The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2011, 22:20
zozo napisał(a):Wyświetl post

Nie uwierzę, dopóki nie zobaczę. Genkov dostanie 25 patyków miesięcznie i strzeli 4 bramki przed 2 lata. Bo po co on tu leci?
Grać?
Odpoczywać?
Żonę znaleźć?

Nie! Dla kasy leci.

Przecież grał w mocnej, ruskiej lidze w dobrym klubie i co, poradził sobie? Wypromować to on mógł się w Bułgarii, a nie w naszej lidze+ekstra. Jakby był dobry to wzięłoby go jakieś Hoffenheim a nie Wisła.

Drugi Christov. Domagam się obligatoryjnego wprowadzenia rozmów z psychologiem przed podpisaniem kontraktu.
1. Pokaż mi zawodowego piłkarza, który nie gra dla pieniędzy.
Przykro mi, że Cię rozczaruję ale nie ma takich.
A jeśli uważasz, że są to cóż, Twoje prawo.

2. Idąc takim tokiem myślenia to każdy nasz transfer praktycznie nie ma sensu.
No bo po co ściągać nowych piłkarzy?
Przecież jakby byli dobrzy to nawet nie spojrzeliby w stronę Wisły.

Rozumiem, że oburza Cię ewentualna pensja dla Genkova (która póki co jest tylko faktem prasowym), ale zależność jest prosta - dobry piłkarz chce dobrze zarabiać.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.01.2011, 22:21
Rinah napisał(a):Wyświetl post
Przestań wymachiwać tym drugim miejscem jak jakąś kartką świadczącą o czymkolwiek i gwarantującą cokolwiek. To był bardziej fuks i rezulatat słabości przeciwników, a nie świetnej gry naszych. Przez myślenie takich jak Ty osób było wielkie zdziwienie z 8 miejsca przed paroma sezonami, z pucharowych kompromitacji, z bolesnych klęsk w poprzednim sezonie.

Nasza liga nie jest wyznacznikiem niczego. A myślenie pod kątem doraźnych wyników i tylko jednego okna transferowego, prowazi zawsze do zguby.
skończ już pleść takie pierdoły skoro drugie miejsce to jest nic dla ciebie to według twojego podejścia pierwsze miejsce w tej wsiowej lidze też nie ma znaczenia co dla mnie jest śmieszne i zakrawa na kpinę a ocenę że przeciwnicy są słabi i że Wisła miała " FUKSA" zachowaj dla siebie bo mnie interesuje właśnie to aby Wisła zajeła pierwsze miejsce nie zależnie od tego czy lech legia polonia prezentują się dobrze słabo czy chu...wo
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Od: 01.2011

Stary 21.01.2011, 22:25
dać szanse Miachalowi Szewczykowi z ME!!! to jest prawdziwy talent
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.01.2011, 22:29
zozo napisał(a):Wyświetl post
No ok, to ja jestem teraz na etapie: "Mam 40 lat, wąsa i ładny sweter i idę na disco. I co, ja młódki nie wyrwę, ja...?"

Nie uwierzę, dopóki nie zobaczę. Genkov dostanie 25 patyków miesięcznie i strzeli 4 bramki przed 2 lata. Bo po co on tu leci?
Grać?
Odpoczywać?
Żonę znaleźć?

Nie! Dla kasy leci.

Przecież grał w mocnej, ruskiej lidze w dobrym klubie i co, poradził sobie? Wypromować to on mógł się w Bułgarii, a nie w naszej lidze+ekstra. Jakby był dobry to wzięłoby go jakieś Hoffenheim a nie Wisła.

Drugi Christov. Domagam się obligatoryjnego wprowadzenia rozmów z psychologiem przed podpisaniem kontraktu.
Mimo nie wątpliwe Twojego dużego stażu na tym forum nie widziałem żebyś udzielał się tutaj, może to i lepiej bo piszesz takie wypociny, że aż żal tego czytać. Sam ironizujesz wartość polskiej ligi, sugerujesz zresztą mając podstawy, że w Bułgarii można się wypromować, bo Lokomitw grał w fazie grupowej ligi europejskiej. Po czym twierdzisz że Genkow to drugi Hrsitov sugerując że będzie miał problem, ze strzelaniem w polskiej okręgówce.

Ch** tam że trener mówi że chce takiego zawodnika, ch** ze dyrektor obserował go w meczach, przecież oni się na gow znają. przecież on będzię tu grał tylko dla pieniędzy, a powinien grać za worek ziemniaków bo nie dał rady u ruskich. Szkoda, że nie sprawdziłeś że u ruskich rywalizował z takimi zawodnikami jak Wornion, Kuranyi czy Kierzakow no ale przecież z takimi ogórkami poradził by sobie każdy polski napastnik.

Podsumowując Twoją wypowiedz: Tak zawodnicy grają dla pieniędzy, masz rację, cieszę się że dostrzegłeś to bardzo ukryte w świecie futbolu zjawisko.
Genkow to o kilka klas lepszy piłkarz niż Christowa i jestem sobie wstanie dać za to rękę uciąć.

Powiem szczerze ostro wku** mnie jak ktoś dajmy na to kibicuję LG, wchodzi na nasze forum raz na rok, ma zerowe pojęcie na temat którym się interesujemy i prawi nam swoje żałosne kazania.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.01.2011 o godz. 23:35.
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 21.01.2011, 22:31
Genkov podobno nie ma nas nic kosztować - rozwiązuje kontrakt z Dynamem Moskwa - to daje przestrzeń do pozyskania jeszcze drugiego napastnika za pieniądze - jeżeli takowe mamy na transfery skoro na Meliksona jesteśmy w stanie wyłożyć 700 tys euro (oczywiście kwota ta jest o jakieś 20-30% zawyżona). Tak z ciekawości to chciałbym poznać plan rozwoju klubu na najbliższe 2 lata - niestety ale bez realnych inwestycji ze strony Cupiała obym się mylił będzie to równia pochyła - a początkiem były żenujące występy w Europie, po czym przychodziły też niezbyt imponujące pod wieloma względami występy w Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.01.2011, 22:39
MCX napisał(a):Wyświetl post
1. Pokaż mi zawodowego piłkarza, który nie gra dla pieniędzy.
Przykro mi, że Cię rozczaruję ale nie ma takich.
A jeśli uważasz, że są to cóż, Twoje prawo.

2. Idąc takim tokiem myślenia to każdy nasz transfer praktycznie nie ma sensu.
No bo po co ściągać nowych piłkarzy?
Przecież jakby byli dobrzy to nawet nie spojrzeliby w stronę Wisły.

Rozumiem, że oburza Cię ewentualna pensja dla Genkova (która póki co jest tylko faktem prasowym), ale zależność jest prosta - dobry piłkarz chce dobrze zarabiać.
100 procent racji. Niektóre argumenty forumowiczów są tak niedorzeczne, że człowiek się zastanawia czy to jest wyśrubowana ironia czy (co jest niestety bardziej prawdopodobne), po prostu ludzka bezmyslność.

Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
Genkov podobno nie ma nas nic kosztować - rozwiązuje kontrakt z Dynamem Moskwa - to daje przestrzeń do pozyskania jeszcze drugiego napastnika za pieniądze - jeżeli takowe mamy na transfery skoro na Meliksona jesteśmy w stanie wyłożyć 700 tys euro (oczywiście kwota ta jest o jakieś 20-30% zawyżona). Tak z ciekawości to chciałbym poznać plan rozwoju klubu na najbliższe 2 lata - niestety ale bez realnych inwestycji ze strony Cupiała obym się mylił będzie to równia pochyła - a początkiem były żenujące występy w Europie, po czym przychodziły też niezbyt imponujące pod wieloma względami występy w Ekstraklasie.
Niestety, szczerze wątpie w to, że Genkov przejdzie do nas za free. Gdyby jednak okazało się to prawdą - byłby to strzał w 10.
A jeśli chodzi o tą równię pochyłą - to raczej teraz ma miejsce powolny powrót do 'równi poziomej'. Miejmy nadzieję, że kolejnym etapem naturalnie będą sukcesy. Ale na te prognozy jeszcze za wcześnie.
Generalnie: uważam iż zatrudnienie Holendrów może zapisać się jako ważny moment w historii klubu.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez tomsts : 21.01.2011 o godz. 22:41.
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.01.2011, 22:52
Skąd to info?
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Carmelo Anthony
Junior Member

Stary 21.01.2011, 22:57
Moim zdaniem zarząd popełnia jeden poważny błąd. Będąc klubem, który ma pewien ograniczony budżet i nie mogąc ściągać dowolnych sprawdzonych zawodników, warto zainteresować się także utalentowaną młodzieżą. W wielu klubach poza wzmocnieniami na "teraz", myślą również o przyszłości.
Zaczynając od naszego podwórka :
Lech - Drygas, Możdżeń - wprowadzani na końcówki, najczęściej w przesądzonych spotkaniach. W tym okienku zakup, młodego utalentowanego J.Kapsy.
Legia - Rybus, Kucharczyk, Borysiuk - oni w tym zespole akurat stanowią o sile zespołu. Weszli do zespołu głównie przez problemy kadrowe. Teraz powrót z wypożyczenia D.Zbozienia. Oprócz tego na wypożyczeniu J.Kosecki
Jaga - zamiast narzekać na problemy z bramkarzami, postawili na utalentowanego chłopaka. Teraz nie poprzestają na jednym Sandomierskim, lecz ściągają kolejnych zdolnych chłopców. W tym okienku T.Ptak
Zagłębie - Dąbrowski, Błąd, Woźniak.
Widzew - zakup w tym okienku S.Radzio i D.Dybca (jednych z bardziej rokujących odpowiednio w II i I lidze)

Nie mówiąc już o klubach większego formatu takich jak Barca (Thiago Alcantara, Bartra, Fontas), Real (Sarabia, Morata), Inter (Obi, Biraghi - zakup Krasmullnera) i można by mnożyć.

Nie chcę przewidywać, czy Ci młodzi chłopcy zrobią wielką karierę, czy w przyszłości będą stanowili o obliczu swoich zespołów, jednak w każdym z tych przypadków widoczny jest ten sam proces. Powolne wprowadzanie do zespołu po 2-3 młodych zawodników.
U nas wiele osób krzywi się na możliwość dania szansy Filipowi Kurto. W obronie obecność Nalepy, kwitowana jest uśmiechem i przez wielu kibiców już na dzień dobry jest skreślany. Chrapek od dwóch sezonów jest w tym zespole i raptem wystąpił tylko w jednym spotkaniu. Podobnie będzie pewnie z Brudem. Czy w momencie, w którym nie uda nam się zakontraktować po dwóch równorzędnych zawodników na daną pozycję, nie lepiej postawić na młodego zdolnego chłopaka w obwodzie, niż klepać ciągle jednych i tych samych zawodników, z których i tak już nic nie będzie np. Łobodziński, Jirsak? Czy nie lepszą opcją byłby na ławce taki K.Mączyński, wchodzący na końcówki niż Tomek Jirsak, którego talent już lada moment eksploduje?!

Oczywiście jestem zadowolony z prawie zakontraktowanych Meliksona i Genkova, choć wstrzymam się z ich oceną do końca sezonu.
Odpowiedz cytując
Maras
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.01.2011, 23:01
Wisła Kraków: Genkow przechodzi badania i negocjuje

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...juje,id,t.html
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.01.2011, 23:11
ciekawa sprawa. Jednak w rzeczywistości często gdy piłkarz załatwi sobie kartę w ręku on bierze niemałą kwotę za podpisanie kontraktu, i w tym wypadku byłoby to pewnie trochę mniej niż chce ( chociaż nawet nie wiemy ile) dynamo.
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.01.2011, 23:16
Nie wiem komu kibicujesz, w każdym bądź razie na pewno nie Wiśle. Ruscy wydali nam pozwolenia na negocjacje z Genkowem, bo przyjelii naszą propozycję był dostępny nawet skan tego dokumentu, po czym nagle Ruscy się rozmyślili i stwierdzili, że rozwiążą z nim kontrakt? bo przecież po co im tak marny grosz jak 500k euro. Mam nadzieję że Twoja egzystencja na tym forum dobiegnie końca jak najszybciej.

Ludzie koleś wkręca wam pompę, a Wy w to wierzycie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.01.2011 o godz. 23:24.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 21.01.2011, 23:31
Przecież to jest bzdura
Leci do Rosji rozwiązać kontrakt bo tojest normalna procedura
Jak sie podpisuje jeden to sie rozwiazuje drugi, tak jest zawsze przy transferze bo nie można miec 2 ważnych kontraktów
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.01.2011, 23:44
Genkov podobno nie ma nas nic kosztować - rozwiązuje kontrakt z Dynamem Moskwa.
Za bardzo nie rozumiem czemuż to Dynamo ma rozwiązywać kontrakt z Genkovem?Jakieś logiczne przesłanki możesz przedstawić, dlaczego Rosjanie mają pozbywać się kasy za ewentualny wykup Bułgara?300 - 400 tysięcy euro za Genkova mają ot tak darować Wiśle?Całkowicie bezsensowny Twój post.Chyba,że Bułgar sam wykupi swój kontrakt.

Ludzie, dajcie sobie na wstrzymanie, bo poziom absurdu wyziera z niektórych postów taki,że strach wejść na forum. Zastanówcie się czasami co piszecie,bo zaczyna robić się tu czasami piaskownica.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.01.2011, 23:49
Genkov podobno nie ma nas nic kosztować - rozwiązuje kontrakt z Dynamem
Też mi się to wydaje nieprawdopodobne, ale zaczynam się zastanawiać czy nie przysługuje mu prawo Webstera. Za wikipedią: 3 lata od daty zawarcia kontraktu (w przypadku umowy długoterminowej, tj. dłuższej niż trzy lata i nie dłuższej niż pięć, dla graczy, którzy nie ukończyli 28 roku życia).

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.01.2011, 23:56
borsuk napisał(a):Wyświetl post
Patrzac na to mamy kregoslup druzyny dosc silny. W mojej opini gdyby do tego dolozyc bramkarza z foma Dolhy z ostatniego sezonu w Krakowie, Genkowa ktory strzela jak w bułgarskiej lidze i bocznych obroncow na poziomie Baszcza to... - niech każdy sobie dopisze co chce. Ja sledze dalej wydarzenia.
Nie sądzę, bo:
a) Sobolowi bliżej niż dalej do końca kariery i gra na tej samej pozycji, co Wilk
b) Chavez nie jest naszym piłkarzem, jest tylko wypożyczony
c) pisanie o kręgosłupie w sytuacji, gdzie każdy i o każdej porze okienka transferowego może zostać sprzedany, bez względu na stan kadry i możliwość uzupełnienia jego pozycji jest mocno naiwne. Wystarczy ktoś skłonny zapłacić 500 K za "Sobola" lub 1 - 1,5 mln euro za "Małego" i nasz Dyzma z bananem na twarzy opchnie obu ostatniego dnia okienka, przy okazji obrażając wytłumaczeniami inteligencję kibiców (nie wszystkich, rzecz jasna ).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.01.2011, 00:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę, bo:
a) Sobolowi bliżej niż dalej do końca kariery i gra na tej samej pozycji, co Wilk
b) Chavez nie jest naszym piłkarzem, jest tylko wypożyczony
c) pisanie o kręgosłupie w sytuacji, gdzie każdy i o każdej porze okienka transferowego może zostać sprzedany, bez względu na stan kadry i możliwość uzupełnienia jego pozycji jest mocno naiwne. Wystarczy ktoś skłonny zapłacić 500 K za "Sobola" lub 1 - 1,5 mln euro za "Małego" i nasz Dyzma z bananem na twarzy opchnie obu ostatniego dnia okienka, przy okazji obrażając wytłumaczeniami inteligencję kibiców (nie wszystkich, rzecz jasna ).
Chavez nie jest wypożyczony
NIE JEST WYPOŻYCZONY
ma roczną przerwę w "odbywaniu" kontraktu z poprzednim klubem, bo jakiś półgłówek się pomylił przy spisywaniu kontraktu
w związku z czym przez rok był wolnym piłkarzem

tak gwoli ścisłości

(...)
Powód: Personalne wycieczki wykasowałem, to naprawdę robi się nudne!
Ostatnio edytowane przez flamengista : 22.01.2011 o godz. 07:02.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.01.2011, 00:16
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Sory emjot ale co to za różnica czy jest wypożyczony czy ma przerwę?Efekt jest dokładnie taki sam.Po sezonie przestaje być naszym graczem
taka że w przypadku wypożyczenia piłkarza z ważnym kontraktem trzeb się ugadać z klubem, zawodnikiem i jego menago
w przypadku Chaveza klub nie wchodził w grę
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.01.2011, 00:19
emjot napisał(a):Wyświetl post
taka że w przypadku wypożyczenia piłkarza z ważnym kontraktem trzeb się ugadać z klubem, zawodnikiem i jego menago
w przypadku Chaveza klub nie wchodził w grę
No ale wolfy pisał o przyszłości a Ty o przeszłości.W kwestii przyszłości to jeden ch. czy nie?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 22.01.2011, 00:26
Nie do konca 1q2. Gdyby byl wypozyczony, zapewne istnialby zapis z opcja pierwokupu i ustalona cena. W naszym przypadku beda go dopiero chieli wykupic i nie wiadomo ile teraz sobie druga druzyna zazyczy, biorac pod uwage ze Chavez sie jakos tam u nas sprawdza.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.01.2011, 00:48
Domello napisał(a):Wyświetl post
Nie do konca 1q2. Gdyby byl wypozyczony, zapewne istnialby zapis z opcja pierwokupu i ustalona cena. W naszym przypadku beda go dopiero chieli wykupic i nie wiadomo ile teraz sobie druga druzyna zazyczy, biorac pod uwage ze Chavez sie jakos tam u nas sprawdza.
Tym gorzej dla nas.Gdzie niby były informacje że właściciele karty Chaveza zadowolą się sumą > 500Tyś ojro, ale wiadomo jak to jest z 'informacjami'.Zresztą w tej rundzie przekonamy się czy jest on choć tyle wart.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.01.2011, 01:02
Licze ze wszytskie transfery zostana szybko zalatwione i nowi dołaczą do reszty zespolu w przyszlym tyg.

zgranie sie to klucz do sukcesu,zreszta Maaskant doskonale to wie,bo przeciez zastal tez zespol w calkowitej rozsypce

jesi wzmocnimy atak i pomoc to zostanie obroa i bramkarz ,jestem ciekawy kogo to tez nam wynalezli scouci bo w mediach cisza co do nazwisk tych pilkarzy.pozyjemy zobaczymy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.01.2011, 06:59
duce! napisał(a):Wyświetl post
Też mi się to wydaje nieprawdopodobne, ale zaczynam się zastanawiać czy nie przysługuje mu prawo Webstera. Za wikipedią: 3 lata od daty zawarcia kontraktu (w przypadku umowy długoterminowej, tj. dłuższej niż trzy lata i nie dłuższej niż pięć, dla graczy, którzy nie ukończyli 28 roku życia).
Z Webstera można skorzystać tuż przed zakończeniem sezonu. Liga rosyjska chyba skończyła się w grudniu i już wtedy Genkow musiałby im zakomunikować że drużyna X wykupuje jego kontrakt. A w grudniu nie było przecież jasne, gdzie Genkow trafi.

Webster odpada.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.01.2011, 09:51
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24492

Bramkarz, stoper, środkowy pomocnik oraz napastnik - czterej zawodnicy występujący na tych pozycjach mają tej zimy podpisać kontrakty z Wisłą. Transfery Maora Meliksona i Cwetana Genkowa są bliskie finalizacji. Wzmocnienie defensywy również ma być kwestią dni.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.01.2011, 10:10

Bramkarz, stoper, środkowy pomocnik oraz napastnik - czterej zawodnicy występujący na tych pozycjach mają tej zimy podpisać kontrakty z Wisłą. Transfery Maora Meliksona i Cwetana Genkowa są bliskie finalizacji. Wzmocnienie defensywy również ma być kwestią dni.

Tak wszystko idzie w dobrym kierunku... Jak podpisa umowy wtedy stwierdze ze juz sa zawodnikami Wisły...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 22.01.2011, 10:28
Pozostaje mieć zatem nadzieje, że Ci którzy nas wzmocnią przyczynią się swoją dobrą grą do lepszej postawy pozostałych zawodników.

O ile tacy dołączą
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.01.2011, 10:41

Czyli rozumiem że Maaskant widzi Meliksona na środku pomocy.W sumie to dobry pomysł w sytuacji gdy Garguła i Jirsak grają znacznie poniżej oczekiwań.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 22.01.2011, 11:00
Z tym, że na skrzydłach czy tam bokach ataku pozostajemy właściwie bez żadnej konkurencji
Pajlic musi grac obronce, Rios nie ma szybkości zeby tam występować
a Łobo ten tego no... to Łobo

No ale trudno, lepiej 4 dobre transfery niz 10 przecietniaków
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 22.01.2011, 11:13
Maaskant mówiąc o Meliksonie chwalil go za wszechstronność, wspominał, że może on grać na środku pomocy jak i na skrzydłach. Z resztą na takich pozycjach grał w swoim poprzednim klubie.

Według mnie ten transfer to doskonałe posunięcie naszego sztabu.
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 22.01.2011, 11:25. Melikson: Antysemityzm? G... prawda!
Cytat:
- To prawda, że izraelskie media odradzają ci transfer do Wisły, pisząc, że to najbardziej antysemicki klub w Polsce?
- Prawda, wszyscy pytają mnie, po co mi ten transfer, skoro tam nie lubią Żydów. Ale ja się nie boję, bo rozmawiałem z przedstawicielami Wisły na ten temat. Pytałem też moich znajomych, którzy dobrze znają Polskę. Wszyscy powiedzieli mi, że to g... prawda, że mogę mieć w Wiśle kłopoty dlatego, że jestem z Izraela. Po tych rozmowach nie mam obaw.
Całość tutaj ->KLIK<-
Nie wiem na ile wiarygodne jest źródło SE ... ale Melikson stwierdza, że ma polskie obywatelstwo, podoba mu się atmosfera na Wiśle, i możliwość wypromowania się w Krakowie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.01.2011, 11:32
No zmieni zdanie jak pojedzie na wyjazd i motłoch stadionowy zacznie rzucac "judami" W kupie siła.

Natomiast kłopoty z kbiicami Wisły z powodu narodowości to jakieś mrzonki.
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.01.2011 o godz. 11:36.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów