|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
dać szanse Miachalowi Szewczykowi z ME!!! to jest prawdziwy talent
|
|
|
|
Guest
|
|
Ch** tam że trener mówi że chce takiego zawodnika, ch** ze dyrektor obserował go w meczach, przecież oni się na gow znają. przecież on będzię tu grał tylko dla pieniędzy, a powinien grać za worek ziemniaków bo nie dał rady u ruskich. Szkoda, że nie sprawdziłeś że u ruskich rywalizował z takimi zawodnikami jak Wornion, Kuranyi czy Kierzakow no ale przecież z takimi ogórkami poradził by sobie każdy polski napastnik. Podsumowując Twoją wypowiedz: Tak zawodnicy grają dla pieniędzy, masz rację, cieszę się że dostrzegłeś to bardzo ukryte w świecie futbolu zjawisko. Genkow to o kilka klas lepszy piłkarz niż Christowa i jestem sobie wstanie dać za to rękę uciąć. Powiem szczerze ostro wku** mnie jak ktoś dajmy na to kibicuję LG, wchodzi na nasze forum raz na rok, ma zerowe pojęcie na temat którym się interesujemy i prawi nam swoje żałosne kazania.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.01.2011 o godz. 23:35.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Genkov podobno nie ma nas nic kosztować - rozwiązuje kontrakt z Dynamem Moskwa - to daje przestrzeń do pozyskania jeszcze drugiego napastnika za pieniądze - jeżeli takowe mamy na transfery skoro na Meliksona jesteśmy w stanie wyłożyć 700 tys euro (oczywiście kwota ta jest o jakieś 20-30% zawyżona). Tak z ciekawości to chciałbym poznać plan rozwoju klubu na najbliższe 2 lata - niestety ale bez realnych inwestycji ze strony Cupiała obym się mylił będzie to równia pochyła - a początkiem były żenujące występy w Europie, po czym przychodziły też niezbyt imponujące pod wieloma względami występy w Ekstraklasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
||
A jeśli chodzi o tą równię pochyłą - to raczej teraz ma miejsce powolny powrót do 'równi poziomej'. Miejmy nadzieję, że kolejnym etapem naturalnie będą sukcesy. Ale na te prognozy jeszcze za wcześnie. Generalnie: uważam iż zatrudnienie Holendrów może zapisać się jako ważny moment w historii klubu. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez tomsts : 21.01.2011 o godz. 22:41.
![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem zarząd popełnia jeden poważny błąd. Będąc klubem, który ma pewien ograniczony budżet i nie mogąc ściągać dowolnych sprawdzonych zawodników, warto zainteresować się także utalentowaną młodzieżą. W wielu klubach poza wzmocnieniami na "teraz", myślą również o przyszłości.
Zaczynając od naszego podwórka : Lech - Drygas, Możdżeń - wprowadzani na końcówki, najczęściej w przesądzonych spotkaniach. W tym okienku zakup, młodego utalentowanego J.Kapsy. Legia - Rybus, Kucharczyk, Borysiuk - oni w tym zespole akurat stanowią o sile zespołu. Weszli do zespołu głównie przez problemy kadrowe. Teraz powrót z wypożyczenia D.Zbozienia. Oprócz tego na wypożyczeniu J.Kosecki Jaga - zamiast narzekać na problemy z bramkarzami, postawili na utalentowanego chłopaka. Teraz nie poprzestają na jednym Sandomierskim, lecz ściągają kolejnych zdolnych chłopców. W tym okienku T.Ptak Zagłębie - Dąbrowski, Błąd, Woźniak. Widzew - zakup w tym okienku S.Radzio i D.Dybca (jednych z bardziej rokujących odpowiednio w II i I lidze) Nie mówiąc już o klubach większego formatu takich jak Barca (Thiago Alcantara, Bartra, Fontas), Real (Sarabia, Morata), Inter (Obi, Biraghi - zakup Krasmullnera) i można by mnożyć. Nie chcę przewidywać, czy Ci młodzi chłopcy zrobią wielką karierę, czy w przyszłości będą stanowili o obliczu swoich zespołów, jednak w każdym z tych przypadków widoczny jest ten sam proces. Powolne wprowadzanie do zespołu po 2-3 młodych zawodników. U nas wiele osób krzywi się na możliwość dania szansy Filipowi Kurto. W obronie obecność Nalepy, kwitowana jest uśmiechem i przez wielu kibiców już na dzień dobry jest skreślany. Chrapek od dwóch sezonów jest w tym zespole i raptem wystąpił tylko w jednym spotkaniu. Podobnie będzie pewnie z Brudem. Czy w momencie, w którym nie uda nam się zakontraktować po dwóch równorzędnych zawodników na daną pozycję, nie lepiej postawić na młodego zdolnego chłopaka w obwodzie, niż klepać ciągle jednych i tych samych zawodników, z których i tak już nic nie będzie np. Łobodziński, Jirsak? Czy nie lepszą opcją byłby na ławce taki K.Mączyński, wchodzący na końcówki niż Tomek Jirsak, którego talent już lada moment eksploduje?! Oczywiście jestem zadowolony z prawie zakontraktowanych Meliksona i Genkova, choć wstrzymam się z ich oceną do końca sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wisła Kraków: Genkow przechodzi badania i negocjuje
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...juje,id,t.html ![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Guest
|
|
Ludzie koleś wkręca wam pompę, a Wy w to wierzycie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.01.2011 o godz. 23:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Leci do Rosji rozwiązać kontrakt bo tojest normalna procedura Jak sie podpisuje jeden to sie rozwiazuje drugi, tak jest zawsze przy transferze bo nie można miec 2 ważnych kontraktów ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Za bardzo nie rozumiem czemuż to Dynamo ma rozwiązywać kontrakt z Genkovem?Jakieś logiczne przesłanki możesz przedstawić, dlaczego Rosjanie mają pozbywać się kasy za ewentualny wykup Bułgara?300 - 400 tysięcy euro za Genkova mają ot tak darować Wiśle?Całkowicie bezsensowny Twój post.Chyba,że Bułgar sam wykupi swój kontrakt.
Ludzie, dajcie sobie na wstrzymanie, bo poziom absurdu wyziera z niektórych postów taki,że strach wejść na forum. Zastanówcie się czasami co piszecie,bo zaczyna robić się tu czasami piaskownica. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Też mi się to wydaje nieprawdopodobne, ale zaczynam się zastanawiać czy nie przysługuje mu prawo Webstera. Za wikipedią: 3 lata od daty zawarcia kontraktu (w przypadku umowy długoterminowej, tj. dłuższej niż trzy lata i nie dłuższej niż pięć, dla graczy, którzy nie ukończyli 28 roku życia).
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
a) Sobolowi bliżej niż dalej do końca kariery i gra na tej samej pozycji, co Wilk b) Chavez nie jest naszym piłkarzem, jest tylko wypożyczony c) pisanie o kręgosłupie w sytuacji, gdzie każdy i o każdej porze okienka transferowego może zostać sprzedany, bez względu na stan kadry i możliwość uzupełnienia jego pozycji jest mocno naiwne. Wystarczy ktoś skłonny zapłacić 500 K za "Sobola" lub 1 - 1,5 mln euro za "Małego" i nasz Dyzma z bananem na twarzy opchnie obu ostatniego dnia okienka, przy okazji obrażając wytłumaczeniami inteligencję kibiców (nie wszystkich, rzecz jasna ).![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
NIE JEST WYPOŻYCZONY ma roczną przerwę w "odbywaniu" kontraktu z poprzednim klubem, bo jakiś półgłówek się pomylił przy spisywaniu kontraktu w związku z czym przez rok był wolnym piłkarzem tak gwoli ścisłości (...) Powód: Personalne wycieczki wykasowałem, to naprawdę robi się nudne!
Ostatnio edytowane przez flamengista : 22.01.2011 o godz. 07:02.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
w przypadku Chaveza klub nie wchodził w grę ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No ale wolfy pisał o przyszłości a Ty o przeszłości.W kwestii przyszłości to jeden ch. czy nie?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie do konca 1q2. Gdyby byl wypozyczony, zapewne istnialby zapis z opcja pierwokupu i ustalona cena. W naszym przypadku beda go dopiero chieli wykupic i nie wiadomo ile teraz sobie druga druzyna zazyczy, biorac pod uwage ze Chavez sie jakos tam u nas sprawdza.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tym gorzej dla nas.Gdzie niby były informacje że właściciele karty Chaveza zadowolą się sumą > 500Tyś ojro, ale wiadomo jak to jest z 'informacjami'.Zresztą w tej rundzie przekonamy się czy jest on choć tyle wart.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Licze ze wszytskie transfery zostana szybko zalatwione i nowi dołaczą do reszty zespolu w przyszlym tyg.
zgranie sie to klucz do sukcesu,zreszta Maaskant doskonale to wie,bo przeciez zastal tez zespol w calkowitej rozsypce jesi wzmocnimy atak i pomoc to zostanie obroa i bramkarz ,jestem ciekawy kogo to tez nam wynalezli scouci bo w mediach cisza co do nazwisk tych pilkarzy.pozyjemy zobaczymy ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Webster odpada. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24492
Bramkarz, stoper, środkowy pomocnik oraz napastnik - czterej zawodnicy występujący na tych pozycjach mają tej zimy podpisać kontrakty z Wisłą. Transfery Maora Meliksona i Cwetana Genkowa są bliskie finalizacji. Wzmocnienie defensywy również ma być kwestią dni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Tak wszystko idzie w dobrym kierunku... Jak podpisa umowy wtedy stwierdze ze juz sa zawodnikami Wisły... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pozostaje mieć zatem nadzieje, że Ci którzy nas wzmocnią przyczynią się swoją dobrą grą do lepszej postawy pozostałych zawodników.
O ile tacy dołączą |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym, że na skrzydłach czy tam bokach ataku pozostajemy właściwie bez żadnej konkurencji
Pajlic musi grac obronce, Rios nie ma szybkości zeby tam występować a Łobo ten tego no... to Łobo No ale trudno, lepiej 4 dobre transfery niz 10 przecietniaków ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maaskant mówiąc o Meliksonie chwalil go za wszechstronność, wspominał, że może on grać na środku pomocy jak i na skrzydłach. Z resztą na takich pozycjach grał w swoim poprzednim klubie.
Według mnie ten transfer to doskonałe posunięcie naszego sztabu. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Nie wiem na ile wiarygodne jest źródło SE ... ale Melikson stwierdza, że ma polskie obywatelstwo, podoba mu się atmosfera na Wiśle, i możliwość wypromowania się w Krakowie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No zmieni zdanie jak pojedzie na wyjazd i motłoch stadionowy zacznie rzucac "judami" W kupie siła.
Natomiast kłopoty z kbiicami Wisły z powodu narodowości to jakieś mrzonki.
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.01.2011 o godz. 11:36.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|