|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
a jest tak ze gruba A gra z gruba B a C z D itd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Co sądzicie o zmianach od przyszłego sezonu? Czy poprawi się sytuacja Polski i klubów? Ja sądzę, że te zmiany są dobre, ale musimy grać w grupach, przynajmniej Ligi Europejskiej.Jeśli nie awansujemy będzie źle.
Ostatnio edytowane przez marco94 : 04.12.2008 o godz. 16:30.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
1) kraje 22-30 też będą miały łatwiej się dostać do fazy grupowej 2) co pokazały ostatnie lata, to nie wystarczy awansować do samej grupy, ale też coś tam ugrać 3) w razie rychłego odpadnięcia 1-2 drużyn (co jest całkiem możliwe, bo nasze zespoły często odpadały w walce o P. Uefa z białoruskimi i innymi zespołami) współczynnik dzielenia punktów pozostałych drużyn bedzie 4 (a nie jak w dzisiejszym przypadku 3) ![]() "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" A. Sapkowski Wisła Forever
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Mogą
Ale co do tych kto moe na kogo trafic, to po fazie grupowej jest losowanie. oczywiscie miejsca maja znaczenie, ale nie ma czegos takiego że klub A który zajmie 1 miejsce w swojej grupie C musi grac z Drużyną B która zajmie 3 miejsce w grupie E, są między nimi losowania.
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 05.12.2008 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
czyli Lech wygra 2:0 w feyenordem i wychodzi z grupy
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
[FONT=Arial,Tahoma,sans-serif][/FONT]Co decyduje o wyjściu z grupy Pucharu UEFA, w przypadku równej liczby punktów?
1) Różnica goli 2) Większa liczba goli strzelonych 3) Większa liczba goli strzelonych na wyjeździe 4) Większa liczba zwycięstw 5) Większa liczba zwycięstw na wyjeździe 6) Lepszy współczynnik UEFA (Lech ma najgorszy w grupie) Tabela grupy H po czwartkowych meczach 1. CSKA*41212-52. Nancy348-63. Deportivo344-44. Lech324-55. Feyenoord301-9* - zapewniony awans do 1/16 finału Ostatnia kolejka (17 grudnia): Deportivo - Nancy; Feyenoord - Lech Poznań Lech awansuje jeśli: 1) Wygra z Feyenoordem a w meczu Deportivo - Nancy nie padnie remis. 2) Jeśli w meczu Deportivo - Nancy padnie remis, Lech musi wygrać z Feyenoordem co najmniej dwoma bramkami. 3) Wygra z Feyenoordem 1:0, a mecz Deportivo - Nancy zakończy się bezbramkowym remisem Jeśli Lech wygra 1:0, a spotkanie Deportivo - Nancy zakończy się remisem 1:1, Polacy i Hiszpanie będą mieli tyle samo punktów (5) oraz bramek strzelonych i straconych (5-5). W takiej sytuacji o awansie zadecyduje większa liczba bramek strzelonych na wyjeździe. Tych więcej będzie miał Lech. |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Witajcie,
Miałem wypadek i byłem w szpitalu - dlatego nic nie napisałem. Jak dojde do siebie to nadrobie zaległości |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez marco94 : 10.12.2008 o godz. 16:29.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wit.Ek życzę oczywiście szybkiego powrotu do zdrowia!!!
A teraz dobre wiadomości z Europy: 1) z krajów 17-30 tylko Polska ma szanse na awans (chorwaci też, ale 2 zespoły z jego grupy by musiały wysoko przegrać, bo chorwaci juz nie graja w V kolejce) 2)Najważniejszym państwem, które odpadło to Cypr, który zdobył w tym sezonie 6,333 pkt, do którego bedziemy mogli odrobić troche punktów 3) przy awansie (czyli obowiązkowej wygranej lecha) i przynajmniej 1 zwyciestwu w 1/16 PU awansujemy przed Chorwatów ![]() Pozdrawiam djinas ![]() "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" A. Sapkowski Wisła Forever
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wszystko się wyjaśni za 2 sezony, jeżeli będziemy regularnie nie przegrywać to wskoczymy prędko do pierwszej 16 !!! Podkreślam regularnie !!! Fajnie by było jakbyśmy mieli 2 zespoły w LM xD ech marzenia xD
Napewno nie uważam żeby duńska liga która jest teraz na 16 miejscu była lepsza od naszej Jeszcze te nowe stadiony - czuje w powietrzu że będzie gorąco na europejskiej arenie w ciągu kolejnych 4 lat xD
Ostatnio edytowane przez misiek088 : 11.12.2008 o godz. 22:18.
![]()
"Domyśl się, że rzeczy nie układały się ...
To niedługo zniknie i będzie daleko, daleko stąd. Kiedy duże drogi rozpadają się, i myślisz, że uczucie pozostanie, Musisz skądś zacząć Ja będę w tym miejscu! " |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sądzę-nie tylko ja,że generalnie poziom polskiej piłki się podnosi-a dzięki nowym stadionom będzie dużo lepiej.A prezydent UEFA Michael Platini powiedział nawet:"EURO 2012 mogą być najlepszymi mistrzostwami Europy od lat i wielką szansą dla waszego kraju. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli, piłka nożna na Wschodzie rozwinie się do poziomu, o jakim nawet nie marzyliście."
Będzie dobrze!!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Hej wszystkim.
Jak Lech wygra mecz i wyjdzie z grupy to ile zdobędzie punktów do naszego krajowego rankingu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
3 posty wyzej masz odpowiedź
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
najlepiej dla nas byłoby gdyby Kuchenkorz wygrał z Portowymi, ale Nancy i Depor wysoko ze sobą zremisowały.
Lech robi nam punkty i odpada z pucharów. ![]() ![]() .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Oni to powtarzają przed każdą imprezą finałową... tak samo jak po wszystkich rozegranych igrzyskach...każde z nich okazywało się najlepsze. Taki biznes.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jesli tak zansz sie na tych rankingach to zapewne wiesz ze i tak najwazniejszy jest bilans danego klubu bo to on decyduje o rozstawieniach przy losowaniach a co za tym idzie rowniez o tym czy wylosowany przeciwnik bedzie z tej gornej polki czy tez nie. Pisanie o tym ze mistrz Polski moze nie grac w eliminacjach tylko dostawac awans do LM automatycznie to juz jakas paranoja.Zrob symulacje przelicz punkty jakie sa potrzebne zeby to osiagnac przelicz to na fazy do ktorych Polskie kluby musialy by dojsc i to zapewne da Ci 5lat staran i gry na naprawde wysokim poziomie 3 Polskich klubow, wszystko przez to ze przez ostatni 4 lata Polskie kluby nazbieraly tyle punktow ile np taki Real w 3 meczach w LM.Wiec badzmy powazni i nie piszmy tu glupot.Na teksty typu ''nibylandia'' jest odpowiednie miejsce. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
A przykładowo Rumunii jednym znakomitym sezonem w Uefa załatwili sobie 2 miejsca w LM . Poza tym nawet jeśli rozwój naszej piłki miałby trwać dłużej to chyba lepiej iść tą optymalną drogą ? I tak jak pisze Colin ,poziom ligi też ma duże znaczenie ,mocniejsi przeciwnicy to mocniejsza konkurencyjna profesionalna Wisła która nawet bez rozstawienia będzie mogła poważnie myśleć o LM ,to wyższy poziom rozgrywek,większe pieniądze,sponsorzy,perspektywy,marka,lepsi piłkarze którzy mogą podnosić swoje umiejętności ,nakręca się spirala .
Ostatnio edytowane przez jachting : 18.12.2008 o godz. 08:26.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No kuw.a mać - zamknęli temat Lecha na Hyde Park Sportowy to tu się przeniśliście - litości
![]()
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
No to chyba nie pozostaje nic innego Moderatorowi jak przenieść posty, które nie dotyczą tematu w inne miejsce...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Takie szybkie podsumowanko
![]() Wygrana Lecha dała nam wyprzedzenie Chorwacji w rankingu i co za tym awans na 26 pozycje. Co to Polsce dało . Nic Jak wiemy dopiero awans na 21 miejsce coś tam drgnie. Polska jako jedyny z krajów od miejsca 16 ma jakiegoś reprezentanta na wiosnę w pucharach. Rożnica dzielaca Polske od 21 miejsca to 2,668*3 = 8,004 czyli Lech musi zdobyć ponad 8 pkt. Na dobra sprawe 4 zwyciesta i remis. Szanse ? równe 0,0001 Teraz pytanie czy krucze Amicze szczescie, na moje oko 2-3 rywali do przejścia reszta to raczej kicha dla Amici.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.12.2008 o godz. 13:56.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Bedą bany - koniec zabawy
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jeśli Lech zdobędzie jeszcze 2 punkty do rankingu krajowego to po odjęciu punktów za 04/05 polska znalazła by się na 22 pozycji http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...crank2010.html
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Jeżeli Lech zdobędzie 2 pkt to Polska będzie mieć więcej o 2:3=0,666 czyli będzie na 25 miejscu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ja mam do Ciebie Witek pytanie
Jak myślisz czy w zwiazku ze zmiana punktów z kwlaifkacji. Dostosuja wyniki przeszłe do nowego rankingu? Wtedy Polska by miała około 5 pkt ale ta sama pozycja ?Sam jestem ciekaw jak to Uefa zrobi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy 3 punkty zdobyte przez Amicę w sezonie 2004/05 będą zaliczone Lechowi? Moim zdaniem powinny być bo dla uefy Lech jest "spadkobiercą" Amici.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
odpowiedź brzmi tak, czyli za rok Lech bedzie mial jeszcze +3pkt od amiki w rozstawieniach (tyle, ze bert kassiesa nie uwzględnia żadnych fuzji w rankingu, po prostu kibice sami musza to zrobic)
![]() "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" A. Sapkowski Wisła Forever
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Od nowego roku ma byc zniesiona regionalizacja w rundach eliminacyjnych p.UEFA. Bedzie to z korzyscia dla Polski, bo nasz region nalezal do najsilniejszych.
![]()
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|