzmy 50%, to nagle kluby wywarły by taką presję że sytuacja by się jakoś zmieniła.

Tak więc sytuacja jest na prawdę ciężka i tak na prawdę ciężko znaleść jakiekolwiek dobre rozwiązanie - bo z jednej strony można robić swoje czyli przychodzić, dopingować i walczyć z tym wszystkim tak na stadionie jak i po za nim - ale w taki sposób by nie mieli się do czego zbytnio do.......ić - ale to będzie uważane jak kapitulacja, albo pojechać bo bandzie z pustym stadionem, co jeszcze dziś ma szansę powodzenia bo sukcesy w piłce klubowej są mizerne a i same mecze ligowe tak samo nie zachęcające , ale tu jest ryzyko że jak wyjdziemy z tych stadionów to już na nie nie powrócimy
A już niech się tak zdarzy że parchy - szmaty bez zasad - po.......ą to wszystko i u nich będzie 'się działo' a u nas piknik.To jest też tak że najłatwiej będzie zrobić wariant Małyszowy w takich klubach jak Wisła,Lech czy Legia czyli klubach które osiągają jakiś tam sukces a to że Legii się udało,trochę w innej walce to nie oznacza że uda im i nam się teraz.
I tak koniec - niech nikt mnie nie posądza o jakieś partyjniactwo.Tak - mimo tego wszystkiego zagłosuje na PO i piszę to wprost żeby nie było żadnych niedomówień czy oskarżeń , ale w tej sprawie mam totalnie w dupie jakieś PO i to jest dla mnie jasne że to co oni robią nie ma niczego wspólnego z jakimkolwiek poszanowaniem prawa - typowa odpowiedzialność zbiorowa,W kinie ktoś zgwałcił dziecko - zamykamy kina w całej Polsce - tak to wygląda

Ale to też nie jest tak jak pisze kolega że Bydgoszcz to był pretekst - to nie był pretekst tylko stresor.Sporo było różnych historii ostatnimi czasy a ta ostatnia musiała wywołać reakcję , szczególnie że Euro 2012 to największe przedsięwzięcie w historii naszego kraju.To że ta reakcja jest w stylu Putina(czyli nie do przyjęcia) to jasne ale niech nikt nie pisze że nic się nie stało a zadymę w Bydgoszczy wywołały tajne służby tak jak tajniak pluł na na jakiegoś pijaka, tajniak wypłacił liścia grajkowi Legii i tajniak napierdalał się z milicją w Kownie
Za dużo tego było i to nie pretekst a efekt a że 'odwet' bezprawny to inna sprawa.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.06.2011 o godz. 02:24.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 28.06.2011, 06:39
"Podczas niedawnego spotkania MSWiA, policji i władz piłkarskich (PZPN, Ekstraklasa S.A., kluby Ekstraklasy) minister Miller zasugerował, by przedłużyć zasadę o niewpuszczaniu na mecze zorganizowanych grup kibiców przyjezdnych. Do tej opinii przychyliła się – co oczywiste – policja. Ale to władze piłkarskie mają podjąć decyzję.
Przynajmniej teoretycznie. Rzeczniczka MSWiA Małgorzata Woźniak powiedziała nam, że to jedynie sugestia i decyzja nie należy do Ministerstwa. Jednak „Gazeta Wyborcza” pisze dziś, że „sugestia” padła takim tonem, że o sprzeciwie nie może być mowy. Opinie uczestników, na które powołuje się „GW”, potwierdza też „Przegląd Sportowy”. – Nie mamy właściwie wyboru. Pamiętajmy, że to wojewoda jest hegemonem i może w każdej chwili zamknąć stadion – przypomina dla „PS” Jacek Masiota, członek zarządu PZPN i prawnik Lecha Poznań. Sugeruje w ten sposób, że władze postawiły piłkarską centralę pod ścianą i są w stanie wymusić na niej konkretne kroki groźbą"
http://stadiony.net/aktualnosci/2011...ch_jeszcze_nie

Moim zdaniem nic w tej sprawie nie zrobimy bo mamy zbyt małą siłę sprawczą, trzeba to euro(optymistyczna wersja: wybory) przeczekać.
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 28.06.2011 o godz. 06:42.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.06.2011, 08:25
OK. wypowiedziałeś się, wykazałeś jaki masz charakter a teraz proszę czytaj tylko to co zostanie napisane i nie dorzucaj swoich trzech groszy bo jak się widzi z rańca zdanie:
Moim zdaniem nic w tej sprawie nie zrobimy bo mamy zbyt małą siłę sprawczą, trzeba to euro(optymistyczna wersja: wybory) przeczekać.
to później cąły dzień s.......ony...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.06.2011, 09:20
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Zaznaczyłem tylko największy kosmos - sory chłopie, nic do ciebie nie mam ale jeśli dobrze pamiętam(a jeśłi nie to ten argument uważaj za niebyły)to mieszkasz nie wiadomo gdzie a stadion to znasz bardziej z fotek niż z rzeczywistości a na pewno mniej niż pierwszy lepszy Janusz z Krakowa co przychodzi tylko na szlagiery

Nie dziwota że zachowujesz się jak jakiś Talib [...]

Tak więc sytuacja jest na prawdę ciężka i tak na prawdę ciężko znaleść jakiekolwiek dobre rozwiązanie - bo z jednej strony można robić swoje czyli przychodzić, dopingować i walczyć z tym wszystkim tak na stadionie jak i po za nim - ale w taki sposób by nie mieli się do czego zbytnio do.......ić - ale [...]

Tak - mimo tego wszystkiego zagłosuje na PO i piszę to wprost żeby nie było żadnych niedomówień czy oskarżeń , ale w tej sprawie mam totalnie w dupie jakieś PO i to jest dla mnie jasne że to co oni robią nie ma niczego wspólnego z jakimkolwiek poszanowaniem prawa - typowa odpowiedzialność zbiorowa,W kinie ktoś zgwałcił dziecko - zamykamy kina w całej Polsce - tak to wygląda
Nie zapomnij przeprosić cudaka za matoła. Pierwszy akapit trochę mnie załamał, zwłaszcza "(a jeśłi nie to ten argument uważaj za niebyły)" . Typowy z ciebie obsrywacz,(a jeśłi nie to ten argument uważaj za niebyły). Wyzywanie od talibów też jakieś takie dziwnie znajome. Na szczęście w końcu wszystko się wyjaśniło. Jesteś po prostu wyborcą Tuska i jego szajki. Taki bardzo dziwnie widzi rzeczywistość, zupełnie inaczej niż ona wygląda. Wnioski też wyciąga karkołomne . Bo jak zrozumieć ostatni akapit? Leming dostrzega " to jest dla mnie jasne że to co oni robią nie ma niczego wspólnego z jakimkolwiek poszanowaniem prawa " i konstatuje "Tak - mimo tego wszystkiego zagłosuje na PO i piszę to wprost żeby nie było żadnych niedomówień czy oskarżeń" Monthy Pyton pełną gębą.

Nie dziwota że takiemu pasuje każda forma protestu byle nie było wiadomo przeciwko czemu protest się odbywa.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.06.2011, 09:51
http://sport.onet.pl/koszykowka/me-k...wiadomosc.html

"Do incydentu doszło na początku spotkania, kiedy grupa kibiców z Białorusi rozwiesiła historyczną, biało-czerwono-białą flagę swojego kraju. W 1995 roku została ona zakazana przez Aleksandra Łukaszenkę, który wprowadził wówczas barwy czerwono-zielone, które były kopią sztandaru Białoruskiej Radzieckiej Republiki Socjalistycznej.Ochroniarze na hali w Bydgoszczy kazali dopingującym Białorusinom złożyć flagę, tłumacząc, że jest ona za duża. Kibice karnie zwinęli materiał, ale wyciągnęli małe flagi i kontynuowali wspieranie swojej drużyny."

W przerwie meczu, kiedy nie było transmisji telewizyjnej, ochrona weszła na trybunę i zażądała opuszczenia jej przez Białorusinów. Kiedy ci nie zgodzili się, siłą zaczęli usuwać ich z obiektu. - Ochrona domagała się od nas opuszczenia trybun. Nie zgodziłem się bo uważam, że nie złamałem prawa. Polacy z Bydgoszczy wzięli nas w obronę. Uczepiłem się metalowej barierki. Ochroniarze użyli siły. Wykręcali mi ręce, mam pokiereszowaną nogę. Zamierzam złożyć pozew do sądu - mówił w rozmowie z dziennikarzem "Rzeczpospolitej", Andrzejem Pisalnikiem jeden z kibiców Ihar Szczekarewicz.

Cezary Plender, prezes firmy ochroniarskiej Forta stwierdził z kolei, że ochrona podjęła interwencję na polecenie organizatorów. Jednocześnie podkreśla: - Ktoś pomylił imprezę sportową z manifestacją. To jest robienie sensacji z drobiazgu.

Komentarze w niezależnych media białoruskich nie pozostawiają na polskich organizatorach suchej nitki, pisząc o zdradzie wartości demokratycznych i oskarżając, że solidarność naszego kraju z narodem białoruskim to tylko słowa i deklaracje na papierze.

I Rydzyk może nie miał racji? Flagi narodowe POpaprańcom przeszkadzają? Przecież to wstyd na cały świat. Tybetańczykom też by pozabierali czy Łukaszenka to kumpel Tuska i dlatego aparat taki nadgorliwy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.06.2011, 10:25
Nie wierze w pusty stadion , dla bardzo sporej grupy ludzi internet służy tylko do odczytywania maila czy przeczytaniu infa na wirtualnej czy onecie , co za tym idzie , nie maja pojecia wiekszego co sie dzieje...

kilka przemyslen z mojej strony - przed sezonem zapada decyzja o bojkocie meczy - to mysle ze przynajmniej 2-3 moze 4 kolejki trwa akcja informacyjna przed stadionem z informacja co i jak oraz ze np.miesiac wrzesien zostaje zbojkotowany w calej Polsce czy pazdziernik - konieczna jest kampania informacyjna , jesli okaże sie ze cala kibicowska Polska bojkotuje przykladowo ten pazdziernik to informacje pokaza sie i na wp oraz interi i innych - co dalej z piknikami i reszta ktorzy maja to w dupie - przychodzimy pod stadion , bankowo bedzie kilka tysiecy ludzi i najzwyczajniej w swiecie z full kulturka blokujemy wejscia na sektory robiac zajebiste kolejki...

to jeden z przykladow jaki mi do glowy wpadl a mysle iz male ryzyko fiasku bedzie - trzeba tylko pamietac o kampani informacyjnej ktora odegra znaczaca role w tym wszystkim...

i zdaje sobie sprawe z tego ze jak wejdziemy do LM to pewnie zejdzie z 20k karnetow i wtedy to blada dupa z takiej akcji bedzie wiec alternatywa:

wiadomo ze prowadzacy doping nie moze intonowac Donek ty ....o czy cos w ten desen wiec...(

spiewajac np.My chlopcy z Reymonta - kazdy powinien wiedziec ze nieprzerwalnie od razu leci Donald matole
spiewajac xxxxx od razu leci yyyyyy

w taki sposób beda miec na starcie 5k ludzi na glowie a z czasem i reszta stadionu zalapie i bedzie mozna na 2 trybuny spiewac , gdzie sa drogi i koleje....

no i pozostaje temat milicjantow na stadionie - no chyba te ....y nie wejda na trybuny jak kiedys na X stali bo ja jebe - to juz Bialorus jak nic....

no i puchary - zakladajac ze i w Dunee UTD i w Rydze bedzie przynajmniej od 1500+ kibicow mamy pole do popisu - oby transmisja byla otwarta ......

nie pastwic sie teraz nad tym co wymyslilem - wczoraj jeszcze nie mialem zadnego pomyslu , przespalem sie z tym i wymyslilem cos ....
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 28.06.2011, 11:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, ze tak malo osob z tego forum (bo to tez sie przeklada na sytuacje na stadionie) kieryje sie w zyciu zasadami a nie swoim widzi mi sie.

Fialo piszesz, ze gdyby ogolnopolski bojkot ligi sie nie udal to bylby to pogrzebb dla fanatykow. I niech tak bedzie (ja tak uwazam). Albo pokazemy sile i zbojkotujemy mecze i nam sie to uda, albo zrobi sie z tego jak piszesz jedna wielka stypa.
Piszesz o fanatycznym dopingu. I co Ci z tego dopingu? Krzykniesz ....a i CI ABW sie wjebie na nastepny dzien o 6 rano na chate?

Mi zadna ruda ... pod reke z Basalajem nie bedzie pluła w twarz. Sram na takie mecze bez gosci, bez spontanicznosci, z kulturalnym dopingiem i bez opraw (bo ich tez przeciez juz zakazali). Nie bede napychał kieszeni kasa takim dziadom jak Basalaj, ktory zrobilby wszystko dla kasy a kibicow to on ma w dupie.
Lepiej sobie obejrzec mecz u Wislakow albo w domu, z szalem anty na szyi i z "....ami i chujami" co drugie słowo niz brac udzial w ustawianych spektaklach

Zacznijmy od tego koleżko, że jesteś tak chaotyczny, że Junior Diaz jawi się przy Tobie jako oaza spokoju. Twoja wypowiedź jest maksymalnie nielogiczna i pozbawiona jakiegokolwiek sensu, aż ciężko jest się do niej w jakikolwiek sposób odnieść, ale co tam spróbuje. Odnoszę nieodparte wrażenie, przeglądając Twoje ostatnie posty, że chcesz się przylansować jaki Ty to nie jesteś kumaty, jak to nie .......isz Basałaja, jakich Ty to nie masz starych przekonań, coś w deseń nawiedzonych nastolatek podniecających się alternatywną muzyką Czesława Mozila, one są takie alternatywne, a Ty jesteś taki kumaty. Ale to jest tylko Internet wiesz? I z doświadczenia wiem, że tacy co uprawiają taki ekshibicjonizm w Internecie ze swoimi przekonaniami, poglądami w świecie realnym siedzą cicho jak mysz pod miotłą.Oczywiście są także wyjątki, nie jest to zasada. Jednak pewne hasło Mariusza Pudzianowskiego idealnie pasuje do Twojej sytuacji. 1q2 Cię doskonale podsumował.

Dalsza część wypowiedzi jest dla mnie swego rodzaju zagadką. Piszesz, że zgadzasz się na pogrzeb fanatyków. Jak się mają do tego Twoje przekonania? Człowieku zrozum, że nie po to Ci co byli przed nami walczyli o to, żeby było tak jak teraz, żebyśmy teraz urządzili sobie pogrzeb i odeszli z trybun oddając pole Januszom i fanom piłki nożnej z wuwuzelami, bo taki profil kibiców wejdzie na trybuny, jeżeli odejdą z niej ludzie z charakterem. Nie rozumiem Cię w tej materii kompletnie.

Piszesz jak człowiek do reszty posrany i przeczytaj sobie ten wiersz co wkleił wiślak86 - Herberta bodajże, poprawcie mnie jak się mylę - i wyciągnij wnioski. Boisz się najazdu ABW za ....y na meczach ? Człowieku owszem żyjemy w chorym kraju, ale za coś takiego by Ci się NIC nie stało, a Ty srasz w pory jak dziewica przed defloracją. Jak 5 tysięcy jebnie Donald Matole, oczywiście, że nie zaintonowane przez gniazdowego to się nic nikomu nie stanie. Musimy być silni i charakterni, a nie pochowani w norach, w knajpach, pozaszywani we własnych domach z 'szalikami anty', jak piszesz na szyi, bo wtedy damy wyraz swojej ciotowatości, ale wiem jednocześnie, że do takiej sytuacji nie dojdzie, bo kibice Wisły to ludzie oddani, którzy nie pozwolą, żeby taki model jak Ty piszesz - siedzenie w domu - zaistniał. A jak mi przyjdzie jakieś wezwanie czy mandat za to, że krzyknąłem wypierdalaj do sędziego do w następnym dniu będę czekał na lotnisku na samolot do Anglii, ale przynajmniej będę miał pewność, że się nie poddałem, że nie odklepałem, uciekając przed telewizor.

Co do Twojego, jakże idiotycznego pojazdu na Basałaja. Rozumiem, można go krytykować i niektórzy to robią naprawdę w dobry sposób, podając racjonalne i logiczne argumenty jak Kielce, 'feta' na stadionie i kilka innych, z którymi się absolutnie zgadzam i też mam zdanie, że nie tak to powinno zostać rozwiązane. Zapewniam Cię, że przychodząc na mecz nie napychasz kieszeni 'takim dziadom' jak Basałaj, bo ten człowiek ma stałą pensje i dostanie ją niezależnie od tego czy Jaroo1 na mecz przyjdzie, czy też może zechce oglądnąć mecz 300 km od Krakowa z szalem anty w łapie. Tak funkcjonują firmy - ludzie dostają w nich pensje, popatrz co się porobiło. Przychodząc na mecz wspierasz swój klub, gdyż ma on o 30 PLN więcej na swoje utrzymanie, może sprowadzić lepszego piłkarza, może wynająć stadion, może miliony innych rzeczy. Także wydedukuj sobie, że to nie dla Basałaja przychodzisz na mecz, tylko dla Wisły I nabijasz kabzę, ale Bogusiowi Cupiałowi (jak już) .

Ostatnie zdanie ode mnie w kwestii pustego stadionu. Ustawa hazardowa zabrała Wiśle kontrakt z BAH, który był podobno warty 4,5 mln PLN na rok. Biorąc do ręki kalkulator wyliczyłem sobie pi razy drzwi, że to są całościowe wpływy z biletów w całym sezonie! Jak ktoś nie wierzy, może sobie policzyć, nie jest to trudna matematyka bynajmniej. A wtedy Wisła siedziała cichutko. Chociaż nie, wydała oświadczenie, które dzień później zostało wyprostowane i w wyniku tegoż zdarzenia Cupiał zwolnił Ochalika i bodajże Wilczka i kogoś jeszcze. Bo wie, że z rządem nie ma co zadzierać. Także, kluby nie będą umierać za kibiców, bo po prostu są za słabe na wojnę z Donaldem i żadne puste stadiony tego nie pomogą, a exodus tej bardziej charakternej części kibiców z młyna, będzie tragedią i zmarnowaniem Wiślackiego dorobku naszych poprzedników, a także do wzmocnienia pozycji pejsów bo każdy wie, że oni na coś takiego nigdy w życiu nie pójdą. Także to by była najbardziej absurdalna decyzja w historii ABG. Ja karnet kupię zawsze i dopóki będę miał siłę, będę wspierał Wisłę Kraków swoim gardłem, będę próbował bawić się w takim klimacie, w jakim zakochałem się pod koniec istnienia sektora C, wierząc że coś takiego jeszcze powróci. Jak wyłapię jakąś karę - trudno, mam pomysły na życie, które na pewno nie są związane z tym krajem. Ale narazie nie zamierzam się poddawać jak Jaroo1 Nie ma lekko, ale komformizm to najgorsza z możliwych postawa w obliczu dzisiejszych wydarzeń.

Aha i sytuacja na forum przekłada się na to co jest na stadionie w takim stopniu jak wzrost ceny piwa w Kambodży na populacje pingwinów cesarskich na Antarktydzie, słabo życie znasz

To był mój ostatni post w tym temacie, przynajmniej narazie
Ostatnio edytowane przez fialo : 28.06.2011 o godz. 11:29.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.06.2011, 11:35
1q2 chyba przyjałes typowe metody PO na polemike z kims. Najpierw kogos oczernic, wysmiac zeby go zdyskredytowac a pozniej wypowiedziec swoje zdanie.
Czym sie rozni Twoja wypowiedz od mojej? Ja powiedzialem jak to widze, sadze ze akcja pusty stadion to jedyne wyjscie (oczywiscie moge sie mylic) i sadze, ze lepiej pieknie umrzec niz zdychac powoli tak jak to sie dzieje od meczu z Lechem (podzial wsrod kibicow, zakaz wywieszenia oprawy po czym SKWk pisze, ze bylo male nieporozumienie z klubem i nie ma co rozpamietywac tego), derby (kulturalny doping, BRAK OPRAWY - oczywiscie sie o tym wcale nie mowi ale przeciez jasne jest ze na derby miala byc oprawa, tymczasem sprawa przeszla bez echa), Polonia (smieszna feta na stadionie, kulturalny doping, brak oprawy i brak fety na plycie boiska mimo, ze na derbach spiker zapewnial, ze wejscie na plyte bedzie na ostatnim meczu w sezonie).
Napewno jesli dalej tak bedzie to atmosfera na R22 bedzie zajebista, normalnie jak w teatrze, kulturka, wszystko ustawione przez "rezysera" - nie ma to jak spontan!

Ale zgadzam sie ze nam, Lechowi i Legii grozi najwiekszy nalot Malyszowcow bo te 3 kluby sa najbardziej medialne, profesjonalne, sa w duzych miastach i maja najlepsze wyniki sportowe. Chociaz z tego grona wyrzucilbym Legie i Lecha bo tam ludzie sa jednoscia i jak ktos z "gory" cos zarzadzi to ogromna wiekszosc sie podporzadkuje, zas u nas mamy groni kibicow z ery Cupiala. Rozwydrzone dzieci (nawet duze dzieci po kilkadziesiat lat), ktore ida na stadion dla sukcesow a nie dla bycia w grupie, dla bycia w ABG. Takich sie wlasnie Wisla dochowala kibicow, najwieksi malkonenci i dlatego u nas ten "pusty stadion" moglby niewypalic. Mimo to jesli nie sprobujemy to sie nie przekonamy, jesli nie dolaczymy do protestu to stracimy honor i bedziemy jak to napisalem wyzej powoli umierac. A zapewniam, ze nie bedzie roznicy w tym szybkim i powolnym umieraniu, jak bedzie tak jak dalej to sie i tak osoby z mlyna zniecheca do uczestnictwa w takich meczach i predzej czy pozniej zastapia ich Malyszowcy - tak jak przez te kilkanascie lat ekipe z charakterem z R22 wyparla ekipa ery Cupiała

A wracajac do moich wizyt na R22 to jezdze ile moge, napewno nie jestem takim fanatykiem jak Ty, ktory wyda 25 zl na bilet, przejdzie sie 15 minut i juz jest na stadionie, a 1 h po meczu spokojnie kladzie sie w swoim domu w lozeczku i zasypia. Troche to inaczej wyglada majac w dniu meczu do przejechania pare km ale zapewniam, ze sie staram. Moze wyznacz mi jakies minimum, od ktorego bede godzien z Toba dyskutowac i bede godzien przedstawic swoje argumenty?

Cytat:
Piszesz jak człowiek do reszty posrany i przeczytaj sobie ten wiersz co wkleił wiślak86 - Herberta bodajże, poprawcie mnie jak się mylę - i wyciągnij wnioski. Boisz się najazdu ABW za ....y na meczach ? Człowieku owszem żyjemy w chorym kraju, ale za coś takiego by Ci się NIC nie stało, a Ty srasz w pory jak dziewica przed defloracją. Jak 5 tysięcy jebnie Donald Matole, oczywiście, że nie zaintonowane przez gniazdowego to się nic nikomu nie stanie. Musimy być silni i charakterni, a nie pochowani w norach, w knajpach, pozaszywani we własnych domach z 'szalikami anty', jak piszesz na szyi, bo wtedy damy wyraz swojej ciotowatości, ale wiem jednocześnie, że do takiej sytuacji nie dojdzie, bo kibice Wisły to ludzie oddani, którzy nie pozwolą, żeby taki model jak Ty piszesz - siedzenie w domu - zaistniał. A jak mi przyjdzie jakieś wezwanie czy mandat za to, że krzyknąłem wypierdalaj do sędziego do w następnym dniu będę czekał na lotnisku na samolot do Anglii, ale przynajmniej będę miał pewność, że się nie poddałem, że nie odklepałem, uciekając przed telewizor.
Z tego co pamietam to juz na Polonii na murawe wbiegales? - tak deklarowales sie na forum.
Co Ty chcesz krzyczec, z kim? Na Polonii juz krzyknelismy Donal matole, krzyczalo pareset osob. Rozumiem, ze nagl krzyknie cale G i co Ci z tego bedzie? Zamkna stadion i juz jestesmy udupieni. Gniazdowy cos zaintonuje i juz ma zakaz.
Nie wiem jak Wy chcecie walczyc z Tuskiem na stadionie skoro obecnie nie jest mozliwe ani wywieszenie transparentu anty, ani oprawy. I co rozumiem, ze wg Ciebie jak by cały stadion krzyknal Donal matole to Tusk sie przestraszy a klub stanie w obronie kibicow?
Oczywiscie trafiaja do mnie argumenty, ze na ustawie hazardowej klub stracil duzo kasy i tez nie pisknał ani slowa ale nie rozumiem jak Ty (Wy) chcecie walczyc z Tuskiem ze stadionu. Bede sie z ciekawoscia przygladał tym dzialaniom. Ciekaw jestem copostanowi OZSK i czy SKWk przylaczy sie do akcji, moze jednak bedzie bojkot, a moze bedzie cos innego na co jeszcze nikt z nas nie wpadl

PS A i jak ten szalik anty wezmiesz z domu na mecz to sobie skitraj w majtki przed wejsciem na stadion bo inaczej Cie nie wpuszcza - rzeczywiscie mamy argumenty do walki z Tuskiem, najpierw chowamy szaliki anty w majtki i w ustach przemycamy przez bramy stadionu brzydkie słowa
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 28.06.2011 o godz. 11:52.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.06.2011, 11:42
fialo napisał(a):Wyświetl post

Zacznijmy od tego koleżko, że jesteś tak chaotyczny, że Junior Diaz jawi się przy Tobie jako oaza spokoju. Twoja wypowiedź jest maksymalnie nielogiczna i pozbawiona jakiegokolwiek sensu, aż ciężko jest się do niej w jakikolwiek sposób odnieść, ale co tam spróbuje. Odnoszę nieodparte wrażenie, przeglądając Twoje ostatnie posty, że chcesz się przylansować jaki Ty to nie jesteś kumaty, jak to nie .......isz Basałaja, jakich Ty to nie masz starych przekonań, coś w deseń nawiedzonych nastolatek podniecających się alternatywną muzyką Czesława Mozila, one są takie alternatywne, a Ty jesteś taki kumaty. Ale to jest tylko Internet wiesz? I z doświadczenia wiem, że tacy co uprawiają taki ekshibicjonizm w Internecie ze swoimi przekonaniami, poglądami w świecie realnym siedzą cicho jak mysz pod miotłą.Oczywiście są także wyjątki, nie jest to zasada. Jednak pewne hasło Mariusza Pudzianowskiego idealnie pasuje do Twojej sytuacji. 1q2 Cię doskonale podsumował.

Dalsza część wypowiedzi jest dla mnie swego rodzaju zagadką. Piszesz, że zgadzasz się na pogrzeb fanatyków. Jak się mają do tego Twoje przekonania? Człowieku zrozum, że nie po to Ci co byli przed nami walczyli o to, żeby było tak jak teraz, żebyśmy teraz urządzili sobie pogrzeb i odeszli z trybun oddając pole Januszom i fanom piłki nożnej z wuwuzelami, bo taki profil kibiców wejdzie na trybuny, jeżeli odejdą z niej ludzie z charakterem. Nie rozumiem Cię w tej materii kompletnie.

Co do Twojego, jakże idiotycznego pojazdu na Basałaja. Rozumiem, można go krytykować i niektórzy to robią naprawdę w dobry sposób, podając racjonalne i logiczne argumenty jak Kielce, 'feta' na stadionie i kilka innych, z którymi się absolutnie zgadzam i też mam zdanie, że nie tak to powinno zostać rozwiązane. Zapewniam Cię, że przychodząc na mecz nie napychasz kieszeni 'takim dziadom' jak Basałaj, bo ten człowiek ma stałą pensje i dostanie ją niezależnie od tego czy Jaroo1 na mecz przyjdzie, czy też może zechce oglądnąć mecz 300 km od Krakowa z szalem anty w łapie. Tak funkcjonują firmy - ludzie dostają w nich pensje, popatrz co się porobiło. Przychodząc na mecz wspierasz swój klub, gdyż ma on o 30 PLN więcej na swoje utrzymanie, może sprowadzić lepszego piłkarza, może wynająć stadion, może miliony innych rzeczy. Także wydedukuj sobie, że to nie dla Basałaja przychodzisz na mecz, tylko dla Wisły I nabijasz kabzę, ale Bogusiowi Cupiałowi (jak już) .

Ostatnie zdanie ode mnie w kwestii pustego stadionu. Ustawa hazardowa zabrała Wiśle kontrakt z BAH, który był podobno warty 4,5 mln PLN na rok. Biorąc do ręki kalkulator wyliczyłem sobie pi razy drzwi, że to są całościowe wpływy z biletów w całym sezonie! Jak ktoś nie wierzy, może sobie policzyć, nie jest to trudna matematyka bynajmniej. A wtedy Wisła siedziała cichutko. Chociaż nie, wydała oświadczenie, które dzień później zostało wyprostowane i w wyniku tegoż zdarzenia Cupiał zwolnił Ochalika i bodajże Wilczka i kogoś jeszcze. Bo wie, że z rządem nie ma co zadzierać. Także, kluby nie będą umierać za kibiców, bo po prostu są za słabe na wojnę z Donaldem i żadne puste stadiony tego nie pomogą, a exodus tej bardziej charakternej części kibiców z młyna, będzie tragedią i zmarnowaniem Wiślackiego dorobku naszych poprzedników, a także do wzmocnienia pozycji pejsów bo każdy wie, że oni na coś takiego nigdy w życiu nie pójdą. Także to by była najbardziej absurdalna decyzja w historii ABG. Ja karnet kupię zawsze i dopóki będę miał siłę, będę wspierał Wisłę Kraków swoim gardłem, będę próbował bawić się w takim klimacie, w jakim zakochałem się pod koniec istnienia sektora C, wierząc że coś takiego jeszcze powróci. Jak wyłapię jakąś karę - trudno, mam pomysły na życie, które na pewno nie są związane z tym krajem. Ale narazie nie zamierzam się poddawać jak Jaroo1 Nie ma lekko, ale komformizm to najgorsza z możliwych postawa w obliczu dzisiejszych wydarzeń.

Aha i sytuacja na forum przekłada się na to co jest na stadionie w takim stopniu jak wzrost ceny piwa w Kambodży na populacje pingwinów cesarskich na Antarktydzie, słabo życie znasz

To był mój ostatni post w tym temacie, przynajmniej narazie
Do Twojego durnego posta. Tą grafikę można wrzucić przynajmniej 5 razy

Dla Ciebie kultowy tekst Dezertera jest wierszem Herberta i zarzucasz komuś kozaczenie, a sam robisz to samo. Ja walczę, ale jak mi wypisza mandat to jutro jadę to Londynu i będę tam siedział, ale się nie poddałem Tragedia.

Po drugie. Kup chłopie ten karnet i chodź na mecze i przestań pierdzelić o jakiejś walce i proteście, bo się tylko ośmieszasz. Pan Prezes jak ma 100% frekwencji na stadionie to ma w głębokim poważaniu czy Ci ludzie protestują i stoją tyłem do boiska, czy sikają 90 minut, czy stoją pod trybuną. Jego to nie interesuje i on nie będzie szukał nowych rozwiązań. Skoro ty uważasz, że jak przyjdziesz na mecz to Wisła będzie miała 30 zł więcej i ugnie się pod Twoim protestem to proponuje Ci zarezerwować najbliższy Ryanair do Londynu. Zapamiętaj. Dopóki na stadionie Wisły, Legii, Lechii itd. będzie w miarę komplet, to żaden prezes nie będzie się szarpał o zmiany w kwestii wyjazdów, dopingu itp itd.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów