|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Hmm... Mimo, że zapowiedzi ruchów transferowych wyglądają ok to chciałbym zwrócić uwagę, że potrzeba kupe szczęścia, żeby zamiana 27 letniego napastnika wycenionego przez rynek na 2 mln EUR, na 27 letniego napastnika wycenionego przez rynek na 0,5 mln EUR okazała się wzmocnieniem
![]() Więc nim na transfery nie zaczniemy wydawać po kilka mln EUR, pozostaje czekać na szczęście, że kiedyś tanie zakupy - jak teraz Melikson i Genkow -"odpalą" a nie np. złapią kontuzje na obozie w Hiszpani. Ja oczywiście jestem optymistą ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
NieWiem czy to prawda , ale podoba mi się ten artykuł. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Z obywatelstwem Meliksona to prawda ponieważ ma mamę - Polkę więc on bardziej zasługuje na to obywatelstwo niż Arboleda, Hernani czy Obraniak. I teraz mam pytanie odnośnie Meliksona . On zaliczył jeden mecz w reprezentacji Izraela ale zagrał w meczu "towarzyskim" a pytanie brzmi czy mógłby grać teraz w reprezentacji Polski? Słyszałem że nie można zmienić reprezentacji jeśli wystąpi się w meczu o punkty a towarzyskie się nie liczą. Mógłby to ktoś potwierdzić?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() Wiecej jest napisów na murach. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
" Do tej pory można było zmieniać barwy narodowe do 21. roku życia niezależnie od występów w reprezentacji na poziomie młodzieżowym czy juniorskim. Po zmianie przepisów limit wieku już nie obowiązuje. To znaczy, że taki piłkarz może wybierać sobie reprezentację nawet i w wieku 30 lat - jeśli oczywiście wcześniej nie zagrał w barwach dorosłej drużyny narodowej w meczu o punkty. "
źródło: Dziennik, pb ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Trochę wyedytowałem bo nie to miałem na myśli
W każdym razie na wyjazdach zawsze sie znajdzie banda chamów. Małeckiemu wrzucają bo go nie lubią, Meliksonowi mogą z powodu narodowości.![]()
.
. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Podoba mi się optymizm fanfana. Melikson jeszcze nie podpisał kontraktu, nie zagrał w Wiśle ani minuty nie mówiąc o strzeleniu bramki lub zaliczeniu asysty.
A ty się martwisz, czy ma jeszcze szansę na występy w reprezentacji Polski ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
ciekawy tylko jestem co to za obrońca i bramkarz ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Macie może link'a do dzisiejszego meczu Hpoelu ? z Beitatem 0:5 Jerozolima ?
Mam nadzieję, że Maor będzie się oszczędzał i nie będzie wkładał nogi w każdą stykową akcję ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie martwię się o to i wiem doskonale że nie jest jeszcze naszym zawodnikiem i wcale nie musi do nas przyjść ale po prostu miałem takie pytanie i nie chodzi tylko o przypadek Meliksona ale jego użyłem jako przykładu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Brożka kupili Turcy za 2 miliony euro (27 lat). My kupujemy Bułgara za podobno 0,5 mln euro (27 lat). O takim rynku myślę pisze Odpara. Skoro ktoś dał za Brożka około 2 mln euro to jest tyle wart. Skoro Dynamo jest chętne sprzedać Genkowa za 0,5 mln euro widać dla nich nie jest wart więcej.
Pomijam fakt że nie zawsze ma to przełożenie na grę. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie udaję że się znam na tym co się dzieje na rynku piłkarskim ale trzeba brać pod uwagę to iż, Brożek (a nawet 2, bo nie wiadomo kto ile kosztował?) miał ileś tam jeszcze kontraktu a nasz przyszły zawodnik pół roku czy rok?
Swoją drogą podtrzymuję pytanie o znajomość cen, bo chyba oficjalnie nikt o tym nie pisał? Od razu napiszę, że kończę dyskusję bo nie chcę żebyśmy tutaj zrobili chat jak co poniektórzy młodzi ludzie, którzy tak jak my nie mają o pewnych sprawach zielonego pojęcia. Wszystko zweryfikuje boisko. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 22.01.2011 o godz. 12:18.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Z tym że Genkov jest z rocznika 84 a Brożek 83. Moim zdaniem bardzo dobry transfer
A propos tych 2 mln euro za Brożka to podzielam zdanie pana nade mną- mocno przepłacone.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Oczywiscie ze u nas jest przesada.Niedługo jak krzykniesz "ch** ci w dupe" to powiedzą że jesteś pedałem. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wisła ma walczyć o trofea tak na rynku krajowym jak również prezentując się zdecydowanie lepiej w europejskich pucharach niż dotychczas - czy to możliwe gdy zewsząd dochodzą głosy że na 4 transferach skończy się wzmacnianie drużyny chciałoby się powiedzieć uzupełnianie luk po tych, którzy odeszli - nic ponad to, a gdzie rywalizacja czy konkurencja w zespole - nie mamy nominalnego lewego obrońcy, podstawowy prawy obrońca jest wypożyczony, kolejny zawodnik ma podpisany kontrakt do czerwca etc.. Król jest nagi - nie zmienią tego słowa pseudo-fachowców, którzy jeszcze nie tak dawno wypowiadali się, że Wisła zmiecie Karabach czy Levadię z boiska - przyznam się że to staje się powoli nudne - nie widać realnego przełożenia słów o budowie czegoś konkretnego skoro nic w istocie się nie zmienia poza tak samo brzmiącymi bajkami władz naszego klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
hmmm... z tego co wiem to okienko się jeszcze nie skończyło to raz a dwa to 2 transfery są już blisko końca więc nie wiem czym tu tak strasznie marudzić zawsze mogło być gorzej ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Genkow porozumiał się z Wisłą! - http://www.malopolskatv.pl/bulgarski-snajper-wisly/
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Raczej nie wymyślali, by dokładnych zarobków Genkova i czasu trwania kontaktu, gdyby nie mieli informacji. Więc czekamy na INFO na Oficjalnej Stronie Wisły XD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Widzę że podniecenie niesamowite, radziłbym ochłonąć poniektórym bo na koniec sezonu możecie się mocno rozczarować.
Jeśli w klubie panuje nowy trend na zawodników +27 to nigdzie ich dalej za rozsądne pieniądze nie wytransferujemy, nie będzie pieniędzy-nie będzie kolejnych wzmocnień. Koło się zamyka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
- lepsze radzenie sobie z presją - zawodnicy są w najwyżej dla swojej kariery formie - grają na maxa, bo to dla nich ostatnia szansa na wyjazd zagraniczny. A jeżele awansujemy do pucharów to i kasa będzie. Czy wy zawsze musicie widzieć tę gorszą stronę medalu? Zwróciłbym uwagę na Wisłę Kasperczaka, ot taki mecz z Schalke: Hugues- 36, Baszczyński- 26, Jop- 24, Głowacki- 23, Stolarczyk- 30, Uche- 20, Szymkowiak- 26, Strąk- 20, Kosowski- 25, Żurawski- 26, Kuźba- 25. Był to dość młody zespół, ale wiodącymi postaciami byli właśnie 24-26 latkowie. Pamiętajmy też, że liczę rocznikowo czyli 2002, a mecz był w grudniu. Tak naprawdę każdemu z tych zawodników powinienem policzyć rok więcej. Tej drużynie zabrakło jakiegos doświadczonego 30-latka w obronie i zamiast Strąka, doświadczony pomocnik. Wtedy ta drużyna mogłaby ugrać jeszcze więcej.
Ostatnio edytowane przez WioReXXX : 22.01.2011 o godz. 14:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Nigdy nie będzie tak, że 100% osób będzie zadowolonych i każdy powinien zdać sobie z tego sprawę. Sprowadziliby Ronaldinho to by płakali, że kominy płacowe. Sprowadzają młodych graczy, to płaczą , że brak doświadczenia. Chcą teraz sprowadzić doświadczonych zawodników w miarę ukształtowanych i solidnych jak na nasze możliwości to też jest płacz. Tak było jest i będzie. Różni ludzie, różne potrzeby ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak to nie ma szans ich wytransferować ?! Jak ktoś ma dobry sezon, to zawsze jest szansa go wytransferować.
Nawet takie drewno jak Piechna po jednym farciarskim sezonie poszedł do ruskich za blisko 700k euro! W wieku 30 lat! A już na marginesie. O co wam chodzi sprzedają źle, nie będa mogli sprzedać też źle.
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.01.2011 o godz. 14:13.
![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 22.01.2011 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|

|