The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zozo
Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2011, 11:33
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Mimo nie wątpliwe Twojego dużego stażu na tym forum nie widziałem żebyś udzielał się tutaj, może to i lepiej bo piszesz takie wypociny, że aż żal tego czytać. Sam ironizujesz wartość polskiej ligi, sugerujesz zresztą mając podstawy, że w Bułgarii można się wypromować, bo Lokomitw grał w fazie grupowej ligi europejskiej. Po czym twierdzisz że Genkow to drugi Hrsitov sugerując że będzie miał problem, ze strzelaniem w polskiej okręgówce.

Ch** tam że trener mówi że chce takiego zawodnika, ch** ze dyrektor obserował go w meczach, przecież oni się na gow znają. przecież on będzię tu grał tylko dla pieniędzy, a powinien grać za worek ziemniaków bo nie dał rady u ruskich. Szkoda, że nie sprawdziłeś że u ruskich rywalizował z takimi zawodnikami jak Wornion, Kuranyi czy Kierzakow no ale przecież z takimi ogórkami poradził by sobie każdy polski napastnik.

Podsumowując Twoją wypowiedz: Tak zawodnicy grają dla pieniędzy, masz rację, cieszę się że dostrzegłeś to bardzo ukryte w świecie futbolu zjawisko.
Genkow to o kilka klas lepszy piłkarz niż Christowa i jestem sobie wstanie dać za to rękę uciąć.

Powiem szczerze ostro wku** mnie jak ktoś dajmy na to kibicuję LG, wchodzi na nasze forum raz na rok, ma zerowe pojęcie na temat którym się interesujemy i prawi nam swoje żałosne kazania.
Zacznę od końca. Nie prawi żałosnych kazań, tylka wyraża swoją opinię. I do tego ma prawo, tak samo jak Ty masz prawo założyć sobie nową religię na tym forum - robertianizm - Robert M. mesjaszem Wisły i koniec.

Idąc dalej, jeżeli uważasz że ktoś pisze rzadko, bo nie ma pojęcia, to uważaj, bo możesz się sparzyć i to w każdej dziedzinie życia.

A na koniec: jakkie dwa transfery dokonane do Wisły były najlepsze w ostatnim pięcioleciu?
Błaszczykowski i Marcelo chyba, no nie?

Moja opinia jest taka: jeżeli kilka lat temu przeznaczylibyśmy 50% budżetu wydanego na pensje Christovów, Barrettów, Radovanoviciów i 100 innych najemników, którzy się u nas nie sprawdzili, na przeczysywanie rynku głównie rynku polskiego w niższych ligach, z ewentuanymi uzupełnieniami z Ameryki Płd, to dziś spokojnie mielibyśmy drużynę na LM, ze tabilnym budżetem.

A że tak się nie stało, to cóż. Pozostaje siedzieć cicho i wierzyć w Maskaanta, nie?
rotfl lol2 buhahahahha
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.01.2011, 11:34
Hmm... Mimo, że zapowiedzi ruchów transferowych wyglądają ok to chciałbym zwrócić uwagę, że potrzeba kupe szczęścia, żeby zamiana 27 letniego napastnika wycenionego przez rynek na 2 mln EUR, na 27 letniego napastnika wycenionego przez rynek na 0,5 mln EUR okazała się wzmocnieniem

Więc nim na transfery nie zaczniemy wydawać po kilka mln EUR, pozostaje czekać na szczęście, że kiedyś tanie zakupy - jak teraz Melikson i Genkow -"odpalą" a nie np. złapią kontuzje na obozie w Hiszpani.

Ja oczywiście jestem optymistą
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 22.01.2011, 11:35
Edłardo Da Sylwia napisał(a):Wyświetl post
Całość tutaj ->KLIK<-
Nie wiem na ile wiarygodne jest źródło SE ... ale Melikson stwierdza, że ma polskie obywatelstwo, podoba mu się atmosfera na Wiśle, i możliwość wypromowania się w Krakowie.

NieWiem czy to prawda , ale podoba mi się ten artykuł.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.01.2011, 11:36
Z obywatelstwem Meliksona to prawda ponieważ ma mamę - Polkę więc on bardziej zasługuje na to obywatelstwo niż Arboleda, Hernani czy Obraniak. I teraz mam pytanie odnośnie Meliksona . On zaliczył jeden mecz w reprezentacji Izraela ale zagrał w meczu "towarzyskim" a pytanie brzmi czy mógłby grać teraz w reprezentacji Polski? Słyszałem że nie można zmienić reprezentacji jeśli wystąpi się w meczu o punkty a towarzyskie się nie liczą. Mógłby to ktoś potwierdzić?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.01.2011, 11:40
tofik napisał(a):Wyświetl post
No zmieni zdanie jak pojedzie na wyjazd i motłoch stadionowy zacznie rzucac "judami" W kupie siła.

Jesli chodzi o codzienne zycie w Krakowie to niby jakie mógłby mieć problemy ?
Eeee... "jude" to na stadionie od dawna nie słyszałem. Nawet na derbach Wisła spiewa raczej o sobie, a nie o miernotach z drugiej strony Błoń. Może jak Łódź wróci do Ekstraklasy to będzie inaczej

Wiecej jest napisów na murach.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 22.01.2011, 11:42
" Do tej pory można było zmieniać barwy narodowe do 21. roku życia niezależnie od występów w reprezentacji na poziomie młodzieżowym czy juniorskim. Po zmianie przepisów limit wieku już nie obowiązuje. To znaczy, że taki piłkarz może wybierać sobie reprezentację nawet i w wieku 30 lat - jeśli oczywiście wcześniej nie zagrał w barwach dorosłej drużyny narodowej w meczu o punkty. "
źródło: Dziennik, pb
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.01.2011, 11:45
Trochę wyedytowałem bo nie to miałem na myśli W każdym razie na wyjazdach zawsze sie znajdzie banda chamów. Małeckiemu wrzucają bo go nie lubią, Meliksonowi mogą z powodu narodowości.
..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.01.2011, 11:51
Podoba mi się optymizm fanfana. Melikson jeszcze nie podpisał kontraktu, nie zagrał w Wiśle ani minuty nie mówiąc o strzeleniu bramki lub zaliczeniu asysty.

A ty się martwisz, czy ma jeszcze szansę na występy w reprezentacji Polski
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 22.01.2011, 11:52
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Z obywatelstwem Meliksona to prawda ponieważ ma mamę - Polkę więc on bardziej zasługuje na to obywatelstwo niż Arboleda, Hernani czy Obraniak. I teraz mam pytanie odnośnie Meliksona . On zaliczył jeden mecz w reprezentacji Izraela ale zagrał w meczu "towarzyskim" a pytanie brzmi czy mógłby grać teraz w reprezentacji Polski? Słyszałem że nie można zmienić reprezentacji jeśli wystąpi się w meczu o punkty a towarzyskie się nie liczą. Mógłby to ktoś potwierdzić?
tak masz rację mecze towarzyskie się nie liczą, jeśli zagra w meczu o stawkę w innej reprezentacji to już jest skreślony dla nas ciekawy tylko jestem co to za obrońca i bramkarz
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Stary 22.01.2011, 11:54
Macie może link'a do dzisiejszego meczu Hpoelu ? z Beitatem 0:5 Jerozolima ?
Mam nadzieję, że Maor będzie się oszczędzał i nie będzie wkładał nogi w każdą stykową akcję
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Podoba mi się optymizm fanfana. Melikson jeszcze nie podpisał kontraktu, nie zagrał w Wiśle ani minuty nie mówiąc o strzeleniu bramki lub zaliczeniu asysty.

A ty się martwisz, czy ma jeszcze szansę na występy w reprezentacji Polski
Nie martwię się o to i wiem doskonale że nie jest jeszcze naszym zawodnikiem i wcale nie musi do nas przyjść ale po prostu miałem takie pytanie i nie chodzi tylko o przypadek Meliksona ale jego użyłem jako przykładu.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Hmm... Mimo, że zapowiedzi ruchów transferowych wyglądają ok to chciałbym zwrócić uwagę, że potrzeba kupe szczęścia, żeby zamiana 27 letniego napastnika wycenionego przez rynek na 2 mln EUR, na 27 letniego napastnika wycenionego przez rynek na 0,5 mln EUR okazała się wzmocnieniem
Nie żebym się czepiał, ale o jakim rynku piszesz? PS, SE, Trasfer coś tam, czy może znasz managerów?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.01.2011, 12:03
Brożka kupili Turcy za 2 miliony euro (27 lat). My kupujemy Bułgara za podobno 0,5 mln euro (27 lat). O takim rynku myślę pisze Odpara. Skoro ktoś dał za Brożka około 2 mln euro to jest tyle wart. Skoro Dynamo jest chętne sprzedać Genkowa za 0,5 mln euro widać dla nich nie jest wart więcej.

Pomijam fakt że nie zawsze ma to przełożenie na grę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.01.2011, 12:12
Nie udaję że się znam na tym co się dzieje na rynku piłkarskim ale trzeba brać pod uwagę to iż, Brożek (a nawet 2, bo nie wiadomo kto ile kosztował?) miał ileś tam jeszcze kontraktu a nasz przyszły zawodnik pół roku czy rok?

Swoją drogą podtrzymuję pytanie o znajomość cen, bo chyba oficjalnie nikt o tym nie pisał?

Od razu napiszę, że kończę dyskusję bo nie chcę żebyśmy tutaj zrobili chat jak co poniektórzy młodzi ludzie, którzy tak jak my nie mają o pewnych sprawach zielonego pojęcia.
Wszystko zweryfikuje boisko.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 22.01.2011 o godz. 12:18.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 22.01.2011, 12:29
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Brożka kupili Turcy za 2 miliony euro (27 lat).
Sądzę, że bardzo grubo przepłacili ..., no chyba że się zmieni.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.01.2011, 12:36
Z tym że Genkov jest z rocznika 84 a Brożek 83. Moim zdaniem bardzo dobry transfer A propos tych 2 mln euro za Brożka to podzielam zdanie pana nade mną- mocno przepłacone.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.01.2011, 13:01
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Brożka kupili Turcy za 2 miliony euro (27 lat). My kupujemy Bułgara za podobno 0,5 mln euro (27 lat). O takim rynku myślę pisze Odpara. Skoro ktoś dał za Brożka około 2 mln euro to jest tyle wart. Skoro Dynamo jest chętne sprzedać Genkowa za 0,5 mln euro widać dla nich nie jest wart więcej.

Pomijam fakt że nie zawsze ma to przełożenie na grę.
Nie do końca tak jest. Paweł grał świetnie kilka lat temu i wyrobił sobie markę, stąd wysoka cena ale ostatnie dwa sezony prezentował się średnio. Natomiast Genkov nie sprawdził się w Rosji mając bardzo dużą konkurencje. Gdyby był podstawowym zawodnikiem Dynama to cena za niego wynosiłaby 5 baniek. Przez trzy sezony gry w Rosji grał mało i prawie nic nie strzelał ale dla nas najwazniejsze jest to że po powrocie do Bułgarii strzelił w ostatnich 14 meczach 11 bramek, myślę że koleś będzie wymiatał w naszej lidze i powinien nam dać więcej niż dawał nam Paweł w ostatnim czasie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.01.2011, 13:03
anhellic napisał(a):Wyświetl post
Jakbyś nie zauważył, Łódź jest w Ekstraklasie, bo to właśnie Widzew ma etykietę klubu "żydowskiego".
Moim zdaniem całe to zamieszanie wokół antysemityzmu kibiców w Polsce to przesada.
Nie jest lepiej, ani gorzej, niż w innych państwach, gdzie w waśniach między klubami wykorzystuje się hasła antysemickie. Nie dajmy się zwariować.
Oldparze raczej chodziło o to ze u Nas na stadionie nie ciśniemy i dopiero czekamy na ŁKS by krzyknąć "Jude Jude Jude cała Łódź" a tak bez eŁKSy nie wypada tylko robotniczym krzyczeć.

Oczywiscie ze u nas jest przesada.Niedługo jak krzykniesz "ch** ci w dupe" to powiedzą że jesteś pedałem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 22.01.2011, 13:07
Wisła ma walczyć o trofea tak na rynku krajowym jak również prezentując się zdecydowanie lepiej w europejskich pucharach niż dotychczas - czy to możliwe gdy zewsząd dochodzą głosy że na 4 transferach skończy się wzmacnianie drużyny chciałoby się powiedzieć uzupełnianie luk po tych, którzy odeszli - nic ponad to, a gdzie rywalizacja czy konkurencja w zespole - nie mamy nominalnego lewego obrońcy, podstawowy prawy obrońca jest wypożyczony, kolejny zawodnik ma podpisany kontrakt do czerwca etc.. Król jest nagi - nie zmienią tego słowa pseudo-fachowców, którzy jeszcze nie tak dawno wypowiadali się, że Wisła zmiecie Karabach czy Levadię z boiska - przyznam się że to staje się powoli nudne - nie widać realnego przełożenia słów o budowie czegoś konkretnego skoro nic w istocie się nie zmienia poza tak samo brzmiącymi bajkami władz naszego klubu.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.01.2011, 13:10
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
Wisła ma walczyć o trofea tak na rynku krajowym jak również prezentując się zdecydowanie lepiej w europejskich pucharach niż dotychczas - czy to możliwe gdy zewsząd dochodzą głosy że na 4 transferach skończy się wzmacnianie drużyny chciałoby się powiedzieć uzupełnianie luk po tych, którzy odeszli - nic ponad to, a gdzie rywalizacja czy konkurencja w zespole - nie mamy nominalnego lewego obrońcy, podstawowy prawy obrońca jest wypożyczony, kolejny zawodnik ma podpisany kontrakt do czerwca etc.. Król jest nagi - nie zmienią tego słowa pseudo-fachowców, którzy jeszcze nie tak dawno wypowiadali się, że Wisła zmiecie Karabach czy Levadię z boiska - przyznam się że to staje się powoli nudne - nie widać realnego przełożenia słów o budowie czegoś konkretnego skoro nic w istocie się nie zmienia poza tak samo brzmiącymi bajkami władz naszego klubu.

hmmm... z tego co wiem to okienko się jeszcze nie skończyło to raz a dwa to 2 transfery są już blisko końca więc nie wiem czym tu tak strasznie marudzić zawsze mogło być gorzej
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.01.2011, 13:25
Genkow porozumiał się z Wisłą! - http://www.malopolskatv.pl/bulgarski-snajper-wisly/
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.01.2011, 13:31
moskit napisał(a):Wyświetl post
Genkow porozumiał się z Wisłą! - http://www.malopolskatv.pl/bulgarski-snajper-wisly/
oficjalna strona Wisly jeszcze nie potwierdzila
Odpowiedz cytując
Krzysiek311
Member

Stary 22.01.2011, 13:35
Raczej nie wymyślali, by dokładnych zarobków Genkova i czasu trwania kontaktu, gdyby nie mieli informacji. Więc czekamy na INFO na Oficjalnej Stronie Wisły XD
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.01.2011, 13:49
Widzę że podniecenie niesamowite, radziłbym ochłonąć poniektórym bo na koniec sezonu możecie się mocno rozczarować.

Jeśli w klubie panuje nowy trend na zawodników +27 to nigdzie ich dalej za rozsądne pieniądze nie wytransferujemy, nie będzie pieniędzy-nie będzie kolejnych wzmocnień. Koło się zamyka.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.01.2011, 13:54
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Widzę że podniecenie niesamowite, radziłbym ochłonąć poniektórym bo na koniec sezonu możecie się mocno rozczarować.

Jeśli w klubie panuje nowy trend na zawodników +27 to nigdzie ich dalej za rozsądne pieniądze nie wytransferujemy, nie będzie pieniędzy-nie będzie kolejnych wzmocnień. Koło się zamyka.
Tak, ale 27-letni zawodnicy to większa szansa na puchary, bo:
- lepsze radzenie sobie z presją
- zawodnicy są w najwyżej dla swojej kariery formie
- grają na maxa, bo to dla nich ostatnia szansa na wyjazd zagraniczny.
A jeżele awansujemy do pucharów to i kasa będzie. Czy wy zawsze musicie widzieć tę gorszą stronę medalu?

Zwróciłbym uwagę na Wisłę Kasperczaka, ot taki mecz z Schalke: Hugues- 36, Baszczyński- 26, Jop- 24, Głowacki- 23, Stolarczyk- 30, Uche- 20, Szymkowiak- 26, Strąk- 20, Kosowski- 25, Żurawski- 26, Kuźba- 25.
Był to dość młody zespół, ale wiodącymi postaciami byli właśnie 24-26 latkowie. Pamiętajmy też, że liczę rocznikowo czyli 2002, a mecz był w grudniu. Tak naprawdę każdemu z tych zawodników powinienem policzyć rok więcej. Tej drużynie zabrakło jakiegos doświadczonego 30-latka w obronie i zamiast Strąka, doświadczony pomocnik. Wtedy ta drużyna mogłaby ugrać jeszcze więcej.
Ostatnio edytowane przez WioReXXX : 22.01.2011 o godz. 14:14.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.01.2011, 14:05
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
A jeżele awansujemy do pucharów to i kasa będzie. Czy wy zawsze musicie widzieć tę gorszą stronę medalu?

Nigdy nie będzie tak, że 100% osób będzie zadowolonych i każdy powinien zdać sobie z tego sprawę. Sprowadziliby Ronaldinho to by płakali, że kominy płacowe. Sprowadzają młodych graczy, to płaczą , że brak doświadczenia. Chcą teraz sprowadzić doświadczonych zawodników w miarę ukształtowanych i solidnych jak na nasze możliwości to też jest płacz. Tak było jest i będzie. Różni ludzie, różne potrzeby
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.01.2011, 14:07
Krzysiek311 napisał(a):Wyświetl post
Raczej nie wymyślali, by dokładnych zarobków Genkova i czasu trwania kontaktu, gdyby nie mieli informacji. Więc czekamy na INFO na Oficjalnej Stronie Wisły XD
Ja nadal czekam na Grigorie i Galamaza i chyba się nie doczekam.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.01.2011, 14:08
Jak to nie ma szans ich wytransferować ?! Jak ktoś ma dobry sezon, to zawsze jest szansa go wytransferować.
Nawet takie drewno jak Piechna po jednym farciarskim sezonie poszedł do ruskich za blisko 700k euro!
W wieku 30 lat!

A już na marginesie. O co wam chodzi sprzedają źle, nie będa mogli sprzedać też źle.
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.01.2011 o godz. 14:13.
..
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 22.01.2011, 14:15
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam a co ma wiek do umiejętności piłkarskich i odporności psychicznej - jak jesteś dobry poradzisz sobie wszędzie bez względu na to czy to liga czy puchary. A dwa gdy w zespole nie będzie konkurencji i rywalizacji o miejsce tak jak jest u nas - nie ma szans na sukces. Tym bardziej widząc ilu graczy w zespole mamy na wypożyczeniach. Z tym wiekiem to też bym uważał - nie szukając daleko mamy przykład Dortmundu gdzie średnia wieku to 23 lata a jak chłopaki grają.
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 22.01.2011 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.01.2011, 14:17
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam a co ma wiek do umiejętności piłkarskich i odporności psychicznej - jak jesteś dobry poradzisz sobie wszędzie bez względu na to czy to liga czy puchary. A dwa gdy w zespole nie będzie konkurencji i rywalizacji o miejsce tak jak jest u nas - nie ma szans na sukces. Tym bardziej widząc ilu graczy w zespole mamy na wypożyczeniach.
Ci na wypożyczeniach powinni dawać z siebie 3 razy więcej niż Ci co są na stałe
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów