The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepemasta
Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2008, 21:35
a jest tak ze gruba A gra z gruba B a C z D itd ? czy to juz bedzie losowanie?
marco94
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.12.2008, 17:19
pepemasta napisał(a):Wyświetl post
a jest tak ze gruba A gra z gruba B a C z D itd ? czy to juz bedzie losowanie?
Bedzie losowanie (19 grudnia)

Co sądzicie o zmianach od przyszłego sezonu? Czy poprawi się sytuacja Polski i klubów? Ja sądzę, że te zmiany są dobre, ale musimy grać w grupach, przynajmniej Ligi Europejskiej.Jeśli nie awansujemy będzie źle.
Ostatnio edytowane przez marco94 : 04.12.2008 o godz. 16:30.
DjInas
Member

Od: 07.2008

Stary 04.12.2008, 23:08
marco94 napisał(a):Wyświetl post
Bedzie losowanie (19 grudnia)

Co sądzicie o zmianach od przyszłego sezonu? Czy poprawi się sytuacja Polski i klubów? Ja sądzę, że te zmiany są dobre, ale musimy grać w grupach, przynajmniej Ligi Europejskiej.Jeśli nie awansujemy będzie źle.
Wg mnie bedzie łatwiej, niż kiedyś dostać sie do fazy grupowej LE (Ligi Europejskiej), hmm tylko, że to ma kilka mankamentów:
1) kraje 22-30 też będą miały łatwiej się dostać do fazy grupowej
2) co pokazały ostatnie lata, to nie wystarczy awansować do samej grupy, ale też coś tam ugrać
3) w razie rychłego odpadnięcia 1-2 drużyn (co jest całkiem możliwe, bo nasze zespoły często odpadały w walce o P. Uefa z białoruskimi i innymi zespołami) współczynnik dzielenia punktów pozostałych drużyn bedzie 4 (a nie jak w dzisiejszym przypadku 3)
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"

A. Sapkowski

Wisła Forever
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 05.12.2008, 09:36
Nie mogą oczywiście trafić na siebie drużyny z tego samego kraju.
Mogą

Ale co do tych kto moe na kogo trafic, to po fazie grupowej jest losowanie.
oczywiscie miejsca maja znaczenie, ale nie ma czegos takiego że klub A który zajmie 1 miejsce w swojej grupie C musi grac z Drużyną B która zajmie 3 miejsce w grupie E, są między nimi losowania.
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 05.12.2008 o godz. 09:39.
Jyba
Junior Member

Stary 05.12.2008, 15:12
Wit.Ek. kiedy będzie nowy artykuł a zdobytych punktach itp? Te wcześniejsze są fajne i zrozumiałe , brawo
pepemasta
Member

Stary 07.12.2008, 15:40
czyli Lech wygra 2:0 w feyenordem i wychodzi z grupy
Jyba
Junior Member

Stary 08.12.2008, 16:08
[FONT=Arial,Tahoma,sans-serif][/FONT]Co decyduje o wyjściu z grupy Pucharu UEFA, w przypadku równej liczby punktów?
1) Różnica goli
2) Większa liczba goli strzelonych
3) Większa liczba goli strzelonych na wyjeździe
4) Większa liczba zwycięstw
5) Większa liczba zwycięstw na wyjeździe
6) Lepszy współczynnik UEFA (Lech ma najgorszy w grupie)

Tabela grupy H po czwartkowych meczach

1. CSKA*41212-52. Nancy348-63. Deportivo344-44. Lech324-55. Feyenoord301-9* - zapewniony awans do 1/16 finału
Ostatnia kolejka (17 grudnia): Deportivo - Nancy; Feyenoord - Lech Poznań

Lech awansuje jeśli:
1) Wygra z Feyenoordem a w meczu Deportivo - Nancy nie padnie remis.
2) Jeśli w meczu Deportivo - Nancy padnie remis, Lech musi wygrać z Feyenoordem co najmniej dwoma bramkami.
3) Wygra z Feyenoordem 1:0, a mecz Deportivo - Nancy zakończy się bezbramkowym remisem

Jeśli Lech wygra 1:0, a spotkanie Deportivo - Nancy zakończy się remisem 1:1, Polacy i Hiszpanie będą mieli tyle samo punktów (5) oraz bramek strzelonych i straconych (5-5). W takiej sytuacji o awansie zadecyduje większa liczba bramek strzelonych na wyjeździe. Tych więcej będzie miał Lech.
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 08.12.2008, 16:42
Witajcie,
Miałem wypadek i byłem w szpitalu - dlatego nic nie napisałem.
Jak dojde do siebie to nadrobie zaległości
marco94
Senior Member

Stary 08.12.2008, 18:59
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Witajcie,
Miałem wypadek i byłem w szpitalu - dlatego nic nie napisałem.
Jak dojde do siebie to nadrobie zaległości
Wit.Ek. życzę szybkiego powrotu do zdrowia.A pisząc o Lechu polecam stronę www.awanslecha.pl można wpisywać wyniki meczów 5 kolejki i pokazuje się tabela.
Ostatnio edytowane przez marco94 : 10.12.2008 o godz. 16:29.
DjInas
Member

Stary 11.12.2008, 08:38
Wit.Ek życzę oczywiście szybkiego powrotu do zdrowia!!!

A teraz dobre wiadomości z Europy:
1) z krajów 17-30 tylko Polska ma szanse na awans (chorwaci też, ale 2 zespoły z jego grupy by musiały wysoko przegrać, bo chorwaci juz nie graja w V kolejce)
2)Najważniejszym państwem, które odpadło to Cypr, który zdobył w tym sezonie 6,333 pkt, do którego bedziemy mogli odrobić troche punktów
3) przy awansie (czyli obowiązkowej wygranej lecha) i przynajmniej 1 zwyciestwu w 1/16 PU awansujemy przed Chorwatów

Pozdrawiam djinas
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"

A. Sapkowski

Wisła Forever
marco94
Senior Member

Stary 11.12.2008, 16:49
DjInas napisał(a):Wyświetl post
Wit.Ek życzę oczywiście szybkiego powrotu do zdrowia!!!

3) przy awansie (czyli obowiązkowej wygranej lecha) i przynajmniej 1 zwyciestwu w 1/16 PU awansujemy przed Chorwatów

Pozdrawiam djinas
Jeżeli Lech wygra z Feyenordem zdobędziemy 0,666p i już wtedy przegonimy Chorwatów
misiek088
Member

Od: 04.2008

Stary 11.12.2008, 21:59
Wszystko się wyjaśni za 2 sezony, jeżeli będziemy regularnie nie przegrywać to wskoczymy prędko do pierwszej 16 !!! Podkreślam regularnie !!! Fajnie by było jakbyśmy mieli 2 zespoły w LM xD ech marzenia xD

Napewno nie uważam żeby duńska liga która jest teraz na 16 miejscu była lepsza od naszej
Jeszcze te nowe stadiony - czuje w powietrzu że będzie gorąco na europejskiej arenie w ciągu kolejnych 4 lat xD
Ostatnio edytowane przez misiek088 : 11.12.2008 o godz. 22:18.
"Domyśl się, że rzeczy nie układały się ...
To niedługo zniknie i będzie daleko, daleko stąd.
Kiedy duże drogi rozpadają się,
i myślisz, że uczucie pozostanie,
Musisz skądś zacząć

Ja będę w tym miejscu! "
marco94
Senior Member

Stary 12.12.2008, 21:31
Sądzę-nie tylko ja,że generalnie poziom polskiej piłki się podnosi-a dzięki nowym stadionom będzie dużo lepiej.A prezydent UEFA Michael Platini powiedział nawet:"EURO 2012 mogą być najlepszymi mistrzostwami Europy od lat i wielką szansą dla waszego kraju. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli, piłka nożna na Wschodzie rozwinie się do poziomu, o jakim nawet nie marzyliście."
Będzie dobrze!!!
kasaartura
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 17.12.2008, 17:52
Hej wszystkim.
Jak Lech wygra mecz i wyjdzie z grupy to ile zdobędzie punktów do naszego krajowego rankingu?
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.12.2008, 18:32
3 posty wyzej masz odpowiedź

vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.12.2008, 18:48
najlepiej dla nas byłoby gdyby Kuchenkorz wygrał z Portowymi, ale Nancy i Depor wysoko ze sobą zremisowały.
Lech robi nam punkty i odpada z pucharów.
.
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 17.12.2008, 19:16
A prezydent UEFA Michael Platini powiedział nawet:"EURO 2012 mogą być najlepszymi mistrzostwami Europy od lat i wielką szansą dla waszego kraju. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli, piłka nożna na Wschodzie rozwinie się do poziomu, o jakim nawet nie marzyliście."
!
Oni to powtarzają przed każdą imprezą finałową... tak samo jak po wszystkich rozegranych igrzyskach...każde z nich okazywało się najlepsze. Taki biznes.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.12.2008, 07:31
DjInas napisał(a):Wyświetl post
Hmm, wg mnie patrzysz zbyt subiektywnie, nie widząc tego co Lech właśnie robi dla Wisły!!!
No cóż, nie każdy musi się znać na krajowym rankingu UEFA i jakie on niesie skutki, ale jeżeli chcesz sie dowiedzieć co może nam dać awans Lecha i jego zwycięstwo to przestudiuj strone http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa i zauważ, że jeżeli co rok (nie tylko Wisła) ale i POLSKIE!!!!! drużyny będą grały coraz lepiej, to za kilka lat może Wisełka nie bedzie musieć grać w eliminacjach LM, tylko jako Mistrz Polski automatycznie będzie zakwalifikowany do tych rozgrywek.

A co do do Wisły z małej litery to zwykła literówka, bo się śpieszyłem, jak pisałem posta
Ja mysle ze Ty poprawiajac kolegoe patrzysz zbyt optymistycznie na cala sprawe.
Jesli tak zansz sie na tych rankingach to zapewne wiesz ze i tak najwazniejszy jest bilans danego klubu bo to on decyduje o rozstawieniach przy losowaniach a co za tym idzie rowniez o tym czy wylosowany przeciwnik bedzie z tej gornej polki czy tez nie.
Pisanie o tym ze mistrz Polski moze nie grac w eliminacjach tylko dostawac awans do LM automatycznie to juz jakas paranoja.Zrob symulacje przelicz punkty jakie sa potrzebne zeby to osiagnac przelicz to na fazy do ktorych Polskie kluby musialy by dojsc i to zapewne da Ci 5lat staran i gry na naprawde wysokim poziomie 3 Polskich klubow, wszystko przez to ze przez ostatni 4 lata Polskie kluby nazbieraly tyle punktow ile np taki Real w 3 meczach w LM.Wiec badzmy powazni i nie piszmy tu glupot.Na teksty typu ''nibylandia'' jest odpowiednie miejsce.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.12.2008, 08:24
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Ja mysle ze Ty poprawiajac kolegoe patrzysz zbyt optymistycznie na cala sprawe.
Jesli tak zansz sie na tych rankingach to zapewne wiesz ze i tak najwazniejszy jest bilans danego klubu bo to on decyduje o rozstawieniach przy losowaniach a co za tym idzie rowniez o tym czy wylosowany przeciwnik bedzie z tej gornej polki czy tez nie.
Pisanie o tym ze mistrz Polski moze nie grac w eliminacjach tylko dostawac awans do LM automatycznie to juz jakas paranoja.Zrob symulacje przelicz punkty jakie sa potrzebne zeby to osiagnac przelicz to na fazy do ktorych Polskie kluby musialy by dojsc i to zapewne da Ci 5lat staran i gry na naprawde wysokim poziomie 3 Polskich klubow, wszystko przez to ze przez ostatni 4 lata Polskie kluby nazbieraly tyle punktow ile np taki Real w 3 meczach w LM.Wiec badzmy powazni i nie piszmy tu glupot.Na teksty typu ''nibylandia'' jest odpowiednie miejsce.
Ty to liczyłeś ? Z tego co słyszałem to w pucharze uefa dostaje się więcej punktów do rankingu klubowego .
A przykładowo Rumunii jednym znakomitym sezonem w Uefa załatwili sobie 2 miejsca w LM .
Poza tym nawet jeśli rozwój naszej piłki miałby trwać dłużej to chyba lepiej iść tą optymalną drogą ?
I tak jak pisze Colin ,poziom ligi też ma duże znaczenie ,mocniejsi przeciwnicy to mocniejsza konkurencyjna profesionalna Wisła która nawet bez rozstawienia będzie mogła poważnie myśleć o LM ,to wyższy poziom rozgrywek,większe pieniądze,sponsorzy,perspektywy,marka,lepsi piłkarze którzy mogą podnosić swoje umiejętności ,nakręca się spirala .
Ostatnio edytowane przez jachting : 18.12.2008 o godz. 08:26.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.12.2008, 10:20
No kuw.a mać - zamknęli temat Lecha na Hyde Park Sportowy to tu się przeniśliście - litości
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 18.12.2008, 11:52
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
No kuw.a mać - zamknęli temat Lecha na Hyde Park Sportowy to tu się przeniśliście - litości
No to chyba nie pozostaje nic innego Moderatorowi jak przenieść posty, które nie dotyczą tematu w inne miejsce...
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.12.2008, 13:36
Takie szybkie podsumowanko

Wygrana Lecha dała nam wyprzedzenie Chorwacji w rankingu i co za tym awans na 26 pozycje. Co to Polsce dało . Nic

Jak wiemy dopiero awans na 21 miejsce coś tam drgnie.

Polska jako jedyny z krajów od miejsca 16 ma jakiegoś reprezentanta na wiosnę w pucharach.

Rożnica dzielaca Polske od 21 miejsca to 2,668*3 = 8,004 czyli Lech musi zdobyć ponad 8 pkt. Na dobra sprawe 4 zwyciesta i remis. Szanse ? równe 0,0001

Teraz pytanie czy krucze Amicze szczescie, na moje oko 2-3 rywali do przejścia reszta to raczej kicha dla Amici.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.12.2008 o godz. 13:56.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.12.2008, 13:55
Bedą bany - koniec zabawy
Jyba
Junior Member

Stary 18.12.2008, 14:28
Jeśli Lech zdobędzie jeszcze 2 punkty do rankingu krajowego to po odjęciu punktów za 04/05 polska znalazła by się na 22 pozycji http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...crank2010.html
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 18.12.2008, 14:34
Jeżeli Lech zdobędzie 2 pkt to Polska będzie mieć więcej o 2:3=0,666 czyli będzie na 25 miejscu.
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.12.2008, 14:52
Ja mam do Ciebie Witek pytanie Jak myślisz czy w zwiazku ze zmiana punktów z kwlaifkacji. Dostosuja wyniki przeszłe do nowego rankingu? Wtedy Polska by miała około 5 pkt ale ta sama pozycja ?

Sam jestem ciekaw jak to Uefa zrobi
marco94
Senior Member

Stary 18.12.2008, 15:27
Czy 3 punkty zdobyte przez Amicę w sezonie 2004/05 będą zaliczone Lechowi? Moim zdaniem powinny być bo dla uefy Lech jest "spadkobiercą" Amici.
DjInas
Member

Stary 18.12.2008, 20:59
Czy 3 punkty zdobyte przez Amicę w sezonie 2004/05 będą zaliczone Lechowi? Moim zdaniem powinny być bo dla uefy Lech jest "spadkobiercą" Amici.
odpowiedź brzmi tak, czyli za rok Lech bedzie mial jeszcze +3pkt od amiki w rozstawieniach (tyle, ze bert kassiesa nie uwzględnia żadnych fuzji w rankingu, po prostu kibice sami musza to zrobic)

A. Sapkowski

Wisła Forever
ubi_es
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.12.2008, 14:28
Od nowego roku ma byc zniesiona regionalizacja w rundach eliminacyjnych p.UEFA. Bedzie to z korzyscia dla Polski, bo nasz region nalezal do najsilniejszych.
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
marco94
Senior Member

Stary 20.12.2008, 16:20
ubi_es napisał(a):Wyświetl post
Od nowego roku ma byc zniesiona regionalizacja w rundach eliminacyjnych p.UEFA. Bedzie to z korzyscia dla Polski, bo nasz region nalezal do najsilniejszych.
Zgadzam się, a jako potwierdzenie daję link z punktami potrzebnymi do rozstawień w tym sezonie.http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...eeduc2008.html

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów